2012-10-05 4807 瀏覽
首先,燒烤場的位置非常隱蔽,無論駕車或搭的士,都極度難搵,搭的士嘅,仲好大機會比的士司機黑面添,而走嘅時候,就唔駛諗會有的士黎接你喇!終於入到燒烤場,老闆娘好快就問:係咪X先生訂架?我答係,佢再問你哋幾位?我話十幾個到啦!佢就用一個非常惡劣嘅態度問:你講唔出幾多位,我安排唔到位比你喎!果度啲所謂位,根本十三個同十九個係無分別,但佢就用佢惡劣嘅態度不斷問人數,又追問幾多個大人,幾多個小朋友,又問有無狗(因帶狗每隻收$20),根本就係為咗收$,絕對唔係因為安排,未齊人就叫我哋比$,大人收$198,小童收$138,我哋14個大人,2個小童,開咗1個爐仲要三吹四請先肯開多個爐,我哋比成三千幾蚊,唔通仲要16個人用1個爐?由於是節日関係,此價錢並唔包飲品,汽水每罐$12,老闆娘仲要用惡劣嘅態度話呢款無,果款又無,因有小朋友関係問佢攞飲管,佢依然用佢惡劣嘅態度話因為支持環保所以都無!食物有不同嘅丸,腸仔、牛排、豬排、好似手掌咁大嘅大眼雞、金沙骨同魷魚,話就話任食,但每次再要加食物嘅時候如同乞食,非常𣎴滿咁問你想要乜,每個爐只比一包一包炭,再加每包$50,16人包兩枝蜜糖,比少左一枝我哋話佢知仲要覺
食物有不同嘅丸,腸仔、牛排、豬排、好似手掌咁大嘅大眼雞、金沙骨同魷魚,話就話任食,但每次再要加食物嘅時候如同乞食,非常𣎴滿咁問你想要乜,每個爐只比一包一包炭,再加每包$50,16人包兩枝蜜糖,比少左一枝我哋話佢知仲要覺得我哋講大話!
果度非常多蚊,而宜全場除咗老闆娘同一個亞叔,其餘員工都係南亞裔人士,而且人手非不足,所以,要攞食物就要向老闆娘乞喇!
我仲見到有兩個客人,好友善咁同老闆娘講話佢重複收咗佢哋$,老闆娘第一句就以佢惡劣嘅態度問:咁你即係想點?好在果位男仕亦唔嘢少,退返$之後叫老闆娘開返張單,老闆娘就話自己好忙,叫男仕再提佢,果男仕就話:咁我宜家提你,你開張單攞比我!老闆娘當堂無聲出,呵呵!
總之如果想要比錢,又要受氣嘅,呢度真係首選!
2011-09-13 3096 瀏覽
之前有fd 食過話ok ~話個view 幾令野食唔錯~打去book 果陣話好近,的士去都係$40 左右,不過塞車搭左$7x 先去到~要搭的士一定要搭綠的,紅的貴d 之餘仲要未必識去ga~中秋節正日去bbq ,點知去到好失望,$158 任食仲要冇野飲~bbq 黎講都算貴~咁貴應該好多野食好多款先係ga ma~黎黎去去都係果d 野食~都係得d 腸仔牛排豬排魚蛋果d 野~豬排好咸~唔買佢地d 野飲都唔得la~個toilet 好dirty ,又冇皂液洗手~要用就自備la~唯一個view 又真係幾靚~

~bbq 黎講都算貴~
唯一個view 又真係幾靚~
2011-09-12
(非會員)
野食都未黎齊就只會不停黎收錢 ! 個阿叔黎幾次收錢(我地要求d食物黎齊先比), 佢收唔倒就掉低張單發晒爛渣仲爆晒粗!!炭都唔包 (要$20才一少包), 只包食物 (不是任食) 和 餐具, 一百六十幾食得小小野食, 超級唔值.食物普通過普通, 草地係大但無野咩用 (草太長欠修葺), 放狗都唔敢比佢踏上去..... 如果你想黎玩之後可以帶一肚氣走, 呢度係不二之選

