2022-12-08 152 瀏覽
天氣開始凍啦🥶又係打邊爐嘅時候啦 🥘見到”台灣”同”養生” 就即刻衝上去由於同行嘅友人係不折不扣嘅食肉獸真係要任食先滿足到佢我哋揀咗呢個套餐 ⬇️【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】☑️美國SRF極黑和牛肩脊肉☑️Prime Grade 安格斯牛麵團☑️西班牙伊比利亞黑毛豬☑️西班牙無激素雞豬肉片啲肉係好高汁 🥩新鮮又切得好薄唔係任食比劣食嘅餐廳真係和牛級數 必須海量點餐海鮮直頭係驚喜😱D蝦🦐係識郁㗎 有一嘢成隻彈起真係嚇左一跳 新鮮到咁🤩蜆,蟶子,魚片都係高水準重有,shake shake 地瓜條有得玩,有得食介紹翻個湯底先藥膳花膠雞/麻辣鴨血未落料之前,我飲咗成碗藥膳湯好清甜 雞又嫩 補一補身先麻辣鴨血嗰個湯係落啲肉落去 入味到唔洗點醬料鴨血係重點 唔會一夾就爛煙煙韌韌有咬口正宗台灣鴨血就係呢一隻口感(我住台北好多年,食開台灣嘢)佢哋嘅支裝酒都好新穎愛文芒果茉莉花茶😋一定要試‼️到最後甜品諗住都係普通嘢咁你就錯啦~~有 movenpick/ Dreyer’s/Kit Kat 批嘅雪糕 超過10款 任君選擇 性價比高 有水準嘅任食火鍋🍲💯
天氣開始凍啦🥶

真係和牛級數 必須海量點餐

海鮮直頭係驚喜😱

D蝦🦐係識郁㗎 有一嘢成隻彈起

真係嚇左一跳 新鮮到咁🤩

蜆,蟶子,魚片都係高水準

重有,shake shake 地瓜條

有得玩,有得食

介紹翻個湯底先

藥膳花膠雞/麻辣鴨血

未落料之前,我飲咗成碗藥膳湯

好清甜 雞又嫩 補一補身先

麻辣鴨血嗰個湯

係落啲肉落去 入味到唔洗點醬料

鴨血係重點 唔會一夾就爛

煙煙韌韌有咬口

正宗台灣鴨血就係呢一隻口感

(我住台北好多年,食開台灣嘢)

佢哋嘅支裝酒都好新穎

性價比高 有水準嘅任食火鍋🍲💯

2022-12-06
  • shake shake黃金地瓜條
2022-12-02 239 瀏覽
作為火鍋控,食火鍋真係唔會厭架,更何況係高質嘅火鍋放題!前排去咗位於旺角嘅「馬祖無限時養生涮涮鍋」,無論湯底同配料都好高質呀!❤️👍餐廳環境唔錯,非常光猛,座位好闊落,坐得非常舒適。【台灣麻辣牛肉涮涮鍋拼藥膳椰子雞涮涮鍋】湯底方面有10多款,+$48蚊仲可以要鴛鴦鍋。嚟食台式火鍋當然要試麻辣鍋啦,呢度嘅麻辣鍋夠麻夠香,入面嘅牛筋條好腍,好味喎!椰子雞鍋湯底甜甜地,帶濃濃椰子香味,雞件大大件而且好滑,正呀!而餐廳共有4款台式養生涮涮鍋吃到飽套餐,本來揀咗套餐C (每位$408,未加一) 試試極級SRF極黑和牛肩脊肉,不過餐廳表示未入到貨,所以升級咗極上Prime Grade霜降牛小排比我地,好lucky呀!😆Prime Grade霜降牛小排大大片,雪花好均勻,肉質好腍滑,好好味呀!而西班牙伊比利亞黑毛豬好juicy,肉味好濃,唔錯!❤️❤️其他火鍋配料選擇都好多,海蝦算大隻,好新鮮彈牙。另外是日精選海鮮有蜆同蟶子,蜆幾飽滿,唔錯!手工三寶丸,分別係墨丸,豬肉丸及牛丸,幾喜歡佢地手工丸呢個一口size,好方便又唔會好快食飽咗,另外墨丸入面有墨魚粒,好有口感呀!😋響鈴及魚皮,響鈴正常發揮,而魚皮好

