2019-03-25 1077 瀏覽
#韓日燒 抵價放題, 壽司韓燒炸物甜品飲料都有,甜品種類多。極推芝士燒帶子!!!!!火鍋清清地,烚下烚下都唔錯。壽司唔新鮮,我拎完返到埋位望一眼就發覺唔對路,食一啖即刻吐返出黎;凍冰冰,又腥腥地,真係搞唔掂,擺埋一邊唔食。大佬呀,平都要食得落肚架!真心一句呢度唯一賣點係平,同埋野食既種類好多。不過真係唔好食lor餐廳入面有廚師即場煮野食出黎,尤其燒野既廚師都好有禮貌同整得好好食- 晚市正價場 ($168)
極推芝士燒帶子!!!!!
火鍋清清地,烚下烚下都唔錯。

大佬呀,平都要食得落肚架!

真心一句呢度唯一賣點係平,同埋野食既種類好多。
不過真係唔好食lor

- 晚市正價場 ($168)
2018-10-03 816 瀏覽
呢排忙緊搞裝修@@ 朋友話荃灣買料平所以九龍嘅我都碌到去荃灣行,另外荃灣出名抵食,今日呢間⋯我懷疑老細點賺錢⋯簡單啲來講又有得食刺身,又有得食韓式燒烤,唔岩食都有得打邊爐,份人懶既仲有人好似酒店咁煮熟食俾你,咁都多樣化嘅選擇收費$200都唔使😨咪話唔驚人平到咁你唔會旨意佢坐得舒服,坐位隔離就係迴轉壽司軌送刺身。枱上就有燒烤同埋電磁爐,位置需小但五臟俱全🤣出去行一圈,多野揀到嚇死!韓式燒烤料有!打邊爐用既料有!熟食又有!有人烹比你食都有!(影得唔好向右手邊)最癲連清酒梅酒都有得任飲!😱實在因為收費太平忍唔住對佢刺身質素產生懷疑,所以唔敢直接放刺身落口,而係放去BBQ😂就算出面冇咩海鮮可以拎來燒,用我呢個秘技你都可以有鹽燒海蝦食😂

平到咁你唔會旨意佢坐得舒服,坐位隔離就係迴轉壽司軌送刺身

枱上就有燒烤同埋電磁爐,位置需小但五臟俱全🤣

出去行一圈,多野揀到嚇死!

韓式燒烤料有!

打邊爐用既料有!

熟食又有!

有人烹比你食都有!(影得唔好向右手邊)

最癲連清酒梅酒都有得任飲!😱

2018-09-19 534 瀏覽
今日係荃灣等侄女補完習,因為補夜左就帶埋佢食晚飯,佢d同學仔就提議佢去呢間食,去到諗返去以前讀書個陣又係好中意食呢類型既韓日燒餐廳呢!呢度晚市正價168$,8點9後入座只需148$呢!一上到見到好多食物擺放住,而且擺得好整齊乾淨,呢度啤酒仲要係任飲架呢!而我就心血來潮自家製左一個溫泉蛋肥牛,肥牛我自己燒到剛剛好,肉質仲係好juicy ,配埋甜甜地溫泉蛋 連我侄女都忍唔住叫我整多份呢 哈哈! 呢度除左肥牛之外,仲有迴轉壽司區呢 又有好多唔同既丸類!呢度好抵食,下次試下8點幾後黎仲低呢!
呢度晚市正價168$,8點9後入座只需148$呢!
呢度好抵食,下次試下8點幾後黎仲低呢!
係荃灣發現到個又可以韓燒又可以火鍋既地方,一次過滿足唔同朋友既喜好!左手邊大啲個爐係韓燒,先鋪沾左油既牛油紙,焦左就再鋪一張,唔洗成日叫人換板。火鍋爐要自取,細細個。蔬菜架,有金瓜、翠肉瓜、矮瓜、生菜、娃娃菜同金菇菜等。菜新鮮,肥牛唔會太多肥肉。火鍋用黎淥下菜食,剛好!開始鐵板燒啦!等待永遠是漫長的韓燒食物種類算多,自己夾,有青魚、三文魚骨、三文魚片、腸仔、雞翼、牛仔骨、豬扒、元貝等等。擺晒係門口位置。最喜歡佢個三文魚片,薄薄一塊,連埋魚皮,用左好似韓式泡菜既醬去淹,好入味,微辣。個皮煎到脆,而啲肉係稔,好好食,夾左幾轉!牛仔骨都好好食,不過要揀啲肥肥地既,煎時啲油流晒出黎,好香,食落好稔,好juicy!正!等唔切既可以考慮食住熟食先,有薯角、炸紫薯波波同豬扒等。仲有臭豆腐,有興趣既朋友可以試下竟然有迴轉壽司,真係搞笑!坐係運輸帶附近既朋友真係好方便!一伸手就係但如果唔係既就要企係兩邊等啦。甜品櫃有芒果布甸同涼粉等。隔離仲有雪糕櫃,有兩款味道今餐食到好飽,食左成個星期份量既肉同菜🤣🤣