如果你想黎玩之後可以帶一肚氣走, 呢度係不二之選

2011-09-10
  • 一肚氣
店長服務十分差劣,老闆娘惡到死,係咁趕客走.食物份量完全不足,老闆本來話左可以加,老闆娘之後又話唔可以 (唯有同佢鬥交解决)環境係好,食物過得去,但係食到成肚氣 有人比錢請我都唔再去.
店長服務十分差劣,老闆娘惡到死,係咁趕客走.

環境係好,食物過得去,但係食到成肚氣
有人比錢請我都唔再去.
2011-04-09
30 分鐘 (堂食)
生日
(非會員)
一年內幫襯四次,每次至少四十人四十狗,一次比一次差;舊年有節日價又唔公佈,四五個電話聯絡都唔出聲,去到至話唔包飲品,今年就一加就加到$158只包一罐飲品,要賺節日錢,算可以接受,但係係咪應該俾返合理嘅服務呢?訂咗場,指明要某個位置,係電話就話無問題,但係每次都係去到就求其俾位,我哋帶住幾十隻狗,唔想影響其他客人,係咪應該俾旁邊位我哋呢?今年直頭要我哋係草地燒嘢食,咁啲狗狗可以係邊度玩?所謂嘅狗狗樂園,一年未夠已經又殘又舊,釘頭突哂出黎,三幾百嘅尼龍隧道都唔捨得買,求其用油桶改裝,又污糟又生锈,我唔會俾我嘅小朋友入玩,受傷咪又係攪我自己?明知有狗狗鍾意游水,我反影好多次話水池要加圍欄,兩年前話整到今年都未整,上年有朋友狗跳落池捉魚,我哋千辛萬苦至可以捉返狗狗,之後就話死咗錦鯉要我哋賠,我要佢交條魚屍出黎又俾唔到,係咪想屈客吖?訂咗場,俾咗按金,電郵埋副本,四十人前後腳到,一定要等見到收據正本至放人入;俾咗錢,講得出咩人訂幾多位都唔俾入,要係門口食風,咩服務呀?同個經理理論,其他員工就係後面俾說話我聽,聖誕節唔願返工就唔好返,客人黎係尋開心,唔係受佢哋員工氣,唔好怨俾客鬧,服務好加上大時大
訂咗場,俾咗按金,電郵埋副本,四十人前後腳到,一定要等見到收據正本至放人入;俾咗錢,講得出咩人訂幾多位都唔俾入,要係門口食風,咩服務呀?同個經理理論,其他員工就係後面俾說話我聽,聖誕節唔願返工就唔好返,客人黎係尋開心,唔係受佢哋員工氣,唔好怨俾客鬧,服務好加上大時大節,無人想勞氣,食物水平只係可接受水平,揀用佢哋係想狗狗可以跑下草地,擺哂爐大狗一跑就撞爐,攪到全部狗無得玩,咁黎呢樹攪活動為咩?為咗俾佢哋啲員工單打?
我一年攪十次八次大活動,本來金喜燒烤係大部份朋友都鍾意,今次之後,我哋一致裁定,終生列入黑名單,永不再幫襯!
2010-12-26
60 分鐘 (堂食)
$165 (其他)
聖誕節
  • 員工單打黑面
2010-12-13 460 瀏覽
今年第二次在金喜叫海鮮餐燒烤 (每位HK$238), 但這次的水準是天淵之別 ! 在網上介紹的特色海鮮餐是包括以下的 (www.bbq.hk): 鮮果沙律日式清酒蒜茸焗蜆 香草焗蝦 炭燒鮮魷 炭燒中蝦 日式牛油香草焗扇貝 錫 紙 香 檸 燒 大 魚 (特色海鮮餐新鮮購買, 按人數份量不設任食)今年年頭試過的海鮮餐, 全是當日新鮮購買, 每樣海鮮都是加入材料 (如清酒,香草), 用錫紙分別包好。水準超高, 但今次…..但今次7樣食品只提供其中的4樣, 其餘沙律及海鮮久奉。 最慘是除了蝦是新鮮的, 其餘海鮮全部是雪到冰條來到 (魚也是雪到硬冰冰的)。 即時向負責人詢問, 回覆是海鮮餐已改了(但網站仍未更改), 沙律已取消, 還狡辨海鮮是根據當日街市情況提供 (如果是當日街市購買, 為何要把海鮮雪到像冰條般) 鮮果沙律 (欠奉)日式清酒蒜茸焗蜆 (欠奉, 以前焗蜆是好味的)香草焗蝦 (新鮮)炭燒鮮魷 (有提供)炭燒中蝦 (欠奉, 以前是每人有1隻新鮮中蝦, 大約2隻手指長度)日式牛油香草焗扇貝 (雪到冰條般)錫 紙 香 檸 燒 大 魚 (雪到冰條般)其餘肉類食品有充足提供, 像自助餐

