2016-11-26 262 瀏覽
想有酒店級嘅享受,又想食物選擇又多,呢間韓舍確實係個好好嘅選擇,淨係見到咁多飲品可以揀就知道。揀好飲品之後,就係食前菜嘅時間。日式螺肉、清新嘅芝麻豆腐、又有鮮味十足嘅三文魚、鮑片刺身,質素相當高。跟住又食左幾款炸物,包括吞拿魚酥皮盒,餡料豐富、值得一試。而炸香蕉相當特別,唔係度度都食到。除左刺身之外,海鮮都有供應,大大隻嘅鮮蝦,青口絕對係係酒店級級數,新鮮而又蝦膏又多。燒肉當然係今晚嘅主菜。牛肉粒、牛肉片,雞柳、辣雞、雞翼、豬扒、雞腎、金沙骨... 樣樣數之不盡。香草雞味道不錯,香草味濃,雞肉鮮嫩; 牛肉粒肉味濃郁,燒5成熟就啱啱好。甜品時間,淨係睇相都知道有幾豐富,日本的水信玄餅賣相精緻、芝士蛋糕芝士味濃郁。加上又有炒雪糕機,pancake 機,棉花糖機,仲有爆谷機, 所以我形容係酒店級享受係非常貼切。
2016-11-22
2016-11-24 300 瀏覽
旺國韓舍,餐廳空間充足,坐位寬闊,具有空間感,冷氣較為凍。韓燒放題價錢個人認為也不太貴,價錢大約為148至178。韓舍晚巿放題提供不同食物,包括:刺身壽司甜品,自製雪糕機,炮谷機,自製炒年糕。。。當然不少得係各種韓燒肉類比人選擇。 肉類也很新鮮入味,種類很多, 例如再用豬扒,牛肉粒,秘制雞翼等等。職員會因應客人對食物既需要作出補給。👍😋唔驚比人食哂。甜品種類也很多,確係幾抵食既放題呀!😋
旺國韓舍,餐廳空間充足,坐位寬闊,具有空間感,冷氣較為凍。
韓燒放題價錢個人認為也不太貴,價錢大約為148至178。
2016-11-16
2016-11-20 397 瀏覽
星期六到處都係人,上到創興見到呢間仲有位,試吓吧!食物種類雖多,但新鮮程度麻麻,天婦羅淋嘅,牛肉un嘅,甜品變壞埋,真可悲!😟好彩!有得玩吓,有綿花糖機,有燒餅機,仲有部整冰嘅嘢,味道?.......重聚.....難也!
食物種類唔多!食物質素一般!環境唔差,但煙太大及地面比較滑!職員服務態度其差!時間一到直接收桌上物品,時間到前完全没有任何提示!時間一到立即趕客,加上完全無任何禮貌!
食物種類唔多!食物質素一般!
環境唔差,但煙太大及地面比較滑!
2016-11-20 1966 瀏覽
晚飯的時間,我和朋友路過這間韓燒自助餐,看見店內環境清潔衛生而且十分寬敞,店內的顧客很多,應該是食物質素很不錯,價錢十分合理,又係任飲任食,便決定入去試一試食物的種類非常多,有生的食物可以拿來自己燒例如有金莎骨,串燒雞肉,票米,芝士腸等等,亦有熟的食物例如有雞扒,炒麵等等,除此之外還有爆谷,糖水,刺身,壽司,自制炒年糕,炒雪糕等,飲品有熱有凍十分細心,熱的飲品例如有好立克,美祿中國茶等三文魚,吞拿魚刺身刺身厚身十分公道,外面有些店鋪只會切得很薄,清鮮,清幽,每一片刺身大小均一樣,師傅力功有些料到稻庭烏冬烏冬軟彈煙韌壽司蝦壽司清鮮甜美,黏口的蛋壽司整體來說,食物的質素很高,價錢非常合理,店員服務態度良好和有禮貌,店員很勤力去收已食完的碟,店員會周圍行,只要人客舉手需要他們幫忙,他們便很快地去到客人面前,而燒食物的過程,爐旁有抽煙功能,煙吾會四處散發,這一點做得非常好,所以我認為這間餐廳值得再去惠顧

