2016-04-29 630 瀏覽
來到韓舍, 環顧四周, 環境很寬敞, 食物款式亦多, 未食已令人非常興奮!!飲品的選擇很多, 除了汽水和茶, 還有美錄、蘋果汁等。刺身有數款, 三文魚肥美稔滑, 不錯。其他刺身也頗新鮮。沙律吧有粟米、車厘茄、生菜、紅腰豆等, 可以自製一個健康沙律!!還有不少韓式小食如壽司卷、炸物、水冷麵等, 水冷麵清涼爽口, 不錯。熟食有豬腳薑、口水雞、紅咖啡鴨、忌廉魚柳等, 還是蒸燒賣、糯米飯和蠔粥!! 最愛是煙肉芝士忌廉焗椰菜花, 芝士忌廉香淡淡滲出, 非常香濃美味!! 口水雞香辣, 只是略乾身; 魚柳非常嫩滑, 都不錯。燒物方面, 有牛仔肉、金沙骨、韓式辣雞等, 還有不少蔬菜類。韓式辣雞頗嫩滑, 翠肉瓜爽甜, 秋刀魚亦鮮味十足, 是我的最愛!! 甜品款式眾多, 還有不少DIY甜品, 相當新奇有趣。除了可以自製雪條, 還可自製紫薯鯛魚燒和棉花糖!! 鯛魚燒外脆內軟, 配上綿甜的紅豆, 很好吃!! 甜品有不少mousse類蛋糕和奶凍, 還有拿玻崙、綠茶草餅等! 令人最驚喜的是有芝士撻, 而且味道很出色, 有流心而芝味濃郁!! 雪糕是牛奶公司出品, 普通吧。這裡環境不錯之餘, 食物也比預期出色, 價錢
飲品的選擇很多, 除了汽水和茶, 還有美錄、蘋果汁等。
刺身有數款, 三文魚肥美稔滑, 不錯。其他刺身也頗新鮮。

這裡環境不錯之餘, 食物也比預期出色, 價錢較酒店相宜, 值得一試!!

2016-04-29 756 瀏覽
同朋友旺角行街剛剛是晚餐時段,見到有間新韓燒價錢平而且環境很大種類好多,不只有燒烤而且熟食方面也多到同一般韓燒好有分別。我選擇了窗口坐位好宽濶。吃韓燒第一時間選擇牛肉,豬,雞,魚以及魚丸,章魚等……我個人比較喜歡牛,因為牛也分了好多種部份,口感味非常適中。其次豬勁肉非常嫩口以及雞翼也很入味。之後再看一看熟食,有即炒海鮮烏冬味道都好有水準。還有菠蘿骨和炸魚柳等等……都是一流味道。吃韓燒見到有花蟹和大蝦都是第一次見肉質好新鮮 ,當然要吃埋壽司啦。甜品種類真係可以比起酒店一樣多,但我最like是小蛋糕和飲沙冰。不過覺得時間真係太短呀。
2016-04-15
5 分鐘 (堂食)
2016-04-28 1369 瀏覽
又約姊妹談心, 想搵間坐得舒服D既餐廳, 佢話不如韓燒, 就搵左哩間喇^^出面等緊時, 有部爆谷機雖然只係係咁易拎左2粒試下但我幾欣賞, 因為覺得哩間食店好CARE客人入去更加覺得驚喜, 因為環境好整齊又好乾淨, 我覺得直頭拍得住酒店級數, 而且我地黎係星期五, 2個人ONLY, 竟然幸運地可以坐卡位4人枱, 不過我再八下另外一邊的坐位, 其實都好有空間感, 行黎行去拎野食都算OK首先試下前菜冷盤先毛豆啱啱好, 唔會太淋泡菜爽脆, 我最鍾意用黎夾住燒肉一齊食青口,  大蝦都好甜, 係新鮮既質感, 肉質係彈牙既見到隔離枱呀姨勁攞菠菜係我本人中意食, 哈, 唔會淡謬謬肉類好多種類平時我最鍾意食牛五花, 哩間的都好正, 肉同脂既比例啱啱好, 充滿油香又唔會太肥今次竟然發現另一樣比牛更好食, 就係辣味雞扒, 我地拎完又再拎, 因為係非.常.之.嫩, 辣味又唔會太搶, 只係微辣, 我朋友唔食辣都食到另外雞翼, 雞腎, 羊架都非常之欣賞由此一讚既係佢地既調味做得好好, 好夠味而且係有層次唔會一味只有咸味食完果晚都唔會話特別口渴另一樣好正既係好多菇菜類揀, 冬菇同翠玉瓜鍾意既真係要試燒完係多左重香甜