火鍋爐要自取,細細個。

蔬菜架,有金瓜、翠肉瓜、矮瓜、生菜、娃娃菜同金菇菜等。

菜新鮮,肥牛唔會太多肥肉。
火鍋用黎淥下菜食,剛好!

開始鐵板燒啦!等待永遠是漫長的

等唔切既可以考慮食住熟食先,有薯角、炸紫薯波波同豬扒等。

仲有臭豆腐,有興趣既朋友可以試下

竟然有迴轉壽司,真係搞笑!
坐係運輸帶附近既朋友真係好方便!一伸手就係
但如果唔係既就要企係兩邊等啦。

甜品
有芒果布甸同涼粉等。隔離仲有雪糕櫃,有兩款味道

今餐食到好飽,食左成個星期份量既肉同菜🤣🤣
呢間餐廳老實講太多野食, 價錢又唔算太貴, 唯獨當然D野食都唔算特別名貴啦.不過算係抵食嫁啦呢個價.呢到特色係, 有個油紙整住黎燒野食! 不過我自己覺得唔算太過方便好似有小小難燒既感覺. 同埋有D易焦.第一呢到會有正常既壽司食. 水準完全正常, 當然唔好EXPECT有火灸和牛個d啦,但正常三文魚, 魚子個d就一定有.呢個位會有d即整既野食俾客人任拎,有小小似酒店個d.肉類個d都有好多選擇, 每件燒一件都飽死... 所以我地今次無燒太多野食, 當中牛仔骨可能比較好食, 味都比較濃小小.熟食方面有炸既野食, 同埋魚蛋牛肚等既辣野.不過唔算太熱, 如果熱熱辣會更好!醬料自己睇都知多到爆炸, 想食咩都醬都有.野飲都係多樣化, 除左本身正常韓燒會有既野飲之外, 仲有d日本酒任飲的.主要賣多樣化, 價錢算平 不過可惜就係個胃裝唔落

不過算係抵食嫁啦呢個價.
好似有小小難燒既感覺. 同埋有D易焦.

但正常三文魚, 魚子個d就一定有.
呢個位會有d即整既野食俾客人任拎,
有小小似酒店個d.

當中牛仔骨可能比較好食, 味都比較濃小小.
熟食方面有炸既野食, 同埋魚蛋牛肚等既辣野.
不過唔算太熱, 如果熱熱辣會更好!

醬料自己睇都知多到爆炸, 想食咩都醬都有.

