2016-12-20 598 瀏覽
昔日食即韓舍同依家已大不如前,午市好多野唔開放入坐先睇肉類,牛肉得牛柳粒,冇左牛片豬肉類,叉燒豬扒冇叉燒味,只有普通腌味,咖哩同樣都係冇該名有既味。而且冇左豬頸肉好失望。雞類反而較好,泡菜味較吸引,唔會太咸。而甜品方面,以前甜品好多好出色,但依家d款色好小,得重覆的雪芳蛋糕,仲要同一時間出,味道又性,只有偏甜味道。而雪糕,基本好多排隊既小朋友都挖唔到雪糕,太硬,唔止係冰,仲係磚。加上甜品見到職員唔肯放出黎。蛋撻仲要好硬,難食致極整體選擇小,唔值得食!
昔日食即韓舍同依家已大不如前,
午市好多野唔開放

入坐先睇肉類,牛肉得牛柳粒,冇左牛片
雞類反而較好,泡菜味較吸引,唔會太咸。

蛋撻仲要好硬,難食致極
整體選擇小,唔值得食!
2016-12-18 467 瀏覽
囡囡生日,一行6人,有生日優惠(5送1)帶旦糕去,唔需要切餅費。book左8點9,去到都要等一陣先至入得,但都好快。環境算寬敞,唔太迫,有卡位坐。食物就好ok, 款式種類多,而且味道ok, 不但有韓式燒肉同海鮮,仲有日式窩物,有熱食煎炸野(燒豪),仲有魚生(每次可取8片厚切),飲品及甜品種類都好多,而且清酒任飲 ,好似酒店自助餐甘樣,但都係百零蚊位,超抵食。而且…店內有棉花糖機,炒雪糕機,又可自制cup cake, 仲有燒小丸子機,小朋友又可以試下自制,又有得玩。
囡囡生日
),仲有魚生(每次可取8片厚切
2016-12-11 471 瀏覽
晚市8:45 分前$178位,有咁多食物種類,價錢二百蚊樓下,食物OK,算係唔錯的選擇。平日黎都要等位,建議早小小黎排隊。肉類都有十幾款,疏菜又有十幾款。仲有熟食,例如炸物、鰻魚飯、廣島蠔、雞扒等等日式食物方面有魚生同壽司、選擇都有唔少。食咁多肉之後,仲可以食返個沙律,醬汁都有三個選擇。甜品都四五款雪糕,又有軟雪糕。想自己玩可以整章魚小丸子、棉花糖、炒雪糕、焗蛋糕等等。食物質素平均,二百蚊樓下當然唔可以要求五六百蚊質素,勝在多野食多選擇。

平日黎都要等位,建議早小小黎排隊。

肉類都有十幾款,疏菜又有十幾款。

仲有熟食,例如炸物、鰻魚飯、廣島蠔、雞扒等等

日式食物方面有魚生同壽司、選擇都有唔少。

食咁多肉之後,仲可以食返個沙律,醬汁都有三個選擇。

甜品都四五款雪糕,又有軟雪糕。

想自己玩可以整章魚小丸子、棉花糖、炒雪糕、焗蛋糕等等。

2016-12-11 477 瀏覽
同朋友慶祝生日真係令我頭痛,因為要揀地方坐得夠多人,而且仲要傾到計又要食得飽,所以往往都會選擇放題,旺角有咁多間放題真係花多眼亂最後睇openrice 揀咗呢間放題貪佢多選擇同埋有得玩炒雪糕,整八爪魚丸等等喺度食放題真係令人花多眼亂,淨係講肉類都已經有20幾款,餐廳都好細心將肉類串起,方便燒,更加方便去食頭盤方面有蝦青口海帶等等係熱食,我勁鍾意風沙雞翼,餐廳好細心將雞翼一分為二成為單骨雞翼,雞翼葉得非常入味,炸得適中,食落去好脆,雞肉汁鎖哂係入面芝士焗生蠔,芝士勁邪惡唔講唔得,呢度嘅刺身係即叫即切每人每次都有限,確保唔會浪費,喺度嘅刺身都好新鮮,師傅舊舊都厚切,正呀刺身嘅種類都唔少有八至九款仲有不同嘅小食,葡撻係我嘅最愛,外面鬆脆入邊嘅蛋味濃郁喺度食放題有得食之餘仲有得玩,炒雪糕,先將雪糕張放係平板上放平,雪糕漿就會凝固然後再加上不同的配料,炒埋一齊就成功架啦喺度食甜品真係花多眼亂

