2023-12-09 114 瀏覽
其實我幾鐘意去馬祖食台灣火鍋,上個月食咗2次、好喜歡其是藥膳湯底、今次去了旺角的馬祖,有最喜歡是冇限時任食,真的可以慢慢嘆😌我揀咗養生蟲草花桃膠雞鍋鍋!湯底好足料、好濃郁!真的好補同滋潤我揀咗最貴的套餐、有極上 Prime Grade 安格斯牛、美國 SRF極黑和牛肩脊肉、西班牙伊比利亞黑毛豬、西班牙無激素雞豬肉片!我比較喜歡極 上 Prime Grade 安格斯牛、雪花分布平均、值得一試!而黑和牛肩脊肉也好味,牛肉味濃!而海鮮方面、有翻、蟶子、同蜆!蝦新鮮、而且彈牙!其他配料有各式丸類、鴨血,牛柏葉、鮮淮山、長蟹棒…每一抬都會奉上地瓜條,配上不同口味的 shake shake粉,最喜歡是梅味、好有台灣風味呢!飲品亦有好多選擇、最喜歡就是自家制的冷泡茶:而雪榚也有好多選擇、 有H牌、M牌、D牌、真的大滿足🩷

用餐優惠
試食活動
2023-12-08 108 瀏覽
香港有好多台式火鍋放題店,質素都幾參差😆 呢一間馬祖無限時,我覺得質素真係數一數二👍大家想食台式火鍋放題,記得要嚟試吓😎 瓊華中心呢一間店,環境好闊落光猛,坐得非常舒服🥰 🌟台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 (set D) $487 7:30pm 前離座🍲呢個係最top嘅餐😎 可以任食極上Prime Grade霜降牛小排, 極級Prime Grade安格斯牛頸脊, SRF極級極黑和牛肩頸脊、Prime Grade美國安格斯牛肉,西班牙伊比利亞黑毛豬等等高質肉類🤩🤩 除咗肉類之外,仲可以任食超多款嘅火鍋配料,海鮮、蔬菜、餃子、台式丸,台式滑,台式小食等等🥰🥰🥰🍲我哋揀咗花膠雞湯底,雞肉勁滑🤩花膠又多又厚肉🤩🥩我最鍾意極上Prime Grade霜降牛小排😎 encore 咗好多碟😂 每一碟嘅質素都好靚,油花分布非常均勻,牛小排油脂豐富,輕輕一淥已經食得,入口即溶,牛味濃郁,超正😎安格斯牛頸脊都非常唔錯,冇霜降牛小排咁多油脂,但係口感一流👍 估唔到伊比利亞黑毛豬都咁高質🤩 🦐海鮮亦都唔錯👍 我推介海蝦及鱔片,勁新鮮🥰🍦最後仲可以每人叫一個雪糕,有Movenpick Häagen-Dazs等等牌子可以
瓊華中心呢一間店,環境好闊落光猛,坐得非常舒服🥰

🍲我哋揀咗花膠雞湯底,雞肉勁滑🤩花膠又多又厚肉🤩

估唔到伊比利亞黑毛豬都咁高質🤩

🦐海鮮亦都唔錯👍 我推介海蝦及鱔片,勁新鮮🥰

🍦最後仲可以每人叫一個雪糕,有Movenpick Häagen-Dazs等等牌子可以選擇😎

🧋飲品櫃有勁多嘢飲,有茶有汽水同一啲特別嘅飲品都有👍

呢度嘅食物真係好高質,放題嘅價錢非常超值,一定會再嚟🥰

2023-12-01
第二次encore嘅台式邊爐放題,地點就腳、肉類質素高、配料選擇多,就算兩個人食,張枱都好大,全程坐得好舒服👍🏻整體而言cp值⬆️⬆️⬆️我地揀咗最貴嘅set,人均$487(七點半前離座)就食到全場最靚嘅極上Prime Grade霜降牛小排😍我地喺唔同嘅時間嗌,牛肉嘅質素都非常穩定,色澤紅潤、油花均勻,入口順滑香口,舌尖同味蕾嘅雙重享受😋值得一提係佢嘅西班牙伊比利亞黑毛豬,小編平時食放題都唔太嗌豬肉,但呢款係一試驚人,完全唔柴同埋豬味好濃郁😳好有驚喜,強烈推介!既然係放題當然仲有豐富嘅配料任嗌,佢嘅手打丸種類多樣,仲有唔同嘅餡選擇,小編最愛芋泥夾心丸😆另外仲有海鮮,當日精選係蜆,唔算太大隻,勝在新鮮,入口都好嫩滑👍🏻最後仲有每人一杯自選雪糕,包括Haagen Dazs、Dreyers、Kitkat等等,仲有啲出面好少見嘅味道,小編試咗個Dreyers嘅泰式茶味雪糕杯,幾特別又唔會太甜,唔知邊度有得買呢🥹總結:會再encore!!!

