♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥️【餐廳】馬祖無限時台灣養生涮涮鍋【地區】#Dr_eat_旺角【價位】中高價位【用餐時段】晚市【餐廳主打】#Dr_eat_火鍋 #Dr_eat_放題【Highlight】。主菜餐牌人頭費正價8折 (19:30前離座)────────────────────【環境/服務/衛生/贊一贊】。環境乾淨整潔。最緊要係座位闊落,冷氣同抽風系統做得好。而店員服務方面值得一讚。能及時收起多餘碗碟.【SRF極黑和牛晚市放題 最平$508/位】。19:30前離座 $407/位; 21:00後入座 $432/位。主打SRF極黑和牛肩脊肉,Prime Grade安格斯牛頸脊,西班牙伊比利亞黑毛豬,Prime Grade美國安格斯牛肉同西班牙無激素豬肉片.【麻辣鴨血凍豆腐鍋】。十九款特色火鍋可選擇,實有一款岩口味。麻辣鴨血凍豆腐火鍋湯辣中帶麻。辣味濃烈令人愈食愈上癮。加上多種藥材熬制而成。更帶養生之效.【SRF極黑和牛/精選肉類/海鮮】。推薦: Prime Grade安格斯牛頸脊,Prime Grade霜降牛小排,海蝦,帆立貝,蟶子。小評: 主打之一既安格斯牛頸脊

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥️
【餐廳】馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
【地區】#Dr_eat_旺角
【價位】中高價位
【用餐時段】晚市
【餐廳主打】#Dr_eat_火鍋 #Dr_eat_放題
【Highlight】
。主菜餐牌人頭費正價8折 (19:30前離座)
────────────────────
【環境/服務/衛生/贊一贊】
。環境乾淨整潔
。最緊要係座位闊落,冷氣同抽風系統做得好
。而店員服務方面值得一讚
。能及時收起多餘碗碟
【SRF極黑和牛晚市放題 最平$508/位】

【麻辣鴨血凍豆腐鍋】
。十九款特色火鍋可選擇,實有一款岩口味
。麻辣鴨血凍豆腐火鍋湯辣中帶麻
。辣味濃烈令人愈食愈上癮
。加上多種藥材熬制而成
。更帶養生之效

【SRF極黑和牛/精選肉類/海鮮】
。小評: 主打之一既安格斯牛頸脊,肉質鮮嫩多汁。每一口咬下都FEEL到柔軟口感同豐富肉汁。由於當日SRF極黑和牛肩脊肉售罄,店員幫我地UPGRADE至霜降牛小排,真係一個小確幸呢~ 霜降牛小排既肉質更加嫩滑細膩,每啖都帶有霜降牛小排獨有既濃郁香氣。而精選肉類有沙茶牛肉,豬肚,牛柏葉,滷水豬耳等,都好值得一試。海鮮主要有海蝦,帆立貝,白鱔片,魚雲,鯇魚片等,而是日精選海鮮係蟶子同海蜆

【炸黄金地瓜條】
。套餐贈送既炸黄金地瓜條,原價要$48一份架
。連埋4款Shake Shake粉同紙袋
。地瓜條炸至外層酥脆,內部軟糯
。天然既甜味加上炸至酥脆的外層
。再灑上不同shake shake粉,超正呀

火鍋配料】
。推薦: 魚腐,鴨血,午餐肉,芝士腸,台灣腸,芝心包,豆腐燒,

。小評: 特別推薦特色款,如足八吋長蟹棒,肉質鮮嫩彈牙,好有口感; 三星蔥熔岩醬貢丸,貢丸鬆軟彈牙,一口咬下,中間既蔥熔岩醬係口中爆發;,芫茜燒賣,肉餡口感滑嫩,加上芫茜獨特既香氣,味道不錯; 手工黑松露墨魚丸,以墨魚肉同黑松露製成,入口彈牙有嚼勁,黑松露既芳香增添濃郁風味

【手工配料】
。推薦: 手工三寶丸,麻辣牛丸,墨魚滑,自家製手工韮菜餃,蟲草花香菇雞肉餃,粟米冬菇豬肉餃,自家製手工白菜豬肉餃
。小評: 必試四款特色手工餃,當中最正既係韮菜餃,韮菜好鮮嫩,餃皮薄但餃餡滿滿; 而特別d既係蟲草花香菇雞肉餃,肉餡鮮嫩多汁,帶淡淡既香菇和蟲草花香