餐廳環境唔錯,非常光猛,座位好闊落,坐得非常舒適。

【台灣麻辣牛肉涮涮鍋拼藥膳椰子雞涮涮鍋】

響鈴及魚皮,響鈴正常發揮,而魚皮好脆身,兩款浸落湯食都勁夾。

蔬菜種類都幾多,平時鐘意食嘅鮮淮山、萵荀、蓮藕都有提供,最估唔到連蟲草花都有,而蔬菜整體幾新鮮,另外白蘿蔔切得夠薄,吸收埋湯汁好好味呀。

呢個炸蕃薯條係贈送既,炸到外脆內軟,加上有4款shake shake粉配嚟食,好開心喎!☺️

飲品方面,最特別係佢地自製嘅樽仔飲品,黑糖冬瓜檸檬茶唔會太甜,幾好飲。另外餐廳亦有熱飲提供,好貼心呀!❤️

食完火鍋每人仲可以揀一款雪糕,大滿足呀!☺️

整體用餐經驗好好,湯底及食物質素十分高,而且配料款式都好多元,另外店員好友善,會主動幫忙收碟,唔錯!係近期食過幾喜歡嘅一間放題火鍋店呀!❤️
2022-11-30
2022-12-02 232 瀏覽
前排發現瓊華中心有間任食涮涮鍋,環境闊落、乾淨,仲可以任食唔限時😍 好少有,於是去試吓…🥢B餐 正價時段 $398/位♨️藥膳椰子雞涮涮鍋1️⃣極級Prime Grade安格斯牛頸脊2️⃣西班牙伊比利亞黑毛豬3️⃣Prime Grade美國安格斯牛肉4️⃣西班牙無激素豬肉片✨黄金地瓜條(送)任食套餐就食材內容分4級,我地揀咗第2個grade,包以上4款牛肉豬肉,其他火鍋配料、飲品就任食任飲,而甜品限每人一份。我揀咗個藥膳椰子雞湯底,椰子雞湯底就食得多啦,加藥膳嘅比較少有。湯底香滑,雞肉鮮嫩,初時有淡淡椰香,但愈食椰香味愈出😚 我最鍾意用來烚菜食,令菜更香甜💕仲有黃金地瓜條,鮮炸熱焫焫😚 表面輕脆,內裡軟綿,仲可以用唔同嘅調味粉去shake shake(✯◡✯) 愛食地瓜嘅朋友仔咪錯過呀!佢哋啲自家茶好與別不同,有水果茶,亦有冷泡茶,可甜可不甜👍🏻 其中我最鍾意佢嘅黑糖冬瓜檸檬茶,輕甜清爽( ˘ ³˘)♥︎喺呢度可以慢慢任食任食,真係幾舒服,下次可以黎呢度聚會呀🤣

🥢B餐 正價時段 $398/位
♨️藥膳椰子雞涮涮鍋
1️⃣極級Prime Grade安格斯牛頸脊
2️⃣西班牙伊比利亞黑毛豬
3️⃣Prime Grade美國安格斯牛肉
4️⃣西班牙無激素豬肉片
✨黄金地瓜條(送)

喺呢度可以慢慢任食任食,真係幾舒服,下次可以黎呢度聚會呀🤣
2022-11-28 172 瀏覽
放假日又係比自己放鬆休息吓嘅日子啦~臨近年尾 壓力都會大左,當然要食返好啲~-呢排都勁掛住食台灣嘅嘢,無奈而家去台灣仲要跟旅行團,所以食住台灣火鍋等待開關🥹今次我自己就嗌咗吃到飽套餐-椰子雞藥膳涮涮鍋🫶🏻-•散發着椰子嘅清香,飲落去都幾清甜,完全唔會覺得好油膩嘅感覺,反而幾清新幾順口-(個人認為食放題湯底清淡啲食落去冇咁快滯!~)-肉類方面-•分別有Prime Grade 美國安格斯牛肉 西班牙無激素豬肉片🥩🥰牛肉偏瘦,油脂不算太豐富,反而呢啲肉片涮幾秒已經特別嫩滑而且充滿牛肉嘅鮮甜,牛肉嘅精華令到整個湯底嘅層次感Upgrade!!豬肉方面,豬肉的紋路挺不錯的不會太油膩~-海鮮方面-•一定要叫波波蜆,一嚟非常之爽脆彈牙,二來一咬便會散發出濃厚的湯汁~超級有海鮮味!聖子同埋蝦肉都非常之新鮮,我自己本身都唔太喜歡聖子嘅腥味,不過呢間完全冇~至於烤肉方面,每一隻都非常之大,而且有蝦膏!食落去肉質彈牙唔會軟淋淋冇口感。墨魚滑算係放題店少有嘅東西~~呢間surprise地都有,而且挺彈牙🥰🥰-蔬菜同埋飲品方面-我自己揀咗白菜同埋菜心苗,菜葉非常之鮮綠,完全沒有變黃,甚至變爛的感覺~仲有不同嘅飲品
放假日又係比自己放鬆休息吓嘅日子啦~
臨近年尾 壓力都會大左,當然要食返好啲~