主要賣多樣化,
價錢算平
不過可惜就係個胃裝唔落
2018-09-17
2018-09-17 3009 瀏覽
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。韓日燒.親民街坊價。✰•*˚ ✿✿小滋女的Dolce Vita ✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤ ❤ 去荃灣探朋友,朋友帶我去屋企附近食放題做晚餐 韓日燒價格親民款式多 有火鍋、韓燒、迴轉壽司、酒精任食任飲 朋友是酒徒,難怪推介 因為這裡有樽裝啤酒外, 還有紅酒、日本清酒、梅酒、玫瑰花酒、桂花酒等 很多街坊都在啤啤佢 未開爐可以先食熟食 我取了燒雞翼和餃子,朋友發現有臭豆腐 最吸引是現場有鐵板燒自取區 包括玉子燒、燒牛肉、燒秋刀魚等等 可以邊煮邊食 燒肉區很豐富 牛肉、豬肉幾有味道 推介之物:醃雞腎,十分爽口入味 菜菜區也是自取 此外,腸仔、丸子、雞牛豬肉都款式超多 放入一人鍋打個邊爐也很方便 甜品雪櫃滿滿的 甜品:最吸引的是奶凍、豆花(冷/熱都有) 焦糖燉蛋更是必食,有水準!

雜感女生 好味日記
˚*韓日燒.親民街坊價*˚
✿✿小滋女的Dolce Vita ✿✿
餓底飯聚.食勻全世界

去荃灣探朋友,朋友帶我去屋企附近食放題做晚餐
韓日燒價格親民款式多
火鍋、韓燒、迴轉壽司、酒精任食任飲

朋友是酒徒,難怪推介
因為這裡有樽裝啤酒外,
還有紅酒、日本清酒、梅酒、玫瑰花酒、桂花酒等

很多街坊都在啤啤佢

未開爐可以先食熟食
我取了燒雞翼和餃子,朋友發現有臭豆腐
最吸引是現場有鐵板燒自取區
包括玉子燒、燒牛肉、燒秋刀魚等等

可以邊煮邊食

燒肉區很豐富
牛肉、豬肉幾有味道
推介之物:醃雞腎,十分爽口入味

菜菜區也是自取
此外,腸仔、丸子、雞牛豬肉都款式超多

放入一人鍋打個邊爐也很方便

甜品雪櫃滿滿的
甜品:最吸引的是奶凍、豆花(冷/熱都有)
焦糖燉蛋更是必食,有水準!

有次同朋友在荃灣區行街後, 來到久違的燒烤食晚飯~韓日燒。 店舖空間及座位寬闊,清楚舒適。** 這店食物包罹萬有, 當然有已醃好燒食物如肉類、海鮮、蔬菜等等, 並有已熟食物、前菜、 冷盤、湯品、 甜品、魚生、壽司、生果 、湯品及飲品連乜野酒都有,全是自助出坐位外取食物。**每張台附有燒烤爐 + 打邊爐這日式海鮮湯味道不錯, 可接著打邊爐。*日式前菜, 來開一開胃。* 刺身是任食,我最愛食尤魚及吞拿魚,而其他尚算新鮮。 *燒燒燒~~~ 肉類(牛、豬、羊、雞肉)燒烤食物大多是原味, 按個人歡愛加調味, 所以燒後食物好夠味, 而海鮮及蔬菜十分新鮮。* 炸物十分香脆, 而熟食夠入味可口。* 食咁多野食, 當然要啤一啤佢, 飲下酒啦!* 飯後甜品選了牛奶布丁及清甜雪耳糖水, 這餐飯非常飽飽滿足呢!
有次同朋友在荃灣區行街後,
來到久違的燒烤食晚飯~韓日燒。
店舖空間及座位寬闊,清楚舒適。

這店食物包罹萬有,
當然有已醃好燒食物如肉類、海鮮、蔬菜等等,
並有已熟食物、前菜、 冷盤、湯品、
甜品、魚生、壽司、生果
、湯品及飲品連乜野酒都有,全是自助出坐位外取食物。
每張台附有燒烤+ 打邊爐