【飲品】
。飲品有凍飲同熱飲,放置係自助區內
。凍飲有一般汽水,韓國果汁,梳打水等
。最推薦數款自家製飲品
。而其中愛文芒果茉莉花茶就最正
。味道清甜,甜度恰到好處,帶住淡淡既茉莉花香,消暑解膩

【雪糕】
。最後每人一杯雪糕
。有movenpick,haagen dazs,Kitkat脆筒,dreyer’s脆筒選擇

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】港鐵旺角站 E2 出口, 港鐵旺角東站 B 出口
【分店】N/A
【℡】93666489
【營業時間】星期一至日: 12:00-00:00
2023-07-08 124 瀏覽
同朋友慶祝生日 見到呢度冇限時 一齊嚟試下 當日五點半入座 十點鐘先走 職員完全冇畀面色 真正無限時👍🏻👍🏻👍🏻 服務一流 有求必應!!買咗生日蛋糕 仲要冇收切餅費 💯講番食物 雖然我哋要咗最平嗰隻 但可以選擇嘅食品 絕對唔少 非常推介是日海鮮拼盤 有蟶子同埋蜆 第一次任食打邊爐 有蟶子可以食👍🏻👍🏻👍🏻自己覺得佢哋嘅牛 好食過其他任食打邊爐 質素絕對比得上逐碟嗌.飲品方面都好多選擇 推介大家試下.已經book定下一次再嚟😋
買咗生日蛋糕 仲要冇收切餅費 💯
飲品方面都好多選擇 推介大家試下.
已經book定下一次再嚟😋
當日朋友訂左台,一行四人8點入座,食正價時段$308加一,最平個個餐。環境好靚,係光猛路線,座位寬敞。揀左藥膳雞鍋,黎到個雞係生嘅,等佢滾熟左先食,唔怕煮到老哂會有一客炸番薯條,只有一碟嘅番薯條炸得唔錯,可以再脆啲啲粉就普普通通,可以多幾種感覺,幾有趣食物質素唔錯,款式都多啲牛幾好冇乜筋,餃子都唔錯最推薦係墨魚滑,翻兜左勁多次嗌左嘅嘢食大部分都黎得好快而且吉碟店員都好快收走店員態度亦不錯飲品方面有好多款揀,仲有凍櫃同熱飲櫃試左佢嘅茶,大推冷泡桂花烏龍,超級香。芒果茉莉花就失色,冇咩鮮芒果嘅香味其他茶都唔錯如果要我俾建議,我希望丸類可以有魚蛋,因為朋友喜歡食但原來冇得叫。不過呢間係我食完覺得可以再帶其他朋友黎食嘅,性價比幾高,如果食早場或夜場仲有優惠價添。
環境好靚,係光猛路線,座位寬敞。