今次我自己就嗌咗吃到飽套餐
-椰子雞藥膳涮涮鍋🫶🏻-

-肉類方面-

-海鮮方面-
食落去肉質彈牙唔會軟淋淋冇口感。

-蔬菜同埋飲品方面-
仲有不同嘅飲品提供,特別係養生飲品!
我自己勁鍾意飲佢個冬瓜茶,超有台灣感覺~
仲有一人一杯雪糕,成個放題完整晒。

2022-11-28 197 瀏覽
今日天氣有點涼,立即收到好友電話約我打邊爐,到了旺角瓊華中心的馬祖無限時台灣養生涮涮鍋,吃到飽套餐真心推介!餐廳以簡約裝修,座位寬敞,以手機自動下單,方便快捷。湯底有相當多選擇,分養生、番茄、麻辣、特式類別,我們點了藥膳花膠雞涮涮鍋,香濃、美味足料。食物方面有超過60 款火鍋配料,有海鮮、手工配料、炸物、肉類、蔬菜、麵類等,份量以人頭計算,小碟不怕浪費。自助醬汁吧自已混醬,DIY個人口味。而枱面已放了2jar湯可自行添加。自家製黃金地瓜香脆香甜,配上味粉更提味。我們點的丸類細細粒,彈牙好味,而且有特色丸如梅菜豬肉丸也好味。海鮮種類很多,有蝦、蟶子、鱔片、鯇魚片、魚雲、脆骨腩、蜆、帆立貝,款款都新鮮好味。肉類無限追加同樣吸引,適合牛及豬肉愛好者,prime grade美國安格斯牛肉好味,西班牙無激素豬肉片鮮嫩唔韌,我哋也encore。自家製冰凍飲品也非常吸引,推介黑糖冬瓜檸檬茶、冷、泡日月潭、麥香紅茶、愛文芒果茉莉花茶。最後我們當然食了雪糕,有movenpick及 Haagen Daz選擇!

自家製黃金地瓜香脆香甜,配上味粉更提味。

2022-11-28 3933 瀏覽
𓅪平日很少去打邊爐吃火鍋,因為常覺得食物的種類不算太多,但原來現在的打邊爐吃火鍋已經很多元化,這次來到這間主打台灣養生涮涮鍋,環境寬敞清潔乾淨。𓅪湯料有18多款的選擇,而且主打養生材料,這次選擇了台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐,我們選擇了西洋菜湯底,𓅪當然要是這裏出名的牛,Prime Grade安格斯牛頸脊,每一片切得也很薄,而且很快熟,口感很好,牛肉味超濃。Prime Grade 美國安格斯牛肉,同樣地每片牛肉也很juicy 嫩滑。𓅪西班牙伊比利亞黑毛豬,黑毛豬肉肥瘦均勻,肉味濃郁。而西班牙無激素雞豬肉片,無激素健康選擇。𓅪推介手打丸,每粒手打丸細細,真的是半口可以一啖,食多幾粒都唔覺飽,蔬菜方面除了有常見的蔬菜,也有較少見的羽衣甘藍。墨魚滑新鮮美味,每一粒也很有墨魚味道。𓅪套餐內附送shake shake 地瓜條,每條地瓜條香脆可口,加上有四款味粉選擇,包括麻辣,蕃茄,金酶和海苔,真的很驚喜。𓅪從前打邊爐多只有罐裝飲品,這裏有自家製的冷泡茶,有四款味選擇,黑糖冬瓜,愛民芒果,每款甜度也不重,幾健康又養生,正好配合濃味的涮涮鍋。𓅪最後自選甜品一款,可以選擇movenpick, dreyer

墨魚滑新鮮美味,每一粒也很有墨魚味道。

𓅪最後自選甜品一款,可以選擇movenpick, dreyers 雪糕。真是一個完美的終結。飽飽肚回家,真的大滿足。
2022-11-23
2022-11-26 2489 瀏覽
最近返早收早、見到呢間打邊爐有分唔同時段,如果早少少食完仲有一個優惠價,感覺好抵,於是就約咗朋友嚟呢度大食一餐我真係非常鍾意食呢度嘅湯底,有成十幾款揀咁多,是次嗌咗台灣麻辣鴨血豆腐鍋拼藥膳花膠雞鍋,前者麻辣香口惹味最啱配肉食,後者滋補養生配菜類就perfect match!真係好見到湯底已經流晒口水今次同朋友豪一次叫左個最貴嘅和牛set ,都係每人498蚊:肉類:極級SRF極黑和牛肩脊肉主力狂點呢款,雪花好足,食落啖啖牛脂味,和牛果然係唔同啲,由於任食關係,我同朋友大大話話都食左10幾碟😂😂真心推介呢個,好回味極級prime grade 安格斯牛頸脊見到個牛脂肪分布平均就知道正啦,佢冇上面果款牛咁濃牛脂味,但牛肉肉味就好出,都係必點之作❤️西班牙伊比利亞黑毛豬呢個食落有陣果香味,豬肉肉汁juicy, 個人都清左兩大碟,其實打邊爐食豬都好好食🤤其他配料:每枱都供應既炸地瓜條,炸到脆卜卜,地瓜味濃,仲有四款口味既shake shake 粉,明知要留肚食肉既我地都忍唔到口食晒去!其他配料方面都味道都唔錯,個人推介黑松露墨魚滑、魚片、牛柏葉同埋花膠,佢地同個湯底非常之夾!另外值得一提既係新鮮既羽

