2025-06-09 547 瀏覽
今次介紹尖沙咀高質火鍋放題「阿爺八鮮鍋」,2.5小時時間好充足🥰有別於連鎖放題店形式,食材明顯更高質,入座後先送炸魚皮同椰子雞湯,仲可以揀一款雞煲👍🏻我哋揀咗泰式雞煲,呢款口味嘅雞煲,我哋都係第一次試,雞肉好入味😊follow佢地社交平台會送刺身拼盤,有象拔蚌等貴價刺身,呢個價錢嘅放題絕對係超值😁任食火鍋配料之前會有超大份嘅「霸王海鮮盤」,除咗大大隻嘅開邊龍蝦,仲有鮑魚,大蝦等,食材非常新鮮😝其他任食配料包括蔬菜、餃子、雲吞、手切牛肉等,當中推介黑松露蝦滑!.📍 阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖
📍 阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖
今日為咕吱爸爸提早慶祝父親節👨🏻,仲一齊去打任食邊爐🫕 去到至知,餐廳做緊「父親節大優惠」,只要喺6月8號至12號晚上七時後惠顧,就享有四人同行一人免費🆓;而6人喺15(父親節正日)下午7點後入座,更會送上原條加拿大象拔蚌刺身/日本花龍蝦刺身/軒尼詩VSOP添🍻一坐低,侍應就送上燉湯、炸魚皮同刺身拼盤;我哋呢次揀咗食芝士雞煲🐣,嫩滑嘅雞肉沾上惹味芝士,雖然結到拉絲,但一啲都唔膩😍喺呢度打邊爐,又會送上超級海鮮盒,有龍蝦🦞、蟹🦀、鮑魚、蝦🦐、帶子,海鮮新鮮到上枱仲會郁;而且,每種海鮮都好鮮甜,龍蝦同蟹有唔少肥膏,帶子超大隻!如果仲係唔夠喉,可以任點鮑魚、蟶子皇、海蟹、脆肉鯇魚、大魚頭、珍珠蠔、脆肉鯇魚腩、新鮮龍躉片等等🐠🐟🐡打邊爐又點少得牛🐂呢?手切肥牛、安格斯牛、牛胸爽、鮮滑牛肉片、蝴蝶腩都好新鮮,唔使加豉油都好夠味👍🏻我哋仲order咗雲吞、水餃、墨魚滑、牛筋丸,食到好飽好滿足🫶🏻老闆又好識搞氣氛,每台食客都有抽獎機會,咕吱今次就贏咗一大包銅鑼燒,可以又食又拎,今餐真係好盡興呀😍

之前已經食過一次嘅火鍋放題,因為太好食了,所以再來了。主打活海鮮同新鮮食材,簡直係海鮮控同火鍋迷嘅天堂!佢哋嘅花膠雞煲同海鮮湯底超有誠意,食材新鮮到爆,食落好滿足!首先會送上個湯,湯底用雞湯熬成,清甜濃郁,飲落好似溫暖晒成個胃。花膠炆得軟糯,入口即化,雞肉嫩滑多汁,滿滿鮮香,食落好有幸福感,滋補得來唔膩。牛肉片薄厚適中,涮一涮就熟,入口嫩滑,肉汁鎖得住,牛味濃郁又唔腥。放喺海鮮湯底煮,吸晒湯嘅鮮甜,食落好有層次拼盤有海蝦、鮑魚同龍蝦,膏蟹,樣樣都新鮮到爆!海蝦彈牙鮮甜,入口好似嚐到大海嘅味道。鮑魚爽口Q彈,咬落有種滿足嘅嚼勁。龍蝦,膏蟹就更加出色,膏香濃郁,肉質鮮嫩,食完真想再encore!其他食材都好新鮮,最鍾意佢個雞腸同牛胸爽。雞腸爽脆Q彈,咬落有陣陣鮮香,搭海鮮湯底好夾。牛胸爽涮熟後爽脆彈牙,帶點嚼勁,油香同湯底嘅鮮味混搭,食落好過癮。蝦滑墨魚滑,更是一食再食。同埋加咗廿蚊有得任飲嘢飲。餐廳八周年,所以做緊八折優惠,而家去食超抵。第一次去食嗰陣時覺得好食,果然再食多次都覺得好正,拜託再戰多個八十八年。