頭盤方面有蝦青口海帶等等
芝士焗生蠔,芝士勁邪惡
刺身嘅種類都唔少有八至九款
仲有不同嘅小食,葡撻係我嘅最愛,外面鬆脆入邊嘅蛋味濃郁
喺度食甜品真係花多眼亂
2016-12-09 432 瀏覽
一向都唔係啲會死霸住人哋張枱嘅人。你提早嚟埋單嗰陣已經講咗去到幾點。其實夠㗎喇,唔使臨夠鐘前五分鐘就輪流派人嚟用趕人嘅態度「提醒」你夠鐘好走嘅。返屋企睇返以往人哋嘅食評先知,原來趕人已經唔係新鮮事。平心而論,啲肉ok嘅,但係其他嘢食唔多得...同。埋。服。務。好。差
一向都唔係啲會死霸住人哋張枱嘅人。

返屋企睇返以往人哋嘅食評先知,原來趕人已經唔係新鮮事。

平心而論,啲肉ok嘅,但係其他嘢食唔多得...
同。埋。服。務。好。差
2016-12-06 461 瀏覽
約了朋友一起吃韓式燒肉放题。雖然在黄昏時段,氣温開始急降,一到達店門口,店内外熱哄哄的滿是人,寒意全消。店的主食是韓式燒肉,烤熟肉類是要管一段時間,還店内提供其它各樣多元化的自助食品,在等燒肉烤熟之前,不會浪費時間,已經食唔停口。包括沙律吧,前菜,熱輋,刺身,壽司,三文鱼頭湯,豬腳姜 ............同行的小朋友,被其中持別好玩又得意的自助区吸引,这角港裹有pancake機,爆谷機,棉花糖機,仲有可以自己動手的炒雪榚機,令他們玩得開心,食得開心,寒意全消。
店的主食是韓式燒肉,烤熟肉類是要管一段時間,還店内提供其它各樣多元化的自助食品,在等燒肉烤熟之前,不會浪費時間,已經食唔停口。包括沙律吧,前菜,熱輋,刺身壽司,三文鱼頭湯,豬腳姜 ............
2016-12-05 5655 瀏覽
今日同兩位老人家食飯,同佢地食飯好多時都係食中餐,今日試下D新嘢,韓式自助餐。鍾意食咩就自己揀,一定揾到自己鍾意食既嘢。BOOK 左1915 食飯,就番收工時間,比其他時間貴少少, 但都好OK。都算係早唔係好多人,可能大家都等特價時段,4 個人一張大枱坐得好舒適。一坐好就即刻起動,真係有好多食物可以選擇。由生既到熟既,甜品同可以玩既食物,真係應有盡有,真係食緊自助餐,但唔洗200 蚊。勁多選擇,有排揀呢個爐好正,上面就係抽氣扇,吸得好好,個身唔會一陣味仲有勁多炸物呢個我好鍾意既蝦餅大大隻廣島呢個係海膽包仲有饅魚飯熟食多到影唔曬, 蟹粥都釨甜,仲有豬腳彊,真係乜都有當然唔少得沙律同刺身果D冷盤甜品都有好多....仲有棉花糖....食左成個鍾都食唔曬咁多款,真係要唔食午餐咁黎食

勁多選擇,有排揀
呢個爐好正,上面就係抽氣扇,吸得好好,個身唔會一陣味

仲有勁多炸物
呢個我好鍾意既蝦餅
大大隻廣島
呢個係海膽包
仲有饅魚飯
熟食多到影唔曬, 蟹粥都釨甜,仲有豬腳彊,真係乜都有

當然唔少得沙律同刺身果D冷盤
甜品都有好多....
仲有棉花糖....

