2019-08-05 266 瀏覽
呢間韓國大熱既熱狗專門店,終於殺到黎香港!我上網成日見到d韓國 食得好滋味,咬落”sharp sharp”聲,都好想可以咬翻啖!而家唔洗飛去韓國,旺角有第一間Arirang香港分店喇!/去到旺角嘅分店,見到有好多唔同嘅味道,有啲有用水牛芝士/車打芝士,有啲有香腸有啲冇,有啲另外加咗啲薯條粒有啲就淨係薯粉。基本上所有選擇都有得揀!我就揀咗個普通冇用薯條粒炸嘅熱狗,咁我就揀咗要車打芝士同香腸!咬落去芝士拉絲嘅效果唔明顯啊,芝士量亦都唔算多,但係皮外真係炸得十分香脆,擺落口熱辣辣!係即叫即炸!/嗰度仲有好多唔同嘅醬料可以比客人自由去配搭!有番茄醬,蜜糖芥茉醬,芥茉芝士醬,芝士醬,泰式辣醬.......另外仲有芝士粉, 麻辣粉同埋蒜粉比客人隨意落,鐘意甜既食家仲可以將熱狗放落椰子糖盤,痴d糖落熱狗一齊食添!
2019-08-03 157 瀏覽
為左食韓國人氣熱狗棒,不惜要求老公車我出出旺角買比我食,因為 Happy Friday 又未到睇戲時間,趁還有點時間,就車左我直接去旺角順便掃街,街頭美食諗起都超級興奮。工作關係已經好少去旺角,開左好多新食市同珍珠奶茶店。排隊中等落 order啦!首先去左我目標食店買韓國熱狗棒先,排隊都好快買到,款式都唔少約9款,韓式嘅年糕香腸串最特別。No 2 The King (即係車打芝士腸熱狗棒)$32熱辣辣外層脆卜卜,即叫即製,面包彈性高配芝士腸味道剛剛好,加少去蕃茄醬+chadder醬同芝士蒜蓉粉就更好出色好味。有點驚喜一隻已經好滿足。No 6 芝薯拉絲熱狗棒 $34外型 QQ粒粒薯粒包著麵包同芝士,又真係好可愛的狼牙棒, 味道薯不簡單,拉絲芝士軟綿綿帶點煙韌,當然加上佢地提供嘅醬汁更好味,老公要左芝士芥辣醬同車打芝士醬。 不過原來係得芝士有點漏,有腸仔啱我口味多點

No 2 The King (即係車打芝士腸熱狗棒)$32

No 6 芝薯拉絲熱狗棒 $34
外型 QQ粒粒薯粒包著麵包同芝士,又真係好可愛的狼牙棒
不過原來係得芝士有點漏,有腸仔啱我口味多點

2019-08-02
8 分鐘 (外賣自取)
  • 芝薯拉絲熱狗棒
  • 車打芝士熱狗棒
2019-08-01 133 瀏覽
📍薯粒熱狗棒🌭旺角新開街頭小食店,除左薯粒仲有芝士系列選擇,即叫即炸。可惜最想食果樣芝士薯粒熱狗棒竟然sold out,但又吾想淨食芝士,所以選左薯粒熱狗棒。熱狗腸外佈滿薯粒,每一啖內脆外軟,口感有層次,但唯一缺點係薯粒無咩味,無獨有偶店內提供不同的醬汁及味粉,包括蜜糖芥末、番茄醬、泰式辣醬、車打芝士、香蒜粉、蜜糖芝士粉及芝士粉等任君選擇,一枝熱狗棒已可抵一個下午茶的入量,所以建議同人分享。味道:6.5/10消費:$32
📍薯粒熱狗棒🌭
旺角新開街頭小食店,除左薯粒仲有芝士系列選擇,即叫即炸。

