2020-11-04
自己食過好多間日本餐廳,呢一間餐廳我都真係幾鍾意,呢度嘅Omakase$380,用嘅料我覺得係好高質。餐廳嘅綠茶係用綠茶粉沖嘅,所以一路飲嘅時候一路都仲會覺得好濃。餐廳店舖唔算大,但擺設都非常整齊。我叫咗個翔的套餐,裏面有10件壽司,一個麵豉湯,同埋一個吞拿魚茸手卷。十件壽司裡面包括:拖羅、秋刀、白蝦、筋子、吞拿魚面脥、海膽、深海池魚等等。我最鍾意嘅當然係佢哋嘅海膽壽司,海膽來自北海道,一啲都唔腥,而且非常甜,入口即溶,果陣香味仲會逗留喺個口裏面好耐。我第二鍾意嘅係佢哋嘅白蝦壽司,白蝦好滑,而且軟林林,入口之後好快溶。而且好新鮮,亦都好甜。再之後就係深海池魚,有陣魚香味,少少咸。筋子壽司亦都好好,每一粒都好晶瑩剔透,而且汁亦都好多。呢度嘅拖羅亦都好出色,魚油飽滿,入口好快溶,再配埋佢粒粒分明嘅壽司飯,壽司飯亦都帶有微酸,完全可以中和到拖羅嘅魚油,非常好。再之後就係佢哋嘅手卷,吞拿魚茸手卷幾好食。佢哋呢度亦都會有麵豉湯。
餐廳店舖唔算大,但擺設都非常整齊。
再之後就係深海池魚,有陣魚香味,少少咸。
筋子壽司亦都好好,每一粒都好晶瑩剔透,而且汁亦都好多。
再之後就係佢哋嘅手卷,吞拿魚茸手卷幾好食。
佢哋呢度亦都會有麵豉湯。