2014-08-04
女友生日見團購有優惠$998(+服務費$222)住一晚酒店就試吓啦,買咗打電話去book,個電話永遠係留言,就算之後係房間打直線都係無人聽,咁上網用email book房,酒店就會回覆。Anyway,Book左一晚海景房加多$300,同埋女友生日有一個一磅嘅蛋糕🎂送幾好👍(但係個蛋糕唔可以寫名)😔。係餐廳食晚餐,係半自助晚餐,即係湯啊(得番一碗)😔,前菜、沙律、水果啊🍉,好似自助餐咁自己攞,但係款式唔多,咁就去問下個侍應,係咪有生日蛋糕,因為之前check in 嘅時候,俾咗張單我叫我去餐廳攞,佢竟然同我講「有啊!你係咪而家要啊!」佢咪傻架😂,前菜都仲食緊,主菜又未叫,問我依家要唔要蛋糕?已感覺奇奇怪怪😨,主菜揀咗個鵝肝牛扒總算OK😋,之後,叫佢可以上個蛋糕,奇怪的事又發生啦😱,佢竟然紙盒出來將個蛋糕想放入去,咁我咪話「依家要啦」,佢竟然話「唔係拎走呀,咁食唔晒點算啊」,我只好話「咁食唔晒咪有得佢囉,你剩係幫我點支蠟燭就得啦」😓,佢話「我哋冇蠟燭個喎」,個喎呢個尾音,我真係想頂佢個肺😡,咁大間餐廳有生日蛋糕,無蠟燭?算數,咁諗住自己攞個生日蛋糕去比女友啦,佢竟然攞咗個蛋糕過去水吧話攞埋
係餐廳食晚餐,係半自助晚餐,即係湯啊(得番一碗)😔,前菜、沙律、水果啊🍉,好似自助餐咁自己攞,但係款式唔多,咁就去問下個侍應,係咪有生日蛋糕,因為之前check in 嘅時候,俾咗張單我叫我去餐廳攞,佢竟然同我講「有啊!你係咪而家要啊!」佢咪傻架😂,前菜都仲食緊,主菜又未叫,問我依家要唔要蛋糕?已感覺奇奇怪怪😨,主菜揀咗個鵝肝牛扒總算OK😋,之後,叫佢可以上個蛋糕,奇怪的事又發生啦😱,佢竟然紙盒出來將個蛋糕想放入去,咁我咪話「依家要啦」,佢竟然話「唔係拎走呀,咁食唔晒點算啊」,我只好話「咁食唔晒咪有得佢囉,你剩係幫我點支蠟燭就得啦」😓,佢話「我哋冇蠟燭個喎」,個喎呢個尾音,我真係想頂佢個肺😡,咁大間餐廳有生日蛋糕,無蠟燭?算數,咁諗住自己攞個生日蛋糕去比女友啦,佢竟然攞咗個蛋糕過去水吧話攞埋D刀差,大佬黃晒啦!😠你唔好兜哂成間餐廳!沒有驚喜了,之後返去同女朋友講頭先個情況😩,咁嘅服務,咁Q蠢既侍應,真係冇得彈👍👍👍,唔怪得知成間餐廳得個兩三臺客。👏👏👏
總結,酒店環境唔錯😀,但係D服務就唔得啦。😡😡😡