阿爺八仙鍋,海鮮控同火鍋控既其中一個必然之選😎海鮮牛肉任成火鍋食成2.5個鐘😳真正游水海鮮任叫,急不及待,坐低即上一壺時令燉湯,椰子雞湯,順喉舒服👍🏻仲可以配炸魚皮食爆🌟只要like同share餐廳任何一個社交平台就送刺身拼盤,爆左唔係hea,真係好靚既拼盤😆甜蝦鮑魚魚腩都好鮮好正,爽👍🏻招牌花膠雞煲,香料超足,雞肉焦焦地好味又幾嫩🤗花膠都好入味,仲有得任叫🙌🏻打邊爐🍲霸王海鮮盤上台已經好吸晴😍鮑魚仲會郁,爽身又鮮,蝦好大隻,好鮮👍🏻帆立貝又大又鮮,勁好味,龍蝦真係MVP,又鮮又厚肉多汁,爽到爆🤤爆膏蟹都好搶fo,膏同肉都係正,全部海鮮鮮到爆🫠其他火鍋配料九宮格咁上幾精緻✨安格斯肥牛好夠牛脂,質素高,手打黑松露墨魚滑,海鮮味濃口感好好👍🏻鮮蝦勁癲,真係撈上黎仲會跳🦐珍珠蠔size細細但蠔味好濃,深海龍躉片係必必必必食,好鮮味又大舊,肉質一流啖啖肉😋超多勁鮮海鮮任叫,蟶子皇、白鱔等,最後仲送個果盤🍐好爽,實現游水海鮮自由就係阿爺依度!🤠

椰子燉雞湯

膏蟹
安格斯牛
珍珠蠔
鮮龍躉片
餐廳:阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖講到食飯聚餐,火鍋一定喺香港人嘅頭幾個選擇,加埋「任食」兩隻字,就更加喺香港人嘅至愛❤️,近排去咗尖沙咀阿爺八鮮鍋食任食火鍋🍲,$368就可以享有2.5小時任食,但如果你夠醒✨,趕得切7pm前埋單就即減$70,即喺$298就可以無限享用頂級食材,仲可以加$20升級任飲啤酒汽水🍻,試問邊個抵擋得到🤤未開始打邊爐,已經率先送上刺身拼盤,只要like同share餐廳任何一個社交平台就有👍,當中包括生蠔🦪、吞拿魚、北寄貝、八爪魚🐙、甜蝦🦐、魷魚🦑、赤貝同馬刀貝,每一款都夠新鮮,媲美得上日式餐廳嘅質素🍣食食吓店員送上門脆口嘅鱔連骨魚皮同自家製五指毛桃湯,湯味清甜,健脾又潤肺,好啱食完刺身暖暖胃😜。之後就有任食嘅雞煲,我就揀咗花膠雞煲,雞肉嫩滑惹味,濃郁得嚟唔會過膩,配埋滑溜爽口嘅花膠勁滿足😌,食完一煲雞煲已經開始有啲飽,但主角火鍋都仲未開始😂火鍋揀咗蕃茄湯底🍅,味道鮮中帶甜,配牛肉同海鮮一流,送嘅手切安格斯牛肉牛味濃厚,油花分佈啱啱好,入口嫩滑有啲嚼勁 ,落鍋十秒左近吸收蕃茄湯底更加有層次🤓然後就喺龍蝦海鮮盤 ,入面竟
餐廳:阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)
地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖

