2021-05-01
油尖旺吃貨系列🎏 — 🔥鉄火堂 • 吞拿魚專門店🔥➖➖➖➖➖原來鉄火堂仲有間專食刺食嘅分店㗎😍 今次就嚟試食佢嘅吞拿魚同埋欣賞佢即劏吞拿魚嘅表演!!🐟🤤 見住師傅非常純熟咁劏開條86kg嘅藍鯨吞拿 感覺好似去咗日本魚市場咁 好懷念家鄉🥲美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 50g刺身: 大拖羅 + 赤身即劏即食果然唔同啲🤤 因為冇急凍過嘅關係 佢嘅鮮味好出🙌🏻 大拖羅嘅油脂偏重 有種入口即溶嘅感覺 非常肥美真係好正😍 赤身相對嚟講就比較實淨 脂肪感冇咁強 食落去更加結實😋 全部魚生食落都非常新鮮 而且唔會腥 絕對冇得輸!! ✨ 拖羅壽司盛盒 $50盛盒有兩件赤身 同埋中拖大拖各一件🤤 壽司飯細細舊而且唔會太酸 確保唔會蓋過咗我哋嘅主角 — 吞拿魚🐟 中拖嘅油脂分布都多而且相當肥美 雖然未到入口即溶 但係佢魚香味都好出 絕對值得一食🤤🙌🏻✅ 條魚一落機就即劏即食 完全冇急凍過 食到佢嗰種鮮味真係好正🤤 仲可以欣賞埋佢劏魚 簡直係一種享受🥰💡溫馨提示💡 店
➖➖➖➖➖
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
✨ 50g刺身: 大拖羅 + 赤身
✨ 拖羅壽司盛盒 $50
💡溫馨提示💡
店內只供坐立食/ 外賣‼️ 另外根據店員所講 正常一個星期會有兩至三次嘅即劏吞拿魚表演🤩 如果想知道準確嘅時間 就記得like佢哋social media page留意啦😏
➖➖➖➖➖
📍 鉄火堂 (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南61-65號首都廣場地下5號舖
50g刺身: 大拖羅 + 赤身