2021-05-01 857 瀏覽
油尖旺吃貨系列🎏 — 🔥鉄火堂 • 吞拿魚專門店🔥➖➖➖➖➖原來鉄火堂仲有間專食刺食嘅分店㗎😍 今次就嚟試食佢嘅吞拿魚同埋欣賞佢即劏吞拿魚嘅表演!!🐟🤤 見住師傅非常純熟咁劏開條86kg嘅藍鯨吞拿 感覺好似去咗日本魚市場咁 好懷念家鄉🥲美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 50g刺身: 大拖羅 + 赤身即劏即食果然唔同啲🤤 因為冇急凍過嘅關係 佢嘅鮮味好出🙌🏻 大拖羅嘅油脂偏重 有種入口即溶嘅感覺 非常肥美真係好正😍 赤身相對嚟講就比較實淨 脂肪感冇咁強 食落去更加結實😋 全部魚生食落都非常新鮮 而且唔會腥 絕對冇得輸!! ✨ 拖羅壽司盛盒 $50盛盒有兩件赤身 同埋中拖大拖各一件🤤 壽司飯細細舊而且唔會太酸 確保唔會蓋過咗我哋嘅主角 — 吞拿魚🐟 中拖嘅油脂分布都多而且相當肥美 雖然未到入口即溶 但係佢魚香味都好出 絕對值得一食🤤🙌🏻✅ 條魚一落機就即劏即食 完全冇急凍過 食到佢嗰種鮮味真係好正🤤 仲可以欣賞埋佢劏魚 簡直係一種享受🥰💡溫馨提示💡 店
油尖旺吃貨系列🎏 — 🔥鉄火堂 • 吞拿魚專門店🔥
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 50g刺身: 大拖羅 + 赤身

✨ 拖羅壽司盛盒 $50

💡溫馨提示💡
店內只供坐立食/ 外賣‼️ 另外根據店員所講 正常一個星期會有兩至三次嘅即劏吞拿魚表演🤩 如果想知道準確嘅時間 就記得like佢哋social media page留意啦😏

➖➖➖➖➖
📍 鉄火堂 (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南61-65號首都廣場地下5號舖
2021-04-30 109 瀏覽
劏魚表演係下午4:30開始,啱啱好半個鐘就切曬成條吞拿魚,由三月中開始佢地平均2日就劏一條,每次劏之前都會出post,想睇表演就要check定佢地個page喇,去唔到都可以睇佢地社交平台live~之前食過嘅吞拿魚唔係有啲腥就有少少韌,未食過好啲既吞拿魚真係唔知可以咁好食

🍣赤身
🍣大拖羅
🍣拖羅壽司盛盒
題外話/補充資料: 環境得2分係因為冇得坐,得2-3個企位
2021-04-21
5 分鐘 (堂食)
🍣赤身
🍣大拖羅
🍣拖羅壽司盛盒
日本福岡直送81 kg 藍鰭吞拿魚估唔到香港都可以食到由日本空運過嚟嘅原條藍鰭吞拿魚,而且透過店舖嘅玻璃窗口,可以直接目擊劏魚嘅過程,保證新鮮即切即食,有時途經尖沙咀嘅我,望到都好有興趣試,今日難得放假又約咗朋友行尖沙咀,梗係帶朋友嚟試吓佢嘅新鮮吞拿魚我今次就係16:30呢個時間,去到首都廣場地舖嘅鐵火堂,店舖已經人頭湧湧,大家都好期待一條81 kg重嘅新鮮吞拿魚已經放喺窗口,師傅好有手勢,因為條魚都好重,而且切口都唔容易,師傅快而準咁將吞拿魚每個部位細分出嚟,並且每切一個部位部位,都會向窗口及店舖嘅客人展示,令在場每一位客人都清楚師傅切緊嘅位置係邊個部位,並且有專人講解位置,而且會解說每個部位嘅肉質口感講到尾已經有唔少客人,開始order吞拿魚嘅部位,而天腦同埋吞拿魚頸拖羅部位,識食嘅人,都好似拍賣咁好快就俾人掃哂,因為部位比較少所以顯得份外珍貴至於我哋睇完成個過程,對藍鰭吞拿魚嘅部位都有唔少嘅認知,我哋都order左大拖羅及赤身刺身、另外再加個四色吞拿魚壽司赤身吞拿魚-即是部位比較瘦嘅位置,脂肪含量都比較少,所以肉質相對會比較實,但因為即切即食,所以咬落都好嫩中拖羅-係赤身與大拖羅
日本福岡直送81 kg 藍鰭吞拿魚