揀左藥膳雞鍋,黎到個雞係生嘅,等佢滾熟左先食,唔怕煮到老哂
藥膳雞湯

會有一客炸番薯條,只有一碟嘅
番薯條炸得唔錯,可以再脆啲
啲粉就普普通通,可以多幾種感覺,幾有趣
調味粉

食物質素唔錯,款式都多
啲牛幾好冇乜筋,餃子都唔錯
最推薦係墨魚滑,翻兜左勁多次
嗌左嘅嘢食大部分都黎得好快
而且吉碟店員都好快收走
店員態度亦不錯

飲品方面有好多款揀,仲有凍櫃同熱飲櫃
其他茶都唔錯
自家制茶

2023-07-03
藥膳雞湯
自家制茶
  • 海鮮
  • 雪糕
台式任食火鍋店,但呢間絕對係我同朋友/同事每次聚會既首選!點解?因為可以傾到飽、食到飽呀!每次去任食都總會想食到回本,但係又會比時間限制,搞到每次都會食得好急同埋傾計都傾唔到2句,淨係食野。但係呢間台式吃到飽火鍋就真係可以令你吃到飽之餘,仲要係無限時任食任坐,實行食到飽,傾到飽呀!~ 一大班朋友聚會當然首選係呢個好地方啦! 👍🏻👍🏻呢度既火鍋湯底有成20幾款可以揀!今次我同朋友就揀咗台灣沙茶牛肉涮涮鍋。沙茶味好香好濃好惹味,但又唔會過咸或者蓋過其他野食既味道,而且湯底有牛肋條同唔同養生的材料杞子、紅棗等等,估唔到打邊爐都可以一邊食一邊養生呀!~😘入座既時候仲會有即炸既金黃地瓜條,按個人喜好可添加唔同口味既調味粉食,有3隻口味既粉可以比大家未打邊爐之前厄個shake shake地瓜條。火鍋配料既選擇都好多,有超過60款仲可以比你無限追加!每款食材都好新鮮,份量都大份。當中我地ENCORE最多嘅係足八吋長蟹棒、手工丸麻辣牛丸、花膠片、自家製手工韮菜餃、是日海鮮。除左野食新鮮,自家製手工丸或者餃都好好食,而且同其他火鍋店好唔同,值得一試😚飲品都有好多唔同選擇,冷熱飲都有,照顧大家係唔同天氣環
飲品都有好多唔同選擇,冷熱飲都有,照顧大家係唔同天氣環境想飲既野! 除左有自家製手工丸或者餃,呢度仲有自家製唔同口味既泡茶,唔會太甜太膩,茶味香,拍得住出面既台式飲品店呀! 🫰🏻
有唔多肉等級既套餐,每款質素都好好,但因為今次同朋友係路過樓下忽然心癢癢想打邊爐又唔想限時急急腳,所以就揀左性價比最高既套餐。其他多少少錢就會有牛頸背脊、SRF極黑和牛等等,如果同一大班食肉獸黎就真係岩曬啦~🫶🏻
Ending甜品竟然有Haagen-Dazs、Movenpick既雪糕可以揀,雖然1人只可以食1個,不過食到咁飽食1個都夠啦!😆 而且,除左滿足咸食需求,仲有咁好食雪糕做甜品,簡直係Perfect池呀~👅
❌⏰限時
餐廳環境舒適,抽風方面做得好好唔會食野成身火鍋味,冷氣亦都夠凍,個日天氣好熱,朋友怕熱都覺得好舒服。🌬️
2023-06-28
下午茶
2023-07-02 1647 瀏覽
如果你想打邊爐而又想食到有水準嘅湯底呢度會係唔錯嘅選擇重有一點可以無限時的 可以同朋友食個飽食到夠先走 餐廳裝修簡約坐位非常舒適主打養生湯底 眼見到有 藥膳蟲草花桃膠雞養生鍋 即係揀咗湯底清甜材料十足 好養生 除此之外還有多款湯底選擇火鍋配料方面 當然唔少得牛啦套餐有 極級SRF極黑和牛肩脊肉好吸引 好有質素 和牛肩脊肉好有牛味 油脂分布平均 肉質鮮嫩呢一款係Prime Grade安格斯牛頸脊 口感比較有肉感 唔會太油 牛味相當濃 配上呢度嘅湯底 一流豬肉有西班牙豬肉片 油脂分布平均 咬落爽囗非常嫩口墨魚滑 口感彈牙好似口中有墨魚游水一樣⭐️丸類 有手打牛丸 豬肉丸 及墨魚丸牛丸充滿牛味 好彈性👍🏼👍🏼飲品方面 黑糖冬瓜檸檬茶 及 冷泡日月譚蜜香紅茶 呢兩款屬自己私心推介甜品則有 雪糕Movenpick大滿足
如果你想打邊爐而又想食到有水準嘅湯底

大滿足
2023-06-08
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
  • Prime Grade美國安格斯牛肉
「大滿足 火鍋夜🍲😍」📍MAZU 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角瓊華中心)✨必食極上Prime Grade 霜降牛小排、安格斯牛頸脊(10/10)- 油花分布平均、入口即溶、3個人叫左接近30碟、簡直係人間享受😆✨湯底選擇 (8/10)- 點了 藥膳沙茶牛肉、藥膳養生花膠雞 湯底- 又係湯底、又係配菜 ! 值得一提 跟湯底的牛肉用牛肋條、雞用雞髀肉、亦都堅有花膠,所以成個湯底其實都食得 ! 🤤🤤- 選擇有近20款,任君隨擇✨配料(8/10)- 特別推介 : 白膳片、蟲草花香菇雞肉餃 👍🏻👍🏻- 其他配菜款式都好多,花多眼亂,無食過伏野- 今次點左 : 雜菇拼盤、娃娃菜、鮮萵筍、鮮淮山、芋絲、松露墨魚丸、伊比利亞黑毛豬 ....... (不能盡錄)✨醬料選擇(8/10)- 高於正常發揮,講得出都有,好夠用✨飲品/ 甜品 (8/10)- Haagen-Dazs 雪糕 🤓 + 支裝冷泡茶- 同樣,飲品種類非常多,絕對唔係Hea 野人均消費:$517 (未計加一)** 其實,成餐都真係幾乎零死角,仲要安排坐得好舒服既卡位,又無限時,仲想點 🥹🥹🥹唯一係太好食,叫到頂住個肚腩走,要做番多D運動
「大滿足 火鍋夜🍲😍」
📍MAZU 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角瓊華中心)