出面等緊時, 有部爆谷機
雖然只係係咁易拎左2粒試下
但我幾欣賞, 因為覺得哩間食店好CARE客人

首先試下前菜冷盤先

毛豆啱啱好, 唔會太淋

泡菜爽脆, 我最鍾意用黎夾住燒肉一齊食

青口,  大蝦都好甜, 係新鮮既質感, 肉質係彈牙既

見到隔離枱呀姨勁攞

菠菜係我本人中意食, 哈, 唔會淡謬謬
肉類好多種類

平時我最鍾意食牛五花, 哩間的都好正,
肉同脂既比例啱啱好, 充滿油香又唔會太肥

今次竟然發現另一樣比牛更好食,
就係辣味雞扒,
我地拎完又再拎, 因為係非.常.之.嫩,
辣味又唔會太搶, 只係微辣, 我朋友唔食辣都食到

另外雞翼, 雞腎, 羊架都非常之欣賞

由此一讚既係佢地既調味做得好好, 好夠味而且係有層次
唔會一味只有咸味
食完果晚都唔會話特別口渴
另一樣好正既係好多菇菜類揀, 冬菇同翠玉瓜鍾意既真係要試

燒完係多左重香甜既感覺, 而且仲係好多汁

證明係好新鮮
仲有十款左右既熟食, 不過我真係試唔晒...太飽...哈哈

甜品方面都有好多款蛋糕仔, 啫哩, 餅類, 糖類, 雪糕...成廿幾三十款,
我最鍾意杯仔提拉米蘇, 充滿奶香

另外仲有朱古力噴泉同自製炒雪糕,
見到幾個小朋友喺到研究, 見到都覺得開心

差D唔記得講, 刺身必食
我地拎左幾轉三文魚同帶子, 真係好鮮甜又有咬口
拍得住連鎖壽司

其實我地2個女仔黎講都算食得多

但都係試唔晒,

下次一定要再黎試埋其他!!
2016-04-22
15 分鐘 (堂食)
成班朋友一行四人去旺角搵食,其中一位朋友話想食放題, 咁我地就搵左一間位處於創興廣場既韓舍, 一入到去, 第一眼嘅感覺已經覺得呢間餐廳唔錯, 裝修十分之摩登, 餐廳用餐空間都幾大, 完全唔覺得有任何壓迫感, 餐廳環境都乾淨企理!值得一提係我一坐低,就留意到佢地係用電爐燒野唔係用明火爐, 好處就係係燒野既時候唔會有一種缺氧既感覺,而佢地既電燒爐火力都十分夠力 ,燒食物的速度都幾快!韓舍有幾多野燒下咖! 有南瓜,雞髀菇,紫洋蔥,茄子, 三色椒,四季豆,菠蘿,翠玉瓜,芝士腸,豬肉餃,獅子狗,炸魚皮,豬頸肉 ,金沙骨,秋刀,多春魚,秋刀魚 叉燒豬扒, 原塊豬梅肉, 豬腩片,韓式辣雞, 原味雞翼,香辣雞翼,雞腎,牛仔骨 ,牛肉片,牛肉粒!有咁多野食,但我想同大家分享嘅係韓燒食物當中,佢地既牛肉片同牛肉粒,兩樣都醃製岩岩好,唔會太鹹亦都唔會太甜,燒完之後食落口個口感岩岩好, 牛肉片就好香滑, 牛肉粒就好彈牙!啟熟食方面,佢地個豪做得好特別,係個豪上面加飯同芝士 ,好香口,鹹甜度適中!另外佢地個黑椒燴牛肉,牛肉十分入味同十分之琳 入口口感好滑, 依道菜式亦都係食肉獸既一個好選擇!飲品方面,佢地有自製