鮮果沙律
日式清酒蒜茸焗蜆
香草焗蝦
炭燒鮮魷
炭燒中蝦
日式牛油香草焗扇貝
錫 紙 香 檸 燒 大 魚
(特色海鮮餐新鮮購買, 按人數份量不設任食)

鮮果沙律 (欠奉)
日式清酒蒜茸焗蜆 (欠奉, 以前焗蜆是好味的)
香草焗蝦 (新鮮)
炭燒鮮魷 (有提供)
日式牛油香草焗扇貝 (雪到冰條般)
錫 紙 香 檸 燒 大 魚 (雪到冰條般)

其餘肉類食品有充足提供, 像自助餐形式一盤盤提供。現時天氣凍, 食品還可。但如果到天氣熱時, 很容易變...
2010-12-12
1 分鐘 (堂食)
  • 沒有
2010-10-06 785 瀏覽
上openrice見d相幾靚, 室外bbq又驚落雨, 所以搵左呢個場試下~店主話搭車黎落左車好易搵....行5分鐘就到.....最後我地自己揸車....都搵左好耐先到..大家留意, bbq場幾難搵, 唔係自己開車真係要行起碼15分鐘....中途會有唔少流浪狗...場內環境比想像中靚, 幾多新奇野玩...例如"千秋",搖椅, 搖床等等....仲有唔少亭仔...適合一堆人燒完野食圍埋玩...我地幾pair情侶去, 都覺得幾好feel ...而且影相出黎d相幾靚...野食就一般啦...幸好未有下面d人兄所講,食到d變左味既野....我地食既係$ 138既普通餐......不過自己愉愉地帶左唔少海鮮去燒...不過冇人理既...因為根本冇人會招呼你....都冇人會行埋黎....所以最後我地只係食左場內提供既肉, 咩丸呀腸仔o個d都冇食過(所以食唔到叔味!?)...提醒大家最好自備飲料同多一包炭...因為o個度買唔抵....當晚有唔少一大堆後生仔同一家大細黎玩....有唔少小朋友打羽毛球...又有人放狗玩...以上活動呢個場係幾適合既....總括黎講, 一堆人玩下﹑燒下野食﹑影下相都幾好, 但食物

仲有唔少亭仔...適合一堆人燒完野食圍埋玩...

