2021-05-16 94 瀏覽
Ghost is coming! 仿似去到了☠愛登士家庭古堡大宅👻般的主題餐廳,從樓下電梯上去都開始感覺到鬼怪感覺,餐廳隔離就係鬼怪電影體驗館,有機會都想去一下。 整間餐廳裝修富有神秘感的古堡☠感覺,牆上面掛滿鬼怪嘅畫,而且滿有鬼火嘅氣氛😊 呢度嘅菜式全部係 Fusion 菜,而且都好創新 👻山葵飯配山芋蓉好特別嘅山葵飯,混入紫色芋蓉,好健康又清新 👻薑蔥炒龍蝦米仔粉薑蔥炒飯已經好香,加埋鮮味龍蝦肉正,米粉仔做到好似炒飯咁😘 👻XO醬炒雜菜有唔同嘅雜菜,加左XO醬炒更加好食

呢度嘅菜式全部係 Fusion 菜,而且都好創新

👻山葵飯配山芋蓉
好特別嘅山葵飯,混入紫色芋蓉,好健康又清新

👻薑蔥炒龍蝦米仔粉
薑蔥炒飯已經好香,加埋鮮味龍蝦肉正,米粉仔做到好似炒飯咁😘

👻XO醬炒雜菜
有唔同嘅雜菜,加左XO醬炒更加好食

2021-05-16 134 瀏覽
🌎鬼混 (銅鑼灣)鬼混顧名思義以鬼為主題 有好多骷髏骨架 有少少驚 有一隻吊係天花板tim 另外食物都好精緻好靚 打卡影相一流 ▫️紫薯飯配香煎帶子$186D飯紫色好靚呀 淡紫色架 不過唔會好重紫薯味 食落去好似意大利飯質地 口感唔錯 另外帶子大大粒 爽口 ▫️龍蝦湯配脆米伴海蜇頭珊瑚蚌$218侍應貼心提醒我倒曬龍蝦湯係脆米到 將脆米索曬湯汁 食落去好正 好香濃 仲有好多龍蝦肉▫️水牛芝士氣球沙拉$128好有創意既餐式 將水牛芝士吹成氣球般 影相好靚 沙律菜新鮮爽口 而且有好多款式水果 清清甜甜 好開胃 做前菜好啱▫️Mocha$56天氣熱辣辣 解渴一流呀 飲品唔會好甜 咖啡味好香濃 💵人均消費:$300✨環境衛生:7.5/10🙋🏻‍♀️推介指數:6/10📍銅鑼灣糖街8號樂聲大廈1樓
🌎鬼混 (銅鑼灣)

▫️紫薯飯配香煎帶子$186

💵人均消費:$300
✨環境衛生:7.5/10
🙋🏻‍♀️推介指數:6/10

📍銅鑼灣糖街8號樂聲大廈1樓
去完呢間餐廳我決定要再去多一次。一入去呢間餐廳有d驚,因為牆身掛左d骷髏骨畫。除左咁,重有好多打卡位。今次同朋友唔夠時間影相😭,下次要再黎影夠本先得!鵪鶉桂花卡邦尼烏冬鵪鶉蛋就食過,鵪鶉肉就未試過,今次第一次試,肉質幾特別。烏冬入面重有蘑菇、煙肉。芝士味香濃,濃稠得可以掛在烏冬上。烏冬較粗身,煙韌有口感。紫薯飯配香煎帶子紫薯整甜品就食得多,鹹食就未試過,幾特別。帶子大大粒,彈牙鮮甜,煎過更香。朋友嗌左「青檸可樂」,酸嘅青檸加埋可樂嘅氣,飲一啖即刻醒神曬!😃我就嗌左「Bed Time Tea」。飲落有薄荷香,感覺好舒服,心情都即刻放鬆曬~🥰嗌呢款茶係因為無咖啡因。而且最近返工好大壓力,瞓得唔係幾好,見飲呢一款茶可以放鬆心情就試下work唔work,結果證明真係work 㗎!
鵪鶉桂花卡邦尼烏冬
鵪鶉蛋就食過,鵪鶉肉就未試過,今次第一次試,肉質幾特別。
烏冬入面重有蘑菇、煙肉。
芝士味香濃,濃稠得可以掛在烏冬上。
烏冬較粗身,煙韌有口感。