肉類:極級SRF極黑和牛肩脊肉

極級prime grade 安格斯牛頸脊

西班牙伊比利亞黑毛豬

其他配料:
每枱都供應既炸地瓜條,炸到脆卜卜,地瓜味濃,仲有四款口味既shake shake 粉,明知要留肚食肉既我地都忍唔到口食晒去!其他配料方面都味道都唔錯,個人推介黑松露墨魚滑、魚片、牛柏葉同埋花膠,佢地同個湯底非常之夾!另外值得一提既係新鮮既羽衣甘藍!呢款菜用嚟打邊爐係會索左好多湯汁㗎,配上藥膳雞湯真係又滋補又健康又好味,仲中和返食肉帶來既飽滯感

食左咁多款食物,當然要留肚食甜品啦,因為呢度係會供應貴價雪糕架!有movenpick 同dreyers 揀,真係心花怒放😍

最後每人買單540蚊,呢個價錢食到咁多和牛性價比都幾高,遲下再凍啲又要再encore la!
2022-11-26 1761 瀏覽
旺角養生必食火鍋超鍾意用養生嘅湯底打便爐,但香港唔算好多選擇。旺角呢間【馬祖台灣養生涮涮鍋】真喺好高質!為咗避開人群,我哋選擇咗下午嚟食,靜靜地食得好舒服!湯底竟然有19款咁多😍好多款都好想試😍😍最後決定藥膳姬松茸雞肉涮涮鍋個湯底超好味,濃濃的藥膳味,忍不住喝了兩碗。湯料也十分足料,完全不用沾醬汁,都已經好滋味!我哋選擇咗【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】美國SRF極黑和牛肩脊肉Prime Grade 安格斯牛麵團西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素雞豬肉片極黑和牛肩脊肉超級嫩滑,幾乎入口即溶。美美的雪花令人垂涎欲滴。伊比利亞黑毛豬也是不停encore,薄切到幾乎透明,每片都滿滿的黑毛豬香味!未開始食就送上自家製Shake shake黄金地瓜條可以自己調配喜歡的味道!有四款調味粉(甘酶/蕃茄/香辣/海苔)除咗肉類無限添加,仲有超過60款火鍋配料。密密食都未試勻全部款式。飲品除咗入口處嘅大量凍飲之外,竟然有熱飲供應。除此之外仲有自家製飲品🔸自家製桂花烏龍🔹自家製愛文芒果茉莉花茶🔸自家製黑糖冬瓜檸檬茶🔹自家製冷泡日月潭蜜香紅茶試咗兩款都覺得幾好味。雪糕都有兩隻牌子可以揀。有Haagen Daz 或
旺角養生必食火鍋

為咗避開人群,我哋選擇咗下午嚟食,靜靜地食得好舒服!

湯底竟然有19款咁多😍
好多款都好想試😍😍
最後決定藥膳姬松茸雞肉涮涮鍋

我哋選擇咗【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】

美國SRF極黑和牛肩脊肉
Prime Grade 安格斯牛麵團
西班牙伊比利亞黑毛豬
西班牙無激素雞豬肉片

極黑和牛肩脊肉超級嫩滑,幾乎入口即溶。
美美的雪花令人垂涎欲滴。

未開始食就送上自家製Shake shake黄金地瓜條
可以自己調配喜歡的味道!
有四款調味粉(甘酶/蕃茄/香辣/海苔)

🔸自家製桂花烏龍
🔹自家製愛文芒果茉莉花茶
🔸自家製黑糖冬瓜檸檬茶
🔹自家製冷泡日月潭蜜香紅茶

試咗兩款都覺得幾好味。

雪糕都有兩隻牌子可以揀。
有Haagen Daz 或 Movenpick

今次仲未食得晒所有款色,下次再嚟食過!

馬祖台灣養生涮涮鍋
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
  • Prime Grade 安格斯牛頸脊
  • Prime Grade美國安格斯牛肉
天氣涼涼地就最岩約埋一齊打邊爐🍲旺角咁多間任食火鍋,我今次揀左瓊華嘅馬祖✨個度有得無限放題地喪食極級Prime Grade安格斯牛頸脊🤩座位係卡枱黎嘅,坐得舒服唔逼夾😌估唔到湯底都有18款可以揀心大心細之下我地叫左清甜嘅藥膳椰子雞涮涮鍋同濃郁嘅台灣古早牛肉涮涮鍋💓係手機app落單叫火鍋配料,有60幾款可以揀,2分鐘左右就送晒上枱啦😇張枱都好大架,放晒所有火鍋配料係枱超震撼😆炸到外脆內軟嘅黄金地瓜條配上shake shake粉,好味之餘仲好好玩😝肉方面,有牛味好重、口感好嫩滑嘅牛頸脊,好爽脆嘅無激素黑毛豬等🤤海鮮方面有聖子仔、仲有新鮮彈牙嘅海蝦,所以叫左幾轉😚呢度嘅火鍋丸類相當特別,有梅菜豬肉、黑松露墨魚丸等等!飲品方面有好幾款自家製嘅冷泡茶同檸檬冬瓜茶😍最特別係佢有個暖櫃放住一啲飲品,好貼心呀!每人仲包左一客雪糕可以揀Movenpick、Häagen-Dazs、Dreyer’s 😉呢個火鍋套餐超值呀!馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
天氣涼涼地就最岩約埋一齊打邊爐🍲
旺角咁多間任食火鍋,我今次揀左瓊華嘅馬祖✨