)...
以上活動呢個場係幾適合既....
總括黎講, 一堆人玩下﹑燒下野食﹑影下相都幾好, 但食物方面唔好有咁高期望,
同埋地方幾偏僻, 要有心理準備比較難搵。
周圍有唔少涼亭
我地燒野食既地方~
員工話呢度係拎野食既"酒吧"
d野食就係咁自助形式自取...
高壓電纜下面都有唔少位...但冇人敢坐...
野食......一般啦...
呢個亭影相好靚!!
2010-10-01
周圍有唔少涼亭
我地燒野食既地方~
員工話呢度係拎野食既"酒吧"
高壓電纜下面都有唔少位...但冇人敢坐...
呢個亭影相好靚!!
2010-10-05 519 瀏覽
其實上年有黎幫襯過,當時印象極好,環境優美,野食又真係唔差當時,我地一行人已經諗住飛甩食左多年既燒x王年中有一次想去但佢地俾人包場, 無緣今次去,懷住見返胡鬚既心情(有隻貓唔怕人,抱佢上手唔會跑返落黎,直至你覺得夠為止)去到,招呼好唔錯,員工好照顧人,又好禮貌地方---今次好多人呀,周圍的玩意多左好多魚池---有條死魚所有野都唔錯,錯就錯在d野食.....唔知係咪地價貴,138蚊既價錢佢地賺唔夠80%以上既野食係好咸又多味精的,當各位覺得咸又渴既時候有咩解決方法呢?就係買野飲囉佢地d汽水唔算好貴,只係7蚊,比起迪迪尼平好多架啦質素差左,賺完前人既笑後唔識keep住個質素以前d野食係你走到去櫃台前向佢要依家竟然係用自助餐果種熟食架囉,係有蓋不過咁多人玩過,仲玩足成日,不幸地我地食既野,腸仔,魚旦同豬扒都有怪味尤其魚旦同腸仔仲有叔味三粒魚旦同時燒,燒完後可以係一粒硬既兩粒軟既牛扒肉爽但過咸,豬扒係靚位,件件有骨,但都係過咸,食完係即時口乾幾經辛苦發現有燒賣,但係乃屬粉多的魚肉燒賣,蒸可能還可以入口,但燒就....雞翼我無食過啊,因為難燒,不過就無聽到朋友話D雞翼唔好囉講真,呢度最大好處係你
其實上年有黎幫襯過,
當時印象極好,環境優美,野食又真係唔差
當時,我地一行人已經諗住飛甩食左多年既燒x王
年中有一次想去但佢地俾人包場, 無緣
去到,招呼好唔錯,員工好照顧人,又好禮貌
地方---今次好多人呀,周圍的玩意多左好多
魚池---有條死魚
所有野都唔錯,錯就錯在d野食.....

唔知係咪地價貴,138蚊既價錢佢地賺唔夠
80%以上既野食係好咸又多味精的
當各位覺得咸又渴既時候有咩解決方法呢?就係買野飲囉
佢地d汽水唔算好貴,只係7蚊,比起迪迪尼平好多架啦
質素差左,賺完前人既笑後唔識keep住個質素
以前d野食係你走到去櫃台前向佢要
依家竟然係用自助餐果種熟食架囉,係有蓋

尤其魚旦同腸仔仲有叔味

三粒魚旦同時燒,燒完後可以係一粒硬既兩粒軟既
雞翼我無食過啊,因為難燒,不過就無聽到朋友話D雞翼唔好囉

講真,呢度最大好處係你可以帶埋狗黎,d玩具又真係岩狗玩,大狗細狗都可以周山跑
好開心
但如果閣下無養狗....講好食講平,大把地方好過呢度
2010-10-02
2010-10-03 172 瀏覽
生平第一次寫食評,真係好頂唔順先要講出泥叫大家諗清楚先好去味道:全部over-seasoned, 食而不知其味, 海鮮包鹹到苦. 芝士腸重有"叔"味環境: 污穢. 遍地垃圾,啤酒樽同蓋, 用完燒烤叉. 雜草叢生.又蒼蠅又蚊, 不停飛泥飛去服務: 完全唔覺有. 全部自己泥抵食: 價錢唔覺特別平, 什麼都要加錢,8個人一小包炭,要多包加$20.衛生: 除環境污穢, 佢地比用過嘅燒烤叉我地用, 黏lup lup上面重有漬. 去到檯都未清潔,上面重有食物汁同漬. 如果可以揀負分,我會比負20分. 香港大把好食過佢, 乾淨過佢,平過佢嘅燒烤場. 咁嘅質素請都唔會再去.
生平第一次寫食評,真係好頂唔順先要講出泥叫大家諗清楚先好去