極上Prime  Grade  霜降牛小排

✨湯底選擇 (8/10)
- 點了 藥膳沙茶牛肉、藥膳養生花膠雞 湯底
- 選擇有近20款,任君隨擇

✨配料(8/10)
- 特別推介 : 白膳片、蟲草花香菇雞肉餃 👍🏻👍🏻
- 其他配菜款式都好多,花多眼亂,無食過伏野

✨醬料選擇(8/10)
- 高於正常發揮,講得出都有,好夠用

✨飲品/ 甜品 (8/10)
- Haagen-Dazs 雪糕 🤓 + 支裝冷泡茶
- 同樣,飲品種類非常多,絕對唔係Hea 野

人均消費:$517 (未計加一)
唯一係太好食,叫到頂住個肚腩走,要做番多D運動消耗番 🏄🏻💪🏻

抵食程度 - 價錢同質素成正比,唔可以話係抵食 但真係一分錢一分貨 3/5
美味程度 - 無限時無限碟數Prime Grade 霜降牛,仲想點 😆 5/5
衛生整潔 - 坐得舒服 4.5/5
服務態度 - 店務員人手足夠 4/5
極上Prime  Grade  霜降牛小排
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
2023-06-27 1565 瀏覽
琴日先係台灣返香港,個心都仲係掛住台灣美食,返到香港都要繼續食台式火鍋。呢間台灣養生涮涮鍋係無限時,可以慢慢食,唔使食得咁趕。餐廳環境都幾乾淨,坐位之間夠闊落,坐得好舒服,抽風方面做得好好,冷氣亦夠凍,怕熱嘅我都覺得好舒服。入座會先送上金黃地瓜條,按個人喜好可添加梅粉會更有台灣嘅味道。湯底方面有多種選擇,我揀咗✨台灣養生醉雞涮涮鍋酒味唔會好濃,唔怕擔心會醉,醉雞用上雞腿肉,雞肉嫩滑,食落非常彈牙(感覺係我個口入面跑緊)一啲都冇誇張,食過就知好嘢,真心推介,之後我都有再點雞腿肉。食物種類方面都有好多選擇,有前菜、豬肉、牛肉、雞肉、炸物、手工配料、海鮮、菜、火鍋配料、麵等等。以下係我食完會再叫嘅真心推介❤️▪️牛 - 極上Prime Grade霜降牛小排 油花好靚,分佈平均,有香濃嘅牛味,又夠嫩滑。▪️豬 - 西班牙伊比利亞黑毛豬 肉味好香,口感嫩滑。▪️雞 - 雞腿肉 雞腿肉質嫩滑,口感充滿彈性,似係咀巴入面走動緊。▪️海鮮 - 海蝦海蝦大隻夠新鮮,鮮甜爽口又彈牙。▪️丸 - 足八吋長蟹棒、芝士牛丸、濃芝豆腐燒、甜不辣、芝士腸。▪️台灣鴨血鴨血嫩滑、如果大舊啲、再配返個麻辣湯底仲正。甜品 - 每人有一
呢間台灣養生涮涮鍋係無限時,可以慢慢食,唔使食得咁趕。

