前排紅爆ig嘅和牛九宮格 想試好耐都一直冇機會😶‍🌫️ 呢排餐廳更推出升級版 食盡日本A5/A4/M9和牛唔同部位‼️▪️8/10▫️<< 和牛九宮格盛合 >> $588 一盤包晒日本A5/A4+澳洲M9和牛所有部位🥩😍 ‼️ 牛上蓋同三角 - 最肥美 超juicy💦 上蓋尤其珍貴 口感軟嫩 食落滿口牛脂 勁甘香🤤 牛頸、背肉同封門柳 - 屬於重牛味部位 肉質偏扎實 帶嚼勁 封門柳牛香最濃郁🤩 橫隔肌、牛舌要烤耐啲 食落冇異味 但唔算太驚喜~ 和牛西冷 - 雖然薄切 但西冷嘅脂肪比例係最平均 雪花同肉梅花間竹 肉香同油香兼備😻 盛合包一碗日本生雞蛋醬油 特別添加咗黑松露醬 點完味道更佳 松露味令和牛更惹味😛🌿店鋪佔地大 座位寬敞 黑紅白為主色 環境及抽氣都算乾淨 手機點餐🤳🏻 不過店鋪人手唔多 要員工幫忙時可能要等耐少少👀🐽總括嚟講 $600蚊內食到A5和牛不同部位 質素中上 真心又平又抵食 自己買都未必平過佢👅 每part份量唔多 2個人食未必夠飽🤣 最後叫咗碗珍珠米來撈 8成飽😋 仲要係💛💛 午市優惠做緊七折 建議早啲嚟試☝🏻

2021-06-20 452 瀏覽
地點在尖沙咀金馬倫道中心地段,離港鐵尖沙咀算近,樓上店舖,環境舒適,枱與枱之間闊落,抽煙系統很好,室內不會大煙大油,我們試及柯打了 日本和牛 A4 肉眼上蓋,九宮格燒牛盛盒,紫菜月見飯,柚子漬雞肉山,芝士年糕 配煉奶(這個好好味😍),全部都唔錯,中午所有食物有七折,就抵食好多,晚上沒有折扣。。。。(所以提議大家中午先來唷😬😬😬)但落單要全部自助,使用手機掃碼,在手機自己選擇,介面算得清晰,一入單很快就上菜,雖然不是放題,係散叫,亦有限時 90分鐘,美中不足。
九宮燒牛盛盒
宮崎A4 和牛上蓋
2021-06-19
九宮燒牛盛盒
宮崎A4 和牛上蓋
  • 宮崎A4和牛上蓋
  • 紫菜月見飯
如果覺得筲箕灣激安燒肉工房比較遠嘅話,可以去尖沙咀驚安燒肉商店,係佢地嘅分店黎嫁!平時食燒肉通常都係連鎖集團式,但依間係黃店燒肉,而且價錢唔貴,質素仲幾好添💛**********< 九宮格燒牛盛盒> $288依個盛盒有九款牛肉,分別係A4和牛、厚切牛舌腩、Prime牛小排、安格斯牛仔骨、薄燒頂級肉眼、生薑燒小牛扒、汁燒護心肉、壺漬牛肋肉及芫荽辣漬牛梅花🐮店員建議先食原味牛肉,之後再食醃肉,由淡味至濃味去燒!牛肉整體色澤粉嫩夠新鮮,調味亦醃得適宜,好適合兩個人share,咁就可以每款都試下😍**********<柚子漬雞肉山> $38呢座雞肉山份量超多好抵食,加埋有成十幾塊,柚子漬感覺會清新啲,重點係燒出黎嘅肉質完全唔鞋,仲好嫩滑啊🐥**********<鮑魚> $28海鮮方面叫左一隻鮑魚,雖然燒耐左少少但都唔會好乾,本身上面灑左少量椒鹽,所以直接食已經好好味😆**********<牛油芝士金菇> $28一開始諗緊要牛油芝士定牛油蒜蓉金菇,最後叫左比較少見嘅牛油芝士,好彩無揀錯!記住要等到啲牛油同芝士燒熔曬先食,可以拉到絲嫁

