2021-12-15
👧🏻😋👅🍽✨食美軒 (旺角/何文田太平道)-❤️成日係Openrice尋寶, 搵到D套餐優惠實在太抵, 可以物超所值去食好西!❤️網上套餐D相同實物一模一樣! 色香味俱全!❤️家庭聚四人去食所以買左兩個二人餐, 食完之後發現餐廳更新左offer, 而家四人餐多左一個dish仲要人均平左, 少嬲🤣 不過算啦個餐本身係超值, 都俾得開心既❤️侍應姐姐睇黎係做開熟客生意, 都好識同我地吹下水, 老人家都好開心呀~-⛄️🍂🦀👫🏻😋冬日限定「金秋蟹宴」2人套餐 $588-1️⃣ 蟹粉小籠包 (2個)✨一人一籠細細個好方便食~✨係外皮睇已經見到金黃色, 咬開入面勁juicy爆晒汁✨皮薄餡靚完美封存左蟹汁-2️⃣ 酥炸蟹皇蓋 (2份) ✨勁多蟹肉好鮮味, 真材實料, 同出去酒樓食圍餐差好遠..✨炸粉唔錯都幾薄, 漲卜卜既✨入面餡料切到好細, 洋蔥絲等等完全冇影響到蟹肉幼滑質感-3️⃣ 雪裡藏龍✨果陣買套餐第一下見到以為係賽磅蟹, 雪裡藏龍呢個dish就第一次見✨一大舊炒蛋白伴住勁多隻蝦仔; 蛋白好滑蝦好鮮, 仲有少少脆口紫蘇葉, 少少鹹, 連埋個蛋白食一脆一滑口感特別✨蝦頭放左D薯蓉令擺盤更穩陣, 蝦仔企晒係度-4️⃣ 蟹
食美軒 (旺角/何文田太平道)
❤️網上套餐D相同實物一模一樣! 色香味俱全!
⛄️🍂🦀👫🏻😋
冬日限定「金秋蟹宴」2人套餐 $588
1️⃣ 蟹粉小籠包 (2個)
✨一人一籠細細個好方便食~
✨係外皮睇已經見到金黃色, 咬開入面勁juicy爆晒汁
✨皮薄餡靚完美封存左蟹汁
2️⃣ 酥炸蟹皇蓋 (2份)
✨勁多蟹肉好鮮味, 真材實料, 同出去酒樓食圍餐差好遠..
✨炸粉唔錯都幾薄, 漲卜卜既
✨入面餡料切到好細, 洋蔥絲等等完全冇影響到蟹肉幼滑質感
3️⃣ 雪裡藏龍
✨蝦頭放左D薯蓉令擺盤更穩陣, 蝦仔企晒係度
4️⃣ 蟹粉豆苗
✨豆苗好嫩! 勁勁勁多蟹粉, 撈到每一條菜都有, 然後都仲有剩
✨蟹粉汁好濃香唔會太鹹, 仲有蟹肉絲咬到
5️⃣ 臘味煲仔飯 (2位)
✨個煲仔飯就一大煲上, 我地可以按照個人對飯焦喜好睇時間不飯, 另有一碗煲仔飯必備既豉油
✨臘味又係分另一碟上, 潤腸, 臘腸, 臘肉, 臘鴨全部都好高質
✨特別highlight潤腸好粉好滑, 充滿油香; 臘肉拖過水唔會死鹹, 真係食到流晒口水
6️⃣ 薑汁湯圓
✨一人一碗是日糖水, 套餐冇包但我諗個個都會送?
✨薑汁唔算好薑, 但飲完都有少少暖; 湯圓有花生同芝麻, 應是來貨, 都好味!
另收原價加一服務費