2023-11-09 84 瀏覽
火鍋放題是冬天最受歡迎的美食,而這家餐廳的牛肉絕對是回味無窮的美味。牛肉鮮嫩多汁,每一片都薄如蝉翼,入口即化。以恰到好處的厚度切割,保持了牛肉的原汁原味,愛不釋口。在燙熱的湯底中,牛肉快速變色,保留了肉質的嫩滑口感,並將湯底的鮮味完美融合在一起。除了牛肉,這家餐廳的炸番薯條也是一道不可錯過的美食。番薯條炸至金黃酥脆,外層酥脆,內部軟綿,給人一種絕妙的口感。帶有微妙的甜味,與主菜的鹹香味形成完美的對比。每一口都彷彿帶來一種幸福感,難以忘懷。此外,餐廳自家製的茶品也是亮點。專注於提供新鮮和高品質的茶品,無論是綠茶、紅茶還是花茶,都能品嚐到茶葉的鮮香和茶湯的濃郁口感。

2023-11-04 130 瀏覽
香港人真係無時無刻都想打邊爐,就好似我今日咁🍂感受到秋風既氣息都即刻好想打邊爐🍲於是就趁住今朝無野做就去左嘆個邊爐🫕。🐒成人無限時任食涮涮鍋(7:30pm前離座)💰$408👉🏻台灣藥饍養生雞涮涮鍋呢到係無限時任食,所以今日如果我2點去到,係可以食到夜晚♾️️不過如果係特定時候入座或者離座就會有優惠🤩咁我就緊係唔會錯過啦。呢到既裝修好舒服😌相信如果係同一大班朋友過黎吹水食野都好好👍🏼唔會因為係無限時而較到啲冷氣好凍又或者啲櫈好迫好唔舒服咁迫人走😝呢點真係要讚👏。食物同飲品方面既選擇種類都好多🥘雖然我唔係揀最Top既set,但係當中原來都已經包括晒全部海鮮🦞就好似鱔,蝦,蜆都會有齊晒🌊所以中意食海鮮既人都可以話係回報之選嫁而丸類佢地都有幾款平時少見既選擇,就好似芋頭貢丸我都十分推薦🤤當然上菜速度都好快啦飲品既話基本上你地揀到既搵會有🥤而呢到仲有自家出品既冷泡茶,所以都幾特別嫁

