餐廳: 香江花月 (利舞臺廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
利申:已光顧過利舞臺分店一次,荃灣廣場分店兩次今次因友人都係住港島區,所以決定再次光臨利舞臺分店慶祝生日。一餐飯2個半鐘,途中被男職員係叫咗6次like FB 先有七折,勁煩,其實埋單之前like就得啦,你理得客人幾時like呢?!最後一次重要係叫 : 你哋爭我個FB 未like !! 喺荃灣分店食過兩次,都對貴公司和牛有信心,但今次利舞臺分店嘅日本A5和牛 ($498)呢碟已係重換過一次,黑點真係見到都唔開胃下面呢碟係荃灣廣場分店大家自行判斷,本人下次都係會encore荃灣廣場店!利舞臺分店不了!因為食物賣相,質素,份量,亦有差別!
利申:已光顧過利舞臺分店一次,荃灣廣場分店兩次

呢碟已係重換過一次,黑點真係見到都唔開胃
日本A5和牛

下面呢碟係荃灣廣場分店

2024-03-20
昨晚於銅鑼灣分店品嚐晚餐,食物美味、裝潢有格調、員工服務質素都非常好;除了有一位扎辮戴眼鏡的男職員態度異常惡劣外,綜合各種因素都非常好。因為同行人士是外國人,落單時間比較慢,和埋單時簽信用卡有少少阻礙,非常不幸地幾次都被該名男職員服務,與其他在場的服務員相比,其態度極之惡劣。該服務質素同餐廳各方面的好處都不成正比,不知該男職員是否職位顯赫,但如此態度真的惡劣不堪。還望貴公司注視這食評啦⋯⋯

2024-03-08
用餐優惠
優惠券
2024-03-10 119 瀏覽
💰香江拼 - $798💰七彩餃子 -$108💰鮮冬菇 -$28今次銅鑼灣利舞臺有開咗一間超靚打卡嘅火鍋店,滿足左大家嘅少女心。招牌必點打卡香江拼,有手切肥牛、牛柳粒、安格斯肥牛、牛小腿、黑柏葉、牛心頂、牛脷。 非常豐富,顏值超高,打卡一流😛。唔同口味嘅牛小碟圍住火鍋邊,仲可以自己轉,方便大家食不同嘅配料。啱晒各位牛魔王,大滿足!😍七彩餃子拼盤,被畫餡靚,加上佢唔同顏色嘅膠皮同埋配上佢嘅擺設,又係另一打卡必點之選🥰至於其他蔬菜,配料都非常新鮮,真係色香味俱全。
💰香江拼 - $798
💰七彩餃子 -$108
💰鮮冬菇 -$28

2024-03-09 163 瀏覽
之前食過銅鑼灣香江花月幾次了,今次屋企五個人試吓佐敦依一間,裝修風格同銅鑼灣有大不同,佢用左六七十年代嘅風格,有好多懷舊中古嘅物品,好有心思吖,座位方面真係舒適,枱與枱之間比較遠,同埋留意都有好多大枱,方便好多大伙人一齊去食. 初初我哋只係食點心,但突然之間食完之後,想打埋邊爐,所以試吓. 點心和打邊爐的食品質素真係唔錯,星期六12:00左右好似剛剛唔係太多人手,但基本上也非常值得推介的一間食店.留意有好多打卡位… 非常開心呀😆😆😆😆

留意有好多打卡位… 非常開心呀😆😆😆😆

2024-03-01 167 瀏覽
今日約好同閨蜜團拜,我們選擇晚上去打邊爐,在openrice 訂位有85折優惠。但有加一收費。餐廳環境開揚,座位寬敞坐得舒適。 食具同食品都很精緻打卡一流!我們看完餐牌後,覺得套餐低食,但套餐選擇不多,所以我們唯有3個人叫了4人套餐$1388。初時怕份量多,但後來才發現大家想多了4人套餐包湯底,我們揀了日本牛乳鍋,湯中間有朶花賣相非常吸睛還有1個海鮮塔,有1隻花蟹(肉質鮮甜),1 朵牛肉花,1 朵豬肉花, 2隻鮑魚,2隻青口,2隻帶子,2隻蝦和一些蜆。 但好奇怪我們叫的是四人餐,不明白點解全部都係二人份量,我們三個人都唔夠分,何況四個人食?套餐還包6款自選配菜, 我們點了南乳墨魚仔, 脆鯇腩,萵筍,雞髀菇,娃娃菜,韭菜餃。4杯 酸梅湯及4件桂花糕。最後我們叫多了一個烏冬$48才剛好飽雖然食材尚算新鮮,味道不差,但略嫌4人餐份量比較少。

餐廳環境開揚,座位寬敞坐得舒適。 食具同食品都很精緻
打卡一流!

