2018-02-06
正好今日約到個同樣喜歡食辣既朋友,當然要搵番間有質素要米芝蓮川菜當然要一試啦!!位於酒店入面,位置寬敞又坐得舒服,未食已經加左分先~先飲個酸辣海鮮羹,味道香辣微酸,唔會太刺喉,而且材料十分之豐富,食到好多鮮蝦同帶子,正。朋友話食一陣食辣野,所以先飲個杏汁白肺燉湯黎滋潤下先,睇個顏色都知味道一定唔差,杏汁夠香,加埋豬肺,白菜膽,雞腳,味道好清甜。冬天飲真係一流。黑松露野菌安格斯牛柳粒雖然我唔好黑松露,但因為當晚想食牛,就姑且一試,安格斯牛柳粒牛味重而且肉質極好,軟腍得黎仍然保持肉既質感,而且黑松露唔會太重手,反而仲食到其他野菌既香味,有質素~砂鍋唐生菜(蝦醬)望落好似冇咩特別,但食落真係滋味十足。係冇落任何肉既情況下,個汁都極香極惹味,而且砂鍋炞得極熱,令個菜鑊氣十足,簡單材料配上好既手藝,一樣可以登大雅之堂~水煮魚片講好左黎食辣,當然要叫番個水煮魚啦~ 辣同麻既比例控制得剛剛好,麻味唔會太重,十分好~ 而且魚片好滑,真係食完一片又一片,加埋個紅薯粉,真係過足癮~果然係星級餐廳,所有食物都十分滿意,一定再去~
位於酒店入面,位置寬敞又坐得舒服,未食已經加左分先~
果然係星級餐廳,所有食物都十分滿意,一定再去~