2019-04-02
每次去尖沙咀行街,係美麗華行出黎都會見到一間拉麵店排住隊,成日都好想試,今日終於機會黎啦話說行完UNLIQO,行出美麗華,朋友話不如食拉麵,一望,YEE,今日唔多人WOR,仲唔試下排佐都唔使五分鐘就到我地啦,入到黎好闊落,環境好有特式,咁岩坐著個住隔離仲對飲品櫃,都幾多得意野飲枱面調味料好齊好乾淨企理,諗得到既拉麵調味料基本齊曬望下MENU好快咁點佐個豬骨豚肉紫菜玉子拉麵,野飲就㨂佐做緊PROMOTION既三矢梳打,梗係叫黎試下咩黎野飲話咁快就送到黎,簡簡單單既外表,諗住應該都係梳打水點知一飲,不得了,原來咁好飲,有小小似檸檬味既波子汽水,但又無咁甜,都真係正,食日式野梗係要飲下日式特別野啦好快就黎我既豬骨豚肉紫菜玉子拉麵,都真係幾大碗,而最吸睛係佢塊巨型紫菜同埋塊叉燒,點講好呢,塊叉燒。。。。。其實真係大塊過豬扒但咬落去又好淋,應該都真係花佐唔小時間去煮,豬骨湯好濃,但又不至於好杰,幾岩我。成碗麵都唔錯,但最正我會覺得係塊叉燒朋友就點佐個野菜味噌雞白湯拉麵,因為佢唔食肉的,但我唔知同唔同佢講其實雞白湯者係用雞湯煮好~~果然係野菜,有極大量我最愛既芽菜,我都偷佐唔少黎食湯望落好清,但味
枱面調味料好齊好乾淨企理,諗得到既拉麵調味料基本齊曬
野飲話咁快就送到黎,簡簡單單既外表,諗住應該都係梳打水
三矢梳打
豬骨豚肉紫菜玉子拉麵
野菜味噌雞白湯拉麵
果然係野菜,有極大量我最愛既芽菜,我都偷佐唔少黎食
湯望落好清,但味道都好濃味,唔錯,不過呢個麵就不太岩我啦,因為我無叉燒唔得GA