食物的種類非常多,有生的食物可以拿來自己燒例如有金莎骨,串燒雞肉,票米,芝士腸等等,亦有熟的食物例如有雞扒,炒麵等等,除此之外還有爆谷,糖水刺身壽司,自制炒年糕,炒雪糕等,飲品有熱有凍十分細心,熱的飲品例如有好立克,美祿中國茶等

三文魚,吞拿魚刺身

烏冬軟彈煙韌

壽司
壽司清鮮甜美,黏口的蛋壽司

2016-11-14
$174 (宵夜)
  • 自製炒年糕
  • 刺身
  • 壽司
2016-11-19 286 瀏覽
如果我book 左枱仲要等半個鐘都未有枱,咁book 枱黎做乜呢?個reception 態度又差,問佢要等多幾耐,佢剩係話要等多兩張枱,由我book 左8點,7點55分上到去,佢叫我等一陣,我8點15分再問,佢話要等多兩張,眼見已經有4到5張枱早過我入去到我等到8點35分,我忍唔住走左。不如你直接話係walk in 無得book la! Book 黎做乜姐,如果你話執枱,叫我等一陣係無所謂,又或者一早話啲客遲左,要8點半左右先有枱,我都無所謂,唔係咁樣又態度差又無枱囉

2016-11-18
50 分鐘 (堂食)
2016-11-17 292 瀏覽
係旺角有好多好野食,今次我同fd去食左韓舍呢間韓燒環境寬敞,具空間感,張枱幾大,每張枱都設有抽油煙設備,可抽走部分油煙有壽司同剌身不過種類不多但肉類就有好多種,有不同口味嘅雞肉串,牛肉串,有辣有唔辣,因為串好晒,所以燒果時較慳位,食果時又方便,調味得宜非常入味,仲有雞翼,雞翼同樣有唔同味,但特別之處係雞翼去骨,所以食雞翼時可以保持食相之餘因去了骨所以雞肉更易入味。係燒過程中,可以去自己斟野飲,有杯幾特別嘅沙冰叫做薄荷檸檬沙冰,飲落去幾醒胃到甜品,非常多花款,除左cheesecake 啫哩,仲有雞蛋布丁,慕絲,梳乎厘,焦糖燉蛋,爆谷,豆腐花仲可以自製棉花糖,章魚小丸子,炒雪糕,又有雪糕機整軟雪糕
係旺角有好多好野食,今次我同fd去食左韓舍

