2021-09-04 206 瀏覽
尖沙咀戰士💛 - 記住係「驚安」唔係「激安」日式燒肉🎈九宮格燒牛盛合 $288 🌝🌝🌝🌝🌚🎈厚燒橡果黑毛豬 $68 🌝🌝🌝🌝🌚🎈柚子漬雞肉山 $38 🌝🌝🌝🌝🌗🎈紫菜牛肉汁飯 $24 🌝🌝🌝🌚🌚🎈菠蘿串燒 $12 🌝🌝🌗🌚🌚🎈芝士年糕 $28 🌝🌝🌝🌚🌚🎈柚子&巨峰提子梳打 $28/1 🌝🌝🌝🌚🌚相信大家都會比個九宮格吸引眼球🤩九個唔同部位有厚切牛舌腩,A4和牛,Prime牛小排,安格斯牛仔骨,薄燒頂級肉眼,芫荽辣漬牛梅花,生薑燒牛小扒,壼漬牛肋肉同汁燒護心肉🐂當中有6款係原味冇醃過 3款漬醃左😋9款牛整體色澤靚 食落感覺中上質素☺️當中最impress到👷🏻‍♂️頭盔情侶👷🏻‍♀️就梗係厚切牛舌腩同A4和牛🤤牛舌腩厚切 口感彈牙😛A4和牛睇樣就知油花靚 入口即化✨厚燒黑毛豬勝在黑椒味濃 減左唔少油膩感覺🤨油脂豐富令到燒起上嚟可以有焦脆感🔥🐽脆卜卜🥰柚子漬雞肉山一上枱心諗使唔使真係成座雞山咁多😳(原諒冇影到未燒個樣🥲) CP值最高‼️只係賣緊$38💸雞件入口嫩滑,淡淡嘅柚子味散發出嚟❗️冇得輸💯紫菜牛肉汁飯面頭有啲紫菜同飯素 味道正常發揮🤨大家嚟嘅話可以試下另一個紫菜月見飯🥚燒菠蘿蔔就正常發揮
尖沙咀戰士💛 - 記住係「驚安」唔係「激安」日式燒肉

🎈菠蘿串燒 $12 🌝🌝🌗🌚🌚

🎈芝士年糕 $28 🌝🌝🌝🌚🌚

🎈柚子&巨峰提子梳打 $28/1 🌝🌝🌝🌚🌚

燒菠蘿蔔就正常發揮 菠蘿本身唔算真係好甜🤭

芝士年糕呢個好考大家功力🤣燒到唔黐底外層脆卜卜裡面煙煙韌韌😍流心芝士湧出嚟再加埋煉奶🧀🥛作為甜品好邪惡😈

兩杯嘢飲正常發揮🧊勝在大大杯 食燒肉解膩一流☺️
2021-09-02 203 瀏覽
近排成日都見到人去呢間食佢嘅九宮格 好似幾吸引 同埋佢午市七折‼️所以都去咗試吓😚👅九宮格燒肉盛盒 $288佢包括9種唔同嘅肉 每款肉大概兩片到 其中A4和牛同Prime 牛小排最好食 油脂分布平均 食到少少牛味 肉質幾淋 唔錯🤤不過就略嫌細塊咗啲 其他肉調味差唔多 但係有啲肉嘅肉質有啲靭 食落麻麻哋 同埋小編覺得可以喺九宮格裏面標明邊款肉 如果唔係自己都唔知食咗邊款🤫👅熊本A5和牛封門柳 (4切)$148果然一分錢一分貨 呢個推介大家要試吓‼️佢嘅油脂分布平均 但係食落唔會過分肥膩 牛味都幾突出 真係好好食😋😋👅紫菜月見飯 $28呢個十足十牛角飯 不過佢仲加咗少少調味料 但係女小編都係鍾意食牛角飯多啲🤓👅芝士年糕 $28咬落去流心芝士湧出來 呢個芝士控必食🧀總括嚟講 佢嘅肉質都算唔錯 七折後幾抵食🤩大家經過開尖沙咀不妨一試😛😋 好味:7.98/10🤑 價錢:7.67/10🤗 服務:7.12/10😝 環境:7.43/10😚 衞生:7.66/10🤩 整體:7.80/10