韓燒1
韓燒2
好多牛!
好多牛2
豪上面加飯同芝士
黑椒燴牛肉
飲品方面,佢地有自製的沙冰飲品, 分別有番石榴同黃蘋果味, 我試左佢地個番石榴味覺得口感好好,冰的密度夠密,唔會太甜!除咗自製沙冰飲品之外仲有汽水機, 可樂,芬達,雪碧 , Coke Zero都有齊曬!
自製的沙冰飲品
自製的沙冰飲品(番石榴味)
佢地既甜品十分之豐富, 有自製棉花糖,自製雪糕條,大量唔同款式既蛋糕, 仲有朱古力噴泉整朱古力棉花糖! 真係食得非常之過癮! 但我最鍾意嘅就係佢地而部雪糕條機!好好玩,做完之後好有成功感! 做出來的雪糕條唔會太甜,但做的時候十分之考技巧,我諗我要去多幾次先至可以完全掌握到個技巧!
雪糕條
棉花糖加忌廉! 佢地依款甜品棉花糖加忌廉好正!棉花糖口感煙韌!忌廉亦都唔會太甜,入囗時真係覺得好舒服!係飯後埋齋既一個好選擇!
棉花糖加忌廉!!
總括來講係旺角區二百幾蚊就可以食到咁多好野,韓舍真係一個唔錯既選擇!
$200+
好多牛!
好多牛2
豪上面加飯同芝士
黑椒燴牛肉
自製的沙冰飲品
自製的沙冰飲品(番石榴味)
雪糕條
棉花糖加忌廉!!
2016-04-19 1461 瀏覽
最近心癢癢好想去食韓燒,於是約咗一班朋友收工一齊去燒一燒!朋友之前去過韓舍,評價都唔錯所以決定跟佢一試!韓舍位於創興,都方便大家又易搵!去到好似食自助餐一樣,燒肉一區、刺身壽司一區、熟食一區,甜品一區!好清晰 燒肉種類好多,唔怕冇肉食!我最愛係蒜蓉雞翼!雞翼醃得夠味,燒完都有蒜香味!唔錯! 仲有辣味雞柳都唔錯,雞肉帶有少少辣,配合生菜食會減低個辣度,適合喜歡小辣嘅朋友!除咗食肉之外,仲有好多蔬菜可以揀!各種菇類,茄子,連菠蘿都有!燒菠蘿最正,令整餐覺得冇咁油!刺身壽司一定要食,款色多!估唔到連海鮮都有!冷盤有海蝦、青口、蟹!都幾新鮮,一d都唔腥!熟食方面,選擇都幾多!就算朋友仔唔太喜愛燒肉,韓舍嘅選擇好多,唔怕冇野食!仲有可以試下口水雞,雞肉嫩而且辣得過癮,好有川味 推介嘅有炸物,好好彩佢岩岩炸起,食落真係好脆!蠔仔炒飯都不錯,炒飯唔會好乾,確有酒店水準!甜品方面連朱古力噴泉都有!哈哈 童心未泯。。。成班大細路都爭住要玩下!有得任飲任食,真係好開心! 食到好飽,抱住個肚返屋企!

