2018-09-24 210 瀏覽
高麗軒韓國料理係港鐵尖沙咀/尖東站 B1 EXIT,步行約six minutes就到,好方便而且仲好就腳,方便快捷,我個人認為可以品嚐的韓國料理係挺豐富既,有豬有牛可以食食食食食食到滿足,好好食,好鮮甜,我超LIKE!!我係呢度有一個好好既體驗,定會再同成班friend子返來高麗軒韓國料理!我個人係推薦到不行了呢,我好喜歡,服務員好有禮貌,大家都黎試下高麗軒韓國料理,絕對係我心目中既首選,你地唔係唔試!
2018-09-23
2018-09-24 173 瀏覽
今晚食完高麗軒韓國料理,令人有一種好舒服既感覺,我覺得好多款韓國料理好抵食,而且重好有驚喜喎!!有韓燒!重有熟食!唔錯!餐廳環境衛生都可接受的,我點左餐,大約2至3分鐘左右就已經到了,其他餐廳都冇佢咁快呀!!韓國料理真係好想一直一直食落去,各樣酒類飲品也不缺少,真係好正!!!羊架直接放上個鐵網燒,好香好脆既外表配上嫩口既羊脂肪,令人好想連羊既骨頭都直接一次過吞埋落肚呢,我真心推薦高麗軒韓國料理!!
2018-09-12
2018-09-24 161 瀏覽
今日去到位於既尖沙咀既高麗軒韓國料理同朋友食晚餐~味道都算唔錯,入到黎餐廳就即刻降溫啊,d冷氣好勁!高麗軒韓國料理同出面D餐廳好唔同,地點方便,感覺唔錯,我都幾鍾意,岩晒大人細路,韓國料理真係唔錯!你地睇下我影既呢一碟牛肉幾靚幾鮮幾嫩,你地睇下放下係牛肉上面既黃澄澄雞蛋黃幾咁誘人同埋完美,成碟牛肉個感覺都好鮮甜,真係令人心痕!韓國料理真係好令人心動,好滿足嘅一餐,我下次一定會再泥,我真心推薦大家!
2018-09-23
2018-09-19 151 瀏覽
入到黎高麗軒韓國料理,先食過佢地既炒年糕,佢地既選擇真係有好多,大多都是熟食、肉等等,就仲有個小驚喜!!!!!!!!服務員個個都好細心,而且效率仲好高tim,我點左餐,大約2至3分鐘左右就已經到了,其他餐廳都冇佢咁快呀!!!!!!!!!!值得一讚,呢度D海鮮仲好新鮮,我地點左既呢一個烤什錦海鮮拼盤,真係好高質素呢!!!!!!!!!呢度D海鮮好鮮甜,而且仲好大隻,真係要比LIKE佢地!!!!!!!!
2018-09-06
2018-09-19 154 瀏覽
今日突然興起又同我個一大班最親密既朋友仔去咗尖沙咀食打邊爐同埋韓式放題喇,所以就嚟咗呢間高麗軒韓國料理!!!!!!!想食價錢平而且樣樣都大大碟既食物,所以就真係做左呢間高麗軒韓國料理既回頭客,咁點解我地會做呢間餐廳既回頭客???因為呢間高麗軒韓國料理真係抵食到冇朋友,我同我個一大班最親密既朋友仔都食到好滿足!!!!!!!我同我個一大班最親密既朋友仔會一直一直做尖沙咀高麗軒韓國料理既回頭客!!!!!
2018-09-07
2018-09-18 155 瀏覽
今晚食完高麗軒韓國料理第一個感覺係.....邊個話平野無好架???? 我覺得好多款好抵食,而且重好有驚喜喎!!!!!!!!有韓燒!!!!!重有熟食!!!一坐底,就先去睇下個餐牌有咩食先,脆卜卜野食少不了之後食左一輪牛肉呀豬肉呀,都覺得冇泥錯地方,其實高麗軒韓國料理呢個價錢黎講,呢度算係幾多款野食可以食,只係牛同豬都有十款可以簡,可以食下唔同既部份,而且重點係D牛肉同豬肉燒完之後,都仲好有肉味!!!!
2018-09-01
2018-09-14 181 瀏覽
身邊有朋友又想韓燒又想放題,所以就上openrice睇下有冇尖沙咀既餐廳滿足到我個朋友既需求,之後就見到呢一間高麗軒韓國料理,一百八十八蚊已經咩都有得食了!!!!!!!!不過我都加左三十八元正,咁就可以食到呢個咁好食既帶子,食得好滿足呢!!!!!!!!!鐘意king scallop既我覺得好滿意,真係好正,都真係幾入味!!!!!!!!!!鐘意king scallop既朋友一定要試下啦!!!!!!!!!
2018-09-02
2018-08-22 302 瀏覽
諗住搵間好食嘅韓燒,上網搵到呢間所以就入左去試,雖然個外表睇落一般,但其實入面係珍珠咁,非常好味啲牛,五花腩真係好正,入口即溶,任食嘅韓燒係好難做到呢啲質素,服務又好。一定會再食多次。