壽司同剌身不過種類不多
仲可以自製棉花糖,章魚小丸子,炒雪糕,又有雪糕機整軟雪糕
2016-11-16
  • 甜品
2016-11-14 2280 瀏覽
想係旺角搵韓國野食,上網搵見韓舍食評都唔錯,就一於去食下啦一出𨋢見到有十幾人等緊位,心諗要等幾耐ga, 但都問下先,服務員話好快就會有位,因為要擺好setting先安排客人入坐,咁好啦,我地照等,差不多15分鐘先有位😥不過都ok la一入門口見到好多好玩既玩意炒雪炒糕機,pancake 機,棉花糖機,仲有爆谷機添,我當然就有玩下炒雪糕機,不過過程都幾辛酸,要企係度炒好一陣子,但又好難摌返起身,至於味道方面呢就不予置評,還是旁邊的桶裝雪糕好味d另外亦有好多調味醬料,迎合唔同人既口味燒肉方面,豬牛羊雞魚都有,仲有蔬菜類ga, 雞腎&豬腩肉好好味,我地不停refill, 另外蔬菜有我成日食既車厘茄,仲有翠肉瓜,茄子,粟米,冬菇⋯⋯仲有其他的,因為我只食左呢幾樣,d蔬菜睇落都好新鮮,同埋好乾淨,抵讚蔬菜新鮮係最重要的仲有好多熱葷添呢個麻辣派對真係要推介比中意食麻辣既朋友,好好食,裡面主要係d丸類,味道真係好出色蟹粥都要一試,好清甜,不過就唔可以食太多,要留肚食其他野除左熱葷仲有壽司&刺身,sake清酒仲可以任飲ga, sake 既酒味不太濃,好易入口,岩哂好似我唔飲開酒既人知唔知呢個係咩呢?無
想係旺角搵韓國野食,上網搵見韓舍食評都唔錯,就一於去食下啦
一入門口見到好多好玩既玩意
另外亦有好多調味醬料,迎合唔同人既口味
蔬菜新鮮係最重要的
仲有好多熱葷添
蟹粥都要一試,好清甜,不過就唔可以食太多,要留肚食其他野
除左熱葷仲有壽司刺身,sake清酒仲可以任飲ga, sake 既酒味不太濃,好易入口,岩哂好似我唔飲開酒既人
知唔知呢個係咩呢?無錯,就係班戟,係榴槤班戟,𥚃面好唔錯,濃烈的榴槤味......
不過個皮就厚左d喇
又一榴槤之作,榴槤芝士雪梅娘,超級美味
大家一定要食呀
甜品都有好多選擇

另外,大家都可以自家制作食品,提供一個area俾我地炒年糕&墨魚丸燒,簡直可以講好食又好玩

特別想講下餐廳既格局,我覺得好寬敞,而且光線好光猛,感覺好潔淨
2016-11-13
15 分鐘 (堂食)
2016-11-09 421 瀏覽
首先178+1%差唔多200只可以食90分鍾時間好唔夠,唔好話一大班人去食其次,衛生方面比較一般,特別炒雪糕既板完全冇人理會肉類方面牛肉咬唔開,羊肉冇羊味但豬頸肉同牛肉片都ok既味道比較好預制甜品如蛋糕類等等味道比較出色相機食先既朋友會好岩但係目的係韓燒似我係食肉獸既朋友就未必適合啦~可能會失望
首先178+1%差唔多200只可以食90分鍾
時間好唔夠,唔好話一大班人去食

其次,衛生方面比較一般,
特別炒雪糕既板完全冇人理會

肉類方面牛肉咬唔開,羊肉冇羊味
但豬頸肉同牛肉片都ok既味道比較好

預制甜品如蛋糕類等等味道比較出色
相機食先既朋友會好岩

但係目的係韓燒似我係食肉獸既朋友
就未必適合啦~可能會失望
2016-11-04 1188 瀏覽
同女朋友難得可以食到一餐安樂茶飯,距話想食韓燒又想食魚生,又想有得挽,心諗邊到有得咁嫁,轉個頭就話食呢間,就膽粗粗試下。😊入到去平日都唔係好full 因為我地食8點9。所以好快有位🙈呢間食物又真係幾多樣化wo,我就每樣講少少。一開始食左個diy沙律,生菜,紅腰豆,粟米同唔同生果都有,同唔會乾曬唔似放左好耐,都幾新鮮,仲有唔同汁俾你落,但如果配料可以凍會更好,始終應該係冷盤。跟住食左壽司,和牛壽司牛肉唔係熟曬的同有少少肥,所以幾唸同幾有牛味。三文魚壽司就脂肪唔夠,但都叫新鮮,不過就覆咬下,甜蝦壽司距係夾之前剛剛refill好,所以幾新鮮好鮮甜,同蝦的腸都有剔走,幾好。如果d飯可以結實少少同夠凍更好。魚生方面我就食左蟹枊棒,同街食果d無咩分別,只不過係長d同少許甜甜的,魚生的三文魚就好好多,起碼都有翻d脂肪,算係咁啦個價都值。韓燒方面,雞腿好夠肥,所以燒完好滑同味道都夠,有少少咸同辣,最仲要係成件都係肉,岩曬我。帶子係大家可以試下,無沙同少許海水味,都唔錯架。粟米就每次都要燒,加少少辣粉一齊燒仲正,同粟米燒完都無乾曬水。至於其他肉就普通貨色啦。最後到挽的方面,女仔最中意的梗係自己整的棉花糖
呢間食物又真係幾多樣化wo,我就每樣講少少。
最後到挽的方面,女仔最中意的梗係自己整的棉花糖,果日就整左士多啤梨味,好甜幾正,而我就食左隔離的乳酪雪糕,好夠凍所以都出得好慢,食落好夠酸落埋生果朱古力針果d配料就完美啦。
最後環境都幾好坐得幾舒服,但唯一要改進嘅就係燈光應該光返少少因為太暗完全睇唔到燒肉燒得熟未。