< 九宮格燒牛盛盒> $288

<柚子漬雞肉山> $38

<鮑魚> $28

<牛油芝士金菇> $28
一開始諗緊要牛油芝士定牛油蒜蓉金菇,最後叫左比較少見嘅牛油芝士,好彩無揀錯!記住要等到啲牛油同芝士燒熔曬先食,可以拉到絲嫁🧀

<芝士年糕> $28
依個燒芝士年糕可以當甜品,配煉奶食味道甜甜鹹鹹,不過比較難燒會好易燶,如果可以燒到金黃脆皮嘅話應該會更加好食😌

<紫菜月見飯> $28
驚唔夠飽嘅話可以叫個飯,紫菜月見飯即係紫菜、蛋黃加飯素伴飯,其實齋食個飯唔洗配燒肉都可以食得曬成碗🍚
除左有良心之外 驚安燒肉單點黎講價錢真係幾friendly 食到飽飽人均大約$2xx 各款肉嘅質素亦有保證絕對係我嘅單點燒肉第一位(。・ω・) ´•ᴥ•`九宮格燒牛盛盒($288)呢款真係岩哂心多多嘅大家既豐富 又美觀 岩曬打卡( ◜࿀◝ )每款都有兩三塊 兩個人食夠曬滿足九格都各有特色 ( ⌯᷄ω⌯᷅ )ヤダ相較之下 我較鍾意冇醃料嘅款式A4和牛油花幾靚 輕輕一燒已經食得 嫩滑有肉香厚切牛舌腩夠厚切 口感彈牙有咬口Prime牛小排 肉質鮮嫩 牛味香濃´•ᴥ•`柚子漬雞肉山($38)呢個真係必點推介 眼見十枱有八枱都有叫 吸引力絕對唔輸比牛肉$38竟然有成座山咁多嘅雞 超抵肉質同味道都幾好 (*´˘`)♡我唔係特別鍾意柚子味但柚子味真係提升左味道層次係好意外嘅驚喜₍ ᐢo̴̶̷̤ ̫ o̴̶̷̤ᐢ ₎´•ᴥ•`廣島蠔($28/2隻)蠔味新鮮 而且蠔身飽滿 脹卜卜·͜·♡揀咗清酒豉油味 唔會蓋過蠔嘅鮮味28蚊兩隻黎講絕對對得住價錢!´•ᴥ•`牛油蒜蓉雜菇($28)呢個配搭永遠都係冇得輸每款菇都有唔同嘅菇味 牛油超大塊 蒜蓉入味 食到口臭都抵( ߹𖥦߹ )´•ᴥ•`驚安夏祭蟹肉冷烏冬杯($48)烏冬杯主要
除左有良心之外 驚安燒肉單點黎講價錢真係幾friendly
食到飽飽人均大約$2xx
各款肉嘅質素亦有保證
絕對係我嘅單點燒肉第一位(。・ω・)

´•ᴥ•`九宮格燒牛盛盒($288)
呢款真係岩哂心多多嘅大家
既豐富 又美觀 岩曬打卡( ◜࿀◝ )
每款都有兩三塊 兩個人食夠曬滿足
九格都各有特色 ( ⌯᷄ω⌯᷅ )ヤダ
相較之下 我較鍾意冇醃料嘅款式
A4和牛油花幾靚 輕輕一燒已經食得 嫩滑有肉香
厚切牛舌腩夠厚切 口感彈牙有咬口
Prime牛小排 肉質鮮嫩 牛味香濃

´•ᴥ•`柚子漬雞肉山($38)
$38竟然有成座山咁多嘅雞 超抵
肉質同味道都幾好 (*´˘`)♡
我唔係特別鍾意柚子味
但柚子味真係提升左味道層次
係好意外嘅驚喜₍ ᐢo̴̶̷̤ ̫ o̴̶̷̤ᐢ ₎

´•ᴥ•`廣島蠔($28/2隻)
蠔味新鮮 而且蠔身飽滿 脹卜卜·͜·♡
揀咗清酒豉油味 唔會蓋過蠔嘅鮮味
28蚊兩隻黎講絕對對得住價錢!

