2021-10-10 146 瀏覽
中秋節假去咗尖沙咀食燒肉😍 呢間燒肉店好值得推介呢~ 💕👍🏼和牛九宮格盛合打卡一流又睇得又食得、必叫之選!👍🏼服務好好我哋唔食九宮格入面嘅牛包心肉、侍應哥哥好好咁幫我哋換咗!😆 飲燒酒仲俾我哋揀酒杯顏色呢~👍🏼性價比高、用料好、味道好太好食所以除咗九宮格有影相、其他冇相機食先🙈 👍🏼食物選擇多豬/牛/雞/海鮮/蔬菜應有盡有🍖🥓🥩🥒🍚呢度係用電話自助下單,可以慢慢揀都冇問題!
中秋節假去咗尖沙咀食燒肉😍 呢間燒肉店好值得推介呢~ 💕

👍🏼和牛九宮格盛合打卡一流
又睇得又食得、必叫之選!

👍🏼服務好好
我哋唔食九宮格入面嘅牛包心肉、侍應哥哥好好咁幫我哋換咗!😆
飲燒酒仲俾我哋揀酒杯顏色呢~

👍🏼性價比高、用料好、味道好
太好食所以除咗九宮格有影相、其他冇相機食先🙈

👍🏼食物選擇多
豬/牛/雞/海鮮/蔬菜應有盡有🍖🥓🥩🥒🍚
呢度係用電話自助下單,可以慢慢揀都冇問題!
2021-10-08 231 瀏覽
好耐冇同朋友聚會,夜晚食飯揀返係大家方便嘅尖沙咀,見好多人都有推介激安燒肉平靚正,今次可以試吓啦。環境方面,正常燒肉店間隔,沒有什麼特別。而味道方面,並沒有太大驚喜,普通燒肉店嘅味道,所以不過不失。九宮格燒牛盛盒份量其實適合二人為主,如果三人以上就不建議叫了,因為好難分野菜盛盒以為會有好多唔同蔬果,但分量奇少,所以性價比極低柚子漬雞肉山呢個份量比較多,好似燒整都燒唔完😂所以呢個比較抵食。飲品方面,因為啤酒做緊推廣買一送一,所以個個都嗌左杯,一班朋友朋友就可以慢慢飲同吹水,夠晒抵飲。

環境方面,正常燒肉店間隔,沒有什麼特別。

九宮格燒牛盛盒
份量其實適合二人為主,如果三人以上就不建議叫了,因為好難分

野菜盛盒
以為會有好多唔同蔬果,但分量奇少,所以性價比極低

柚子漬雞肉山
呢個份量比較多,好似燒整都燒唔完😂所以呢個比較抵食。

2021-10-04 10225 瀏覽
人氣燒肉店,之前已經去過筲箕灣嘅分店,不過環境比較舊,通風系統唔太好,好大油煙,坐得唔係太舒服,今次嚟到尖沙咀分店就唔同,地方好大又乾淨,冷氣好夠,食完個身都冇乜燒肉味,燒肉既爐亦都唔同,新店用嘅爐係傳統圓型網式,好燒好多,當然食物同埋服務員嘅質素兩間都係一樣,服務員全部都係後生仔女,有禮貌又醒目做嘢又快手快腳,食物質素當然係好先會再黎,而且價錢都好合理。我哋今晚book咗7:30,佢哋係分兩輪第一輪係5:30至7:30,第二輪就係7:30之後,限時90分鐘,所以食第二輪比較好。基本都唔會趕你走,安排了我們坐二人對牆枱,枱面好大,坐得舒服,枱面已放上燒醬汁,一共有三款(蒜蓉,燒肉汁,帶小辣嘅燒肉汁)另外鹽,蒜鹽,七味粉,飯素亦好齊全好乾淨,點菜只要用手機scan QR code好方便💛💛▪️Sapporo 生啤 🍺$48 Buy 1 get 1 好抵飲▪️黑松露牛油果沙律 🥗$48呢個不得了,牛油果好厚肉好新鮮,加上沙律菜,重點係佢嘅松露酸汁,真係好好味,必吃推介💛💛💛💛▪️九宮格燒牛盛合 🐮$288呢個九宮格拼盤有九種唔同嘅牛肉嘅部位,質素中上,勝在可以試唔同款,店員上菜時亦細心介紹食嘅先