日式海鮮湯味道不錯, 可接著打邊爐。
日式前菜, 來開一開胃。
刺身是任食,我最愛食尤魚及吞拿魚,
而其他尚算新鮮。
燒~~~
肉類(牛雞肉)燒烤食物大多是原味,
按個人歡愛加調味, 所以燒後食物好夠味,
海鮮蔬菜十分新鮮。
炸物十分香脆, 而熟食夠入味可口。
食咁多野食, 當然要啤一啤佢, 飲下酒啦!
飯後甜品選了牛奶布丁及清甜雪耳糖水,
這餐飯非常飽飽滿足呢!
2018-09-11 153 瀏覽
去開荃灣朋友就帶咗我係佢心目中嘅抵食之選,168加一任飲任食款式包羅萬有嘅韓燒。食燒肉緊係飲啤酒先爽,呢度就有大支裝青島同獅威都係任飲,除啤酒,仲有其他相信係自家釀製嘅紅酒梅酒等,簡直世間罕有。呢度個燒板上係用沾咗油嘅牛油紙,燒到燶自行換都好方便,生肉枱真係有好多款,亦都分咗豬牛雞區,今次連鵝腸豬大腸有,真係好正囉,而且自己枱上有樽孜然粉同幼鹽,仲可以係大廳攞啲辣粉返來,一邊燒一燒沈落去,重慶風味十足,極力推介牛仔骨。燒爐旁邊仲有電池邊爐,我哋就整咗個小鍋麻辣湯底,攞嚟淥下菜,菇,肥牛,呢個湯底係第二推介,無輪放咩入去都好好味,樣樣都入晒味,再隊返支啤酒,爽YY呢度仲有迴轉壽司,最吸引莫過於係三文魚刺身,脂紋鮮明靚仔肥美,魷魚刺身亦都唔錯。最後甜品都唔少,太飽關係只係食咗碗熱豆花,另有凍嘅,不過我鍾意熱豆花先夠滑溜,呢度都整得似模似樣呀,成碗「飲」晒。總括嚟講三個字,真係好鬼抵食呀。
除啤酒,仲有其他相信係自家釀製嘅紅酒梅酒等,
簡直世間罕有。

呢度個燒板上係用沾咗油嘅牛油紙,燒到燶自行換都好方便,

燒爐旁邊仲有電池邊爐,
我哋就整咗個小鍋麻辣湯底,

總括嚟講三個字,真係好鬼抵食呀。
2018-09-09 143 瀏覽
男朋友今日喺荃灣收工,佢話十級肚餓,不如去食放題~~荃灣我唔熟路,男朋友話佢同朋友食過有一間幾抵食嘅,於是乎我地就去左韓日燒!喺地下門口見到價錢表,我捽一捽眼確認自己冇眼花睇錯!咁平仲要食兩個鐘??上到去坐低安頓好就撲出去拎野食,呢到食物都幾多元化,有得打邊爐又有熟食,仲有燒肉。男朋友無啦啦唔知喺邊拎左幾碟三文魚刺身返黎,我先知餐廳有迴轉壽司輸送帶XD(因為我地剛好坐左喺另一邊)講返今日我地主要係食燒肉,d肉已經預先醃好,一攞到返位就可以燒。我地最愛係五花腩,就連我平時完全唔食都忍唔住食左十塊八塊!飲品都係任飲,我就飲左提子汁、芒果汁。而男朋友今日冇揸車所以飲左兩支啤酒~以呢個價錢黎講,呢餐真係十分高質!如果喺嗰邊住或者返工,不妨試下!

2018-09-07
2018-09-09 127 瀏覽
朋友聚會,食乜唔緊要,最緊要開開心心傾餐飽,呢日近近地約左出荃灣,我地隨便揀左間韓燒放題,價錢只係百幾蚊一位,非常經濟~上到去好熱鬧,好多一家大細黎食野,都幾開心~食物選擇算好多,豬牛雞魚腸仔基本野樣樣齊~仲有丸類水餃等等~亦有一d熟食供應,呢個位置有師傅即場煎既小食~炸物亦不缺~麻辣魚蛋,好夠麻好夠辣,幾好食~連溫泉蛋都有~竟然仲有迴轉壽司~飲品就無罐裝包裝,只有機出,但有汽水,豆漿,涼茶,都幾多選擇~各式甜品~酒類任飲~曾經食韓燒有人教將菜墊底,肉係上面,慢慢煮熟,係好好味,肉唔會濃,蔬菜水份同肉汁混合左,肉燒出來特別 juicy, 菜亦吸左肉汁~今次我地都係咁樣燒~然後我友人發明乾炒金菇,加d燒汁去炒,好香口~最後不忘食多幾件薯格,脆卜卜好好味~圓形波波係最好味,出面煙煙unun,入面係香甜芋泥~