紫薯飯配香煎帶子

2021-05-15 142 瀏覽
不用去中環也能夠感受到高級的歐洲餐廳風味,一進場沿途左右均圖文並茂不少來自80年代的鬼怪傳說,勾起不少人的回憶呀!年青一輩亦可透過不少詳細內容了解一番,如晚上光臨氣氛更濃厚,留意一下每個角落牆壁掛畫及裝飾,容易令人感到詭異嘅感覺,看得出經營者花了很多心思在設計上,一台一椅每個角落及每一盞燈,食物攞碟美輪美奐,雖然餐牌選擇不多,但試過味道之後,便明白貴精不貴多的道理,值得一讚,店內好幾位服務員態度親切,有禮細心,就現今年輕人來說,能有這樣的服務態度及工作態度確實值得欣賞。
話梅粉甜番薯條👍🏻
秘魯墨魚條
龍蝦湯脆米海蜇珊瑚蚌👍🏻
2021-05-14
2021-05-14 122 瀏覽
今晚同男朋友黎左一間超有特色嘅餐廳-鬼混食晚餐。餐廳門外咁啱有人擺booth,所以未入餐廳已經感受到鬼異嘅氣氛。🤣電梯口貼滿恐怖電影海報,餐廳門口更加擺滿香港鬼故事攤位,愈望愈有感覺,令我地更期待餐廳嘅裝修!👻入到餐廳果然不失期望,門口有鬼魅特色嘅吧台,好適合打卡留影!👍🏻餐廳內部以歐洲中世紀風格黎設計,佈滿骷髏骨同畫像,好似係中世紀吸血鬼大屋入面食飯咁!😍蟹黃意大利粉🦀🍝除咗蟹膏,意粉內重有好多一絲絲嘅蟹肉,食落辣辣地,重好香蟹味,好有滿足感!😆臘味鵝肝古斯米伴舞茸菇第一次食古斯米,米飯粒粒分明,size比較細,口感特別,而且入味,每啖飯都滲透住濃濃嘅臘味味,而且鵝肝煎得好香味,值得推介!😆燒牛骨髓伴麵包片🐮🥖燒牛骨髓一上枱已經香氣四溢,牛味十足,以脆麵包點油脂食,非常香口。😋

