2017-10-21 4597 瀏覽
見到銀鑛灣酒店有生日優惠,包半自助晚餐,早餐,仲送生日蛋糕,加埋住一晚都係938,所以就同媽媽遠渡而黎一試。6點半黎到,唔算多人,環境都好乾淨簡潔。但眼前個個都一pair pair, 內心都有點不是味兒。幸好家母都算是美魔女,情侶檔feel 呃得下人。先㨂一下主菜,本身仲諗住一個叫扒,另一個叫下意粉, 居然無, 最後唯有叫左兩個扒。哈!一場黎到無理由叫中式飯吧。等食之際出去攞野食,真係一眼睇晒,menu上有d 沙律款其實佢都無既,選擇真係唔係好多。最好食係沙律,凍蝦其實唔算好鮮甜,個款不太結實,但加左海鮮醬算幾好食,所以最後都食左至少二十隻。煙三文魚色水真係唔係好得,暗暗黑黑仲好咸。泰式鳯爪除左面果層d 汁有味,食落去其實係無味。(記得要自己取汁)羅宋湯最好飲最正常,飲左幾碗。望住堆甜品,我的媽!蛋糕好乾身,有個唔知係咩布甸?質地好實,食落有d 雲呢嗱味。 甜品黎講最好食應該係芒果啫哩望見個糖水,我的天!蕃薯糖水個色紫到好似利賓納咁,有d 可怕,不過味道正常。望埋個生果,我的神啊!生果真係得蘋果,同酸到爆既綠色的柑,真係酸到核爆。主菜叫左香煎豬鞍配白菌汁, 塊扒超級大。肉質算幾爽,不過

羅宋湯最好飲最正常,飲左幾碗。

主菜叫左香煎豬鞍配白菌汁, 塊扒超級大。肉質算幾爽,不過無咩肉味。伴菜都係hea hea 地,最好食應該係條粟米。

香草羊扒配蜜糖汁, 呢個反而係最好食,不過見佢好似好生咁,有d 位唔敢食,個汁甜甜地點粟米唔錯。

登登登登, 最後出場既係生日蛋糕。味道係紅莓mousse cake, 味道好甜,賣相唔係好得,仲用個紙碟裝住,真係好鬼hea..

食物其實真係一般般,唔好抱有期望都ok.如果唔係有呢個優惠就應該唔會黎喇。
2017-06-04 3531 瀏覽
趁住兩天假期,與男朋友一起離開巿區,到梅窩渡假,入住銀鑛灣酒店,晚餐我們決定留在酒店餐廳用膳,有半自助餐或自助燒烤供選擇,我最後揀選了半自助餐,除了主餐外,有自助前菜、甜品及飲品可供選擇,雖然款式不多,但味道都尚算不錯👌我點了檸檬牛油汁伴龍脷柳,清新的檸檬牛油汁,配上大大件香煎龍脷柳及炸薯條,一點都不覺得油膩,另人胃口大開。而男朋友則點選了香草西冷牛扒,香草味濃郁,但牛扒就過份熟透,咬口較韌,影響了整體的味道,不過仍算好味。重點是一邊食住美食,一邊望住沙灘美景,真是能夠放鬆心情,增進食慾的好地方