2016-11-02
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
2016-10-31 505 瀏覽
食放題食到唔夠飽兼想嘔🚽,今次算第一次。以後吾使比錢都吾會再去👎韓燒任食午餐,個火細到一塊薄薄的肉起碼要燒半粒鐘,6人枱得一個A4紙咁大的爐,個火細到將d肉好似焗熟咁。熟食方面,我只有兩個人。但真係揀吾落手,款少同凍冰冰,只有黃瓜湯之外,其餘熟食都是垃圾,薯餅,麥樂雞,麻辣丸,cheap到無論⋯飲品方面,選擇勁少,又cheap,得汽水機,沙冰機(掣作左成個鐘都未有)唯一覺得有少少誠意就是黃瓜湯,其他都垃圾!連佢自己服務員都遞張意見書叫我買評語😏以上食材又差,服務質素又差,埋單服務員收左錢,但沒有收據。打電話再問他點解冇收據,佢話因為我地離開了😤希望睇到呢篇食評嘅朋友自己考慮唔好再上當!
放題食到唔夠飽兼想嘔🚽,今次算第一次。
以後吾使比錢都吾會再去👎

唯一覺得有少少誠意就是黃瓜湯,其他都垃圾!
連佢自己服務員都遞張意見書叫我買評語😏

希望睇到呢篇食評嘅朋友自己考慮唔好再上當!
2016-10-27 511 瀏覽
星期五9月30日因為朋友生日所以黎慶祝, 因為半個多月之前黎食都唔錯, 但今日我係好失望, 沒有諗過咁短時間內可以變化甘大! 去之前仲同朋友讚好, 之後變到甘都真係有點不好意思。 當晚的牛肉粒,一串裡會有一兩粒唔新鮮顏色較黑, 不過我地沒有通知經理, 算啦,咪拎過囉。到講雞翼, 無啦啦變左單骨, 都算, 可咁樣快熟點, ,但得番辣同唔辣, 上次有幾隻味個禾我記得?? 跟著熱食又冇左我喜歡的炸天婦羅😔到甜品, 款已經少左, 但今次既味道好差, 蛋糕口感好乾, 好似放左好耐甘, 係雪櫃果d 又甜到死。唯一 keep 到既係刺身壽司, 中等啦.....今次坐既位置係一入門口轉左, 入面大油煙到呢, 檬查查…那眼既😭😭, 好焗, 完全呼吸不了,我食左2個鍾就吸甘耐, 完全無心機食野, 上次坐出面就好好多囉~同埋唔明做咩用晒竹籖串起晒d 牛肉粒, 好難燒呀又大粒~唔熟呀。菠蘿又串起, 一厚一薄點燒呢? 又要甩番晒出黎燒, 浪費唔環保!另外衛生方面, 放係出面比你拎黎放食物既碟好多污積洗唔乾淨呀…好多白色一達達野痴左係度, 又乾左痴住個碟, 十隻有十隻都係咁! 結論:唔會再幫襯, 同埋唔知係咪假期前就變差囉質數。
2016-09-30
慶祝紀念
生日
2016-10-26 535 瀏覽
