這間在旺角挺受歡迎的台式火鍋放題店 裏面提供的食材也很有創意 有各種爆餡熔岩流心火鍋丸 飲料櫃有分冷和暖櫃 分別有不同種類的無糖茶 自家製的手工茶 甜品也有Häagen-Dazs Dreyer’s雪糕🍦Lunch 火鍋套餐 Set B [$816/2ppl] 🫕Prime Grade安格斯牛頸脊 / Prime grade 美國安格斯牛肉 / 西班牙伊比利亞黑毛豬 / 西班牙無激素雞豬肉片湯底🥘 蕃茄濃湯豆腐雜菌涮涮鍋🍅一來到的時候已經整鍋都是豆卜 雜菌菇 蜂巢豆腐 湯底是清新的蕃茄湯味 不是重鹹味重茄膏加上蕃茄油的火鍋底料包✨每一樣蔬菜都沾滿淡淡的蕃茄味❤️Prime Grade 安格斯牛頸脊🐄牛肉的脂肪比例大概只有30% 適合想追求吃火鍋時選擇肉片比較瘦的人 肉的質地比較實身 即使碰到湯底仍然有重重牛味🐮西班牙無激素豬肉片🐷是超級薄切和大大片的豬肉🐷沒有任何一點不新鮮的豬肉腥味 油脂分布亦很平均 有點像吃日式豬肉丼飯用到的那種🐽✨另外跟隨火鍋set會附送一客黃金地瓜條🍠看上去似乎是厚切的黃心地瓜 不是吃下去脆脆的質感 比較軟綿綿 炸皮也特別薄 吃下去大概是甜度不太高的地瓜種類 絕對要

湯底🥘 蕃茄濃湯豆腐雜菌涮涮鍋🍅

Prime Grade 安格斯牛頸脊🐄

西班牙無激素豬肉片🐷

✨另外跟隨火鍋set會附送一客黃金地瓜條🍠
看上去似乎是厚切的黃心地瓜 不是吃下去脆脆的質感 比較軟綿綿 炸皮也特別薄 吃下去大概是甜度不太高的地瓜種類 絕對要一試配上餐廳提供的Shake Shack薯條調味粉🧡

特別推薦某些食材 來的話可以點個試試喔🤤

流心松露丸🍢
松露丸表面有黑松露碎 咬下去裏面應該忌廉混上黑白松露的味道 不過吃下去有點像野菌忌廉 口感有點像比濃稠的芝士🧀

三星蔥熔岩醬貢丸🍢
咬下去裏面是充滿小籠包豬肉湯汁加上很重蒜味的花蔥碎💚外面也是同樣加上三星蔥的魚蛋 吃下去就會有兩種層次和口感🎍

墨魚腐皮卷🦑
相信應該打碎了不少墨魚肉在裏面 口感煙煙韌韌 也有粗粒的真墨魚肉 表面就是炸過的腐皮 喜歡吃墨魚 但想試一點不同的話推薦點這個🤍

爆醬濃芝牛丸(流心)🐮
裏面大概像水牛芝士 芝士味也是鹹香的 吃的時候要注意不要一口咬中間 裏面的留心拉絲芝士會爆掉🤣

手工潮汕豬肉丸🐷
吃得出裏面加了不少真材實料的豬肉 有點像吃濃縮的豬肉球 加上潮汕的調味 吃到一點白胡椒的味道 挺惹味的😋

花膠片
雖然花膠剪到比較小的一件 需要煮久一點 吃下去比較硬身爽口 養生的人還是要點啦🧘🏻‍♀️

芋泥貢丸🍡
點的時候以為像吃包心芋圓 韓式地瓜年糕那種 屬於甜味的火鍋丸 但想不到咬下去內餡原來是比較淡味的芋泥 外層貢丸的味道像BBQ過的大魚蛋 也是蠻特別的💜