香草西冷牛扒
檸檬牛油汁伴龍脷柳
香草西冷牛扒
檸檬牛油汁伴龍脷柳
2017-05-29 2698 瀏覽
男友生日,上網見到酒店有生日套餐優惠,所以決定來避世兩日。套餐包含係酒店餐廳嘅半自助晚餐,即係前菜及甜品任食,另再加主菜。餐牌上睇落都好多嘢食,而實際上係無咩選擇。甜品沒有餐牌上嘅精選蛋糕,生果係蘋果同梨。因為之前都有睇過下啲評論,所以我哋都不抱有任何期望。煙三文魚嘅顔色好似浸煙水浸咗好耐咁,睇落唔新鮮,亦都吸引唔到我夾落去。沙律嘅味道普通,還算可以。蝦嘅味道都尚算可以,男友都覺得啲蝦係眾多前菜中來講,算係唔錯其他枱嘅食客幾乎都係成碟蝦拎來食。主菜我哋一個揀牛,一個揀豬。男友以“茶餐廳嘅牛扒”來形容尼塊西冷。食落肉質幾嫩,味道亦不差。男友解釋話應該係浸咗蘇打水,所以塊扒先咁大塊,肉質先咁嫩。好似都幾有道理🤔到我嘅“豬鞍”,其實即係豬扒。右半邊嘅肉有啲脂肪,所以比較嫩。個食到另一邊就變得好乾好“鞋”。成碟最好味嘅係粟米🤣來到甜品,椰汁糕清甜爽口,奶凍好香雲尼拿味,不過口感似係燉蛋🤔另外仲有餐湯同埋中式糖水。都係兩樣可以話係好味既。餐湯係羅宋湯,仲有好多蔬菜係入面,絕對唔係清湯寡水!木瓜雪耳都好足料。我去盛嘅時候已所剩無多,但都仲可以有雪耳&木瓜。其實餐廳環境唔錯,但食物方面可以有更多進步
男友生日,上網見到酒店有生日套餐優惠,所以決定來避世兩日。

餐牌上睇落都好多嘢食,而實際上係無咩選擇。

甜品沒有餐牌上嘅精選蛋糕,生果係蘋果同梨。
因為之前都有睇過下啲評論,所以我哋都不抱有任何期望。

其他枱嘅食客幾乎都係成碟蝦拎來食。
主菜我哋一個揀牛,一個揀豬。
西冷牛扒配燒汁

香煎豬鞍配白菌汁

其實餐廳環境唔錯,但食物方面可以有更多進步空間。不過因為係套餐,所以一開始就不抱有希望,所以亦不算失望。
最後生日套餐仲送埋生日蛋糕。蛋糕係芝士蛋糕,味道亦不錯,食落唔會太“流”。當係飯後甜點都不錯

2017-05-28
生日
復活節最後一天唸住寫意下, 見佢下午茶有D遊客係度飲啤酒,好似幾休閒,又望住個海。當晚對住個海BBQ, 燒烤只得我地一台, 唸住夠清休, 點知....... 雖然見到網上有劣評,心唸唔會甘差掛,點知就中伏啦, 食自助燒烤,佢D材料望落都好一般,全部放雪櫃, 個樣似放左好耐, 不過都算啦,都係一般野姐 完全無服務可言,燒烤坐露天,我入去歺廳拿隻乾淨碟用,個女侍應即刻跟出來問我拿咩食,我話淨係拿隻碟,因為原本隻碟已堆埋骨頭,佢話D碟唔可以拿,有骨就自己倒左佢,後來個經理出來睇下我係有無拿佢D buffet 野食,吹賬  , 後來想要杯水,個侍應叫我入去自己斟,入去見到剛才個經理,佢D水機都旡曬水,佢都唔加水,仲叫我比10蚊買支水,仲再次提返歺廳入面D碟唔可以隨便拿,佢仲問我有無去過外面既燒烤場,都係得一隻碟,  激氣 ,只係用多一隻碟姐, 話晒都係間酒店呀,佢唔同我換碟不單止,仲要話D顧客,果一歺我都食左幾百蚊,簡直一肚氣,  激氣到我要第一次寫食評, 評分係負數啦...D侍應,上下員工都甘對D客,歺廳經理都係態度好差,係唔尊重客人 差不多燒完時, 見一批內地旅行團入住, 呢間酒店專接待內