食食吓店員送上門脆口嘅鱔連骨魚皮同自家製五指毛桃湯,
湯味清甜,健脾又潤肺,好啱食完刺身暖暖胃😜。

火鍋揀咗蕃茄湯底🍅,味道鮮中帶甜,配牛肉同海鮮一流,

然後就喺龍蝦海鮮盤 ,入面竟然有鮑魚、龍蝦🦞、蟹🦀、海蝦🦐、帶子 ,每一樣都夠新鮮大隻,龍蝦肉質鮮甜,鮑魚夠爽口,
有啲仲喺任食,呢種級數真心少有💯

點餐紙上面仲有接近60款火鍋美食任你叫,食材豐富到驚人🫢,豬牛雞類、各種海鮮、蔬菜、麵食、火鍋配料 ,選擇多到食唔晒,完全滿足所有人嘅口味,就連蟶子、龍躉片、珍珠蠔、豬肺豬腦、牛骨髓、雞腎雞子等都喺任食,應有盡有👏

加錢任飲嘅嘢飲有燕京啤酒、椰汁馬蹄爽、仙草清涼爽、清熱降火、烏龍茶、各式汽水,款式唔多但都算唔錯喇🙈

2025-05-06
10 分鐘 (堂食)
阿爺八鮮鍋今次要介紹一間喺尖沙咀有一間火鍋店叫「阿爺八鮮鍋」,呢間火鍋店係位於尖沙咀中國保險大廈1樓,輪椅人士係去到,呢間火鍋店賣點係1700至1930前離座就$368,享有2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題,加$20任飲指定啤酒或各式飲品!一入座就會先送一兜炸魚皮、一碟手切安格斯牛肉(潮汕)同超級多嘅生猛海鮮拼盤,海鮮拼盤包括有龍蝦、帶子、鮑魚、蟹同蝦,雞煲我揀咗花膠雞煲,火鍋湯底就揀咗椰子雞湯底。雞煲估計有半隻雞,雞件大約15舊,花膠都有幾片,每一片花膠都好厚切!仲有就係Follow佢哋任何社交平台會即送時令刺身拼盤,每一種刺身都好新鮮,當食到好飽時,竟然仲會送埋時令生果,我話一人份量就夠啦!火鍋食材超過60款都可以任食,蟶子當日竟然係蟶子皇,鍾意食火鍋同海鮮嘅你不妨嚟呢一度試下啦!如果火鍋鑊轉為有層架可以蒸海鮮就更好味!2人總共價錢$854,其他有加一服務費!個人口味總評分:8.5/10     @grandpa8383 地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩
阿爺八鮮鍋

一入座就會先送一兜炸魚皮、一碟手切安格斯牛肉(潮汕)同超級多嘅生猛海鮮拼盤,海鮮拼盤包括有龍蝦、帶子、鮑魚、蟹同蝦,雞煲我揀咗花膠雞煲火鍋湯底就揀咗椰子雞湯底。雞煲估計有半隻雞,雞件大約15舊,花膠都有幾片,每一片花膠都好厚切!

如果火鍋鑊轉為有層架可以蒸海鮮就更好味!

2人總共價錢$854,其他有加一服務費!

個人口味總評分:8.5/10

@grandpa8383

地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖

#阿爺八鮮鍋 #打邊爐 #火鍋 #任食火鍋 #香港美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #hkig #hkboy #hkkol #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