還有1個海鮮塔,有1隻花蟹(肉質鮮甜

最後我們叫多了一個烏冬$48才剛好飽
雖然食材尚算新鮮,味道不差,但略嫌4人餐份量比較少。

2024-02-12
2024-02-06 201 瀏覽
上星期五試咗一次,可以話好參半,小食幾碟都唔錯,炸豆腐,炸尤魚鬚,炸魚皮。到認真嘅牛肉,口感同味道都好一般,湯底就算過得去,總體嚟講性價比就一般, 海底撈嘅肉會好食啲。嗰個所謂既香江拼,個樣係幾靚,但係靚同好唔好食通常都係冇直接關係,結果試完一轉真心覺得有少少被騙,肉質認真麻麻,味道就係冇濃郁牛肉味,最好食應該係牛脷,個安格斯牛小排同係街市買嘅冇分別,可能係個人技術不足牛柳粒比較韌。噤嘅價位真係食海底撈好過。不過,最後食咗個貴花糕,個味道同質感都唔差,值得推薦。

不過,最後食咗個貴花糕,個味道同質感都唔差,值得推薦。
2024-02-04
2024-02-03 334 瀏覽
在銅鑼灣買東西前,午餐先飲茶才開戰。蒸點有潮州粉果、叉燒包以及鮑魚糯米燒賣。潮州粉果的皮煙煙靭靭的,跟叉燒包一樣是正常發揮。燒賣以糯米代替豬肉,趁上鮑魚又是另一番境界。五柳炸雲吞乃香口之物,重點就是要去除油膩感,這個就做到了。雲吞皮炸得相當香脆,少少的蝦肉餡還吃得出鮮味來。五柳汁亦甜酸得宜,不俗。小人以往食開的鮮竹卷都是蒸出來的,放湯還是第一次。這碗鮮竹卷一客三條,肉餡飽滿、腐皮腍滑,而最美味的就是湯底夠清之餘更是充滿姬松茸的香氣,鮮上加鮮!不諻多讓的魚翅灌湯餃亦是出色之作!湯底是濃雞湯,啖得出雞的精華所在,餃子很大隻,餃皮軟身得來不會一咬即爛,裡面有不少魚翅,滿滿的豐足感!晶瑩剔透的桂花糕食味不會過甜,從外面看已見到分佈著很多杞子,清清地挺不錯。至於迷你鴛鴦炒飯,紅色那邊是紅菜頭汁加蝦仁,綠色那邊應是菠菜汁加雞肉。炒飯底不太突出,只因都被芡汁完全掩蓋掉,而且調味不足,要加點豉油才好些,以致整碗飯太濕了,相對失色。除了飯之外,點心竟然都做得甚為愜意,吃到食材的鮮味。
在銅鑼灣買東西前,午餐先飲茶才開戰。