同埋加咗廿蚊有得任飲嘢飲。

2025-06-06 312 瀏覽
真心有驚喜嘅火鍋放題,最貴只係$398一位,餐前送燉湯、雞煲、海鮮拼盤、手切安格斯牛肉同小食炸魚皮,喺社交平台俾個like送刺身拼盤,性價比好高,最重要質素係唔錯👍
2025-06-02 426 瀏覽
豐富配料!任吃火鍋雞煲火鍋放題配料多,海鮮新鮮有質素入座送上小吃和湯,非常特別,打卡位滿滿,小吃炸門鱔酥脆味道吸引。刺身拼盤擺盤精緻,質素滿新鮮,刺身拼盤免費送,有象拔蚌,三文魚,赤貝,北寄貝,大蝦,吞拿魚花膠雞煲份量多,花膠雞煲,雞煲有其他口味可選,花膠雞煲,雞有半隻份量,花膠彈牙,口感偏爽,厚身又入味。接著送上新升級霸王海鮮盤,有龍蝦!盤內帶子,蟹,鮑魚及海蝦,龍蝦及帶子外,其他繼續任點海鮮,肉類,內臟,丸類,蔬菜,配料高質新鮮,不是平價貨品!朋友聚會,記得預約!晚市人氣滿滿 刺身,雞煲,海鮮,肉類 ,新鮮任點任吃!火鍋配料海鮮,肉類,丸類,蔬菜海鮮類鮑魚,大蜆,海蝦,新鮮滿足。魚類龍躉片,脆肉鯇魚片,魚腩,白鱔片鮮甜彈牙肉類手切牛,牛牛舌,肉味香,豬肉有黑豚肉,豬頸肉爽脆!羊肉羊肩片 內臟特色配料豬肚,豬腰爽口彈牙丸類餃類手工餃類,韭菜餃,雲吞,水餃。滿滿特色飲品 啤酒,冰凍生啤打邊爐必備!可樂,檸檬茶,選擇豐富 海鮮新鮮度極高,鮑魚龍躉片必吃! 注意食物份量,半份之選也足夠呢
豐富配料!任吃火鍋雞煲火鍋放題配料多,海鮮新鮮有質素

刺身拼盤
擺盤精緻,質素滿新鮮,刺身拼盤
免費送,有象拔蚌,三文魚,赤貝,北寄貝,大蝦,吞拿魚

花膠雞煲
份量多,花膠雞煲雞煲有其他口味可選,花膠雞煲,雞有半隻份量,花膠彈牙,口感偏爽,厚身又入味。

刺身雞煲,海鮮,肉類 ,新鮮任點任吃!