👅九宮格燒肉盛盒 $288

🤗 服務:7.12/10
😝 環境:7.43/10
😚 衞生:7.66/10
🤩 整體:7.80/10
少數好味又抵食嘅🌕燒肉店。食物做得超用心而且訂位嘅時候店員好細心,上網已經見過好多人推介所以自己都提早訂位,我訂嘅時間係中段嘅時間,不過早咗半個鐘到果然門口都仲有好多Walk in等位。店員都好好同我哋講,通常半個鐘前就會last order前一張枱我哋都唔使喺門口等耐,啱好前面台客都差唔多食晒。和牛九宮格,之前食過佢本身普通嘅九宮格已經覺得好高質有幾款都係a4,今次呢個仲要全部都係和牛折咗之後先四百幾每人都係$200就食到。夏天食冷麵一流不得不提刺生做得勁好,沒有腥味😝,而且薄薄地非常容易入口如果真係要食性價比和牛,呢度真係不得了。

夏天食冷麵一流
冷麵
海鹽刺身和牛和尚頭

不得不提刺生做得勁好,沒有腥味😝,而且薄薄地非常容易入口

A5和牛貝身
和牛九宮格盛合

如果真係要食性價比和牛,呢度真係不得了。
牛匠岩手a5和牛
冷麵
A5和牛貝身
牛匠岩手a5和牛
A4和牛壽喜燒
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻    💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻     📸打卡指數:👍🏻👍🏻👍🏻          🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻      🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好多朋友都推介呢間燒肉店平、靚、正,CP值很高無錯好野就係book 唔到枱,所以我地都係walk in咁岩 吧枱位有位置,所以唔係等左好耐燒肉店環境都好寛敞,就連吧枱放滿食物都仲有位吸油煙設備做得幾好,冇污煙漳氣感覺九宮格燒牛盛合 ( $288 )呢款真岩哂想每款都試下的各位打到卡又豐富,唔好睇佢細細份,食落都幾飽,好適合兩個人share六款肉: 九宮格燒牛盛合有厚切牛舌腩、A4和牛上蓋、A4和牛、Prime牛小排、M9內裙肉、安格斯牛仔骨三款汁醃肉: 生薑燒牛扒、壺漬牛肋肉、汁燒護心肉牛肉夠新鮮,紋理好靚,油脂適中,調味醃得好入味厚切牛舌芯  ( $ 78) 厚切牛舌芯份量好多,夠晒厚切而且爽口,一啲都唔輸俾牛肉紫菜月見飯 ( $28 )紫菜、生蛋加飯素伴飯,簡單的食材但做出不得了組合fai.lok每人都叫左一個紫菜月見飯重申!燒肉加紫菜伴飯真係絕配!
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數:👍🏻👍🏻👍🏻
 🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

好多朋友都推介呢間燒肉店平、靚、正,CP值很高
無錯好野就係book 唔到枱,所以我地都係walk in
咁岩 吧枱位有位置,所以唔係等左好耐
燒肉店環境都好寛敞,就連吧枱放滿食物都仲有位
吸油煙設備做得幾好,冇污煙漳氣感覺

九宮格燒牛盛合 ( $288 )