Q彈正方形魚腐
好像Donki在賣受歡迎的那款日清咚兵衛腐皮烏冬杯麵的那塊豆腐魚蛋!😋煮熟後腐皮和魚蛋分離 吸收了蕃茄濃湯後特別入味🤤
2023-10-13 76 瀏覽
今天去了旺角瓊華中心一間台式火鍋叫馬祖無限時台灣養生涮涮鍋,餐廳環境寬敞,設有卡位,以QR code下單好方便😚台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 $308湯底選了台灣養生醉鷄涮涮鍋,鷄肉超级鮮嫰,啖啖肉,有粟米等配料,以及多種調味料和藥材,以提供濃郁的湯底和營養豐富的組合😍Prime Grade安格斯牛肉🥩肉質嫩滑且多汁,具有濃郁的牛肉香氣,口感鮮嫩而豐富😆西班牙無激素豬肉片🐷 無激素豬肉片味道鮮美,肉質嫩滑,具有豬肉的獨特風味和口感🤪黃金地瓜食落香脆可口,有提供不同調味粉,分別有大路海苔粉,麻辣、話梅和蕃茄味,口感一流😍花膠片味道清淡、鮮美,有一些魚的香氣,而且有嚼勁😝生猛海蝦🦐味道非常鮮甜,口感彈牙😜鮮准山鮮准山的味道是非常獨特和豐富的,有著濃郁的草本香氣和微甜的口感😚手工三寶丸三寶丸形狀好迷你,食落非常彈牙,好有鮮味😍是日海鮮 (蜆、BB蟶子)蜆和BB蟶子口感和味道都很鮮美😜手工黑松露墨魚丸墨魚丸釀入黑松露,肉汁豐富,味道不錯帆立貝帆立貝肉厚有口感,味甜富彈性😙自家製台灣手工拉麵拉麵十分Q彈,口感一流😜最後仲有Haagen-Dazs 雪糕,完美结束今次晚餐,十分飽☺️有飲品櫃,款式也算多,

台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 $308

Prime Grade安格斯牛肉🥩
肉質嫩滑且多汁,具有濃郁的牛肉香氣,口感鮮嫩而豐富😆

西班牙無激素豬肉片🐷
無激素豬肉片味道鮮美,肉質嫩滑,具有豬肉的獨特風味和口感🤪

黃金地瓜

花膠片
味道清淡、鮮美,有一些魚的香氣,而且有嚼勁😝

生猛海蝦🦐
味道非常鮮甜,口感彈牙😜

鮮准山

手工三寶丸
三寶丸形狀好迷你,食落非常彈牙,好有鮮味😍

是日海鮮 (蜆、BB蟶子)
蜆和BB蟶子口感和味道都很鮮美😜

手工黑松露墨魚丸
墨魚丸釀入黑松露,肉汁豐富,味道不錯

帆立貝
帆立貝肉厚有口感,味甜富彈性😙

自家製台灣手工拉麵
拉麵十分Q彈,口感一流😜

有飲品櫃,款式也算多,自家製的冷泡茶,仲有罐裝飲品,紙包飲品和自助醬料區

整體得分: 4.5/5
味道: 4.5/5
環境: 4.5/5

2023-10-11 113 瀏覽
這間食肆剛開張的時候來過一次,記憶猶新,今日便提早來到這裏。Prime Grade 美國安格斯牛肉和西班牙伊比利亞黑毛豬,每人正價時段$408。其他時段有優惠,請向店內查詢。Prime Grade 美國安格斯牛肉,如果美國級數的牛肉來說,且過已經差不多是頂級,脂肪不會太多,牛肉味道十足。西班牙伊比利亞黑毛豬,這個伊比利亞黑毛豬,媲美頂級A5和牛,屬於黑毛豬的天花板,當然要不斷追加,才可以回本,豬肉味道香甜,脂肪分布均勻。麻辣鴨血凍豆腐鍋拼爆漿熔岩莞茜豆腐鍋,麻辣味道香濃,鴨血爽口彈牙,冰豆腐吸收了麻辣的味道非常惹味。芫荽份量十足,湯底味道鮮甜,芫荽控必點的湯底。新鮮魚雲、脆骨腩、白鱔片、生猛海蝦.款款都很新鮮,其中以生猛海蝦最為爽口彈。手工墨魚滑、手工三寶丸,如果以自家製手打丸來說,都算合格。蕃茄、鮮萵筍、鮮淮山,以健康為主的年代,就算火鍋放題,都要點些蔬菜來吃,平衡一下營養。自取區內有飲品、汽水、自家製花茶和火鍋醬料。最後每人一杯名牌雪糕,今天就滿載而歸了。