甜品方面連朱古力噴泉都有!哈哈
童心未泯。。。成班大細路都爭住要玩下!
有得任飲任食,真係好開心!
食到好飽,抱住個肚返屋企!
2016-04-07
2016-04-18 1406 瀏覽
一早訂好枱, 去到即刻有位, 平日晚上都幾多人,幾乎滿座, 唔同入座時間價錢都唔同, 食物款式都幾多, 韓燒, 壽司, 刺身, 熱食,甜品等等, 款式都比其他韓燒食店多韓燒食物有豬扒, 牛扒, 牛仔骨,黑椒牛肉粒, 多春魚, 疏菜,雞扒, 雞翼,魷魚等等, 推介雞翼, 有辣同唔辣, 入味得黎辣味夠, 愛辣的必試, 牛仔粒都唔錯, 切得細細粒, 好快熟,燒完後仲好淋身, 其他肉類都有水準泡菜, 估唔到又幾好食, 夠辣, 唔太酸, 當開胃菜唔錯海鮮冷盤, 有蝦同青口, 等燒野食時食住先, 蝦都幾鮮甜, 又彈牙, 我地一班人都食左幾多下自助飲品吧, 有汽水, 沙冰, 熱飲有咖啡, 美錄, 仲有茶, 梗有一款岩飲壽司及刺身, 唔記得影相, 剩係記得影鰻魚壽司, 每款試了少少, 都幾鮮, 刺身有三文魚, 希靈魚,蟹柳, 厚切又肥美, 壽司細細件, 可以留肚食下其他野甜品時間, 款式好多, 有啫喱, 桂花糕,蛋糕, 雪糕, 炒雪糕等, 己食得太飽, 所以只係食左雪糕, 有軟雪糕, 及自助雪糕, 都幾得意, 有雪呢拿,芝麻及薄荷朱古力雪糕, 芝麻味夠濃,薄荷配上粒粒朱古力又可以加強口感及甜度岩岩好
泡菜, 估唔到又幾好食, 夠辣, 唔太酸, 當開胃菜唔錯
壽司刺身, 唔記得影相, 剩係記得影鰻魚壽司, 每款試了少少, 都幾鮮, 刺身有三文魚, 希靈魚,蟹柳, 厚切又肥美, 壽司細細件, 可以留肚食下其他野
2016-04-16 1091 瀏覽
韓燒放題,不但有韓燒食物,仲有日本刺身,壽司,中式餸菜,甜品專櫃,汽水bar,種類多,同朋友來吃,各人喜好都滿足到。 韓燒放題,當然要講下牛,豬,雞肉,醃制鮮肉,非常入味,黑淑牛排,醬油雞肉等等。最好味的就係鐵板义燒,比起燒味鋪既义燒更肥瘦適中,又冇染料,有豬肉既鮮味,半肥瘦义燒有回甘既味道,肥膏似啫梨般爽口,吃完後口腔番有回甘既味道。
韓燒放題,不但有韓燒食物,仲有日本刺身壽司,中式餸菜,甜品專櫃,汽水bar,種類多,同朋友來吃,各人喜好都滿足到。 韓燒放題,當然要講下牛,豬,雞肉,醃制鮮肉,非常入味,黑淑牛排,醬油雞肉等等。最好味的就係鐵板义燒,比起燒味鋪既义燒更肥瘦適中,又冇染料,有豬肉既鮮味,半肥瘦义燒有回甘既味道,肥膏似啫梨般爽口,吃完後口腔番有回甘既味道。
2016-04-12
2016-04-16 912 瀏覽
女人對感情可能比男人專一,但對食物比較多心,如果你同我一樣,又想食韓燒又想食刺身 壽司 海鮮,又想食熟食,仲想食埋甜品既話,你就一定要黎韓舍,呢度可以滿足哂你多心既所有願望,一入去已經見出面坐滿等既人,心想,好在一早book定位,到走既時候,出面等既人多得誇張,咁多人黎,質素係點呢?由先同大家睇有幾多選擇先佢既被好鮮甜,推介相片不能盡錄,因為我只可以post限量既相,但佢食物既種類同款式真係勁多,老實講,到最後我應該只係試左全部既一半就好飽,要留番下次再戰韓燒部分所有肉類,例如豬頸肉,雞翼,牛肉,都唔會好似出面咁“那”到d肉林哂,我揀左d調味唔係好濃既肉類,再佢配備既汁,更為美味我燒野食中,最鍾意燒蔬菜,一黎可以減少自己既罪惡感,二黎感覺好清新,而呢度提供既蔬菜類款式都好多,最鍾意佢既豆,茄子,菠蘿極力推介秋刀魚,外皮脆,內裡超甜超好味,一d 腥味都無,而且佢個爐完全唔會痴住呢個焗蠔個樣好靚,味道都可以但蠔就較細隻食到最後,本身大戰甜品,奈何已經飽到上心口,所以食唔落好多,只係試左幾件糕點同雪耳紅棗糖水,飲完最尾糖水感覺好滿足,餐廳唯一缺點係抽氣系統較差,食完會成身味道,其他野都好滿意

