2023-10-31 409 瀏覽
【FOODMUSE - 最新美食經驗】🍴✨我們最近去了啟德商場的FOODMUSE,這裡有11間不同風味的餐廳,真的是物超所值呀!首先,我們點了銀咖喱@gincurry_hongkong 芝士美式炸雞扒蛋包咖哩,再搭配熱騰騰的烏冬,以及冰涼的柚子茶。小食則點了餃子漢堡扒及蟹柳忌廉薯餅,這一餐真是美味又滿足!另外,我們也去了幸福巷子品嚐他們的叉燒鰻魚飯和玫瑰花果茶,味道一級棒!整體來說,FOODMUSE的餐廳質素真的不錯,菜式種類多又地道。我們和朋友們點了好多菜,連飲料也只花了大約300元,CP值超高!另外,他們還有一個方便的手機應用程式叫做Food Department,可以用來下單。下次我們一定要試試其他新開幕的餐廳!快來FOODMUSE一起享受美食的饗宴吧!
【FOODMUSE - 最新美食經驗】🍴✨

快來FOODMUSE一起享受美食的饗宴吧!

2023-10-10 262 瀏覽
🍛 銀咖喱 ✈️日式咖喱飯專門店「銀咖喱」進駐啟德Airside五樓嘅food court「Foodmuse」喇🥳🥳 男朋友係銀咖喱嘅fans,我緊係要陪佢食喇~🍛 芝士美式炸雞扒蛋包咖哩飯 ($64,飲品+$6)男朋友叫嘅炸雞扒有超大塊! 雞扒個皮炸得香脆,亦唔會皮肉分離,食得好滋味🤤! 雞扒嘅肉亦都夠嫩滑🥳 呢個蛋包飯仲有幾片芝士🧀,熱溶咗撈埋飯食好正!🐥 芝士照燒雞肉蛋包咖哩飯 ($64,飲品+$6)而我就揀咗照燒雞肉,照燒雞肉唔係好似雞扒咁一大塊,而係一苶唔舊嘅雞肉🍗,但份量都幾多下! 呢個蛋包飯仲有少少茄汁配埋,香甜好味!🦀 蟹柳忌廉薯餅(+11.0)薯餅熱辣辣,咬落外脆內creamy😋
🍛 銀咖喱 ✈️

🍛 芝士美式炸雞扒蛋包咖哩
飯 ($64,飲品+$6)

🐥 芝士照燒雞肉蛋包咖哩飯 ($64,飲品+$6)

🦀 蟹柳忌廉薯餅(+11.0)
薯餅熱辣辣,咬落外脆內creamy😋
2023-10-02 160 瀏覽
難食到一個點,簡直恐怖!🤢🤮 啲飯太淋賣相又核突!漢堡扒又硬咖喱又冇味隻蛋又生!點解可以咁難食同咁求其整嘅?以後都唔會再幫襯呢間嘢。🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤢🤢🤢absolutely horrible!! It’s so not worth it!! Being a newly opened shop you should have given 100%+to your customers!! 👎👎👎👎👎👎👎👎👎
難食到一個點,簡直恐怖!🤢🤮 啲飯太淋賣相又核突!
外賣自取