´•ᴥ•`牛油蒜蓉雜菇($28)
呢個配搭永遠都係冇得輸
每款菇都有唔同嘅菇味
牛油超大塊 蒜蓉入味 食到口臭都抵( ߹𖥦߹ )

´•ᴥ•`驚安夏祭蟹肉冷烏冬杯($48)
烏冬杯主要係作打卡之用
味道就唔算好驚喜(∩´∀`∩)
不過其中一層有我鍾意嘅中華沙律 美中不足係蟹肉冇咩味( o̴̶̷᷄ ·̫ o̴̶̷̥᷅ )

´•ᴥ•`紫菜月見飯($28)
除左蛋同紫菜亦都加左飯素調味
食落都幾惹味(。・ω・)ノ
不過我覺得蛋同香蔥夾啲
比較鍾意香蔥溫泉玉子飯嘅味道

´•ᴥ•`青檸菠蘿梳打($28)
呢杯加咗好多菠蘿 一路飲之餘
仲可以不停食到香甜菠蘿
燒肉飲嘢都係求解渴解膩
呢杯嘅青檸菠蘿配搭
絕對滿足曬你兩個願望ᕙ( ˙꒳​˙ )ᕗ

平時食燒肉單點好難叫嘢 樣樣都貴同份量唔多咁 所以驚安燒肉都比到我幾大驚喜
一黎九宮格可以食到好多款式 二黎單點都幾抵食 $38雞肉山真係wow到食完都仲wow緊( ・᷄ὢ・᷅ )
又黃又抵食又好食 絕對要去食(๑ ー̀εー́ ๑)チッ
2021-06-17 234 瀏覽
尖沙咀既驚安燒肉店,比預期好,肉唔差,賣相好,爐火好旺,室內燈光靚,店員服務態度好,而且大隻靚仔🤪如果鍾意食檸檬既,呢間野一定岩你胃口,醺肉個檸檬辣椒醬超好味!平時我食燒肉係唔點醬嘅,但呢個醬真係好食到停唔到口❤️沙律都好食,因為個汁有檸檬~ 但個年糕就唔係好推薦,個牛油芝士金菇粟米都係普通。飲品幾好唔會好甜👍🏻👍🏻👍🏻5個人食人均$300,買左切餅同fd慶祝生日,店內冇生日優惠,但都冇收我地切餅費

2021-06-14 285 瀏覽
呢間位於尖沙咀既燒肉真係無得輸成人上網見人介紹一於就去試下先😋去到一野就order左呢個牛肉9宮格無記錯係200幾蚊之後就加左呢個黑松露雞肉漬 好扺食食極都仲有沙律🥗就order左個牛油果🥑不過不失 可以省略最值得一提的是呢個芝士年糕呢個芝士年糕係要燒燒到金黃就食得 d芝士仲會流出嚟加埋個煉奶 正到呢😍😍😍而家啤酒仲做緊買一送一扺到爛呢個飯都好出色 都係20幾蚊😍由於晏就去食 仲有7折優惠真係可以去大試特試回頭率指數好高😍😍😍