味道:6.5/10
消費:$32
2019-08-01
尋日,因為要同男朋友去睇波鞋,所以去左旺角波鞋街行街,之後係個到附近的橫街見到有一間炸熱狗棒,好似好正咁,加上我地睇左咁耐波鞋有啲肚餓,所以就食少少嘢頂住肚先,不過原來有好多唔同的熱狗揀㗎,我就叫左薯條熱狗棒。我覺得個熱狗味道一般,佢主要的味道係來自醬汁,其實佢都比較偏乾身,係有醬汁先會比較好啲,食到尾無汁個啲位,直情係無味,比較似無落鹽的薯條加炸麵包咁,不過當然我唔排除可能係佢地知醬汁味比較濃,用淡味包來中和,入面的熱狗腸味道ok的,同埋佢最正係可以比我地自己加醬汁同調味粉。
韓式熱狗在旺角插旗🚩,主打韓式麵包熱狗🌭️,之前看見國外的YouTuber吃得津津有味,期望很高。 不過吃過後覺得雖然賣相吸引,但味道其實非常普通😂。.小店人手有限,即叫即炸🔥,所以大家真的需要耐心等侯⌛️。.熱狗有八款,主要分為中間有香腸和沒有香腸兩大類。另外設有一個醬料自助區,提供多了多款醬料和調味粉供自行調配👩🏻‍🍳。試了3款後覺得有香腸的會較好吃,水牛芝士雖然能夠拉絲🧀,效果吸引👏🏻,不過本身芝士欠缺鹹香,只有口感,但缺乏味道。所以醬料和調味粉變得非常重要,幾乎是整個熱狗的味道來源😢。.🌭車打芝士熱狗棒 ($32)Cheddar Cheese Hot Dog 這款有香腸做饀料的熱狗味道最為突出😉,🧀芝士和香腸合襯,腸仔彌補了味道單一的問題,加上自助區的醬汁,味道比沒有腸仔熱狗好得多🥇。.🌭芝薯拉絲熱狗棒 ($34)Potato and Mozzarella Hot Dog外皮加上薯條再炸🔥,這樣的吃法很特別,邪惡感十足😈。可惜,🧀芝士沒鹹香,味道單一。.🌭水牛芝士拉絲熱狗棒 ($32)Mozzarella Cheese Hot Dog🧀🔥水牛芝士新鮮炸出時能做到拉絲效果🤩,單單以拍

小店人手有限,即叫即炸🔥,所以大家真的需要耐心等侯⌛️。

🌭車打芝士熱狗棒 ($32)
Cheddar Cheese Hot Dog
車打芝士熱狗棒

🌭芝薯拉絲熱狗棒 ($34)
Potato and Mozzarella Hot Dog
芝薯拉絲熱狗棒

🌭水牛芝士拉絲熱狗棒 ($32)
Mozzarella Cheese Hot Dog
🧀🔥水牛芝士新鮮炸出時能做到拉絲效果🤩,單單以拍照效果來說非常吸引📸,不過同樣味道單一👉🏻👈🏻。
水牛芝士拉絲熱狗棒
水牛芝士拉絲熱狗棒
車打芝士熱狗棒
2019-07-28 74 瀏覽
由呢間鋪未開,裝修緊嘅時候已經好想試佢嘅熱狗!呢間來自韓國嘅過江龍,位於旺角洗衣街嘅角位,相當顯眼。而佢哋請嘅員工都非常國際化,有韓國人、(應該係)印巴籍等等,但服務態度都好好。佢嘅選擇都幾多元,有薯冇薯、單芝鴛鴦芝、有腸冇腸等等。今次就揀左脆薯芝士熱狗棒。佢炸完一上架嘅時候已經好吸引,隔離仲有各款醬料,例如芥末、芝士、蕃茄、辣醬同牛油粉等比人任加,好似有得食之餘仲有得玩~裏面個拉芝真系拉得好長,外面d薯仔又炸得好香口,真係好邪惡!但略嫌佢芝士味唔係太重,可能係為咗拉芝個彈性而加左d粉。價錢方面就平均$30幾蚊一條,唔係話太貴。但都幾heavy😂, 都要抖返一排先食可以第二次。

外賣自取
由細到大都好鍾意食韓式熱狗所以某日食完飯經過見到呢間店就決定要搵日唔食飯嚟試佢😂😂😂終於試到喇!係未加任何醬前影張相先😂呢個出面一粒粒薯條🥰食喇食喇!外面炸得好鬆脆🥰呢個入面除左香腸之外仲有層芝士食落好香好好味呢個係拉絲芝士熱狗🥰雖然入面冇腸但同樣惹味流心芝士一咬開可以拉絲拉到好長😂佢呢度有別於其他簡單嘅韓式熱狗除咗熱狗嘅選擇多之外連醬汁都好多揀有番茄醬、芝士醬、辣醬等等配埋真係好好食♥️♥️♥️見到好似仲有椰絲但我冇加😂呢間真係食過番尋味
由細到大都好鍾意食韓式熱狗