晚上2045入座$158,特價時段都算早,未食過就打電話卜位啦,估唔到即日卜位都有位,食完就明點解,因為呢間野我只會幫襯一次試過就夠。2個人食限時90分鐘,不過夠哂鐘佢都無趕我走,可能因為仲有好多位啦。有刺身、壽司、熟食、甜品,同生野食放爐食,仲可以自制小丸子炒年糕,款式黎講算多,味道一般般啦,始於一分錢一分貨。有棉花糖機同炒雪糕自己玩,迎合埋小朋友口味。食完坐多陣走啦,係餐廳入面都唔覺自己臭,入升降機就知出哂事啦,好似食完雞煲陣味咁濃烈,抽氣系統真係要搞搞佢。店員服務態度都唔錯,叫佢換爐都好快手。牛仔骨、冬菇、栗米、雞翼都幾好食,生野食款式都多,野食無問題,最大問題係抽氣,另類趕客。
刺身壽司、熟食、甜品,同生野食放爐食,仲可以自制小丸子炒年糕,款式黎講算多,味道一般般啦,始於一分錢一分貨。有棉花糖機同炒雪糕自己玩,迎合埋小朋友口味。
2016-10-18
2016-10-25 512 瀏覽
食物品種不多,沒什麼選擇。如果在宵夜時段去,更是清盆。以為是較晚時段便宜沒什麼食物了,特意在去一次晚飯時段都不外如是,不會再去了。看似價格便宜但和食物也可成比例。一分錢一分貨。
2016-10-19 4346 瀏覽
跟朋友的聚會,當然會選址在都能夠方便大家的旺角。正當我們都再煩惱要吃什麼的事候,朋友提議附近有間食韓燒的也不錯,食物多樣化,所以我們就往【韓舍】進發。【韓舍】在創興廣場9樓,當時晚上七點十五分,我們去到的時候已經滿座了,外面也有一大班人在等著。我們反正又不急,那就等一等好了。等了大概15分鐘便可入座。在等入座的過程中,我們發現店外有一部爆谷機,可以免費供人自助形式享用。我們當然去試一試,也挺好玩的。不同時段會有不同收費,它分了午時放題和晚市放題。星期六日在8:45pm前入座 $178/大人,$98/小童。早些入場或遲些入場都會再平點。那就要因應個人需要,大部份人都是七點至八點入場的吧。8:45pm入場的算是夜貓子。一坐下,我們倆就急不及待出去拿食物了。對我們這些食肉獸來說,第一時間當然是衝去肉類的攤。這裡有大量不同款式的肉類提肉,有牛肉粒、牛肉片,雞柳、辣雞、雞翼、豬扒、雞腎、金沙骨等等⋯⋯實在太多,不能盡錄,但基本上你諗到的都有。我們拿了一大堆肉二話不說就回座位燒。職員一早就安排好燒爐,所以一回去就可以立即放食物去燒。基本上爐面都十分大面積,可以一次燒大量食物,省卻了不少等待的時間。
我們拿了一大堆肉二話不說就回座位燒。職員一早就安排好燒爐,所以一回去就可以立即放食物去燒。基本上爐面都十分大面積,可以一次燒大量食物,省卻了不少等待的時間。爐上面有個吸煙用的管,可以吸去部份油煙。
芝士焗蠔

在等燒食物的過程中,我們都不會浪費時間,去找點熱食。這個芝士焗蠔挺不錯,芝士加上沙律醬,香濃的芝士味和蠔好配。面頭帶少少焦燶的香口。
松果薯丸&煎餃子
松果薯丸煎餃子