呢間位於尖沙咀既燒肉真係無得輸

由於晏就去食 仲有7折優惠
真係可以去大試特試
回頭率指數好高😍😍😍
2021-06-13 5085 瀏覽
驚安燒肉嘅九宮格盛盒係社交平台瘋狂洗版, 搞到小妹想試好耐, 今晚終於book到位去試下😆😝! 餐廳環境幾大, 無咩油煙味, 座位寛闊而且企理乾淨! 🌟青檸菠蘿梳打🍋🍍🍹菠蘿肉超多, 味道香甜, 青檸味清新, 加埋梳打水冰爽解渴!🌟九宮格燒牛盛盒🐂盛盒入面有九款唔同產地/級數/部位嘅牛肉: A4和牛, Prime牛小排, 汁燒牛護心肉, 生薑燒骰仔牛梅花, 安格斯牛仔骨, 芫荽辣漬小牛扒, 薄燒頂級肉眼, 厚切牛舌腩同壺漬牛肋條! 有油脂甘香嘅, 有惹味嘅, 有肉味濃嘅, 先食淺色嘅牛肉再食深色! 除左燒肉高質, 醬汁都好高質, 小妹最中意係由青檸, 辣椒同秘制燒汁混合而成嘅醬汁, 酸酸辣辣愈食開胃!🌟紫菜月見飯岩岩燒好嘅牛肉🥩配搭香脆嘅紫菜, 蛋汁🥚同熱辣辣嘅白飯🍚, 簡單又美味🌟紫菜牛肉汁飯牛肉汁味道濃郁, 齋食都好惹味🌟柚子漬雞肉山🐔⛰️雞肉真係多到成座山咁😂, 仲要件件都好大件啖啖肉, 性價比極高, 食落有淡淡嘅柚子香, 味道甜甜地, 肉質爽嫩!🌟雞泡魚干🐟雞泡魚干原塊上, 霸氣十足🤭, 魚干味道鮮甜, 油脂清香, 佐酒一流🌟菠蘿串🍍味道正常發揮

🌟青檸菠蘿梳打🍋🍍🍹

🌟九宮格燒牛盛盒🐂

🌟紫菜月見飯

🌟紫菜牛肉汁飯
牛肉汁味道濃郁, 齋食都好惹味

🌟柚子漬雞肉山🐔⛰️

🌟雞泡魚干🐟

🌟菠蘿串🍍
味道正常發揮
2021-06-07
2021-06-11 619 瀏覽
應該前年食過一次,不知不覺原來轉咗手,不過裝修同之前一模一樣,檯櫈都好似無變,連中間個水bar位都保留,好環保🌏, 其實上手裝修都仲好新。QR code 點餐📲,檯幾寬敞👍,個個都係食燒肉嘅🔥,我地都唔例外。唔想思考,order 個九宮格(我覺得似過三關😆),即牛各部位都有少少🥩,共九款,288蚊,大部份人都係點呢個,應該執好晒,所以勁快就有,中間金色盒入嘅係牛舌,有三件。九款中有六款無腌,三款已調味。先燒無調味牛肋骨,因為油份多,無咁粘底,共兩件,講真其實牛唔算好高質同新鮮😅,提供嘅汁都好一般,喺日式超市買嗰啲好味好多。我地唔大食,order 一個白飯share 就夠,18蚊,飯都幾大碗嘅。埋單原來有7折👍

埋單原來有7折👍

2021-06-11
2021-06-10 325 瀏覽
燒肉成日食 高質唔係成日有依間整體好出色👍🏻 我會推介俾朋友環境幾舒服,枱與枱之間有私人空間,枱面多大放到野,坐得闊落~用QR code自己落單 上菜速度好快,嚟頭落單,轉頭送到食物方面可以話冇乜得挑剔🈵 九宮格牛肉:6款原味+3款醃咗,店員建議由原味食到有味~ 9格分別係9個唔同部位嘅牛肉,原味牛味好濃,個人最愛厚切牛吞👅 醃肉記得唔好再點醬汁(會太鹹)燒好即食剛好🈵另外驚喜有生蠔🦪 媽咪大讚🉐🤩🤩🤩 好新鮮!好乾淨!大隻脹卜卜!💰💰💰💰💰九宮格燒牛盛合 $288/2人份 驚安夏祭法國生蠔 $138/4隻 芝士年糕 $28 黑松露牛油果沙律(尖沙咀店限定) $48
燒肉成日食 高質唔係成日有
依間整體好出色👍🏻 我會推介俾朋友

🈵另外驚喜有生蠔🦪 媽咪大讚🉐
🤩🤩🤩 好新鮮!好乾淨!大隻脹卜卜!

