2024-05-02 35 瀏覽
海鮮火鍋放題🦞($398)刺身拼盤鱷魚濃湯燉川貝麻辣雞煲湯底(花膠冬瓜魚翅煲)海鮮拼盤超過30款邊爐配菜揀甜品首先想講一講嘅係,好難得香港有咁抵食嘅活海鮮放題🤩啲鮑魚上到嚟仲識郁!即使係後加嗰啲單都係活鮑魚🫰🏻🤍刺身入面牡丹蝦最優秀,好甜好軟糯。燉湯味超濃郁,勁好飲!! 麻辣雞煲就唔係好辣嗰隻🤣應該大部份人都食到🤤我見隔籬枱食芝士雞煲好似都好正🤩食完雞煲就可以同佢哋講打邊爐,會有五隻湯底揀,跟住就會送一個海鮮拼盤先,個拼盤入面有👉🏻越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭聖子、蘇格蘭大元貝、臺山奄仔蟹,新鮮鮑魚。記得呢啲煮3分鐘就食得㗎啦🤍整體嚟講,都好推薦大家去食呢間會海鮮放題。如果你好鍾意食海鮮嘅一定要嚟!!同埋呢度啲Staff都好熱情,會主動幫你refill 邊爐湯,又會問你夠唔夠飽😹最後提一提大家,記得要like 佢哋嘅社交平台,咁就會有刺身拼盤送俾你食🤤
海鮮火鍋放題🦞($398)
刺身拼盤
鱷魚濃湯燉川貝
麻辣雞煲
湯底(花膠冬瓜魚翅煲)
海鮮拼盤
超過30款邊爐配菜揀
甜品

2024-04-30 27 瀏覽
2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題$398/person(加$20任飲汽水/健康工房)一坐低姐姐就送上時令燉湯,鮮甜好飲無味精. 飲唔停. 泰式酸辣味雞煲  - 出色 雞件嫩滑, 個汁酸甜辣度剛好 醒胃惹味. 刺身拼盤- 有牡丹蝦 希靈魚 北寄貝,海哲, 好新鮮 ! 霸王海鮮盤 , 真係幾有霸氣,  有越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭蟶子、蘇格蘭元貝、台山奄仔蟹,新鮮鮑魚。全部都好新鮮, 仲要大隻 , 味道鮮甜, 越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、臺山奄仔蟹、蟹黃同龍蝦糕都勁多 ! 越南大虎蝦和澳洲大龍蝦肉質超嫩 。仲有盤牛肉又係鮮嫩. 食完上面4樣野都已經飽左9成,  只后我地再點左D 配料, 各種肉類、蔬菜、海鮮和其他配料任均選擇最後仲有杯鮮果乳酪送   呢餐真係好滿足, 飽飽 !簡單黎講想食海鮮火鍋我會再黎阿爺八. 一定係新鮮海鮮靚料.
2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題
$398/person(加$20任飲汽水/健康工房)
一坐低姐姐就送上時令燉湯,鮮甜好飲無味精. 飲唔停.
刺身拼盤- 有牡丹蝦 希靈魚 北寄貝,海哲, 好新鮮 !

全部都好新鮮, 仲要大隻 , 味道鮮甜,
仲有盤牛肉又係鮮嫩.
最後仲有杯鮮果乳酪送
呢餐真係好滿足, 飽飽 !
簡單黎講想食海鮮火鍋我會再黎阿爺八. 一定係新鮮海鮮靚料.
2024-04-24
2024-04-27 43 瀏覽
真係好鍾意打邊爐,烚吓烚吓唔駛諗咁多呢間已經係我第二次嚟幫襯,最近原來搬咗去尖沙咀‼️未食雞煲前,一定要先飲茶壺老火湯,味道清甜,非常足料好飲平時食麻辣雞煲食得多,今次轉下新口味,「茶樹菇雞煲」其特別之處就係除咗雞之外,仲有茶樹菇食,茶樹菇嘅清香滲咗落雞度,令啲雞嘅味道無咁單調食完雞煲再嚟過火鍋湯底,「花膠翅冬瓜雞湯」呢個湯非常滋補,花膠翅份量都唔少,雖然唔係好大群,但呢個價錢食到花膠翅,真係好抵❤️而重點係佢嘅海鮮拼盤好有料,有龍蝦、鮮蝦、鮮鮑、扇貝、桶蠔、膏蟹~鮑魚仲郁緊而我最鍾意就係海蝦,夠大隻,又爽甜啲火鍋料都好高質,安格斯牛肉好有肉嘅彈性,牛味又夠濃大蜆、牛柏葉、龍躉片、海蝦都係一定要encore 再 encore‼️
真係好鍾意打邊爐,烚吓烚吓唔駛諗咁多