🐒成人無限時任食涮涮鍋(7:30pm前離座)💰$408
👉🏻台灣藥饍養生雞涮涮鍋

2023-11-03 97 瀏覽
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋,主打無限時任食任飲嘅火鍋放題🥘可以慢慢食😋餐廳環境乾淨闊落,以卡位為主。用QR code落單夠晒方便👍🏻上菜都好快。每枱都會有一份shake shake黃金地瓜條贈送,有4種口味嘅shake shake粉❤️今次我哋食嘅係台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐鍋底識食一定係鴛鴦鍋,一邊係藥膳沙茶牛肉,另一邊就係藥膳松茸雞,松茸雞好清甜,打邊爐之前記得飲一碗先😀而沙茶牛肉濃郁而不膩,幾惹味🍲而且好足料,大大件牛肉喺入面。食物方面,牛肉真心大推極上Prime Grade 霜降牛小排同美國SRF極黑和牛肩脊肉,牛味濃郁而且夠晒嫩滑,食咗好多轉😆另外西班牙伊比利亞黑毛豬都係必食,係近期打邊爐食過最軟嫩嘅豬🐷海鮮就有海蝦/鱔片/脆肉鯇等等。唔少得火鍋良伴,即係各款丸類😆呢度都有幾款手工丸,我哋就叫咗手工牛丸同手工墨魚丸試吓,的確比一般來貨嘅更加鮮味彈牙。除咗QR code落單,仲有自助區可以自取飲品同醬料,飲品有接近成20款選擇😍最尾就係甜品時候,好多款雪糕選擇,有齊四大品牌,Movenpick/Haagen-dazs/Dreyer’s/雀雀🍦每人只限一份!
今次我哋食嘅係台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐[SET D]鍋底識食一定係鴛鴦鍋,一邊係藥膳沙茶牛肉,另一邊就係藥膳松茸雞,松茸雞好清甜,打邊爐之前記得飲一碗先😀而沙茶牛肉濃郁而不膩,幾惹味🍲而且好足料,大大件牛肉喺入面。
2023-11-03 111 瀏覽
【#旺角】任食無限時台式邊爐!任食無限時台式邊爐!4款價錢跟牛肉(搭配各款豚肉)等級收費:➥ Prime Grade美國安格斯牛肉 $308➥ 極級Prime Grade安格斯牛頸脊 $408➥ 美國SRF極黑和牛肩脊肉 $508➥ 極上Prime Grade霜降牛小排 $608牛肉嚟講,最低價嗰款冇咩雪花,不過夠軟熟,再上一級已經唔錯。台式湯底選擇超多,我哋叫藥膳椰子雞涮涮鍋,好多雞好足料,同比其他睇落清淡啲。食材樣樣細細碟唔怕叫幾樣就飽!生猛海鮮、手工丸、新鮮蔬菜、豬肚牛柏葉有齊。飲品有冷泡茶,仲有熱維他奶麥精等等!最後梗係一人一杯雪糕做飯後甜品。裝修好白硬坐得舒服,啱朋友聚會!•——————•°•✿•°•——————•📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 Mazu ⭐️⭐️⭐️@mazunlimitime旺角彌敦道628號瓊華中心11樓11/F, King Wah Centre, 628 Nathan Road, Mong Kok #hungrycookie_average【地區 District】#hungrycookie_mongkok【菜式 Cuisine】#hungrycookie_ta
【#旺角】任食無限時台式邊爐!

➥ Prime Grade美國安格斯牛肉 $308
➥ 極級Prime Grade安格斯牛頸脊 $408
➥ 美國SRF極黑和牛肩脊肉 $508
➥ 極上Prime Grade霜降牛小排 $608

裝修好白硬坐得舒服,啱朋友聚會!
•——————•°•✿•°•——————•
📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 Mazu ⭐️⭐️⭐️
@mazunlimitime
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

#hungrycookie_average
【菜式 Cuisine】#hungrycookie_taiwanese
【消費 Spending】#hungrycookie_人均300up
市面上越嚟越多任食嘅台式火鍋選擇~但正正因為係任食 好多人都係重量不重質…🫠要揾到一間價錢合理、食物多選擇又好食、服務好 最緊要係無限時嘅火鍋店真係不易🥹難得喺旺角瓊華呢個黃金地段可以揾到一間各方面都做得出色嘅火鍋店 難怪呢度成為咗我同朋友之間每次相聚嘅「老地方」😎單單係湯底 就已經有1️⃣9️⃣款任君選擇😱由清甜、健康、養生 到藥膳、麻辣、重口味嘅湯底都應有盡有🈶而今次我就揀咗一個喺出面比較少見嘅——爆漿熔岩芫茜豆腐鍋❇️一上枱見到青BB嘅鍋 入面仲有跟豆卜、豆腐、粟米等嘅配料🌿加上香氣撲鼻嘅芫茜香 就知道呢個湯底絕對冇偷工減料!打打下邊爐要加湯的話 都可以隨便出去自助bar到攞湯返埋位加呢🥣上菜前 店員會先附上一碟即炸嘅蕃薯條 仲有四包分別係海苔、麻辣、蕃茄同甘梅味嘅shake shake粉同袋唔知有冇人同我一樣都係鐘情於蕃薯條>薯條呢🙈至於肉類set方面 今次我就揀咗正價時段$408/位嘅台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐~主要肉類包括:🔆極級Prime Grade安格斯牛頸脊🔆Prime grade 美國安格斯牛肉🔆西班牙伊比利亞黑毛豬🔆西班牙無激素豬肉片兩款安格斯牛都十分新鮮 鮮紅粉嫩嘅
市面上越嚟越多任食嘅台式火鍋選擇~
但正正因為係任食 好多人都係重量不重質…🫠
難怪呢度成為咗我同朋友之間每次相聚嘅「老地方」😎