• 蟶子皇
  • 花膠雞煲
  • 手切安格斯牛肉
  • 鮑魚
2025-04-15 195 瀏覽
尖沙咀🚇嘅阿爺八鮮鍋絕對係海鮮控嘅天堂🤩,佢哋除咗有多樣化嘅即劏🦀海鮮之外,仲有多款雞煲任食添🤤。入坐就送炸魚皮🐟同埋灑參玉竹炖海底椰老火湯🥣,食住飲住揀/等雞煲,😆爽呀。呢度有多款雞煲🐓任食,我哋㨂咗芝士雞煲,一上枱就拉晒絲,濃郁嘅🧀芝士包住嫩滑雞件,仲有勁多洋蔥🧅吊味,真係邪惡到爆!佢哋仲有送🔪刺身拼盤,款式多又🐟鮮味。火鍋湯底🍲選擇亦都唔少,我哋就揀咗🥥椰子雞火鍋湯底,用料足👍又清甜,配海鮮就啱晒喇。重頭戲係送嘅🦐海鮮拼盤,份量十足,入邊有🦞龍蝦、帶子、鮑魚、🦀蟹同埋蝦,全部都係新鮮劏🔪嘅,鮮度爆表呀!海鮮任食嘅部分都好👏豐富,例如有海蟹、蟶子、🐟龍躉頭腩、魚鰾、大蜆同埋🦪珍珠蠔等等,絕對係海鮮控🦐嘅天堂。肉類方面除咗送嘅🔪手切牛油花靚到似藝術品🎨,任食安格斯牛雪花紋均勻🥩,特別推介罕見部位有牛骨髓,滑溜似豆腐、🐖黃沙豬潤爽脆無渣、蝴蝶腩🦋帶筋有咬口,呢啲出面放題真係好難食到!其他火鍋配料😋,首推招牌手打蟹子蝦滑🍤,真材實料勁多蝦肉,加上🟠蟹子層次更加豐富,另外招牌手打黑松露🦑墨魚滑都唔錯,呢餐真係勁滿足啊!加20蚊仲有啤酒🍺同埋其他飲品任飲。佢哋依家仲有獎抽😆,我就抽中一大包越

佢哋仲有送🔪刺身拼盤,款式多又🐟鮮味。

加20蚊仲有啤酒🍺同埋其他飲品任飲。佢哋依家仲有獎抽😆,我就抽中一大包越南🇻🇳河,真係又食又拎,正呀。
2025-03-26 368 瀏覽
心思思想去食海鮮,尖沙咀鬧市中有一間性價比超高嘅海鮮放題。一個價錢就可以享受新鮮嘅海鮮,雞煲同刺身等!阿爺八鮮鍋舖頭面積唔大,大約十幾張枱,職員數量多,對每枱客嘅服務都好足夠。放題可以食足兩個半鐘,當中店門員會遞上唔同嘅菜式, 樣樣賣相都好靚,食物新鮮,有驚喜!1)一開始會上刺身拼盤,款式好多,每樣可以淺嘗,賣相好精緻,食落亦好鮮甜2)雞煲- 可揀唔同味道。 我哋揀咗芝士味,雞肉鮮嫩,好有焦香感,芝士可以拉絲,配上洋蔥,好惹味,食完唔會覺得油膩!可以繼續加雞添🤩3)香菇滾湯-用茶壺盛載湯,外型好特別,飲落去好香菇味,鮮甜美味,飲左即刻暖胃4) 椰子湯海鮮火鍋-食完雞煲就可以轉打邊爐,可揀湯底(有藥膳、麻辣等)我哋就揀咗椰子湯底,湯底清甜。店員會生猛珍貴嘅海鮮(一次性),例如龍蝦、鮑魚、帶子、蟹、海蝦。樣樣都好大隻,多肉,肉質鮮甜5)潮汕牛肉-牛肉嫩滑,肥瘦均勻,好有咬口6)任點海鮮-無限任叫多種海鮮及打邊爐食物,樣樣都好新鮮,全部即叫即起,好豐盛。其中紫菜響鈴卷有非常大條、A4豆腐紙買相好特別, 好讚!7)飲品-加少少價錢仲可以任飲, 款式都好多同朋友嚟呢度聚會,食到咁優質既海鮮放題,
心思思想去食海鮮,尖沙咀鬧市中有一間性價比超高嘅海鮮放題。一個價錢就可以享受新鮮嘅海鮮,雞煲刺身等!