火鍋配料
海鮮,肉類,丸類,蔬菜

海鮮類
鮑魚,大蜆,海蝦,新鮮滿足。魚類
龍躉片,脆肉鯇魚片,魚腩,白鱔片鮮甜彈牙

肉類

內臟特色配料
豬肚,豬腰爽口彈牙

丸類餃類
手工餃類,韭菜餃,雲吞,水餃。滿滿特色

飲品
啤酒,冰凍生啤打邊爐必備!可樂,檸檬茶,選擇豐富

2025-05-29 551 瀏覽
經過尖沙咀見到有間雞煲火鍋,餐廳提供多款雞煲任食,轉火鍋之後可以點多種新鮮海鮮同肉類任食,火鍋有多款湯底,今次我揀咗椰子湯,清甜好正!價錢喺鬧市任食嚟講算好抵!.‼️而家有個活動like and share餐廳網頁就有免費刺身‼️.🌟花膠雞煲 唔好睇小咁細盤雞煲,你會慶幸係細盤,因為咁細盤已經有好多厚花膠,彈牙有咬口,雞肉就更加入味嫩滑,你要決定試其他口味雞煲,加煲定係留肚食火鍋。.🌟霸皇海鮮盤 海鮮盤有鮑魚、扇貝、大蝦、膏蟹、龍蝦。鮑魚洗得乾淨,肉質爽口,有鮑魚鮮味!扇貝肉質結實仲有膏,食落好香。龍蝦煮完非常彈牙鮮香!除咗龍蝦同扇貝,其他都可以再點!.🌟招牌手打蟹籽蝦滑/ 黑松露墨魚滑 蝦滑煮完非常彈牙好食,好濃蝦味,加上脆口蟹籽,有兩種口感,超推薦! 墨魚滑質地比蝦滑實淨啲,墨魚味好濃,都好好食!.🌟蟶子 蟶子肉質飽滿,淥3-5秒就熟,咬落去即刻爆出濃郁海鮮味,脆嫩彈牙。.🌟新鮮龍躉片 肉質厚實細膩,油脂分布均勻,魚片切得薄透,入口鮮嫩滑彈,有獨特嘅膠質黏唇感覺。魚皮富含骨膠原,煮熟後Q彈軟糯,鮮甜冇腥味。.其他食材都好好食不能盡錄,以上係我覺得必點嘅食材!
🌟花膠雞煲
🌟霸皇海鮮盤
🌟招牌手打蟹籽蝦滑/ 黑松露墨魚滑
墨魚滑質地比蝦滑實淨啲,墨魚味好濃,都好好食!
🌟蟶子
🌟新鮮龍躉片
其他食材都好好食不能盡錄,以上係我覺得必點嘅食材!
霸皇海鮮盤
活新鮮海鮮
霸皇海鮮盤
家人們最愛吃海鮮,今晚就來到尖沙咀的阿爺八鮮鍋,餐廳座位寬敞舒適,乾淨衛生,適合家庭聚餐。店員服務親切及主動。2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題,價錢:17:00-18:30 $368;19:00-21:30 $398,21:00後有85折,食材高質性價比高。🍣刺身拼盤追蹤餐廳社交平台即可免費獲贈刺身拼盤,超值!拼盤包括:北寄貝、甜蝦、八爪魚、魷魚、赤貝、油甘魚、鯖魚、馬刀貝等多款海鮮。甜蝦晶瑩剔透,甜度高;八爪魚與魷魚質感爽脆,富有彈性;油甘魚脂香濃郁,滑嫩細膩;鯖魚油脂豐富,魚香濃厚;北寄貝與赤貝爽口鮮甜;馬刀貝肉厚飽滿,有海水的甘香。整體新鮮度極高。🐔雞煲花膠雞煲,膠質滿滿,濃郁不膩,雞肉嫩滑,吸滿醬汁非常入味。芝士雞煲,香濃鹹香,芝士拉絲,邪惡又滿足。🍲三拼特色湯底湯底可選三款很豐富,我們點了麻辣+椰子雞湯+海鮮湯三拼鍋。麻辣鍋,香辣帶勁,麻而不燥,非常開胃。椰子雞湯,充滿椰香,清甜滋潤,用來煮海鮮很適合。海鮮湯底,帶有鮮味,鮮味能提升食材原味。🦞新升級霸王海鮮盤海鮮盤端上來時超霸氣!擺滿了龍蝦、鮑魚、蟹、蝦、帶子等海鮮,份量絕不欺場。龍蝦肉質爽彈極鮮甜;鮑魚滑嫩厚肉,鮮美甘

🍣刺身拼盤

🐔雞煲

花膠雞煲,膠質滿滿,濃郁不膩,雞肉嫩滑,吸滿醬汁非常入味。

芝士雞煲,香濃鹹香,芝士拉絲,邪惡又滿足。

🍲三拼特色湯底

湯底可選三款很豐富,我們點了麻辣+椰子雞湯+海鮮湯三拼鍋。
麻辣鍋,香辣帶勁,麻而不燥,非常開胃。
椰子雞湯,充滿椰香,清甜滋潤,用來煮海鮮很適合。
海鮮湯底,帶有鮮味,鮮味能提升食材原味。

🦞新升級霸王海鮮盤

龍蝦肉質爽彈極鮮甜;鮑魚滑嫩厚肉,鮮美甘甜;蟹肉鮮甜飽滿,蟹膏甘香;帶子清甜,口感潤滑;蝦肉入口脆嫩富有彈性;這一盤誠意十足,海鮮控必愛!