由先同大家睇有幾多選擇先
佢既被好鮮甜,推介
韓燒部分

呢個焗蠔個樣好靚,味道都可以但蠔就較細隻

食到最後,本身大戰甜品,奈何已經飽到上心口,所以食唔落好多,只係試左幾件糕點同雪耳紅棗糖水,飲完最尾糖水感覺好滿足,餐廳唯一缺點係抽氣系統較差,食完會成身味道,其他野都好滿意,為星期五畫上完美句號,

2016-04-15
2016-04-16 750 瀏覽
想食韓燒又想試下新野,任食黎講價錢幾抵,再入去睇睇都好多款選擇,就揀左呢間! 爆谷機預備比等候緊既客人,非常細心! 一入門已經比一系列甜品所吸引!仲有我最喜歡食的木槺布甸!放題都有咁多質素甜品,屬有誠意!茄汁、辣椒醬、特別仲有泰式雞醬! 豬腩片夠薄、肥瘦分明!韓式辣雞肉質滑,小小辣又夠口感!呢款我係食最多! 雞腎、牛肉片、牛肉粒、牛展、黑椒牛肉粒,好夠味牛都有咁多選擇! 有我最愛既芽菜、波菜,爽身開胃! 小小前菜每次都有特色!蟹子海蜇爽身口感!仲有一口芝麻醬滑溜豆腐!岩曬鐘意食小食既我!熟食都幾有特式,有咖啡豬仔骨、泰式紅咖哩鴨,味覺多種感受! 魚生新鮮無冰水味,象拔蚌爽! 食完咁多肉,食返蔬菜類翠肉瓜、冬菇,夠爽口! 滿滿的食物響肚裏,再沖埋杯茉莉熱茶,清清甜甜

爆谷機預備比等候緊既客人,非常細心!

茄汁、辣椒醬、特別仲有泰式雞醬!

雞腎、牛肉片、牛肉粒、牛展、黑椒牛肉粒,好夠味
牛都有咁多選擇!

有我最愛既芽菜、波菜,爽身開胃!

熟食都幾有特式,有咖啡豬仔骨、泰式紅咖哩鴨,味覺多種感受!

魚生新鮮無冰水味,象拔蚌爽!

食完咁多肉,食返蔬菜類翠肉瓜、冬菇,夠爽口!

滿滿的食物響肚裏,再沖埋杯茉莉熱茶,清清甜甜
2016-04-16 655 瀏覽
上星期想請我的補習學生食飯,本來想帶他去酒店食自助餐,但他說想吃旺角一間韓式自助餐,他說曾經和幾位同學一起去過覺得好食!所以今日是他帶我來食的! 竟然餐廳不單止沒有令我失望,也給了我很多驚喜! 真的沒想到一間價錢大眾化的自助餐也可以有這麼好的水準,果然是他們所說的"酒店式自助餐"去到門口見到一個幾特別的燈飾,最特別的是,他們供應免費popcorn 在門外給正在等位的人,我覺得很貼心啊!侍應帶我們坐到自己的位, 一坐下,見到有一個好像水喉一樣的東西,是抽油煙的😂!真的很特別的設計!想提提的是,這間自助餐給我的感覺是不低檔的,因為他們的裝修很摩登,而且他們把餐廳的光線調校得不太光,令我真的覺得是有一種酒店式的感覺,而且地方很乾淨,一點也不污糟,食物種類多,所以我對餐廳的第一感覺是非常良好的!首先去拎生肉去燒,款式非常多,有牛肉粒、雞腎、原味和香辣雞翼、芝士腸、秋刀魚、多春魚、薄切豬楠肉、鮮魷魚⋯⋯而我最愛的是韓式辣雞和香辣雞翼!雞翼非常入味,小小辣是我最愛!而且因為有生菜和泡菜供應, 所以我把生菜,泡菜和燒肉包在一起吃😍魚生區:有很多壽司和刺身選擇,我就不停食三文魚,三文魚沒有根的,很正!