差不多燒完時, 見一批內地旅行團入住, 呢間酒店專接待內地旅客,唔知係咪甘,服務態度極度差劣

真係試一次都覺得非常後悔
2017-04-18
2017-03-29 2042 瀏覽
好耐冇喺度寫食評,聖誕食既野依家先寫~因為呢期實在太唔得閒la!聖誕放左幾日假入左去銀曠灣玩,第一次入黎..知道有間好似渡假式既酒店喺度,所以決定喺度住反晚.今次喺度試左個自助晚餐~款式唔算多,果度仲有BBQ.我果晚食得最多既係冷盤,因為比較好食D,其他果D味道好普遍.唯一比較滿意既係翡翠螺,因為都幾好肉,係最大果隻碼.夠鮮甜.三文魚係厚切,但好似冇咩味~BBQ係普通凍肉貨.另外仲有D意粉,中式菜,蛋糕等...整體黎講,最建議都係食返冷盤好食D~
自助晚餐
2016-12-24
聖誕節
  • 翡翠螺
第一次留comment就係因為頂唔順間野🙄 夜晚自助餐燒野食, 野食選擇唔多, 我就冇咩所做, 反正係度下假, 輕鬆下既就... 但係燒菜類食物, 同菇個d, 唔用錫紙包就完全燒唔到... 佢個度有錫紙, 但係只係提供俾半自助餐, 即係$2xx 即set, 就唔可以自己燒類既野食, 只係貴少少即set, 我地因爲想自己燒曬浪漫d, 不過就俾d服務激死咗... 我地只不過係問下d錫紙包唔包, 個男性職員已經態度勁差, 仲要成餐俾佢睥住曬, 驚死會偷佢錫紙咁, 食完都背脊骨落。一次都唔好試 完。
2017-01-21
2016-11-04 1724 瀏覽
行山行到身水身汗, 志在有個地方有冷氣嘆, 今次好揀唔揀, 揀著個爛燈盞。景觀開揚裝修雅潔西多士 ($48連飲品)麵包好薄, 成件事感覺像吃糖漿加牛油。杯奶茶無乜茶味, 又唔滑, 雖然無期望, BUT……無諗過咁流。干炒牛肉意 ($68連飲品)份量很少, 黑椒牛肉唔嚡, 蕃茄意汁味道尚可。
景觀開揚
裝修雅潔
西多士 ($48連飲品)

麵包好薄, 成件事感覺像吃糖漿加牛油。
干炒牛肉意 ($68連飲品)

份量很少, 黑椒牛肉唔嚡, 蕃茄意汁味道尚可。
2016-10-15
嘩!!!!!终於可以和寵物一齊望海灘,嘆3層架下午茶頂層有生果撻吉士好少,水果新鲜,撻皮唔脆身(不是鲜焗)第二層有煙燻火腿配蜜瓜多士芝士切餅芝士味香濃,餅底唔厚(蛋糕口感好實,好重芝士味)煙燻火腿比較淡<不算鹹>蜜瓜不算甜,底下多士少少脆身<一齊食,口感不錯,味道淡左小小>公司三文治有蛋,煙肉,菜,火腿(蛋的味道淡,無調味,但菜,蕃茄新鲜)外表不錯鲜蝦黑松露意粉無黑松露香味,用左黑松露油煮,味道少少鹹味,有淡淡松露味,意粉彈牙,蝦好爽口,這個意粉,雖然無黑松露的香味,但味道令人回味而且有海灘在旁<渡假感覺啊仲可以和愛犬一齊望海,嘆下午茶服務尚可<始终係渡假酒店餐廳,職員比較悠閒,但對寵物友善,這點加滿分!而且價錢不貴
嘩!!!!!终於可以和寵物一齊望海灘,嘆3層架下午茶
頂層有生果撻
吉士好少,水果新鲜,撻皮唔脆身(不是鲜焗)
第二層有煙燻火腿配蜜瓜多士
芝士切餅
芝士味香濃,餅底唔厚(蛋糕口感好實,好重芝士味)
公司三文治
有蛋,煙肉,菜,火腿(蛋的味道淡,無調味,但菜,蕃茄新鲜)
外表不錯
鲜蝦黑松露意粉
而且有海灘在旁<渡假感覺啊
仲可以和愛犬一齊望海,嘆下午茶