總結:會再encore!!!
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
  • Prime Grade美國安格斯牛肉
  • 海鮮
  • 火鍋配料
2023-11-25 140 瀏覽
今日黎到旺角同朋友揀左呢間台式放題有多款套餐選擇店內有多個自助區,包括醬汁,飲品藥膳椰子雞濃湯藥膳椰子雞濃湯令人驚艷。湯底濃郁,散發著椰子和藥膳的香氣,令人垂涎欲滴。雞肉嫩滑,與湯底的味道相得益彰。每一口都能感受到湯的鮮美和藥膳的獨特風味,給人一種溫暖而舒適的感覺。這家餐廳注重使用新鮮食材,所以所選用的雞肉質優良,給人一種優質的食用體驗極上prime grade霜降牛小排牛肉肉質鮮嫩多汁,入口即化,讓人回味無窮。每一口都能感受到牛肉的鮮美和霜降牛肉特有的香氣,給人一種口感的豐富享受。這道菜的食材新鮮,牛肉的質感優良,讓人吃得心滿意足地瓜條地瓜條外酥內軟,搭配梅粉的酸甜調味,口感豐富多樣。每一口都能夠感受到地瓜的軟糯和梅粉的酸甜,帶來了一種口感的繽紛享受西班牙伊比利亞黑毛豬豬肉肥美而多汁,入口即化。這種豬肉的獨特香氣和口感,使它成為一道令人難以抗拒的美食。這家餐廳選用的是新鮮的伊比利亞黑毛豬,這種豬肉具有出色的質地和豐富的脂肪紋理 鮮蝦、精選海鮮鮮蝦肉質彈牙,鮮甜可口,蜆則帶有淡淡的海味。這些食材的新鮮度讓人印象深刻,每一口都能品嚐到食材的原汁原味
今日黎到旺角
同朋友揀左呢間台式放題

有多款套餐選擇

店內有多個自助區,包括醬汁,飲品

藥膳椰子雞濃湯

極上prime grade霜降牛小排

地瓜條

鮮蝦、精選海鮮

今次我地去左食打邊爐既放題,呢間放題既特別之處係佢地無限時任食,雖然係無限時,佢地唔同入座時段都有唔同價錢,佢地總共有4個級別既餐,無限時我梗係食到最高級啦🤪湯底佢地有好多選擇,我地揀左養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋,呢個湯底好甜好好味,桃膠多數食甜品先有,做火鍋湯底又唔錯,佢地湯底refill真係加湯,唔係就咁加滾水,呢樣好抵讚👍🏻最貴既餐總共有6款肉:極上Prime Grade霜降牛小排極級SRF極黑和牛肩脊肉極級Prime Grade安格斯牛頸脊西班牙伊比利亞黑毛豬Prime Grade美國安格斯牛肉西班牙無激素豬肉片佢地既牛同豬都係偏薄切,肉既脂肪分布平均,肉又夠鮮紅色,食落肉味好出,牛肉好嫩,絕對唔會覺得好多肥膏,豬肉都唔會韌,豬肉亦都冇羶味,揀高級餐真係有番高級享受🤩除左牛同豬仲有各式各樣既火鍋配料,我重點講下d我覺得特別正既野食😏黃金地瓜條呢個地瓜條係新鮮炸,特別之處就係佢有4款調味粉,我最鐘意海苔味,其他味都有試埋,都係一樣出色蟹籽丸呢個蟹籽丸真係好食,入面d蟹籽唔係一pat漿咁,真係一粒粒好有鮮味炸魚皮炸魚皮都係好新鮮,因為佢塊塊都夠脆,冇漏氣或者隔左夜既feel其餘仲有各種

