2025-08-07 106 瀏覽
今日放工好肚餓!同事提議我一齊去打邊爐,就試吓呢間阿爺八鮮鍋!我哋揀咗花膠雞煲,海鮮湯底❤️花膠雞的雞件非常嫩滑,而且好入味,唔會太鹹,同都幾多花膠!件件肥美入味,加埋芫荽超級香☺️Like and share 社交平台送刺身:牡丹蝦、油甘魚、北寄貝、魷魚、八爪魚,牡丹蝦特別鮮甜,又大條,入口肥美好味,其他刺身都幾新鮮!🥰海鮮拼盤:有帶子、蝦、蟹、龍蝦,海鮮超生猛,尤其鮑魚,仲識郁架!食落有口感又鮮甜🤗海蝦又大又甜,龍蝦同蟹啖啖肉,安格斯牛肉薄切,唔係好肥,但係咬落好有牛肉香味,而且唔會韌,幾嫩口😍新鮮滑牛肉唔係講笑,真係超級滑,小編都叫多咗兩盒,醃味又夠,打邊爐一流!鮮蝦雲吞呢個鮮蝦雲吞皮薄餡多,裏面嘅鮮蝦仲好爽口蛋呀,整個雲吞非常好食,小編都叫咗兩三次☺️招牌手打蟹籽蝦滑黑松露魚滑還有點胡椒味道,咬落爽口彈麻,真材實料!😁招牌手打黑松露墨魚滑有淡淡的黑松露味,墨魚滑嘅肉比較實淨,一樣好香口!😃蟶子、大蜆:非常鮮甜,有海鮮味,鍾意食海鮮嘅可以叫多D! 😗珍珠蠔: 比較細粒,但係都幾新鮮,好香蠔味! 😚本地豬粉腸:正常,處理乾淨,不錯☺️本地新鮮豬肚:好有咬感,都處理得好乾淨😄外面任飲嘢飲,根
我哋揀咗花膠雞煲,海鮮湯底❤️

Like and share 社交平台送刺身
安格斯牛肉
薄切,唔係好肥,但係咬落好有牛肉香味,而且唔會韌,幾嫩口😍
新鮮滑牛肉

鮮蝦雲吞

招牌手打蟹籽蝦滑
黑松露魚滑還有點胡椒味道,咬落爽口彈麻,真材實料!😁

招牌手打黑松露墨魚滑
有淡淡的黑松露味,墨魚滑嘅肉比較實淨,一樣好香口!😃

珍珠蠔: 比較細粒,但係都幾新鮮,好香蠔味! 😚

本地豬粉腸:正常,處理乾淨,不錯☺️

本地新鮮豬肚:好有咬感,都處理得好乾淨😄

外面任飲嘢飲,根據自己喜歡嘅口味揀☺️
2025-07-28
5 分鐘 (堂食)
2025-06-20 8549 瀏覽
今日開完會約咗去阿爺八鮮鍋度打邊爐,但係上到去發現奇奇怪怪嘅,又話我哋去倉門口,要去正門,上到去正門,打去問,佢話原來搬咗去尖沙咀金馬倫道? !打去問餐廳佢哋點解旺角嗰度個招牌同海報都冇變過嘅?竟然係下一間嘅租客借用左佢哋個名,咁樣呃啲顧客上去好似唔係咁好喎🥲上到嚟見到好多活海鮮同刺身,知道自己搵啱地方!鮑魚彈牙又鮮甜,游水鮑魚值得多叫,龍蝦又係大大隻啲欲購實際,啲蟹好多蟹黃,海鮮真材實料絕不含糊,我自己鍾意食呢一度嘅鮮蝦,真係街市啱啱買返嚟好新鮮好大隻,佢哋個湯底係前一日用海鮮熬製而成,鹽都冇落,望落有啲似清水,但係呢一種嘅真材實料海鮮唔加味精,再加上啲海鮮,就會釋出佢嘅真正鮮美🥰個人推薦台灣嘅白鱔片同埋龍躉片,鮮味亂畫,鳳城水餃都令我有驚喜,基本上每一款嘅用料都係好高質素,有少少不計成本,樣樣都係由原產地寄過嚟,好少見到香港嘅小店,仲可以有呢一份嘅堅持喺度,老闆係好性情中人,見到佢同好多熟客仔都好好傾,連公仔麵都整夠有11款hahaha香港地需要有一班仲願意堅持嘅人,哪怕經濟唔係咁好,都仲願意比咁高質素大家,令到香港繼續有好多好好食嘅餐廳,保持美食天堂呢一個美喻💝

上到嚟見到好多活海鮮同刺身,知道自己搵啱地方!