芫荽份量十足,湯底味道鮮甜,芫荽控必點的湯底。

手工墨魚滑、手工三寶丸,如果以自家製手打丸來說,都算合格。

自取區內有飲品、汽水、自家製花茶和火鍋醬料。

最後每人一杯名牌雪糕,今天就滿載而歸了。
🐟台式海鮮靚牛火鍋專門店🔥🍲馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)🤗至愛打邊爐既我,今次約咗朋友嚟打邊爐🤭鍾意台式料理既我,嚟到旺角哩間無限時既台灣養生涮涮鍋店,除咗有靚既茶飲🍵仲有多款台式火鍋料,養生藥膳湯底,重點任食無限時,慢慢食,唔駛急,可以慢慢傾計🤭餐廳好大間,梳化座椅坐得好舒適🛋️仲有卡位,私隱度較高,窗景好開揚光猛🌞餐廳環境極整潔乾淨🥰員工仲好親切有禮貌,送菜速度極快,收吉碟都好快,令到客人坐得更舒適🤗出面飲品種類好多,仲有自家茶飲😍鍾意熱飲既都有,真係好甜心💕我地叫咗中間價位既set❤️肉類品質好高😋有Prime Grade 美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片、西班牙伊比利亞黑毛豬、Prime Grade 安格斯牛頸脊、極上Prime Grade霜降牛小排😻✨藥膳椰子雞涮涮鋦必點湯底‼️椰子味超香濃,好濃厚嘅椰子雞湯,雞肉超嫩滑,由頭食到落尾都係咁滑😋打邊爐簡直一流😍大推‼️👍🏻✨大推Prime Grade 安格斯牛頸脊、極上Prime Grade霜降牛小排薄切既牛肉片,牛既油脂分布好平均,好似雪花咁靚,牛味好香濃,肉質好嫩,充滿油脂香,肥瘦均勻🥹絕對食完會encore再encore
🐟台式海鮮靚牛火鍋專門店🔥
🍲馬祖無限時
台灣養生涮涮鍋 (旺角)

✨藥膳椰子雞涮涮鋦

薄切既牛肉片,牛既油脂分布好平均,好似雪花咁靚,牛味好香濃,肉質好嫩,充滿油脂香,肥瘦均勻🥹絕對食完會encore再encore💕

✨西班牙無激素豬肉片、西班牙伊比利亞黑毛豬
豬肉片同樣出色,薄薄一片,大大塊,肉質偏瘦,唔會好重油脂,食落豬味好香,一啲都唔會油膩🥰
黃金地瓜條

✨黃金地瓜條
估唔到呢度有shake shake粉,有四種味道,我哋用咗海苔味,用shake shake袋搖一搖地瓜條,新鮮出爐熱辣辣,真係好香脆,甜甜地,即叫即炸🤩