2018-08-22
2018-07-19 505 瀏覽
呢間高麗軒韓國料理都開左一排,因為父母附近番工,剛開張無耐偶爾同佢地經過都有傾過要唔要搵日全家一齊去試下,價錢又唔貴. 講講下不了了之,最後都係去中菜餐廳食. 今次終於決定take action 搵埋fd 一齊黎試下.OT 遲左,fd 已經到左,仲坐底埋,已經諗好要食d咩,呢位d位軟林林,坐得人好舒服,而且燈光好好,唔會太暗,令人好enjoy呢度既環境,呢度真係好多野食,仲有我最鐘意既炒年糕,炒年糕唔會太辣,而且食物溫度岩岩好!!!唔會話太熱,太涼。真係好抵食!!!!!!

2018-07-19 485 瀏覽
平民化嘅放題,食物款色多,韓燒又得,只食料理都得,石鍋飯,炒年糕都有得食添,好耐無試過咁好玩好食,鐘意食乜都隨自己心意,好free......, 尖沙咀金巴利道46-48號地庫,港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 步行約6分鐘就到,好方便,呢度d枱張張都好大,幾多人一齊泥食都唔會覺得好迫,大家可以一大班人一齊泥呢度食野加! 呢度d牛真係無得輸,塊塊都好大塊,燒完之後d牛味都仲係好濃,食到我真係好滿足,超心心眼呢度羅~~大家一定一定一定要來呢度食下!!!
大家一定一定一定要來呢度食下!!!
2018-07-18 433 瀏覽
天氣悶熱,約朋友出商場hea下,順便食下野,到了附近的高麗軒韓國料理食放題,正價時段都係$188一位,小朋友138一位,已經可以到好耐,一定可以食到飽一飽,咁平嘅價錢,都一樣可以食到靚野,海鮮真係好新鮮,好鮮甜,呢度有好多款野食,真係可以食到飽真心堅抵嘅燒烤,真係得呢一間先可以做得到,呢度有好多飲品可以簡,有酒,有橙汁,基本上你講得出既都已經有,咁多款野飲可以簡,我最後決定健康d簡橙汁,呢度d橙汁唔會話好酸,絕對飲得過!!!

2018-07-18 402 瀏覽
身邊有個肥仔想食放題,又想韓燒,又想放題。見到尖沙咀有間高麗軒韓國料理,188蚊咩都有小朋友138一位,所以就同肥仔去食。店內環境幾寬敞,卡位好夠,好有私人空間。見到個餐牌真係好多選擇,我睇到樣樣都好想食,好似樣樣都好正咁。食物方面有好多,有牛扒,豬扒,海鮮都有,肉類都有,都幾入味。海鲜方面有有接近十樣野可以比你燒,真係多到唔識點簡!!!!!!而且呢度d牛都好正,燒完之後,好重牛味,我真係好like
而且呢度d牛都好正,燒完之後,好重牛味,我真係好like

平時都行過呢個位,但都唔係好覺有呢間餐廳存在。平時淨係見到個招牌,但係又唔會特登去睇。呢間餐廳響地鋪,仲要行落一層( 地牢) 九點之後有宵夜時段優惠 (星期五、六、日要另外加錢 ),就算早咗到都要等到九點先入座 。去到佢就會畀張紙仔你任點任食, 有啲特別嘢食要另加錢。最基本嘅豬頸肉、牛肋骨、牛肉、豬肉、雞翼、腸仔 、蝦、蜆、 青口 呢唔使特別加錢。 但有一啲要加30蚊 先可以任叫任食(例如帶子) 同一啲靚啲部位嘅肉 。除咗燒肉之外呢仲有熟食可以點, 譬如 ,炒韓國粉絲 、蛋包蝦 、湯 (例如 韓國辣海鮮湯 )都係任點任食。 飲品:自己響個汽水桶度搵, 選擇唔算多。 相對個價錢,性價比都算高,而且質素唔差 ,環境都算乾淨 ,食完個身唔會有陣 燒烤嘅味道
呢間餐廳響地鋪,仲要行落一層( 地牢)