蟹黃意大利粉🦀🍝

臘味鵝肝古斯米伴舞茸菇

燒牛骨髓伴麵包片🐮🥖
2021-05-14 197 瀏覽
@viewonwon 𝙞𝙨 𝙤𝙣𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙥𝙤𝙤𝙠𝙮 𝙩𝙝𝙚𝙢𝙚𝙙 𝙧𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙮𝙤𝙪 𝙬𝙤𝙣'𝙩 𝙬𝙖𝙣𝙩 𝙩𝙤 𝙢𝙞𝙨𝙨! 𝙞'𝙢 𝙨𝙩𝙞𝙡𝙡 𝙙𝙧𝙚𝙖𝙢𝙞𝙣𝙜 𝙖𝙗𝙤𝙪𝙩 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙙𝙚𝙡𝙞𝙘𝙞𝙤𝙪𝙨 𝙗𝙤𝙣𝙚 𝙢𝙖𝙧𝙧𝙤𝙬🤤 𝙞𝙩'𝙨 𝙨𝙤𝙛𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝙧𝙞𝙘𝙝, 𝙢𝙚𝙡𝙩𝙨 𝙚𝙖𝙨𝙞𝙡𝙮 𝙞𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙢𝙤𝙪𝙩𝙝 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚𝙨 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙗𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧, 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙖 𝙨𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙥𝙞𝙘𝙮 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙧. 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙡𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙗𝙞𝙨𝙦𝙪𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙘𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙧𝙞𝙘𝙚 𝙞𝙨 𝙖𝙡𝙨𝙤 𝙤𝙣𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙢𝙪𝙨𝙩-𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧 𝙙𝙞𝙨𝙝𝙚𝙨!😋.係近期新開既餐廳黎講鬼混食堂都算幾高質,樣樣野都睇得又食得,餐廳仲有好多打卡位,不論係餐具、裝飾、枱枱櫈櫈全部都勁靚~ 見到menu有燒牛骨髓,諗都唔諗即刻叫左,呢個真係必食!!加左啲胡椒同埋辣椒調味,食落冇咁油膩之餘仲更加突出左牛既油脂香,牛骨髓入口即溶夠哂肥美🤤 另外叫左個超igable既龍蝦湯配脆米,個湯本身好濃好夠味,將啲飯焦整碎索哂啲龍蝦湯黎食又幾好食!吞拿魚他他賣
係近期新開既餐廳黎講鬼混食堂都算幾高質,樣樣野都睇得又食得,餐廳仲有好多打卡位,不論係餐具、裝飾、枱枱櫈櫈全部都勁靚~ 見到menu有燒牛骨髓,諗都唔諗即刻叫左,呢個真係必食!!加左啲胡椒同埋辣椒調味,食落冇咁油膩之餘仲更加突出左牛既油脂香,牛骨髓入口即溶夠哂肥美🤤 另外叫左個超igable既龍蝦湯配脆米,個湯本身好濃好夠味,將啲飯焦整碎索哂啲龍蝦湯黎食又幾好食!吞拿魚他他賣相靚之餘好有層次,頂層係炸過既白吞拿魚,下層有脆脆,最底層係牛油果同吞拿魚蓉,用左柚子醋做dressing,做前菜好開胃~
2021-05-13 61 瀏覽
呢間餐廳都用左好多心機係擺設方面,一路入去餐廳前都有好多野睇,係懷舊STYLE。水牛芝士氣球沙律 既生果配搭好fresh,上台個樣都好吸引,有個波波咁,食落係有淡淡地既芝士味。入面有牛油果,煙三文魚等等。之後叫左個秘魯墨魚條,呢個醬汁幾特別,酸酸辣辣咁,好開胃。主食方面,叫左威靈頓白吞拿魚,幾特別,又唔會整到好乾身,連D配菜都好好食。仲有蟹黃意粉,好多蟹膏! 野飲都幾多選擇,叫左杯玄米柚子梳打,又幾特別,有時就咁柚子梳打會好甜,但加左玄米中和左。甜品好高質,叫左個佛手柑伯爵茶果凍,伯爵味好香,又唔會過甜,果凍做左2層,下面比較creamy。
📍鬼同你開餐‼️· 神秘鬼屋主題餐廳😈 -- 鬼混·=============================鬼混位於銅鑼灣糖街,並以鬼屋為主題👻餐廳裝修用咗復古風格,加上骷髏骨擺設,充滿神秘感😈前幾日就同朋友嚟試下🤪------------------------------⭐️鵪鶉桂花卡邦尼烏冬 $168 (7.7/10)桂花忌廉汁超級creamy!!😍聞落真係有微微嘅花香🌸食落甜甜哋,又帶芝士嘅鹹香😍烏冬煙韌彈牙,掛汁力高,條條都沾滿晒醬汁,好滿足😋鵪鶉有兩大件,肉質都幾腍~呢碟建議兩個人share食會無咁膩🤪------------------------------⭐️野菌紫薯飯配香煎石斑魚 $138 (7.5/10)淡紫色嘅賣相好靚💕飯粒口感煙韌,食落微甜,中間仲混合咗唔少綿密嘅紫薯粒!😋石斑魚外皮香口,食落富魚油香,肉質嫩滑👍🥰------------------------------⭐️是日沙律(7.5/10)沙律菜新鮮爽口,加埋沙律醋酸甜開胃!😋入面仲混合咗雜莓同無花果,好清新👍------------------------------⭐️山楂玫瑰薑茶 $58 (7.2/1
📍鬼同你開餐‼️· 神秘鬼屋主題餐廳😈 -- 鬼混

=============================
⭐️鵪鶉桂花卡邦尼烏冬 $168 (7.7/10)

⭐️野菌紫薯飯配香煎石斑魚 $138 (7.5/10)

⭐️是日沙律(7.5/10)

⭐️山楂玫瑰薑茶 $58 (7.2/10)

第一啖首先飲到玫瑰嘅清香,後滲出薑嘅微辛,非常解膩🥰
⭐️桂花金橘蘋果沙冰 $64 (7.3/10)