🥩手切安格斯牛肉

牛肉油花均勻,手切厚薄適中,牛味濃郁。

🫖時令燉湯

用茶壺盛載的老火燉湯很有特色,湯色清澈,味道清甜,喝一口瞬間暖胃。

🦐放題火鍋配料

還有數十款火鍋配料可以無限任點,包括多款牛、豬、雞肉,海鮮如蟶子、海蟹、大蜆、海蝦、珍珠蠔、游水鮑魚、魚片等都極具水準。丸類與蔬菜也很新鮮,想吃什麼就點什麼,非常滿足。
1952 瀏覽
早收工嘅話 尖沙咀嘅抵食之選🍲7點前埋單 $298有2.5hr 任食海鮮火鍋 雞煲 刺身😱早食飯無咁多客人 Staff勁主動成日過黎fill水/清垃圾🤓只要like+share餐廳去任何一個社交平台就有刺身拼盤😍第一次邊爐有刺身 呑拿魚 希靈魚 八爪魚 鮑魚 甜蝦 墨魚然後staff會送炸鱔骨 同無味精又唔油嘅燉湯🤪之後會上雞煲(花膠雞煲) 雞肉嫩滑惹味 花膠爽口🤓個份量都啱啱好, staff問洗咪追加, 但我地就直接轉邊爐份海鮮拼盤超吸睛 龍蝦 帶子 蟹 鮑魚 蝦, 鮑魚督落去都郁🤭海鮮超新鮮又鮮甜 龍蝦好大隻又厚肉 同蟹一樣爆多膏😍超欣賞佢嘅餸有半份/全份 唔洗怕浪費 仲要擺盤好靚😙海鮮方面嘅最推介嘅係龍躉片 白鱔片 encore左好多次😌火鍋配料嘅款式好多 魚滑彈牙 仲有爆汁松露豬肉丸🤪不過其實齋食海鮮都飽到唔係好食得落其他🤣📍地址: 阿爺八鮮鍋 尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖
早收工嘅話 尖沙咀嘅抵食之選🍲

火鍋配料嘅款式好多 魚滑彈牙 仲有爆汁松露豬肉丸🤪
不過其實齋食海鮮都飽到唔係好食得落其他🤣

📍地址: 阿爺八鮮鍋

• 龍蝦
呢間邊爐主打生猛海鮮,現場海鮮自己養,超級新鮮!😝 呢間阿爺八仙 由旺角 搬左黎尖沙咀,質素一樣咁好! $398 就食到任食活海鮮,好抵!*依家只得一間店係尖沙咀,大家唔好去錯旺角個間呀!!餐廳超級full,最好book枱! *先黎芝士雞煲,雞件嫰滑,芝士比得超多,睇相都見到拉絲拉到超厚!之後會有好養生既是旦燉湯 五指毛頭湯,冇落味精,有益又好飲。再送上超級海鮮盒,呢個海鮮盒每樣都成個手掌咁大,真係驚艷左我,有鮑魚,蟹,海蝦,帶子,龍蝦🦞 呢盤野都值回票價! 超級新鮮,肉質彈牙💓手切安格斯牛肉,牛味超重!睇得出餐廳好用心做,食材一啲都唔馬虎打邊爐有活海鮮任食,真係超幸福,呢間餐廳主打食材新鮮,唯一缺點係冇雪糕食,重點全部放係食材!鍾意食海鮮🦞完全可以食回本!仲有抽獎,抽中左盒蛋卷

仲有抽獎,抽中左盒蛋卷
2025-05-24 263 瀏覽
麻辣雞煲叫乾鍋可能更貼切,一上台已經聞到濃濃既香味,麻辣🌶️味唔會太辣, 雞肉都夠嫩滑,作為打邊爐前既一道菜可以話係岩岩好👍🏻開胃 海鮮拼盤🦞🦐食材非常新鮮,樣樣都好足料,龍蝦🦞啖啖肉,蟹🦀肉亦好多膏,帶子肉差唔多有成個蟹殼咁大。一開始既時候落曬海鮮,之後令到個湯底好鮮甜侍應姐姐話而家Follow IG/FB 送大大盤刺身,每件都新鮮,鮮甜,真係過足海鮮癮。食食下既時候,侍應姐姐又好快拎左碟連骨魚皮同埋自家製既五指毛桃湯,湯夠火喉👍🏻👍🏻👍🏻同好鮮甜整體材料種類好多,質素同份量亦唔會因為任叫任食而求其,當中最欣賞既地方係可以選擇公仔麵種類真係多得有d誇張,有d款可能唔係間間超市都有得買,呢一點雖然唔係個個會考慮,但係作為打邊爐一定整個麵既我嚟講就非常欣賞餐廳既細心位,值得一試!.
麻辣雞煲