呢款真岩哂想每款都試下的各位
三款汁醃肉: 生薑燒牛扒、壺漬牛肋肉、汁燒護心肉
牛肉夠新鮮,紋理好靚,油脂適中,調味醃得好入味
厚切牛舌芯  ( $ 78)
厚切牛舌芯份量好多,夠晒厚切而且爽口,一啲都唔輸俾牛肉
紫菜月見飯 ( $28 )
紫菜、生蛋加飯素伴飯,簡單的食材但做出不得了組合
fai.lok每人都叫左一個紫菜月見飯
重申!燒肉加紫菜伴飯真係絕配!
20 分鐘 (堂食)
九宮格燒牛盛合
偶然還是想去烤肉🥩做食肉獸~ 平常吃的是韓國🇰🇷的多,日本的烤肉實在比較少之前就因為太久沒去烤肉,加上被社交平台帖文瘋狂洗版,就跟男人去了一間人氣的🇯🇵日式烤肉樓上店大吃一番九宮格燒牛盛盒 $288網上看得太多有關店家的signature combo,這次到店也衝著💨這個而來!一個盛盒就有9️⃣款不同部位不同口感不同調味的牛肉,除了適合跟另一半或朋友分享外,對選擇困難症的朋友來說也是福音🥳啊!盛盒內包括A4和牛、薄燒頂級肉眼👀、厚切牛舌芯、安格斯牛仔骨、Prime牛小排、芫荽🌶辣漬小牛扒、壺漬牛肋肉、汁燒護心肉、跟及生薑燒小牛扒~ 未開動先要拍照打卡📸~店員提醒緊記由淡味至濃味去燒去吃,而每款都令人有驚喜🤩就好像油脂分佈平均的A4和牛入口軟綿油脂感重、厚切牛舌芯爽口鮮嫩等三款醃製過的牛肉🐂調味亦醃得適宜,幾款各有特色,吃到牛味同時又吃到醃料味道🤤~九款牛肉都有一個共通點🌟,就是全都色澤粉嫩又新鮮,肉汁滿溢,油脂分佈平均又不失咬口😌加上份量其實蠻多,每款肉類平均有2~3片但完全看不出來😱綜合來說這款性價比很高~ 幾乎每檯都會點一客🙋🏻‍♀️來吃呢!日式味噌黑豚五花 $68吃過牛肉🐮又怎可能不吃

九宮格燒牛盛盒 $288
店員提醒緊記由淡味至濃味去燒去吃,而每款都令人有驚喜🤩
加上份量其實蠻多,每款肉類平均有2~3片但完全看不出來😱

日式味噌黑豚五花 $68
吃過牛肉🐮又怎可能不吃豬肉呢?店家主要以烤牛肉作招徠,豬肉🐽只有三款可選,特別點了這個推薦的「日式🎌味噌黑豚五花」來吃
看名字也知道這款已有調味,只要燒熟就可以直接入口👅不用加其他調味料
薄薄一片~ 份量也不少!油花跟肉的比例各佔一半,入口已感受到油香豐腴😙
味噌味道恰到好處,不過過鹹又帶有香甜感覺!

椒鹽雞軟骨 $12/串
雞肉🐔選了一串椒鹽雞軟骨淺嚐,感覺一般,最失望的是椒鹽🧂味沒有太突出,可取的是一串雞軟骨的份量比外邊吃到的大😕

廣島蠔 $28/隻
除了吃肉也想試試店家的海鮮,就選了廣島蠔🦪~
蠔身飽滿沒腥味,入口即嚐到蠔味新鮮濃郁,好吃😋

紫菜月見飯 $28
紫菜牛肉汁飯 $24
紫菜月見飯的成份非常簡單只有白飯🍚、飯素、紫菜、生雞蛋🥚,拌勻就成一碗非常美味的飯,與牛角飯非常相似
後者就少了雞蛋但加入牛肉汁,兩者味道差不多,男朋友就覺得牛角的味道較勝一籌,始終個人喜好💕大家的感觀也不一樣
份量不多不少,就看需要而下單吧!

店家的地理位置便利✅,面積大而且難得座位🪑之間很寬闊,不會予人逼狹焗促的感覺,加上店家的抽油煙的設備做得很好
予人乾淨又沒有污煙漳氣🤢的感覺,要一讚👍🏻
下單採用手機📱下單,上食物的速度也很快,員工服務也很好🥰!
最重要的是,店家提供午市全單7折,吃了這麼多人均消費也不用$180💰!
而且整體的食物質素亦相當有水準,難怪成為人氣烤肉店極受客人歡迎啦!真心❤️值得推介呢!
2021-03-20
2021-08-20 250 瀏覽
和牛九官格盛合係和牛呀😍一盒9格好得意呀,每一格有兩舊唔同位置嘅和牛,肉味同油花好足,再加上黑松露蛋汁無得輸🤩🤩柚子漬雞肉山🐣38蚊勁大碟呀,痴線真係成座山咁🤣🤣好濃柚子味,好嫩滑😋真心抵呀🎉日式味增黑豚肉五花腩🥓可能因為五花腩位置,肥肉比較多燒起上黎油花好足,但個人覺得味道較甜😛😛入口超級軟熟勁似食緊棉花糖咁呀😋😋😋牛油蒜蓉金菇超大舊牛油,燒起上黎好香好好食,但個人覺得牛油🧈可以細舊d