2025-05-21
阿爺八仙鍋,海鮮控同火鍋控既其中一個必然之選😎海鮮牛肉任成火鍋食成2.5個鐘😳真正游水海鮮任叫,急不及待,坐低即上一壺時令燉湯,椰子雞湯,順喉舒服👍🏻仲可以配炸魚皮食爆🌟只要like同share餐廳任何一個社交平台就送刺身拼盤,爆左唔係hea,真係好靚既拼盤😆甜蝦鮑魚魚腩都好鮮好正,爽👍🏻招牌花膠雞煲,香料超足,雞肉焦焦地好味又幾嫩🤗花膠都好入味,仲有得任叫🙌🏻打邊爐🍲霸王海鮮盤上台已經好吸晴😍鮑魚仲會郁,爽身又鮮,蝦好大隻,好鮮👍🏻帆立貝又大又鮮,勁好味,龍蝦真係MVP,又鮮又厚肉多汁,爽到爆🤤爆膏蟹都好搶fo,膏同肉都係正,全部海鮮鮮到爆🫠其他火鍋配料九宮格咁上幾精緻✨安格斯肥牛好夠牛脂,質素高,手打黑松露墨魚滑,海鮮味濃口感好好👍🏻鮮蝦勁癲,真係撈上黎仲會跳🦐珍珠蠔size細細但蠔味好濃,深海龍躉片係必必必必食,好鮮味又大舊,肉質一流啖啖肉😋超多勁鮮海鮮任叫,蟶子皇、白鱔等,最後仲送個果盤🍐好爽,實現游水海鮮自由就係阿爺依度!🤠

椰子燉雞湯

膏蟹
安格斯牛
珍珠蠔
鮮龍躉片
餐廳:阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖講到食飯聚餐,火鍋一定喺香港人嘅頭幾個選擇,加埋「任食」兩隻字,就更加喺香港人嘅至愛❤️,近排去咗尖沙咀阿爺八鮮鍋食任食火鍋🍲,$368就可以享有2.5小時任食,但如果你夠醒✨,趕得切7pm前埋單就即減$70,即喺$298就可以無限享用頂級食材,仲可以加$20升級任飲啤酒汽水🍻,試問邊個抵擋得到🤤未開始打邊爐,已經率先送上刺身拼盤,只要like同share餐廳任何一個社交平台就有👍,當中包括生蠔🦪、吞拿魚、北寄貝、八爪魚🐙、甜蝦🦐、魷魚🦑、赤貝同馬刀貝,每一款都夠新鮮,媲美得上日式餐廳嘅質素🍣食食吓店員送上門脆口嘅鱔連骨魚皮同自家製五指毛桃湯,湯味清甜,健脾又潤肺,好啱食完刺身暖暖胃😜。之後就有任食嘅雞煲,我就揀咗花膠雞煲,雞肉嫩滑惹味,濃郁得嚟唔會過膩,配埋滑溜爽口嘅花膠勁滿足😌,食完一煲雞煲已經開始有啲飽,但主角火鍋都仲未開始😂火鍋揀咗蕃茄湯底🍅,味道鮮中帶甜,配牛肉同海鮮一流,送嘅手切安格斯牛肉牛味濃厚,油花分佈啱啱好,入口嫩滑有啲嚼勁 ,落鍋十秒左近吸收蕃茄湯底更加有層次🤓然後就喺龍蝦海鮮盤 ,入面竟
餐廳:阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)
地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖

