2023-03-04
今次去咗旺角食泰國菜,餐廳以落地玻璃設計,光線柔和,室內以綠色植物做主題,還有個半開放式草地,擺放左了露營枱櫈,讓人放鬆既空間,倍感舒適。路邊炭火炒豬肉寬河粉我地叫咗個午餐,午餐可以選擇跟餐飲或者餐飲同小食,餐飲我地揀咗檸檬梳打,寬河粉薄而煙韌,炒得好夠鑊氣。芒果大蝦沙律沙律份量充足,包括有沙律菜、青瓜、蕃茄、柚子、芒果同大蝦,大蝦新鮮彈牙,配搭辣辣地嘅醬汁,十分開胃。炭燒牛肉串燒沙嗲 牛肉燒到微微焦香,入口軟腍多汁,牛肉味濃郁,沙嗲醬係另上,可隨個人喜好添加。香草蒜蓉包法包烘得金黃香脆,厚厚嘅麵包上塗滿蒜蓉牛油,香口又惹味。楊枝甘露奶蓋 配料有芒果肉、柚子同果凍,整杯充滿香濃芒果味,再加上厚厚嘅椰奶味奶蓋,甜度適中,飲到停唔到口。泰式糕點拼盤拼盤有三款經典泰式甜點,包括椰青糕、椰汁西米糕同斑蘭椰汁糕,有甜點嘅加持,呢餐十分滿足。
路邊炭火炒豬肉寬河粉
芒果大蝦沙律
炭燒牛肉串燒沙嗲
香草蒜蓉包
法包烘得金黃香脆,厚厚嘅麵包上塗滿蒜蓉牛油,香口又惹味。
楊枝甘露奶蓋
泰式糕點拼盤