中拖羅-係赤身與大拖羅嘅中間位,脂肪含量剛剛好,啱晒唔想食太油脂嘅人

大拖羅-魚腩位,入口即溶嘅感覺,全魚既油脂精華都喺晒度,而且食落好有魚油脂既甘香

如果大家想知店舖幾時有吞拿魚空運到香港,可以透過鐵火堂社交平台,定時有更新資訊,日期、時間可以俾大家捕捉到即劏即食嘅美味過程

同埋大家記住鐵火堂嘅首都廣場係立食店,如果想坐得舒服啲,可以去旺角登打士街分店、尖沙咀厚福街分店
以上呢兩間分店都有即切嘅藍鰭吞拿魚送去該分店比食客享用
2021-04-19
  • 拖羅壽司盛盒
之前食過旺角登打士街嘅鉄火堂,見到佢係尖沙咀有一間吞拿魚嘅專門店🐟(好近8號小巴同215x巴士😂) 當然除咗有吞拿魚賣外 仲有帶子、三文魚腩等🍣 呢間專門店比平時嘅鉄火堂唔同,你一望個舖位就會見到大大塊透明玻璃👀 因為佢一星期會有幾次上演劏魚表演,我個日1630有,門外門內都有唔少人一齊睇💕其實係香港好少機會見到原條由日本空運直送藍旗吞拿魚🤤 仲要即場劏開,好似係日本咁🇯🇵 條吞拿魚好大條,有成81kg,見兩個專業師傅夾手夾腳先切到👍🏻 好有份量。咁啱嚟到,當然要試吓佢,即劏即食咁新鮮😍 原來可以外賣或者立食,我叫咗兩份盛合同刺身即場同friend食🤓 拖羅壽司盛盒 $50仲平過壽司x 抵食又好味💕💕 拖羅壽司盛盒有一件大拖羅、一件中拖羅同兩件赤身🍣 大拖羅油鮨分佈靚,好似雪花和牛一樣,入口即化😆 中拖羅雖然無咁多油鮨,但更重魚鮮味,顏色粉嫩唔鍾意太膩就啱咁😛 赤身厚身軟熟,充滿吞拿魚香,食完個口仲會留有陣魚味👅大拖羅刺身 除咗叫壽司,仲可以叫刺身😚 所以叫咗少少 大拖羅同壽司質素差唔多,不過因為係厚切 就更似粒肥牛咁🥰 粉紅色同多油鮨,仲要無根好滿足 赤身刺身 赤身無根位,呈紅色,每