食食吓店員送上門脆口嘅鱔連骨魚皮同自家製五指毛桃湯,
湯味清甜,健脾又潤肺,好啱食完刺身暖暖胃😜。

火鍋揀咗蕃茄湯底🍅,味道鮮中帶甜,配牛肉同海鮮一流,

然後就喺龍蝦海鮮盤 ,入面竟然有鮑魚、龍蝦🦞、蟹🦀、海蝦🦐、帶子 ,每一樣都夠新鮮大隻,龍蝦肉質鮮甜,鮑魚夠爽口,
有啲仲喺任食,呢種級數真心少有💯

點餐紙上面仲有接近60款火鍋美食任你叫,食材豐富到驚人🫢,豬牛雞類、各種海鮮、蔬菜、麵食、火鍋配料 ,選擇多到食唔晒,完全滿足所有人嘅口味,就連蟶子、龍躉片、珍珠蠔、豬肺豬腦、牛骨髓、雞腎雞子等都喺任食,應有盡有👏

加錢任飲嘅嘢飲有燕京啤酒、椰汁馬蹄爽、仙草清涼爽、清熱降火、烏龍茶、各式汽水,款式唔多但都算唔錯喇🙈

2025-05-06
10 分鐘 (堂食)
阿爺八鮮鍋今次要介紹一間喺尖沙咀有一間火鍋店叫「阿爺八鮮鍋」,呢間火鍋店係位於尖沙咀中國保險大廈1樓,輪椅人士係去到,呢間火鍋店賣點係1700至1930前離座就$368,享有2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題,加$20任飲指定啤酒或各式飲品!一入座就會先送一兜炸魚皮、一碟手切安格斯牛肉(潮汕)同超級多嘅生猛海鮮拼盤,海鮮拼盤包括有龍蝦、帶子、鮑魚、蟹同蝦,雞煲我揀咗花膠雞煲,火鍋湯底就揀咗椰子雞湯底。雞煲估計有半隻雞,雞件大約15舊,花膠都有幾片,每一片花膠都好厚切!仲有就係Follow佢哋任何社交平台會即送時令刺身拼盤,每一種刺身都好新鮮,當食到好飽時,竟然仲會送埋時令生果,我話一人份量就夠啦!火鍋食材超過60款都可以任食,蟶子當日竟然係蟶子皇,鍾意食火鍋同海鮮嘅你不妨嚟呢一度試下啦!如果火鍋鑊轉為有層架可以蒸海鮮就更好味!2人總共價錢$854,其他有加一服務費!個人口味總評分:8.5/10     @grandpa8383 地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩
阿爺八鮮鍋

一入座就會先送一兜炸魚皮、一碟手切安格斯牛肉(潮汕)同超級多嘅生猛海鮮拼盤,海鮮拼盤包括有龍蝦、帶子、鮑魚、蟹同蝦,雞煲我揀咗花膠雞煲火鍋湯底就揀咗椰子雞湯底。雞煲估計有半隻雞,雞件大約15舊,花膠都有幾片,每一片花膠都好厚切!

如果火鍋鑊轉為有層架可以蒸海鮮就更好味!

2人總共價錢$854,其他有加一服務費!

個人口味總評分:8.5/10

@grandpa8383

地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖

#阿爺八鮮鍋 #打邊爐 #火鍋 #任食火鍋 #香港美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #hkig #hkboy #hkkol #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