魚生區:有很多壽司刺身選擇,我就不停食三文魚,三文魚沒有根的,很正!
海鮮區:我今日有少少皮膚敏感所以就沒有食太多海鮮,但也食了幾隻蝦,非常鮮甜又大隻!
熟食區也很多不同種類的食物:熱狗,菠蘿雞柳,豬腳薑,芝士焗茄子...etc
甜品區:其實都是一個highlight,因為竟然甜品可以有超多選擇!除了有平日例牌的cakes,還可以自己炒雪糕,自己轉棉花糖,自己玩朱古力噴泉 !我見有些小朋友玩得很開心呀😆😆😆
這間餐廳我一定再來,價錢十分大眾化,而且一家大細都啱食,尤其是小朋友一定很開心哦!
2016-04-15 809 瀏覽
曾經是最好朋友的人,一年多沒有見面,趁她生日把她約出來,請她吃生日飯,愛放題的她選擇了還未去的韓舍。店內空間感十足,每張檯面都闊絡明亮,可坐二至四人。燒烤爐架採用去油式,燒肉時多餘的油分會流到爐底去,不過放題期間沒有主動更架爐架,我們燒第2轉時爐架有剩如的炭粒粒。 燒烤肉食選擇豐富,非肉食的選擇還有瓜,菇,菠蘿,粟米等。旁邊還有生菜,蒜片,韓式辣醬,喜歡的可以自行製定韓式食法。 除了燒烤部還有熟食部,多國菜款式也有。口水雞,豬腳薑,紅咖哩等。也有魚生部,即叫即切保持新鮮,但壽司選擇卻不算多。 相對其他食物種類,這裡的甜品選擇明顯較多,佔用地方也較廣,而且擺設也帶點酒店風。 除現成甜點外,這裡還帶點玩味製作,有炒雪糕機,雪條機,棉花糖機,朱古力噴泉,鯛魚燒,甜品畫字製作,雪糕機等,吃甜品也可以多姿多采。不過有些機器卻教學欠奉,像是炒雪條機,我們憑感覺去做,但卻好像不太成功。但我們也在鯛魚燒,棉花糖機,和畫字當中找到滿和快樂,而且味道也不差。餐廳環境舒適,1.5小時的放題其實都剛好足夠,不過可能是夜人客未算很多,某些甜品沒有refill,未能一一盡
店內空間感十足,每張檯面都闊絡明亮,可坐二至四人。

餐廳環境舒適,1.5小時的放題其實都剛好足夠,不過可能是夜人客未算很多,某些甜品沒有refill,未能一一盡試。

2016-04-07
2016-04-14 683 瀏覽
約左阿妹去旺角食晚餐,路過創興廣場,見到“韓舍”餐廳名幾特別,心想是食韓國餐,入到坐位先知原來是自助餐,有好多野食,飲品,甜品,肉類可以燒烤的。我行了一圈實在野食太多,攪到唔知自己想食邊樣先。我只食了以下的食物,已令我飽到抱住個肚走人。我首先食了三文魚壽司,甜蝦壽司,魷魚壽司,辣味螺肉,中華沙律。與日本餐廳的味道差不多。之後食了些熟食,每樣只食一小件,試一下味道口水雞~~肉嫩,不太辣甜酸雞~~甜甜酸酸,好開胃炆鴨~~肉質不太韌,入味,佢地用茄子,去炆的青口~~都算大粒,有口感凍蝦~~肉爽,有蝦味泰式炸蛋糕~~肉質彈牙薯餅~~是做成心形的,唔食唔知係薯蓉。之後就開始慢慢燒烤,個燒烤爐的抽風機在旁邊,細細個,唔會阻外燒烤,可以左右移動,而抽右油煙會經過枱底下通風系統的。牛肉片~燒到剛剛好熟,有少少醃料味,我用新鮮生菜,包住韓式泡菜及韓式辣醬食,又好味,又好有韓國的特色。我食了好多韓式生菜包。牛肉粒~~比較大粒,所以要燒到外面少少焦香,裡面剛剛好熟,先可以鎖住肉汁,又有口感。雞翼~~燒完外脆,內裡鎖住肉汁,肉又滑,仲醃得好好味。牛仔骨~~燒完肉嫩,唔韌,又唔會有太多脂肪。豬頸肉~~香口爽脆,