最貴既餐總共有6款肉:
西班牙無激素豬肉片

黃金地瓜條

蟹籽丸

炸魚皮

其餘仲有各種海鮮,蝦,脆鯇片,手打肉丸,鴨血,蔬菜類,雲吞餃類等等應有盡有😋

外面飲品區又係值得一讚,除左有各種罐裝飲品,自家製既茶飲,呢度有提供部分熱既紙包罐裝飲品,對唔鐘意飲凍飲既客人係一個貼心服務🥰

最後仲有每人一份既雪糕雪條,食埋甜品真係好滿足

呢個火鍋放題無限時,人多聚會真係一流,就算我地兩個人,都唔洗食到趕頭趕命,多人用一個爐有限時既話真係會食唔切,呢度完全冇呢個問題,而且食物質素都好高,種類又多,店員既上菜同收碟速度都好快,張枱都夠大唔怕堆到太多食物冇位擺,今餐我覺得非常滿意😁
2023-11-16
用餐優惠
試食活動
2023-11-23 89 瀏覽
環境舒適,我地入到餐廳亦唔會話好大陣打邊爐既氣味,食完更加冇,所以佢地既抽風系統做得好好! 飲品方面選擇好多,仲有小量既係會暖住,所以凍飲暖飲都有齊哂!先黎個地瓜條,香脆可口,而且有4隻唔同口味既調味粉,想要咩味就咩味!😀湯底我地叫左個醉雞同藥膳姬松茸。飲得出有淡淡既酒香又唔會有苦味,而且雞肉好嫩滑,仲啖啖肉TIM! 而姬松茸味道較清新,姬松茸入口亦都好爽甜!❤西班牙伊比利亞黑毛豬,係我地最中意,食起黎一D豬羶味都冇,肥瘦岩岩好,入口軟嫩。😋而海鮮配料都有好多款,我地最中意係蝦同蜆,夠哂爽口彃牙,成個湯底就更加鮮甜!😆而蔬菜類既,我就大推萵筍同紫蘿蔔,平時都比較小見小食。☺至於其他手打既食材我地就冇叫喇,因為食完岩岩講果D都已經好飽好滿足最後每人會送一款雪糕,正呀!❤

而蔬菜類既,我就大推萵筍同紫蘿蔔,平時都比較小見小食。☺

最後每人會送一款雪糕,正呀!❤
2023-11-23 5663 瀏覽
前幾日天氣轉凍,最岩同老友記去打邊爐🍲😝我地book左一間可以任飲任食嘅馬祖,揀呢度嘅原因係無限時任食,而且質素又好😉環境坐得又舒服,店員服務態度都好好👍平時必點佢地養生花膠系列嘅湯底,今日決定一試蕃茄湯底,蕃茄湯底系列有豬、牛、雞,我哋揀左牛腩☺️超級驚喜,湯底非常濃郁,超重嘅蕃茄味,忍唔住係咁飲😋套餐方面餐廳有四款選擇,以7:30pm前離座計,最平由$247-487,如果你由餐廳12:00營業開始食嘅話足足成7個半鐘,真係極度抵食,約咗朋友真係可以慢慢傾計慢慢食,完全唔會兩頭唔到岸👍👍我今次就揀左level 3嘅餐,不過由於餐廳無曬嗰個餐嘅極級SRF極黑和牛肩脊肉,仲免費幫我地升級做level 4嘅極上prime grade霜降牛小排,開心到飛起💯💯牛小排雪花紋理細緻均勻有序,油脂比例豐富,入口即溶,而且肉味濃厚,令人回味無窮🤤🤤🤤餐廳有別其他任食,呢度雖然無自助吧,只有飲品自取但係全部都可以QR Code落單,其實仲方便,因為佢地上菜速度快又唔會漏單🤤👍👍我同朋友當日由14:00食到16:00左右就走,超級滿足😋😋佢哋嘅蕃薯條有4款口味shake shake粉,好正😋😋最出色就係蕃
前幾日天氣轉凍,最岩同老友記去打邊爐🍲😝