服務: 完全唔覺有. 全部自己泥

2010-10-03
2010-03-02 146 瀏覽
前幾天約了幾位好姊妹到位於西貢的一個燒烤場去之前在他的網頁中發現有「海鮮餐」,大家說要試試預訂時特地問問他一些交通問題(因為本人沒有車)原來在旺角有小巴坐,下車後轉乘的士(不用跳錶的綠的)全程都只不過用了45分鐘!沒有想像中那麼難去呢這燒烤埸的特色其實是大、大和大!地方真的很寬很green,有很多漂亮的植物我們被安排坐在「涼亭」下,感覺很relax工作人員透好了爐,還加上鐵網,可放食物在上面燒呢食物來了,嘩,也很多的呢由於幾位小姐都不精廚藝,又怕糟塌了海鮮所以我走到吧台那邊請教一位大眼姐姐她二話不說就走過來幫我們燒,很好人啊言談之間,才知道她是這裡的老闆娘還有,我正在喝的「自家製涼茶」原來是她親自煲的!海鮮餐果然沒有令人失望!本人十分欣賞燒大蝦,蝦頭的膏十分多!用錫紙包住的焗蜆都很不錯,湯汁還可以喝,很鮮!其它食物如雞扒、蕃薯、金沙骨,都是我的推介另外我還試了是日糖水,沒記錯只是$10白果腐竹糖水,很滋潤,略嫌淡味了一點吃完後到處走走,有鞦韆盪,還有吊床在漫天燈火下,真有浪漫的氣氛啊!剛剛和大眼老闆娘傾談時,她透露原來接手經營不久,2010年才開始正在不停改善和創新,希望能多吸納人客放
前幾天約了幾位好姊妹到位於西貢的一個燒烤場去
之前在他的網頁中發現有「海鮮餐」,大家說要試試
預訂時特地問問他一些交通問題(因為本人沒有車)
原來在旺角有小巴坐,下車後轉乘的士(不用跳錶的綠的)
全程都只不過用了45分鐘!
沒有想像中那麼難去呢

這燒烤埸的特色其實是大、大和大!
地方真的很寬很green,有很多漂亮的植物
我們被安排坐在「涼亭」下,感覺很relax
工作人員透好了爐,還加上鐵網,可放食物在上面燒呢

食物來了,嘩,也很多的呢
由於幾位小姐都不精廚藝,又怕糟塌了海鮮
所以我走到吧台那邊請教一位大眼姐姐
她二話不說就走過來幫我們燒,很好人啊
言談之間,才知道她是這裡的老闆娘
還有,我正在喝的「自家製涼茶」原來是她親自煲的!

海鮮餐果然沒有令人失望!
本人十分欣賞燒大蝦,蝦頭的膏十分多!
用錫紙包住的焗蜆都很不錯,湯汁還可以喝,很鮮!
其它食物如雞扒、蕃薯、金沙骨,都是我的推介
另外我還試了是日糖水,沒記錯只是$10
白果腐竹糖水,很滋潤,略嫌淡味了一點

吃完後到處走走,有鞦韆盪,還有吊床
在漫天燈火下,真有浪漫的氣氛啊!