單單係湯底 就已經有1️⃣9️⃣款任君選擇😱
由清甜、健康、養生 到藥膳、麻辣、重口味嘅湯底都應有盡有🈶
一上枱見到青BB嘅鍋 入面仲有跟豆卜、豆腐、粟米等嘅配料🌿
加上香氣撲鼻嘅芫茜香 就知道呢個湯底絕對冇偷工減料!
爆漿熔岩芫茜豆腐鍋

唔知有冇人同我一樣都係鐘情於蕃薯條>薯條呢🙈

主要肉類包括:
🔆極級Prime Grade安格斯牛頸脊
🔆Prime grade 美國安格斯牛肉
🔆西班牙伊比利亞黑毛豬
🔆西班牙無激素豬肉片
兩款安格斯牛都十分新鮮 鮮紅粉嫩嘅肉質 加上完美平均分布嘅油脂🥩
一放入口 陣陣牛香同油脂香喺口腔內瞬間爆發 大滿足🤤
另外薄切嘅黑毛豬都相當不錯 唔會過韌 亦唔會過羶🐷

除咗以上4️⃣款肉類 其他嘅火鍋料都同樣可以用QR code自助無限下單!
可以選擇嘅火鍋配料可以話係眼花撩亂多不勝數 比多十隻手指你都數唔晒😵‍💫
由前菜、炸物、海鮮、丸類、自製手工配料、蔬菜、麵類 你數得出嘅款式都應有盡有🍗🥟🦐🥬🍜
雖然選項繁多 但質素卻一啲都唔馬虎㗎!

至於飲品方面係使用自助bar嘅形式 都係無限添飲㗎!
除咗基本嘅汽水、紙包、罐裝飲品之外 呢度仲有佢哋自家製嘅樽裝茶~

最後埋個靚尾當然要食埋甜品😛(限定一人一杯)
呢度雪糕嘅選擇可以話係我食過咁多間邊爐 數一數二最多款式嘅一間🍨
唔單止口味多元化 雪糕牌子本身已經比其他餐廳多 !

環境方面
佔地面積夠大 容納到好多枱之餘 一啲都唔會坐得好迫又或者覺得局促~
燈光夠充足 而通風都做得不錯 🌀
唔會烏煙瘴氣 亦唔會越食越㷫🥵

然後服務都係💯分!
店員們同經理都好friendly熱情地招待每一枱客人
定時定候會自動自覺幫手清走枱面上唔要嘅碗碟🍽️

另外值得一提嘅係 呢度係我第一次喺火鍋店內見到有提供暖櫃飲品
雖然大部份人可能會覺得:「打邊爐咁熱緊係飲凍野嘢啦~」🧊
但其實對於少部份唔飲/唔飲得凍嘢嘅人嚟講係一個好窩心體貼嘅option(仲要係喺火鍋店入面)!
🔥