拖羅壽司盛盒 $50

大拖羅刺身
大拖羅刺身

赤身刺身
赤身無根位,呈紅色,每件都好軟熟,會以上魚生有咬口,赤身魚鮮味較重😋
赤身刺身

整體而言,鉃火堂吞拿魚好好味,價錢又唔係太貴,仲要有即劏即食🤤 下次再買💛

2021-04-17
外賣自取
2021-04-27 71 瀏覽
超級掛住喺日本食魚生嘅日子,相信好多朋友都有同感!雖然暫時去唔到旅行,不過喺尖沙咀呢度,就有間日本店鋪,有得睇 即場割魚之餘,仲可以即場食👍🏻呢間 位於尖沙咀漆咸道嘅 鉄火堂呑拿魚專門店,係指定日子嘅下午4點半都有即割 由日本直送嘅藍旗吞拿魚,今日經過緊係要觀賞 同 懷緬下啦今日割嘅藍旗吞拿魚重95KG,真喺超大條,眼見師傅手起刀落,另一位師傅就逐一講解,學到好多野啊!(P.S 喺日本睇割魚都有師傅講解,不過聽唔明姐🤣)割魚環節仲會係社交平台開live架,事前都會出post提大家架👍🏻睇完表演緊係要食啦頸拖羅+赤身50g ($50):平時好少聽 或 食頸拖羅,因為只係佔魚好少部分,好鮮甜,同埋無咩筋,好易咬赤身個顏色比較鮮紅,而且實淨d,對比其拖羅有咬口d中拖羅 50g ($50):中拖羅絕對係我最鐘意嘅刺身,超鐘意佢入口即溶嗰種感覺,油脂分佈均勻,唔沾鼓油都好好食,絕對誠意推薦😋 (50g 係唔夠食架😂)拖羅壽司盛盒 ($50):2件赤身,1件中拖羅,1件大拖羅,最尾一次過食多4件壽司,真係無得頂有思鄉日本症,又鐘意食魚生嘅朋友,記得記得嚟呢間 鉄火堂 醫一醫啦😎

睇完表演緊係要食啦

頸拖羅+赤身50g ($50):
赤身個顏色比較鮮紅,而且實淨d,對比其拖羅有咬口d

中拖羅 50g ($50):

拖羅壽司盛盒 ($50):

2021-04-26
  • 中拖羅刺身
2021-04-24 62 瀏覽
好耐都無返鄉下🇯🇵,一直都好掛住日本嘅魚生同魚市場同壽司同......呀真係心掛掛🥺今次俾我發現呢間係尖沙咀同旺角都有分店,主打抵食刺身丼飯嘅鉄火堂係尖沙咀另外仲有間主打吞拿魚嘅外賣分店,竟然有得睇即劏原條藍鰭吞拿魚嘅表演😲😲時間可以係佢哋FB或者IG預告,仲會有FB live。呢日去到都有唔少人係窗邊駐足觀看,睇住師傅即場劏一條成99公斤(重過好多人🤣🤣)由日本空運過嚟嘅藍鰭吞拿魚,仲有師傅係側邊旁述,講解吞拿魚唔同部位同切法,真係好似去咗日本啲魚市場咁😻,我自己係日本都係專登去睇過一次咋,畫面都幾震撼,即刻有返晒日本旅行嘅感覺。師傅劏完之後仲可以將切出嚟嘅魚整成刺身同壽司,可以係舖頭立食或者外賣。拖羅壽司盛盒、赤身及中拖羅刺身一份壽司盛盒有齊赤身、中拖羅同大拖羅,另外仲有赤身同中拖羅嘅刺身,一次過試勻3種唔同感覺。每件魚生都切得好厚,過足口癮,赤身試到吞拿魚獨特嘅魚味,拖羅尤其係大拖都食到油脂香,睇住佢劏再食埋入口,呢個體驗真係幾爽😎😎人均消費:$100推介指數(10分為滿分):7.5分
好耐都無返鄉下🇯🇵,一直都好掛住日本嘅魚生同魚市場同壽司同......呀真係心掛掛🥺今次俾我發現呢間係尖沙咀同旺角都有分店,主打抵食刺身丼飯嘅鉄火堂係尖沙咀另外仲有間主打吞拿魚嘅外賣分店,竟然有得睇即劏原條藍鰭吞拿魚嘅表演😲😲時間可以係佢哋FB或者IG預告,仲會有FB live。呢日去到都有唔少人係窗邊駐足觀看,睇住師傅即場劏一條成99公斤(重過好多人🤣🤣)由日本空運過嚟嘅藍鰭吞拿魚,仲有師傅係側邊旁述,講解吞拿魚唔同部位同切法,真係好似去咗日本啲魚市場咁😻,我自己係日本都係專登去睇過一次咋,畫面都幾震撼,即刻有返晒日本旅行嘅感覺。師傅劏完之後仲可以將切出嚟嘅魚整成刺身壽司,可以係舖頭立食或者外賣。