湯底方面有多種選擇,我揀咗
✨台灣養生醉雞涮涮鍋

以下係我食完會再叫嘅真心推介❤️

▪️牛 - 極上Prime Grade霜降牛小排
油花好靚,分佈平均,有香濃嘅牛味,又夠嫩滑。

▪️豬 - 西班牙伊比利亞黑毛豬
肉味好香,口感嫩滑。

▪️雞 - 雞腿肉
雞腿肉質嫩滑,口感充滿彈性,似係咀巴入面走動緊。

▪️海鮮 - 海蝦
海蝦大隻夠新鮮,鮮甜爽口又彈牙。

▪️台灣鴨血
鴨血嫩滑、如果大舊啲、再配返個麻辣湯底仲正。

甜品 - 每人有一杯雪糕,可選擇
Häagen-Dazs / Movenpick / Dreyer’s

飲品和火鍋醬料係自助形式自行出去取,
飲品我非常推介冷泡桂花烏龍茶,桂花味香,回甘味道好濃,大推。
2023-06-19
午餐
  • 極上Prime Grade霜降牛小排
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
  • 台灣養生醉雞涮涮鍋
  • 雞腿肉
  • 海蝦
2023-06-27 94 瀏覽
一直聽朋友說這家火鍋湯底不得了,本來還有點疑惑,結果一試之後發現… 湯底真的超超起好喝🥹,一試就愛上了!🔅安格斯牛脊骨套餐($4️⃣1️⃣8️⃣)✅湯底:麻辣蕃茄牛肉/養生蟲草花桃膠雞我們選了鴛鴦湯底😝,一個辣一個不辣。麻辣湯底雖然是小辣,但吃起來還是辣度十足🥹。而桃膠雞湯底則是第一次見到,超級鮮甜😚,可以直接當湯飲,超級無敵推薦!✅配料:是日精選海鮮(新鮮蜆和蟶子)安格斯牛脊骨(肉質細嫩)手工黑松露墨魚丸(自家製好彈牙佢仲有其他海鮮,種類都幾多,淨係食海鮮同肉都好夠!佢自家製手打丸都有質素保證,平時少見任食火鍋有!✅甜品:Dreyer’s焙茶扭紋脆筒仲有movenpick 同Häagen-Dazs揀,不過呢隻脆筒真心好食😋。✅飲品:愛文芒果茉莉花茶飲品自取,仲有好幾款自家製飲品,最推薦呢個味,解膩得嚟又好飲,芒果味唔假。今次食完之後真係愛上咗個湯底🥹,雖然價錢唔算好平,但質素真係高,一定有下次。

🔅安格斯牛脊骨套餐($4️⃣1️⃣8️⃣)

✅湯底:麻辣蕃茄牛肉/養生蟲草花桃膠雞

✅配料:
是日精選海鮮(新鮮蜆和蟶子)
安格斯牛脊骨(肉質細嫩)
手工黑松露墨魚丸(自家製好彈牙

甜品:Dreyer’s焙茶扭紋脆筒

✅飲品:愛文芒果茉莉花茶

款式極多無限時火鍋任食推介—馬祖🍲又到Happy Monday, 今日lunch同友人黎左馬祖瘋狂食🤣專登早餐都唔食!藥膳椰子雞涮涮鍋小編第一次試呢個湯底, 試完決定下次都會再點返呢個!朋友本身唔太鐘意椰子湯底, 因為驚好奶, 但呢個湯底清甜得黎有椰子味, 但同時唔會好奶, 最後我地飲左勁多湯底!入面幾多舊椰子雞, 建議大家落材料前, 先飲下個湯, 真係好正🥰極上PRIME GRADE霜降牛小排今日勁好彩,本身我地揀左個C餐只可點美國SRF和牛肩脊肉, 但店員話因為佢地無貨, 所以可轉做牛小排🥰🥰每塊牛都紋理分明, 肥瘦適中, 肉質鮮嫩, 我地兩個夾埋食左8碟, CRAZY🤪🤪黃金地瓜條 呢份似係即叫似整, 上桌時仍然暖笠笠, 仲附送幾包唔同味的味粉, 好貼心🥰做小食一流!黑松露墨魚滑呢個我覺得都係必點, 點左兩條😂墨魚滑幾實正, 唔會係個種一放即散, 配埋黑松露好夾另外, 呢到食物飲品種類都真係勁多, 抵食位係佢海鮮, 高質牛, 豬肉全部任叫, 飲品有我最鐘意既愛文芒, 泰國梳打水, 桂花烏龍😆甜品都好難揀, 有齊晒MOVENPICK, HAAGEN-DAZS, 仲有小編最愛DREY
款式極多無限時火鍋任食推介—馬祖🍲

藥膳椰子雞涮涮鍋
小編第一次試呢個湯底, 試完決定下次都會再點返呢個!

極上PRIME GRADE霜降牛小排

黃金地瓜條

黑松露墨魚滑
呢個我覺得都係必點, 點左兩條😂
墨魚滑幾實正, 唔會係個種一放即散, 配埋黑松露好夾

甜品都好難揀, 有齊晒MOVENPICK, HAAGEN-DAZS, 仲有小編最愛DREYER'S焙茶脆筒, 不得了!!!!
食物質素平均都幾高, 食下貴價牛加雪糕已經好快回本🤣🤣