✨台灣鴨血
滑溜彈牙

✨ 菜心苗、唐生菜、白菜仔、鮮萵筍、羽衣甘藍、娃娃菜
夠曬新鮮😍

✨ 是日精選海鮮、白鱔片、新鮮魚雲
好鮮甜既海鮮,夠曬新鮮,一啲都唔腥,蟶子同蜆肉好鮮甜飽滿😋

✨芋泥貢丸
配搭新穎,估唔到頭丸芋泥可以咁夾,滿滿既芋泥好滿足🥰

✨帆立貝
好鮮甜,好彈滑,品質高👍🏻

✨足八吋長蟹棒
必食‼️超長既巨型蟹棒,好鮮甜,一絲絲肉質😋

自家製飲品💕
✨愛文芒果茉莉花茶
芒果味好香濃,配上茉莉花茶好芳香,茶味香濃,解油膩一流👍🏻

✨黑糖冬瓜檸檬茶
好重既梅子味同檸檬味,非常開胃,味道酸酸甜甜,配上黑糖冬瓜好香甜👍🏻

甜品💕
✨Movenpick雲呢拿雪糕
雲呢拿味好香,雪糕好滑😋

✨Drever's焙茶扭紋脆筒
必食‼️ 焙茶味超香濃,好似去咗日本咁好食,茶味無得頂🤩最底仲有朱古力醬,一定要試吓😋

食物 ✨✨✨✨
環境✨✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨

🏠馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
2023-10-10
黃金地瓜條
2023-10-04 104 瀏覽
因為很久沒有在外出食飯。所以都係上OpenRice搵下有咩好介紹。最後搵到呢間。諗住有小朋友 又有bb 又想慢慢食同朋友頃下計。點知入黎 、感覺幾好 因為唔止無時限。地方仲幾濶落。至於食物 方面。雖然選擇比較少。但勝在全部食物非常新鮮 。質素都非常好。 碟碟細細碟。唔怕浪費。仲叫幾多黎幾多 唔會叫叫下冇晒影 ,所以大至上除咗選擇少。都非常好仲有就係 我選左$508餐。但服務員話今日可以免費升級。可以叫$608餐既肉 、但今日冇和牛, 所以我地叫左好多小牛排 ,好食得好開心,可惜唔記得影相。 下次有機會都可以會再黎幫襯下 !!

2023-10-04 108 瀏覽
今天中午約了閨蜜午歺聚会😊兩人實在太多話說,在餐廳吃了一整個下午的火鍋🍲真的太能吃太能聊😆😆餐廳火鍋有四款放題歺可以选,我们选了中間$408的套餐,7:30前離座还有8折,折後$327,最多可以食6、7个小時,非常划算😝😝食物方面选揀丰富,你们看我桌上的東西多到都放不下了😅它们家的牛肉跟豚肉質量都很好,雪花均勻,肉味特別香,又嫩👍👍餐廳環境非常舒適,燈光充足,空間感足夠,加上可以無限時,下次必定會再去☺️☺️📍 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

📍 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
2023-09-12
午餐
  • Prime Grade 安格斯牛頸脊
今次我和朋友來到旺角尋找美食,我們非常熱衷吃涮涮鍋,旺角有一間人氣店,心癮開始發作,我們打算到「馬祖台灣養生涮涮鍋」品嘗美味,享受美食佳餚,同她盡興吃一餐。我們選了「台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐」,湯底都有多款選擇,最後選左藥膳花膠涮涮鍋,鍋入面有雞、紅棗,黑木耳,蟲草花,桃膠、粟米等,令人唾涎三尺。來到即時送炸蕃薯條,有四款shake shake粉可選放在蕃薯條。食材新鮮,種類好多,Prime Grade美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片、海鮮、手打丸、蔬菜、炸物等及熟食等,讓人一試難忘。我最喜歡食美國安格斯牛肉,牛味濃郁,新鮮嫩滑,仲追加了兩次。海鮮方面,朋友喜歡食鮮蝦同白鱔,鮮蝦彈牙,白鱔鮮嫩。任飲的飲品,自家製的冷泡茶,仲有罐裝飲品,紙包飲品,總有你喜歡的飲品。甜品我選了雪糕,每客人可選其中一款。整體來講餐廳性價比高,下次值得再來食過。馬祖台灣養生涮涮鍋(旺角)地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