我行了一圈實在野食太多,攪到唔知自己想食邊樣先。

我只食了以下的食物,已令我飽到抱住個肚走人。

之後食了些熟食,每樣只食一小件,試一下味道

口水雞~~肉嫩,不太辣

甜酸雞~~甜甜酸酸,好開胃

炆鴨~~肉質不太韌,入味,佢地用茄子,去炆的

青口~~都算大粒,有口感

凍蝦~~肉爽,有蝦味

泰式炸蛋糕~~肉質彈牙

薯餅~~是做成心形的,唔食唔知係薯蓉。

雞翼~~燒完外脆,內裡鎖住肉汁,肉又滑,仲醃得好好味。

牛仔骨~~燒完肉嫩,唔韌,又唔會有太多脂肪。

豬頸肉~~香口爽脆,唔肥

羊架~~大大件,肉香口嫩滑,無蘇味。

燒洋蔥圈~~把洋蔥切到一片片,燒到6成熟,一個圈一個圈食,好甜好好味。
食完一大堆肉之後,最後到甜品

壽司區~有好多三文魚壽司,熟蝦壽司,甜蝦壽司,魷魚壽司,三文魚刺身,八爪魚。
飲品區~有多款汽水,熱茶,好力克。中國點心區~~估佢唔到有中國點同魚肉燒賣,牛肉燒賣,蒸糯米飯。
熟食區~~有口水雞,炆鴨,甜酸雞,豬仔骨,專人立即燒烤的雞脾。
冷盆區~~有凍蝦,青口,花蟹。
小食區~~韓國泡菜,醃青瓜,醃蒜頭,冷麵,韓式飯卷,吞拿魚多士。
甜品區~~有好多蛋糕仔,布丁,芝士蛋糕,雪糕,最特別是有自己整棉花糖。
主角一定是韓國燒烤啦。有好多款式,豬頸肉,金沙骨,牛肉粒,牛肉片,雞胸肉,魷魚片,青魚,多春魚,茄子,鮑魚菇片,洋蔥片,南瓜,菠蘿片,青椒.....。
我食了幾個布丁及蛋糕仔已經飽到食唔落其他野了。200幾蚊食咁多食物真好低。下次再食過。
With hundreds of Hongkong-nized budgeted buffet options to choose from in Mongkok, I would rate this one over most of the others for its efficiency, variety, creativity and quality of the sashimi and desserts at a very cheap and amazing price of 168HKD at normal rush hours. It’s creative ---- there are self-catered bars for people cook their own choco cakes, marshmallow sticks, waffles and more. I made one choco cake ---- simple but yum. Its desserts are delightful, thoughtful and flavorful ----
Its desserts are delightful, thoughtful and flavorful ---- with such a budgeted price they pour their best out to bake cute Easter egg cakes, crème brulee, choco cheese tart and mille-feuille. The egg on the cake is actually a crunchy peanut butter ball, while the sponge cake is very verv buttery. The crème brulee is rich in the flavor of caramel and egg, very up-to-standard. Cheese tarts continues to be one of the Hongkongers’ hottest new street foods in this year and this restaurant has brought this hit into its menu. The mini choco cheese tarts are excellent for me which I ate 4 in a row. I also can’t believe they serve unlimited strawberry mille-feuille. It is very good as well.
Unlimited fatty salmon sashimi ----- mostly fatty salmon sashimi are not served at buffet, if to order a la carte it would be 50HKD+. However, they serve it at the buffet! Surprisingly they are fresh succulent! Other sashimi such as abalone are also great!
They have cooked and raw food sections, which from raw sections you can expect usual meats options you can find in a Korean grill buffet. However what is interesting lies in the cooked food section ----- it has a chef corner which you can ask the chef to cook anything for you. They have my favourite brown sticky rice with Chinese cured meat, street-food style shao mai and sweetened crispy-skinned pork with pineapple. Other cooked foods are renewed from time to time, but their ingredients and execution are not as good.
Staff are nice and I could see a merry crowd of youngsters coming and going. It’s quite a popular place. It’s on my re-visiting list.
2016-04-04
2016-04-13 565 瀏覽
韓舍一向聽說旺角有家媲美酒店水準的韓燒放題今次就和屋企人到此一試:韓舍入內環境乾淨衛生,坐的是卡位,坐得好舒服自助沙律吧和棉花糖機最多小朋友大量刺身、壽司和熟食天婦羅與冷盤海鮮最多人排刺身區:超多人,因為有新鮮極厚切三文魚入口就是全口三文魚香味,非常鮮甜肥美烤肉區:肉類選擇很多,有魚、豬、牛、雞、雞腎、雞翼、多春魚、金沙骨,沒有雪藏味,而且入口香得來又JUICY!強大的蔬菜與菇菇兵團:青椒,茄子,洋蔥,雞脾菇,南瓜,冬菇,粟米,實在非常豐富!甜品:實在意想不到的精緻與好吃朱古力噴泉,棉花糖,炒雪糕,鯛魚燒 = 專為小朋友而設,大人都在玩果凍,奶凍,芝士蛋糕,朱古力蛋糕,數不盡的口味細細粒,容易食,非常吸引而我的最愛,還是即製沙冰和軟雪糕,香滑好味,非常不錯
韓舍
一向聽說旺角有家媲美酒店水準的韓燒放題
今次就和屋企人到此一試:韓舍
入內環境乾淨衛生,坐的是卡位,坐得好舒服
自助沙律吧和棉花糖機最多小朋友
大量刺身壽司和熟食
天婦羅與冷盤海鮮最多人排
刺身區:超多人,因為有新鮮極厚切三文魚
入口就是全口三文魚香味,非常鮮甜肥美
烤肉區:肉類選擇很多,有魚、豬、牛、雞、雞腎、雞翼、
多春魚、金沙骨,沒有雪藏味,而且入口香得來又JUICY!
強大的蔬菜與菇菇兵團:青椒,茄子,洋蔥,
雞脾菇,南瓜,冬菇,粟米,實在非常豐富!
甜品:實在意想不到的精緻與好吃
果凍,奶凍,芝士蛋糕,朱古力蛋糕,數不盡的口味
細細粒,容易食,非常吸引
而我的最愛,還是即製沙冰和軟雪糕,
香滑好味,非常不錯