爆漿熔岩芫茜豆腐鍋
2023-11-03 71 瀏覽
兩個月前跟舊同事食咗一次後,十分欣賞馬祖火鍋。所以趁天氣涼左就今次與友人慶祝生日推介食這裡。這裡最大優點是不限時。讓你沒有壓迫感,因外面限時火鍋,對我來說好辛苦、趕唔切食不同食物。我覺得食是一種享受,要細味品嘗,不要狼吞虎嚥,食完都無感覺。我們叫了一姬松茸雞湯底,十分滋補、清甜。食物主攻海鮮類,會應入座人數來給予,不會做成浪費。值得一讚。飲品有不同台灣支裝茶味道可選擇,肉類有不同價錢級數來選。我們選了最優惠,但品質不錯。所以如想坐得舒服、不趕這裡是不二之選。服務員態度非常好。
我們叫了一姬松茸雞湯底,十分滋補、清甜。
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
  • 海鮮
  • 愛文芒果茉莉花茶
天氣轉涼,見大家都吃火鍋,我也吃一波🤣難得這天,朋友和我都是一整天空閒便選了這家任食12小時😳當然我們吃不了這麼久😂7:30pm 前就離座,價格更優惠 ✿ Set A 19:30前離座 $247 (另加一)選了最平的套餐,各款火鍋配料都是任食的! • 自家製黃金shake shake地瓜條 免費一碟,加點需額外付費4款shake shake粉:海苔、番茄、甘梅、麻辣個人還是最愛甘梅粉😚 <湯底>• 藥膳椰子雞涮涮鍋有很多塊雞肉,若多加點椰子片,應該會更香甜 <肉類> (任食)• Prime Grade 美國安格斯牛肉 • 西班牙無激素豬肉片質素正常,有肉味,脂肪不多但不韌 <火鍋配料> (任食)一份是2-4件,如果可以一份一件更好🤣款式太多不能盡錄,介紹我們最愛的給大家吧• 白鱔片: 我獨自一人吃了十碟😂 彈牙新鮮,魚味香,有很少很少的骨,但不影響進食• 生猛海蝦:新鮮、彈牙,蝦膏香,只是我們懶於去殼,就沒有加點😂• 醬爆濃芝牛丸 (流心):內有可拉芝芝士😍• 金沙魚蛋:鹹蛋黃味香,很流心• 手工黑松露墨魚丸:黑松露跟墨魚味很搭• 芋泥貢
天氣轉涼,見大家都吃火鍋,我也吃一波🤣
難得這天,朋友和我都是一整天空閒
便選了這家任食12小時😳
當然我們吃不了這麼久😂7:30pm 前就離座,價格更優惠

✿ Set A 19:30前離座 $247 (另加一)
選了最平的套餐,各款火鍋配料都是任食的!

• 自家製黃金shake shake地瓜條

免費一碟,加點需額外付費
4款shake shake粉:海苔、番茄、甘梅、麻辣
個人還是最愛甘梅粉😚

<湯底>

• 藥膳椰子雞涮涮鍋
有很多塊雞肉,若多加點椰子片,應該會更香甜

<肉類> (任食)

• Prime Grade 美國安格斯牛肉
• 西班牙無激素豬肉片
質素正常,有肉味,脂肪不多但不韌

<火鍋配料> (任食)
一份是2-4件,如果可以一份一件更好🤣
款式太多不能盡錄,介紹我們最愛的給大家吧

• 醬爆濃芝牛丸 (流心):內有可拉芝芝士😍
• 金沙魚蛋:鹹蛋黃味香,很流心
• 手工黑松露墨魚丸:黑松露跟墨魚味很搭

• 芋泥貢丸:芋泥綿滑,帶點煙韌(?😂 芋泥控應該喜歡

<雪糕>

每人一個,多款口味可選😚

<飲料>

凍飲、暖飲、熱飲應有盡有

<醬料>

沙茶醬、自家製辣椒醬等都齊備

無論湯底、配料、飲品等的選擇都是非常多😂
空間寬敞,上菜快,性價比不錯

• 白鱔片
  • 醬爆濃芝牛丸(流心)
  • 金沙魚蛋
  • 芋泥貢丸
  • 生猛海蝦
2023-10-27 102 瀏覽
今次放假同朋友去左馬祖食火鍋放題~旺角地點好方便,食完仲可以行街🤟🏻 打邊爐都要食得健康啲😌19款湯底我選了藥膳湯底,湯底散發出鮮甜濃郁的藥膳香,感覺好滋補養生🫶🏻無咁大罪惡感🤪朋友好耐無食,所以我哋食好啲,選了極上Prime Grade霜降牛小排套餐😆 極上Prime Grade霜降牛小排、美國SRF極黑和牛肩脊肉,牛肉肉質鮮嫩多汁,每一口都帶來濃郁的牛肉風味🤤性價比極高🌟還有西班牙伊比利亞黑毛豬和西班牙無激素豬肉片等都一定要試!一次過品嚐到不同的靚肉,十分豐富🫶🏻而且還提供了各種任食的火鍋料,根據自己的喜好隨意搭配~最後還有movepick雪糕做完美結尾❤️下次放假會再同朋友去放縱下😆