5)潮汕牛肉-牛肉嫩滑,肥瘦均勻,好有咬口

7)飲品-加少少價錢仲可以任飲, 款式都好多
同朋友嚟呢度聚會,食到咁優質既海鮮放題,暢飲暢食,真係大滿足!🎉
3天前 0 瀏覽
豐富配料!任吃火鍋雞煲火鍋放題配料多,海鮮新鮮有質素入座送上小吃和湯,非常特別,打卡位滿滿,小吃炸門鱔酥脆味道吸引。刺身拼盤擺盤精緻,質素滿新鮮,刺身拼盤免費送,有象拔蚌,三文魚,赤貝,北寄貝,大蝦,吞拿魚花膠雞煲份量多,花膠雞煲,雞煲有其他口味可選,花膠雞煲,雞有半隻份量,花膠彈牙,口感偏爽,厚身又入味。接著送上新升級霸王海鮮盤,有龍蝦!盤內帶子,蟹,鮑魚及海蝦,龍蝦及帶子外,其他繼續任點海鮮,肉類,內臟,丸類,蔬菜,配料高質新鮮,不是平價貨品!朋友聚會,記得預約!晚市人氣滿滿 刺身,雞煲,海鮮,肉類 ,新鮮任點任吃!火鍋配料海鮮,肉類,丸類,蔬菜海鮮類鮑魚,大蜆,海蝦,新鮮滿足。魚類龍躉片,脆肉鯇魚片,魚腩,白鱔片鮮甜彈牙肉類手切牛,牛牛舌,肉味香,豬肉有黑豚肉,豬頸肉爽脆!羊肉羊肩片 內臟特色配料豬肚,豬腰爽口彈牙丸類餃類手工餃類,韭菜餃,雲吞,水餃。滿滿特色飲品 啤酒,冰凍生啤打邊爐必備!可樂,檸檬茶,選擇豐富 海鮮新鮮度極高,鮑魚龍躉片必吃! 注意食物份量,半份之選也足夠呢
豐富配料!任吃火鍋雞煲火鍋放題配料多,海鮮新鮮有質素

刺身拼盤
擺盤精緻,質素滿新鮮,刺身拼盤
免費送,有象拔蚌,三文魚,赤貝,北寄貝,大蝦,吞拿魚

花膠雞煲
份量多,花膠雞煲雞煲有其他口味可選,花膠雞煲,雞有半隻份量,花膠彈牙,口感偏爽,厚身又入味。

刺身雞煲,海鮮,肉類 ,新鮮任點任吃!