• 蟶子皇
  • 花膠雞煲
  • 手切安格斯牛肉
  • 龍蝦
  • 鮑魚
2025-08-03 84 瀏覽
小妹今晚同豬去咗尖沙咀搵咗一間食火鍋店嘅餐廳,呢間餐廳特別在於2.5小時海鮮🦞🦐🐚🦑🐟雞煲🐔放題都係$298起~仲包時令燉湯、任食海鮮、肉🥩菜類🥗等….超級抵食~而且每人加$20仲可以無限暢飲指定啤酒汽水,性價比極高~ 餐廳環境很大,座位坐得寬闊,即使枱上擺滿好多食物,但仍然有地方可以食用🐵餐廳職員先遞上燉湯🥣及炸魚皮~時令燉湯以金色茶壺🫖呈現,特別又易飲用⋯職員更表示而家只要係社交平台分享+讚好👍🏻就可以免費有份鮮美刺身拼盤🙀 有象拔蚌,切片墨魚生吞拿魚,大赤貝,北寄貝,大蝦🍤等,新鮮又好足料霸王海鮮盤🦞🦐🐚🦑🐟擺放得好岩打卡,當中有龍蝦🦞蝦、帶子、鮑魚及蟹,絕對被海鮮包圍…..特色雞煲🧀🐔呢款雞煲可選擇麻辣、芝士、花膠等…小妹就擇咗芝士雞煲😸雞肉份量適中,每嚿都肉質嫩滑,加上配搭濃郁既芝士🧀當芝士融化後,每嚿雞肉都有一層絲滑既芝士🧀包圍,做到拉絲效果~香濃芝士🧀配搭雞肉🍗鮮嫩,令人食到停唔到口~火鍋🍲湯底方面🍲擇咗蕃茄湯底,湯底中有粟米,切嚿蕃茄,非常足料🫶🏻而且配料任點,只要係過膠餐牌上點選便可以😌食物種類好多~當中有蔬菜、餃子、肉🥩黑松露蝦滑等🤤更可按個人需要點半份或者全份食物

餐廳職員先遞上燉湯🥣及炸魚皮~
時令燉湯以金色茶壺🫖呈現,特別又易飲用⋯

霸王海鮮盤🦞🦐🐚🦑🐟

特色雞煲🧀🐔

火鍋🍲
湯底方面🍲擇咗蕃茄湯底,湯底中有粟米,切嚿蕃茄,非常足料🫶🏻而且配料任點,只要係過膠餐牌上點選便可以😌食物種類好多~當中有蔬菜、餃子、肉🥩黑松露蝦滑等🤤更可按個人需要點半份或者全份食物,唔擔心點太多食唔哂🫨

喜歡食海鮮🦞既朋友仔,呢度絕對岩哂,每口都食到不同海鮮既鮮美🦐🐚🦑🐟種類選擇多,質素及份量合宜,加上價錢好抵😬
2025-08-02 0 瀏覽
哇!呢間火鍋放題活海鮮任食真係正到爆一坐低就送小食同湯,好貼心!成間店都係打卡位📸,小食個炸門鱔(估計係鱔魚)脆卜卜,香到暈! Like/share餐廳任何一個社交平台,刺身拼盤免費送! 😍全部都好新鮮:象拔蚌、三文魚、赤貝、北寄貝、大蝦、吞拿魚... 花膠雞煲!🐔✨半隻雞,花膠彈牙,咬落去索晒啲汁,正佢其他雞煲口味都得,但花膠呢個真係必點! 霸王海鮮盤!🦞🦐🐚新升級有龍蝦!入面仲有帶子、蟹、鮑魚、海蝦... 勁誇張!食完呢盤,除咗龍蝦同帶子要另外點,其他海鮮任你嗌!鮑魚同龍躉片真係要食到飽!鮮甜彈牙✨任點任食啲料全部高質!👏海鮮類:大蝦、海蝦、脆肉鯇魚片、白鱔片…..肉類:手切牛🐮牛味超香!黑豚肉、豬頸肉爽脆!羊肩片都唔臊! 內臟/特色:豬肚、豬腰爽口彈牙,魚卜好少見! 丸餃:手工韭菜餃、雲吞、水餃,皮薄餡靚晚市勁旺場🔥,朋友gathering記得訂位先! 點菜小貼士:可以點半份㗎!胃口細或者想試多幾款就啱晒,唔怕嘥!
哇!呢間火鍋放題活海鮮任食真係正到爆

花膠雞煲!🐔✨
半隻雞,花膠彈牙,咬落去索晒啲汁,正
佢其他雞煲口味都得,但花膠呢個真係必點!

霸王海鮮盤!🦞🦐🐚

鮑魚同龍躉片真係要食到飽!鮮甜彈牙

✨任點任食啲料全部高質!👏
海鮮類:大蝦、海蝦、脆肉鯇魚片、白鱔片…..