▪️Sapporo 生啤 🍺$48
Buy 1 get 1 好抵飲

▪️黑松露牛油果沙律 🥗$48

▪️九宮格燒牛盛合 🐮$288
呢個九宮格拼盤有九種唔同嘅牛肉嘅部位,質素中上,勝在可以試唔同款,店員上菜時亦細心介紹食嘅先後次序,值得一讚💛

▪️手羽 🐔$ 38
雞翼冇乜調味,自行燒到皮脆肉嫩之後再加少少鹽已經好好味💛💛💛

▪️燒活鱔串 🐟$38 x 2
呢個都係必食推介,燒完之後皮脆肉彈牙,條鱔質素應該幾好同埋幾新鮮💛💛💛

▪️厚切牛舌芯 🐮$68
一定要食,厚度啱啱好,燒完外層焦香,一咬落去啲肉汁爆曬出嚟,好軟淋,超級正💛💛💛

▪️日式味增黑豚五花 🐷$68
薄切五花肉,肥瘦適中,呢個調味好正好濃厚嘅味增,燒完完全唔使點任何醬汁,好肥美💛

▪️牛油芝士金菇 🥗$28
濃香嘅牛油芝士味比啲金菇吸晒,加返少少鹽調味,簡單野都可以好好味💛💛

▪️紫菜月見飯 🍚$28
即係有啲似牛角飯,生雞蛋加上紫菜撈飯,重點都係嗰甜甜嘅燒汁加埋一食,正💛💛

▪️燒飯團 🍙$18
飯團已經調好味,要將佢外層燒到好似飯焦咁,包埋紫菜一齊食💛

▪️芝士年糕 🧀$28
年糕皮燒到外脆,一咬落去啲芝士流晒出嚟,加埋煉奶一齊食,味道又提升到另一個層次,芝士迷不可以錯過💛💛💛

▪️燒甜薯 🍠$12
▪️菠蘿串 🍍$12
呢兩個甜品就正正常常,冇乜特別,但當然都好味嘅💛

⚠️溫馨提示:記得book位
  • 紫菜月見飯
  • 厚切牛舌芯
  • 芝士年糕
  • 飯團
2021-09-28 233 瀏覽
性價比高嘅日式燒肉店朋友推介左幾次要去,佢話好抵,自然都唔易去book,不過今次係平日去食,所以好lucky 咁前2日去都輕鬆book 到 - 激安燒肉工房!店入面用手機scan QR Code直接下單,可以同時同幾位朋友一齊下單,都方便!做曬research 先過黎食,所以點Ge 野都係大家通常都會食ge!燒肉方面九宮格燒牛盛合 ($288)我地咩都想試下, 呢款就岩曬,可以一次過食曬9款的牛佢建議我地食左右下2款和牛先,淡味小小,但就有肉味。柚子漬雞肉山 ($38) 價錢黎講呢個真係好抵,份量真係好多,而且柚子味道出! 雞泡魚干 ($36) – 呢個order 時冇諗過係要自己燒,但味道真係好好!
性價比高嘅日式燒肉店

燒肉方面
九宮格燒牛盛合 ($288)
我地咩都想試下, 呢款就岩曬,可以一次過食曬9款的牛
佢建議我地食左右下2款和牛先,淡味小小,但就有肉味。

柚子漬雞肉山 ($38)
價錢黎講呢個真係好抵,份量真係好多,而且柚子味道出!

雞泡魚干 ($36) –
呢個order 時冇諗過係要自己燒,但味道真係好好!
九宮格燒牛盛盒 / 288九宮格好啱打卡 仲可以試到唔同部位唔好以為份量少 2個人食都好足夠中間嘅A4和牛更為出色 牛脂味重 入口即溶柚子漬雞肉山 / 38呢個價錢嚟講份量真係算多 起碼有10-12件但係柚子味唔夠重牛油蒜蓉雜菇 / 26見到塊牛油都知超級邪惡加埋海量嘅蒜蓉 味道非常香濃——————————————————推介度: 7.5/10——————————————————尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖——————————————————
九宮格燒牛盛盒 / 288