呢間已經係我第二次嚟幫襯,最近原來搬咗去尖沙咀‼️

未食雞煲前,一定要先飲茶壺老火湯,
味道清甜,非常足料好飲

平時食麻辣雞煲食得多,今次轉下新口味,

「茶樹菇雞煲
其特別之處就係除咗雞之外,仲有茶樹菇食,
茶樹菇嘅清香滲咗落雞度,令啲雞嘅味道無咁單調

食完雞煲再嚟過火鍋湯底,

「花膠翅冬瓜雞湯」
呢個湯非常滋補,花膠翅份量都唔少,
雖然唔係好大群,但呢個價錢食到花膠翅,真係好抵❤️

而重點係佢嘅海鮮拼盤好有料,
有龍蝦、鮮蝦、鮮鮑、扇貝、桶蠔、膏蟹~
鮑魚仲郁緊

而我最鍾意就係海蝦,夠大隻,又爽甜

火鍋料都好高質,

安格斯牛肉好有肉嘅彈性,牛味又夠濃

2024-04-23
今日去阿爺八鮮鍋2.5 小時河鮮海鮮雞煲海鮮放題($398/位)位置十分方面,氣氛相當熱鬧,另外加$20可以無限添飲健康工房飲品汽水雞煲(四川麻辣)一上枱麻辣香味已經樸鼻,醬汁濃郁,雞肉沾滿醬汁好滋味,雞肉好大隻又嫩滑,落咗芫荽香菜味道更惹味時令燉湯鹿茸菇燉豬展湯,好補身味道並不太油膩,飲落舒服,新鮮刺身拼盤只要你follow 同like 餐廳專頁,就會有刺身拼盤贈送。有齊油甘魚、希𩆜魚、甜蝦、北寄背、螺頭,鮮甜味美重點主菜:霸王海鮮盤 (嚴選新鮮食材)分別有越南大虎蝦🦐,澳洲大龍蝦🦞,蘇格蘭蟶子蘇格蘭大元貝、台山奄仔蟹🦀同新鮮鮑魚🦪全部都是新鮮即劏,鮮甜美味此外無限潻加海鮮加火鍋配料龍躉片、蟶子、脆肉鯇腩、白鱔片、招牌手打蟹籽滑蝦、特長蟹棒、厚切午餐肉、冬瓜件、招牌紫菜響鈴、新鮮韭菜餃、豬天梯及安格斯牛肉整體而言,食材新鮮,餐廳氣氛熱鬧,店員上菜速度都快,好適合雞煲火鍋控,有150分鐘任食好抵

雞煲(四川麻辣)