最後, 我地兩個人加埋一服務費, 每人$508😋😋
味道: 4/5
環境: 4/5
服務: 4/4
性價比: 4/5
  • shake shake黃金地瓜條
  • 甜品
  • 極上prime  grade 霜降牛小排
旺角鬧市的養生火鍋~馬祖主打無限時吃到飽的台式涮涮鍋10多款特色湯底特別喜歡座位舒適、空間感大而且木係簡約裝修令人很舒服我們選擇了套餐B 🥩Prime Grade 美國安格斯牛肉🥩西班牙無激素豬肉片🥩極級Prime Grade 安格斯牛頸脊🥩西班牙伊比利亞黑毛豬四款肉類都是薄切,肉質新鮮餐廳另外還送了「黃金地瓜條」香脆可口絕對是台灣夜市必吃的小點配上四款不同的味粉讓客人自行shake shake 麻辣味、蕃茄味、甘酶粉、海苔粉套餐還有無限任點其他配料手打丸類全部都非常彈牙推薦大家試試手打墨魚滑,還有黑松露味道可以選擇貝殼類海鮮和蟶子也是非常新鮮養生的朋友一定要點選蟲草花和鴨血蔬菜類別還有非常健康的羽衣甘藍總括來說馬祖的火鍋配料比一般的火鍋店選擇更多而且食材非常新鮮最後當然不少得甜品有幾款好吃的雪糕品牌可以選擇性價比不錯的台式火鍋店
旺角鬧市的養生火鍋~馬祖
主打無限時吃到飽的台式涮涮鍋
10多款特色湯底
特別喜歡座位舒適、空間感大
而且木係簡約裝修令人很舒服

我們選擇了套餐B
🥩Prime Grade 美國安格斯牛肉
🥩西班牙無激素豬肉片
🥩極級Prime Grade 安格斯牛頸脊
🥩西班牙伊比利亞黑毛豬
四款肉類都是薄切,肉質新鮮

餐廳另外還送了「黃金地瓜條」
香脆可口
絕對是台灣夜市必吃的小點
配上四款不同的味粉讓客人自行shake shake
麻辣味、蕃茄味、甘酶粉、海苔粉

套餐還有無限任點其他配料

手打丸類全部都非常彈牙
推薦大家試試手打墨魚滑,還有黑松露味道可以選擇
貝殼類海鮮和蟶子也是非常新鮮
而且食材非常新鮮

最後當然不少得甜品
有幾款好吃的雪糕品牌可以選擇

性價比不錯的台式火鍋

瓊華呢個打邊爐戰鬥場,今次一於試下馬祖😆睇餐牌見到湯底都有19款選擇!我就揀左藥膳姬松茸雞肉涮涮鍋💓湯頭非常清甜,裏面除咗有大量姬松茸、仲有唔同嘅雜菌❣️坐低無耐,店員就會送上即炸黄金地瓜條🍟可以加入Shake Shake粉一齊食😉馬祖有幾款套餐,可以選擇唔同牛肉嘅級數🤓但我見到最平個餐,已經可以任食prime grade美國安格斯牛肉同西班牙無激素豬肉片🤩所以就揀咗佢啦!美國安格斯牛肉 脂肪同肉質比例均勻,幼嫩中帶點咬口,牛肉味道香濃😜絕對唔輸蝕!西班牙無激素豬肉片 肉中夾雜著油花,肥瘦適中,肉質軟腍,啱晒打邊爐😚除咗呢兩款肉之外,仲有幾十款火鍋配料可以QR code落單😜滷水豬大腸、花膠、各種手打丸、海蝦同帆立貝係我嘅私心推介😋飲品方面有幾款自家製冷泡茶、汽水、竹蔗水等等,好貼心有一個暖櫃,仲有幾款暖笠笠嘅嘢飲揀❤️食到最後每人仲有一客雪糕✨有Movenpick同Häagen-Dazs揀架🥰馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
瓊華呢個打邊爐戰鬥場,今次一於試下馬祖😆

睇餐牌見到湯底都有19款選擇!