肉類:
手切牛🐮牛味超香!黑豚肉、豬頸肉爽脆!羊肩片都唔臊!

內臟/特色:豬肚、豬腰爽口彈牙,魚卜好少見!

丸餃:手工韭菜餃、雲吞、水餃,皮薄餡靚

晚市勁旺場🔥,朋友gathering記得訂位先!

點菜小貼士:
可以點半份㗎!胃口細或者想試多幾款就啱晒,唔怕嘥!
2025-07-24
2025-07-30 0 瀏覽
下雨天去食火鍋, 個感覺其實真係幾正!踏足阿爺八鮮火鍋就知道佢哋用料新鮮, 見到魚缸裏面的海鮮非常生猛, 就知道冇去錯地方一坐低, 侍應姐姐先送一個刺身併盤作為前菜跟住叫咗一個河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題開港有話送嘅冇好嘢, 但凡事都有例外!佢哋嘅刺身非常新鮮, 有三文魚, 吞拿魚, 墨魚, 帆立貝仲有鮮蝦刺身, 感覺到店主好用心👍到主菜出場:有大大隻龍蝦 鮮鮑魚 蟹 帶子 鮮蝦 仲有厚切肥牛嗰隻龍蝦真係不得了!大隻又多肉, 而且好多蝦膏鮑魚放落去煮之前仲郁緊㗎, 可想而知佢哋嘅海鮮真係非常新鮮佢哋嘅放題有分時段的, 而我哋呢個時段放題每位都只係$298 加$20 仲可以汽水任飲食下食下不經不覺成個場就坐滿了, 真係好受歡迎👍
下雨天去食火鍋, 個感覺其實真係幾正!
一坐低, 侍應姐姐先送一個刺身併盤作為前菜
跟住叫咗一個河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題
嗰隻龍蝦真係不得了!大隻又多肉, 而且好多蝦膏
鮑魚放落去煮之前仲郁緊㗎, 可想而知佢哋嘅海鮮真係非常新鮮
食下食下不經不覺成個場就坐滿了, 真係好受歡迎👍

2025-07-21
2025-07-28 0 瀏覽
🍽️阿爺八鮮鍋(尖沙咀) 📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖好耐之前食過,除咗有特色雞煲、時令燉湯外,朋友話最近有新升級霸王海鮮盤,今晚又同佢試吓,好掂❤️我哋揀咗花膠雞煲,上枱好香!應該有半隻雞嘅份量,雞件調味適宜,肉質嫩滑,食完雞煲就打邊爐啦!刺身拼盤夠吸引,有甜蝦、魷魚、北寄貝等👍特別鍾意甜蝦,夠晒大隻又新鮮,好有口感;其他刺身入口冰冰涼涼的,清甜爽口有光澤,感覺都係高質食材,另外有啲冰墊底又梗係有作用啦🤣海鮮盤每款食材都好fresh,特別係個龍蝦同鮑魚,上枱仲識得郁嚟郁去㗎🤣海鮮有本身的海鮮味,食材優質,例如蟹肉鮮甜,食到舔舔嘴呢🤣湯底有多款選擇,我哋鍾意食海鮮,梗係揀海鮮喎😊打邊爐鐘意點食就點食,其實食完個拼盤同刺身都飽咗一大半,不過都要點吓自己特別鍾意食嘅其他配料,例如蝦滑同墨魚滑真係手打嘅,真材實料,食到墨魚粒同蝦粒😍白鱔非常爽口;唐生菜都好新鮮;再叫多碟安格斯牛肉,灼幾秒就食得,牛味濃郁,正呀😁總括嚟講,呢間阿爺八鮮火鍋放題勁吸引,2.5小時任食河鮮、海鮮加雞煲,仲可以+$20任飲啤酒飲品,真係食到唔停口,好滿足!
🍽️阿爺八鮮鍋(尖沙咀)
📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖

