2024-03-19
銅鑼灣韓式居酒屋-GYOJASANG 교자상🏮由韓國人擔任大廚,煮出韓風十足嘅菜式🇰🇷主打各式韓國料理、醬油蟹、韓牛等賣相精緻✨餐廳走型格路線,環境寬敞舒適☺️海膽紫菜包飯賣相精緻嘅海膽紫菜包飯😍飯卷上面有海膽、生牛肉同黑魚子,加上包住嘅醃蘿蔔、青瓜、蛋絲同紅蘿蔔,口感層次豐富,鮮甜得嚟帶有爽脆口感😛半半炸雞炸雞有四個口味:甜辣、原味、醬油、芝士😛我叫咗半半炸雞,可以揀兩款口味,揀咗原味同醬油味,炸雞外脆內嫩🍗夠juicy💦醬油係蔥蒜醬油,非常惹味😚烤1++韓牛店員會即場喺客人面前烹調韓牛🐮香氣四溢🔥1++韓牛肉質佈滿大理石花紋,肉質鮮嫩🥩油脂甘香🤫牛肉味濃郁,口感軟滑👍🏻韓牛入面包住菠菜同蔥🥬令牛肉食落冇咁油膩😛八爪魚牛肋骨用石鍋上嘅八爪魚牛肋骨🐙兩樣都好大件啖啖肉😛八爪魚口感彈牙,牛肋骨軟腍入味🐮另外仲有炸蓮藕、青椒、紅蘿蔔等配菜🤩另外前菜叫咗醃漬前菜同醃青瓜🥒醃漬前菜有四款口味,酸酸辣辣夠晒開胃😛醃青瓜勁大條,店員會幫手剪開😛火龍果芝士蛋糕香濃幼滑嘅火龍果芝士蛋糕,配合咗健康嘅紅肉火龍果製成😍陣陣火龍果同芝士味😛好特別🫶🏻飲品方面就叫咗荔枝梳打同Peach Black Tea🍑兩款
海膽紫菜包飯
半半炸雞
烤1++韓牛
八爪魚牛肋骨
另外前菜叫咗醃漬前菜同醃青瓜
火龍果芝士蛋糕
飲品方面就叫咗荔枝梳打同Peach Black Tea🍑兩款都香甜清新,果味濃郁😚