而且價錢不貴
2016-10-24
$281.6 (下午茶)
2016-10-16 1181 瀏覽
擁有優美環境...一流位置可惜全無服務可言食物質數一般..............................
擁有優美環境...一流位置
可惜全無服務可言
食物質數一般
2016-08-29 1648 瀏覽
買套票,1晚住宿加酒店燒烤自助餐和早餐,價錢千幾蚊,非常抵,假期預咗多人,雖然超多人,但服務都算好好,食物都算多種類,以為無乜嘢食,但都算唔錯!自助餐,中,西,燒烤,早餐比我想像中多,都滿意!
2016-08-27
2016-01-11 3677 瀏覽
晌銀礦灣渡假酒店住宿,喺包埋早餐,講過佢嘅歐陸半自助晚餐,順利成章就講埋佢嘅自助早餐喺點。之前,睇過啲酒店網評,話佢啲早餐麻麻,反而,食評就少講早餐,點都好,心裡已打咗底。雖然噚晚唔算早瞓,但慣咗早起,所以,大清早嚟到餐廳,就只得我倆公婆,變相包場食早餐。照例,先巡視一下個環境睇睇有咩食,包括:多士、粟米片、沙律吧(同噚晚嘅差唔多)、火腿芝士(夾麵包或多士用)、生果。另一邊喺熱盤區,包括:麥皮、瘦肉粥、椰菜炒麵、豬柳扒、茄汁豆、炒滑蛋、烚蛋、叉燒包、煎腸仔、炸薯寶及咖喱角 。飲品有橙汁、蘋果汁、咖啡、紅茶,整體而言,比預期多選擇,其實食個早餐,三幾樣嘢本身都夠晒啦。 橙汁、蘋果汁 先嚟一人一杯果汁,雖然唔知咩牌子,但飲落如果汁先生一類,唔會太淡太差。 第一碟早餐 冷熱嘢各一半,少少沙律用嚟開開胃,炒滑蛋估唔到又幾得喎,不過,早嚟有著數,因為炒滑蛋只有面部份喺較滑,越底就越變得唔滑;豬柳扒、茄汁豆、咖喱角都喺啲現成貨加工,所以,唔會有太大特別。 第二碟早餐 牛油烘多士、炒麵及牛奶粟米片,再配多杯咖啡,佢部烘多士機火力唔算好強,我想食得燶啲、脆啲,就要烘兩次,搽上牛油,就
橙汁、蘋果汁

果汁
第一碟早餐

第一碟早餐
第二碟早餐

牛油烘多士、炒麵及牛奶粟米片,再配多杯咖啡,佢部烘多士機火力唔算好強,我想食得燶啲、脆啲,就要烘兩次,搽上牛油,就已經好好食;炒麵亦都唔差,食落唔算油。
第二碟早餐
叉燒包