上到去好熱鬧,好多一家大細黎食野,都幾開心~

食物選擇算好多,豬牛雞魚腸仔基本野樣樣齊~

仲有丸類水餃等等~

亦有一d熟食供應,呢個位置有師傅即場煎既小食~

炸物亦不缺~

麻辣魚蛋,好夠麻好夠辣,幾好食~
連溫泉蛋都有~

竟然仲有迴轉壽司~

各式甜品~

酒類任飲~

今次我地都係咁樣燒~

然後我友人發明乾炒金菇,加d燒汁去炒,好香口~

最後不忘食多幾件薯格,脆卜卜好好味~
圓形波波係最好味,出面煙煙unun,入面係香甜芋泥~
2018-09-08 97 瀏覽
女兒約左我去荃灣做美容,朋友介紹了一位繡眉師给她,叫我陪陪她整眉,整完已經天黑,她就請我去沙咀道韓日燒食放題,之前都在西九食過,女兒知荃灣尼邊開左分店,所以順道去試試。荃灣韓日燒和西九的一樣全自助式,一個價錢有齊燒烤、火鍋、刺身壽司,任飲任食。店內地方都好大,座位是卡位,並設自助區。飲品有汽水、果汁等,也有酒精飲品供應。燒烤和火鍋食材款式很多,牛、羊、豬、雞、腸類、丸類、蔬菜類、菇類等都好新鮮。肉類都醃得好入味。還有一些熟食和多款甜品。本人較喜歡刺身和壽司,三文魚、螺肉、甜蝦等都不停供應。一邊燒烤,一邊火鍋。豐富的一餐!

荃灣韓日燒和西九的一樣全自助式,一個價錢有齊燒烤、火鍋刺身壽司,任飲任食。

店內地方都好大,座位是卡位,並設自助區。

飲品有汽水、果汁等,也有酒精飲品供應。

還有一些熟食和多款甜品

本人較喜歡刺身壽司,三文魚、螺肉、甜蝦等都不停供應。

一邊燒烤,一邊火鍋。豐富的一餐!

