👨🏻‍🍳雲家小鍋米線 (328廣場) (荃灣)📍荃灣沙咀道328號328廣場地下G01號舖 「必食米線之一,超讚墨魚咀」 Encore好多次既雲家😝 👍🏻🍽️豬頸肉小鍋米線/薯粉大大塊、好爽口,有泰式風味🤤湯好濃郁、多料夠味,米線薯粉都煙韌好食👍🏻可以加其他餸🤤 👍🏻🍽️涼拌墨魚咀Super fresh,好爽口、好彈牙、好大粒🤤蒜泥辣汁好胃口,整個味道好夾🫶🏻 雲家必推必食,湯底豐富夠味不死咸,樣樣都好大份😆不過通常都要排隊🙈除非非繁忙時段,佢咁好食都要推,因為橫掂都大排長龍😩幫店家加多個好評😩🫶🏻 暫時no1米線🫶🏻 #雲家 #香港米線推介
👨🏻‍🍳雲家小鍋米線 (328廣場) (荃灣)
📍荃灣沙咀道328號328廣場地下G01號舖

「必食米線之一,超讚墨魚咀」

Encore好多次既雲家😝

👍🏻🍽️豬頸肉小鍋米線/薯粉
大大塊、好爽口,
有泰式風味🤤
湯好濃郁、多料夠味,米線薯粉都煙韌好食👍🏻
可以加其他餸🤤

👍🏻🍽️涼拌墨魚咀
Super fresh,好爽口、好彈牙、好大粒🤤
蒜泥辣汁好胃口,整個味道好夾🫶🏻

雲家必推必食,
湯底豐富夠味不死咸,
樣樣都好大份😆
不過通常都要排隊🙈
除非非繁忙時段,
佢咁好食都要推,因為橫掂都大排長龍😩
幫店家加多個好評😩🫶🏻

暫時no1米線🫶🏻

#雲家 #香港米線推介
涼拌墨魚咀
2022-11-23
15 分鐘 (堂食)
涼拌墨魚咀
2023-06-26 207 瀏覽
雖然呢幾日熱”辣辣”,但係阻擋唔到我要食米線慾望,因為呢間米線真係好正呀!😋 生菜金錢肚米線 麻酸辣微辣生菜新鮮,食多D蔬菜有助排毒金錢肚依然滷得入味,入口爽彈,貴一貴都要緊嗌‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10😋 豬軟骨魚肉春卷涼拌米線 麻辣微辣 天氣真係太熱,朋友叫左涼拌米線,米線比較煙靭超多豬軟骨,一同樣滷得入味,而且肉質唔會太冧有咬口魚肉春卷大大舊,食完夠晒飽‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10😋 涼拌墨魚頭 墨魚頭同上次食一樣咁新鮮彈牙製嘅蒜泥辣汁真係好過癮,蒜味好香濃‼️好食指數10/10‼️推介指數10/10😋 醬拌皮蛋醬汁同樣好重蒜香,加埋小小辣好惹味皮蛋做到好流心,十分出色‼️好食指數10/10‼️推介指數10/10

