2015-10-31 1577 瀏覽
唯一好處,少人食,吾洗等位。有清酒,啤酒任你飲。食物:有些肉怪怪地味;壽司吾新鮮,壽司飯底可以食到乾既飯,絕對難食。無壽司紙,要自己行到運輸帶自己攞。不過吾會食好多碟,因為完成吾掂。無人招呼,嘜都自己攞,走來走去先有得食。話明11点last order,12点關門。11点前埋完單,11点就同你講要清潔走人。只食1次,吾食有第二次。
唯一好處,少人食,吾洗等位。
有清酒,啤酒任你飲。

食物:有些肉怪怪地味;
壽司吾新鮮,壽司飯底可以食到乾既飯,絕對難食。

無人招呼,嘜都自己攞,走來走去先有得食。

只食1次,吾食有第二次。
2015-08-19 2124 瀏覽
呢間前身係扒王之王嘅物體,剛開張時聲勢浩大,啲人龍排到出馬路,有見及此,我都去抱住唔執輸嘅態度去湊吓熱鬧,喺樓下足足等咗45分鐘先叫我哋上樓,上到去以為有位入得,原來唔係,上到去仲要等位,等咗一倫先有人帶我哋去座位,但二話不說就行開咗,我哋見枱上咩都無,但又無人型理我哋,唯有我哋自己諗辦法出去自己攞碗筷、醬汁、飲料.....之後去攞嘢食,火鍋料只得幾樣,仲要好亂唔乾淨咁,所以無打邊爐。唯有燒烤,但啲料又係亂糟糟的,樣樣味道都唔得,豬扒咬落爛,雞腎勁厚唔入味,之後進攻日式刺生,原來要走去人哋張枱隔離攞,好似乞食咁壽司刺生通通唔新鮮,食落口仲有啲苦味,呢一餐真係食到一肚氣
壽司刺生通通唔新鮮,食落口仲有啲苦味,呢一餐真係食到一肚氣
2015-08-07 2235 瀏覽
係荃灣一時興起, 想食韓燒, 打去幾間出名的都滿座, 行行下見到呢間, 好似無乜人, 了解後原來5月先開張, 就入去試下………是日,韓放提 可能仲早,6:40pm, 人去五係咁多人, 但係一入去見到條寿司回轉帶, 望落去都ok, 有寿司,刺身, 日式小食…..坐底什麼餐具都無, 連筷子都要自取………也可以接受………..走來走去, 終於拎完所有餐具 .近門口有兩人負責燒烤小食, 一款食牛仔肉 ( 燒得不錯, 係偏生個種, 我中意呢種, 牛味偏淡, 但火候剛好, 食到肉質不錯, 如個汁帶一點果醋, 更好味. 另一款係燒連殼既細帶子 ( 慢慢燒, 燒得好香,燒好後加一大堆芝士, 除有帶子我鮮甜同爽口外, 更加了濃濃既芝士同乾蒜香, 正)日式 :剌身 : 有三交魚, 蝦, 尤魚, 八爪魚, 吞拿魚, 款底都算多, 但品質只能係ok, 解味同甘味一般貨式.寿司 : 一般款式都有, 我食左三文魚, 介尤魚辣…. 一般新解, 但差五多完, 竟然發現有海膽寿司, 出得幾碟炸, 好彩剛坐在寿司帶旁, 所以拎到韓燒 : 款式不是特別多, 但每個種類都有, 只係每個種類得一種味道…. 雞翼,牛肉, 牛仔肉,
, 如個汁帶一點果醋, 更好味. 另一款係燒連殼既細帶子

韓燒 : 款式不是特別多, 但每個種類都有, 只係每個種類得一種味道…. 雞翼,牛肉, 牛仔肉, 雞贀,牛利, 五花肉,尤魚….味道都算不錯, 尤其五花肉, 較肥, 但燒走曬d肥去,脆脆地好好味
. 牛利幾肥味
, 燒好後食落好有肉味, 好甘香, 雞翼味度不夠, 但每柗放左椒鹽粉, 加左好就夠曬味…..,其他肉類ok
日式火鍋: 一煱煱有三交魚頭,冬菇, 菜, 自己加湯拎入位…..有清湯同麻辣湯, 兩種都有試, 較喜歡清湯, 食左好多肉濕濕地, 令到無咁漏
. 但麻辣湯太咸,味味五正宗…..不大喜歡
也有好多蔬菜類: 生菜, 金菇,羅白,洋蕙, 青椒,翠玉瓜…………..款式比一般韓式多………幾企理…
醬料 : 有韓式, 燒汁,辣醬, 不錯, 尤其點燒烤, 好好味, 不會一般個d, 只比一碟無味道既甜豉油,
甜品: 有啫喱, cake, 豆腐花, 雪糕……, 味道都算不錯, 尤其芒果雪糕, 好濃芒果味,
食完d肉,清下個舌頭, 好舒服
飲品: 汽水, 酸梅湯,涼茶, 最驚喜係超多款式酒類, 清酒,紅酒浸洋蔥, 梅酒, 桂花酒, 玫瑰花酒,菊花酒….梅酒好正, 酸味夠,甜味適中, 飲左兩大柸, 一少柸清走, 已過標, 所以只能留下次可以試下其他花酒………..
以一般放提既標準, 食物品質算ok, 取勝就係款式幾多, 令人覺得算不錯.尤其爐面放食物, 可以自行換燒烤紙, 感覺很好, 五會有d韓燒, 又話要加錢………
2015-07-25
  • 酒類
2015-05-26 3004 瀏覽
見新開張,就同老公試下午市自助任食,12點入去,95元食90分鐘, 侍應帶到你去坐位, 就知非常自助,要自已取餐具擺位 , 但佢哋又收你10%服務費 , 間嘢係「明將壽司」的變身,包埋壽司任食(三文魚壽司有連皮衣,唔新鮮,d壽司飯唔熟, 難食)  午市無乜好食:燒物:同其他韓燒店差不多,新鮮肉款唔多,魚旦有幾款,蟹子包,腸仔,似去打邊爐, 特別有牛仔腸,覺得『蘇』不是我杯茶 ,豬頸肉雞亦雞柳,而牛柳粒都ok, cut得細粒1.5×1cm好快熟,只覺豬大腸好味,夠淋身.炸物:咖哩角仔同小春卷都淋身唔趣,薯角都差,全部都凍唔熱  甜品:得3-4樣,有涼粉,試咗「芒果布甸」無芒果肉是羅拔臣布甸,同 「抹茶凍 」唔甜無味都有兩款粉麵,糖水1款,泡菜4款,另有似母指大的紫番薯仔,食咗十幾粒,有單一雪糕食 飲品都ok多款,益力多沙冰好飲, coffee & Tea,  及有幾款氣水
侍應帶到你去坐位, 就知非常自助,要自已取餐具擺位
, 但佢哋又收你10%服務費

午市無乜好食:

炸物:咖哩角仔同小春卷都淋身唔趣,薯角都差,全部都凍唔熱

,有單一雪糕食

飲品都ok多款,益力多沙冰好飲
, coffee & Tea,  及有幾款氣水

2015-05-23