2023-10-27 63 瀏覽
哩間舖有19個湯底可以揀 我地就揀左藥膳姬松茸什菌涮涮鍋 個湯底好夠味 仲要有好多料喺入面 仲要加湯嘅湯都係真嘅湯 而唔係加水就算👍🏻每枱仲送一碟黃金地瓜條 仲要4款shake shake粉可以比你揀 我哋都係揀左甘梅粉 因為喺台灣夜市我最鍾意就係食甘梅地瓜😋肉類我哋就揀左set B 入面包極級Prime Grade 安格斯牛頸脊 Prime Grade 美國安格斯牛肉 西班牙伊比利亞黑毛豬同西班牙無激素豬肉片 啲肉全部都好新鮮 唔會好肥 好重肉味 質素都幾高👍🏻雞髀肉都好嫩 都幾值得叫!🤤海鮮類我地就叫左生猛海蝦 白鱔片 新鮮魚雲同帆立貝 啲海鮮真係好新鮮 啲蝦好爽 宜家有好多打邊爐嘅舖頭都冇白鱔片 喺度有就即刻叫多幾碟🤩火鍋配料佢哩度都有好多手工打嘅肉丸 我哋就叫左手工墨魚丸 豬肉丸 牛丸 全部都好彈牙 同埋細細粒咁 食完都唔會好濟🤤仲有哩台灣特色嘅火鍋配料 例如台灣腸 鴨血 甜不辣等等 當中我最鍾意嘅係醬爆濃芝牛丸 牛丸入面仲有芝士 好正😍😍蔬菜類佢都有好多種可以揀 我哋就叫左蒿荀 蟲草花 雜菇 娃娃菜同唐生菜 佢哩度啲嘢全部都係要電話order左先會上 唔洗自己攞 比較衛生同方

肉類
雞髀肉都好嫩 都幾值得叫!🤤

海鮮類

火鍋配料

蔬菜類
佢哩度啲嘢全部都係要電話order左先會上 唔洗自己攞 比較衛生同方便👍🏻但係碟碟嘅分量都唔會好多 所以可以試到好多唔同種類嘅野 又唔會造成浪費🤪

飲品
飲品就自己攞嘅 佢有自家製飲料 例如一啲冷泡茶 又有啲紙包飲品 如果想飲酒都可以自費嘅 最貼心嘅係有個暖櫃入面都有啲飲品 啱哂啲女仔嚟m 老人家去飲!🤩

甜品
哩度甜品就限左一人一個 不過都係啲貴價少少嘅雪糕 例如Movenpick haagendazs dreyers kitkat 最後食埋個雪糕 成餐都好滿足啦😋🤤
2023-10-26 73 瀏覽
🍽️ 馬祖台灣養生涮涮鍋最近天氣開始轉涼,又準備踏入瘋狂打邊爐嘅季節,今年為我打響頭炮嘅就係呢間位於旺角瓊華中心嘅台灣無限時吃到飽涮涮鍋!我哋選擇咗一個平日嘅下午嚟食,算係比較清靜啲。而且餐廳嘅座位都好寬敞,上菜速度算快,所以我哋都食得好舒服~重點係我哋有大把時間可以慢慢食,又唔使就住就住,一個字爽💛我哋食嘅係極上prime grade霜降牛小排套餐,7:30前離座嘅價錢係$487一位,性價比極高!湯底方面我哋叫咗一個台式牛肉麻辣湯,同埋一個蕃茄雞肉濃湯。麻辣湯有三種辣度選擇,我哋就揀咗中辣,佢有足夠嘅麻辣香之餘又唔會太灼喉,亦都唔會搶咗食物嘅鮮味,十分推薦。另一方面,蕃茄湯就好鮮甜、濃郁,同麻辣燙形成唔同嘅感覺!牛肉方面,我哋主要都係食返最靚嘅極上prime grade霜降牛小排,佢嘅雪花紋分布平均,肉質非常鮮嫩,薄薄一片入口即溶,而且食極都唔會有膩嘅感覺。海鮮方面,我地食左是日精選海鮮、帆立貝同埋白鱔片,全部都係超鮮甜,而且完全冇腥味,係濃郁嘅湯底煲滾之後就更加入味,特別係我哋encore左幾次嘅白鱔片!配料方面,一般嘅丸、餃子、腸仔、菇、菜等等,都全部有晒晒。特別欣賞佢哋嘅手打丸,
🍽️ 馬祖台灣養生涮涮鍋