柚子漬雞肉山🐣

日式味增黑豚肉五花腩🥓

牛油蒜蓉金菇
超大舊牛油,燒起上黎好香好好食,但個人覺得牛油🧈可以細舊d
日式味增黑豚肉五花腩
日式味增黑豚肉五花腩
2021-08-20 273 瀏覽
九宮格其實唔係樣樣都好食,如果唔係第一次,就建議叫返自己鍾意嘅就算。👍 日式味噌黑豚五花 $68望落肥多過瘦,真心有少少卻步,但燒完啲肥就卷埋一舊,食落仲會脆脆地,加埋味噌甜甜地,好邪惡但係好正,忍唔住叫多左碟。👍 Prime 牛小排 $108👍鹿兒A4和牛腩 $218本人唔食牛,就唯有轉述友人嘅 comment,兩隻牛油花均勻,尤其是牛腩,燒起油香好正,就食左半碟就略為膩。牛小排都唔錯,好嫩滑,有肉味,性價比高。👌 柚子漬雞肉山 $38至抵之選,由頭食到尾,食極都未食完,味道都唔錯,但我覺得偏甜,expect 會柚子酸勁啲。👎 飯團 $18問佢係咪燒嘅,佢話燒唔燒都得,咁黎到燒烤梗係燒下啦,咁就出事!放左落去唔夠5秒就散哂,乜料?味道都唔算突出,加左明太子叫好啲。完全可以 skip 得!!👌 椒鹽雞軟骨$12叫左先知原來係炸好嘅,一般,椒鹽味不足,都可 skip. 👌牛油蒜蓉雜菇 $26純粹為有啲菜落口,舊牛油勁嚇人,俾我地拎走左大半先燒,正常味啦。👍 空間感足👍 性價比係 ok 嘅,尤其是 lunch 有七折👎 服務一般,好似唔想理你咁。。通風好似都 ok,但去嗰日係 lunch,

👍 日式味噌黑豚五花 $68

👍 Prime 牛小排 $108
👍鹿兒A4和牛腩 $218

👌 柚子漬雞肉山 $38

👎 飯團 $18

👌 椒鹽雞軟骨$12
叫左先知原來係炸好嘅,一般,椒鹽味不足,都可 skip.

👌牛油蒜蓉雜菇 $26

👍 空間感足
👍 性價比係 ok 嘅,尤其是 lunch 有七折
👎 服務一般,好似唔想理你咁。。

通風好似都 ok,但去嗰日係 lunch,唔多人,full house 唔知會差啲。
日式味噌黑豚五花
椒鹽雞軟骨
日式味噌黑豚五花
Prime 牛小排、鹿兒A4和牛腩
2021-08-20 5027 瀏覽
看完食評致電去訂座, 滿心歡喜又期待, 食完過後感到有點失望, 可能期望過高😅 首先說說訂座技巧, 最好中午開業前十五分鐘, 下午三點至四點或晚上九點打後有人接聽機會率偏高, 不過店主見到來電顯示都會主動回覆食店在金馬倫道商廈三樓位置, 等升降機時間比較耐. 出𨋢轉左就到達了入座後, 需要用手提電話scan QR code自行落單, 菜單分門別類都清楚🐮九宮格燒牛盛合 $288盛合有九格, 每格有2-3塊不同🐮部位的肉片, 由無醃的六小格開始至最後三小格醃肉部分. 大致牛味欠奉, 有一些部位有點嚡口🐔柚子漬雞肉山 $38用這個價錢有這麼多的雞肉真是超抵😁起初燒頭幾件雞肉完全食不出柚子味道, 直至最後幾件才吃得出,肉質嫩口, 所以建議大家燒🐔肉前撈一撈碟底的汁才燒可能會入味一點🐷日式味噌黑豚五花 $68非常薄切像煙肉, 味道(醃料)非常甜🐮Prime牛小排 $108 &壺漬牛肋肉 $88牛小排一樣欠缺牛味. 牛肋肉以整晚牛類食物來說算是最好的, 夠味夠淋🦐椒鹽燒大虎蝦 $28/隻虎蝦夠大隻, 蝦肉夠彈牙, 品質不錯👍🍘燒飯團 $18/個燒飯團除原味(自行調味)外, 亦可加$2有其他味道,