座位係卡枱黎嘅,坐得舒服唔逼夾😌

估唔到湯底都有18款可以揀

張枱都好大架,放晒所有火鍋配料係枱超震撼😆

海鮮方面有聖子仔、仲有新鮮彈牙嘅海蝦,所以叫左幾轉😚

呢度嘅火鍋丸類相當特別,有梅菜豬肉、黑松露墨魚丸等等!

飲品方面有好幾款自家製嘅冷泡茶同檸檬冬瓜茶😍

最特別係佢有個暖櫃放住一啲飲品,好貼心呀!

每人仲包左一客雪糕

呢個火鍋套餐超值呀!

馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
2022-11-23
  • 藥膳椰子雞涮涮鍋
  • 台灣古早牛肉涮涮鍋
  • 極級Prime Grade安格斯牛頸脊
2022-11-25 1191 瀏覽
已經留意咗呢間無限時火鍋店好耐🤩,喺瓊華中心11樓全層,店面好大,裝修簡潔,座位好闊落咗落,感覺乾淨舒服😊 。中午時段好抵玩,可以由12點食到7點半,約朋友嚟吹水慢慢食就最啱喇😝。 ❤台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐呢度嘅吃到飽套餐有四個級別,最平$239,難得嚟到就試一試佢最高級嗰隻($479)😌。湯底方面有近乎20款選擇,以養生同埋藥膳為主 , 鴛鴦鍋就要加48蚊。自助區有十幾款冷熱飲品同埋自助醬料,其他肉、 海鮮、 丸類同配菜等都係用QR code落單,方便又衛生。 ❤麻辣鴨血凍豆腐鍋 呢個鍋真係好正宗,麻香味十足,鴨血同凍豆腐嘅份量都好多。 ❤藥膳花膠雞涮涮鍋 湯底特別鮮甜,未落料之前一定要飲番碗,花膠大大塊而且雞件亦都好嫩滑。 ❤前菜有麻辣手拍青瓜同埋麻辣木耳,又爽口又開胃 ❤極上prime grade霜降牛小排每一塊都好大塊,脂肪分佈均勻,而且厚度適中,放落鍋度淥幾秒就已經OK,嫩滑有咬口,好好味😋。 ❤極級prime grade安格斯牛頸脊充滿牛嘅油脂香味,有少少入口即溶嘅感覺。 ❤西班牙伊比利亞黑毛豬豬肉片質地肥美,口感軟腍,肉味非常濃郁。 ❤海鮮 蝦、貝類、帶子、魚應有盡有,

❤台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐

❤麻辣鴨血凍豆腐鍋
呢個鍋真係好正宗,麻香味十足,鴨血同凍豆腐嘅份量都好多。

❤藥膳花膠雞涮涮鍋

❤前菜
有麻辣手拍青瓜同埋麻辣木耳,又爽口又開胃

❤極上prime grade霜降牛小排

❤極級prime grade安格斯牛頸脊
充滿牛嘅油脂香味,有少少入口即溶嘅感覺。

❤西班牙伊比利亞黑毛豬
豬肉片質地肥美,口感軟腍,肉味非常濃郁。

❤海鮮
蝦、貝類、帶子、魚應有盡有,最欣賞佢嘅海蝦,非常之新鮮彈牙。

❤蔬菜
蔬菜嘅選擇亦都唔少,其中有羽衣甘藍係比較有驚喜嘅,估唔到呢d高級健康蔬菜都有,果然係養生為主嘅一間火鍋店😉。
另外蟲草花亦都係亮點之一,已經點咗三、四次,每次都將啲蟲草花加入雞湯裏面,蟲草花索曬啲雞湯味好正😋。