可以拉絲拉到好長😂

佢呢度有別於其他簡單嘅韓式熱狗
除咗熱狗嘅選擇多之外
連醬汁都好多揀
有番茄醬、芝士醬、辣醬等等
配埋真係好好食♥️♥️♥️
見到好似仲有椰絲
但我冇加😂
呢間真係食過番尋味
  • 雙重芝士拉絲熱狗棒
  • 薯條熱狗棒
  • 水牛芝士拉絲熱狗棒
2019-07-24 94 瀏覽
2: 車打芝士腸熱狗棒放大版芝士腸入面係車打芝士,好鍾意食芝士腸或者唔想淨係食芝士嘅話就可以試下!5: 雙重芝士拉絲熱狗棒作為signature之一,哩款唔會令你失望。我地order左3款,哩款係唯一一款可以拉到絲,而且可以拉到好長。入面係車打芝士mix Mozzarella,芝士味唔算超濃,唔容易膩。如果想影拉絲相嘅話,值得一試!6: 芝薯拉絲熱狗棒三款入面我地最鍾意就係哩款。外面用左好多薯仔粒包圍,入面用左Mozzarella。口感豐富,唔只得炸粉咁單調。Overall, 每條都用料十足,可以睇到Arirang嘅誠意。野食全部即叫即炸,而且唔洗等好耐。店員都好細心,serve果陣會問我地想要咩醬,仲會幫我地落埋。三款熱狗入面,5號同6號都好重身,而且味道好好,唔怕會膩。下次再路過嘅話一定會再食!
2: 車打芝士腸熱狗棒

5: 雙重芝士拉絲熱狗棒

6: 芝薯拉絲熱狗棒

2019-07-22 86 瀏覽
今日晏晝經開波鞋街買野,見到有間新開的熱狗🌭️店是由韓國🇰🇷傳黎香港,未食飯又諗唔到食咩就買左黎食啦!😄😄即叫即整架!😋😋🙏🏻車打芝士腸熱狗棒 $32車打芝士夾著熱狗腸,充滿著雙重的滋味!芝薯拉絲熱狗棒 $34外面是薯仔+薯條🍟而製成的,內裡包含著熱辣辣的拉絲芝士,十分滋味可口!👍🏻👍🏻鴛鴦芝腸熱狗棒 $34芝士加上芝士腸做出鴛鴦芝士的效果,食落芝士流出來十分juicy美味😋😋

車打芝士腸熱狗棒 $32
車打芝士夾著熱狗腸,充滿著雙重的滋味!

芝薯拉絲熱狗棒 $34

鴛鴦芝腸熱狗棒 $34
午餐
2019-07-22 91 瀏覽
Arirang Hot Dog has taken American corn dog into Korean style by showering it with lots of seasonings and cheese.The sample displays already got our mouth watering.Once we got our order, which we chose Potato Mozzarella, we could shower it with as much seasonings as we want. I only picked cheese mustard and cheddar cheese sauce. My friend said the Thai chili sauce was good. We regarded not using more sauce to top up the flavor later when we ate it…As the bottom part of the “hot dog” was totally

Once we got our order, which we chose Potato Mozzarella, we could shower it with as much seasonings as we want. I only picked cheese mustard and cheddar cheese sauce. My friend said the Thai chili sauce was good. We regarded not using more sauce to top up the flavor later when we ate it…As the bottom part of the “hot dog” was totally bare and tasteless without sauce.
Potato Mozzarella

We were very happy with the potatoes. It’s kinda like deep fried thick fries, yet not overly fried nor oily. The sauces were awesome, they were the key which brought flavor to the whole thing. The cheese inside was actually tasteless, more like a plain chewing gum than cheese.

It looks much better than it tastes. Trying it once is enough.
2019-07-21
5 分鐘 (堂食)
下午茶
2019-07-20 68 瀏覽
聽講Arirang Hotdog係韓國人氣街頭既小食店,主打食熱狗棒,即叫即製 咁去旺角順便就去試吓啦去到見到多人排隊到呢我同友人嗌咗3款熱狗棒,分別係芝士拉絲,芝薯拉絲同車打芝士呢到仲提供唔同既醬,例如蜂蜜黃芥末醬、芝士醬、芥末醬等等 呢到既員工都好好人幫手加埋配搭最好既醬料熱狗外面炸到金黃色脆卜卜,入面仲有勁多芝士同香腸!超級邪惡 個人覺得最好食係芝薯拉絲!一粒粒既薯粒係外面點咬都中!入面就係滿滿既芝士無得頂呀!總結,鍾意食熱狗或者芝士既 經過既一定要試吓
去到見到多人排隊到呢

我同友人嗌咗3款熱狗棒,分別係芝士拉絲,芝薯拉絲同車打芝士

幫手加埋配搭最好既醬料

無得頂呀!