🐮九宮格燒牛盛合 $288

🐔柚子漬雞肉山 $38
用這個價錢有這麼多的雞肉真是超抵😁

🐷日式味噌黑豚五花 $68
非常薄切像煙肉, 味道(醃料)非常甜

🐮Prime牛小排 $108 &壺漬牛肋肉 $88

🦐椒鹽燒大虎蝦 $28/隻
虎蝦夠大隻, 蝦肉夠彈牙, 品質不錯👍

🍘燒飯團 $18/個
燒飯團除原味(自行調味)外, 亦可加$2有其他味道, 例如明太子...... 飯糰都非常大件, 食完都幾飽肚

🍚紫菜月見飯🍚 $28
紫菜, 醬料&生雞蛋黃撈埋一齊食, 就算碗飯唔熱都幾好味

🍹青檸菠蘿梳打&百香果梳打 $28/杯
飲品味道清新, 燒肉配凍飲簡直是一流

店舖座位都算闊落, 油煙味不算大, 抽風系統👍 店內主要是用黃燈. 記緊必要訂座, 因座無虛席. 用餐限時個半鐘, 最後20分鐘前埋單, 要準時交枱. 另收加一服務費, 價錢都不算貴, 不過回頭指數較低, 可試其他燒肉店
2021-08-19
2021-08-17 182 瀏覽
日本燒肉,唔食放題仲有冇選擇?緊係有啦以前尖沙咀298日本燒肉都係單點高水準而家個位轉左做 先出個簡單介紹~價錢好似仲平左!水準一樣咁高!限時燒90分鐘~超爆場~訂個位都要下個月先有!佢舊年已經開幕喇,介紹好多朋友去食!一字個,真係抵!燒肉爐夠熱!!可以高速封住肉汁唔會流失!提供既選擇亦都非常之多~我就集中火力食牛肉同抵食之選既雞肉山!九宮格燒牛盛合厚切牛舌,A4和牛,PRIME牛小排安格斯牛仔骨,M9內裙肉,安格斯霜降牛,生薑燒小牛扒,壺漬牛肋肉,汁燒護心肉 $288黑松露漬雞肉$38,手羽$38/5隻紫菜月見飯,即有隻蛋黃加大量紫菜碎$28白飯$15,飯團$18 杯邊鹽檸檬梳打$28冷泡白桃烏龍茶 $18食咁多野都係一人$250左右!
日本燒肉,唔食放題仲有冇選擇?緊係有啦
以前尖沙咀298日本燒肉都係單點高水準
而家個位轉左做
先出個簡單介紹~
價錢好似仲平左!水準一樣咁高!限時燒90分鐘~超爆場~
訂個位都要下個月先有!
佢舊年已經開幕喇,介紹好多朋友去食!
一字個,真係抵!燒肉爐夠熱!!可以高速封住肉汁唔會流失!
厚切牛舌,A4和牛,PRIME牛小排
安格斯牛仔骨,M9內裙肉,安格斯霜降牛,
生薑燒小牛扒,壺漬牛肋肉,汁燒護心肉 $288