時令燉湯
鹿茸菇燉豬展湯,好補身味道並不太油膩,飲落舒服,

新鮮刺身拼盤

重點主菜:
霸王海鮮盤 (嚴選新鮮食材)
全部都是新鮮即劏,鮮甜美味

此外無限潻加海鮮加火鍋配料

2024-04-26 3042 瀏覽
同好耐冇見既朋友食飯,又有藉口去搵啲好野食😂今次揀左依間尖沙咀既海鮮雞煲火鍋放題,全程食兩個半鐘🌟唔洗食到趕頭趕命,仲可以慢慢吹水♥️好彩阿婆有訂位,平日都滿位好誇張🙈最近仲做緊新/舊客每枱達到指定人數就免費升級湯底優惠~湯底非常足料♥️湯料多到我地有啲無從下手🙈最後要吃一部分湯料先有空間落火鍋料打邊爐🌟湯底冬菇冬瓜味清甜,仲用左大量豬骨打底,好香肉味♥️食到尾都唔油膩🌟放題套餐每枱包左一個海鮮盤~分量係按人頭計🌟內容分別有大虎蝦、澳洲龍蝦、生蠔、大元貝、奄仔蟹、勁生猛鮑魚♥️依間既海鮮全部都真心好新鮮~龍蝦好厚肉,爽口鮮甜♥️大虎蝦長過我隻手,阿婆表示食得好爽🌟奄仔蟹好多膏,正😍特別最正係鮑魚,全部都仲識郁迦,煮耐左都仲係爽口又鮮甜迦😍之後追加既質素都一樣咁新鮮高質♥️除左上面提過既海鮮盤,放題餐牌內仲有好多款河海鮮可以任點~我地食左蟶子、海蝦、大蜆、鯇片、白鱔等等等等,種類繁多不能盡錄♥️蟶子大蜆多汁鮮甜,全部脹卜卜🌟魚片爽脆,魚肉夠香甜♥️點菜牌咁多選項,得佢有標明係招牌😳咁阿婆又點可以錯過~見只有全份選擇都擔心會比好多條,但好彩都係睇人頭比既,兩個人就兩條~但其實佢一條等於出面兩三條囉🤣最大嗰

魚翅花膠冬瓜湯底
鮑魚
蟶子
蟶子大蜆多汁鮮甜,全部脹卜卜🌟魚片爽脆,魚肉夠香甜♥️

紫菜響鈴卷
點菜牌咁多選項,得佢有標明係招牌😳咁阿婆又點可以錯過~見只有全份選擇都擔心會比好多條,但好彩都係睇人頭比既,兩個人就兩條~但其實佢一條等於出面兩三條囉🤣最大嗰條嘅長度差唔多接近個煲嘅直徑,好浮誇呀~睇個樣明顯係自家製♥️紫菜味好香,響鈴本身又吸滿湯,好好食♥️不愧係唯一既招牌~

安格斯牛肉
今晚焦點已經完全比海鮮搶晒😂肉肉都只叫左一輪,肉味香濃👍🏻特別係牛白肉~牛味更濃,爽脆不肥膩♥️

雞煲

呢個放題套餐喺食海鮮火鍋之前會先上雞煲任食🌟食完晒雞煲後,會再換成火鍋湯底打邊爐。雞煲亦有得選擇唔同嘅味道,今晚揀咗麻辣雞煲👍🏻辣度係BB辣,唔食得辣嘅朋友表示食得好開心😂另外仲有一盤日本刺身做開胃菜🌟

刺身
雞煲
刺身
燉湯
2024-04-26 91 瀏覽
之前係旺角分店試過呢間店,見佢係尖沙咀開左分店,係尖沙咀搵飯食,就再去食,試下呢間分店。店員見我地今次唔想食辣,就推介左鹿茸菇雞煲比我地,所以都試下新野,叫左呢個雞煲。一開始就上左個刺身同雞煲比我地。刺身新鮮,有不同款式可選擇。而雞煲味道唔錯,雞亦入味,但雞煲份量唔算多,但可以任加,不過要留肚打邊爐,所以無左加雞煲😂之後上左個燉湯,看落清清地,但好夠味,飲完會再上添飲。之後就開始打邊爐,先有海鮮盤有大虎蝦 、龍蝦、青口、臺山奄仔蟹、新鮮鮑魚同生蠔,海鮮超新鮮,即叫即起,上檯時D海鮮仲郁緊架之後叫左啲打邊爐火鍋料安格斯牛肉、萵筍、黃沙潤、雞腎、紫菜響鈴等,好滿足既一餐。餐廳仲有Like 社交平台專頁優惠,記住Like埋佢社交平台拎優惠呀。最後仲送乳酪比我地,真係好貼心,推薦比大家,
一開始就上左個刺身雞煲比我地。刺身新鮮,有不同款式可選擇。而雞煲味道唔錯,雞亦入味,但雞煲份量唔算多,但可以任加,不過要留肚打邊爐,所以無左加雞煲😂
之後上左個燉湯,看落清清地,但好夠味,飲完會再上添飲。
2024-04-24 49 瀏覽
早前和同事光顧過旺角舊舖,今晚特意帶老公來尖沙咀新店,品嚐火鍋放題。新店位於金馬倫道,交通較舊店更方便,鋪面裝修和舊舖相似,任食火鍋的餐牌亦一如以往吸引。兩個半小時河鮮海鮮雞煲加任食火鍋樣樣齊,價錢依然是$398:1. 雞煲(我們選了姬松茸雞煲)2. 燉湯3. 日式㕑師推介(刺身5點)4. 新升級霸王海鮮盤(澳洲大龍蝦、鮑魚、越南大虎蝦、蘇格蘭大元貝及台山奄仔蟹)~海鮮盤上枱時,鮑魚仍活生生的不停郁動,十分生猛。澳龍足有半隻,鮮甜爽口。5. 多達55款火鍋配料包括海鮮、牛豬雞肉、丸類及 蔬菜等任點任食加$20還有啤酒、汽水、健康工房或淳茶舍飲品任飲所有海鮮都非常新鮮,鮮味十足。安格斯牛肉肉味濃郁,蔬菜類更有坊間少見的萵筍片呢。最值得讚賞是每次點火鍋配料時都很快便送到,不像其他坊間任食火鍋店經常漏單缺單。
1. 雞煲(我們選了姬松茸雞煲)
2. 燉湯
3. 日式㕑師推介(刺身5點)
加$20還有啤酒、汽水、健康工房或淳茶舍飲品任飲