💰💰💰💰💰
九宮格燒牛盛合 $288/2人份
驚安夏祭法國生蠔 $138/4隻
芝士年糕 $28
黑松露牛油果沙律(尖沙咀店限定) $48

• 芝士年糕
  • 法國生蠔
2021-06-10 3125 瀏覽
💛筲箕灣嘅「激安燒肉工房」相信支持開良心小店嘅朋友都唔會陌生,但係原來佢地係尖沙咀都唔同名嘅分店,今日就大家試下呢間姊妹店 -- 驚安燒肉商店 😍店內係用QR code 網上點餐,都幾方便,而且野食價錢真係幾親民又多選擇,店員服務都唔錯架,會提醒客人要先燒無腌製嘅肉唔會搶咗d味👍🏻👍🏻野食黎到➡️”柚子漬雞肉山”真係估唔到咁大份, 大大話話都有10塊以上,仲要只係$38夠哂親民😍😍味道仲非常唔錯,完全無雪味,燒落仲有淡淡柚子香,絕對值得一試😋😋➡️“厚切牛舌芯”都一d都唔馬虎,厚度岩岩好仲要係舌芯肉,燒完有咬口彈牙之餘,仲要入面非常仲腍,牛味又好出,正架🤩➡️”九宮格燒牛盛合”就真係睇得又食,擺盤靚仔可以用黎打卡之外仲要有哂唔同口味同部位嘅牛,包括:厚切牛舌腩、A4和牛、Prime牛小排、安格斯牛仔骨、內側橫肌、薄燒頂級肉眼、生薑燒小牛扒、壺漬牛肋肉、汁燒護心肉。咁多款呢個價錢,真係非常抵食!👍🏻而且肉質都非常唔錯,”A4和牛”油脂分佈好好齒頰留香“生薑燒小牛扒”好入味,”內側橫肌”較有咬口牛味好濃,”汁燒護心肉”較爽口彈牙,真係必點之選,基本每台都會叫😎😎唔好睇少佢每款得幾件,食落其實好飽

九宮格燒牛盛合

“生薑燒小牛扒”好入味,”內側橫肌”較有咬口牛味好濃,”汁燒護心肉”較爽口彈牙,真係必點之選,基本每台都會叫😎😎唔好睇少佢每款得幾件,食落其實好飽😂

另外➡️”芝士年糕”都好有驚喜,跟住店員教我地盡量放爐邊慢慢燒,燒到唔黐底先食,結果外皮係好脆,入面芝士半溶嘅味道真係一試難忘,佢地仲有配埋煉奶,雖然真係好邪惡,但係好食嘅😆😆
芝士年糕