本來食咗兩碟都覺得夠晒,不過,老婆話啲叉燒包幾好食,見佢又細細,就不妨試番個,果然真喺唔錯喎,入口包身唔黏牙,餡料又夠惹味,無乜肥豬肉
唔止款式,就連啲質素,都比預期好,唔知喺佢哋改善咗,定喺啲網評嚇鬼,總之食得小弟夠晒飽啦!
早餐
2016-01-10 2945 瀏覽
老婆完咗一個學期,真正可以抖吓,趁著假期,同佢走咗入嚟梅窩行吓,仲計劃晌銀礦灣渡假酒店住番一晚添 。本來打算踩吓單車,行吓山,不過,天公不造美,啲長命雨由到步酒店無耐就未停過 。戶外活動被逼取消,連帶晚飯也費事行出去周圍搵,結果就晌埋酒店餐廳度食,唔使轉彎抹角,直截了當。好多人只識叫依度做銀礦灣酒店餐廳,其實佢正名叫「灣畔軒 」(Seashore Cuisine),此外,門口左右兩邊露天位查實又喺兩間餐廳,出門口向左嘅主力為露天茶座喺「海天一色」(Blue Horizon Café),向右嘅喺「聽濤吧」(Bayview Lounge)。當然,因為住咗晌度先知佢哋有別,不過,好多客人都睇為佢哋為一體,只喺當為室內、室外之別 。除因天雨關係,點解會揀晌度食?本身無睇過相關食物,只喺見佢做緊半自助晚餐,都喺$188位(原價$238),住客仲有八折 ,雖然入去睇過吓自助食物唔算多,但主菜嘅選擇好似又幾唔錯,計過出去食餐好好哋都百幾蚊位(碼頭附近嘅熟食中心、粉麵除外),倒不如晌度食吓、傾吓、上吓網仲好打發時間啦 。補充一下個環境,四正整齊,一室潔白襯少少蘋果綠,無乜花巧裝飾,但感覺卻
補充一下個環境,四正整齊,一室潔白襯少少蘋果綠,無乜花巧裝飾,但感覺卻有少少飯堂格。正值仲喺聖誕及新年期間,仲有些少聖誕佈置,而講到成場最搶眼又好吸引到啲小朋友,就喺間聖誕餅屋。
整間酒店嘅食物,無論「海天一色」或是「聽濤吧」,都可以講話喺由「灣畔軒」製作,依度星期六晚有燒烤自助晚餐,星期日至五則提供歐陸半自助晚餐;其實更有中菜、泰國菜、越南菜及其他西式菜餚供應,真喺包羅萬有
講番個歐陸半自助晚餐,6:30pm食到9:30pm,餐湯、沙律、冷盤、甜品、生果、啡茶自助,主菜方面就6揀1,雖然個餐牌有寫有咩沙律、甜品,但都喺流流哋,但一句款式視乎供應而定,所以,有咩食都喺睇當時現場。
餐湯

餐湯只有一款,就喺白菌忌廉湯,質感麻麻,好杰身,只喺得啲忌廉味
;反而,後尾轉咗另一款嘅羅宋湯(倒不如一開始提供兩款湯俾啲客人揀),味道仲好,較濃郁
白菌忌廉湯
羅宋湯
沙律、冷盤

一張大食物枱擺晒所有沙律、冷盤,前者晌餐牌所列嘅款式就一樣都無,因為嗰啲預製沙律製作需時,較麻煩,現有提供嘅就喺兩盆沙律菜、車厘茄、粟米粒、紅腰豆……等等現成材料,配千島醬及香草油醋,期間亦只轉過青瓜片,可見誠意有限
冷盤方面,凍雞、露筍仔、芝士蕃茄、海蜇、煙三文魚,後尾仲加咗啲凍肉拼盤、巴馬火腿、鵝肝醬,質素睇落你都知麻麻。
露筍仔
煙三文魚
凍肉拼盤
巴馬火腿
前後兩轉,叫做試過晒所有嘢,依家作個簡評。啲羅馬生菜爽就爽,但似一早整好放入雪櫃好耐咁,有啲啞黃,反而菠菜葉就幾好食;凍雞,你當無酒味嘅醉雞咁食,幾爽嘅,露筍仔及海蜇同樣喺爽口嘢;不過,芝士蕃茄唔得,擺明烘過,但當凍食,啲芝士好似軟膠咁,煙三文魚亦麻麻,雖然砌得靚靚,但又喺雪咗好耐咁,瘀瘀哋色,味道還可以,巴馬火腿都喺同一問題,入口亦唔夠油香。
岩鹽燒日本黑豚肉配黑松露汁

小弟揀咗一客黑豚肉作為主菜,賣相不俗喎,伴有少少薯角同西蘭花,最為驚喜喺個份量,睇相你就見,件黑豚扒好大件,仲掛住兩支骨,又燒得扒面帶焦脆,簡單岩鹽調味,加上肉質比預期嫩,有種挺實而爽嘅感覺,確喺唔錯
。沾一點黑松露汁,可以講喺錦上添花而已。
法式鴨腿配香橙汁