食左成個鍾都食唔曬咁多款,真係要唔食午餐咁黎食
2016-12-01
2016-12-03 448 瀏覽
自從自助pancake機流行之後,愈來愈多自助餐、放題店也傾向購入或開放更多可供食客自助製作、自助調校濃淡味道嘅機器、廚具……所謂自己放題自己整,一方面可減少餐廳人手、另一方面又可為食客帶來更多體驗樂趣……要知道自助餐有限時,食客慢慢燒、慢慢做,仲唔係3wins咩!?今晚呢間係食韓燒+日式美食放題,韓燒爐置於每枱中央,食客想食牛扒、豬扒、雞翼、魚塊、香腸、魷魚……當然要自己燒……你又可以任攞壽司、剌身、海蝦、蟹粥、各式熱盤等美食。估唔到場內仲分佈咗幾部自助烹調機,有自己炒韓式辣年糕、自己炒鐵板雪糕、自己翻自己烤章魚小丸子、自己撈日式烏冬、自己斟清酒、自己按窩夫筒乳酪……細路見到好開心,大人又可乘機教下烹調嘅道理……至於味道如何,因為配料都已調味,製作過程又有個牌寫明各步驟,只要跟住做,生手都可以零失敗!還有,呢度啲甜品選擇非常多……有豆腐花、葡撻、鮮果蛋糕、木糠布甸、雪糕、乳酪、抹茶冬甩……啱曬甜品控!
自從自助pancake機流行之後,愈來愈多自助餐放題店也傾向購入或開放更多可供食客自助製作、自助調校濃淡味道嘅機器、廚具……所謂自己放題自己整,一方面可減少餐廳人手、另一方面又可為食客帶來更多體驗樂趣……要知道自助餐有限時,食客慢慢燒、慢慢做,仲唔係3wins咩!?

2016-12-02 408 瀏覽
同朋友食飯,朋友總係要求多多,又話要韓燒又話要食刺身,又話要任食,我就揀左呢間比佢食,因為呢度係自助餐 + 韓燒入面有韓燒,仲有刺身,同埋好多自製既食物可以自己DIY,岩佢要求啦自製部分有八爪魚丸,自己唔係專業,燒出黎一定冇係出面食咁好食但勝在可以自己燒自己玩都算係創新自助餐選擇都好多,例如可以燒肉,燒菜類仲有不同海鮮,例如蝦,青口等熟食,小食都有幾十款刺身其實質素幾高,以三文魚最好食肉質好肥美,夠厚身,而且幾新鮮甜品吧都有幾十款甜品,萄撻都幾好食,酥皮好脆,唔太油呢個啫喱相當吸睛,上面藍色好似成個富士山咁。原來係荔技味,質地較結實,少甜