😋 生菜金錢肚米線 麻酸辣微辣

生菜新鮮,食多D蔬菜有助排毒
金錢肚依然滷得入味,入口爽彈,貴一貴都要緊嗌

😋 豬軟骨魚肉春卷涼拌米線 麻辣微辣

天氣真係太熱,朋友叫左涼拌米線,米線比較煙靭
超多豬軟骨,一同樣滷得入味,而且肉質唔會太冧有咬口
魚肉春卷大大舊,食完夠晒飽

😋 涼拌墨魚頭

墨魚頭同上次食一樣咁新鮮彈牙
製嘅蒜泥辣汁真係好過癮,蒜味好香濃

😋 醬拌皮蛋

醬汁同樣好重蒜香,加埋小小辣好惹味
皮蛋做到好流心,十分出色

午餐
  • 醬拌皮蛋
每次經過雲家小鍋米線都見到長長嘅人龍,皆因好食又抵食!難得今日準時放工,排隊食都好快。雲家米線真係超好味!米線關注組 especially 大讚涼拌墨魚頭,有時好快就賣晒,必食推介!涼拌墨魚頭 $46期待已久,墨魚頭大大粒,超新鮮,口感好爽脆彈牙,涼拌招牌蒜蓉,每一啖都食到特製蒜泥辣汁,辣得好過癮,真係超正!份量算多,真係水準保持得好,一試難忘!雲家米線 $63選擇困難症嘅話,我提議揀雲家米線,酸辣小辣係我最愛。終於試到招牌菜嘅雲家米線,配料豐富,一次過試盡所有人氣配料;腐竹、冬菇、雞絲、雞翼、魚春卷、蜾旋草、腸仔、芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜🌿估唔到份量十足,雪白的雞絲浸滿了惹味的酸辣湯,精華所在,米線爽滑彈。魚春卷炸得卜脆,食落魚味突出,有驚喜!好香既酸菜和香料味,辣度岩岩好,唔食得辣既朋友都好享受,湯底真係好滋味,長期有人排長龍係有原因的!牛腩小鍋米線 $46牛腩超入味,而且質地好軟口,配料芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜增加口感層次,加配蘿蔔 好清甜無渣架。小辣有肉碎係湯底,米線彈牙又吸汁。豆漿另外追加飲品,支裝豆漿,微甜豆味香濃,健康清新。總括食物份量都十足,店舖內長期都坐滿人,抵食

雲家米線 $63

牛腩小鍋米線 $46

小辣有肉碎係湯底,米線彈牙又吸汁。

豆漿
另外追加飲品,支裝豆漿,微甜豆味香濃,健康清新。

總括食物份量都十足,店舖內長期都坐滿人,抵食又好味!值得不斷回頭的米線小店。

• 豆漿
  • 小鍋米線
2023-06-24 179 瀏覽
終於試到受米線關注組極力關注既雲家喇環境較為擠迫 店員都較為忙碌 整得覺得還好🍜小鍋米線(酸辣小辣)$31配料:芽菜 酸菜 韭菜 蔥 芫茜 辣豬肉碎加料:魚肉春卷$9 豬紅$9 加料:墨魚頭$15 豬皮$10 螺旋藻$9小鍋米線湯底夠濃味 當中辣味係來自辣豬肉碎 而且份量多 而酸菜就偏甜 中和左啲辣味 相對酸味較少 米線則偏幼身 有彈性同煙韌 蔥芫茜既份量都相當慷慨 不過我唔食青 所以有一碗就走左青😆魚肉春卷食落較為粉漿 覺得一般豬紅本身有醃底味 偏實口感墨魚頭本身無醃味 不過食落都夠爽脆豬皮索哂湯底既汁 夠哂味海量螺旋藻 一上到枱夠哂睇頭
終於試到受米線關注組極力關注既雲家喇

豬皮索哂湯底既汁 夠哂味
海量螺旋藻 一上到枱夠哂睇頭
2023-06-24
下午茶
雲家米線 $60推薦度4/5今次同朋友叫做呢一個雲家米線,佢有台灣香腸、豆卜、半大碗雞絲、螺旋藻、香菇、雞翼,好多料, 一黎到我同男朋友真係呆咗佢唔單止份量多,佢個湯底唔會話太濃,但係又唔會話好淡味,我哋今次揀咗小辣都唔係話特別辣。但係整體嘅味道都好融洽,所有餸菜佢哋本身嘅味道都好足夠合埋一齊就互相配合得好得宜👍🏻👍🏻另外想稱讚佢個香菇真係好後好大同埋好入味,台灣腸係自己整既味道唔似出邊買既咁實咁咸,果然係「米線關注組入邊第一名」😎🫰🏻.涼拌墨魚頭 $46呢個真係巨巨巨好食😋 簡直係必食推薦 ,又有口感又夠味推薦度5/5.蒜泥白肉$42佢唔係用好厚嘅腩肉製成,佢係用咗薄薄地一片片嘅五花肉薄片去整成,一碟起碼都有10片,再加上上面鋪滿咗好多蒜蓉,我自己覺得份量都幾多,如果唔係不嬲鍾意食蒜泥白肉嘅應該食唔晒,但係如果鍾意食蒜泥白肉嘅呢個係好推薦👍🏻👍🏻推薦度4/5暫時嚟講呢一間係最好食嘅米線(我自己個人口味黎講😃👍🏻)