剛剛和大眼老闆娘傾談時,
她透露原來接手經營不久,2010年才開始
正在不停改善和創新,希望能多吸納人客
放心吧大眼老闆娘!我一定會再來的!
2010-02-27
2010-02-24 109 瀏覽
首先講講佢地既位置, 位於西貢蠔涌路, 過左成豐片場仲要入,認真隔涉。不過入到去之後個場就真係好靚,好似世外桃園咁, 一片大草園, 加上其他唔同特色, 係其他燒烤場搵唔到。跟住講下佢地個環境, 個環境都好舒服, 好清潔, 四周圍都種左好多好靚既花花草草, 可惜我無帶相機, 下次我一定會帶。果日我仲見到好多狗狗, 好得意^^再講講佢地既安排, 首先要打電話訂位, 果次唔係我訂, 點訂我就唔知, 不過我朋友話訂位都好簡單, 去到就有位好有禮貌既肥哥哥帶左我地繞場一週, 解釋左個場融合左好多唔同國家既特色,好有學問, 跟住因為驚落雨, 我地就選擇左個有頂既地方黎坐。安排都算唔錯, 起碼唔會好似其他場咁是但俾個位你就算, 不過有小小唔好要講講, 有個女人成日都走過黎問我地幾多人,我地一早同肥哥哥講左,到齊先數囉!好似我地呃佢咁,果日我地同朋友慶祝生日,一共十幾人,算啦,無一個場係完美既。食物方面, 基本燒烤食物都有齊, 選擇都好多, 我地淨係BOOK左普通餐, 所以無海鮮食><.....不過佢地果度有好多菜類食物, 我最欣賞佢地有個小型醬料區, 除左蜜糖之外, 仲可以有好多野

不過佢地果度有好多菜類食物, 我最欣賞佢地有個小型醬料區, 除左蜜糖之外, 仲可以有好多野點^O^
百幾蚊一個人都差唔多, 最緊要係我生日個朋友開心, 個肥哥哥仲送左枝香檳俾我地,真係好,
可以再去!!!
2010-02-16
生日
2010-02-23 130 瀏覽
去完呢個BBQ勝地成個月, 都未有機會寫下食評, 同大家分享下添! 呢幾年去過好多BBQ bar、BBQ場... 係~ 果D地方多數都好就腳但食物供應方面, 多數都麻麻地...而且D地方都係迫迫夾夾咁 今次去[[]], 有驚喜呀!! 果度既環境真係好靚呀!! 地方超大~我個小朋友跑到癲左 野食方面, 我訂台時只要了三位seafood 但都已經很足夠呀~~扇貝 最正~ 夠新鮮!!豬扒 硬左少少, 不過夠味!雞翼 醃得好好味, 個汁正!金沙骨 好入味呀! 唔會太硬, 好易燒啊~其他都不過不失! 算是有水準的啊~野飲方面, 每人只包一罐好似少左D喎~不過額外飲多罐都係比多$7豪比佢!!!~ 當日咁岩有班「亞洲星光大道」既參賽者來左表演~~我同D屋企人都有追開架~~ 最衰羅力威無來 唔知係咪成日有明星來表演架呢~~~下次如果有朋友生日, 我一定提議再去呢度!!!

呢幾年去過好多BBQ bar、BBQ場...
係~ 果D地方多數都好就腳
但食物供應方面, 多數都麻麻地...
而且D地方都係迫迫夾夾咁

今次去[[[金喜花園]]], 有驚喜呀!!

果度既環境真係好靚呀!! 地方超大~
我個小朋友跑到癲左

野食方面, 我訂台時只要了三位seafood [九人同行]
但都已經很足夠呀~~

扇貝
最正~ 夠新鮮!!
豬扒
硬左少少, 不過夠味!
雞翼
醃得好好味, 個汁正!
金沙骨
好入味呀! 唔會太硬, 好易燒啊~
其他都不過不失! 算是有水準的啊~

野飲方面, 每人只包一罐
好似少左D喎~
不過額外飲多罐都係比多$7
豪比佢!!!~

當日咁岩有班「亞洲星光大道」既參賽者來左表演~~
我同D屋企人都有追開架~~
最衰羅力威無來

唔知係咪成日有明星來表演架呢~~~

下次如果有朋友生日, 我一定提議再去呢度!!!