但勝在可以自己燒自己玩都算係創新
自助餐選擇都好多,例如可以燒肉,燒菜類
仲有不同海鮮,例如蝦,青口等
熟食,小食都有幾十款
刺身其實質素幾高,以三文魚最好食

肉質好肥美,夠厚身,而且幾新鮮
甜品吧都有幾十款甜品,萄撻都幾好食,酥皮好脆,唔太油
2016-12-02 368 瀏覽
又食韓燒 今次終於搵到間有驚喜的!韓舍!有服務又有質素 實屬少見喜歡佢坐得舒服又乾淨燒物同甜品都勁多款 三文魚刺身勁鮮!熟食都唔弱竟然有羅馬菜沙律 乾淨爽甜架喎呢啲爐燒野係好正 唔會浸得太多油我堅食左勁多甜品😌😌😌
2016-11-30 5203 瀏覽
一知道旺角新開,就即刻一行4人衝去朝聖,真心之前我係荃灣食過,比其他放題有驚喜,特別甜品類,今次旺角店亦沒讓我失望,有自制章魚丸子燒,自制棉花糖機,有紅豆夾餅,豆腐花,爽口寒天鮮果啫喱,迷李葡撻,外脆內軟蕉糖燉蛋,香濃藍莓芝士蛋糕,雪糕,曰本大福草餅,成隻蛋壳的燉蛋,芝麻糊……幾恐怖呢! 基本燒肉,有10多款,有比較貴價羊扒,多春魚,牛柳串,豬扒。蔬菜有:秋癸,菠蘿,豆角,菇類;刺身:三文魚,吞拿魚,甜蝦,希靈魚,熱食:豬腳薑,炒蜆,炸三文魚頭腩,炸薯條……真係要咩有咩,大人老少都啱食實在難得,任飲有汽水機,清酒,檸檬沙冰,蘋果沙冰選擇,食足2個鐘,我除了欣賞它甜品多之外,燒雞翼煎開一半,令食物易燒熟,而一串串的食物,亦燒起來方便,醃的食物味道唔錯,燒完唔韌,蔬菜亦多款,好似秋癸我就大愛,纖維多之餘,降糖降血壓一流,試想下吃了禁多熱氣燒肉,食點蔬菜中和一下就好,佢亦有生菜,大蒜片,泡菜,我就學韓國人一樣,將燒肉夾在生菜大蒜一齊食,飽肚又健康!大家一定趁早定位,walk in 爆晒架啦,服務就欠奉,因為咩都自助形式,如果想食棉花糖又唔識整,真的無人幫你,我推介佢因為有得食有得玩,店鋪放題
! 基本燒肉,有10多款,有比較貴價羊扒,多春魚,牛柳串,豬扒。蔬菜有:秋癸,菠蘿,豆角,菇類;刺身:三文魚,吞拿魚,甜蝦,希靈魚,熱食:豬腳薑,炒蜆,炸三文魚頭腩,炸薯條……真係要咩有咩,大人老少都啱食實在難得,任飲有汽水機,清酒,檸檬沙冰,蘋果沙冰選擇,食足2個鐘,我除了欣賞它甜品多之外,燒雞翼煎開一半,令食物易燒熟,而一串串的食物,亦燒起來方便,醃的食物味道唔錯,燒完唔韌,蔬菜亦多款,好似秋癸我就大愛,纖維多之餘,降糖降血壓一流,試想下吃了禁多熱氣燒肉,食點蔬菜中和一下就好,佢亦有生菜,大蒜片,泡菜,我就學韓國人一樣,將燒肉夾在生菜大蒜一齊食,飽肚又健康!大家一定趁早定位,walk in 爆晒架啦,服務就欠奉,因為咩都自助形式,如果想食棉花糖又唔識整,真的無人幫你,我推介佢因為有得食有得玩,店鋪放題時段分別為: 17:00, 19:15, 21:30 三場。
棉花糖
  • 棉花糖
  • 清酒
  • 甜品
2016-11-29 452 瀏覽
朋友從外國回來想吃韓國放題, 從朋友介紹旺角有一間比較大,而且很多種類選擇。 看到這間韓燒 真係很大而且座位好寬闊, 等了一陣就有位 坐低後 第一時間當然order牛肉, 牛肉都分咗好多部位, 而我朋友最喜歡吃豬肉和雞翼。 不過外面張枱燒嘢食的種類多到唔夠時間吃。 熟食方面有燒蠔白灼蝦 八爪魚丸等等…… 還有刺身壽司都係種類很多。 最後當然是甜品,我朋友最like係甜品,因為好多蛋糕選擇。 而且還有炒雪糕和棉花糖, 所以食到個肚真係好飽了。
2016-11-24
5 分鐘 (堂食)
韓舍 9/F, Chong Hing Square, 593-601 Nathan Road, Mong Kok$178一位,友人聚餐,還想著只是韓國燒自助餐,點知有咁多款食物可以選,連不吃燒烤的都可以吃飽魚生,真超值。首先是座位,我們7時左右到,還未有太多人。座位也乾淨舒服。服務也可以,碟也收得很快。油煙不是太多,燒烤來說,算是很乾淨的了,氣味也不多。先看魚生有什麼選擇:鮑魚,希靈魚,三文魚,象拔蚌⋯⋯最鮮甜的是象拔蚌,吃了兩轉。贊,好味!仲要用冰上,夠保鮮!跟著是自選魚生拼盤:鯖魚,甜蝦,尢魚,海帶,蚌,八爪魚不錯,新鮮,魚生都大大片。熟食發現有蟹粥,試了一碗還可以。然後是韓式燒牛肉,愛煞了的菠蘿串,還有爽口雞腎,雞件,新鮮冬菇,茄子做伴。吃甜品真是太多選擇了,滿雪櫃的不同口味的啫喱,還有種種cup cake,最開心的是每樣份量都很少,可以多選幾樣。還有小量生果可選。唯一是飲品要客人拿著空杯去拿,又沒有盤,拿著多點東西時,慎防有東西會跌下。sake是任飲的,這真是要贊了,蘋果soda也是,但最好喝的是⋯⋯將兩樣加起來!是蘋果soda sake,好喝。吃飽了,但還有很多東西未試,一定