大熱天時飲沙冰真係好消暑!蘋果同金橘嘅配搭清新,味道清甜😋仲有桂花嘅幽香🥰
整體嚟講食物、飲品都有一定水準,餐廳裝修好有gimmick,有唔少打卡位😈都可以一試~
賣相:7.2/10

2021-05-11
午餐
  • 鵪鶉桂花卡邦尼烏冬
2021-05-12 93 瀏覽
#dinner朋友帶去嘅鬼怪主題餐廳,啱啱入去有啲驚( ;´Д`)好似去咗鬼屋咁,不過入到去用餐區就光猛啲冇咁驚了ʕ •ᴥ•ʔ入面啲台凳都幾得意,得閒可以留意下ʕ •ᴥ•ʔ龍蝦湯配脆米拌海蜇頭珊瑚蚌🦞🫖好適合打卡٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و不過我覺得個湯可以再多啲,比脆米吸收多啲湯會好食啲。蟹黃義大利粉🍝🦀好多蟹肉,不過意粉太硬了(´・_・`)鬼混蕃薯條+話梅粉🍠🍟最驚喜係呢個!蕃薯條唔係好甜,但加啲話梅粉酸酸甜甜好好食٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و總結係體驗打卡為主嘅主題餐廳ʕ •ᴥ•ʔ
#dinner

龍蝦湯配脆米拌海蜇頭珊瑚蚌🦞🫖

蟹黃義大利粉🍝🦀
好多蟹肉,不過意粉太硬了(´・_・`)

鬼混蕃薯條+話梅粉🍠🍟

總結係體驗打卡為主嘅主題餐廳ʕ •ᴥ•ʔ
2021-05-12 54 瀏覽
係戲院睇完戲見到隔離個裝飾成個鬼屋咁,就吸引左我地上去睇下,原來有間餐廳黎,沿途裝修都好特別又靚。蘑菇忌廉湯香濃蘑菇湯,好滑好香,好creamy。野菌紫薯飯配香煎石斑魚 $138一上到淡淡嘅紫色好吸晴,野菌份量多,石斑魚煎香,肉質滑。白朱古力夏洛逸蛋糕 $78呢個蛋糕係一定要叫!蛋糕好鬆軟,cream唔會好濟,入面加左d綠茶脆脆令到白朱古力都唔會太甜。洛神花青檸櫻花梳打 $62顏色幾靚,酸酸甜甜好清新。

蘑菇忌廉湯
香濃蘑菇湯,好滑好香,好creamy。

野菌紫薯飯配香煎石斑魚 $138
一上到淡淡嘅紫色好吸晴,野菌份量多,石斑魚煎香,肉質滑。

白朱古力夏洛逸蛋糕 $78

洛神花青檸櫻花梳打 $62
顏色幾靚,酸酸甜甜好清新。
2021-05-11 61 瀏覽
比到好大驚喜,本身同朋友見到餐廳入面嘅環境已經好鍾意,上到去,原來成層都係以鬼怪做個主題,仲有個鬼屋體驗管,我太驚無去🤣,但出面d裝飾做得好好,音樂都好配合,已經好似去左Halloween 咁😎我地叫左吞拿魚他他、袐魯魚條、龍蝦湯配脆米伴海蜇頭珊瑚蚌、孟婆湯、回魂夜。吞拿魚他他:賣相靚😍,好有層次,仲加左三文魚同cracker祕魯魚條:必叫,極力推薦,趁熱食,好好食,外皮同魚塊嘅口感做得好好龍蝦湯配脆米伴海蜇頭珊瑚蚌:又係好靚,個龍蝦🦞湯好濃,但個脆米硬左少少,所以要浸軟d食會好d孟婆湯:特別,酒味較重,但如果鍾意甜嘅朋友就唔係好岩🤣回魂夜:好得意,辣辣地,都係唔甜的,但想試特別野一定要試呢兩款😄