餐廳有別其他任食,呢度雖然無自助吧,只有飲品自取

佢哋嘅蕃薯條有4款口味shake shake粉,好正😋😋最出色就係蕃茄味

而家open rice仲有指定時間8折及85折
呢間火鍋絕對可以收藏,定期回訪😍😍
2023-11-21
下午茶
  • 黃金地瓜條
  • 極上prime  grade 霜降牛小排
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
2023-11-22 113 瀏覽
天氣轉冷又係時間打邊爐😁 想慢慢烚下烚下又可以傾計,呢間旺角嘅無限時台式火鍋就啱哂。入到去先揀餐,我地揀左價錢$418中價位,之後選湯底。湯底都有成10幾20款選擇,大部分都係藥膳養生湯,非常滋補😁 我地揀左鴛鴦湯,一邊係養生蟲草花桃膠湯,另一邊係蕃茄湯,各有特色。湯底好足料,打邊爐前飲一碗暖下個胃最正👍🏼出面嘅自助吧有各款野飲同醬料自取,食物就喺QR Code落單。除咗打邊爐配料之外,都有幾款冷盤前菜同台式小食揀。我地一落單當然就叫幾碟靚牛肉滿足下先😁 最推介當然係prime grade安格斯牛頸脊,薄切好快熟,入口半溶,一次食一碟都唔過份😄 其他食品有各款海鮮,丸類,蔬菜,麵食等。海鮮推介大家食大蜆,好鮮甜,丸類推介黑松靈墨魚丸,爽口彈牙😇食到夠嘅時候,可以落單上最後嘅甜品,就係每人一杯嘅雪糕啦😍 雪糕有幾款haagen daz同dreyers揀,唔錯唔錯!

旺角瓊華中心有不少日式、台式、韓式和西式餐廳,是用餐的好去處。當中的馬祖無限時台灣養生涮涮鍋很適合想聚餐又喜歡吃火鍋放題的朋友。如店名這間是無限時的。價錢則是按選哪個級數的餐和入座/離座時間來決定。所以在吃火鍋時也能好好聊天,不用吃得趕頭趕命似的。而且環境頗光猛,卡座梳化都坐得幾舒服。我們選了的是 Prime Grade (HKD 308/正價時段)會有美國安格斯牛肉和西班牙無激素豬肉片。湯底都幾多選擇,會有養生湯底,另外也有麻辣之類。想鴛鴦鍋就要+HKD 48。選了 台灣養生醉雞涮涮鍋。有點點酒味,湯喝起來甜甜的。雞件肉質很滑,配料還有粟米和豆腐卜。桌子預先放了加湯的瓶子,是紅棗 + 杞子的,十分養生。此外還有脆口的 黃金地瓜條,可以選配 shakeshake 粉一起吃。醬料和飲品都是自助,火鍋料則是用 QR Code 下單。飲品有熱的紙包和罐裝,黑糖薑母茶是台灣的,有麥精很開心耶。不過凍飲選擇就比較多一點,除了罐裝的也有樽裝飲品,推薦黑糖冬瓜檸檬菜。先吃 美國安格斯牛肉 和 西班牙無激素豬肉片,前者脂肪分佈均勻,幼嫩中帶少許咬口;後者豬肉片肉味很濃,也很鮮嫩。因為不是切得太厚身,所
所以在吃火鍋時也能好好聊天,不用吃得趕頭趕命似的。
而且環境頗光猛,卡座梳化都坐得幾舒服。
會有美國安格斯牛肉和西班牙無激素豬肉片。
選了 台灣養生醉雞涮涮鍋。有點點酒味,湯喝起來甜甜的。
雞件肉質很滑,配料還有粟米和豆腐卜。
Dreyer's 的印度皇家奶茶 & 中式烏龍茶雪糕
桌子預先放了加湯的瓶子,是紅棗 + 杞子的,十分養生。

醬料和飲品都是自助,火鍋料則是用 QR Code 下單。
飲品有熱的紙包和罐裝,黑糖薑母茶是台灣的,有麥精很開心耶。
黃金地瓜條
先吃 美國安格斯牛肉 西班牙無激素豬肉片