老婆嘅法式鴨腿又會唔會有高水準嘅表現?鴨腿一樣好大隻,同樣伴薯角跟西蘭花,先講個鴨皮,炸得酥脆可口,而鴨肉未算話好嫩滑,但放心,絕唔會好似柴皮咁,蘸少許香橙汁,更能中和一下油膩感。雖然啲冷盤極為失色,但主菜扳回唔少分
法式鴨腿配香橙汁
甜品
好似沙律咁,餐牌中嘅法式燉蛋、意大利芝士蛋糕、朱古力餅统统都唔見,換嚟喺鮮果撻、芒果布甸、咖啡忌廉蛋糕、朱古力慕絲、芝麻糊及後尾擺出嚟嘅朱古力班尼士、美式芝士餅、聖誕雜果蛋糕。講真,質素就好一般,較好嘅喺個慕絲同芝士餅, 前者香濃幼滑,後者芝士味濃郁,最失敗喺件班尼士,乾到呢好似擺咗成日咁
甜品
生果
早段有蘋果及香梨,後尾改出菠蘿,因為喺新鮮貨色,當然食多幾嚿
生果
啡茶
真喺只有咖啡或紅茶,餐廳有花奶提供,檸檬都無片,頂多可以沖杯唔滑嘅奶茶。咖啡喺即磨機製嘅貨式,唔知喺咪啲豆嘅質素,味道麻麻,索性加多少少花奶變港式咖啡!
磨機咖啡
兩公婆慢慢食,晌度迤足兩個幾鐘。整體質素真喺唔可以跟出面酒店餐廳比,觀乎用料、製法,都喺慳水慳力之作(感覺大部嘢好似早更同事一早整定晒),唯獨主菜出得吓大場面。順帶一提,服務唔錯,是晚遇到幾個員工都好有禮貌,收拾又快手,我倆都食得挺愉快
聖誕節
2015-04-20 2951 瀏覽
放假同男友入梅窩hea遊,行下沙灘,食個Tea。見到銀礦灣酒店有露天望海茶座,被環境吸引,就試一試。落單菲藉姐姐,態度惡劣,飛餐牌,點了一個二人英式下午茶餐($158 for 2),飛快收牌,然後問“Two Drinks?",令人不爽,彷彿阻佢收工。幸好送餐、送飲品的姨姨、叔叔都比菲藉姐姐友善。三層塔來了。1.頂層:四個小果撻,藍莓,士多啤梨,奇異果,mix, 撻皮較淋,水果有點乾,略不新鮮2. 中層:ham & melon 不錯,兩件朱古力間芝士蛋糕,尚可3. 低層:公司三文治四件,正常 (好難唔好食)4. 熱咖啡正常,凍檸茶男友話好怪好難飲。似乎這裡都是賣景,不賣好食物。