孟婆湯:特別,酒味較重,但如果鍾意甜嘅朋友就唔係好岩🤣

• 袐魯墨魚條
2021-05-10 90 瀏覽
萬聖節過嚟嘅話真係好應節啊🎃👻佈置得完全唔馬虎 認真有被嚇親🧟‍♀️☠️而餐廳入邊嘅佈置環境亦好別緻🍴-餐廳唔單止主題,菜式亦都好新穎-烤焗骨髓伴麵包片 $128平時嘅我真係好鍾意啃骨頭🦴去打邊爐揀牛骨湯底,我真係骨頭都唔放過!見到鬼混竟然有哩道咁特別既菜式,毫不猶豫即刻叫左😆完全冇令我失望!😋特製嘅孜然粉混合濃郁牛味骨髓,再配搭埋脆卜卜嘅麵包片,放落口果刻真係好幸福-鵪鶉桂花卡邦尼烏冬 $168平時嘅我唔係好好烏冬🍜但哩個真係必食啊🔥🔥🔥好少餐廳會有鵪鶉哩樣菜式鵪鶉蛋我就食得多,鵪鶉我真係未食過🧐鐘意試新嘢既我更係要試下🤪識落似係好重嘅乳鴿味🤔而烏冬,桂花清新既味道就中和左卡邦尼既油膩感同朋友真係一啖接一啖,好快就食曬-龍蝦湯配脆米伴海蜇頭珊瑚蚌 $218雖然前面兩樣嘅菜式份量有啲細但食埋哩樣一定飽🤰🏿因為嗰四粒係實實在在嘅飯黎嫁而龍蝦湯亦都好貼心係on side既🥰咁就唔會因為放太耐而淋曬
萬聖節過嚟嘅話真係好應節啊🎃👻
佈置得完全唔馬虎 認真有被嚇親🧟‍♀️☠️
而餐廳入邊嘅佈置環境亦好別緻🍴

餐廳唔單止主題,菜式亦都好新穎
烤焗骨髓伴麵包片 $128

平時嘅我真係好鍾意啃骨頭🦴
去打邊爐揀牛骨湯底,我真係骨頭都唔放過!
見到鬼混竟然有哩道咁特別既菜式,毫不猶豫即刻叫左😆
完全冇令我失望!😋

鵪鶉桂花卡邦尼烏冬 $168

平時嘅我唔係好好烏冬🍜
但哩個真係必食啊🔥🔥🔥
好少餐廳會有鵪鶉哩樣菜式
鵪鶉蛋我就食得多,鵪鶉我真係未食過🧐
鐘意試新嘢既我更係要試下🤪
識落似係好重嘅乳鴿味🤔
而烏冬,桂花清新既味道就中和左卡邦尼既油膩感
同朋友真係一啖接一啖,好快就食曬

龍蝦湯配脆米伴海蜇頭珊瑚蚌 $218

雖然前面兩樣嘅菜式份量有啲細
但食埋哩樣一定飽🤰🏿
因為嗰四粒係實實在在嘅飯黎嫁

而龍蝦湯亦都好貼心係on side既🥰
咁就唔會因為放太耐而淋曬
2021-05-10 82 瀏覽
裝修走暗黑風,牆上掛上唔少有金框嘅畫,打卡一流👍🏼 古典風嘅餐具同枱凳令復古味道突出🥰 窗邊位置可以見到街道嘅情況,非常寫意😍.🍝麻辣芝士麵伴大頭蝦 $178: 麻辣汁配意大利麵好開胃刺激😋 加上小小嘅芝士添加香味🧀 意粉中間仲有啲薄嘅魷魚片同茄子粒,大頭蝦有兩隻肉質好新鮮夠厚肉👍🏼🥑吞拿魚他他 $128: 最底係吞拿魚他他,中間係creamy嘅牛油果粒,最頂有炸白吞拿魚同三文魚子粒,旁邊仲配左脆片😊 依款前菜夾雜住唔同層次同口感,非常之推薦呢個菜式👍🏼