黑松露漬雞肉$38,手羽$38/5隻
紫菜月見飯,即有隻蛋黃加大量紫菜碎$28
白飯$15,飯團$18

杯邊鹽檸檬梳打$28
冷泡白桃烏龍茶 $18

食咁多野都係一人$250左右!
5 分鐘 (堂食)
2021-08-16 292 瀏覽
依間燒肉店由佢尖沙咀新開張到依家都係咁多人,皆因主打驚安價嘅日式燒肉,午市依然維持有七折,埋單人均三百有找,仲係食飽飽個隻,唔怪得已經變左大家嘅熱門聚餐點。店内依家仲襯夏天推出左新item添!-和牛九宮格盛盒 ($588) 可以話係店内嘅鎮店之寶!上次試過佢哋嘅九宮格燒牛盛盒,會有經醃製過嘅牛肉,性格比高!而今次依個盛盒就係奢華嘅代表,内含九款全和牛嘅部位,包括A4和牛西冷,A4和牛和尚頭刺身,A4和牛上蓋,A4和牛腩,A4和牛貝肉,A4和牛三角,A4和牛封門柳,M9和牛内裙肉 以及 和牛牛舌🤩 每樣都超高質,啱晒一眾食肉獸們!特別有和牛和尚頭刺身,位於和牛赤身位置,入口肉質細嫩,油脂分布均衡,夾埋芥辣一齊食帶出牛肉嘅鮮*焦糖菠蘿乳酸 ($38) 菠蘿放上砂糖燒過,外層蒲脆帶焦香🍍 乳酸飲落酸酸甜甜,可以一解油膩感,但整體過甜~*A4和牛壽喜燒 ($148) 店員會係席前炙燒和牛片,隨即油香四散,沾上帶黑松露嘅醬汁,配上一口煙韌彈牙嘅米飯,真係一啖一滿足🥢*海膽蟹籽玉子丼 ($68) 最近新菜式,米飯裏拌入蟹籽,上面再放上幾片海膽😙 海膽算幾鮮甜,但口感上爭啲,比較細片,但用蟹籽飯送燒

海膽蟹籽玉子丼 ($68) 最近新菜式,米飯裏拌入蟹籽,上面再放上幾片海膽😙 海膽算幾鮮甜,但口感上爭啲,比較細片,但用蟹籽飯送燒肉食真係雙重滋味!

冷麵 ($58) 夏日新品,打卡一流🌞 用大大個木桶盛上,除左冷麵仲有蝦肉。冷麵泡係凍水裏食落清爽,沾上醬汁,真係特別透心涼同幾有風味🇯🇵

阿波尾雞芯 ($15)
自信漬雞腎 ($15)
柚子漬雞肉山 ($38) 依個價錢有座雞肉山仲可以慢慢燒真係夠哂抵,爆肌之選!雞肉肉質幾嫩滑,用上柚子醃製,帶點柚子嘅清香

日式味噌黑豚五花 ($68) 經過味噌調味,豚肉帶點味噌嘅甜味,但由於豚肉比較多脂肪位,所以會比較油膩🐖

黑松露牛油果沙律 ($48)
嘟嘟妹呢排勁中意食肉🤣‼️​早排去完牛角而家又黎呢排試下佢個$288嘅牛牛九宮格寶盒😚💕​呢個寶盒就係岩哂選擇困難症嘅🐷🐷們​有齊哂厚牛脷👅牛腹肉🐮牛仔骨😚​重有大大餘條醃肉比你簡✨​因為好多都有三片~所以三個人叫呢個就岩岩好🎉​最重要最重要係有一放落個網就著哂火嘅勁多油花A4和牛😭😭💕​燒肉就係要又食到又望到d牛牛著哂火先開心😎🐮🎉​至於小資🐷🐷點算呢~​就等嘟嘟妹話你知要點叫啦😎💪🏻​***​✨小資推薦:$38 黑松露雞肉山🐓​👉🏻推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟​👉🏻食評:份量勁多勁大碟😚重點係雞肉點​燒都係勁Juicy同勁滑😍咬落去重有點彈牙​完全唔知出面嘅普通雪藏雞肉~每舊都有好​多黑松露包住實在太幸福了👏🏻👏🏻​​✨小資推薦:$68薄切牛舌🐮​👉🏻推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟​👉🏻食評:呢個份量勁大碟之外~重係一口​牛舌黎‼️食落勁方便同埋勁爽👅​​✨小資推薦:$28紫菜月見飯🍚​👉🏻推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟​👉🏻食評:有滿滿紫菜同埋飯素💁🏻‍♀️撈埋一齊​再配埋A4和牛嘅油香OMG😍💕💕​​***​✨除此之外~嘟嘟妹發現配菜都係$40以內​都有得食~一定要叫$28牛油芝士金菇😏​​✨野飲方面就
嘟嘟妹呢排勁中意食肉🤣‼️​