海鮮拼盤🦞🦐

2025-05-20
  • 龍蝦
  • 海鮮盤
朋友跟我提早慶祝生日, 帶我來尖沙咀吃雞煲+火鍋,朋友之前已經光顧過幾次,他說這店食材新鮮之餘, 還有活海鮮任點我們今天5點入坐,可以享有早鳥優惠, 入坐店員會詳細講解餐前送盤所包括的食物、可以選的湯底以及是日推介的海鮮, 可以另外付費加配, 另外店員講如果可以追蹤店鋪的網上平台, 會額外送一份刺身拼盤每枱都會放上配料盒, 每款有獨立匙羹,非常衛生, 特別一提, 這店的豉油很好味!不死鹹還帶鮮,暫時我吃過的火鍋店沒有試過這個味道的豉油。餐廳設有海鮮缸, 每款海鮮都很生猛!即叫即劏~首先上的是花膠雞煲(有其他口味可選), 雞的份量是半隻, 雞肉很嫩滑, 花膠有5-6塊,口感是偏爽口, 夠入味新升級霸王海鮮盤嘩!我沒想過會有半隻龍蝦提供!海鮮盤內還有帶子、蟹、鮑魚及海蝦, 全部都大大隻, 鮑魚仲識郁!除了龍蝦及帶子, 其他可以繼續任點。五指毛桃椰棗燉龍骨湯湯超級鮮甜!味道濃湯非常清, 感覺好像用很多材料而煲成一碗濃湯;而且用個小茶煲裝住, 很保溫。另外兩款的餐前送盤還有門鱔連骨魚皮及手切安格斯牛肉~之後我們點了其他火鍋食材, 用九宮格盤來上菜, 很有特色~可以按需要點半份 / 全份, 因為

餐廳設有海鮮缸, 每款海鮮都很生猛!即叫即劏~

新升級霸王海鮮盤
除了龍蝦及帶子, 其他可以繼續任點。

五指毛桃椰棗燉龍骨湯

另外兩款的餐前送盤還有門鱔連骨魚皮及手切安格斯牛肉~

之後我們點了其他火鍋食材, 用九宮格盤來上菜, 很有特色~
可以按需要點半份 / 全份, 因為我們只有2人,所以點的都是半份份量,
食物新鮮不在話下, 連蝦滑都是手打, 蝦肉粒清晰可見, 煮熟後入口十分彈牙,絕不是來貨的材料

同朋友喺尖沙咀搵食,發現呢間「阿爺八鮮鍋」晚市勁抵玩!Like佢哋social media專頁即送**刺身一盆**,我哋兩個人食到捧住個肚走,人均都係$400左右~ 🔥 必試鮮鍋組合▪️ 招牌八鮮鍋 ($368/位) 湯底揀咗麻辣拼花膠雞湯,一邊刺激一邊滋補!海鮮盤有齊鮑魚、蟶子、大蝦、蟹、蜆、帶子,蟹上枱時仲識郁,新鮮度爆燈💡~特別係蟶子爽甜冇沙,鮑魚彈牙到好似打乒乓波咁😂 🆓 Like FB送刺身送嘅刺身盆有三文魚、北寄貝、甜蝦,雖然唔係超高級,但絕對新鮮過連鎖店!三文魚油脂甘香,甜蝦貝類爽彈,免費來講超有誠意👍 🍢 其他驚喜▪️ 手打墨魚滑同蝦滑真係食到粒粒肉,落麻辣湯超夾! ▪️ 附送椰子清湯夠滋補💡 小總結✅ 海鮮新鮮度滿分 ✅ 送刺身優惠超抵玩(記得Like FB!) ✅ 服務貼心,好快幫手收走啲火鍋碟令枱面更有空間熱鬧嘅火鍋氣氛反而更有風味~想食高質海鮮火鍋又唔想破產,呢間絕對係隱藏好選擇! 📍 溫馨提示:晚市早鳥優惠7點前離座$298/人

🔥 必試鮮鍋組合
▪️ 招牌八鮮鍋 ($368/位)