海鮮方面,朋友喜歡食鮮蝦同白鱔,鮮蝦彈牙,白鱔鮮嫩。

甜品我選了雪糕,每客人可選其中一款。

整體來講餐廳性價比高,下次值得再來食過。

馬祖台灣養生涮涮鍋(旺角)
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
2023-09-15
2023-09-29 82 瀏覽
已多次光顧,皆因餐廳不僅提供豐富食材,還有特色的台式湯底 & 調味配料等。今次點了椰子雞湯,味道濃郁,未放任何火鍋配料下飲湯,好好味。選擇了牛頸脊等級套餐,還有不同類型肉類、本人喜歡所提供的紫蘿蔔、白鱔片、新鮮海蝦等。配料桌上擺放著各種醬料和香料,包括蒜蓉、麻醬、蔥花等。個人推介將蒜蓉和+麻醬再加少少醬油混合。飲品有不同嘅茶品,特別推介冷泡茶,至少有3種選擇。用餐環境上,無論係室內裝潢及餐廳的燈光,能感到放鬆和歡愉。

飲品有不同嘅茶品,特別推介冷泡茶,至少有3種選擇。

用餐環境上,無論係室內裝潢及餐廳的燈光,能感到放鬆和歡愉。

2023-09-22
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
2023-09-20 150 瀏覽
位於旺角瓊華中心11樓的馬祖無限時台灣養生涮涮鍋,J妹閒時約家人/朋友聚餐的心水任飲任食,夠多選擇,抵食養生火鍋其中之一。是日因為特別想任食極上Prime Grade霜降牛小排和極級Prime Grade安格斯牛頸脊,入座時就選了「套餐4」☺️📋 套餐4 (需全枱選相同套餐)7:30pm前離座 $487 / per正價時段 $608 / per9:00pm後入座 $517 / per星期五,六,日,公眾假期及前夕,每位 +$10另收加一服務費🍲有18款湯底可選,鴛鴦鍋另+$48🍲 湯底選了藥膳椰子雞涮涮鍋一滾起已經聞到陣陣椰香,湯料有肥美雞脾肉、豆卜、粟米、紅棗、黑木耳、洋蔥🍟 入座後,店員會送上shake shake黃金地瓜條(連紙袋),味粉有4款,包括: 蕃茄味粉、甘酶粉、海苔粉、麻辣味粉🥤 自取飲品選擇多,有汽水、茶飲、細樽裝涼茶,仲有暖飲櫃!當然唔少得J妹每次到訪都必飲的4款台式果茶!包括: 愛文芒果茉莉花茶、黑糖冬瓜檸檬茶、冷泡桂花烏龍、冷泡日月潭蜜香紅茶🥩 QR Code點餐任食,食物選擇多,有前菜、肉類、炸物、海鮮、手工餃、手工丸、台灣腸、甜不辣、米血糕、蔬菜、麵類等等

位於旺角瓊華中心11樓的馬祖無限時台灣養生涮涮鍋,

📋 套餐4 (需全枱選相同套餐)
7:30pm前離座 $487 / per
正價時段 $608 / per
9:00pm後入座 $517 / per

星期五,六,日,公眾假期及前夕,每位 +$10
另收加一服務費

🍲有18款湯底可選,鴛鴦鍋另+$48

🍲 湯底選了藥膳椰子雞涮涮鍋

🥤 自取飲品選擇多,有汽水、茶飲、細樽裝涼茶,仲有暖飲櫃!
當然唔少得J妹每次到訪都必飲的4款台式果茶!

🥩 QR Code點餐任食,食物選擇多,有前菜、肉類、炸物、海鮮、手工餃、手工丸、台灣腸、甜不辣、米血糕、蔬菜、麵類等等。

🥢 J & J媽推介:
極上Prime Grade霜降牛小排
Prime Grade安格斯牛頸脊
白鱔片
新鮮魚雲
生猛海蝦
是日海鮮 (蜆、BB蟶子)
西班牙無激素豬肉片
娃娃菜
鹵水豬大腸
芋泥貢丸
三星蔥熔岩醬貢丸
芝心包 (流心)
爆醬濃芝牛丸 (流心)

🍨 甜品(每人一款),包括Häagen-Dazs及MÖVENPICK® 雪糕、Dreyer's脆筒、KitKat脆皮雪糕批

_______________

馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)