➡️”紫菜月見飯”用咗味素、生蛋同紫菜,撈埋一齊食,雖然簡單但其實都好幾味,而且埋尾有飯打個底就夠哂滿足啦😂

❗️不定期Giveaway及更多美食分享, Follow Instagram: Foodmarker.hk , 可以比個like我地, 大家的支持好重要😚➡️ https://www.instagram.com/foodmarker.hk/
熱柚子蜜
2021-05-26
熱柚子蜜
  • 九宮格燒牛盛盒
  • 九宮格燒肉盛盒
  • 九宮格
👑精緻品質✨抵食良心BBQ💛~ 📍驚安燒肉商店🍱九宮格燒牛盛盒 $288牛盛盒精緻到首飾盒咁矜貴吸引🤩✨入面有九款牛,每款兩件左右,幾啱望住個menu心大心細嘅朋友仔share,建議由原味款食到醃製款,啱食再追加!😋🥩原味款: A4 和牛, Prime 牛小排, 薄燒頂級肉眼, 安格斯牛仔骨, 汁燒護心肉, 厚切牛舌腩🥩醃製款:壺漬牛肋肉, 芫荽油漬牛小扒, 生薑燒骰仔牛梅花⭐️私心推介: 厚切牛舌腩: 面滑內爽,厚切double咗油香味,更令人回味薄燒頂級肉眼: 牛味濃郁,脂香泛濫醃製款各有風味,每款味道都入味且同牛肉好夾🍡芝士年糕 $28/2件呢款年糕非常治愈,一咬糯米軟糯又連綿,慢慢溢出填滿口腔,內裡暖笠笠芝士軟心亦隨之湧出,芝味奶香滿瀉☺️☺️🍄牛油蒜蓉金菇 $28呢個配搭真係絕配無死,牛油加蒜蓉焗香咗金菇,散發油香同時又唔覺油膩😋🦪廣島蠔 $28/2隻有鹽味、芝士、蒜蓉、清酒豉油四種口味選擇,中size但算有肉鮮甜🍰黑糖珍珠千層蛋糕 $28燒物做得出色,相比下呢款甜品就較遜色🥺 餅皮稍為缺少水份,珍珠如果煙韌啲會更好😝🍹青檸菠蘿梳打,柚子梳打 $28兩隻都好有夏日清爽嘅味道⛱,中和
👑精緻品質✨抵食良心BBQ💛~ 📍驚安燒肉商店

🍱九宮格燒牛盛盒 $288
🥩原味款:
🥩醃製款:
壺漬牛肋肉, 芫荽油漬牛小扒, 生薑燒骰仔牛梅花

⭐️私心推介:
薄燒頂級肉眼: 牛味濃郁,脂香泛濫
醃製款各有風味,每款味道都入味且同牛肉好夾

🍡芝士年糕 $28/2件

🍄牛油蒜蓉金菇 $28

🦪廣島蠔 $28/2隻

🍰黑糖珍珠千層蛋糕 $28

🍹青檸菠蘿梳打,柚子梳打 $28
兩隻都好有夏日清爽嘅味道⛱,中和燒烤濟感,青檸菠蘿水果味豐富啲會甜啲🍍

👉🏻注意用餐90分鐘,可以用QR code 落單
九宮格燒牛盛盒
提早了一星期訂位終於訂到星期六的位置,已成為我必食的燒肉餐廳,環境及抽氣都很乾淨,而且座位很寬敞,用餐後也不會有油煙味,而且牛肉的質素很高,店員介紹剛剛換了餐牌,還在修理改善中,出了多款和牛的新item,所以今次也主力想試。先點了和牛九宮格,款式多樣性。主要是用手機點餐,亦有詳盡介紹內容包括A5和牛貝肉、A5和牛封門柳、A4和牛腩、A4和牛西冷、A4和牛上蓋、A4和牛頸脊、A4和牛友三角、A4和牛肋條、M9和牛內裙肉。另外還有雞肉山,非常好味。還有超激安大份的產品,A4和牛和尚頭壽喜燒,價錢優惠,而且有專人在面前立即炙燒,有淡淡的黑松露味,加上餐廳介紹特別的燒肉汁和和牛的油脂,激安激安。另一款必點的就是厚切牛舌,juice,厚,香及油。