海鮮盤

海鮮盤
I had an absolutely fantastic dining experience at this all-you-can-eat hotpot restaurant. The flavors were outstanding, starting with a delicious soup that had an incredible umami taste. The chicken pot, accompanied by the Thai chili sauce, was a delightful and unique combination. The seafood set was fresh, flavorful, and of excellent quality. I was pleasantly surprised to find such high-quality ingredients in an all-you-can-eat hotpot place. Moreover, the presentation of the food was exceptional, adding to the overall dining experience. I highly recommend this restaurant as there is nothing that would disappoint you!

我去咗呢間自助火鍋店,真係超正!開頭先飲到一碗好香嘅海底椰湯,真係有超級濃厚嘅鮮味!佢哋嘅雞鍋配埋泰式辣椒醬,好好味又好特別。海鮮套餐就更加正,新鮮又多種類!我真係好驚喜,居然可以喺自助火鍋餐廳食到咁高質素嘅食材。而且佢哋嘅菜式呈現得好精緻,增添咗整個用餐體驗。我真係誠意推薦呢間餐廳,絕對唔會令你失望嘅!
✍︎︎正阿😍阿爺海鮮鍋喺尖沙咀開咗,地點超方便!2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題啱晒一大班人聚餐傾計💬5:00-7:30p.m $3687:00-9:30p.m $3989:00後 $398 免加一另加$20可以無限暢飲(酒另計)而家仲要社交平台 follow同埋like佢哋嘅page,就可以有埋新鮮刺身拼盤🥰當中都有甜蝦,北寄貝,希靈魚,油甘魚,螺頭😚新鮮好食每位包括:👑霸王海鮮盤🦐🦞🦀🦐越南大虎蝦|🦞澳洲大龍蝦|蘇格蘭蟶子|🦀豪山奄仔蟹|🐚蘇格蘭大元貝|🦪新鮮鮑魚🐔雞煲3揀1 可以無限refill 🐔泰式酸辣雞煲|韓式芝士雞煲|四川麻辣雞煲一睇就知我哋揀咗芝士雞煲🧀😆🧀芝士多到拉絲拉唔停🤩雞肉嫩滑雖然好好食,但一盤已經夠2個人食🤣再refill會食唔落其他🥹🫖時令燉湯🫖我哋當日係鹿茸菇燉豬展湯用爐仔座熱保持溫度😆真係飲到真材實料,好好飲!我同少爺仔都飲咗5至6杯🍲特色湯底3揀1藥膳|海鮮|麻辣我哋揀咗藥膳湯底🤤感覺健康啲藥味又唔會好濃郁蓋過配料🤤仲有好多配料可以無限添加,就連海鮮(除咗龍蝦🦞)都有得食完又食🤩安格斯牛肉|牛柏葉|牛骨髓|珍珠蠔|龍躉片|鮑魚蝦蟹|蟶子仔||黑豚肉片|豬腰|
✍︎︎
正阿😍阿爺海鮮鍋喺尖沙咀開咗,地點超方便!
2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題
啱晒一大班人聚餐傾計💬