配料方面,一般嘅丸、餃子、腸仔、菇、菜等等,都全部有晒晒。特別欣賞佢哋嘅手打丸,細細粒但係好好味,又有咬口。

飲品方面,幾個大雪櫃有齊晒所有必飲嘅茶類、汽水應有盡有,特別嘅係竟然仲有暖嘅嘢飲,話晒都天氣轉涼,我都飲咗杯暖笠笠嘅維他奶💛
♥️♥️我放假就最鍾意打邊爐㗎喇,今日就嚟到旺角呢間馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🥘🥘打返個邊爐放題先😍😍 性價比相當之高😍❣️❣️湯底都有成10幾款真係好難揀🤔🤔我哋最後就揀咗個蕃茄🍅🍅濃湯豆腐雜菌涮涮鍋,酸酸甜甜嘅蕃茄濃湯配合埋唔同嘅肉類同埋蔬菜🥬🥬超級鮮甜亦都好開胃😋😋肉類方面🤤🤤有齊晒極上Prime Grade霜降牛小排,安格斯牛頸脊🐮🐮同埋美國安格斯牛肉,亦都有西班牙伊比利亞黑毛豬🐷🐷同埋無激素豬肉片🥰💛配料方面亦都有牛柏葉🐣響鈴,手工丸💚帆立貝❣️芝士腸🥰鴨血超長嘅蟹柳💜鮮萵筍,淮山🤣羽衣甘藍🩷油麥菜等等,真係超級豐富一啲漏單嘅情況都冇👍🏻👍🏻我哋另外仲嗌咗份💛💛黃金地瓜條🍠🍠佢有齊四款嘅調味料可以俾我哋做shake shake 🫨 地瓜條♥️♥️我哋就落咗海苔粉💚同埋金酶粉,酸酸甜甜🔥🔥又有海苔嘅香味超正🤤🤤飲品櫃應有盡有🤤🤤有個暖櫃裝住啲熱嘅紙包飲品🧃🧃亦都有冷泡茶🍵🍵汽水等等嘅選項❣️❣️最後亦都可以每人揀個雪糕甜品🍦🍦雪糕種類亦都相當之多🍨🍨有Movenpick ,Häagen-Dazs🍧或者係Dryer‘s ,真係食到好滿足😍😍
性價比相當之高😍

💛配料方面亦都有牛柏葉🐣響鈴,手工丸💚帆立貝❣️芝士腸🥰

飲品櫃應有盡有🤤🤤

• 火鍋配料
  • shake shake黃金地瓜條
  • Prime Grade 安格斯牛頸脊
2023-10-25 50 瀏覽
香港人好鍾意打邊爐,而我亦都唔例外,今日就同閨密黎到旺角瓊華中心既馬祖無限時台灣養生涮涮鍋撐枱腳。呢到交通好方便,餐廳環境以白色為主色調,有得多卡座位,座位闊落舒適。點餐用用QR code 落單,好方便。首先揀湯底先,選擇都好多,有接近20種湯底可以㨂,有辣有唔辣,最後,我地㨂左藥膳花膠雞湯底,點左任食Prime Grade 美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片,仲有60多款火鍋配料無限追加既套餐。Shake shake 黃金地瓜條好正,調味料有4種味道,熱辣辣好脆口。前菜點左木耳、拍青,酸中帶微辣,胃口即時大開;牛肉同豬肉肉質新鮮嫩口,我地encore左好多次。海蝦肉質爽口鮮甜;手工墨魚丸同手工麻辣牛丸口感Q彈;帆立貝大大粒鮮味可口;仲點了白鱔片、花膠片、蜆… 飲品有多款自家制冷泡茶,有桂花烏龍茶、黑糖冬瓜檸檬茶、日月潭蜜香紅茶… 除左冷泡茶之外,仲有多款罐裝飲品可以㨂,有涷飲同熱飲可供應。最後,點埋Movenpick 同Häagen-Dazs雪糕就大滿足啦。🔎馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