_______________
2023-09-19 284 瀏覽
好耐無打邊爐,好想食肥牛呀🐮!今次揀咗有prime grade安格斯牛頸脊哥款~而極黑和牛肩脊肉因為無貨🐃,仲升級咗prime grade霜降牛小排俾我哋添😍!佢呢度嘅湯底好多選擇,當然要揀養生嘅藥膳雞湯底啦🐔~藥材味唔算濃,但有好多姬松茸🍄,而啲雞件都好嫩滑~肉類方面,除咗頭先講嘅兩款肉,仲有伊比利亞黑毛豬🐷同prime grade美國安格斯牛肉~不過試咗三款牛,最正真係霜降牛小排😋~油脂豐富,所以肉質比較軟身,而且牛肉味好香~其他火鍋配料都非常多,必食嘅係手打丸系列🍡,個墨魚丸好好食🦑~唔少得仲有鴨血,海鮮,響鈴同埋各式蔬菜🥬~飲品款式都好多,自家製嘅黑糖冬瓜檸檬茶都幾好味🍋~母親大人就喜歡佢個愛文芒果茉莉花茶🥭~佢仲好貼心有個熱飲櫃,我呢個咳咗成個星期嘅人真係好需要暖嘅飲品♨️!
好耐無打邊爐,好想食肥牛呀🐮!
今次揀咗有prime grade安格斯牛頸脊哥款~
佢呢度嘅湯底好多選擇,當然要揀養生嘅藥膳雞湯底啦🐔~
安格斯牛
藥材味唔算濃,但有好多姬松茸🍄,而啲雞件都好嫩滑~
魚皮
不過試咗三款牛,最正真係霜降牛小排😋~
油脂豐富,所以肉質比較軟身,而且牛肉味好香~
地瓜條
唔少得仲有鴨血,海鮮,響鈴同埋各式蔬菜🥬~
飲品款式都好多,自家製嘅黑糖冬瓜檸檬茶都幾好味🍋~
母親大人就喜歡佢個愛文芒果茉莉花茶🥭~
牛頸脊
牛小排
黑毛豬
雪糕
  • 霜降牛小排
I am delighted to share with you my culinary journey at a hotpot shop in China. It was an unforgettable experience, and I will do my best to present this experience to you in the form of a traditional Chinese trip review.The hotpot shop, named "Endless Delights Hotpot," is located in the heart of a city in China. What sets it apart is that customers can enjoy hotpot without any time limit, and their ingredients are of excellent quality, including unlimited servings of seafood.I visited this hot

I visited this hotpot shop with my friends on a weekend evening. As soon as we entered, we were impressed by the warm and friendly staff. They greeted us with politeness and led us to our seats. The seating area was spacious and comfortable, with tables adorned with an array of fresh ingredients.

The menu offered a wide variety of choices, and we couldn't wait to order the seafood hotpot. As the ingredients were brought to our table, we were immediately impressed by their freshness and quality. The seafood included fresh shrimp, crabs, shellfish, and various types of fish. Once cooked in the hotpot, they became tender, juicy, and incredibly flavorful.

The hotpot broth was also a highlight of this shop. They offered a range of flavors, from classic clear broth to spicy, pickled cabbage, and tomato-based broths. Each broth was carefully prepared, with rich flavors to cater to different customers' preferences. Among them, our favorite was the spicy broth, which was flavorful and perfectly spicy without being overwhelming.

During the meal, we noticed that the service at this hotpot shop was impeccable. The staff regularly came to change the used broth, ensuring that we always enjoyed a fresh taste. They also provided a variety of condiments and dipping sauces, allowing us to create unique flavors according to our personal preferences.

Throughout the dining experience, we did not feel any time constraints, allowing us to fully savor the delicious hotpot. This made us feel relaxed and able to enjoy great conversations with our friends, creating wonderful memories. Moreover, the ambiance of the hotpot shop was bright, clean, and created a comfortable dining atmosphere.