美食佳餚~ oishiiiiii =p
不知哪裡來的貓咪~ 好可愛~~~ 聽講可以帶埋家裡的小狗小寵物來一齊玩, 可惜我無養小動物啦~
當日咁岩有班「亞洲星光大道」既朋友來左~~ 仲唱歌表演添呀!! 好有氣氛!!
呢度既環境真係好靚~ 尤其是夜晚, 其實都幾浪漫~~ 我仲叫個fd 幫我影左輯沙龍~~~ 呵呵
2010-01-09
美食佳餚~ oishiiiiii =p
2010-01-15 75 瀏覽
I went to this place a while ago and I really LOVE it! 1) The place is GREAT! The decoration is nice as you can see in previous comment2) I CAN BRING MY DOG. I've been waiting for place where I can bring my dog to have fun as well, this is definitely a PRO3) The food and the staff is great and helpful. They always come whenever we need itLast but not least, if you go during the day you can fly a kite too. It' s a bonus i guess I really enjoyed my entire stay there and all of us were very satisf

2) I CAN BRING MY DOG.

I really enjoyed my entire stay there and all of us were very satisfied and happy by the end of the night. The price isn't too expensive for the fun that we had
2009年12月26日同d波左系牛池灣打完波, 去左金喜 BBQ , 去已經要轉2次車, 都唔緊要啦, 1.)去到先知原來當日忽然加價 $158, 之前Book 佢又唔講聖誕節加價, 都算啦....2.)入到去佢比左個死角位我地, 黑到死, 同佢講話要轉位啦, 佢又話比人Book 曬,無得轉...被迫下為有自己用電筒照明...3.)入到去燒燒下想飲野, 點知.....佢話聖誕節唔包野飲......成為@$7 呀......我比d波友又一次埋怨我啦.....4.)一波未平, 一波又起啦......我地成20個人只系比左20支用具, 2包炭仔, 2支蜜仔, 唔夠30min 蜜已經用完, 問佢拿, 又要講錢啦, 成為 @$10 一支仔5.)再過15min 炭又用完, 又成為$10 一小包6.)原來裹面真系好好 service 嫁, 你去小食亭一定有一個姐姐賣野收錢, 不過找找人開爐問下野, 行曬全場都無人會理嫁, 當找到人, 佢會答系好呀一陣幫你, 不過一陣佢已經消失於空氣間, 無左件事.......7.)裹面得7-8種野食, 入去記得自己買d海鮮總結, 下次大家去一定要平日去, 大時大節真

5.)再過15min 炭又用完, 又成為$10 一小包

7.)裹面得7-8種野食, 入去記得自己買d海鮮

總結, 下次大家去一定要平日去, 大時大節真系要三思 !!!
2009-12-26
聖誕節
2009-12-27 76 瀏覽
紅日, 一大班朋友相約燒烤, 為甚麼知道交通略為不便都要進去燒烤呢? 因為他有海鮮燒烤! 而且, 環境還算不賴, 就抱有期待來了!燒烤的前兩天, 還在電話訂了海鮮燒烤, 滿以為安全啦! 怎知?! 到門口付錢的時候, 工作人員說沒有紀錄!!!!!!! 今天做不到! 甚麼做不到? 訂左就系訂左! 已經夠失望了! 進場後, 我們十多人只有一瓶蜜糖, 炭都不再講, 原本有包的一罐汽水, 居然都沒有! 雖然那天是紅日, 不過, 這樣也真有點過份, 最後, 工作人員說我們可以買一送一的方式買飲品, 但是, 如果是紅日不包括飲品, 應該在我們訂位時講嘛! 食物方面, 味道是不錯的, 調味不錯, 不過, 都要提一提, 蔬菜不應該就甘燒, 應該有錫紙包!這次的經驗, 只此一次!
甚麼做不到? 訂左就系訂左! 已經夠失望了!

這次的經驗, 只此一次!