火鍋配料
海鮮,肉類,丸類,蔬菜

海鮮類
鮑魚,大蜆,海蝦,新鮮滿足。魚類
龍躉片,脆肉鯇魚片,魚腩,白鱔片鮮甜彈牙

肉類

內臟特色配料
豬肚,豬腰爽口彈牙

丸類餃類
手工餃類,韭菜餃,雲吞,水餃。滿滿特色

飲品
啤酒,冰凍生啤打邊爐必備!可樂,檸檬茶,選擇豐富

2025-05-29 0 瀏覽
經過尖沙咀見到有間雞煲火鍋,餐廳提供多款雞煲任食,轉火鍋之後可以點多種新鮮海鮮同肉類任食,火鍋有多款湯底,今次我揀咗椰子湯,清甜好正!價錢喺鬧市任食嚟講算好抵!.‼️而家有個活動like and share餐廳網頁就有免費刺身‼️.🌟花膠雞煲 唔好睇小咁細盤雞煲,你會慶幸係細盤,因為咁細盤已經有好多厚花膠,彈牙有咬口,雞肉就更加入味嫩滑,你要決定試其他口味雞煲,加煲定係留肚食火鍋。.🌟霸皇海鮮盤 海鮮盤有鮑魚、扇貝、大蝦、膏蟹、龍蝦。鮑魚洗得乾淨,肉質爽口,有鮑魚鮮味!扇貝肉質結實仲有膏,食落好香。龍蝦煮完非常彈牙鮮香!除咗龍蝦同扇貝,其他都可以再點!.🌟招牌手打蟹籽蝦滑/ 黑松露墨魚滑 蝦滑煮完非常彈牙好食,好濃蝦味,加上脆口蟹籽,有兩種口感,超推薦! 墨魚滑質地比蝦滑實淨啲,墨魚味好濃,都好好食!.🌟蟶子 蟶子肉質飽滿,淥3-5秒就熟,咬落去即刻爆出濃郁海鮮味,脆嫩彈牙。.🌟新鮮龍躉片 肉質厚實細膩,油脂分布均勻,魚片切得薄透,入口鮮嫩滑彈,有獨特嘅膠質黏唇感覺。魚皮富含骨膠原,煮熟後Q彈軟糯,鮮甜冇腥味。.其他食材都好好食不能盡錄,以上係我覺得必點嘅食材!
🌟花膠雞煲
🌟霸皇海鮮盤
🌟招牌手打蟹籽蝦滑/ 黑松露墨魚滑
墨魚滑質地比蝦滑實淨啲,墨魚味好濃,都好好食!
🌟蟶子
🌟新鮮龍躉片
其他食材都好好食不能盡錄,以上係我覺得必點嘅食材!
霸皇海鮮盤
活新鮮海鮮
霸皇海鮮盤
家人們最愛吃海鮮,今晚就來到尖沙咀的阿爺八鮮鍋,餐廳座位寬敞舒適,乾淨衛生,適合家庭聚餐。店員服務親切及主動。2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題,價錢:17:00-18:30 $368;19:00-21:30 $398,21:00後有85折,食材高質性價比高。🍣刺身拼盤追蹤餐廳社交平台即可免費獲贈刺身拼盤,超值!拼盤包括:北寄貝、甜蝦、八爪魚、魷魚、赤貝、油甘魚、鯖魚、馬刀貝等多款海鮮。甜蝦晶瑩剔透,甜度高;八爪魚與魷魚質感爽脆,富有彈性;油甘魚脂香濃郁,滑嫩細膩;鯖魚油脂豐富,魚香濃厚;北寄貝與赤貝爽口鮮甜;馬刀貝肉厚飽滿,有海水的甘香。整體新鮮度極高。🐔雞煲花膠雞煲,膠質滿滿,濃郁不膩,雞肉嫩滑,吸滿醬汁非常入味。芝士雞煲,香濃鹹香,芝士拉絲,邪惡又滿足。🍲三拼特色湯底湯底可選三款很豐富,我們點了麻辣+椰子雞湯+海鮮湯三拼鍋。麻辣鍋,香辣帶勁,麻而不燥,非常開胃。椰子雞湯,充滿椰香,清甜滋潤,用來煮海鮮很適合。海鮮湯底,帶有鮮味,鮮味能提升食材原味。🦞新升級霸王海鮮盤海鮮盤端上來時超霸氣!擺滿了龍蝦、鮑魚、蟹、蝦、帶子等海鮮,份量絕不欺場。龍蝦肉質爽彈極鮮甜;鮑魚滑嫩厚肉,鮮美甘

🍣刺身拼盤

🐔雞煲

花膠雞煲,膠質滿滿,濃郁不膩,雞肉嫩滑,吸滿醬汁非常入味。

芝士雞煲,香濃鹹香,芝士拉絲,邪惡又滿足。

🍲三拼特色湯底

湯底可選三款很豐富,我們點了麻辣+椰子雞湯+海鮮湯三拼鍋。
麻辣鍋,香辣帶勁,麻而不燥,非常開胃。
椰子雞湯,充滿椰香,清甜滋潤,用來煮海鮮很適合。
海鮮湯底,帶有鮮味,鮮味能提升食材原味。

🦞新升級霸王海鮮盤

龍蝦肉質爽彈極鮮甜;鮑魚滑嫩厚肉,鮮美甘甜;蟹肉鮮甜飽滿,蟹膏甘香;帶子清甜,口感潤滑;蝦肉入口脆嫩富有彈性;這一盤誠意十足,海鮮控必愛!