幸好送餐、送飲品的姨姨、叔叔都比菲藉姐姐友善。

三層塔來了。
下午茶餐
3. 低層:公司三文治四件,正常 (好難唔好食)
4. 熱咖啡正常,凍檸茶男友話好怪好難飲。

似乎這裡都是賣景,不賣好食物。

2015-04-17
  • no
2015-03-18 2359 瀏覽
團購買房間,買埋自助晚餐,本來無祈望,夠鐘6點半到場,無乜客人,坐室內近落地玻璃窗,其實可以坐室外對住海灘食,但一來會大風,二來離食物又遠咗!室內裝修平實,唔華麗,所以初期無祈望先有驚喜!坐低時店員話未開始,預備中,等咗一陣!食物款式比想像中多!冷盤有長腳蟹腳!熱盤好多海鮮類!我好少食自助餐會食熱盤,今次係熱盤贏晒,尤其係蒸魚,好滑!沙律有蘆筍!室外又有燒烤,羊架好好味!雖然甜品比較失色,雪榚只是牛X雪榚,而且蛋糕味道一般!飲品任飲,有兩款果汁,熱飲有奶茶咖啡,但紅茶無檸檬,我唔飲奶茶,所以我去攞冷盤嘅檸檬沖熱檸茶!食食下居然有live band,只係兩個人兩個結他,只力唱懷舊英文金曲,唱到一陣,再每枱去點唱,仲會好先進,帶定平板電腦搵歌!所以一定識唱!
戶外座位
燒乳豬檔
自助BBQ
燒烤食物
室外又有燒烤,羊架好好味!雖然甜品比較失色,
豆腐花
雀巢雪榚
雪榚
熱檸茶
所以我去攞冷盤嘅檸檬沖熱檸茶!
自費啤酒
全部好食
2015-02-21
用餐優惠
團購
燒烤食物
自費啤酒
2014-08-04 2525 瀏覽
女友生日見團購有優惠$998(+服務費$222)住一晚酒店就試吓啦,買咗打電話去book,個電話永遠係留言,就算之後係房間打直線都係無人聽,咁上網用email book房,酒店就會回覆。Anyway,Book左一晚海景房加多$300,同埋女友生日有一個一磅嘅蛋糕🎂送幾好👍(但係個蛋糕唔可以寫名)😔。係餐廳食晚餐,係半自助晚餐,即係湯啊(得番一碗)😔,前菜、沙律、水果啊🍉,好似自助餐咁自己攞,但係款式唔多,咁就去問下個侍應,係咪有生日蛋糕,因為之前check in 嘅時候,俾咗張單我叫我去餐廳攞,佢竟然同我講「有啊!你係咪而家要啊!」佢咪傻架😂,前菜都仲食緊,主菜又未叫,問我依家要唔要蛋糕?已感覺奇奇怪怪😨,主菜揀咗個鵝肝牛扒總算OK😋,之後,叫佢可以上個蛋糕,奇怪的事又發生啦😱,佢竟然紙盒出來將個蛋糕想放入去,咁我咪話「依家要啦」,佢竟然話「唔係拎走呀,咁食唔晒點算啊」,我只好話「咁食唔晒咪有得佢囉,你剩係幫我點支蠟燭就得啦」😓,佢話「我哋冇蠟燭個喎」,個喎呢個尾音,我真係想頂佢個肺😡,咁大間餐廳有生日蛋糕,無蠟燭?算數,咁諗住自己攞個生日蛋糕去比女友啦,佢竟然攞咗個蛋糕過去水吧話攞埋

係餐廳食晚餐,係半自助晚餐,即係湯啊(得番一碗)😔,前菜、沙律、水果啊🍉,好似自助餐咁自己攞,但係款式唔多,咁就去問下個侍應,係咪有生日蛋糕,因為之前check in 嘅時候,俾咗張單我叫我去餐廳攞,佢竟然同我講「有啊!你係咪而家要啊!」佢咪傻架😂,前菜都仲食緊,主菜又未叫,問我依家要唔要蛋糕?已感覺奇奇怪怪😨,主菜揀咗個鵝肝牛扒總算OK😋,之後,叫佢可以上個蛋糕,奇怪的事又發生啦😱,佢竟然紙盒出來將個蛋糕想放入去,咁我咪話「依家要啦」,佢竟然話「唔係拎走呀,咁食唔晒點算啊」,我只好話「咁食唔晒咪有得佢囉,你剩係幫我點支蠟燭就得啦」😓,佢話「我哋冇蠟燭個喎」,個喎呢個尾音,我真係想頂佢個肺😡,咁大間餐廳有生日蛋糕,無蠟燭?算數,咁諗住自己攞個生日蛋糕去比女友啦,佢竟然攞咗個蛋糕過去水吧話攞埋D刀差,大佬黃晒啦!😠你唔好兜哂成間餐廳!沒有驚喜了,之後返去同女朋友講頭先個情況😩,咁嘅服務,咁Q蠢既侍應,真係冇得彈👍👍👍,唔怪得知成間餐廳得個兩三臺客。👏👏👏

總結,酒店環境唔錯😀,但係D服務就唔得啦。😡😡😡

鵝干牛扒
2014-07-30