雲家米線 $60
推薦度4/5

涼拌墨魚頭 $46
呢個真係巨巨巨好食😋 簡直係必食推薦 ,又有口感又夠味
推薦度5/5
蒜泥白肉$42
推薦度4/5
暫時嚟講呢一間係最好食嘅米線(我自己個人口味黎講😃👍🏻)
米線= my comfort food 🍲 No objection!荃灣雲家和觀塘二撇雞穩佔龍頭首一二位₍ᐢ •͈ ₃ •͈ ᐢ₎♡想吃酸麻辣米線時就去荃灣、想要吃養生雞湯米線就去觀塘一切都是這麼的剛剛好簡直完美配搭今天小公主就想吃辣米線當然就要到訪我的愛店第一位啦哈哈⸝⸝•‧̫•⸝⸝(就是弊在遠了一點不過沒關係啦😛有好吃的多遠也可以!)𓂃 𓈒𓏸𑁍𓂃 𓈒𓏸𑁍𓂃 𓈒𓏸𑁍𓂃 𓈒𓏸𑁍𓂃 𓈒𓏸𑁍𓂃 𓈒𓏸𑁍𓂃 𓈒𓏸𑁍 𓂃 𓈒𓏸𑁍可以參考之前雲家米線的貼文 #princess_米線 小窩米線 $31 加腩肉$10、螺旋藻$9、雞絲$9、芽菜$7依舊是酸麻辣湯底中辣今天的湯底麻味比較突出๑ᵒᯅᵒ๑略嫌蓋過酸味的風頭腩肉也可以再滑嫩一點呢今天的腩肉比上次略嫌「鞋」了一點最喜歡的就是瘦肉比例高吃起來負擔沒有那麼重之餘口感也較好˶╹ꇴ╹˶不過還是依舊好吃!最喜歡吸飽了湯汁的螺旋藻!૮・ᴥ - ა涼拌墨魚頭 $46 超爆多蒜頭的弊端就是會口臭😷不過沒關係!真的太好吃了!就是蒜頭比墨魚頭還好吃的程度是每次來的必點小食呀ɵ̷᷄⤙ɵ̷᷅推介指數:9.25/10 米線排行榜🏅🥇雲家(9.25/10)🥈 二撇雞 (9.2/10)

米線= my comfort food 🍲
No objection!
想吃酸麻辣米線時就去荃灣、
想要吃養生雞湯米線就去觀塘
一切都是這麼的剛剛好
簡直完美配搭
今天小公主就想吃辣米線
當然就要到訪我的愛店第一位啦哈哈⸝⸝•‧̫•⸝⸝
(就是弊在遠了一點不過沒關係啦😛
有好吃的多遠也可以!)

可以參考之前雲家米線的貼文 #princess_米線

腩肉也可以再滑嫩一點呢
今天的腩肉比上次略嫌「鞋」了一點
最喜歡的就是瘦肉比例高
吃起來負擔沒有那麼重之餘口感也較好˶╹ꇴ╹˶
不過還是依舊好吃!
最喜歡吸飽了湯汁的螺旋藻!૮・ᴥ - ა