2021-06-30
慶祝紀念
紀念日
  • 黑松露雞髀肉
#大食小公主尖沙咀區出動👸🤪 高質燒肉 平日都爆場 就知唔簡單😎🚩九宮格小牛盛盒 $ 288個人認為如果第一次又唔知食咩嘅朋友可以叫呢個九宮格CP值幾高👍😋九宮格包括有A4和牛,厚切牛舌腩,Prime牛小排,安格斯牛仔骨,薄燒頂級肉眼,生薑燒小牛扒,汁燒護心肉,壺漬牛肋肉及芫荽辣漬牛梅花每一款肉類嘅肉質同肉味水平都系中上水平油脂分布都好平均‼️‼️份量啱哂兩個人share🤘🏼🚩汁燒護心肉 $72護心肉系隔開胸腔、腹腔橫膈肌,保護心臟嘅肌肉組織所以熟咗嘅護心肉好嫩滑🙌🏼成塊肉好淋同時一入口爆牛油脂感😋😋😋重點牛香味好重‼️‼️‼️‼️🙌🏼👏必須推介🤘🏼🤘🏼🤘🏼🤘🏼🚩黑松露漬雞肉山 $38呢個真係超級抵食🤣🤣$38嘅份量超級多黑松露味好出👍👍👍雞肉亦都好嫩滑🙌🏼🙌🏼必須推介‼️‼️‼️🚩特大薄切牛舌 $68一上枱已經眼睛發光🤩雖然牛舌好細嚿但係佢超多片牛舌🤩燒嘅時候都好快熟👏如果想加強口感三塊牛舌搭埋一齊食會滿足啲😙😙牛舌都好新鮮🤘🏼🤩總結時間🥰雖然得90分鐘時間但係上菜速度都好快而且服務態度都好好👍👍全部嘅燒肉都好高質一定會再encore😜😜🙌🏼🙌🏼
#大食小公主尖沙咀區出動👸🤪

每一款肉類嘅肉質同肉味水平都系中上水平
油脂分布都好平均‼️‼️
份量啱哂兩個人share🤘🏼

🚩汁燒護心肉 $72
護心肉系隔開胸腔、腹腔橫膈肌,保護心臟嘅肌肉組織
所以熟咗嘅護心肉好嫩滑🙌🏼

一定會再encore😜😜🙌🏼🙌🏼

• 和牛九宮格盛合
  • 特大薄切牛舌
2021-07-27 470 瀏覽
#黃店激抵7折燒和牛😍呢間真係好食到返唔到轉頭😎食過兩次試左好多唔同款式🤣以下推薦幾款👀1️⃣九宮格燒牛盛盒💰$288🌟🌟店員會教你食嘅次序🤪先由無調味嘅食起👍🏻拼盤入邊包含咗九款肉😽每款都有二至三片✌🏻其中有六款都係冇醃味嘅☝🏻而我哋就覺得呢六款都比有調味嘅出色好多😹首先真係嫩滑一啲同埋食得出牛嘅原味、鮮味☺️舖頭有兩款拼盤🤓呢個係比較平價嗰款🤣我覺得都真係必叫🤤用嚟打卡一流😎2️⃣日本A4和牛西冷💰$248🌟🌟🌟配埋Wasabi🧐油脂足夠 入口即溶咁🤤男朋友鐘意落鹽食 我就鐘意燒熟後夾啲Wasabi一齊食😚配搭埋西冷和牛之後完全冇咗Wasabi攻鼻嘅味道😯而且一啲都唔辣!有第二種特別嘅味道出咗嚟😍3️⃣柚子漬雞肉山💰$38🌟呢個雞肉性價比極高😎份量超級多,而且真係食得出淡淡柚子味😍配埋舖頭準備嘅酸辣汁😎口感非常清爽😚最重要係完全唔會乾/柴!以往食燒肉嘅時候其實我係好少會點雞肉😂因為通常都比我燒到好老好乾💩不過呢間真係完全冇呢個問題🥰食過兩次✌🏻燒出嚟都仲係嫩滑多汁🤠不過提一提 啲雞都比較大嚿🐥所以燒嘅時候都真係要啲時間😂或者燒到外面熟晒之後都要剪開檢查入面係咪都熟晒🧐4️⃣厚切牛舌芯💰$78比起薄切
#黃店

