2025-03-19
今日同大家介紹一間喺沙田好運中心嘅鐵板餐廳——「鐵板大師」。呢間餐廳最近推出咗個新系列叫「火焰系列」,晚市仲有鐵板主餐牌,可以任加飯或者意粉,份量多到嚇親人,價錢又平民,性價比超高!如果你係大胃王或者鍾意食鐵板嘢,呢度絕對係你嘅天堂。好啦,廢話少講,即刻同大家分享下我今晚食咗啲咩!香煎牛柳(套餐)首先講吓個香煎牛柳套餐,牛柳煎得啱啱好,外層微微焦香,切開入面仲係粉嫩多汁,肉質好軟腍,完全唔會韌。配埋個旋風蛋飯,蛋汁撈飯真係無得輸,仲有啲薯條做配菜,炸得金黃香脆,食落去好滿足。洋蔥清湯跟餐嘅洋蔥清湯都幾有驚喜,湯底清甜得嚟帶啲洋蔥嘅香味,飲落去好暖胃,完全唔會覺得膩,係個唔錯嘅開胃湯。橙汁飲品方面我揀咗橙汁,酸酸甜甜好解膩,食完鐵板嘢飲返杯真係爽晒!香脆雞翼(三隻)另外仲單點咗個香脆雞翼,一上枱已經聞到好香,外皮炸得超級脆,咬落去仲有啲肉汁爆出嚟,真係食到停唔到口。三隻雞翼份量啱啱好,唔會太多又唔會太少。火焰香煎美國牛柳(火焰系列)最後要重點介紹嘅就係佢哋新推出嘅「火焰系列」——火焰香煎美國牛柳。呢個真係視覺同味覺嘅雙重享受!店員會喺你面前點火,火焰瞬間包住塊牛柳,場面好震撼。牛柳經過火
香煎牛柳(套餐)
洋蔥清湯
橙汁
香脆雞翼(三隻)
火焰香煎美國牛柳(火焰系列)
最後要重點介紹嘅就係佢哋新推出嘅「火焰系列」——火焰香煎美國牛柳。呢個真係視覺同味覺嘅雙重享受!店員會喺你面前點火,火焰瞬間包住塊牛柳,場面好震撼。牛柳經過火焰炙燒後,外層更加香脆,肉質依然保持嫩滑,仲帶有淡淡嘅焦香味,真係食到唔捨得停口。
總括嚟講,「鐵板大師」嘅食物質素同份量都令人好滿意,價錢又合理,絕對係平民美食之選。如果你鍾意食鐵板嘢,或者想試吓佢哋新出嘅火焰系列,記得嚟沙田好運中心試吓啦!
地址:鐵板大師 (沙田)
沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3107-3108號舖