2025-06-18
今次係屋企人慶祝生日🎂,一大班人扶老攜幼出嚟食飯,最緊要搵個地方大家都啱feel,荷包又唔會太傷嘛💸。左揀右揀,就揀咗嚟元朗呢間「韓泰太」試下!一入到去,嘩!氣氛好熱鬧喎🥳,好多枱都係一家大細或者成班朋友聚餐,嘻嘻哈哈聲此起彼落。地方都幾闊落,唔會話好似沙甸魚咁迫。燈光光猛得嚟又帶啲黃黃地嘅暖色調💡,唔會刺眼,感覺幾舒服自在。我哋坐低無耐,炭爐就準備好🔥,成班人圍埋一齊,嗰種期待又興奮嘅聚會氣氛即刻出晒嚟!🥳點解揀呢度?老實講,香港地食飯真係貴,尤其係週末或者假日,成十幾人一齊食,埋單條數真係可以嚇親人㗎😱!上網搵吓搵吓,見到「韓泰太」呢個晚餐價錢:大人$289、小朋友$148,仲要係120分鐘韓式+泰式烤肉放題!😍 嘩,呢個價位喺香港,特別係放題形式,真係打住燈籠都難搵🔥!見佢包埋嘢飲同甜品(冰棍),計落條數真係超抵!一家大細嚟講,有得燒下嘢食,有雞有肉有嘢飲,性價比睇落真係超高👍,就決定嚟呢度試下!呢個係佢地嘅招牌菜之一,一攞上枱已經聞到好香好誘人嘅炭燒味👃,唔係死鹹嗰種,係帶點香草嘅清香。隻雞用咗個好似窯嘅爐高溫炭燒出嚟,外皮燒到金黃色帶少少焦脆🤏,但撕開入面啲雞肉,嘩!勁Jui
呢個係佢地嘅招牌菜之一,一攞上枱已經聞到好香好誘人嘅炭
總括嚟講,以大人$289、小朋友$148呢個價錢,喺香港食一個120分鐘嘅烤肉放題晚餐,仲要包埋招牌窯雞、汽水、冰棍,真係「極度划算」!💯 你諗下,平時出去同成班人食飯,尤其係韓燒,閒閒地都二百幾三百蚊一個人啦,仲要未必係任食,或者限時好短。呢度可以俾你慢慢燒、慢慢食、慢慢傾計,食物種類雖然唔算極多花款,但基本嘢齊,味道都唔差,個窯雞仲幾有驚喜添!最重要係個氣氛好好,啱晒一大班人熱熱鬧鬧聚餐。如果追求極致美食體驗可能就未必係首選,但如果講求性價比、一家大細或者成班朋友想搵個地方開心食餐飯,呢度絕對係一個非常唔錯嘅選擇!CP值爆燈啦!💥 絕對係抵食夾大件之選!下次家庭聚會,值得再encore!👍