薯丸内的薯蓉細滑,松果味香,整粒薯粒焗到外脆內軟的。煎餃子的外皮香脆,裡面的餡是豬肉,食落都焦香。
煎豆腐
煎豆腐

豆腐都煎得挺香口,上面有木魚絲,但紫菜有點軟身了。但食落其實不錯的,嫩滑的豆腐外脆內軟的。可能因為煎了一段時間,所以放涼了。
稻庭烏冬

我這個人不論食多少菜和肉,都一定要食澱粉質才會飽肚的。見到這裡有稻庭烏冬,當然要食點。醬是分開拿的。烏冬有點軟身,但沾上汁醬食還是可以的,甜甜酸酸帶點麻油香。
韓國素冷麵

這個我之前没有吃過,比較好奇,拿了一個試試看。它的麵比較幼身,口感還不錯,汁醬是甜甜酸酸的,食完好清爽開胃。比我想像中要好食清新。
這裡都有刺身可以食,有三文魚、吞拿魚、希靈魚、鮑片、八爪魚和蟹棒。
刺身
刺身都算新鮮,最期待的是飽片可以任食,飽片鮮甜可口,我點了好多轉。其他刺身都算可口,肉質嫩滑。如果三文魚可以再肥美一點就好了,因為我是三文魚愛好者,對三文魚的要求極高的。
自家炒年糕

這裡有個爐可以讓人自己炒年糕。調味醬都可以自己調配。其實炒年糕真的食好多,但可以自己炒還是第一次。抱著玩的心態一試,挺好玩的,當然自己炒出來的年糕都特別好食。
自製燒八爪魚丸

想不到原來這裡還有一個燒八爪魚機,太令人興奮了,我一直以來都想自己燒一次八爪魚丸。這裡的粉漿都已經調配好,材料都已經預備好放在一邊,十分便利。終於可以一嘗自己燒八爪魚丸!不過它的粉漿好像比較白,燒出來的黏度一般。但其實可以自己燒已經好開心。又可以玩又可以食。
壽司的種類都算多,普通想見的三文魚壽司一定有,還有北寄貝壽司、甜蝦壽司、帶子壽司等等⋯⋯但最特別的是有生墨魚仔壽司
基本上這裡的壽司還不錯,甜蝦幾新鮮,其他壽司都如帶子、北寄貝也比想像中好。帶子的肉質鮮嫩、其他魚肉香甜。唯獨是飯比較結實了一點,食幾件可能就會飽了。
食了一大堆煎炸食物,當然要食一輪菜去清清油膩感,之後才可以食更多。這裡的蔬菜還不少,粟米,菇類和青椒等只必食的了,用來燒就最適宜。
香草雞肉
期待已久的肉終於燒好了!這個香草雞味道不錯,香草味濃,雞肉鮮嫩,燒到焦燶的外皮好香。值得encore。
普通的雞柳也是再燒的首選,肉厚多汁,燒多久都不會硬身。
牛肉粒燒到外層有點焦,食落有濃濃的牛肉味,但略硬肉質。
食完所有熱食主食,當然要食甜品啦。甜品種類多樣化,有大福、那破輪、蛋白mossy、紫薯Donut、牛奶pudding等,應有盡有。還有好多甜品根本我個胃放不下了。
這裡有個清酒自助區,喜歡清酒的朋右可以飲到夠。
平時見到的汽水、沙冰等。
大量的甜品,有兩個大冰櫃放滿了甜品,女孩子最愛!還有日本的水信玄餅,這個比較少見。
沙律bar,自己配一盆自己口味的沙律回座位慢慢食,又可以清清腸胃。
有一個棉花糖機,可认自己做,挺好玩的。看著別人在玩,但因為我太飽了,還是下次來做吧。
這裡的枱非常大,座位都寬敞,環境光猛,內裡有電視,可以邊燒邊睇電視。基本上一家大細來都可以一張枱坐到。

温馨小提示:油煙比較大,最好帶傋一個膠袋放手袋。
2016-10-16
15 分鐘 (堂食)
松果薯丸&煎餃子
香草雞肉