潮州粉果、叉燒包 & 鮑魚糯米燒賣

五柳炸雲吞

姬松茸鮮竹卷

魚翅灌湯餃

桂花

迷你鴛鴦炒飯

除了飯之外,點心竟然都做得甚為愜意,吃到食材的鮮味。
潮州粉果、叉燒包 & 鮑魚糯米燒賣
五柳炸雲吞
姬松茸鮮竹卷
魚翅灌湯餃
桂花
  • 潮州粉果、叉燒包&鮑魚糯米燒賣
2024-02-02 179 瀏覽
整個埸地到好暗,睇唔清唔楚食物。火鍋抬設計有非嚴重嘅問題,要企起身先至可以夾嘢食,煮食物,非常之麻煩,我成晚都企喺度煮嘢食,10分氣餒。啲牛肉應該係新鮮,但係雪藏嘅。啲餃子啲皮成串厚,煮成10分鐘都唔熟。啲魚滑係凍嘅,好難先可以分開。個鍋係冇乜味㗎。整體食物唔新鮮唔好食,又唔好食。服務員又要人like喺社交媒體網站,先至俾甜品。整體食物質素不如一間普通酒樓,但係價錢就好貴!竟然喺香港有啲咁嘅高級餐廳!
2024-01-11 196 瀏覽
The weather is getting cold, therefore it is time for a hotpot. There is a beautiful restaurant in Causeway Bay, very suitable for me to take nice food photos. We order many foods. We have a very good winter melon soup base, which puts flowers as deco that are happy to eat and take photos. We order pork, beef, fish, vegetables, noodles etc. All of them with high quality and yummy. The waiters are nice and helpful. This is a super nice dining experience.
2023-12-14
2024-01-10 224 瀏覽
放假好心情😎為食妹👧🏻帶媽咪去咗銅鑼灣利舞臺「香江花月」嘆茶🍵餐廳裝潢有心思 坐得舒服🫶🏻✨金罔牛油果蝦卷✨口感似春卷 外層酥脆 包裹著牛油果 🥑非常特別✨金粟金魚餃✨粉紅色金魚餃🥟用金箔點綴✨造型非常吸睛👀用金粟湯伴著 味道更有層次✨黑松露鮮蝦燒賣✨燒賣上擺咗原隻鮮蝦 份量十足👍🏿燒賣爽口彈牙做得不錯😋✨迷你鴛鴦炒飯✨鴛鴦炒飯紅色係火龍果 綠色係菠菜 配搭新穎 配埋柱貝 肉粒 菜粒 豐富健康 好味100分❤️

✨金罔牛油果蝦卷✨
口感似春卷 外層酥脆 包裹著牛油果 🥑非常特別

✨金粟金魚餃✨

✨黑松露鮮蝦燒賣✨
燒賣上擺咗原隻鮮蝦 份量十足👍🏿燒賣爽口彈牙做得不錯😋

✨迷你鴛鴦炒飯✨

2024-01-04 161 瀏覽
~🍽: 香江花月(銅鑼灣)========================‼️: 注意事項=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️Welcome drink🍸🍸🐹: 🌕🌕🌕🌕🌕🐼: 🌕🌕🌕🌕🌕我哋嗰日係嚟嘅 飲落幾溫和🍵🍵 而且甜而不膩✨✨ 值得一讚嘅係隻杯真係好靚💞💞—————————美顏花膠雞鍋🐔🍲 ($238)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑湯底有半隻雞🐔、花膠扒💛、蟲草花等等材料🥰🥰用料幾豐富 😽😽上枱之後店員會先𢳂碗湯俾我哋🤵🏻‍♀️🤵🏻 再幫我哋拎隻雞去切🔪🔪服務幾貼心💕💕湯底味道濃郁鮮美☺️☺️再加上花膠嘅膠質 💛💛絕對值得一試—————————太極兩儀☯️🍷 ($428)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑佢分別有紅酒浸安格斯牛🍷🐮 同埋黑松露牛乳浸梅花豬肉🧆🥛🐷賣相好靚🌟🌟 一攞上枱已經夠晒氣派☯️☯️ 另外仲會聞到陣陣嘅紅酒香添🍷🍷 牛肉食落爽口彈牙🐮🐮 值得一讚嘅係即使淥耐咗都唔會好韌👍🏻👍🏻豬肉肉質算係幾嫩😽😽 幾驚喜嘅係淥完之後黑松露味好重🧆🧆 呢個配搭都係第一次食~ 成件事感覺幾夾❣️❣️ 推薦推薦👍🏻👍🏻—————————七彩餃子🌈🥟 ($108)🐹:

🍽: 香江花月(銅鑼灣)
========================
‼️: 注意事項

=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

Welcome drink🍸🍸

—————————
美顏花膠雞鍋🐔🍲 ($238)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑

—————————
太極兩儀☯️🍷 ($428)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗

佢分別有紅酒浸安格斯牛🍷🐮 同埋黑松露牛乳浸梅花豬肉🧆🥛🐷

—————————
七彩餃子🌈🥟 ($108)

🐼: 🌕🌕🌕🌕🌕

用咗類似古代屏風嘅架嚟放🥟🥟望落幾古色古香🤎🤎七色嘅餃子分別係金華火腿菜肉餃🧡、午餐肉粟米餃💛、冬菇薺菜餃💚 、蟲草花餃💙、和牛香茜餃💜、姬松茸野菌餃🤍、蟹肉黑松露餃子🖤

餃子皮唔容易爛👍🏻👍🏻味道都幾多元化🤩🤩個人私心推薦蟹肉黑松露餃子🖤食落會feel到一條條嘅蟹肉🦀🦀再配埋黑松露嘅香味,令人回味無窮😋😋

—————————
七色丸🍡🌈 ($108)