5:00-7:30p.m $368
7:00-9:30p.m $398
9:00後 $398 免加一

另加$20可以無限暢飲(酒另計)
當中都有甜蝦,北寄貝,希靈魚,油甘魚,螺頭😚新鮮好食

每位包括:

雞肉嫩滑

🫖時令燉湯🫖
我哋當日係鹿茸菇燉豬展湯
用爐仔座熱保持溫度😆
真係飲到真材實料,好好飲!
我同少爺仔都飲咗5至6杯

🍲特色湯底3揀1
藥膳|海鮮|麻辣
我哋揀咗藥膳湯底🤤感覺健康啲
藥味又唔會好濃郁蓋過配料🤤

安格斯牛肉|牛柏葉|牛骨髓|珍珠蠔|龍躉片|鮑魚蝦蟹|蟶子仔||黑豚肉片|豬腰|豬天梯|蔬菜|特長蟹棒 |三才魚蛋魚片頭|讚岐烏冬等等…真係應有盡有🥹

阿爺自家製有:
新鮮雲吞水餃🥟|招牌手打蟹子蝦滑|招牌手打黑松露墨魚滑

🐟新鮮河鮮🐟
桂花魚|鱸魚|羅非魚|黃骨魚|魚標|大魚頭|脆肉鯇片|脆肉鯇腩|台灣白鱔片

❥最愛食龍蝦爽口彈牙☺️
❥豪山奄仔蟹鮮味多肉
❥時令燉湯真係好好飲😙
❥安格斯牛肉厚薄均勻,牛味濃郁😍
❥自家製黑松露墨魚滑,黑松露味夠哂🤩又係彈牙
❥紫菜響鈴大大條,淥3-5秒啱啱好🤤
🔎阿爺八鮮鍋
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖
阿爺八鮮鍋鋪頭細細 但居然有個大魚缸系到 有蝦 龍蝦 賴尿蝦 蟶子 鮑魚 象拔蚌 游水海鮮 幾吸引🔥2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題 $398/位+$20 任飲🔸️泰式酸辣雞煲🐥酸甜辣 味道層次十足 仲幾醒胃🤤又有九層塔 芫荽 香氣撲鼻🔸️時令燉湯🥣燉雞湯時間岩岩好 飲落清甜 吾油膩👏🏼🔸️刺身拼盤⛩️店員話like & share佢地既社交媒體帳號就送刺身拼盤 咁抵當然吾執輸啦雖然系送但種類都幾多 有牡丹蝦 希靈魚 北寄貝等等🤩 🔸️霸王海鮮拼盤🌊不得鳥 有半隻龍蝦 仲識郁 好多肉 大滿足🥰虎蝦大隻 新鮮彈牙蟶子好juicy丫 咬落去啲汁噴出黎鮑魚爽口吾un🔸️大蜆脹卜卜 幾鮮甜🏅🔸️安格斯牛肉油花睇落吾多 但食落又幾嫩口😂🔸️桂花魚片好耐冇食過啦 好滑溜👍🏻🔸️藥膳湯藥材味幾出💭餐廳用料十足 有龍蝦 鮑魚 蟹等海鮮 而且熟食又有心烹調 燉湯同雞煲都好出色 仲要食2.5小時 夠盡興🥳

🔥2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題 $398/位

好耐冇食過啦 好滑溜👍🏻

🔸️藥膳湯
藥材味幾出

💭

餐廳位於鬧市中,可以輕易前往,是朋支聚會的中心點。餐廳在一樓,可以搭升降機直接到達。一坐下,待應就上前介紹套餐 - 2.5 小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題,還提供了火鍋豉油的配料供大家自行搭配,當中有辣椒油,辣椒,生蒜,炸蒜,芫茜及香葱。另外有一隻小碟,放置了山葵。時令燉湯燉湯以水壼盛裝,放在火爐上保持温度,非常貼心。刺身拼盤Like同share社交平台會有刺身拼盤送,剌身有有北寄貝、三文魚、生蝦及海蜇等。擺盤精美,以山葵配搭作為頭盤,食落鮮味十足。韓式芝士雞煲緊接著,侍應送上了雞煲,雞塊上舖滿了各種芝士,並且開了電子爐加熱。望住一粒粒芝士溶化,過程好治癒,拎起雞塊時可以拉出芝士絲,雞肉肉質算鮮嫩可口。食完雞煲,店員就會幫我地準備火鍋材料。霸王海鮮盤盒入面包羅萬有,嚴選新鮮食材,有越南大虎蝦、澳洲大龍蝦 、蘇格蘭聖子、蘇格蘭大元貝、臺山奄仔蟹和新鮮鮑魚,打卡一流,味道更好。鮑魚非常大隻,有掌心大小,肉質爽口彈牙。半隻龍蝦🦞竟然比手掌還要長,肉質厚實。由於龍蝦預先斬件,所以食用方便,輕輕挑出即可。加$20就可以升級任飲汽水、健康工房同淳茶舍飲料,都幾抵玩。白鱔手切安格斯牛黃沙潤墨魚滑唐生