因為不是切得太厚身,所以不用太久就可以吃了。
既然店名提到 "台灣",這裡當然也有台灣的火鍋配料,像是台灣腸
還有有嚼勁的台灣凍豆腐、味濃又多汁的三星蔥熔岩醬貢丸
他們亦有一些不會太大一粒的手工丸 - 梅菜豬肉丸 & 黑松露墨魚丸
喜歡吃芫茜的話,這裡有芫茜燒賣
雖然我們點的餐是最便宜,但火鍋配料都有海鮮。
超鮮甜,這翻點了幾次呢。如果喜歡吃魚,也有白鱔片脆鯇魚片
點了個出前一丁配湯的精華做結尾,超邪惡。
最後甜品可以每人選一杯雪糕,看到有沒試過的口味。
Dreyer's 的印度皇家奶茶 & 中式烏龍茶,前者較香濃,後者則較清新。
三星蔥熔岩醬貢丸
題外話/補充資料: 上菜速度不會太慢,還可以聊著天慢慢食。
2023-11-13
$338.8 (午餐)
Dreyer's 的印度皇家奶茶 & 中式烏龍茶雪糕
三星蔥熔岩醬貢丸
2023-11-17 118 瀏覽
同朋友慶祝🍾️黎返尼間位於旺角的台式火鍋店食打邊爐放題🥘,周圍環境一如既往的光猛闊落,以大玻璃設計,採光度十足,乾淨企理,感覺舒適😊,餐廳用QR CODE落單👍🏻😋食物種類選擇多,除左火鍋肉類🐖🐂之外,還有不同的火鍋配料、台式小食炸物、飲料🧋、雪糕🍦,食物高質,係可以同朋友回味台式美食既地方👭極級Prime Grade安格斯牛頸脊 - 台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐〔真心推介😋〕 $327 / 人 (七點半前離座)火鍋湯底有十九款湯底可選擇黃金藥膳花膠雞涮涮鍋👍🏻 花膠海量👍🏻 雞肉嫩滑火鍋肉類🥩 四款 - 牛🐮豬🐷包括- 極級Prime Grade安格斯牛頸脊西班牙伊比利亞黑毛豬 Prime Grade 美國安格斯牛肉西班牙無激素豬肉片重點食牛為主😬✔️ 極級Prime Grade安格斯牛頸脊〔真心推介😋 〕👍🏻 嫩滑👍🏻 牛味濃郁✔️ Prime Grade 美國安格斯牛肉〔真心推介😋〕👍🏻 重牛味👍🏻 肉質結實👍🏻 牛脂感少✔️ 西班牙無激素豬肉片〔推介😋〕👍🏻 薄切👍🏻 有口感✔️ 西班牙伊比利亞黑毛豬〔真心推介😋〕👍🏻 肉質結實海鮮類🐟🦐🐙包括 - 白鱔片、生猛海蝦、花膠✔️ 白鱔片嫩滑〔真心

火鍋湯底有十九款湯底可選擇

👍🏻 有口感

✔️ 西班牙伊比利亞黑毛豬〔真心推介😋〕
👍🏻 肉質結實

海鮮類🐟🦐🐙
包括 - 白鱔片、生猛海蝦、花膠
✔️ 白鱔片嫩滑〔真心推介😋〕
👍🏻 嫩滑

✔️ 手工製丸 - 黑松露墨魚滑〔真心推介😋〕
👍🏻 淡淡黑松露味
👍🏻 爽口

✔️ 炸物 - 炸魚皮、響鈴〔真心推介😋〕
👍🏻 香脆
👍🏻 索汁😋

✔️ 火鍋蔬菜配料🥬油麥菜〔真心推介😋〕
👍🏻新鮮

設有🧂醬料自助吧,可自取

炸物小食

👍🏻 濃郁

飲料🧋
👍🏻 台式冷泡茶自取
👍🏻 台式飲料地道有風味
多款冷暖的紙包飲品、罐裝飲品
👍🏻 窩心
之前同朋友嚟打邊邊,體驗良好,呢日專程帶媽咪嚟再戰一番湯底揀咗滋補養顏嘅”藥膳花膠雞”套餐揀咗第二經濟嘅 set,可以order嘅🐮🐷item包括:🐮Prime Grade 安格斯牛頸脊🐷西班牙伊比利亞黑毛豬🐮Prime Grade 美國安格斯牛肉🐷西班牙無激素豬肉片而其他任叫嘅items 就order咗🔸海鮮:深海魚柳、脆鯇魚片、脆骨腩、生猛海蝦、帆立貝 同 是日精選海鮮(蚌、聖子)🔸丸丸:香菇皇庭貢丸、花枝丸、爆醬濃芝牛丸(流心)、墨魚腐皮卷、芋泥貢丸、金沙魚蛋 同 三星蔥熔岩醬貢丸🔸蔬菜:油麥菜、唐生菜、黑木耳、鮮淮山、蓮藕片、海鮮菇 同 蟲草花🔸台灣鴨血、台灣凍豆腐、炸魚皮、沙茶牛肉飲品分別有凍櫃同暖櫃,選擇非常多,我哋揀咗”冷泡日月潭蜜香紅茶” 同 “冷泡桂花烏龍茶”最後,甜品揀咗Dreyer's宇治抹茶十勝紅豆雪糕Movenpick瑞士朱古力雪糕總結,媽咪好滿意呢次嘅體驗,覺得食物有質素,環境寬敞舒適. 媽咪讚呢到嘅肉肉有水準,尤其鍾意海鮮類選擇豐富又新鮮,連丸丸同蔬菜都可以用QR code order 後,再有職員奉上,唔洗行出行入自己拎,可以安坐席上專心打邊邊. 呢到已
之前同朋友嚟打邊邊,體驗良好,呢日專程帶媽咪嚟再戰一番