牛油蒜蓉雜菇

推介度: 7.5/10

尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

——————————————————
‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥驚安燒肉商店#尖沙咀黃店💛•Bookmark咗好耐終於有時間食了(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)~成日都係艾豬見到呢間日燒,今次就同大家講吓有咩咁特別(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!•🥩《九宮格燒牛盛合》($288)盛盒總共有九款牛,包括A4和牛、厚切牛舌腩、Prime牛小排、安格斯牛仔骨、薄燒頂級肉眼、山薑燒小牛排、汁燒護心肉、壺漬牛助條同芫荽辣漬牛梅花(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)每款牛都各有特色,兩個人食可以試吓唔同款,份量啱啱好٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و!•🥩《日式味噌黑豚五花》($68)五花肉醃得非常入味(≧∇≦)肥瘦大約係六四分佈,雖然切得比較薄,但小妹都食得巧滋味~♪(´ε` )呢碟五花肉份量較細,小妹覺得相對嚟講冇咁抵食ʕ •ᴥ•ʔ•🍚🥚《紫菜月見飯》($28)好可惜粒蛋係我見到佢之前已經穿咗ಥ_ಥ將啲啱啱燒好嘅肉撈埋蛋汁同紫菜飯一齊食,Oishi~٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و•🧀《芝士年糕》($28)小妹初初以為係燒好上嘅,原來要自己燒的,因為好難燒得好靚,建議燒野唔叻嘅sis唔好嘥錢了(≧∇≦)但小妹就冇問題了,仲要燒到有少少金黃色!淋啲煉奶一齊食,又咸又甜咁(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)正!•🥤《柚子梳打》($2
‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥
驚安燒肉商店
#尖沙咀黃店💛

🥩《九宮格燒牛盛合》($288)

🥩《日式味噌黑豚五花》($68)

🍚🥚《紫菜月見飯》($28)

🧀《芝士年糕》($28)

🥤《柚子梳打》($28)
有少少柚子肉沉咗係杯底,熱辣辣即刻飲返杯好爽~

🥤《鮮榨橙汁》($28)
冇乜特別不過細杯咗少少( ・᷄ὢ・᷅ )

小妹一早book定位食所以哥哥仔安排咗我哋坐房(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)差唔多食完隔離枱先有人,小妹巧似包廂咁食咗大半餐,又靜又舒服⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄不得不讚張枱真係好闊落!無論係環境、食物定服務,各方面都好正٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و!

٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
📍 驚安燒肉商店 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

💰人均消費:$200-$300

#foodie小妹_尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀黃店
曾經喺草根出post介紹過價錢好實惠嘅激安燒肉工房(筲箕灣)同驚安燒肉商店 (尖沙咀)🔥。好食抵食唔單止,仲要係黃店💛🥰。.今次決定突襲4000呎嘅「驚安燒肉商店」🌟,睇吓佢哋嘅水準可唔可以保持到先🔥,燒肉狂迷要注意番‼️午市仲做緊7折優惠🤩,Sapporo 500ml 生啤$48買一送一🍻。7折後真喺好抵食,可以食多幾款嘢‼️.📍壺漬牛肋肉($88)草根食開重口味🤫,所以特別中意食啲已經醃製好嘅肉類🥩🍖,如果你同我哋都一樣,咁一定要試吓呢一款漬醃過嘅牛肋肉🤤。味道豐富😍,而且富有肉汁💦,味道方面一定滿足到燒肉狂迷😎。不過份量好似比我哋第一次嚟嗰時候細左唔少。.📍柚子漬雞肉山($38)真係要用雞肉山去形容呢碟雞,$27都唔洗就可以有一大碟雞肉🐥,真係抵到冇朋友🤣‼️仲要件件都大大塊,廚師一早以柚子醬醃好食材,非常入味😋,肉質好滑肉量多🥳,真係冇得輸!必點!.📍黑松露漬雞肉山($38)相比起柚子味嘅雞肉山,黑松露味就普通好多,唔多覺食到黑松露似係一般嘅雞肉。.📍日式味噌黑豚五花($68)五花肉一客有7片,薄薄一片半肥瘦🐷,又吸引又邪惡😈!將五花肉燒到金黃色💛,過程中發出滋滋聲,聽到都流晒口水🤤

📍壺漬牛肋肉($88)

📍柚子漬雞肉山($38)

📍黑松露漬雞肉山($38)

📍日式味噌黑豚五花($68)
五花肉一客有7片,薄薄一片半肥瘦🐷,又吸引又邪惡😈!將五花肉燒到金黃色💛,過程中發出滋滋聲,聽到都流晒口水🤤!一入口就覺得油花豐富🤩食落超香口,好好食,必試!
📍厚燒橡果黑毛豬($68)
啱啱燒咗個好邪惡嘅五花肉,咁就再燒多個橡果黑毛豬先🐷。黑毛豬一客有3大塊,慢慢見住燒肉迫晒啲油出嚟,真係好治癒。不過呢款豬肉就冇啱啱嗰款五花咁出色,唔算係特別。