我就揀左藥膳姬松茸雞肉涮涮鍋💓

湯頭非常清甜,裏面除咗有大量姬松茸、仲有唔同嘅雜菌❣️

馬祖有幾款套餐,可以選擇唔同牛肉嘅級數🤓

滷水豬大腸、花膠、各種手打丸、海蝦同帆立貝係我嘅私心推介😋

馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
  • 美國安格斯牛肉
  • 西班牙無激素豬肉片
  • 黄金地瓜條
  • 藥膳姬松茸雞肉涮涮鍋
平時任食邊爐總會想食到回本!但可惜嘅係又時又會比時間所限制,食得好急。呢間台灣吃到飽火鍋就係無限時任食,可以食飽飽之餘,同朋友聚餐都係個好地方🤪✨極上Prime Grade霜降牛小排套餐💰($487:730pm前結帳;$608:正價時段;$517:9pm後入座)火鍋湯底多達20款可以選擇!今次揀咗台灣養生醉雞涮涮鍋同台灣沙茶牛肉涮涮鍋。前者就比較清淡,但又食到啖啖嘅酒味,對於唔想油膩黎適都係個幾好嘅選擇👍🏻 後者就係濃濃嘅牛肉味當中又有啖啖嘅沙茶味,好惹味😘火鍋配料都超過60款無限追加!食材均新鮮同大份。當中最深刻嘅係手工黑松露墨魚丸、足八吋長蟹棒、芫茜燒賣同紫蘿蔔。呢幾款平時出面比較少見,但食落都相當特別,值得一試😚飲品都有超過15款,任均選擇!當中最為特別就係自家製向款泡茶,有特別得黎之餘,某幾款仲要解膩✌🏻套餐包咗多達六款嘅肉類。當中最吸引莫極上Prime Grade霜降牛小排套餐屬。顏色紅潤得黎又多牛花,食落滑身唔韌而且有牛味!而且又唔會切得太簿!其餘肉類都一樣有肉味,推薦🫶🏻最後當然有Haagen Daz/Movenpick雪糕做甜品,提升大大嘅滿足感😆———————————

✨極上Prime Grade霜降牛小排套餐

————————————————————————
💰加一:✔️
⏰限時:❌
2023-06-17 992 瀏覽
今晚和朋友來到位於旺角的馬祖台灣養生涮涮鍋,這裡主打的是健康的養生鍋,讓人們在品嚐美食之餘,也能體驗到養生的樂趣😎經過深思熟慮之後,最終點了招牌的藥膳姬松茸雞肉湯鍋作為湯底,湯裡的天然松茸和雞肉燉煮出的湯頭非常清甜。食材的新鮮程度也很高,散發出的香氣不禁令人垂涎欲滴😋特別推薦的是搭配黃金地瓜條,這道傳統的台灣名點經過加入甘酶粉和海苔粉後,口感有點像麥當勞的Shake Shake薯條🤣當然比麥當勞的薯條更好吃XDPrime Grade美國安格斯牛肉肉質鮮嫩,油脂分布均勻,口感柔嫩,咀嚼時散發出濃郁的肉香味,令人回味無窮🤗西班牙無激素豬肉豬肉片肥瘦相間,入口即化,帶著微微甜味,肉質鮮嫩多汁😙白鱔片散發出淡淡的海鮮香味,質地十分脆嫩,非常適合涮涮鍋,最後因為太好食的關係點多左幾碟😁響鈴建議放進鍋裡30秒內一定要撈起,有一點爽脆的效果更佳😆炸魚皮外酥內嫩,外皮炸得酥脆,肉質鮮嫩多汁,入口即化黑松露墨魚滑墨魚滑質地十分滑嫩,配上特殊的黑松露香味,使得墨魚滑的層次再提升了一個Level😛帆立貝、蟶子帆立貝肉質鮮美,十分爽口,可謂是美味又有營養的海產之一;而啖啖肉的蟶子則是嚐到了爽彈的肉質,估唔到居

Prime Grade美國安格斯牛肉

西班牙無激素豬肉

豬肉片肥瘦相間,入口即化,帶著微微甜味,肉質鮮嫩多汁😙

白鱔片

響鈴

建議放進鍋裡30秒內一定要撈起,有一點爽脆的效果更佳😆

炸魚皮

外酥內嫩,外皮炸得酥脆,肉質鮮嫩多汁,入口即化

黑松露墨魚滑

帆立貝、蟶子

帆立貝肉質鮮美,十分爽口,可謂是美味又有營養的海產之一;而啖啖肉的蟶子則是嚐到了爽彈的肉質,估唔到居然可以任食,不愧為特選海產🤣

飲品和選擇非常多,當中比較推薦的是愛文芒果茉莉花茶和冷泡桂花烏龍,茶飲味道純正,愛文芒果茉莉花茶芳香濃郁,芒果和茉莉花的香氣完美融合;而冷泡桂花烏龍則是口感爽滑,茶香悠揚,令人有點陶醉😅

甜品方面選擇了Dreyers靜岡焙茶北海道牛乳扭紋脆筒和Movenpick意大利奶凍雪糕,各有特色,但是吃完Dreyers脆筒之後居然還會想再來一個,可惜每人只能點一個🤪