拖羅壽司盛盒、赤身及中拖羅刺身

人均消費:$100
推介指數(10分為滿分):7.5分

2021-04-24
2021-04-24 47 瀏覽
唔講唔知原來香港都有劏吞拿魚show睇師傅仲好用心講解吞拿魚既位置 部位吸引咗好多停下來嘅目光始終即劏即切即食好似無咩地方有 真係保證新鮮 佢地定期會表達劏魚 好似上佢fb有得睇schedule 就保證食到咁新鮮既原條直送香港既藍旗吞拿魚今日呢條係72KG 比平日既細條 但已經超大條首先佢切左個頭 大過我個頭再切頸拖羅部分之後就到個身 大到師傅要用把超長既刀黎切切左一部分 可以好清楚咁見到佢既赤身 中拖羅同 大拖羅 漸變層係咁油脂分布小去到好多 由深紅色去到淺粉紅色 真係大開眼界然後師傅再起埋成條骨出黎我地睇完口水都流 即刻叫兩碟黎試下先叫左份50g 赤身同埋 50g 大拖羅之後再叫左兩件赤身同中拖同大拖試下果然新鮮係唔同D 大拖既油脂好重 超肥美 全部都係雪花 入口油脂味好重好豐富 入口即溶 赤身既味道帶小小酸甜味 肉質會實小小個人最中意食中拖 係兩款中間既Balance估唔到配壽司飯食既感覺都好正 仲正過食刺身 因為個飯都整得唔錯 😋😋鋪頭有客納到3-4 個人立食既位置 同埋都可以外賣拎返去食 除左吞拿魚仲有好多其他壽司/自選刺身丼飯見佢是日深海池魚壽司有
唔講唔知原來香港都有劏吞拿魚show睇

同埋都可以外賣拎返去食

除左吞拿魚仲有好多其他壽司/自選刺身丼飯
見佢是日深海池魚壽司有特價🥺好吸引
2021-04-19 49 瀏覽
Shopping 完諗住行去尖東站坐車,點知比劏魚表演吸引左😆原條藍旗吞拿魚由日本空運直送,老闆話今日條魚有74kg重,原來呢到會定期上演劏魚表演,fb會公佈日期時間我揀左立食,即劏即食夠哂新鮮,拖羅壽司盛盒$50有2件赤身壽司+1件中拖羅壽司+1件大拖羅壽司,絕對係良心價赤身有驚喜,好似去左日本食甘,肉質柔軟唔腥,到中拖羅,油脂多少少,食到魚油香,最後到大拖羅油脂分布平均,肥美到入口即溶太好味即係追加左赤身刺身+大拖羅刺身,師傅切好一塊比我望,我覺得ok佢先再同我切片,平時要高級餐廳先有甘既服務除左立食,呢到都歡迎外賣,有party套餐,甘啱下星期有聚會,想試個C餐,$720有72件壽司同24件卷物,睇相都流晒口水