🥩手切安格斯牛肉

牛肉油花均勻,手切厚薄適中,牛味濃郁。

🫖時令燉湯

用茶壺盛載的老火燉湯很有特色,湯色清澈,味道清甜,喝一口瞬間暖胃。

🦐放題火鍋配料

還有數十款火鍋配料可以無限任點,包括多款牛、豬、雞肉,海鮮如蟶子、海蟹、大蜆、海蝦、珍珠蠔、游水鮑魚、魚片等都極具水準。丸類與蔬菜也很新鮮,想吃什麼就點什麼,非常滿足。
早收工嘅話 尖沙咀嘅抵食之選🍲7點前埋單 $298有2.5hr 任食海鮮火鍋 雞煲 刺身😱早食飯無咁多客人 Staff勁主動成日過黎fill水/清垃圾🤓只要like+share餐廳去任何一個社交平台就有刺身拼盤😍第一次邊爐有刺身 呑拿魚 希靈魚 八爪魚 鮑魚 甜蝦 墨魚然後staff會送炸鱔骨 同無味精又唔油嘅燉湯🤪之後會上雞煲(花膠雞煲) 雞肉嫩滑惹味 花膠爽口🤓個份量都啱啱好, staff問洗咪追加, 但我地就直接轉邊爐份海鮮拼盤超吸睛 龍蝦 帶子 蟹 鮑魚 蝦, 鮑魚督落去都郁🤭海鮮超新鮮又鮮甜 龍蝦好大隻又厚肉 同蟹一樣爆多膏😍超欣賞佢嘅餸有半份/全份 唔洗怕浪費 仲要擺盤好靚😙海鮮方面嘅最推介嘅係龍躉片 白鱔片 encore左好多次😌火鍋配料嘅款式好多 魚滑彈牙 仲有爆汁松露豬肉丸🤪不過其實齋食海鮮都飽到唔係好食得落其他🤣📍地址: 阿爺八鮮鍋 尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖
早收工嘅話 尖沙咀嘅抵食之選🍲

不過其實齋食海鮮都飽到唔係好食得落其他🤣

📍地址: 阿爺八鮮鍋
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖

• 龍蝦
呢間邊爐主打生猛海鮮,現場海鮮自己養,超級新鮮!😝 呢間阿爺八仙 由旺角 搬左黎尖沙咀,質素一樣咁好! $398 就食到任食活海鮮,好抵!*依家只得一間店係尖沙咀,大家唔好去錯旺角個間呀!!餐廳超級full,最好book枱! *先黎芝士雞煲,雞件嫰滑,芝士比得超多,睇相都見到拉絲拉到超厚!之後會有好養生既是旦燉湯 五指毛頭湯,冇落味精,有益又好飲。再送上超級海鮮盒,呢個海鮮盒每樣都成個手掌咁大,真係驚艷左我,有鮑魚,蟹,海蝦,帶子,龍蝦🦞 呢盤野都值回票價! 超級新鮮,肉質彈牙💓手切安格斯牛肉,牛味超重!睇得出餐廳好用心做,食材一啲都唔馬虎打邊爐有活海鮮任食,真係超幸福,呢間餐廳主打食材新鮮,唯一缺點係冇雪糕食,重點全部放係食材!鍾意食海鮮🦞完全可以食回本!仲有抽獎,抽中左盒蛋卷

仲有抽獎,抽中左盒蛋卷
2025-05-24 0 瀏覽
麻辣雞煲叫乾鍋可能更貼切,一上台已經聞到濃濃既香味,麻辣🌶️味唔會太辣, 雞肉都夠嫩滑,作為打邊爐前既一道菜可以話係岩岩好👍🏻開胃 海鮮拼盤🦞🦐食材非常新鮮,樣樣都好足料,龍蝦🦞啖啖肉,蟹🦀肉亦好多膏,帶子肉差唔多有成個蟹殼咁大。一開始既時候落曬海鮮,之後令到個湯底好鮮甜侍應姐姐話而家Follow IG/FB 送大大盤刺身,每件都新鮮,鮮甜,真係過足海鮮癮。食食下既時候,侍應姐姐又好快拎左碟連骨魚皮同埋自家製既五指毛桃湯,湯夠火喉👍🏻👍🏻👍🏻同好鮮甜整體材料種類好多,質素同份量亦唔會因為任叫任食而求其,當中最欣賞既地方係可以選擇公仔麵種類真係多得有d誇張,有d款可能唔係間間超市都有得買,呢一點雖然唔係個個會考慮,但係作為打邊爐一定整個麵既我嚟講就非常欣賞餐廳既細心位,值得一試!.
麻辣雞煲

