4天前
心血來潮想食雞煲,當然去佐敦隨變,食左十幾年,質素好隱定,餐廳除咗雞煲仲有串燒都好吸引,以前放工最鍾意約埋啲同事一齊去宵夜,今次晚飯時間食,去到發現有好多款乾鍋,即刻點左乾鍋醬汁雞同乾鍋龍躉背翅,宜家點乾鍋仲可以免費送一個湯底俾你打邊爐,揀左麻辣湯,呢度任何食物嘅辣度係可以自由選擇,但係辣度會比出面辣D,我平時食米線食中辣,呢度食小辣已經覺得好辣,所以大家要留意🤭涼菜都好多選擇,點咗尖椒皮蛋同埋偶然相遇(即係木耳蓮藕)味道酸酸辣辣好開胃等乾鍋上枱前,仲點左幾串串燒,黑牛封門柳,燒雞腎,燒白鱔,調味加左孜然粉,好有重慶風味到主角之一乾鍋龍躉背翅出場,龍躉肉爽口彈牙,背翅有好豐富膠質,乾鍋配菜仲有菜花同年糕,份量十足乾鍋醬汁雞,熱辣辣香噴噴,秘製醬汁爆炒雞件,惹味到想送碗白飯送咗個麻辣湯底,當然要叫返啲配料烚吓烚吓,點咗個牛魔王拼盤,有齊封門柳、安格斯、牛頸脊、牛柳粒、牛柏葉同黃喉,全部牛肉好高質,封門柳肉味濃,牛頸脊淋滑,黃喉有咬口,食左咁多肉,當然要加兩個菜中和下🤭