甜品
甜品方面一啲都唔hea,有冇movenpick同埋dreyer's選擇,食完真係大滿足,晚餐都唔使食了🤣。
2022-11-21
午餐
  • 極上prime grade霜降牛小排
  • Prime Grade 安格斯牛頸脊
2022-11-24 137 瀏覽
.見天氣涼涼地,突然好想食火鍋😆想試馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🍲好耐😌今日放工約左朋友去食😝……….我地簡左鴛鴦鍋底1️⃣台灣麻辣雞肉涮涮鍋🌶🌶🌶2️⃣藥膳椰子雞涮涮鍋🥥套餐Prime Grade美國安格斯牛肉西班牙無激素豬肉片………最抵讚係湯底!!! 好少台式火鍋可以做到有麻嘅感覺嘅麻辣湯底!!!😍椰子雞湯底又可以中和一下麻辣嘅濃味,而且加左湯仲唔會令椰子味淡左,加完湯仲好濃椰子味😙🔸呢2款湯底絕對係必叫👍🏻‼️……….配料方面:有好多選擇😆咁抵嘅價錢💰仲有海鮮食😱黑松露墨魚滑絕對係必食‼️😍芫荽燒賣我又係好鍾意😍‼️牛肉切得好薄食多幾塊都唔怕食唔到其他野😙😆……….整體感覺性價比好高😍‼️我地人均唔洗$250仲有湯底好食嘅台式火鍋真係唔多,好推介大家試下😆😝……….我地坐左係卡位,好闊落,好足夠位置放叫左嘅野食👍🏻
見天氣涼涼地,突然好想食火鍋😆
想試馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🍲好耐😌今日放工約左朋友去食😝
黑松露墨魚滑絕對係必食‼️😍
芫荽燒賣我又係好鍾意😍‼️
牛肉切得好薄食多幾塊都唔怕食唔到其他野😙😆
整體感覺性價比好高😍‼️我地人均唔洗$250
仲有湯底好食嘅台式火鍋真係唔多,好推介大家試下😆😝
……….
我地坐左係卡位,好闊落,好足夠位置放叫左嘅野食👍🏻
2022-11-21
2022-11-23 132 瀏覽
一凍少少就好想打邊爐🍲😌 揾左間無限時既涮涮鍋😂我地叫左$498個餐 💛 極級SRF極黑和牛肩脊肉🐮💛 極上Prime Grade 安格斯牛頸脊🐮💛Prime Grade 美國🇺🇸安格斯牛肉🐮💛西班牙🇪🇸伊比利亞黑毛豬🐽💛西班牙🇪🇸無激素豬肉片🐽不過侍應話未有極級SRF極黑和牛肩脊肉改左🐮極上Prime Grade 霜降牛小排 (免費upgrade左🥰🥰)🌟湯底都有1幾款揀😨😨我地揀左麻辣鴨血🌶食完條👅好麻😵‍💫😵‍💫好彩我地嗌左🌶少辣 除左鴨血 湯料仲有冰豆腐 超入味👍🏻👍🏻🌟肉類方面 當然最愛食牛小排 油脂分布均勻 薄薄一塊 淥一淥就食得🤤🤤🤤黑毛豬重肉味同好嫩🤗🌟火鍋配料 我推介 #手工黑松露墨魚滑👍🏻食到有墨魚🦑同滿滿既黑松露😍 另外仲有台灣特色食品: #醬爆三星蔥貢丸 台灣腸 #米血糕 #甜不辣🌟蔬菜方面都有驚喜🤪 平時打邊爐好少見到既 羽衣甘藍🥬同 #蟲草花 都有🌟飲品有自家製台灣特色茶: #冷泡桂花烏龍 #冷泡日月潭蜜香紅茶 #愛文芒果茉莉花茶 #黑糖冬瓜檸檬茶 仲有多款汽水🥤 同熱櫃暖住飲品😌🌟值得一提既係佢個shake shake #黃金地瓜條😍 有4種味揀😆 麻辣味
一凍少少就好想打邊爐🍲😌 揾左間無限時既涮涮鍋😂

我地叫左$498個餐
💛 極級SRF極黑和牛肩脊肉🐮
💛 極上Prime Grade 安格斯牛頸脊🐮
💛Prime Grade 美國🇺🇸安格斯牛肉🐮
💛西班牙🇪🇸伊比利亞黑毛豬🐽
💛西班牙🇪🇸無激素豬肉片🐽