先看魚生有什麼選擇:鮑魚,希靈魚,三文魚,象拔蚌⋯⋯

最鮮甜的是象拔蚌,吃了兩轉。贊,好味!仲要用冰上,夠保鮮!
跟著是自選魚生拼盤:鯖魚,甜蝦,尢魚,海帶,蚌,八爪魚

不錯,新鮮,魚生都大大片。
熟食發現有蟹粥,試了一碗還可以。

吃飽了,但還有很多東西未試,一定會再去多幾次了。
2016-11-21
5 分鐘 (堂食)
  • 魚生,甜品
2016-11-28 2487 瀏覽
好耐沒食過韓國燒烤了,心癢癢想去食,一人食就無咩興趣,就約朋友一齊去食。餐廳位於商廈內,每層樓都是不同類型的食肆,只要你喜歡,隨意都可找到一間。喜歡放題的我,當然是食的招積,座得舒適,呢間就是我地的選擇,難怪出左電梯,就見到唔少人坐在門口,等入場,餐廳佈置雅緻,乾淨俐落,坐得寬躺。侍應服務周到,我唔小心到瀉了醬油,即時過來幫手清埋,每用完一碟,都好快地收碟,確保檯面上沒有吃過食物留在檯面上。同時會有分段收費,以這個價錢$178+10%可食到種類繁多的食物,吸引了不少食客。甜品擺設都好有酒店感覺,蛋糕種類真係繁多,唔知食得邊樣,焦糖燉蛋,蛋香清甜,值得一試,凱薩沙律,有多種醬汁提供。壽司只得幾款選擇,甜蝦爽甜、墨魚爽口,有質感,鮮味。三文魚腩,肥美,魚油分佈均勻,厚切,爽彈,入口爽滑鮮甜。想唔到,連豬腳姜醋都有,都是我喜歡食的,但可惜,豬腳太腍、醋酸了點,姜太少搵唔到,唔夠熱。韓燒肉類都好多,已調味道,好入味,豬柳扒薄切,快燒熟,肉質有咬口,仲保留肉汁,有口感。餐廳內仲有好多食品,自製棉花糖、小丸子、炒雪糕、爆谷。清酒自飲區、熱好立克、美祿,汽水任飲。
凱薩沙律,有多種醬汁提供。
壽司只得幾款選擇,甜蝦爽甜、墨魚爽口,有質感,鮮味。
三文魚腩,肥美,魚油分佈均勻,厚切,爽彈,入口爽滑鮮甜。
餐廳內仲有好多食品,自製棉花糖、小丸子、炒雪糕、爆谷。
清酒自飲區、熱好立克、美祿,汽水任飲。
早兩晚係網上訂左飛係旺角睇戲,諗住出得旺角順便諗定食咩可以book定,唔洗係街等餐死😎諗住循例問下男友想食咩喇,其實寶寶想食韓燒但寶寶不說🙈點知佢話想食放題🙄本來係book某一間放題嫁,可惜無位😶最後比我搵搵下搵到呢間又可以食韓燒又同放題同類型既餐廳喎,同埋見食評有好多野玩,咁就book位試試喇😏我地book左7點半,去到好多人係度等緊,有部分都係walk in,等左約15分鐘我地有位嚕😊沿路行去我地張枱,見到好多款式既野食,多到都唔知點開始好😂首先睇下日本代表先🇯🇵有刺身、多款唔同壽司、稻庭烏冬等第一時間都係食左冷盤先,刺身選擇不算少,其中我愛食既象拔蚌都有喎😁每人每之最多可以拎8片,但我覺得唔係片,係舊囉😆個三文魚切到幾厚,好正呀!食左兩轉✌🏻️😋即制吞拿魚忌廉酥盒,口感好鬆脆,配上熱辣辣吞拿魚忌廉,好好食😋到韓國代表喇🇰🇷先黎韓式水冷麵!有多種醬汁可以落,因為貪心想每樣都試,所以每樣都係旁邊落少少😝個人覺得鰻魚汁味幾好😊再黎就係我想食既韓燒喇喇喇😌實 在 有 太 多 款 喇!!!有🐓🐄🐑🐖真係每樣食一串都飽😂因為牛柳同原味雞翼都好好食,所以有encore😌除左肉類之外,仲有蔬果同菇