超爆多蒜頭的弊端就是會口臭😷
不過沒關係!真的太好吃了!
就是蒜頭比墨魚頭還好吃的程度
是每次來的必點小食呀ɵ̷᷄⤙ɵ̷᷅

推介指數:9.25/10

米線排行榜🏅
🥇雲家(9.25/10)
🥈 二撇雞 (9.2/10)
🥉雲南小鍋 (8.75/10)
4th 貴緣 (8.5/10)
5th 天星 (8.45/10)
6th 貴香園 (8/10)
7th星林居 (7.6/10)
8th雲川 (7.55/10)
9th 金西南 (7.3/10)
10th 九頭鳥 (6.75/10)
2023-06-12 543 瀏覽
《雲家小鍋米線🍜》📍荃灣站 💜 小鍋米線(清湯)🥢 💰$62配料: 芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜另加配配料: 豬軟骨,蘿蔔,金菇,紫菜一放上枱望到就超多紫菜食一啖米線就有好多材料一齊食到 會有少少酸味應該有酸菜雞絲識落幾有雞味 但係有少少鞋同乾身豬軟骨比我想像中淋同易咬口,唔痴身亦都唔會太乾身 同時食到陣陣酸味 應該有落陳醋 另外,軟骨都係淋嘅同易咬爛白蘿蔔夠嫩 好甜同一點都唔老而且冇渣估唔到餸菜份量可以咁大,餸同米線嘅比例可以話最少有一比一(*☻-☻*)幸福指數:😻😻😻😻😻/5💜雲家米線(BB辣)🥢 💰$60配料: 腐竹、冬菇、雞絲、雞翼、魚春卷、螺旋草、腸仔、芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜一開頭有少少花生醬嘅味 之後慢慢又辣嘅口徑出嚟有少少辣但係冇我想像中咁辣有成粒蒜頭 但係食落完全唔苦冬菇超鮮甜,應該有炆過黎估唔到會有四大條魚肉春卷 好似食緊墨魚卷的口感幸福指數:😻😻😻😻😻/5💜生菜🥢 💰$15💜凍豆漿(加$8)
《雲家小鍋米線🍜》📍荃灣站

💜 小鍋米線(清湯)🥢 💰$62
配料: 芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜
另加配配料: 豬軟骨,蘿蔔,金菇,紫菜

一放上枱望到就超多紫菜

💜雲家米線(BB辣)🥢 💰$60

一開頭有少少花生醬嘅味 之後慢慢又辣嘅口徑出嚟
有少少辣但係冇我想像中咁辣
有成粒蒜頭 但係食落完全唔苦
冬菇超鮮甜,應該有炆過黎
估唔到會有四大條魚肉春卷 好似食緊墨魚卷的口感

幸福指數:😻😻😻😻😻/5

💜生菜🥢 💰$15
💜凍豆漿(加$8)
雲家米線(BB辣)
小鍋米線
雲家米線(BB辣)
小鍋米線
  • 豆漿
2023-06-11 214 瀏覽
呢間米線鋪一直受到fb米線關注組推介,好多youtuber都去過呢間小店,今日趁放假走入荃灣品嚐試試佢係咪咁深受大家喜愛。店鋪約有30個座位,唔算寬敞,有少少窄,樓面得兩個人做野,多人嘅話落單會慢左d。今次叫左碗魚肉麻酸辣米線(中辣)&涼拌墨魚頭。先講米線,米線份量略嫌少左d,但配料好多尤其肉碎,米線係幼身果款食落好煙韌好有彈性;麻味比較重,酸味較少,食完條脷&咀唇有麻嘅感覺。涼拌墨魚頭四十幾蚊份量都算多幾抵食,唔係好辣,幾爽口。另外,唔知係咪天氣太熱嘅關係入到去感覺冷氣唔太足夠🙈
涼拌墨魚頭四十幾蚊份量都算多幾抵食,唔係好辣,幾爽口。
另外,唔知係咪天氣太熱嘅關係入到去感覺冷氣唔太足夠🙈

• 涼拌墨魚頭
自從上次係元朗食過呢間分店既米線,真係覺得超好味!今日同朋友做facial一定要再黎食!上次食唔到既墨魚頭今次必點,必點,必點!😋 雞絲螺旋草金錢肚米線 酸辣小辣D料一樣係多到嘩嘩聲,今次要讚既係金錢肚,雖然個價錢唔算平,但佢地滷得超入味,而且質地好爽口,完全唔同平時食個D咁冧GEE GEE,下次黎一定要再嗌!‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10😋 肥牛韮菜魚肉春卷米線 麻酸辣中辣 同樣D料多到爆,真係食餸菜都夠飽!本身想淨係叫麻辣湯底,落單個陣姐姐問要唔要加D酸菜轉麻酸辣,果然無轉錯,又麻又酸既湯底真係好滋味,呢間米線長期有人排長龍真係有原因架!‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10😋 涼拌墨魚頭 上次係元朗食唔到,今次終於成功試到!墨魚頭超新鮮彈牙,配埋佢地特製嘅蒜泥辣汁,真係辣得黎好過癮,蒜味夠晒香濃,真係一試難忘!‼️好食指數10/10‼️推介指數10/10🍽 雲家小鍋米線 (荃灣)📌 荃灣沙咀道328號328廣場地下G01號舖☎️ 2439 5767⏰ 星期一,三至日 11:30-21:30 星期二休息#雲家小鍋米線 #荃灣 #小鍋米線 #荃灣米線