另外有一隻小碟,放置了山葵。

時令燉湯
燉湯以水壼盛裝,放在火爐上保持温度,非常貼心。

刺身拼盤

韓式芝士雞煲

食完雞煲,店員就會幫我地準備火鍋材料。

白鱔

手切安格斯牛

黃沙潤

墨魚滑

唐生菜

2024-04-17 1695 瀏覽
2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊 根據時段收費 提供了豐富的河鮮和海鮮選擇,樣樣齊全。火鍋湯底可能有多種口味可供選擇,滿足了各種口味的需要。時令燉湯附上金色煲明火將湯保暖,湯一飲就知真材實料。雞煲(泰式酸辣味)調味做得相當出色,酸甜味十分醒晨,明火再加熱令雞件更索味,食起黎更惹味。霸王海鮮盤霸氣地提供咗各種海鮮嘅組合,包括越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭蟶子、蘇格蘭元貝、台山奄仔蟹和新鮮鮑魚等等。海鮮食材十分新鮮而且份量夠哂多,即叫即開嘅真係味道鮮甜,滿足哂我呢啲海鮮愛好者。越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、臺山奄仔蟹、新鮮鮑魚真係高級和豪華的選擇。越南大虎蝦和澳洲大龍蝦肉質鮮嫩,口感豐富,而臺山奄仔蟹細膩的蟹肉和有豐富的蟹黃。新鮮鮑魚鮮甜食落又有口感。海鮮火鍋放題(藥膳湯底)藥膳湯底果然唔會揀錯,用左不少中藥材調配,湯底濃郁。火鍋配料方面提供各種肉類、蔬菜、海鮮和其他配料任均選擇,供客人自由選擇和烹調。這樣能夠讓客人根據自己的喜好和食量來享受火鍋。
2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊 根據時段收費

時令燉湯
附上金色煲明火將湯保暖,湯一飲就知真材實料。

雞煲(泰式酸辣味)

霸王海鮮盤
越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、臺山奄仔蟹、新鮮鮑魚

海鮮火鍋放題(藥膳湯底)
2024-04-15
2024-04-15 131 瀏覽
今日同朋友去搬左去尖沙咀嘅呀爺八仙鍋,實行食餐飽😍店內而家搞再活動,like & share 社交平台有刺身送,刺身有幾款,食落滿滿鮮味👍🏻當晚仲有個鹿茸菇煲豬展雞湯,好好飲,好足料嘅感覺,有個小爐頭滾住夠哂熱餐點有雞煲+火鍋🍲雞煲我地揀左芝士雞煲🧀雞件上鋪滿香濃芝士,煮熱左嘅洋蔥同芝士超香,雞肉嫩滑,夾起每一件都拉絲,好滿足💯食完雞煲到打邊爐,湯底我地揀左海鮮湯,隨後海鮮盤上到黎,隻鮑魚仲不停係度,係真正活海鮮💯而海鮮拼盤上有龍蝦、帶子、蠔、膏蟹,全部都好新鮮彈牙,火鍋配料仍有好多選擇,海鮮類、豬、牛、雞、鮮菜等等,用料上乘,我同朋友都食得好滿足。