海鮮拼盤🦞🦐

2025-05-20
  • 海鮮盤
朋友跟我提早慶祝生日, 帶我來尖沙咀吃雞煲+火鍋,朋友之前已經光顧過幾次,他說這店食材新鮮之餘, 還有活海鮮任點我們今天5點入坐,可以享有早鳥優惠, 入坐店員會詳細講解餐前送盤所包括的食物、可以選的湯底以及是日推介的海鮮, 可以另外付費加配, 另外店員講如果可以追蹤店鋪的網上平台, 會額外送一份刺身拼盤每枱都會放上配料盒, 每款有獨立匙羹,非常衛生, 特別一提, 這店的豉油很好味!不死鹹還帶鮮,暫時我吃過的火鍋店沒有試過這個味道的豉油。餐廳設有海鮮缸, 每款海鮮都很生猛!即叫即劏~首先上的是花膠雞煲(有其他口味可選), 雞的份量是半隻, 雞肉很嫩滑, 花膠有5-6塊,口感是偏爽口, 夠入味新升級霸王海鮮盤嘩!我沒想過會有半隻龍蝦提供!海鮮盤內還有帶子、蟹、鮑魚及海蝦, 全部都大大隻, 鮑魚仲識郁!除了龍蝦及帶子, 其他可以繼續任點。五指毛桃椰棗燉龍骨湯湯超級鮮甜!味道濃湯非常清, 感覺好像用很多材料而煲成一碗濃湯;而且用個小茶煲裝住, 很保溫。另外兩款的餐前送盤還有門鱔連骨魚皮及手切安格斯牛肉~之後我們點了其他火鍋食材, 用九宮格盤來上菜, 很有特色~可以按需要點半份 / 全份, 因為

餐廳設有海鮮缸, 每款海鮮都很生猛!即叫即劏~

新升級霸王海鮮盤
除了龍蝦及帶子, 其他可以繼續任點。

五指毛桃椰棗燉龍骨湯

另外兩款的餐前送盤還有門鱔連骨魚皮及手切安格斯牛肉~

之後我們點了其他火鍋食材, 用九宮格盤來上菜, 很有特色~
可以按需要點半份 / 全份, 因為我們只有2人,所以點的都是半份份量,
食物新鮮不在話下, 連蝦滑都是手打, 蝦肉粒清晰可見, 煮熟後入口十分彈牙,絕不是來貨的材料

同朋友喺尖沙咀搵食,發現呢間「阿爺八鮮鍋」晚市勁抵玩!Like佢哋social media專頁即送**刺身一盆**,我哋兩個人食到捧住個肚走,人均都係$400左右~ 🔥 必試鮮鍋組合▪️ 招牌八鮮鍋 ($368/位) 湯底揀咗麻辣拼花膠雞湯,一邊刺激一邊滋補!海鮮盤有齊鮑魚、蟶子、大蝦、蟹、蜆、帶子,蟹上枱時仲識郁,新鮮度爆燈💡~特別係蟶子爽甜冇沙,鮑魚彈牙到好似打乒乓波咁😂 🆓 Like FB送刺身送嘅刺身盆有三文魚、北寄貝、甜蝦,雖然唔係超高級,但絕對新鮮過連鎖店!三文魚油脂甘香,甜蝦貝類爽彈,免費來講超有誠意👍 🍢 其他驚喜▪️ 手打墨魚滑同蝦滑真係食到粒粒肉,落麻辣湯超夾! ▪️ 附送椰子清湯夠滋補💡 小總結✅ 海鮮新鮮度滿分 ✅ 送刺身優惠超抵玩(記得Like FB!) ✅ 服務貼心,好快幫手收走啲火鍋碟令枱面更有空間熱鬧嘅火鍋氣氛反而更有風味~想食高質海鮮火鍋又唔想破產,呢間絕對係隱藏好選擇! 📍 溫馨提示:晚市早鳥優惠7點前離座$298/人