🐼: 🌕🌕🌕🌕🌕

佢嘅造型同七色餃子差唔多😂😂七隻顏色嘅味分別係南乳墨魚丸🧡(係偏紅少少嘅橙色)、椰芋墨魚丸🤍、鹹蛋黃墨魚丸💛、紅咖哩墨魚丸❤️、青咖哩墨魚丸💚、黑松露蟹籽墨魚丸🖤同埋蟹籽墨魚丸🧡

味道都幾特別🥳🥳南乳味同埋椰芋味嘅墨魚丸真係幾少見🤣🤣每一款墨魚丸都幾彈牙🦷🦷口感唔錯

—————————
皮蛋蝦滑🖤🦐 ($108)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑

呢味餸玩味感十足🤪🤪 佢會比半隻皮蛋同埋一堆未打好嘅蝦你自己盅嘅🖲️🖲️ 成件事都幾得意~

另外食落幾彈牙🦷🦷 蝦滑配皮蛋嘅感覺幾創新🖤🦐 食落比想像中夾👍🏻👍🏻 如果有小朋友嘅不妨可以叫嚟玩吓👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦

—————————
一帆風順🧡⛵️ ($98)

🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑

佢其實係秋葵蟹籽墨魚滑嚟嘅🥗🦑 造型幾特別⛵️⛵️ 食落幾彈牙🦷🦷 而且秋葵都算新鮮🥗🥗 蟹籽咬落卜卜聲嘅感覺真係唔錯🧡🧡

—————————
花花綠綠🌸💚 ($118)

🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑

花槽嘅造型都幾特別🪴🪴菜嘅份量都幾多,有南瓜🎃、車厘茄🍅、粟米仔、娃娃菜🥬等等😻😻菜品食落新鮮👍🏻👍🏻配埋湯底味道清甜~

—————————
奇幻歷險🛤️🫧 ($88)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

上枱嘅時候職員會攞埋支泡泡槍整個泡泡喺上面🤵🏻🫧成件事幾夢幻同埋有趣🎠🎠個泡泡仲有香味添🌷🌷味道係奇異果梳打加忌廉同豆奶🥝🥛其實有啲似忌廉溝鮮奶😂😂味道會太甜😍😍個底仲有啲食落煙煙煙韌韌啫喱

—————————
琥珀誘惑🌹🍹 ($88)

🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑

不得不說佢賣相真係非常之靚💝💝 佢會比杯橙汁你倒落番石榴味嘅玫瑰冰度🌹🧡 整體嚟講就係有汽嘅果汁🍹😂 最底仲會有一條彩虹蛇仔糖添🐍🍬 不過如果可以甜返少少就更好喇🤏🏻🤏🏻
=========================
🌟性價比:7.5/10
💖回頭指數:8/10