2018-08-31
2018-09-08 129 瀏覽
Thank God It's Friday!終於來到星期五,又可以放鬆心情,約朋友食下飯、吹下水,吃喝玩樂,今次就一於由好友帶路,嚟絕少會踏足嘅荃灣區食韓日燒自助晚餐。餐廳位於沙咀道 298 號翡翠廣場 2 樓,地點雖然唔係好近港鐵站,但亦唔算太遠,只係 8 分鐘路程。先介紹一下收費,嘩!真係幾經濟,原來星期一至五,晚市時段,每位只係 $168,由入座起計,可用餐 2 小時,另設加一服務費。如果係 6pm 前或 8:45pm 後入座,則每位只收 $148,星期六、日及公眾假期,全晚每位加收 $10。自助吧檯設於餐廳門口附近,安頓後,馬上外出走一轉看看。食物款式非常豐富,有壽司、刺身、熟食、中湯、鍋物、鐵板燒、甜品及飲品等,花款多到數都數唔曬。壽司、刺身全部放曬喺迴轉帶上,每碟都有蓋冚住,既乾淨又衛生,可以睇啱先攞,食幾多拎幾多。碟三文魚味道唔錯,魚肉色澤亮麗,呈鮮橙色,肉質雖然唔算話好豐腴油潤,但入口亦嫩滑無筋;而友人就讚碟中華沙律夠爽口,食落仲帶點芝麻香。熟食有炸豬扒、雞翼、薯格、薯角、炸蕃薯波、麻辣魚蛋、牛肚等;而鐵板燒就有薄燒牛肉、大阪燒、芝士燒玉子豆腐、秋刀魚、生煎包同臭豆腐。
自助吧檯設於餐廳門口附近,安頓後,馬上外出走一轉看看。食物款式非常豐富,有壽司刺身、熟食、中湯、鍋物、鐵板燒、甜品及飲品等,花款多到數都數唔曬。
壽司刺身全部放曬喺迴轉帶上,每碟都有蓋冚住,既乾淨又衛生,可以睇啱先攞,食幾多拎幾多。碟三文魚味道唔錯,魚肉色澤亮麗,呈鮮橙色,肉質雖然唔算話好豐腴油潤,但入口亦嫩滑無筋;而友人就讚碟中華沙律夠爽口,食落仲帶點芝麻香。
熟食有炸豬扒、雞翼、薯格、薯角、炸蕃薯波、麻辣魚蛋、牛肚等;而鐵板燒就有薄燒牛肉、大阪燒、芝士燒玉子豆腐、秋刀魚、生煎包同臭豆腐。個人最鍾意就係大阪燒,前者紫薯蓉爆滿,質感綿滑,入口仲食到淡淡紫薯香。至於大阪燒,入面有蔬菜同肉類,豬肉煎得香脆,加上醬汁,食起嚟多咗一點甜味。
輪到吃今晚嘅主角烤肉,其實所有嘅肉類,豬牛羊雞、丸類、腸類、三文魚腩、三文魚骨、八爪魚仔等,全部都可以喺燒烤生肉區搵到,大家可以因應自己嘅食量,食幾多挾幾多,千祈唔好做大嘥鬼。
基本上每張檯都會有一個韓燒爐同火鍋電磁爐,韓燒爐上已經鋪咗一張牛油紙,食客可以直接將食物放在上面燒。牛油紙大概燒十幾分鐘就需要更換,不過店員一早已經將牛油紙放曬喺檯面,客人可以自己 DIY,毋須店員代勞。
燒肉方邊,整體水準都算唔錯,肥牛炙過後,油香豐富;而豬腩肉食落亦軟腍不肥膩。豬頸肉彈牙煙韌;紅腸、雞翼正常;鴨胸夠鹹香和重黑椒味;而煎餃子的豬肉菜苗餡亦 ok。
除咗燒烤外,其實餐廳仲有火鍋供應,客人可以喺自助區取一款鍋物,加湯便可拿回座位。湯底有麻辣湯同豬骨湯兩款,我地揀咗豬骨湯,湯頭入口雖然不算太香濃,但味道都幾清甜,可以一邊燒烤、一邊吃火鍋,雙管齊下,一次過滿足曬兩個願望,唔錯。
又嚟到甜品時間,無諗過店裡的甜品,選擇會咁豐富,有西米露、豆腐花、雪耳紅棗糖水、涼粉、焦糖燉蛋、啫喱、奶凍,甚至什果沙律、荔枝雪糕等,樣樣有齊,而且啲迷你小甜點,款款賣相都好精緻,色彩繽紛,令人賞心悅目,大家一定要記得留肚試勻佢。
飲品同樣採自助形式,選擇亦多不勝數,除了汽水同果汁之外,仲有豆漿、酸梅湯、竹蔗水、五花茶等。如果鍾意飲酒嘅朋友,一定會心花怒放,因為餐廳入面竟然有梅酒、紅酒、熱清酒、雲呢拿酒、菊花酒、玫瑰花酒、樽裝啤酒等供應,而且全部都係任飲,以咁嘅價錢,實在超值。
2018-09-07
2018-09-07 83 瀏覽
最近去咗中環海濱參加啲挑戰賽活動,活動完結之後帶來的就係非常肚餓同埋好想補充體力。由於朋友們都係住喺新界區,就返到新界區先至食嘢。韓日燒呢間餐廳大家都聽過,咩都有得食架!真係好多元化選擇,有圖有真相~飲品嗰啲有好多選擇,主要就揀咗豆漿,味道OK冇咩特別。仲有好多好得意嘅小食,例如牛肚非常之入味;雞翼D皮亦都好香,有好多肉;香辣魚蛋真係好香辣。仲有好多刺身,啲碟都有返咁上下質素,仲有好多選擇嘅壽司。肉就梗係唔少得,表現原本有一層紙,但係我哋唔小心整走左,正常係會有層紙係上面防止痴底。各式各樣不同的肉類,質素都過得去嘅,話晒係任你食,都唔可以預算質素太高,但係可以話對得住價錢,只要控制好個火候同時間,啲肉都可以幾滑。仲有D特別小食! 仲有得飲唔同嘅湯,我就揀咗中式湯,味道幾香。另外食到最後仲可以自選甜品,款式極多,真係加晒分。內在的環境~