我揀左立食,即劏即食夠哂新鮮,

又平又抵食嘅刺身魚生🍣呢間分店定期會有劏魚表演睇😻😻師傅會即場劏由日本直送嘅藍旗吞拿魚🐟即劏即食夠哂新鮮😋😋咁大個女都係第一次睇劏魚真係好震撼 好體驗🙆🏽‍♀️💕-🍣拖羅壽司盛盒 ($50)盛盒有兩件赤身 中拖大拖各一件🤤 因為即劏即食🤩🤩所以睇完劏魚表演後要等一陣先有得食🤓🤓雖然壽司飯細細舊 但重點主角魚生大大塊兼好厚肉❤️❤️❤️真係好抵食👍🏼味道非常新鮮好鮮甜😽🐟赤身顏色係偏鮮紅色油脂較少 口感紮實有咬口-🐟中拖顏色係偏粉紅色油脂分布較多 食落非常肥美-🐟大拖顏色最淺 偏淡粉紅色油脂較為豐富 入口即溶化 -💕個人比較鍾意食中拖😽 -🍚自選魚生飯 ($130)自選魚生飯由$40起 大大碗真係好抵食😋💕小編就揀咗魚生飯($10)角切三文魚($30)中拖($50)碎䓤吞拿魚($40)🙆🏽‍♀️🤤而每碗魚生飯都有玉子 青瓜同黃蘿蔔🤩🤩份量都幾好下⚠️提提大家⚠️如果想睇劏魚表演🐟或者想食到新鮮即劏即食嘅吞拿魚🍣就記得要密切留意住鉄火堂嘅ig🥰會有劏魚表演嘅日期📅同埋時間⏰
又平又抵食嘅刺身魚生🍣
呢間分店定期會有劏魚表演睇😻😻
師傅會即場劏由日本直送嘅藍旗吞拿魚🐟
即劏即食夠哂新鮮😋😋
咁大個女都係第一次睇劏魚
真係好震撼 好體驗🙆🏽‍♀️💕
🍣拖羅壽司盛盒 ($50)

🐟赤身顏色係偏鮮紅色
油脂較少 口感紮實有咬口
🐟中拖顏色係偏粉紅色
油脂分布較多 食落非常肥美
🐟大拖顏色最淺 偏淡粉紅色
油脂較為豐富 入口即溶化
💕個人比較鍾意食中拖😽
🍚自選魚生飯 ($130)

⚠️提提大家⚠️
如果想睇劏魚表演🐟或者想食到新鮮即劏即食嘅吞拿魚🍣
就記得要密切留意住鉄火堂嘅ig🥰
會有劏魚表演嘅日期📅同埋時間⏰
2021-04-12
2021-04-16 53 瀏覽
< 🐟 鉄火堂 > 📍尖沙咀最近ig俾鉄火堂嘅即劏呑拿魚表演洗晒版🤣🤣 佢定期會喺社交平台 講幾時有即劏呑拿魚表演 今次難得就啱時間就去睇 仲有得食新鮮劏嘅拖羅😍😍 即劏呑拿魚表演通常四點半開始 師傅駕輕就熟劏開由日本空運直送嘅藍旗呑拿魚🐟 一切開就見到粉紅色嘅魚肉😍 師傅仲拎起呑拿魚俾我地影相🤣🤣 成個劏魚過程大約半個鐘 好多人都停低睇😆 睇完表演梗係要即刻食埋先夠滿足啦🥰🍣 拖羅壽司盛合 $50$50有四舊呑拿魚壽司好抵😆 有兩件赤身、一件中拖同一件大拖😋 赤身好新鮮 中拖羅比大拖羅冇咁多油脂 魚香味較重 可以再encore😋😋 大拖羅依然保持一貫水準🤤🤤好肥美又大塊 完全冇筋 入口即溶 而且好重魚油味 大滿足🥰🥰🍚自選丼飯 $120食完壽司仲想試埋丼飯 見有得自選就揀咗角切中拖、角切赤身同角切三文魚🤣 赤身好重魚香 肉質嫩滑🥰 中拖好肥美鮮甜 啖啖都係魚油🤪 三文魚厚切 質素都唔錯😋 加埋玉子、黃蘿蔔同青瓜 口感豐富🥰 ❣️小店暫時得立食/外賣 住得近嘅朋友可以買返屋企慢慢歎🤤🤤
< 🐟 鉄火堂 > 📍尖沙咀