仲有多款汽水🥤 同熱櫃暖住飲品😌

🌟值得一提既係佢個shake shake #黃金地瓜條😍 有4種味揀😆 麻辣味唔太辣 食少辣既你可一試😜

食飽左仲一人叫左一杯#Movenpick 雪糕🍦
2022-11-22 100 瀏覽
天氣轉涼又係打邊爐嘅時候😈今次去左呢間旺角瓊華中心馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 當日安排嘅座位闊落 坐得好舒服上菜又快 完全無漏單👍🏻淨係湯底都已經有十幾款選擇 可以另加$48轉鴛鴦鍋款款湯底都咁吸引 好想試😍最後就揀咗個鴛鴦鍋可以試多款口味-揀咗田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋同藥膳花膠雞涮涮鍋淨係湯底已經好足料蕃茄湯有蕃茄🍅粟米🌽豆卜同煮到好軟腍入味嘅牛肋條 而藥膳花膠雞 🐔就有好多花膠 雞件 🐓雞件好嫩滑 湯底好鮮甜 好足料 🤩我哋揀咗Course3 原本係食極級SRF極黑和牛肩脊肉 落單時店員解釋由於暫時缺貨所以和牛會自動升級為course 4嘅Prime Grade霜降牛小排 好正 感覺又抵食左😜超推介呢個Prime Grade霜降牛小排 🐮雪花分佈平均 肉質軟腍 牛味香濃呢個我地encore左幾次👍🏻好滿足另外Prime Grade美國安格斯牛肉都好好味除咗牛🐄好推介佢嘅西班牙伊比利亞黑毛豬🐖好有驚喜 入口肉味濃 口感軟嫩肉類之外 其他火鍋配料都好多選擇💕前菜 手工配料類 海鮮 炸物類 麵類 蔬菜類 太多款真係試唔晒全部🤣手工丸類最鍾意佢嘅手工黑松露墨魚滑黑松露味濃郁 墨魚滑彈牙海鮮類
天氣轉涼又係打邊爐嘅時候😈

最貼心連熱飲都有☺
好推介佢嘅自家茶
佢嘅黑糖冬瓜檸檬茶
我同媽咪都幾鐘意🥰

最後每人仲可以揀一杯movenpick 雪糕/ dreyers甜筒
好滿足嘅一餐❤️❤
2022-11-21 979 瀏覽
▫️牛肩脊成人$498▪️湯底哇🤩..單憑湯底已有18款可選果真讓人花多眼亂心思思😍心大心細的我真的選不下手.每款湯款都非常吸引亦各有特色.貪心的我當然選擇鴛鴦湯底😈滋補養顏又清甜最適合現時秋涼的季節👍🏻甜甜鹹鹹夠入味.超開胃的湯底😍▪️shake shake黃金地瓜條餐內還附送shake shake黃金地瓜條🍠炸得金黃香脆又軟熟😍入口時原味地瓜薯根根都超級香🤩吃下更有甜思思的味道🤤配上甘酶 shake shake 鹹鹹甜甜又開胃.恨不得直接倒入口中👍🏻▪️西巴牙伊比利亞黑毛豬👍🏻▪️西巴牙無激素豬肉片👍🏻▪️美國安格斯牛肉👍🏻▪️安格斯牛頸脊吃得最多的莫過於肉類🤩不論豬肉/牛肉色澤均勻鮮艷.油脂分布平均👍🏻入口時嫩滑濃郁.口感一流🙆🏻‍♀️唯獨是安格斯牛頸脊有點煙韌&(鞋)口🙈▪️炸魚皮👍🏻真的是必叫之選👍🏻👍🏻 脆卜卜的魚皮入口香脆厚實.魚鮮迅即在舌尖上暈開😍 口中更充滿著魚味澎湃口感豐.鹹香十足🤤▪️配料各色各樣的配料繁多.不論是手工制小丸子還是魚皮餃午餐肉這些都是應有盡有😍想吃什麼都必有什麼😍▪️飲品非常貼心的餐廳果真不但服務好還細心地準備了各式各樣的冷熱飲品🤩非常敬佩他們的仔細度😎單單只是凍飲都已

▫️牛肩脊成人$498
藥膳姬松雞肉涮涮鍋&日本壽喜燒sukiyaki 野菌鍋

▪️湯底
哇🤩..單憑湯底已有18款可選果真讓人花多眼亂心思思😍心大心細的我真的選不下手.每款湯款都非常吸引亦各有特色.貪心的我當然選擇鴛鴦湯底😈[藥膳姬松雞肉涮涮鍋]滋補養顏又清甜最適合現時秋涼的季節👍🏻[日本壽喜燒sukiyaki 野菌鍋]甜甜鹹鹹夠入味.超開胃的湯底😍

▪️shake shake黃金地瓜條
[P.S:shake shake粉有4款不同口味:蕃茄.海苔.麻辣. 甘酶.總有一款適合你🙆🏻‍♀️]
西巴牙伊比利亞黑毛豬👍🏻 西巴牙無激素豬肉片👍🏻 美國安格斯牛肉👍🏻 安格斯牛頸脊