📍牛油芝士雜菇($28)
雜菌都係我哋燒肉常叫嘅菜式🍄,既然都食得燒肉咁就邪惡埋落去,雜菇吸收晒牛油嘅精華再加上大量燒溶咗嘅芝士🧀,真係好惹味🤫。

📍阿波尾雞芯($15)
📍自信漬雞腎($15)
我哋就不嬲唔食內臟嘅,不過見屋企人食得都幾開心。

📍芝士年糕($28)
最後食番個自己燒嘅芝士年糕做結尾😍。外面燒到金黃色💛,年糕包住入面軟綿綿嘅芝士🧀,口感軟糯煙韌,點埋旁邊嘅煉奶超正啊😚。

📍紫菜月見飯($28)
紫菜月見飯都係必點item之一😋,雖然材料好簡單,只係紫菜、蛋🥚、味素、芝麻同埋飯🍚,不過撈勻佢配上燒肉真係好夾。

📍焦糖菠蘿乳酸($38)
呢杯嘢飲唔錯,酸酸甜甜上邊仲有一舊燒過嘅焦糖菠蘿🍍推薦。

呢間絕對係私心推介,燒肉質素唔錯,雖然感覺比第一次嚟好似細份咗啲,不過計落價錢仍然算係親民👍🏻。由新開張到而家都一直咁多食客就知道系好嘢,記得一定要book位啊,真係值得大家支持下💛💪🏻。
2021-09-21 156 瀏覽
突然好想食燒肉,於是搵左呢間試下一人之Lunch,冇set lunch所有都係單點叫左個熊本A5和牛封門柳(4切)薄身但口感好好,肉味濃帶小小油香滿意💗本身係柚子潰雞肉同黑松露潰雞肉之中揀左好耐理智叫我揀柚子,但想試下黑松露味道夾唔夾建議睇住時間燒,如果可以燒到岩岩熟係最正d肉可以保持柔嫩,食頭幾塊帶小小黑松露味係幾好味同可以接受但燒太耐同食耐左就覺得下次應該叫返柚子味Btw好大碟,一個人勉強食得哂😛另加紫菜月見飯,生蛋紫菜仲有d芝麻調味粉,無得輸🤘🏻埋單仲有7折,計落好似二百蚊有找。呢個價錢覺得滿意👍🏻👍🏻覺得好食過人頭$2000既餐廳🤭Btw會有下次
突然好想食燒肉,於是搵左呢間試下
一人之Lunch,冇set lunch所有都係單點
叫左個熊本A5和牛封門柳(4切)

薄身但口感好好,肉味濃帶小小油香
滿意💗

本身係柚子潰雞肉同黑松露潰雞肉之中揀左好耐
理智叫我揀柚子,但想試下黑松露味道夾唔夾
建議睇住時間燒,如果可以燒到岩岩熟係最正
d肉可以保持柔嫩,食頭幾塊帶小小黑松露味係幾好味同可以接受
但燒太耐同食耐左就覺得下次應該叫返柚子味
Btw好大碟,一個人勉強食得哂😛

另加紫菜月見飯,生蛋紫菜仲有d芝麻調味粉,無得輸🤘🏻

埋單仲有7折,計落好似二百蚊有找。
呢個價錢覺得滿意👍🏻👍🏻
覺得好食過人頭$2000既餐廳🤭
Btw會有下次

2021-09-21 153 瀏覽
無訂位,walk in,我地係第2個walk in 既客,好好彩有位,見排我之後既walk in 都無位了坐bar枱既燒烤,幾特別,環境都唔錯必點九宮格,店員會巡例講解下,由無醃料開始食,最後先食有醃料既好食五花腩,睇落好似無醃到咁,但係都好重味道,都好好食,total好似有8塊芝士牛油金菇,唔錯個飯偏細,紫菜無切碎,好食ps 啤酒買一送一好抵可以再encore
好食