🆓 Like FB送刺身

🍢 其他驚喜
▪️ 手打墨魚滑同蝦滑真係食到粒粒肉,落麻辣湯超夾!
▪️ 附送椰子清湯夠滋補

💡 小總結
✅ 海鮮新鮮度滿分
✅ 送刺身優惠超抵玩(記得Like FB!)
✅ 服務貼心,好快幫手收走啲火鍋碟令枱面更有空間

📍 溫馨提示:晚市早鳥優惠7點前離座$298/人
2025-05-06 133 瀏覽
朋友帶我黎尖沙咀呢度打邊爐,呢度主打雞煲,打邊爐,雞煲係有辣同唔辣揀既,選擇都多,我地揀左花膠雞煲,想惹味d可以揀芝士,刺激d就辣既都有,食完唔夠仲可以再添加。打邊爐叫左一款海鮮湯底,有一份海鮮拼盤,入面有巨型虎蝦,鮑魚,大隻帆立貝,蟹同澳洲龍蝦等生猛海鮮。龍蝦肉彈牙多肉,鮑魚厚肉大粒。打邊爐配料係任食既,但如果食唔晒浪費食物餐廳就會再額外收費,呢個做法避免浪費食物等客人食幾多叫幾多都唔錯。配料款式多手畫之後俾職員落單。

龍蝦肉彈牙多肉,鮑魚厚肉大粒。

配料款式多手畫之後俾職員落單。
今次來到尖沙咀阿爺八鮮鍋 餐廳環境寬敞座位舒適 主打2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題😍晚上九點後入座享全單有八五折⏰好夠時間食性價比好高❤️‍🔥2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題✨新鮮刺身拼盤只要like&share餐廳社交平台專頁就送新鮮刺身拼盤🎁刺身好新鮮夠冰凍🍣三文魚 甜蝦同赤貝都好爽彈鮮甜✨新升級霸王海鮮盤嚴選每日新鮮到貨海鮮 擺盤好吸精🦞有爆膏的龍蝦及海蟹🦀另外海蝦🦐大蜆及鮑魚全部都鮮甜彈牙😍另外加配了台山蠔 非常大隻厚肉🦪✨特色芝士雞煲 雞件嫩滑多汁 濃郁芝士醬汁香濃惹味 加入鮮甜洋蔥味道豐富🧀可轉麻辣或椰子雞等其他口味 ✨時令燉湯是令燉湯是五指毛桃湯 湯頭清甜滋潤 秋冬飲用最適合🍲✨小食有特色門鱔連骨魚皮 膠質豐富口感特別 火鍋煮後更顯鮮味🐟✨火鍋湯底有三拼特色湯底🍲芫荽皮蛋湯清香特別🌿香甜蕃茄湯酸甜開胃🍅椰子雞湯清甜滋潤🥥火鍋配料種類繁多 任點任食選擇豐富 有安格斯肥牛🐮多款生猛海鮮🦐時令蔬菜🥬✨飲品加$20可任飲指定啤酒🍺及各式飲品夠晒豐富 最後店員仲送上果盤🍉📍阿爺八鮮鍋 (尖沙咀) 尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖

❤️‍🔥2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題

✨小食
有特色門鱔連骨魚皮 膠質豐富口感特別 火鍋煮後更顯鮮味🐟

火鍋湯底

✨飲品

📍阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖
$298就可以任食雞煲, 火鍋, 仲要包刺身, 安格斯肥牛, 任飲…尋晚去咗尖沙咀間「阿爺八鮮鍋」打邊爐, 真係正到爆呀🔥🍲 呢排又凍返少少, 食返個熱辣辣嘅雞煲真係一流🤤我哋揀咗個任食雞煲+火鍋套餐,超抵食! 😂 分時段, 最早嘅話係$298第一輪係一大盤好靚既刺身! 🐟🍣 啲三文魚, 吞拿魚都好肥美, 入口即溶, 俾你唔使捱餓食住等雞煲煮熟 仲有燉湯飲, 用個杯仔裝好有儀式感之後就係雞煲! 可以揀芝士, 花膠, 麻辣等等, 個雞煲真係好惹味, 啲雞肉好嫩滑, 個汁又夠濃郁, 辣辣地好過癮☺️🌶️ 食完雞煲, 就打邊爐🍲,個湯底好鮮甜, 我哋叫咗勁多海鮮🦞🦀🦐🦪, 全部都好新鮮😋 超級推薦鮑魚!!!!!超級好味😋😋😋阿爺八鮮鍋真係超級抵食, 嘢食又好味, 乜都有 👍🏻 下次約埋屋企人再去

仲有燉湯飲, 用個杯仔裝好有儀式感

超級推薦鮑魚!!!!!超級好味😋😋😋

2025-04-25