湯底揀咗滋補養顏嘅”藥膳花膠雞”

🐮Prime Grade 安格斯牛頸脊
🐷西班牙伊比利亞黑毛豬
🐮Prime Grade 美國安格斯牛肉
🐷西班牙無激素豬肉片

而其他任叫嘅items 就order咗

🔸台灣鴨血、台灣凍豆腐、炸魚皮、沙茶牛肉

最後,甜品揀咗
Dreyer's宇治抹茶十勝紅豆雪糕
Movenpick瑞士朱古力雪糕

總結,媽咪好滿意呢次嘅體驗,覺得食物有質素,環境寬敞舒適. 媽咪讚呢到嘅肉肉有水準,尤其鍾意海鮮類選擇豐富又新鮮,連丸丸同蔬菜都可以用QR code order 後,再有職員奉上,唔洗行出行入自己拎,可以安坐席上專心打邊邊. 呢到已經被媽咪列入佢嘅encore 火鍋店 🍲
2023-11-06
午餐
2023-11-13 142 瀏覽
今日黎到旺角,同朋友想食放題就揀左呢間放題店地瓜條地瓜條是這家台式火鍋店的特色菜之一。條狀的地瓜炸至金黃酥脆,外層酥脆內裡軟嫩。每一口地瓜條都散發著淡淡的甜味,帶來一種獨特的口感體驗。這道菜選用的地瓜新鮮可口田園蕃茄濃湯湯品鮮紅鮮亮,散發著濃郁的蕃茄香氣。每一口湯都充滿了濃厚的蕃茄味道,帶來了酸甜可口的滋味。這道菜採用的蕃茄新鮮熟透,質感細膩,為火鍋增添了一抹清新的風味極級SRF和牛肩脊肉 & 安格斯牛頸脊牛肉切得薄而均勻,肉質鮮嫩多汁。火鍋中烹煮後,牛肉保持了原汁原味,口感豐富。每一口牛肉都充滿了濃郁的牛肉香氣,咬上一口即化於口中,令人陶醉。這家店注重選用新鮮的和牛肉,質感鮮美,為火鍋增添了豪華的口感精選海鮮這道菜結合了新鮮的海鮮食材,包括蜆,聖子。海鮮的品質非常出色,色澤鮮豔,肉質彈牙。每一口海鮮都帶有原汁原味的鮮甜味道,令人回味無窮。這家店採用了新鮮的海鮮食材,確保了每一口都能夠帶來最佳的口感享受。梅菜豬肉丸豬肉和梅菜的結合創造了一種獨特的風味。丸子口感彈牙,豬肉的鮮甜與梅菜的酸澀相互融合,營造出一種美味的對比。這道菜的豬肉和梅菜都新鮮可口,為火鍋增添了一份豐富的風味層次
今日黎到旺角,同朋友想食放題
就揀左呢間放題