題外話/補充資料: 作為旺角的自助韓燒,價格合理 適合大人細路一家人吃的選擇
2016-04-02
10 分鐘 (堂食)
2016-04-13 547 瀏覽
女朋友食過兩次,終於到同我去食喇韓燒嚟講,食物款式算適中,有沙律,有熟食,有壽司刺身,有甜品,當然仲有韓燒既食物喇!價錢算ok架喇!不過對於我呢個食野一定要飲野既人嚟講,野飲就爭啲喇!沙律醬款式好齊呢!啲菜好新鮮,食落唔會苦,食得出唔係平價錢竟然會有蝦和青口食wo, 韓燒少有,間單煮法,最鐘意食蝦,彈牙唔會粉,餐廳refill得幾快雖然壽司唔係主角,不過每樣都食左兩件,仲有3文魚,希寧魚,8抓魚等刺身,唔可以話係最新新鮮,但食得出唔係平價貨,因為有魚味,唔會淡而無味果種,刺身份量都好夠 呢兩道餸:春卷,肉丸,其實係普通野,但最睇到間餐廳有無水準,春卷夠脆,肉丸食落去,肉既比例多過粉,合格!不過一定要配合啲醬一齊食呀!酸辣醬,我既至愛 嚟到主角喇!不過要先講返個環境,的確唔錯,需知環境都幾影響食慾架麻,首推牛柳粒,切到正方型,好有彈性,跟住就係豬肋骨,骨頭同啲肉既比例適中,又可以算下舊骨頭,其他蔬菜瓜類唔係燒左好多,不過一定要燒菜肉瓜,因為好爽,多汁,可以抵消返食咁多肉,係砌得厚得濟者
女朋友食過兩次,終於到同我去食喇

沙律醬款式好齊呢!啲菜好新鮮,食落唔會苦,食得出唔係平價錢

2016-04-12