加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : 香江花月(銅鑼灣)
📍地址 : 銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓
2024-01-03 166 瀏覽
女同事們要揀花巧野食,一齊試新餐廳,先來一小杯似竹庶水的飲品,之後係無白開水供應,要自己order飲品,大家share一jar酸梅湯,味道不錯。order左花膠雞湯底,係每人有一件花膠食到,侍應會幫忙將雞件裝起以免過熟。食材選了香江拼、蝦滑、墨魚滑、花花綠綠、手打墨魚丸、松露餃、水餃、炸魚皮、響鈴,但係個小食鬼馬炸蝦膠反而最出色,其他食品質素不錯除左餃類好普通,價錢因為做緊85折優惠,埋單每人400元,係貴既唔太值,叫做試過打卡靚靚火鍋,環境適合聚餐坐得舒適,侍應服務質素良好。
2023-12-27
2023-12-27 202 瀏覽
今日嚟到呢間新派點心試試佢有金魚造型嘅金粟金魚餃有天鵝造型嘅黑白天鵝紅豆酥有荔枝造型嘅紅袍荔枝 奶黃荔枝餡 口感軟糯作為新派點心 絕對係有驚喜食傳統點心太悶嘅話 偶爾食新派點心都會俾到驚喜你
今日嚟到呢間新派點心試試佢
有金魚造型嘅金粟金魚餃
有天鵝造型嘅黑白天鵝紅豆酥
有荔枝造型嘅紅袍荔枝 奶黃荔枝餡 口感軟糯
作為新派點心 絕對係有驚喜
食傳統點心太悶嘅話 偶爾食新派點心都會俾到驚喜你
2023-12-20 176 瀏覽
同朋友打邊爐,朋友想試呢一間火鍋店,咁我地咪走去試下囉,其實入面個場幾靚,華麗係呢一間餐廳嘅賣點, 呢間嘢簡直就係打卡嘅聖地, 入面仲有架電單車畀你打卡,咁我哋叫咗以下:美顏花膠雞鍋:美顏花膠雞鍋是一道讓我驚艷的火鍋選擇。這道火鍋以鮮嫩的雞肉和豐富的花膠為主要材料,湯底清澈,帶有淡淡的雞肉香氣。花膠的滑嫩口感和豐富的膠原蛋白含量,可以提升湯底的口感和營養價值。這道火鍋不僅美味,還有美容功效,給我一種健康又美麗的感覺。花滿園:(羊肉和豬肉)花滿園是有嫩滑的羊肉及多汁的豬肉。肉片的厚度適中,易於烹飪和品嚐。搭配各種醬料,可以根據個人口味來調配獨特的火鍋風味。花滿園提供了一個享受美味肉類,而且肉質幾新鮮。酥炸廣島蠔:酥炸廣島蠔是一道獨特的小吃。蠔被酥炸至外酥內嫩,外層酥脆,內部鮮嫩多汁。酥炸提升了蠔的口感和風味,使其更加美味。自家製雲吞:自家製雲吞是一道口感細膩的火鍋料理。雲吞皮薄而有彈性,內部填滿了鮮嫩的肉餡。每一口都帶來豐富的肉汁和鮮美的口感。這道自家製雲吞不僅提供了多樣化的選擇,也是火鍋中一個美味的配料,讓我回味無窮。手工墨魚丸:手工墨魚丸是一道別具風味的火鍋料理。墨魚丸彈牙有嚼勁,帶

美顏花膠雞鍋:

花滿園:(羊肉和豬肉)

酥炸廣島蠔:

自家製雲吞:

手工墨魚丸:
手工墨魚丸是一道別具風味的火鍋料理。墨魚丸彈牙有嚼勁,帶有淡淡的海鮮風味。搭配湯底和其他配料,墨魚丸為火鍋增添了豐富的口感和風味,令我愉悅。

桂花蚌:
蚌肉嫩滑鮮美,搭配桂花的芬芳香氣,帶來一種香甜的口感。這道火鍋食材不僅擁有豐富的口感,還為火鍋增添了獨特的風味。桂花蚌也可以作為視覺上的享受,它的外觀美麗迷人,為火鍋帶來了視覺上的驚喜。

花膠:
自己忍唔住嗌多個花膠,濃郁的口感和營養價值使其成為我同朋友的熱門選擇。花膠富含膠原蛋白,有助於皮膚彈性和健康。在火鍋中加入花膠,不僅提升了湯底的味道,還能帶來美容的效果。

唐生菜:
食咗咁多嘢,點都要叫個生菜清腸胃。兩個字: 鮮爽。

Overall 香江花月食材都具有獨特的特色和風味,能夠為火鍋帶來多樣化的口感和豐富的層次。無論喜歡肉類還是海鮮,蔬菜,這些食材都能滿足多數人的口味需求。如果大家行開銅鑼灣,大家可以試下呢間餐廳,打卡一流。

2023-12-19 140 瀏覽
香港花月,位於銅鑼灣利舞台廣場,一間以特色火鍋為主的餐廳,餐廳佈置極具特色,相當優雅,打卡位處處可見,座位設計非常寬敞舒適。火鍋湯底選擇非常多,豐儉由人。海鮮冬瓜鍋,材料豐富,鮮蝦帶子薏米,湯底清甜好味。美國安格斯肥牛,確實出色,牛肉油花分明,色澤紅潤,入口軟嫩肉味香濃。花滿園,即是豬肉及羊肉雙拼,份量都相當多,豬肉肥瘦適中,擺盤相當精緻。七色丸,七款顏色不同,味道不同手打丸,粒粒彈牙好食,最特別的是咸蛋黃味道。蟹肉黑松露餃,成隻黑色餃,蟹肉結實彈牙,黑松露味道濃。

蟹肉黑松露餃,成隻黑色餃,蟹肉結實彈牙,黑松露味道濃。
2023-12-18