雞肉山

另外還有雞肉山,非常好味。
A4和牛和尚頭壽喜燒

厚切牛舌

另一款必點的就是厚切牛舌,juice,厚,香及油。
2021-06-06
雞肉山
A4和牛和尚頭壽喜燒
和牛九宮格盛合
  • A5和牛貝肉、A5和牛封門柳、A4和牛腩、A4和牛西冷、A4和牛上蓋、A4和牛頸脊、A4和牛友三角、A4和牛肋條、M9和牛內裙肉
  • A4和牛和尚頭壽喜燒$148
  • 柚子漬雞肉山
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次食咗驚安燒肉商店💛估唔到而家午市仲有七折優惠,好抵食🥰所以就決定二訪呢間餐廳😆下面既價錢係原價九宮格燒肉盛盒($288)決定再返叫呢一款,可以樣樣都試下(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-厚切牛舌腩-A4和牛-Prime牛小排-安格斯牛仔骨-内側橫肌-薄燒頂級肉眼-生薑燒小牛扒-壺漬牛肋肉-汁燒護心肉汁燒護心肉、牛舌芯、牛小排同A4和牛都唔錯🤩有醃料個幾款都偏咸,而且味道接近,分別唔大🤣對比番上次發現款式唔同左,另外唔知係我錯覺定點,但係份量好似少咗咁😣柚子漬雞肉山($38)比起黑松露,我覺得柚子仲好味!好fresh同好滑既雞肉好夾🥰同樣有勁多肉好抵食☺️Prime 牛小排($108)一共有六塊,呢一款上次記得好味所以另外叫左🥳佢牛味夠,仲有油香😋紫菜月見飯($28)呢個飯有蛋黃、紫菜、飯素同佢既汁,概念有啲似牛角飯,都幾好味🤩就咁單食定加肉都唔錯!青檸菠蘿梳打($28) 呢個梳打都幾清新,啱哂食燒肉食🤪而且都有幾多菠蘿同青檸係底!當日仲有啤酒買一送一,不過就冇飲到,有興趣既朋友可以叫😚
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ
今次食咗驚安燒肉商店💛

九宮格燒肉盛盒($288)
決定再返叫呢一款,可以樣樣都試下(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
-厚切牛舌腩
-薄燒頂級肉眼
-生薑燒小牛扒
-壺漬牛肋肉
-汁燒護心肉

柚子漬雞肉山($38)

Prime 牛小排($108)

紫菜月見飯($28)

青檸菠蘿梳打($28)
九宮格燒肉盛盒
2021-06-06 280 瀏覽
⿻⿻ 驚 安 燒 肉 商 店 𓏲𓏱𓏭𓏭今次終於試到想食好耐嘅燒肉店 生意真係超好 冇book枱應該要排隊 ٩(๑´0`๑)۶推介大家點雞肉山 真係好抵食! 38蚊份量勁多 可以睇下第三張相 而且肉質同味道都唔錯 食到清新嘅柚子味 兩個人又想試多幾款嘅話可以叫個九宮格牛肉盛合 每款少少咁但係成個食晒其實都幾夠飽 九款都幾好食 特別係厚切牛舌腩 燒到外脆內軟 好有油香 食完唔夠喉 入面仲有A4和牛同頂級肉眼 就咁睇紋理都幾靚 燒完都係好濃油脂香味 醃製嘅三款都唔錯~𓏲𓏱𓏭𓏭九宮格燒牛盛合 $288柚子漬雞肉山 $28阿波尾雞芯 $15
⿻⿻

九宮格燒牛盛合 $288
柚子漬雞肉山 $28
阿波尾雞芯 $15
2021-06-04 237 瀏覽
🐄特大薄切牛舌呢個牛舌盤份量超多❗️而且每片牛舌嘅色澤都好鮮亮✨而且吼牛舌嘅時間真係好易控制⏳最啱同朋友一路飲啤酒🍻一路傾偈一路食😋不過如果重視牛舌嘅口感嘅話,都可以揀返佢哋嘅厚切款😌9️⃣宮格拼盤午餐食全單7️⃣折,好抵🤑呢個包含厚切牛舌腩,A4和牛,Prime牛小排,安格斯牛仔骨,芫茜辣漬小牛扒,薄燒頂級肉眼,生薑燒骰仔牛梅花,壺漬牛肋肉,汁燒護心肉👅自己最鍾意係佢哋嘅汁燒款式,入味之餘,肉質非常嫩👍🏻係出面食唔番嘅味🐔黑松露漬雞肉山黑松露口味得呢間先有,味道好香但唔會蓋過雞肉味🤤兩個人食,平均每人仲可以食到8件雞😲如果有叫芝士牛油雜菇嘅話,食到一半仲可以撈埋一齊食,仲正🤩

🐄特大薄切牛舌

9️⃣宮格拼盤