😋 雞絲螺旋草金錢肚米線 酸辣小辣

😋 肥牛韮菜魚肉春卷米線 麻酸辣中辣

😋 涼拌墨魚頭

‼️推介指數10/10

🍽 雲家小鍋米線 (荃灣)
📌 荃灣沙咀道328號328廣場地下G01號舖
☎️ 2439 5767
⏰ 星期一,三至日 11:30-21:30
星期二休息

#雲家小鍋米線 #荃灣 #小鍋米線 #荃灣米線
📍 雲家小鍋米線 (328廣場)🗓️ 27 May 2023由於雲家開喺我屋企附近,所以由佢一開鋪我就開始食。呢幾年多咗宣傳,仲有香港米線關注組嘅關注。之後越嚟越多人慕名而來,長期都見到有人排緊隊,同埋價錢都貴咗,所以我都少咗機會食了ㅠㅠ 今次叫咗外賣,仲要終於試到好出名嘅涼拌墨魚頭~🍜 酸辣小鍋米線 配蘿蔔 ($31 + $7 = $38)由於今次會叫小食,所以我只係+1個餸就夠了,因為本身米線嘅份量都好多。呢度嘅蘿蔔食咁多次,都從來未試過唔甜,水準保持得好好。🍜 酸辣小鍋米 配腩肉 螺旋草 ($31 + $10 + $7 = $48)螺旋草係一個好少有嘅餸,而每次叫都會見到海量嘅螺旋草,好似食極都食唔完咁😂 不過冇食一排,我懷疑雲家轉左米線嘅供應商,啲米線食落冇之前咁挺身,比之前再淋啲 (因為佢哋之前嘅米線都係偏淋,啱哂我~)🍴 涼拌墨魚頭$46最期待嘅放最後!雖然46蚊的確有啲貴,不過我覺得值得一試!啲墨魚頭真係大大粒,好爽脆,加埋啲蒜蓉真係超正!份量都唔算少,真係值得一戰!
📍 雲家小鍋米線 (328廣場)
🗓️ 27 May 2023

🍜 酸辣小鍋米線 配蘿蔔 ($31 + $7 = $38)
酸辣小鍋米線 配蘿蔔
麻辣小鍋米線 配腩肉 螺旋草
🍴 涼拌墨魚頭$46
2023-05-27
酸辣小鍋米線 配蘿蔔
麻辣小鍋米線 配腩肉 螺旋草
  • 炸春卷
雲家已經係荃灣區屹立好多年,一直都受到好多區內市民嘅支持💪🏻,店鋪面積較細,每張枱之間都較逼,如果拎住大件行裝嘅朋友要注意下啦😉~-涼拌墨魚頭🦑 - HKD 46見到好多食客都食緊涼拌墨魚頭🦑,既然受到咁多食客支持,咁味道一定唔錯㗎啦!於是我地都叫一份嚟試,墨魚頭本身已經好新鮮,口感爽脆🤤,再加上上面鋪滿咗極大量嘅蒜蓉🧄,食落去每啖都充滿住蒜蓉味,配上店家嘅黑酸醋汁,雖然重口味但食落去真係好開胃👍🏻, 整碟墨魚頭用嚟做開胃前菜好出色💯,份量都俾得好足,真係值得一讚!-腩肉魚腐小鍋米線🍜 (酸辣小辣) - HKD 50之後就上咗碗小鍋米線配腩肉及魚腐🍜,小鍋米線嘅配菜份量比我地想像中多,有豬肉碎、葱、芽菜、芫茜、酸菜及韭菜,米線口感偏淋,酸辣湯底雖小辣但我地認為都幾辣🙈,但不失酸味👍🏻,飲落唔會好口乾~ 至於加餸方面,腩肉🐷好厚身,食落幾入味,脂肪比例都係較瘦,啖啖肉唔錯😋,份量都俾得好足;魚腐🐟好彈牙,無浸得太淋,但食落去被湯底味道蓋過咗,所以魚腐味道較淡,另外要注意依度嘅腩肉係每日限量供應🚨,如果想試嘅朋友可能要早少少嚟到啦~-炸醬腩肉熱拌紅薯粉🍜 - HKD 56本身加餸係叫咗雞絲