好味指數:9/10
性價比指數:9/10

餐廳名稱:馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
餐廳地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
電話:93666489
2023-06-16
  • 黃金地瓜條
  • Prime Grade美國安格斯牛肉
想同朋友傾耐啲 但又唔想去食港女Tea搵咗一陣 決定當係一日食一餐 唔食早餐 唔食晚餐嚟個下午茶打邊爐 飽到捧住個肚走😋揀咗鴛鴦鍋 一邊藥膳花膠雞湯 一邊麻辣鴨血凍豆腐鍋講咗藥膳花膠雞湯先 啲花膠都有翻咁上下厚度食落口都係軟滑嘅 唔係好膠 小硬嘅口感之後麻辣鴨血叫咗一粒辣椒辣度 都係有啲辣𥚃面嘅豆腐同菜都辣埋 但落肉就啱啱好 好食呢間用嘅材料都好高質 牛肉我揀咗安格斯啲油花分布都已經十分靚 口感同味道都好好之後芋泥貢丸都係我嘅愛 忍唔住一個人食咗4粒重點係 呢度有羽衣甘藍 因為成本貴 好少任食會有!想同朋友邊食邊吹水 一定要嚟呢間 仲要旺角係十分中心嘅地點☺️入面位置都好寬鬆 唔會覺得好迫夾👍🏻👍🏻👍🏻仲有仲有 個新鮮炸起嘅蕃薯條 外脆內軟 仲有4個味粉揀!最後仲有雪糕做甜品 係我最愛嘅movenpick!!!!
想同朋友傾耐啲 但又唔想去食港女Tea

𥚃面嘅豆腐同菜都辣埋 但落肉就啱啱好 好食

呢間用嘅材料都好高質 牛肉我揀咗安格斯
啲油花分布都已經十分靚 口感同味道都好好
之後芋泥貢丸都係我嘅愛 忍唔住一個人食咗4粒
重點係 呢度有羽衣甘藍 因為成本貴 好少任食會有!
入面位置都好寬鬆 唔會覺得好迫夾👍🏻👍🏻👍🏻
仲有仲有 個新鮮炸起嘅蕃薯條 外脆內軟 仲有4個味粉揀!
最後仲有雪糕做甜品 係我最愛嘅movenpick!!!!
2023-06-14
  • 黃金地瓜條
  • Prime Grade美國安格斯牛肉
╹ 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋- 旺角 ╹#tori旺角ʅ一年四季都係邊爐人嘅我🍲今次終於試到 喺瓊華永遠都要排長龍嘅馬祖🥹仲要係無限時!!ʅ🍲台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐(7:30前離座:$327 正價時段: $408 9pm後入座:$347)🍜湯底台灣沙茶雞湯 花生味香🥜唔食得太辣嘅要試吓!田園蕃茄濃湯牛肉湯 似濃啲嘅三哥蕃茄湯牛腩半筋半肉 炆得好淋 估唔到會喺湯底搵到呢種質素🫰🏼🥩肉類套餐主打美國SRF極黑和牛肩脊、Prime Grade 安格斯牛麵團、西班牙伊比利亞黑毛豬、西班牙無激素雞豬肉片牛肩脊嘅口感較爽、脆口安格斯牛脂肪比例大d 入口即化🥹🍟小食黃金地瓜條好出色絕對係個邊爐耽誤咗🔥熱辣辣炸起好香脆仲可以配搭4種shake shake粉(海苔味、麻辣味、蕃茄味、甘梅味)🥤飲品自家製台式茶飲嘅選擇好多!個人推薦愛文芒果茉莉花茶 十分解膩🥭ʅvewdie回頭率:🐽🐽🐽🐽(4/5)ʅ📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋旺角彌敦道628號瓊華中心11樓ʅ#hkig #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkiger #hkcafe #foodie
╹ 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋- 旺角 ╹#tori旺角
一年四季都係邊爐人嘅我🍲
今次終於試到 喺瓊華永遠都要排長龍嘅馬祖🥹
仲要係無限時!!

🍜湯底
台灣沙茶雞湯 花生味香🥜唔食得太辣嘅要試吓!
田園蕃茄濃湯牛肉湯 似濃啲嘅三哥蕃茄湯
牛腩半筋半肉 炆得好淋
估唔到會喺湯底搵到呢種質素🫰🏼

🥩肉類
牛肩脊嘅口感較爽、脆口
安格斯牛脂肪比例大d 入口即化🥹

🍟小食
黃金地瓜條好出色
絕對係個邊爐耽誤咗🔥
熱辣辣炸起好香脆

🥤飲品
自家製台式茶飲嘅選擇好多!
個人推薦愛文芒果茉莉花茶 十分解膩🥭
ʅ
vewdie回頭率:🐽🐽🐽🐽(4/5)
📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
ʅ
#hkig #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkiger #hkcafe #foodie #打卡 #香港美食 #香港美食地圖 #九龍美食 #餐廳推介#假日好去處 #旺角美食 #旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味