🍣 拖羅壽司盛合 $50

🍚自選丼飯 $120

琴日係尖沙咀行街,經過見到哩一間餐廳放左好大條吞拿魚出嚟,話5分鐘之後就有即劏吞拿魚表演,咁我當然留低喺度睇吓啦😆原來哩間餐廳既藍旗吞拿魚係由日本空運直送到港,而且會定期上演劏魚表演,如果大家都想睇嘅話,可以留意餐廳既社交平台,會有預告❗️望住個師傅即劏,大家睇啱邊舊可以即場買,即刻食,好有係日本嘅感覺🥺咁新鮮,咁我當然都有即刻買黎試下。🎈拖羅壽司盛盒 $50盛盒內有兩件赤身、一件中拖及一件大拖。出面既餐廳$50淨係食到一件大拖羅,哩到$50已經有四件壽司,仲要包埋中拖同大拖,真係超抵食❗️❗️❗️赤身脂肪較少,魚肉結實有口感。中拖魚油甘香,同時食到魚既鮮味。大拖脂肪豐富,接近入口即溶,好肥美!🎈自選魚生丼 $160(赤身$30、中拖羅$50、三文魚$30、碎蔥吞拿魚$40、壽司飯$10)哩到既魚生丼可以自由配搭,有六款刺身可以選擇,包括赤身、中拖、大拖、碎蔥吞拿魚、三文魚及三文魚籽。丼飯魚生份量相當多,三文魚同中拖羅都新鮮肥美,中拖羅既水準接近大拖羅,非常抵食!另有玉子、青瓜、黃蘿蔔等配料,食既每一啖都有魚生同配料,超滿足❤️整體黎講,係哩間餐廳睇劏魚個陣真係有日本既感覺🥺可以一解我思鄉之愁,

咁新鮮,咁我當然都有即刻買黎試下。

🎈拖羅壽司盛盒 $50
盛盒內有兩件赤身、一件中拖及一件大拖。
赤身脂肪較少,魚肉結實有口感。
中拖魚油甘香,同時食到魚既鮮味。
大拖脂肪豐富,接近入口即溶,好肥美!

🎈自選魚生丼 $160

整體黎講,係哩間餐廳睇劏魚個陣真係有日本既感覺🥺可以一解我思鄉之愁,而且餐廳可以外賣同立食,買返屋企同公司食都係一個唔錯既選擇。

🌟溫馨提示
可以留意餐廳既社交平台page,不時會有一啲優惠放送😍

比多幾張餐牌大家參考一下!

2021-04-09 72 瀏覽
今次係我人生第一次見即劏即食藍旗吞拿魚 仲要有成76KG 😯😦 佢喺日本福岡長崎縣冰鮮空運過嚟架 包保新鮮🤗🤗 見到師傅劏佢都要用晒成個人嘅力 仲分埋大中拖嘅部份比我地睇 辛苦晒😛拖羅壽司組合-2件赤身 1件中拖 1件大拖($50)其實都好抵食 出面食一件拖羅壽司平平哋都20幾蚊😢 依家四件先係$50 仲要超級新鮮 🤤🤤 赤身平時喺出面食多數都唔新鮮 唔好食 但係呢度食咬落好有口感 爽口又有鮮味😋大拖啲油花分布均勻 冇筋 入口即溶🤩 中拖就冇大拖咁多油花啦 但係一樣好新鮮😋自選刺身魚生丼中拖(角切)50g($50)三文魚(角切)100g ($30)我就揀咗呢兩樣刺身~ 食刺身最驚食到唔新鮮「梅梅下」咁 喺度即劏即食就真係唔驚啦 以為佢哋出名吞拿魚 但三文魚都唔錯 一樣咁新鮮又有咬口呀😍地址:尖沙咀漆咸道南61-65號5號鋪首都廣場地下

拖羅壽司組合-2件赤身 1件中拖 1件大拖($50)

自選刺身魚生丼
中拖(角切)50g($50)
三文魚(角切)100g ($30)