2025-07-27 269 瀏覽
尖沙咀雖然多火鍋店,但想揾間高質素,CP值又高的,仲有活海鮮,當然去阿爺八鮮鍋啦餐廳坐位好寬躺,如果多人仲有大量大圓枱,好啱一大班朋友食飯傾計今日套餐$398,9點後仲有85折,已經升級霸王海鮮盤,仲有任食雞煲,特色燉湯,特色湯底,數十款海鮮火鍋配料任食,性價比非常高,加$20有任飲汽水和啤酒,當日食飯仲有抽奬,我地抽左香印提子,大奬會有花膠送的✨芝士雞煲用咗韓國芝士,芝士非常拉絲,芝士味唔會太濃,所以唔會太油膩,主角當然係個雞啦,雞肉嫩滑,調味出色,雞肉嫩滑✨燉湯山參玉竹炖海底椰老火湯,非常足料,味道清甜,完全無添加味精食完雞煲就會換過另一款湯底,我哋叫咗椰子雞,打邊爐之前先飲一碗椰子水,非常清甜解渴✨超級海鮮盒有鮑魚,元貝,大蝦,蟹,龍蝦,龍蝦啖啖肉好多蟹膏,鮑魚大大隻煙韌彈牙,蟹有蟹膏,非常鮮味,最正係元貝,大大粒,厚實且呈圓,裙邊爽甜,虎蝦新鮮,肉質結實之後我哋再追加左海鮮,蟶子,鱔片,蠔,龍躉都係任食,肉類仲有安格斯肥牛,新鮮牛肉,牛胸爽都係任食,追加嘅海鮮都好新鮮,每一樣都係獨當一面,簡直係打邊爐嘅靈魂,而我自己最鍾意就安格斯牛和牛胸爽,牛肉油花旺盛,肉質肥美,口感肥嫩而具

✨芝士雞煲

✨燉湯
山參玉竹炖海底椰老火湯,非常足料,味道清甜,完全無添加味精

✨超級海鮮盒

之後我哋再追加左海鮮,蟶子,鱔片,蠔,龍躉都係任食,肉類仲有安格斯肥牛,新鮮牛肉,牛胸爽都係任食,追加嘅海鮮都好新鮮,每一樣都係獨當一面,簡直係打邊爐嘅靈魂,而我自己最鍾意就安格斯牛和牛胸爽,牛肉油花旺盛,肉質肥美,口感肥嫩而具彈性,牛油脂超香
2025-07-24 329 瀏覽
第一次試呢間阿爺八鮮鍋,真材實料,樣樣新鮮,名不虛傳,搵唔到一樣可以挑剔,食到好多嘢唔記得影相,難怪要提早預約。真心撐香港人留港消費,支持香港人。感受到老闆用心去搵食材,連啲生果都係甜好正,唔係求其食完送啲嘢比你種,感覺真係好正,超值。
2025-07-23
最近食左一間超抵超易回本既雞煲火鍋放題😆 大推‼️只需要 $398,就可以任食2.5 小時既河鮮海鮮雞煲火鍋放題😍1️⃣先飲是日燉湯🍲當日既燉湯係石斛麥冬燉龍骨湯,好清甜好正😋健康過飲可樂呀😝😝😝😝 仲要任飲添呀!2️⃣再食刺身🍣只要like佢地既社交平台 page,就免費有一份刺身拼盤😙拼盤有甜蝦,油甘魚,魷魚,八爪魚,北寄貝同螺片🤪唔係就咁求其得幾塊三文魚架😛 仲好新鮮無雪味添😌3️⃣再食雞煲🐓雞煲有四種味道:麻辣、花膠、泰式酸辣和芝士🤤我四款都食曬🤣 全部都好好味😘麻辣唔算好辣,食唔到辣既都食到🤭 最令人驚喜係泰式酸辣😝帶有少少甜味,食落好惹味🤩4️⃣之後就到打邊爐🍲 超級豐富‼️首先套餐會送一份龍蝦海鮮拼盤🦞 入面有龍蝦、鮑魚、海蝦、海蟹同帶子🤤 即叫即撈即上碟,好新鮮👍🏻 我另外仲叫左兩隻生蠔🦪 成隻手掌咁大❗️唔夠喉仲可以再叫唔同既火鍋配料😝 全部任食‼️海鮮方面有鮑魚、蟶子、海蝦、花蟹、龍躉片和深海龍躉頭腩等🤩除左海鮮,仲有手切安格斯牛肉、雞肉、豬肉,甚至各種蔬菜同火鍋配料😍 超豐富❗️真心食到捧住個肚🤰🏻🫃🏻另外加 $20 就可以任飲啤酒同其他飲品,飲品選擇都多👍🏻食材新鮮、選擇多,價位又合理,

