2022-10-15 1302 瀏覽
平時我都有舖打邊爐癮🙈今次搵咗間未食過嘅火鍋店「馬祖無限時台灣養生涮涮鍋」食翻餐極級SRF極黑和牛肩脊肉套餐✌🏻.麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋🍲麻辣同蕃茄味道同樣🌶濃郁🍅小辣辣度啱啱好😛入面仲好足料,有好多牛腩同豆卜🐮.肉類🐄分別有極級SRF極黑和牛肩脊肉、極級Prime Grade安格斯牛頸脊🐂Prime Grade美國安格斯牛肉、西班牙伊比利亞黑毛豬🐖西班牙無激素豬肉片🥓美國SRF極黑和牛肩脊肉,雪花紋平均,肉味重,入口即溶🤤Prime Grade安格斯牛頸脊肥瘦均勻,肉質軟滑😝各有千秋.海鮮🌊嗰日是日精選海鮮有蜆同蟶子🐚2種都係新鮮脹卜卜,好juicy😋花膠爽滑😌帆立貝都OK😬.火鍋配料🍢手工梅菜豬肉丸同手工黑松露墨魚丸都幾特別🦑爆醬濃芝牛丸一咬即刻爆開大量流心芝士🧀芋泥貢丸入面芋泥餡幾好味,鹹甜適中😗.前菜🥢有秘制麻辣木耳、麻辣手拍青瓜🥒2款都好爽口,味道正宗🫶🏻.黃金地瓜條🍠提供咗海苔、麻辣、蕃茄、甘酶粉😍4款口味既調味粉俾大家shake shake🤪地瓜條外脆內軟😆另外甘酶粉更突出地瓜條嘅香甜😉.甜品🍰揀咗Dreyer's焙茶扭紋脆筒🍦Movenpick法式焦糖燉蛋雪糕🍮2款味道都還
甜品🍰揀咗Dreyer's焙茶扭紋脆筒🍦Movenpick法式焦糖燉蛋雪糕🍮2款味道都還原得幾好👍🏻
飲品🥤汽水、涼茶、茶類飲品🍵仲有4款冷泡茶🍋🫖我覺得愛文芒果茉莉最好飲🥭🌼