飲品:自己響個汽水桶度搵, 選擇唔算多。

2018-07-14 461 瀏覽
今日阿哥請食飯,真係好啦🤡佢問我想食咩....突然好想食韓燒又可以俾個機會阿哥服侍我👸🏻,烤肉俾我食😋去番依間之前同朋友黎過韓國料理。食物幾有質素,而且價錢又唔貴-一入門口,聞到香噴噴 職員安排左座位,我地開始發功了💪🏼為左依一餐,lunch time 剩係食左麥皮ja-放題種類多,有超過70 款選擇分類有:燒肉(牛、豬、雞、魚)、海鮮、韓國料理,例如:泡菜煎餅、人蔘雞湯、炒粉絲等等+$38 還可升級有熊本霜降和牛、什錦海鮮拼盤、黑毛豬腩等等。十分吸引😍-食韓國菜的時候,一坐低一定會有幾小碟的前菜最先奉上,除左必定出現泡菜外,仲有涼伴波菜、芽菜等等涼拌前菜吃來爽口開胃-最愛既牛肉都有很多款選擇喔有牛肋骨肉、肉眼扒、牛仔骨、牛舌等等。我們點了數款來試試,用料很新鮮每款都很值得推介我們最愛的是❤️熊本霜降和牛肉味濃郁,煙韌帶爽、厚薄適中,每塊都充滿咬口❤️皇者牛排骨肉質較堅韌富彈性、韌中帶爽❤️肉眼扒肉質相對較紮實、肉質含油花軟嫩❤️黑毛豬腩油脂分佈平均,口感軟綿-海鮮方面有青口、海蝦、魚柳、帆立貝、魷魚🦑❤️海鮮新鮮, 魷魚爽口、魚柳雪白滑溜不用額外的調味,吃得出爽甜既味道-兩兄妹大滿足😍
今日阿哥請食飯,真係好啦🤡
佢問我想食咩....突然好想食韓燒
又可以俾個機會阿哥服侍我👸🏻,烤肉俾我食😋

一入門口,聞到香噴噴
職員安排左座位,我地開始發功了💪🏼
為左依一餐,lunch time 剩係食左麥皮ja
放題種類多,有超過70 款選擇

涼拌前菜吃來爽口開胃
最愛既牛肉都有很多款選擇喔
有牛肋骨肉、肉眼扒、牛仔骨、牛舌等等。
我們點了數款來試試,用料很新鮮
每款都很值得推介

我們最愛的是
❤️熊本霜降和牛

肉味濃郁,煙韌帶爽、厚薄適中,每塊都充滿咬口
❤️皇者牛排骨

肉質較堅韌富彈性、韌中帶爽
❤️肉眼扒

肉質相對較紮實、肉質含油花軟嫩
❤️黑毛豬腩

油脂分佈平均,口感軟綿
海鮮方面

有青口、海蝦、魚柳、帆立貝、魷魚🦑
❤️海鮮新鮮, 魷魚爽口、魚柳雪白滑溜
不用額外的調味,吃得出爽甜既味道

兩兄妹大滿足😍
好友生日指定食韓燒,Openrice到見到高分正評,好似唔錯。可惜$300一位的價錢與食物質素不相符。加了$38說好的和牛沒有牛肉味,滿口梳打粉的味,叫熟食,牛肋骨軟,可惜非常甜,似糖水一樣,那海鮮煎餅,竟然只有蔥,大讚的銀鱈魚,炸魚一件,沒有味道。唯一比較好是蝦,尚算滿意。剛好坐在收銀附近,老闆娘一直說過不停,說的都是地方語言(非韓文),感覺有點吵。上菜都快,不過牛舌叫四次先上一次,碟都是非常油。只有汽水,可以問要茶或水。一致通過以後都唔食放題,埋單$1128,食炑八都卓卓有餘。而且,開飯啦已經比假評入侵,可信性大跌。
唯一比較好是蝦,尚算滿意。
一致通過以後都唔食放題,埋單$1128,食炑八都卓卓有餘。
而且,開飯啦已經比假評入侵,可信性大跌。
2018-07-11
慶祝紀念