涼拌墨魚頭🦑 - HKD 46

腩肉魚腐小鍋米線🍜 (酸辣小辣) - HKD 50
腩肉魚腐小鍋米線

炸醬腩肉熱拌紅薯粉🍜 - HKD 56
本身加餸係叫咗雞絲🐥炸醬嘅T.T,不過可能店鋪忙中有錯就算啦,配菜方面有花生🥜及酸菜,紅薯粉幾粗身🤓,食落幾爽口彈牙唔會偏淋,腩肉🐷由於無湯底浸住,比起有湯底嘅會更加濃味~炸醬肉味幾濃郁,不過本身無湯底溝淡所以食落會較鹹~食完我地都飲咗好多水💦先解到個陣鹹味🥵
炸醬腩肉熱拌紅薯粉

整體嚟講依間餐廳值得一試👍🏻,份量足之餘味道都有一定嘅水準,但依間餐廳座位較少而好多人慕名而來,所以週末同平時放工時段都會出現排人龍嘅情況🥺,而且店鋪人手較少會出現錯單或等得較耐先有得食,想食嘅朋友可能要早少少到啦☺️~ 另外最最最要注意嘅係依間鋪頭逢星期二休息㗎,重要嘢所以要講三次最提醒大家XD
2023-05-10
15 分鐘 (堂食)
腩肉魚腐小鍋米線
炸醬腩肉熱拌紅薯粉
  • 腩肉魚腐小窩米線
  • 炸醬腩肉熱伴紅薯粉
  • 小鍋米線
2023-05-16 244 瀏覽
最近講起食米線,又掛住雲家個墨魚嘴😚於是又去咗食米線啦夜晚七點左右都等咗一陣位就入座,餐牌都有好多種款式選擇首先叫咗個三餸麻辣米線,豬腸豬肚腩肉小辣,佢嘅豬肚同埋豬腸都係切絲,再加埋啲腩肉,啲餸連埋米線一齊食好滿足😌朋友叫咗個腩肉豬軟骨酸辣米線中辣,辣到啱啱好,佢個湯底好濃郁,而且配料都多,豬軟骨都冧另外一定要叫佢個涼拌墨魚咀,呢個真係好好食,同埋必食,佢個墨魚咀一啲都唔硬,忍唔住狂食我哋仲叫咗個涼拌青瓜,一樣大贊佢個涼拌汁最後仲叫咗一碟通菜🥳最鍾意周圍食米線😙
最近講起食米線,又掛住雲家個墨魚嘴😚
於是又去咗食米線啦