🔥 必試鮮鍋組合
▪️ 招牌八鮮鍋 ($368/位)

🆓 Like FB送刺身

🍢 其他驚喜
▪️ 手打墨魚滑同蝦滑真係食到粒粒肉,落麻辣湯超夾!
▪️ 附送椰子清湯夠滋補

💡 小總結
✅ 海鮮新鮮度滿分
✅ 送刺身優惠超抵玩(記得Like FB!)
✅ 服務貼心,好快幫手收走啲火鍋碟令枱面更有空間

📍 溫馨提示:晚市早鳥優惠7點前離座$298/人
2025-05-06 0 瀏覽
朋友帶我黎尖沙咀呢度打邊爐,呢度主打雞煲,打邊爐,雞煲係有辣同唔辣揀既,選擇都多,我地揀左花膠雞煲,想惹味d可以揀芝士,刺激d就辣既都有,食完唔夠仲可以再添加。打邊爐叫左一款海鮮湯底,有一份海鮮拼盤,入面有巨型虎蝦,鮑魚,大隻帆立貝,蟹同澳洲龍蝦等生猛海鮮。龍蝦肉彈牙多肉,鮑魚厚肉大粒。打邊爐配料係任食既,但如果食唔晒浪費食物餐廳就會再額外收費,呢個做法避免浪費食物等客人食幾多叫幾多都唔錯。配料款式多手畫之後俾職員落單。

龍蝦肉彈牙多肉,鮑魚厚肉大粒。

配料款式多手畫之後俾職員落單。
今次來到尖沙咀阿爺八鮮鍋 餐廳環境寬敞座位舒適 主打2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題😍晚上九點後入座享全單有八五折⏰好夠時間食性價比好高❤️‍🔥2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題✨新鮮刺身拼盤只要like&share餐廳社交平台專頁就送新鮮刺身拼盤🎁刺身好新鮮夠冰凍🍣三文魚 甜蝦同赤貝都好爽彈鮮甜✨新升級霸王海鮮盤嚴選每日新鮮到貨海鮮 擺盤好吸精🦞有爆膏的龍蝦及海蟹🦀另外海蝦🦐大蜆及鮑魚全部都鮮甜彈牙😍另外加配了台山蠔 非常大隻厚肉🦪✨特色芝士雞煲 雞件嫩滑多汁 濃郁芝士醬汁香濃惹味 加入鮮甜洋蔥味道豐富🧀可轉麻辣或椰子雞等其他口味 ✨時令燉湯是令燉湯是五指毛桃湯 湯頭清甜滋潤 秋冬飲用最適合🍲✨小食有特色門鱔連骨魚皮 膠質豐富口感特別 火鍋煮後更顯鮮味🐟✨火鍋湯底有三拼特色湯底🍲芫荽皮蛋湯清香特別🌿香甜蕃茄湯酸甜開胃🍅椰子雞湯清甜滋潤🥥火鍋配料種類繁多 任點任食選擇豐富 有安格斯肥牛🐮多款生猛海鮮🦐時令蔬菜🥬✨飲品加$20可任飲指定啤酒🍺及各式飲品夠晒豐富 最後店員仲送上果盤🍉📍阿爺八鮮鍋 (尖沙咀) 尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖

❤️‍🔥2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題

✨小食
有特色門鱔連骨魚皮 膠質豐富口感特別 火鍋煮後更顯鮮味🐟

火鍋湯底

✨飲品

📍阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