份量多好多🤣易熟🤪抵食😉

6️⃣活元貝💰$28
新鮮而且可以揀唔同味😗

7️⃣紫菜月見飯💰$28
紫菜碎+溫泉蛋+麻油😙撈埋一齊食有啲似牛角飯🤪食完一碗又想再一碗🥳

🉐
呢間燒肉店我最欣賞嘅地方就係佢地走兩個路線😌高質和牛/經濟牛肉都有😗岩晒唔同budget嘅人😉

同埋依家晏晝係做緊7折優惠嫁!7折食到靚牛真係好抵😍個人覺得啲肉係好高質嫁🥰不過記得book位🤪

店舖冷氣都好夠🤓不過我兩次都坐正風口位所以直情有啲凍🤣不過店員都好nice🤠第一次見我著短裙有主動幫我較細左個冷氣🤣

抵食:🟡🟡🟡🟡⚫️
味道:🟡🟡🟡🟡🟡
環境:🟡🟡🟡🟡⚫️
服務:🟡🟡🟡🟡🟡

地址:驚安燒肉商店 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
#hkig #hkgirl #foodie #hkfoodie #日本菜 #日式燒肉 #燒肉 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #香港好去處 #便當日記 #記錄生活 #飲食日記 #蛋哥 #燒肉放題 #日式料理 #觀塘黃店 #香港美食 #相機食先 #香港一日遊 #香港打卡 #觀塘美食 #打邊爐 #hkcafe #打卡cafe #cafe #香港cafe #火鍋 #觀塘美食 #驚安燒肉商店
2021-07-21 457 瀏覽
和牛九宮格😋😋𝐘𝐮𝐦𝐦𝐲 重點系有松露醬😎松露雞 燒活鰻 😋😋😋高質牛🥰 焦糖菠蘿乳酸 菠蘿好好食🤣𝐍𝐨 𝐛𝐞𝐞𝐟 𝐧𝐨 𝐥𝐢𝐟𝐞~這是真的有松露醬真系驚喜到呢~ 雙重享受😎

和牛九宮格😋😋𝐘𝐮𝐦𝐦𝐲 重點系有松露醬😎
松露雞 燒活鰻 😋😋😋高質牛🥰
焦糖菠蘿乳酸 菠蘿好好食🤣
𝐍𝐨 𝐛𝐞𝐞𝐟 𝐧𝐨 𝐥𝐢𝐟𝐞~這是真的
有松露醬真系驚喜到呢~
雙重享受😎
和牛九宮格
2021-07-20
和牛九宮格
  • 和牛九宮格盛合
第一次上嚟寫食評,因為實在太嬲!當日約咗朋友喺尖沙咀行街,我早咗出去,心血來潮想食燒肉,上網一搵見到見咁多好評,就一個人入咗呢間,入場時講好咗係七點鐘交枱,點知食到六點半唔夠叫我埋單,又開行個冷氣吹住晒,擺明係趕人走,表面就好似好有禮貌,但實際上就係做咁嘅嘢趕人走,令人感覺非常差,以後唔會再去。公道啲咁講,食物質素唔算差,係份量少啲啫,食完都有4-5成飽,過隔離小食街補返碗粉都ok,但服務態度真係好差,所以我一定會建議身邊嘅朋友唔好去,尖沙咀咁多選擇,食物質素高嘅餐廳真係好多,洗乜一定要幫襯佢?
第一次上嚟寫食評,因為實在太嬲!

2021-07-15