芝士牛油金菇,唔錯

個飯偏細,紫菜無切碎,好食

ps 啤酒買一送一好抵

可以再encore
1️⃣⭐️九宮格燒牛盛盒 $288 (8.5/10)⭐️上次食已經覺得哩個好抵食,兩個人食每人每款至少有一塊😍 整體牛肉質素依然好靚,尤其無調味嘅個6款❤️ 厚切牛舌同牛小排好好食,後尾仲encore咗單點🥳 估唔到哩個價錢都會有埋3款A4同M9嘅和牛🤩 仲要午市有7折真係抵👍🏻2️⃣⭐️柚子漬雞肉山 $38 (8/10)⭐️哩個一定一定要叫❗️份量真係好多好抵食,7折埋就不得了😍 雞肉好大舊,唔食鞋😆 似雞脾肉嘅位🤣 有微微嘅柚子味,唔算好強😗 3️⃣ 厚切牛舌芯 $68 (7/10)雖然得4舊,但食完就知同薄切牛舌完全無得比🥰 厚切更加有口感,多少少肉汁😛 仲要係牛舌芯,所以肉質更加淋同易咬😏 4️⃣ Prime牛小排 $108 (7/10)食完九宮格單點encore哩個,有12塊再加埋7折就乜都抵晒🥳 油脂分布好平均,入口好香牛脂💕 牛味十足🤟🏻 5️⃣ 牛油蒜蓉雜菇 $26 (6/10)實無死嘅一款😋 牛油同蒜蓉份量都好足,好香令雜菇都入晒味😚 食完仲可以用黎點雞肉,自製牛油蒜蓉雞肉🤪6️⃣ 燒飯團 $18 (5/10)再叫燒飯團,Pooh揀咗伴明太子 (+$2)😗 但今次有啲失望,飯團好易散😭 完全包唔到,食

1️⃣⭐️九宮格燒牛盛盒 $288 (8.5/10)⭐️

2️⃣⭐️柚子漬雞肉山 $38 (8/10)⭐️

3️⃣ 厚切牛舌芯 $68 (7/10)

4️⃣ Prime牛小排 $108 (7/10)

5️⃣ 牛油蒜蓉雜菇 $26 (6/10)

6️⃣ 燒飯團 $18 (5/10)
再叫燒飯團,Pooh揀咗伴明太子 (+$2)😗 但今次有啲失望,飯團好易散😭 完全包唔到,食得好困難🥺 明太子係另上嘅,想食幾多都得👍🏻

📌小店比較受歡迎,建議大家早一兩日打去book位🥰
  • 柚子漬雞肉山
2021-09-15 184 瀏覽
一早想打電話book枱,但打左好耐都無人聽,5點幾睇完戲,終於打到,book左7點食不過行左陣就覺得好肚餓,6點幾就走左上黎,好彩有人早走左,可以早入去,太好了!每次上菜都好靠個傳菜員提點,要點樣燒,要留意d咩,不過唔係個個傳菜員都講清楚。。。叫左九宮格燒牛盛合,先食上面果6格,最後先食下面果3格,因為後者醃左。最好味都係牛舌芯,反而硽製過嘅牛無咁好食叫左日式味噌黑豚五花,入口好有油香,有驚喜!點了芝士廣島蠔,每隻都係肥滿嘅,開心!再來活元貝,燒果陣聽到 卜 一聲,好鮮味,推介!叫左牛,豬,海鮮,無理由唔點埋柚子漬雞肉山,真係名符其實係一座山!份量超多!而且淡淡嘅柚子香,好清新!食燒肉當然要飲茶降一降油膩感,冷泡白桃烏龍茶絕對係首選,又平又大杯!最後係甜品,芝士年糕,一開始燒嘅時候感覺不良,好似燒極都好粉,終於燒到金黃色,又成功唔痴底,食落去超好味,煙煙韌韌,又芝士流心,好滿足!值得一讚係個環境真係好寬敞,坐得好舒服,重點係食完唔會全身油煙味,食果陣亦唔會好大陣焗嘅燶煙味,感覺非常好!

叫左日式味噌黑豚五花,入口好有油香,有驚喜!

點了芝士廣島蠔,每隻都係肥滿嘅,開心!

再來活元貝,燒果陣聽到 卜 一聲,好鮮味,推介!