▪️西巴牙伊比利亞黑毛豬👍🏻

▪️炸魚皮👍🏻

▪️配料
黑糖冬瓜檸檬茶

▪️飲品
非常貼心的餐廳果真不但服務好還細心地準備了各式各樣的冷熱飲品🤩非常敬佩他們的仔細度😎單單只是凍飲都已霸佔了數個大雪櫃😏可想然之想喝什麼便有什麼😜餐廳還貼心的準備了多款自家製冷泡茶.健康又養生👍🏻
藥膳姬松雞肉涮涮鍋&日本壽喜燒sukiyaki 野菌鍋
炸魚皮👍🏻
黑糖冬瓜檸檬茶
  • 黃金地瓜條
2022-11-20 741 瀏覽
打邊爐真係唔會厭🤣~⁡🇹🇼台式火鍋係我喜愛的其中之一😍⁡補祝細佬生日🥳,帶佢黎到旺角食任食台式火鍋!⁡🔥【馬祖無限時台灣養生涮涮鍋】🔥⁡位於食肆臨立嘅瓊華中心,交通方便!⁡以淺木色調為主,環境座位舒適。👍🏻⁡🆙️極上Prime Grade霜降牛小排餐⁡🌟溫馨提示:因供應問題,極級SRF極黑和牛肩脊肉暫時未能提供🌟⁡🥢餐前小食⁡🍠黃金地瓜條⁡4種shake shake粉(麻辣、蕃茄、海苔、甘酶) ⁡地瓜條外脆內綿,加左海苔,香味提升😋⁡⁡🥘湯底選擇多不勝數,養生、麻辣、芫茜等等都有。⁡🐔台灣藥膳養生雞鍋 x 🌶麻辣鴨血凍豆腐鍋(少辣)⁡藥膳足料清甜,養生滋潤🥰~⁡麻辣香麻刺激,鴨血豆腐好入味😋~⁡🐮極上Prime Grade霜降牛小排⁡鮮紅肉色,雪花般的油脂🤩⁡柔軟嫩口,有肉味亦有牛油脂香😋! ⁡一定要encore~⁡🐮極級Prime Grade安格斯牛頸脊⁡牛頸脊質素都好掂!!! 😍⁡油脂分佈均勻🤤,入口軟熟,好味~⁡🐷西班牙伊比利亞黑毛豬⁡肥瘦均勻,肉味濃郁👍🏻!⁡🥘火鍋配料⁡蟶子、海蝦、蜆、帆立貝、脆脘片⁡🦐海蝦大隻彈牙鮮甜⁡🦪大蜆無沙鮮味濃⁡⁡🐷鹵水豬耳⁡放入麻辣鍋翻熱,麻辣鹵水豬
打邊爐真係唔會厭🤣~⁡
🇹🇼台式火鍋係我喜愛的其中之一😍⁡
補祝細佬生日🥳,帶佢黎到旺角食任食台式火鍋!⁡
🔥【馬祖無限時台灣養生涮涮鍋】🔥⁡
位於食肆臨立嘅瓊華中心,交通方便!⁡
以淺木色調為主,環境座位舒適。👍🏻⁡
🆙️極上Prime Grade霜降牛小排餐⁡
🥢餐前小食⁡
🍠黃金地瓜條⁡
4種shake shake粉(麻辣、蕃茄、海苔、甘酶) ⁡
地瓜條外脆內綿,加左海苔,香味提升😋⁡
🥘湯底選擇多不勝數,養生、麻辣、芫茜等等都有。⁡
🐔台灣藥膳養生雞鍋 x 🌶麻辣鴨血凍豆腐鍋(少辣)⁡
藥膳足料清甜,養生滋潤🥰~⁡
麻辣香麻刺激,鴨血豆腐好入味😋~⁡
🐮極上Prime Grade霜降牛小排⁡
鮮紅肉色,雪花般的油脂🤩⁡
柔軟嫩口,有肉味亦有牛油脂香😋! ⁡
一定要encore~⁡
🐮極級Prime Grade安格斯牛頸脊⁡
牛頸脊質素都好掂!!! 😍⁡
油脂分佈均勻🤤,入口軟熟,好味~⁡
🐷西班牙伊比利亞黑毛豬⁡
肥瘦均勻,肉味濃郁👍🏻!⁡
🥘火鍋配料⁡
蟶子、海蝦、蜆、帆立貝、脆脘片⁡
🦐海蝦大隻彈牙鮮甜⁡
🦪大蜆無沙鮮味濃⁡
⁡🐷鹵水豬耳⁡
放入麻辣鍋翻熱,麻辣鹵水豬耳軟彈,充滿骨膠原!!!⁡
🦑手打丸、墨魚滑、包心丸⁡
手打丸及墨魚滑彈牙⁡
🧀芝心牛丸拉芝濃牛味⁡
🍢金沙魚丸咸香惹味⁡
⁡仲有唔少特式台式火鍋料,米血糕、墨汁香腸、花枝羮等等,真台味!🇹🇼⁡
🥬蔬菜⁡
有超級食物羽衣甘藍及我最愛的爽脆萵筍片❤!!!⁡
🧋飲品除左自家製飲品,仲有好多其他飲品,而且仲有熱飲櫃㊙️。好貼心🥰~⁡
4款自家製茶飲中,最鍾意愛文芒果茉莉花茶🥭,茶味芒果味兩者皆有,而且唔太甜!👍🏻⁡
🍬甜品
同細佬每人一杯Movenpick雪糕🍦,真係滿腹又滿足💯!!!⁡
⁡另外,醬料區企理乾淨,🌶自家製辣醬香辣惹味,鍾意食辣一定要試~⁡
  • Prime grade牛小排