夜晚七點左右都等咗一陣位就入座,餐牌都有好多種款式選擇

我哋仲叫咗個涼拌青瓜,一樣大贊佢個涼拌汁

最後仲叫咗一碟通菜🥳

最鍾意周圍食米線😙

2023-05-11 346 瀏覽
葵青荃灣區有很多有水準的米線店, 包括“雲家米線”, 相信喜歡米線的朋友對這個名字絕不陌生。一般中午或晚飯時間都大排長龍, 店鋪也不算大, 所以有時都要耐心等候。這次是第三次到訪“雲家”, 每次都大飽口福, 今次也不例外。跟一般米線店鋪一樣, 選擇米線種類, 然後再選擇餸菜。腩肉蘿蔔米線 $48“雲家”湯底一流, 酸酸辣辣的, 味道均等, 不會過咸或過酸。米線十分足料, 本身已加了肉碎, 芽菜, 酸菜, 韮菜, 蔥, 芫荽等等, 味道更加出色 😍 腩肉醃得很入味, 不會太韌, 蘿白也少少甜, 亦不覺得硬身。蒜泥白肉 $42師傅亳不吝嗇, 整碟白肉都鋪滿蒜泥, 絕對是會口臭的份量 😂 啖啖蒜頭味無疑是會有點咸, 但試過一塊沒有蒜頭的肉塊就明白是缺少了這個菜靈魂所在。總括而言, “雲家”是我認為暫時最好吃的米線店! 唯一不太理想就是坐位比較迫, 大家會坐得很親密 😅
腩肉蘿蔔米線 $48
腩肉蘿蔔小鍋米線
蒜泥白肉 $42
蒜泥白肉
2023-05-08
腩肉蘿蔔小鍋米線
蒜泥白肉
2023-05-11 212 瀏覽
朋友一直都推薦我去食雲家既米線,今日係荃灣購物,就過黎試吓😋店舖內都坐滿人,好好彩咁岩有客人走,我就順利入到去👏🏻🍲雲家米線 $63如果諗唔到想食咩配料,呢個絕對係你既好選擇。配料有雞絲、雞翼、魚春卷、螺旋草、紅腸、冬菇等等😳份量十足,中間既雞絲係滿到脹起咁🤣,米線爽滑👍🏽🥘豬潤小鍋紅薯粉 $43睇落配菜既量唔夠雲家米線咁多,但都足夠去配紅薯粉食,我呢個係麻辣小辣,所以會有肉碎係湯底內。紅薯粉彈牙又吸汁👏🏻🐖麻辣金錢肚 $47有好香既麻香和香料味,辣度岩岩好。唔會話勁辣,所以唔食得辣既人都可以試下。🐟炸魚卷 $22表面炸得卜卜脆,食落魚味好出😳而且彈牙。呢個真心有驚喜🤩估唔到份量咁多。店內keep 住人流都好多,所以都知佢幾受歡迎👏🏻而且佢哋既食物份量都十足,抵食👏🏻👏🏻食各款米線都可以另外加飲品,支裝豆漿同凍飲都只係加8蚊。豆漿🥛微甜又豆味香濃👍🏽

🍲雲家米線 $63

🥘豬潤小鍋紅薯粉 $43

🐖麻辣金錢肚 $47

🐟炸魚卷 $22

• 麻辣金錢肚
  • 魚肉春卷
2023-05-10 135 瀏覽
雲家小鍋米線一直都好受米線關注組歡迎. 店舖外長期有人排隊🥹想食就要俾少少耐性啦我哋兩個人叫咗兩碗麵、一款小食同埋兩杯嘢飲🥢小鍋米線有得揀酸辣/麻辣/麻酸辣. 由於我非常鍾意食酸. 所以我揀咗酸辣佢嘅湯底唔會好油. 米線偏軟身而且好入味酸度都好夠. 我幾鍾意餸就分別揀咗好出名嘅墨魚頭、豬頸肉、豬大腸、魚肉春卷等碗麵上枱嘅時候驚咗一驚😂佢啲配料原來好多. 好似叫得多得滯. 最後好似食極都食唔完墨魚頭煮得好爽口彈牙. 豬頸肉每塊都好厚身入味. 魚肉春卷足料好味🐓炸雞中翼外皮炸得香脆唔油膩. 入面熱辣辣重保持到肉汁🍫凍朱古力特別推介佢呢度杯凍朱古力. 味道非常濃郁. 一啲都唔慳料

我哋兩個人叫咗兩碗麵、一款小食同埋兩杯嘢飲

🥢小鍋米線
佢嘅湯底唔會好油. 米線偏軟身而且好入味
酸度都好夠. 我幾鍾意

餸就分別揀咗好出名嘅墨魚頭、豬頸肉、豬大腸、魚肉春卷等

🐓炸雞中翼
外皮炸得香脆唔油膩. 入面熱辣辣重保持到肉汁