Overall, the dining experience at "Endless Delights Hotpot" was truly memorable. The unlimited dining time and high-quality ingredients, especially the unlimited seafood, satisfied our taste buds immensely. The warm service and cozy environment of the hotpot shop also left a lasting impression on us. If you have a strong interest in hotpot, I highly recommend visiting this hotpot shop to taste its delicious offerings. Whether gathering with family, friends, or colleagues, it will be an ideal place to enjoy good food and great moments.
番茄
2023-09-14
番茄
  • 火鍋配料
2023-09-14 131 瀏覽
馬祖台式火鍋同朋友食過好幾次,原來無同過屋企人食,媽媽好鍾意打邊爐,梗係要帶佢試下!一係唔試,一試就要試過最貴嘅餐😆我哋點晒所有肉試下睇下有咩分別,霜降牛小排的確好驚艷😍😍油膩分佈好靚,咬落去已經融化🤤🤤🤤絕對要encore 好多次先夠喉🥹🥹其他牛肉都唔差,但無理由唔叫個最貴嘅食咁笨丫😂😂西班牙伊比利亞黑毛豬都相當唔錯,淨係睇個色澤,靚到起初以為係牛肉,但直情係黑毛豬,入口好鬆軟,非常好食🤤🤤🤤又係encore之選我同媽媽都係好鍾意食海鮮,海蝦新鮮大隻,爽口彈牙👍🏻👍🏻推介!鮮魚雲同脆肉骨腩,唔係度度有得食,呢度有提供即時加分!😍😍而且好新鮮😋😋特別推介,白鱔片好爽口!係爽鱔😍😍出面賣好貴㗎,食多幾轉都夠晒回本😂😂另外仲有手工丸,都非常好食,尤其係黑松露墨魚丸,好香好特別👍🏻👍🏻仲有各式各樣,不能盡錄,全部都好高質,唔好以為任食火鍋就會俾啲流嘅食物,馬祖絕對唔會有信心保證,媽媽今日食得好開心👍🏻👍🏻🥰

番工chur左好多日要食下好西獎勵下自己🤡今次就揀左旺角既馬祖😎貪佢無限時♾️ 可以吾駛食得咁急😉一共有四個套餐揀🔖我地就揀左中上價位既餐🍲19:30前離座會平d 盛惠每位$407💰𖤐ˊ˗ 台 灣 養 生 涮 涮 鍋 吃 到 飽 套 餐𖤘極級SRF極黑和牛肩脊肉𖤘極級Prime Grade安格斯牛頸脊𖤘西班牙伊比利亞黑毛豬𖤘Prime Grade美國安格斯牛肉𖤘西班牙無激素豬肉片⇡我地個餐就包左以上既牛同豬肉任食🤤D肉都幾高質👍🏻 全部都好嫩☺️☺️安格斯牛既脂肪分佈平均,望落好靚🥰而牛頸脊既牛味就比較濃☺️湯底方面 有成19種湯底可以揀😨選擇困難😵‍💫所以加左$48要鴛鴦鍋 可以試多種😂朋友揀左清甜既椰子雞鍋🥥我就要左蕃茄豆腐雜菌鍋,入面勁多菇🤡呢度主要以QR Code📱落單,飲品同醬汁就自己出去拎😎最中意就系佢地既4款自家製飲品🥹🥹另外佢地都有個熱櫃 熱左d飲品照顧埋吾飲凍野既客人 幾好幾好😉火鍋配料方面都勁多選擇‼️‼️而且仲有d特別既丸類🍢我系其他地方都比較少見🥹就好似芋泥貢丸、流心芝士豆腐、醬爆濃芝牛丸 都系第一次試🥹佢仲有d獨有既手工丸,例如梅菜豬肉丸、麻辣牛丸咁☺️中意芫茜既你 仲可以
番工chur左好多日要食下好西獎勵下自己🤡