今次黎到想試好耐既驚安燒肉,平時好少出去食唔係任食既燒肉,因為覺得食靚少少既肉都會好貴,而且唔會食得好飽。依家驚安做緊午市7折,真係抵到爆!今次我地叫左幾樣野,先講黑松露牛油果沙律(7折後$26.6)。呢個沙律係尖沙咀店先有。店員一上菜已經聞到個沙律有好香既黑松露味,而且牛油果既份量都唔少,兩個人食絕對已經足夠,朋友平時對沙律菜要求好高,只要有苦味已經唔想食,但呢個沙律菜佢會用爽甜去形容,食得出菜好新鮮,加上有酸汁做沙律汁,連埋菜同牛油果一齊扒入口,酸酸甜甜真係好開胃。加上價錢只係26蚊,真係好抵食。去得燒肉店一定會食好多燒肉,叫一個沙律菜中和下油膩感都唔錯。第二樣黎既食物就係牛油蒜蓉金菇(7折後$18.2)。呢個金菇好大份,而且只係18蚊。價錢黎講真係冇得輸,但食落真係覺得冇咩味,牛油同蒜蓉味都好少。不過只係18蚊都冇得要求太多。真係普通到都唔記得要幫佢影相。講左咁多配角,終於要開始入正題,黎得燒肉店,當然要食肉啦。我地今次叫左兩款: 柚子漬雞肉山(7折後$26.6)、九宮格燒牛盛合(7折後$201.6)。先講雞肉山,平時出去食燒雞肉,26蚊可能得一兩串幾細塊。但今次呢個雞翼山真係令

黑松露牛油果沙律

先講雞肉山,平時出去食燒雞肉,26蚊可能得一兩串幾細塊。但今次呢個雞翼山真係令我地嘩出聲,份量極多。今次兩個人去食,每人都食到大約7至8塊。你可能會覺得廿幾蚊比十幾塊雞肉一定係好鞋好難食,但呢個絕對唔係。雞肉肉質鮮嫩,加上用柚子汁去醃製,食入口感覺好清新,絕對唔會有平時食完燒肉覺得好膩口既感覺。我地建議燒完雞肉再配埋店入面提供既青檸汁,會令到雞肉既口感更加豐富。
柚子漬雞肉山

之後當然要講埋主角: 九宮格燒牛盛合。
呢個九宮格擺盤好精緻,好啱打卡用。每一格都有一款牛肉,分別有厚切牛舌、牛仔骨、牛護心肉、A4和牛、肉眼、牛小排、調味牛肉、芫荽牛肉,調味牛肋肉。而每一款都有兩至三塊。如果兩個人去食叫一個就夠哂share。食呢間之前我地都特登search過睇下有咩野食係必叫,雖然呢個九宮格好多人都話係一定要叫,但老實講九格入面只有大約一半小編係覺得高質,其他就普普通通。特別係護心肉,以前係其他燒肉店食過覺得好好食,食落都好嫩滑,但今次呢碟護心肉雖然肉味都有,但食落比較鞋。而九宮格,小編覺得厚切牛舌、厚切牛舌、牛小排同牛肋肉同好好食。就咁普通燒一陣已經好好食。其他就肉味欠奉。
九宮格牛盛盒

最後一定要讚既係店員服務態度超級好,佢地會主動埋黎幫你換個網,我地食左個半鐘左右已經幫我地換左3,4次。係出面食燒肉多數都係客人自己要求換網,但呢度係唔需要,服務態度真係要比101分。最後埋單都係320蚊,每人都係160蚊就可以食到好飽。
黑松露牛油果沙律
九宮格牛盛盒
2021-09-04 206 瀏覽
尖沙咀戰士💛 - 記住係「驚安」唔係「激安」日式燒肉🎈九宮格燒牛盛合 $288 🌝🌝🌝🌝🌚🎈厚燒橡果黑毛豬 $68 🌝🌝🌝🌝🌚🎈柚子漬雞肉山 $38 🌝🌝🌝🌝🌗🎈紫菜牛肉汁飯 $24 🌝🌝🌝🌚🌚🎈菠蘿串燒 $12 🌝🌝🌗🌚🌚🎈芝士年糕 $28 🌝🌝🌝🌚🌚🎈柚子&巨峰提子梳打 $28/1 🌝🌝🌝🌚🌚相信大家都會比個九宮格吸引眼球🤩九個唔同部位有厚切牛舌腩,A4和牛,Prime牛小排,安格斯牛仔骨,薄燒頂級肉眼,芫荽辣漬牛梅花,生薑燒牛小扒,壼漬牛肋肉同汁燒護心肉🐂當中有6款係原味冇醃過 3款漬醃左😋9款牛整體色澤靚 食落感覺中上質素☺️當中最impress到👷🏻‍♂️頭盔情侶👷🏻‍♀️就梗係厚切牛舌腩同A4和牛🤤牛舌腩厚切 口感彈牙😛A4和牛睇樣就知油花靚 入口即化✨厚燒黑毛豬勝在黑椒味濃 減左唔少油膩感覺🤨油脂豐富令到燒起上嚟可以有焦脆感🔥🐽脆卜卜🥰柚子漬雞肉山一上枱心諗使唔使真係成座雞山咁多😳(原諒冇影到未燒個樣🥲) CP值最高‼️只係賣緊$38💸雞件入口嫩滑,淡淡嘅柚子味散發出嚟❗️冇得輸💯紫菜牛肉汁飯面頭有啲紫菜同飯素 味道正常發揮🤨大家嚟嘅話可以試下另一個紫菜月見飯🥚燒菠蘿蔔就正常發揮
尖沙咀戰士💛 - 記住係「驚安」唔係「激安」日式燒肉

