2023-03-21
同老公去青花食泰國菜🇹🇭 我地預約咗12點食午餐🍽周末原來都好full,好彩我地預先網上預約~青花環境好靚,以大自然作主題的裝潢🌾我地坐係餐廳角落位,可以望到外面仿草地的野餐位置🪵感覺好悠閒🍃⭐️白冬蔭公-南薑椰奶雞湯(小) 💲86一碗都足夠2-3人分享。湯頭呈奶白色,質感順滑,不算太辣。椰奶比例多,椰香味香濃,冬蔭公味道酸辣來得溫和,容易入口。入面有不少雞件,份量豐富。⭐️荔枝菠蘿紅咖喱大蝦 💲128紅咖喱香辣惹味,配上不少菠蘿粒同荔枝果肉,感覺清新。入面的大蝦有輕輕香煎過,肉質厚實,啖啖肉好彈牙。⭐️泰式虎蝦金邊粉 💲138兩隻大大的虎蝦擺在中間,賣相好精美。虎蝦炸得連外殼都十分香脆。虎蝦帶有少少醬汁,更加鮮味可口。金邊粉酸甜有致,拌埋花生碎,好香口惹味。⭐️泰國奶茶💲38冰涼透心又香甜的泰國奶茶,令人有瞬間去到泰國的感覺🧋消暑一流。⭐️斑蘭椰汁糕 💲48最後叫咗一份糕點🍀斑蘭椰汁糕口感煙韌。斑蘭味道香甜,散發獨特的香氣。📍青花 旺角奶路臣街17號The Forest 1樓107-108號
同老公去青花食泰國菜🇹🇭 我地預約咗12點食午餐🍽
周末原來都好full,好彩我地預先網上預約~
青花環境好靚,以大自然作主題的裝潢🌾
⭐️白冬蔭公-南薑椰奶雞湯(小) 💲86
⭐️荔枝菠蘿紅咖喱大蝦 💲128