𖤘Prime Grade美國安格斯牛肉
𖤘西班牙無激素豬肉片

⇡我地個餐就包左以上既牛同豬肉任食🤤
D肉都幾高質👍🏻 全部都好嫩☺️☺️
安格斯牛既脂肪分佈平均,望落好靚🥰
而牛頸脊既牛味就比較濃☺️

湯底方面 有成19種湯底可以揀😨
選擇困難😵‍💫
所以加左$48要鴛鴦鍋 可以試多種😂
朋友揀左清甜既椰子雞鍋🥥
我就要左蕃茄豆腐雜菌鍋,入面勁多菇🤡

呢度主要以QR Code📱落單,
飲品同醬汁就自己出去拎😎

最中意就系佢地既4款自家製飲品🥹🥹

另外佢地都有個熱櫃 熱左d飲品
照顧埋吾飲凍野既客人 幾好幾好😉

火鍋配料方面都勁多選擇‼️‼️
而且仲有d特別既丸類🍢
我系其他地方都比較少見🥹
就好似芋泥貢丸、流心芝士豆腐、醬爆濃芝牛丸 都系第一次試🥹
佢仲有d獨有既手工丸,例如梅菜豬肉丸、麻辣牛丸咁☺️
中意芫茜既你 仲可以叫個芫茜燒賣黎烚添😋

真系好特別呢!
可惜當日因為病病地 吾敢食炸野 我就無試到啦😭😭

𖤐ˊ˗ ᴰᴱˢˢᴱᴿᵀ
每人可以揀一樣雪糕🍦
選擇都幾多,有雪糕杯/甜筒/雪條😎
牌子就有Movenpick, Häagen-Dazs, Dreyer’s同Kit Kat🤩
2023-09-07
2023-09-10 101 瀏覽
而家實在太多高質任食火鍋 所以成日都會同朋友去試下不同類型的火鍋店 今次就黎到馬祖台灣養生涮涮鍋 因為被佢個無限時吸引 咁我地就可以坐幾耐都可以喇😂呢到既任食火鍋 分左四個價錢 我地就揀左「霜降牛小排」餐,牛肉同豬肉質素都算幾好 上菜速度都好快手 湯底仲有好多款揀 食物種類都非常多 平時打邊爐想食既都有齊 而且仲有海鮮任食 真係好正🥰今次試左甜薯打邊爐 原來同麻辣湯底好夾 真係好新穎既味道😂而飲品方面 都有好多選擇 個人覺得最好味係愛民芒果茉莉花茶同冷泡桂花烏龍 味道唔會太甜 仲帶有淡淡花香 係必試既飲品❤️甜品每人一件 有齊三大雪糕品牌 食完個麻辣火鍋 再食杯香滑雪糕 是很完美的句號。餐廳地方寬敞舒適 光線十足 很有私人空間感 今次的體驗相當不錯 很享受的用餐👍🏻👍🏻

2023-09-10 85 瀏覽
暑假終於過咗啦!係過咗漫長嘅暑假終於可以去玩啦🥹今日約咗朋友晏晝一齊去打邊爐,諗咗好耐決定去旺角瓊華,朋友啱啱食過馬祖,覺得環境非常乾淨。我自己親身上去都覺得非常乾淨,而且座位都好闊落,最緊要冷氣夠凍!🤣🤣🤣今次我哋揀咗第二種價錢嘅台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐,呢一款價錢包四種唔同嘅肉類,Prime Grade安格斯牛頸脊,Prime Grade 美國安格斯牛肉,西班牙伊比利亞黑毛豬同西班牙無激素雞豬肉片👍🏻👍🏻 湯底方面,我哋揀咗椰子雞煲,味道非常突出,淨係打邊爐之前都飲咗兩碗湯🤣🤣🤣🤣肉類方面,牛頸脊食落口感唔錯,黑毛豬淋身,唔會好似一般豬肉打邊爐咁硬👍🏻而且午餐時段都有海鮮食,蜆肉配上椰子雞煲不得了!打邊爐配料,當中梅菜豬肉丸,好特別!味道亦唔錯,叫咗三次🤣如果旺角嚟講,呢一間火鍋店環境真係非常舒適,乾淨得來闊落好啱傾偈👍🏻