最近食左一間超抵超易回本既雞煲火鍋放題😆 大推‼️

1️⃣先飲是日燉湯🍲
當日既燉湯係石斛麥冬燉龍骨湯,好清甜好正😋
健康過飲可樂呀😝😝😝😝 仲要任飲添呀!

2️⃣再食刺身🍣
拼盤有甜蝦,油甘魚,魷魚,八爪魚,北寄貝同螺片🤪
唔係就咁求其得幾塊三文魚架😛 仲好新鮮無雪味添😌

3️⃣再食雞煲🐓
雞煲有四種味道:麻辣、花膠、泰式酸辣和芝士🤤
我四款都食曬🤣 全部都好好味😘
麻辣唔算好辣,食唔到辣既都食到🤭
最令人驚喜係泰式酸辣😝帶有少少甜味,食落好惹味🤩

4️⃣之後就到打邊爐🍲 超級豐富‼️
首先套餐會送一份龍蝦海鮮拼盤🦞
入面有龍蝦、鮑魚、海蝦、海蟹同帶子🤤
即叫即撈即上碟,好新鮮👍🏻

我另外仲叫左兩隻生蠔🦪 成隻手掌咁大❗️

唔夠喉仲可以再叫唔同既火鍋配料😝 全部任食‼️

另外加 $20 就可以任飲啤酒同其他飲品,飲品選擇都多👍🏻

食材新鮮、選擇多,價位又合理,保證你吃到飽!🤭
真係建議要留肚先好過黎食🤣
【🦐尖沙咀·阿爺八鮮鍋|🦞海鮮火鍋魚蝦蟹】.阿爺八鮮鍋,八鮮我都真係數到最少八樣海鮮呀!海鮮好新鮮,高質爽甜,配料都好多樣代,有唔少罕見嘅內臟,如豬腦、豬肺、牛胸爽、牛骨髓等.1️⃣花膠雞煲2️⃣日式刺身船3️⃣飲老火湯4️⃣海鮮(可蒸可煮)龍蝦、海蝦、蟹、扇貝、鮑魚….樣樣高質!5️⃣任剔打邊爐配料6️⃣啤酒汽水任飲.✅氣氛熱鬧✅海鮮好食✅配料選擇多✅多特色食材:紫菜響鈴、A4紙豆腐、龍躉頭腩、豬腦、牛胸爽…..💰$398位|+$20飲品任飲🦞阿爺八鮮鍋📍尖沙咀金馬倫道中國保險大廈1/F
【🦐尖沙咀·阿爺八鮮鍋|🦞海鮮火鍋魚蝦蟹】
1️⃣花膠雞煲

2️⃣日式刺身

3️⃣飲老火湯

4️⃣海鮮(可蒸可煮)
龍蝦、海蝦、蟹、扇貝、鮑魚….樣樣高質!

