2023-01-05
餐廳整體環境衛生好好 坐得好闊落😚工作人員服務都好好!🙈~~~~~一人一鍋!所以人都有着數可以試多幾個湯底😍🐷藥膳台灣麻辣湯之前路過應該係聞到呢一個湯底嘅香味🤭食落佢係麻多個辣,唔太食得辣嘅我哋都食得好舒服(*´ω`*)🐷藥膳蟲草花桃膠雞湯食完麻辣湯覺得雞湯好淡冇咩味,但係當我食麻辣燙有啲鹹嘅時候,返轉頭就發現雞湯好正😽微微嘅甜味帶有藥膳味道,清清地可以食到嘢食本身嘅味道🫶🏻~~~~~今次食呢個餐係五款肉任食,雞牛豬魚都有齊!🐷Prime Grade 肩胛肉眼牛肉有牛味仲肥瘦適中,望到啲色澤都睇得出佢係新鮮嘅食材🫶🏻🐷西班牙無激素豬肉片出奇地覺得有小驚喜,口感彈牙唔會韌!~~~~~自取食物分咗唔同嘅區域有蔬菜區🥬油麥菜!唐生菜!娃娃菜!仲有好多唔同種類嘅菜菜都應有盡有!🤩最估唔到係佢有我最鍾意食嘅海帶結同埋萵筍!讚!👍🏻~~~~~之後就係丸丸區!👀個人認為大家可以試多啲唔同種類嘅丸!第一次去一間任食嘅打邊爐係會有咁多款唔同種類嘅丸🤩試咗好多平時未見過嘅!🙈基本上大部份都好有水準而且feel到食材好新鮮!👍🏻🙈食物擺放整齊企理!大讚!👍🏻👍🏻🐷磨菇芝心堡呢個係我哋兩個共同選出嚟嘅MVP丸
工作人員服務都好好!🙈
一人一鍋!所以人都有着數可以試多幾個湯底😍
🐷藥膳台灣麻辣湯
之前路過應該係聞到呢一個湯底嘅香味🤭
🐷藥膳蟲草花桃膠雞湯
微微嘅甜味帶有藥膳味道,清清地可以食到嘢食本身嘅味道🫶🏻
~~~~~
今次食呢個餐係五款肉任食,雞牛豬魚都有齊!
🐷Prime Grade 肩胛肉眼
牛肉有牛味仲肥瘦適中,望到啲色澤都睇得出佢係新鮮嘅食材🫶🏻
🐷西班牙無激素豬肉片
出奇地覺得有小驚喜,口感彈牙唔會韌!
自取食物分咗唔同嘅區域
有蔬菜區🥬
油麥菜!唐生菜!娃娃菜!
仲有好多唔同種類嘅菜菜都應有盡有!🤩
最估唔到係佢有我最鍾意食嘅海帶結同埋萵筍!讚!👍🏻
之後就係丸丸區!👀
個人認為大家可以試多啲唔同種類嘅丸!
第一次去一間任食嘅打邊爐係會有咁多款唔同種類嘅丸🤩
試咗好多平時未見過嘅!🙈
基本上大部份都好有水準而且feel到食材好新鮮!👍🏻🙈
食物擺放整齊企理!大讚!👍🏻👍🏻
🐷磨菇芝心堡
呢個係我哋兩個共同選出嚟嘅MVP丸丸!我食落去第一下以為係黑松露味,但係明明冇印象拎過🫢
再認真食吓係蘑菇味!好似蘑菇黑松露意粉!!仲要佢啲芝士係拉絲超鍾意❤️
🐷金沙魚蛋
第一次見金沙魚蛋,中間會有蛋黃碎好惹味
🐷魷魚羹
感覺好似平日食嘅墨魚滑,但係佢中間會有爽彈嘅魷魚,同埋唔使自己魚滑😛
🐷芝士小籠包
小籠包樣但其實都係丸丸,佢嘅芝士係滑身creamy的🤭
我去到大家食放題都應該最鍾意嘅甜品區域!🍨
一樣值得稱讚嘅就係種類10分齊全!
Dreyer’s!Movenpick!脆皮雪條!
就連我最鍾意嘅煉奶雪條都有得任食!!😍
大家記住要留肚食雪糕呀♥️
~~~~~
最令大家覺得貼心嘅位係!
應該就係竟然會有一個暖櫃係擺唔同種類嘅嘢飲
等大家喺凍冰冰❄️嘅天氣