🍝麻辣芝士麵伴大頭蝦 $178

🥑吞拿魚他他 $128
👻鬼怪主題~玩味感十足x詭異餐廳🔮呢間以鬼怪做主題嘅Cafe夠晒搞怪😜,入面裝潢別有心裁充滿古宅氣氛🚪,環境神秘古典有足夠空間,連餐具同食物都充滿玩味,係近年比較特別同有心思嘅Cafe😌🍠鬼混蕃薯條 (話梅粉) $58蕃薯條雖然幼身但炸得非常香脆蕃薯味非常自然香甜😋配上話梅粉有酸甜酸甜嘅感覺😌🌸洛神花飯配香煎帶子 $196飯走risotto 路線😂飯汁帶有洛神花酸酸地嘅清新感非常開胃🤤帶子大大粒煎得恰道好處值得推薦👍🏻🍮佛手柑伯爵茶奶凍 $68賣相非常精緻😍但的式得令人意外😂配搭上創意滿分 估唔到上面佛手柑凍清新配下層伯爵茶奶凍又match到 兩者味道融和無搶味 整體味道自然清甜😌🥛苦瓜豆奶蜂蜜奶昔 $68又一種有驚喜嘅mix&match😆苦味原全被蜂蜜消化咗 變得甘甜易入口 品嚐間輕透豆奶嘅香味😌🫖山楂玫瑰姜茶 $58養生之選!以高幼身古式茶壺形態呈上(無相關係用文字補充😂) 同樣甜度適中自然,姜味唔算濃烈符合大眾口味😝整體而言,餐廳係環境佈置、噱頭同食物賣相質素都落咗心思,雖然菜式款式唔多但質素有保證,另外仲有鬼屋體驗,推介👍🏻😍📍鬼混銅鑼灣糖街8號樂聲大廈1樓
👻鬼怪主題~玩味感十足x詭異餐廳🔮

洛神花飯配香煎帶子
佛手柑伯爵茶奶凍
苦瓜豆奶蜂蜜奶昔
2021-05-08 955 瀏覽
依間餐廳一值都係我個bucket list~ 因為大家影嘅相都好靚! (╹◡╹)終於到去了啦| 餐廳都以萬聖節同鬼屋主題做gimmick ~ 由門口開始就有滿滿嘅鬼片poster歡迎你(°▽°) 門口仲有好iconic 嘅酒吧影相位添! 入到去餐廳氛圍勁高級~ 有一種神秘嘅感覺~ 果然好適合影相打卡啊! 過夜晚去嘅話光線就唔太充足啦~ 比較建議日頭嚟影相會靚啲㗎! 食物嘅擺盆同餐具都非常精緻,果然好影相Friendly ! 打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸📸/5Environment : 📸📸📸📸.5 /5 Price 💰水牛芝士氣球沙拉 ——— $128佢哋最出名嘅沙律! 水牛芝士份量都幾多,仲加入無花果同牛油果,成個沙律10分清新! 好睇又好食! 鵪鶉桂花卡邦尼烏冬 ——— $168 係我近期食過最creamy嘅卡邦尼~ 調味啱啱好,口感非常Rich而且仲有桂花嘅淡淡清香,幾推薦呢道菜! 龍蝦湯配脆米伴海蜇頭珊瑚蚌 ——— $218打卡一流嘅菜式! 龍蝦肉都新鮮,海蜇頭都好好食~龍蝦湯淋上炸飯團到食,啖啖龍蝦嘅鮮味,唯一覺得口感太硬~ 小

打卡friendly(*゚∀゚*)
Food /Dessert : 📸📸📸📸/5
Environment : 📸📸📸📸.5 /5

Price 💰

水牛芝士氣球沙拉 ——— $128

水牛芝士氣球沙拉

鵪鶉桂花卡邦尼烏冬 ——— $168

鵪鶉桂花卡邦尼烏冬

龍蝦湯配脆米伴海蜇頭珊瑚蚌 ——— $218

打卡一流嘅菜式! 龍蝦肉都新鮮,海蜇頭都好好食~龍蝦湯淋上炸飯團到食,啖啖龍蝦嘅鮮味,唯一覺得口感太硬~ 小扣分

白朱古力夏洛逸蛋糕 —— $78

本人好鍾意呢個蛋糕! 頭先佢個樣好靚好高級嘅感覺! 入面配有唔同嘅莓而且仲有好甜嘅吉士醬! 酸酸甜甜好適合做一餐飯嘅完結! 而且蛋糕好鬆軟,兩個人食份量都OK 㗎~

推薦值: ⚜️⚜️⚜️⚜️ /5
好鍾意咁有特色嘅主題餐廳! 食物質素都唔錯,環境氣氛一流!

-Useful tags for you 💓
#tthkfoodie #tthkcafe