地瓜條

田園蕃茄濃湯

極級SRF和牛肩脊肉 & 安格斯牛頸脊

精選海鮮

梅菜豬肉丸

2023-11-12 190 瀏覽
上網睇到7:30前離座有早鳥優惠~ 今日5:00黎食,時間岩岩好🥰 叫左Set A~.入座會見到有4包唔同口味既shake shake粉(蕃茄、麻辣、甘梅、紫菜),然後店員會上一次性既地瓜,熱辣辣,粗身地瓜條,外層夠脆,內層夠淋,口感一流👍🏻👍🏻.揀左鴛鴦湯底(花膠雞/藥膳椰子),雞件仲可以無限加點,呢個set包左安格斯牛同豚肉任點,牛肉肉味濃,雞件夠滑☺️ 海鮮好新鮮😆 種類唔少!有帶子、蜆、海蝦、聖子、白鱔片、脆肉鯇,仲有各式各樣火鍋配料,包有一樣岩你口味😛.最後每人有一個甜品,我地揀左Dreyer’s焙茶扭紋甜筒同伯爵茶雪糕,唔會好甜,唔錯😍
2023-11-10 160 瀏覽
Lv 3 正價$508+1******************************呢set正價要$508+1但係我地食早鳥時段6pm離座承惠$407+1 per person就得了👍🏻***第1次食打邊爐有咁多湯底選擇😂足足有19款湯底!揀左唔係個個都接受到嘅爆漿熔岩芫荽豆腐鍋一整煲全綠色 視覺效果好震撼😂鐘意馬祖有自助湯壺比食客自行加湯 好方便***所有配料(包括菜類&丸類)都係QR code落單少左俾人掂過晒嘅感覺 衛生程度大大提升✨上菜速度非常快值得一讚係完全冇漏單!***🥢美國SRF極黑和牛肩脊肉🥢Prime Grade 安格斯牛🥢西班牙伊比利亞黑毛豬 🥢西班牙無激素豬肉片打邊爐最最最重要嘅肉質素好好🥳鮮紅得黎脂肪分布平均一望就知係新鮮靚肉而且冇羶味👍🏻***飲品&醬料區好多選擇令人花多眼亂🙈特別之處係有暖櫃提供暖笠笠嘅飲品😍好貼心好加分!***最後可以每人揀1款甜品有movenpick, haagen daz, dreyers 揀👍🏻
Lv 3 正價$508+1
呢set正價要$508+1
但係我地食早鳥時段
6pm離座承惠$407+1 per person就得了👍🏻
第1次食打邊爐有咁多湯底選擇😂
足足有19款湯底!
揀左唔係個個都接受到嘅爆漿熔岩芫荽豆腐鍋
一整煲全綠色 視覺效果好震撼😂
鐘意馬祖有自助湯壺比食客自行加湯 好方便
所有配料(包括菜類&丸類)都係QR code落單
少左俾人掂過晒嘅感覺 衛生程度大大提升✨
上菜速度非常快
值得一讚係完全冇漏單!
🥢美國SRF極黑和牛肩脊肉
特別之處係有暖櫃提供暖笠笠嘅飲品😍
好貼心好加分!
最後可以每人揀1款甜品
2023-11-10 127 瀏覽
𝔸𝕤 𝕞𝕦𝕔𝕙 𝕒𝕤 𝕪𝕠𝕦𝕣 𝕤𝕥𝕠𝕞𝕒𝕔𝕙 𝕔𝕒𝕟 𝕒𝕗𝕗𝕠𝕣𝕕🫃🏽來來來,中午比起夜晚打邊爐好處要多🤓,胃口好d食多d🍲,消化時間長d到夜晚可以食少d🥢,仲有個餐一定平d💥。同爸爸揀左個吃到飽套餐,每位$508超豐富🤝🏽。湯底我地揀左🐣黃金藥膳花膠雞涮涮鍋,一滾起即刻要飲兩啖湯先😋,濃濃藥膳湯加埋雞既香味👄。每檯早已放左兩瓶濃湯,方便自己隨時加🥣。呢個價錢既套餐肉肉包含🐃極級SRF極黑和牛肩脊肉、極級Prime Grade安格斯牛頸脊、Prime Grade美國安格斯牛肉;仲有🐖西班牙伊比利亞黑毛豬、西班牙無激素豬肉片。肉肉質素高,烚幾秒就已經食🉐,唔需要落調味醬油都好夠味🤜🏽。除左靚肉肉,火鍋配料選擇都好多👻。海鮮中蝦🦐同蜆🐚最突出,又甜又有鮮味。自家製手工丸都好正,味道濃又有彈性🍥。餐廳每檯送左一碟黃金地瓜條🍠,熱辣辣而且厚身原味,另外有幾包調味粉俾你 shake shake👋🏽。飲品方面,有幾款冷泡茶🍵,個人最喜歡呢兩款:桂花烏龍🌼清甜、愛文芒果茉莉花🥭滿滿既芒果香。呀,我地飽得滯都忘記左每人可以揀一款雪糕🥲。

午餐