2024-04-12 62 瀏覽
阿爺八鮮鍋 地址: 尖沙咀金馬倫道中國保險大廈1/F阿爺八鮮鍋由旺角搬去尖沙咀,今日放工一於去試試,2.5小時河鮮+海鮮+雞煲任食只須$398,如果5點至7點半更只須$368,另加$20就可以任飲汽水/健康工房,現在 Like and share 「阿爺八鮮鍋」社交平台,就會送刺身拼盤一份,真係好抵食。先送來一壺用精緻茶壺盛載著的燉湯,用小火爐保温,湯很清甜,完全無味精 。再來一個雞煲,有三款口味,包括泰式酸辣、韓式芝士、四川麻辣,我選了韓式芝士,芝士雞煲好特別,芝士拉絲,雞肉嫩滑,夠惹味。送的刺身拼盤賣相吸引,有甜蝦、油甘魚、希靈魚 、北寄貝 ,魚生油潤有光澤,非常新鮮,入口甘香 ,北寄貝清甜爽口,水準相當高。任食邊爐湯底 有三款口味,藥膳、海鮮、麻辣,任君選擇,先來個海鮮拼盤,有虎蝦、龍蝦、大元貝、生蚝、奄仔蟹、鮑魚, 食完可以依自己的喜好再叫,無限追加,今日主打海鮮,所以再叫了鱸魚、盧非魚、白鱔片、脆肉鯇魚、龍躉片,店內設有海鮮缸,所以樣都好新鮮,我最喜愛鮑魚,上菜時仲識郁,我一共食了三隻,淋甜且鮮味十足。打邊爐點可以冇牛肉,牛肉油脂均勻,肉味濃郁,肉質嫩滑,放入湯內幾秒,
阿爺八鮮鍋
地址: 尖沙咀金馬倫道中國保險大廈1/F
打邊爐點可以冇牛肉,牛肉油脂均勻,肉味濃郁,肉質嫩滑,放入湯內幾秒,非常好味,蝦滑、雲吞、韮菜餃的質素很高,粟米、萵筍、 蘿蔔 、油麥菜等蔬菜,吸收晒湯底嘅精華,入味又好食。
整體來說,餐廳選材優質,食物種類很多,全部都很美味,員工服務態度極好,價錢合理,令我們食得開心又滿足。

今晚到阿爺八鮮鍋吃雞煲和火鍋。之前在旺角吃過一次,覺得性價比十分高,今次餐廳搬到尖沙咀,我們當然要親臨此吃火鍋放題。吃「2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題」。刺身拼盤:餐廳主打活海鮮及刺身。現在有活動,Likeand share「阿爺八鮮鍋」社交平台 ,即送刺身拼盤,我們當然立即照辦!拼盤賣相十分漂亮,有甜蝦、北寄貝、油甘魚、希靈魚和螺頭,非常新鮮!韓式芝士雞煲:超多芝士!雞煲雞肉份量正常,雞肉嫩滑,芝士可以拉絲!洋蔥、紫洋蔥等料頭盡吸雞及芝士的精華,超級入味!海鮮湯底:湯底味道很鮮甜濃郁。新升級霸王海鮮盤:越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭聖子、蘇格蘭大元貝、臺山奄仔蟹、新鮮鮑魚。全部都很新鮮,特別是龍蝦,肉質爽嫩,啖啖肉,十分鮮甜好味。新鮮河鮮蟶子皇:迷你蟶子沒有沙,肉質很爽。鮑魚、龍躉龍躉頭腩、海蟹、海中蝦。全部都新鮮美。其他食材如手切安格斯牛、黃沙潤、大蜆、潮州珍珠蠔、雲吞、蝦滑、墨魚滑、牛筋丸、紫菜饗鈴、脆肉鯇魚、西班牙黑豚肉、水餃等,份量可選半份或全份,兩個半鐘頭內,我們真的盡情叫、盡情吃!時令燉湯:鹿茸菇燉豬𦟌雞很清甜滋潤。用茶壺「座熱」着,有特色又能保溫。我們還加了$20
今晚到阿爺八鮮鍋吃雞煲火鍋。之前在旺角吃過一次,覺得性價比十分高,今次餐廳搬到尖沙咀,我們當然要親臨此吃火鍋放題。吃「
2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題」。
刺身拼盤:
餐廳主打活海鮮及刺身。現在有活動,Like
韓式芝士雞煲
海鮮湯底:
湯底味道很鮮甜濃郁。
新升級霸王海鮮盤:
新鮮,特別是龍蝦,肉質爽嫩,啖啖肉,十分
鮮甜好味。
新鮮河鮮
蟶子皇:
時令燉湯:
我們還加了$20升級任飲飲品。大滿足!