總結,鍾意食熱狗或者芝士既 經過既一定要試吓
2019-07-13
15 分鐘 (堂食)
下午茶
  • 芝薯拉絲熱狗棒
2019-07-18 67 瀏覽
🧀旺角韓式拉絲熱狗💛🌟平日好中意去葵廣2樓買炸芝士條食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)見到旺角金雞附近開左又係炸芝士既 所以即刻狗衝去食嘻嘻嘻🤭▫️芝薯拉絲熱狗棒 $34可以拉到好長既絲 不過食完之後個口會勁乾 勁口渴🤢▫️水牛芝士拉絲熱狗棒 $32唔知點解個日食個條係完全拉唔到絲...芝士味道唔太濃📍阿里郎熱狗棒 旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖#eatwifcathy_旺角 #eatwifcathy_小食 #旺角美食 #旺角
🧀旺角韓式拉絲熱狗💛🌟
▫️芝薯拉絲熱狗棒 $34
可以拉到好長既絲 不過食完之後個口會勁乾 勁口渴🤢
▫️水牛芝士拉絲熱狗棒 $32
唔知點解個日食個條係完全拉唔到絲...芝士味道唔太濃
📍阿里郎熱狗棒
旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖
2019-07-17 55 瀏覽
今日同男朋友行旺角經過一間過江龍韓國熱狗店 好似好好食咁 都見到唔少人排隊買黎食我地叫左個雙重芝士熱狗棒 一開始以為個熱狗係有芝士餡 但其實入面全部都只係芝士 好漏好邪惡 不過見到係即叫即炸 而且仲有好多醬同芝士粉可以自己加黎食 都算幾特別既~我地仲叫左個薯條熱狗棒同芝薯拉絲熱狗棒 兩個熱狗棒係一樣樣 不過薯條熱狗棒係真係包住個熱狗 不過嫌有d dry無咩味 而個芝薯拉絲熱狗食半條已經好濟 因為真係好多薯仔 食薯仔食到飽😂😂

2019-07-16 45 瀏覽
前日同朋友去旺角行街,見到有一間舖頭好多人,睇下原來係一間新開無耐的韓式炸熱狗,店面的裝潢好光猛好吸睛,再加上見到其他人個舊都好大舊,確實令人好想食,所以我同朋友都想試下,我地都係揀左呢個薯條熱狗棒。下單後要叫號先有得食,因為佢係即叫即炸,可以睇住佢即時炸,所以保證新鮮熱辣。等左一陣就到我地了,會放係調味bar到,等我地可以按自己的喜好加醬汁,薯條當然要落茄汁啦,再加埋其他汁,好好味,而且外皮炸得脆卜卜好正,初時仲打算當小食食,但原來食完一舊都幾飽㗎。

2019-07-13 66 瀏覽
最近都有唔少外國嘅地道小食進軍香港🇭🇰繼之前台灣小食後今次就係韓式熱狗啦🤩真系由韓國🇰🇷Oppa開嫁!拉芝系列有墨汁芝士熱狗棒/芝薯拉絲熱狗棒😀黑媽媽嗰條就係墨汁芝士,外層系脆嘅麵包糠,而內面咬落系煙軔鬆軟嘅麵包,仲有濃郁芝士🤩🤩所以一咬落去就輕易做到拉芝啦👍而再一條腸仔食,balance得好芝薯拉絲熱狗棒外面係一粒粒薯肉,薯味夠香而且多薯肉🥳麵包內夾住就係芝士同芝士腸,簡直係芝士控嘅天堂就算唔係幾好芝士嘅朋友,亦可以揀薯條熱狗棒!外層粒粒脆薯肉😊再由簿簿一層麵包包住腸仔,最後切記要去訌佢地個酸辣醬🤡好惹味🤘🏻

拉芝系列有墨汁芝士熱狗棒/芝薯拉絲熱狗棒😀

外賣自取