🎈菠蘿串燒 $12 🌝🌝🌗🌚🌚

🎈芝士年糕 $28 🌝🌝🌝🌚🌚

🎈柚子&巨峰提子梳打 $28/1 🌝🌝🌝🌚🌚

燒菠蘿蔔就正常發揮 菠蘿本身唔算真係好甜🤭

芝士年糕呢個好考大家功力🤣燒到唔黐底外層脆卜卜裡面煙煙韌韌😍流心芝士湧出嚟再加埋煉奶🧀🥛作為甜品好邪惡😈

兩杯嘢飲正常發揮🧊勝在大大杯 食燒肉解膩一流☺️
2021-09-02 203 瀏覽
近排成日都見到人去呢間食佢嘅九宮格 好似幾吸引 同埋佢午市七折‼️所以都去咗試吓😚👅九宮格燒肉盛盒 $288佢包括9種唔同嘅肉 每款肉大概兩片到 其中A4和牛同Prime 牛小排最好食 油脂分布平均 食到少少牛味 肉質幾淋 唔錯🤤不過就略嫌細塊咗啲 其他肉調味差唔多 但係有啲肉嘅肉質有啲靭 食落麻麻哋 同埋小編覺得可以喺九宮格裏面標明邊款肉 如果唔係自己都唔知食咗邊款🤫👅熊本A5和牛封門柳 (4切)$148果然一分錢一分貨 呢個推介大家要試吓‼️佢嘅油脂分布平均 但係食落唔會過分肥膩 牛味都幾突出 真係好好食😋😋👅紫菜月見飯 $28呢個十足十牛角飯 不過佢仲加咗少少調味料 但係女小編都係鍾意食牛角飯多啲🤓👅芝士年糕 $28咬落去流心芝士湧出來 呢個芝士控必食🧀總括嚟講 佢嘅肉質都算唔錯 七折後幾抵食🤩大家經過開尖沙咀不妨一試😛😋 好味:7.98/10🤑 價錢:7.67/10🤗 服務:7.12/10😝 環境:7.43/10😚 衞生:7.66/10🤩 整體:7.80/10

👅九宮格燒肉盛盒 $288

🤗 服務:7.12/10
😝 環境:7.43/10
😚 衞生:7.66/10
🤩 整體:7.80/10
少數好味又抵食嘅🌕燒肉店。食物做得超用心而且訂位嘅時候店員好細心,上網已經見過好多人推介所以自己都提早訂位,我訂嘅時間係中段嘅時間,不過早咗半個鐘到果然門口都仲有好多Walk in等位。店員都好好同我哋講,通常半個鐘前就會last order前一張枱我哋都唔使喺門口等耐,啱好前面台客都差唔多食晒。和牛九宮格,之前食過佢本身普通嘅九宮格已經覺得好高質有幾款都係a4,今次呢個仲要全部都係和牛折咗之後先四百幾每人都係$200就食到。夏天食冷麵一流不得不提刺生做得勁好,沒有腥味😝,而且薄薄地非常容易入口如果真係要食性價比和牛,呢度真係不得了。

夏天食冷麵一流
冷麵
海鹽刺身和牛和尚頭

不得不提刺生做得勁好,沒有腥味😝,而且薄薄地非常容易入口

A5和牛貝身
焦糖菠蘿乳酸
和牛九宮格盛合

如果真係要食性價比和牛,呢度真係不得了。
牛匠岩手a5和牛
冷麵