飲品嗰啲有好多選擇,主要就揀咗豆漿,味道OK冇咩特別。

仲有好多刺身,啲碟都有返咁上下質素,仲有好多選擇嘅壽司

仲有D特別小食!

仲有得飲唔同嘅湯,我就揀咗中式湯,味道幾香。
另外食到最後仲可以自選甜品,款式極多,真係加晒分。

內在的環境~
2018-09-07 67 瀏覽
朋友話荃灣車站附近有間餐廳係食燒肉放題,仲有好多唔同嘅嘢食,而且價錢唔貴好似好吸引。裏面嘅種類都好多元化,食品不能盡錄,除咗有湯水嗰啲之外,飲品嗰啲仲有梅酒;甜品亦都大把雪櫃飲食,仲有好多刺身, 壽司同埋廚師即整嘅嘢食,生肉嗰D都任拎。啲壽司都OK,算係幾新鮮,唔算放得耐。不停喺度回轉。仲有啲刺身、三文魚都令我幾驚喜,啲花紋好靚,師傅刀工都冇揸流攤。肉類方面豬牛羊都樣樣齊,都算係豐富,如果講質素來講啲豬就好過牛,起碼肥肉肥肥地之外,亦都唔會太實,鬆化一些。而且啲甜品都唔錯,用玻璃杯裝感覺比較高級,仲要裏面啲味道都係幾吸引嘅,有好多款唔同嘅口味,特別係啲奶凍好香嘅奶味又好滑呢。

裏面嘅種類都好多元化,食品不能盡錄,除咗有湯水嗰啲之外,飲品嗰啲仲有梅酒;甜品亦都大把雪櫃飲食,仲有好多刺身壽司同埋廚師即整嘅嘢食,生肉嗰D都任拎。

壽司都OK,算係幾新鮮,唔算放得耐。不停喺度回轉。

2018-09-05 75 瀏覽
估唔到除咗漢乜苑,仲有個任食韓燒,雖然冇咁多嘢食,但係勝在基本食物齊全,有些食物真係好好味,仲要咁平。選擇午巿時間,可以儘情食,唔駛擔心消化唔切問題。基本上所有肉都有得食,其中雞䁂,香芧蝦餅,真係好好食。麻辣魚蛋好正常。個鯖魚定乜魚好好味,當個日式定食都好抵,仲有佢有好多醬汁選擇。最尾燒個迷你紫薯亦好好味。冇位食甜品啦。其實有迴轉壽司,可能午巿比較少人,所以唔多選擇,最後冇試到。有個有趣地方,食店擺張牛油紙係面燒,燶咗有幾張俾你換,唔駛成日叫人換個鐵咁煩。美中不足係牛肉唔係咁入味。仲有建意加返食物牌,有時都唔知食咗乜食物,哈哈。

選擇午巿時間,可以儘情食,唔駛擔心消化唔切問題。

最尾燒個迷你紫薯亦好好味。冇位食甜品啦。

2018-09-01