諗住循例問下男友想食咩喇,其實寶寶想食韓燒但寶寶不說🙈
點知佢話想食放題🙄

本來係book某一間放題嫁,可惜無位😶

沿路行去我地張枱,見到好多款式既野食,多到都唔知點開始好😂

首先睇下日本代表先🇯🇵
刺身、多款唔同壽司、稻庭烏冬等

到韓國代表喇🇰🇷
再黎就係我想食既韓燒喇喇喇😌

實 在 有 太 多 款 喇!!!

有🐓🐄🐑🐖真係每樣食一串都飽😂
因為牛柳同原味雞翼都好好食,所以有encore😌

除左肉類之外,仲有蔬果同菇系都有好多選擇🌽🍍🍆
我當然最鐘意就係燒菠蘿喇🍍又燒左幾串😂
每張枱個爐唔算太大,亦設有小型抽氣扇,所以不算太大煙,不過始終室內每張枱都同一時間開爐,所以食完有油煙味都在所難免😅
另外設有小食區,約有6、7款小食
有我平時食放題最愛既番薯仔🍠飽住都可以食到7、8粒😝

仲有魷魚鬚、pizza喇...仲有個炸香蕉🍌試左舊都幾得意,好似炸芝士d朋友,只係入面轉為香蕉餡
其實仲有個熟食區,好似自助餐咁有多款唔同熟食,有肉有菜,賣相唔錯嫁!

不過食完燒肉後已經飽左8成,我淨係食左碗蟹粥同飲左小半碗三文魚頭湯,都覺得唔錯🤔個人幾欣賞蟹粥唔係好稀好水個種

食到9成飽,係時係去搞搞震😆
勁想試下自己整章魚小丸子,不過見keep住都有人整緊,同埋係隔離見住人整覺得好似好難玩,所以最後放棄,走左隔離炒年糕😎

其實都係貪得意玩下,所以淨係煎左幾舊,費事做大嘥鬼👻
加d辣醬加d芝士,整得都似模似樣嫁😆 有齊材料比你煎,味道唔會差得去邊,除非貪心落得太多醬喇😏
食埋炒年糕開始進攻甜品喇!如果你係好鐘意食甜品的話,千萬唔好食得太飽,因為呢度甜品既種類多到無多兩個胃跟本食唔曬😎

有好多種蛋糕啦、cupcakes 啦、糯米糍啦、喱哩啦、曲奇啦、蛋撻啦、豆腐花啦。。多到仲有d都記唔曬😅
甜品另一邊仲有好多花款既小食可以自己整嫁!

有爆谷啦、炒雪糕啦、雞蛋仔啦、格仔餅啦、棉花糖啦!

但由於太飽唔想浪費,淨係試整左棉花糖,原來一d都唔易嫁,同平時食既味道一樣,每人整左兩個,有食曬嫁,反正都唔會濟既😌
飲品都係自助既,又係有好多唔同款式既飲品,仲有清酒🍶都係任飲,可惜在當日無沙冰試
2016-11-10
10 分鐘 (堂食)