5️⃣任剔打邊爐配料

💰$398位|+$20飲品任飲

🦞阿爺八鮮鍋
📍尖沙咀金馬倫道中國保險大廈1/F
2025-07-18 440 瀏覽
滿足你三個願望! 雞煲、海鮮、火鍋放題😆 餐廳主打火鍋放題及海鮮🦞 ====2.5小時海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題 $298起+$20更可任飲指定啤酒或各式飲品!====首先係餐前送盤 唔洗剔就會自動送嘅~᪥ 特色雞煲雞煲有幾種口味選擇 例如芝士、麻辣等等 我哋揀咗麻辣~ 雞件份量適中 惹味香辣😼᪥ 時令燉湯今日燉湯係椰子雞湯🥥 好清甜又濃郁!好飲᪥ 日式廚師推介仲有刺身食🤣 ᪥ 霸王海鮮盤有龍蝦、扇貝、鮑魚、海蝦、肉蟹🥰 超豐富᪥ 手切安格斯牛肉᪥ 門鱔連骨魚皮==食完雞煲就可以嗌湯底打邊爐~ 佢哋湯底仲可以有三式湯底😆 一次過試晒三種口味!我哋試咗麻辣、椰子雞同埋海鮮湯~然後有60多項食品可以選擇!任嗌唔嬲~無論係牛、豬、雞、海鮮、蔬菜、其他火鍋配料及麵類都任你揀~ 超滿足😌
====
2.5小時海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題 $298起
+$20更可任飲指定啤酒或各式飲品!
====
首先係餐前送盤 唔洗剔就會自動送嘅~

᪥ 特色雞煲

᪥ 時令燉湯
今日燉湯係椰子雞湯🥥 好清甜又濃郁!好飲

᪥ 日式廚師推介
仲有刺身食🤣

᪥ 霸王海鮮盤
有龍蝦、扇貝、鮑魚、海蝦、肉蟹🥰 超豐富

᪥ 手切安格斯牛肉

᪥ 門鱔連骨魚皮
==

然後有60多項食品可以選擇!任嗌唔嬲~
2002 瀏覽
2025-07-17 403 瀏覽
今次同朋友試咗阿爺八鮮鍋嘅早鳥放題($298/位)兩個半鐘任食海鮮+雞煲仲可以加$20任飲真係抵到震!時段係下晝5-7點啱晒放工衝過去一坐低就上咗個 雞煲香濃惹味有個鑊仔俾我哋炒到渣渣聲啲雞件嫩滑而且花膠份量都唔少,有好多舊啊!刺身拼盤就有魷魚、象拔蚌等等等等新鮮到冇朋友!最驚喜係佢哋嘅黃鱔炸魚皮魚味超濃又脆口同一般魚皮完全唔同,必食🔥 仲有刺身拼盤同手切肥牛質素仲好過出去單點火鍋店~ 霸王海鮮拼盤好高質,超多蟹膏嘅蟹啦新鮮仲識郁嘅鮑魚同埋彈吓嘅海蝦加埋鮑魚、蟶子、蟹棒等等落去打邊爐鮮甜到停唔到口!仲有牛臀髓、雞腸呢啲刁鑽部位鍾意食內臟嘅朋友一定滿足漏咗講佢一開始會上熱辣辣嘅時令燉湯清甜潤喉 我呢啲咁少住家湯嘅人飲到真係好開心完全冇味精人均$358(連加一)喺尖沙咀食到咁高質放題,真心推介
今次同朋友試咗阿爺八鮮鍋嘅早鳥放題($298/位)
兩個半鐘任食海鮮+雞煲
仲可以加$20任飲
真係抵到震!
時段係下晝5-7點
啱晒放工衝過去

一坐低就上咗個 雞煲香濃惹味
有個鑊仔俾我哋炒到渣渣聲
啲雞件嫩滑
而且花膠份量都唔少,有好多舊啊!

刺身拼盤就有魷魚、象拔蚌等等等等
新鮮到冇朋友!
最驚喜係佢哋嘅黃鱔炸魚皮
魚味超濃又脆口
同一般魚皮完全唔同,必食🔥

仲有刺身拼盤同手切肥牛
質素仲好過出去單點火鍋店~

霸王海鮮拼盤
好高質,超多蟹膏嘅蟹啦
新鮮仲識郁嘅鮑魚同埋彈吓嘅海蝦
加埋鮑魚、蟶子、蟹棒等等落去打邊爐
鮮甜到停唔到口!

仲有牛臀髓、雞腸呢啲刁鑽部位
鍾意食內臟嘅朋友一定滿足

漏咗講佢一開始會上熱辣辣嘅時令燉湯
清甜潤喉 我呢啲咁少住家湯嘅人飲到真係好開心
完全冇味精
人均$358(連加一)
喺尖沙咀食到咁高質放題,真心推介
2025-07-16
  • 花膠雞煲