地址:尖沙咀漆咸道南61-65號5號鋪首都廣場地下
2021-04-09 44 瀏覽
好掛住日本系列–鉄火堂💛星期6行過尖沙咀突然聽到廣播📻原來有即埸劏原條藍旗吞拿魚表演店長講話係日本長崎空運到香港✈️一個星期會有2-3次既劏魚表演🥳想睇既朋友仔可以留意返社交平台📘------------------------------環境: 新店主張推廣立食同外賣🥡店舖細細👁️👁️一眼可以睇哂環境保持乾淨🧽店員清潔得好頻密枱面唔會有油笠笠👍🏼------------------------------食物: 拖羅壽司盛合 ($50)🍣赤身X2,中拖X1,大拖X1$50可以食到即劏拖羅😋小編認為CP值真係唔錯💯🐟赤身 – 油脂較少口感比較實在😁味道稍為清淡作為開埸非常合適✔️師傅處理唔錯🤗一啲筋都無🐟中拖 – 油脂適中味道開始提升🥰魚油味甘香各方面平衡得岩岩好☺️🐟大拖 – 油脂偏重近乎入口即溶😍滿口魚油非常濃厚👅而且久久不散作為結尾非常滿足😻自選魚生丼 ($160)🍱赤身+中拖+碎蔥吞拿魚+三文魚4舊壽司又點會滿足到小編個肥腩😛再試埋個丼飯就Perfect🤪每款刺身既份量都相當既多可以用澎湃黎形容都唔過份😱魚生既新鮮程度已經無需多講而且中拖油脂都算多😏配左一啲黃蘿蔔同青瓜🥒可以減輕魚油既油
好掛住日本系列–鉄火堂💛

服務: 6.5 /10

地址: 尖沙咀漆咸道南61-65號首都廣場地下5號舖
人均消費: $ 100 - $ 300
2021-04-08 49 瀏覽
原條藍旗吞拿魚由日本空運直送,還有定期上演劏魚表演,一般在下午4:30,而今天是劏65公斤的吞拿魚,重量十足。社交平台 page也會有直播,歷時三十分鐘,師傅都出力出晒汗|ूơωơ。)還可以即劏即買~除了外賣還提供立食,有壽司豉油和芥末,還有紙巾和搓手液提供,免收+1服務費~不過地方比較細,如果想坐低慢慢食可以去尖沙咀厚福街分店(๑•ᴗ•๑)#拖羅壽司盛盒 $50赤身兩件,中拖羅和大拖羅各一件,壽司飯大大嚿,幾抵食#丼飯 #刺身丼可以自選組合,全部配有青瓜粒、黃蘿蔔粒和玉子粒。大大碗壽司飯220g $10,角切中拖$50,角切三文魚$30,三文魚子$50,配飯一流。服務質素:6/10環境舒適度:5/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10

原條藍旗吞拿魚由日本空運直送,

除了外賣還提供立食,有壽司豉油和芥末,
還有紙巾和搓手液提供,免收+1服務費~

#拖羅壽司盛盒 $50

赤身兩件,中拖羅和大拖羅各一件,壽司飯大大嚿,幾抵食

#丼飯 #刺身

可以自選組合,全部配有青瓜粒、黃蘿蔔粒和玉子粒。

服務質素:6/10
環境舒適度:5/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10
45 分鐘 (堂食)
  • 拖羅壽司盛盒
之前都食過鉄火堂lunch既自選丼飯 係幾高質😍今次去左佢既吞拿魚專門店 定期有劏魚表演🔪😆勁多人係出面睇😂日本空運直送既原條藍旗吞拿魚 勁大條😱劏完仲可以即場買黎食夠晒新鮮😆不過留意呢度只有外賣/立食🙈🍣拖羅壽司盛盒 $50有一件大拖 中拖 兩件赤身😍呢個價錢食到即劏既拖羅真係好抵🤩我最愛緊係大拖 好肥美🤤不過偏薄身 如果真係想專攻拖羅咁食 建議直接買刺身!!💫個日見到格離個uncle antie買晒4款唔同部位既拖羅 塊塊都好厚身 粉紅色閃令令充滿油脂🥺😭好吸引 下次我都想直接食刺身😆🍚自選丼飯 $140我揀左三文魚子 角切中拖 角切三文魚😍全部都係我中意既野 好新鮮好足料😋仲有蛋塊同醃蘿蔔~都幾多飯🤣不過立食/外賣黎講我覺得有少少貴🤭想食丼飯都係去番佢地另外兩間堂食分店😜之前都講過有幾正啦~

🍣拖羅壽司盛盒 $50
自選丼飯