🔎馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
2023-10-24 51 瀏覽
【無限時台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】套餐有四款選擇,我哋都係揀咗極上級Prime Grade高質肉套餐,依家7:30pm前離座訂位有8折優惠,每位五百蚊有找😉台式火鍋湯底有19款,今晚我揀咗爆漿熔岩芫茜豆腐鍋,芫茜多到爆,岩晒愛茜一族!同時仲試咗台灣沙茶牛肉涮涮鍋,鍋底有4條軟熟牛肋肉,特別香濃😋火鍋配料全部用QR Code落單,方便又衛生!自助區有多款冷熱飲品同自家冷泡茶,滿足每個人嘅口味需求!最大嘅亮點就係主打優質肉類🐮✨極上Prime Grade霜降牛小排肥瘦均勻,油脂分布好平均,真係好靚啊!食完一定要encore😂✨Prime Grade美國安格斯牛肉,脂肪少而幼嫩,帶少許咬口,味道香濃!✨Prime Grade安格斯牛頸脊鮮嫩爽滑,肉味濃郁✨西班牙伊比利亞黑毛豬肉質細膩,擁有大理石紋般嘅油花唔止肉類吸引,火鍋配料選擇亦好多,除咗一般嘅銅配料之外,呢度仲有好多台灣特色配料,例如台灣腸、米血糕、花枝九等,直接帶你去台灣嘅味覺之旅!仲有任食海鮮,包括聖子、花甲、海蝦等等,鮮味十足!🦐最後,餐廳仲送咗黃金地瓜條,可加上不同風味嘅shake shake粉,有海苔味、甘酶粉、麻辣味同蕃茄味

最大嘅亮點就係主打優質肉類🐮
✨極上Prime Grade霜降牛小排
✨Prime Grade安格斯牛頸脊
鮮嫩爽滑,肉味濃郁
✨西班牙伊比利亞黑毛豬
肉質細膩,擁有大理石紋般嘅油花

最後,餐廳仲送咗黃金地瓜條,可加上不同風味嘅shake shake粉,有海苔味、甘酶粉、麻辣味同蕃茄味,味道超過癮!

🎈馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🎈
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

2023-10-23 84 瀏覽
<#🐳肥肥食記🐳>🍚食物⭐️台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐$816而個套餐入邊包含四款肉有安格斯牛頸脊,黑毛豬,美國安格斯牛肉,豬肉片。其中覺得牛類比較好食。而也有唔同的配料 如海鮮 丸類 藥湯類選了養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋 湯料足料 雞煲到淋淋的 湯飲開始食落清甜 一路打邊爐 之後一路再飲 味道更加濃甜品附上雪糕 品嚐期間限定宇治抹茶紅豆雪糕 想不到紅豆有咁多而野飲方面 餐廳有出自己品牌茶嘅涼茶 個人覺得烏龍同紅茶幾好飲 冬瓜茶同芒果個個有少少偏甜
<#🐳肥肥食記🐳>

🍚食物

⭐️台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐$816

• Prime Grade美國安格斯牛肉
  • 藥膳花膠雞涮涮鍋
夜晚食左408+10% 無限時任食 但食物質素一般般好多菜選擇 但海鮮麻麻地 牛肉既水平都係凍肉鋪肥牛質素唯一好既係服務好 收碟快 多飲品選擇食完再入黎睇多次評價 發現好多相檯面都好整齊 評語都係讚到不得了咁…..走既時候10:00pm: 有吉檯 但搭𨋢經過樓下幾間都仲係好多人就知 有比較😅
夜晚食左408+10%
無限時任食 但食物質素一般般
好多菜選擇 但海鮮麻麻地 牛肉既水平都係凍肉鋪肥牛質素
唯一好既係服務好 收碟快 多飲品選擇
食完再入黎睇多次評價
發現好多相檯面都好整齊 評語都係讚到不得了咁…..
2023-10-17