2013-12-17 2916 瀏覽
仲以為團購實係好細份,無諗過好大份,飽到傻左,除左炸魚外,全都好好食,王牌芝士吉列千層黑豚,正正正、炸蝦夠大隻、蠔夠juicy、蕃薯甜,不過炸魚就……無味,勁淋!追加左椰菜絲同味噌湯,好想食炸黑豚豬排,但太飽lu~服務態度都幾好,但入坐時全場無職員,等左兩三分鐘先有人出黎,扣左少少分。
、炸蝦夠大隻
、蠔夠juicy
、蕃薯甜
,不過炸魚就……無味,勁淋!

追加左椰菜絲同味噌湯,好想食炸黑豚豬排,但太飽lu~

2013-12-15
用餐優惠
團購
  • 芝士吉列千層黑豚
2013-11-19 2691 瀏覽
和同事去朗豪坊training,順便午餐本来book了baby cafe, 坐lift時見到baby同豬排張poster, 结果我選了後者, 轉了食呢間近又餐館門口室内環境芝士吉列千層黑豚定食芝麻沙津source同事選了豬柳炸蝦,炸到剛好唔滴油,豬柳肉汁唔錯,外脆内軟,炸蝦幾大隻味普通生菜0K另外叫了生蠔,唔算大隻,味普通芝士吉列千層黑豚定食賣相一流芝士流晒出来豬排夠淋,唔錯
門口
室内環境
芝士吉列千層黑豚定食
芝麻
沙津source
生菜0K
另外叫了生蠔,唔算大隻,味普通
芝士吉列千層黑豚定食賣相一流
芝士流晒出来豬排夠淋,唔錯
2013-10-17
2013-11-03 1978 瀏覽
 已經有好耐,無食D 咁油炸的食物,但隅然都會想食,咁橋見到團購,雖然未試過呢間,但見價錢唔算太貴,都可以試下。由於已經一早 book 定枱,及下午茶時段,基本上都冇咩人,所以環境都ok 清靜,很快就可以入座,環境都幾好,地方潔淨都ok。好快就先嚟左個 沙律,個汁唔錯,酸酸甜甜,好醒謂,配蔬菜感覺清新。麵豉湯,普通,仲有少許咸。主菜:黑松露芝士吉列豬扒:有股黑松露的香味,配豬扒,口感滑流,豬扒又唔 un 。其他吉列系列的仲有,蠔,蝦,南瓜,蕃薯。基本上全部都好香口,脆卜卜,但又唔係好肥膩。仲有無限追加 菜,黑豚豬,雖然已經有些飽,但一場嚟到點可以唔試埋佢!吉列黑豚豬扒:豬肉的質感都係滑的,唔算太鞋,啖啖肉,外面炸到熱辣辣,皮脆肉軟。

,很快就可以入座,環境都幾好,地方潔淨都ok。

麵豉湯,普通,仲有少許咸。

主菜:

2013-10-10
黎到朗豪坊,間間餐廳都好多人,見近又無咩人,價錢又ok,就入去。餐廳面積較細,好數係單排位,但岩我,私穩高啲,同不個食都ok。叫左一個女子定食加$48有吉列野菜,友人食吉列豬扒定食,加左兩杯特飲。女子定食有個吉列薯餅,吉列蝦,吉列荀,迷你豬扒,全部都係即整,超脆同個豬扒好鬆,椰菜應該係日本真空運過黎,好flesh,同係日本食無分別,但佢無放麻醬出黎,要的話要特登問,不過staff 都好nice,好樂意俾你。友人叫的係吉朱定食,個朱扒勁正,真係十個推,一啲都吾老,好鬆化,而且係半肥瘦,好juicy.  好過銅鑼灣同尖沙咀個幾間吉朱專門店勁多,而且抵食好多,菜都可以任添,係個湯弱左少少,無咩味,但都接受到的。Drinks 一杯係巨峰場子,一個係有田吉,吾叫都可以,因為係soft drink,糖漿。一提是依到d staff 好好,有禮貌,又笑容滿面。總括黎講,滿意的一餐

一提是依到d staff 好好,有禮貌,又笑容滿面。

總括黎講,滿意的一餐

2013-10-02
10 分鐘 (堂食)
2013-09-19 908 瀏覽
今日(19-9-2013 Thur)中秋節,男友終於唔使晏收工,而由於爸爸返o左鄉下,男友就提議去維園睇花燈應節,但我唔想同人迫,所以唔去.之後我提議去食朗豪坊o既宮燒肉,男友就先出去攞位,然後我會合佢.但之後佢打畀我話o個間o野full晒,佢就再睇吓去邊o度食.我搭o緊車出去時,佢call我話一係紅蔥頭,一係近又.我出到去睇,紅蔥頭係普通西餐,近又我o地o係09年同女友人H同佢老公J食過(o個篇食評: http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1992804&tc=sr2rvw&con=rvw)不過唔緊要啦,再試啦.我o地o黎到,只係卡位full晒,坐低後,男友決定先要六款吉列小食,o係等o既時候又攪攪枱上三種醬汁,蘋果沙律同青瓜沙律,質地一樣好稀,而味道…..前者冇蘋果味之餘亦唔好味;後者都一樣係唔好食,但比前者好啲.而黑豚醬呢?就係好杰身,味道有少少哽.好,小食到喇,有:1. $36.00o既吉列松葉蟹二本爪o黎到時三隻都超細隻,先唔蘸任何枱上o既醬汁食,都食唔出蟹味;蘸蘋果沙律同青瓜沙律都唔係咁

而黑豚醬呢?就係好杰身,味道有少少哽.
好,小食到喇,有:

1. $36.00o既吉列松葉蟹二本爪
o黎到時三隻都超細隻,
先唔蘸任何枱上o既醬汁食,都食唔出蟹味;蘸蘋果沙律同青瓜沙律都唔係咁好食.最後同男友share o個半隻食時,蘸黑豚醬食都唔好食.
味道: 0.1分

2. $32.00o既吉列忌廉芝士大蝦
睇到係一隻大蝦分成兩半,
我食尾o個邊,我唔蘸醬食喇,蝦肉係新鮮,亦食到蝦肉味,但咩o野忌廉芝士,我食唔到乜滯,只係食到蝦尾時,至見到有少少芝士,不過男友o個邊就有好多.
味道: 1分

3. $32.00o既辛口芝助特上牛肉漢堡
睇賣相麻麻地,
食落,
好辣呀!其實我冇細心睇menu,冷不防就o中左招,呢個辣係咖哩o既辣,而牛肉鬆散,亦食唔到牛肉味,差.
味道: 1分

6. $28.00 o既吉列熊本紫薩摩芋
吉列熊本紫薩摩芋
由於上面o個樣真係好辣,所以我先食呢個解辣,呢個紫蕃薯蓉好甜,好正.

味道: 5分

4. $28.00吉列金澤咖啡手羽先
呢個都係一隻雞翼切成一半,
睇睇中間o個pat淺绿色o既o野好似唔吸引,男友留o左連雞翼尖o個邊畀我食,我一啖咬落去,嘩!!!口感好難頂呀!肥’滕滕’咁,中間o個pat o野係咖哩,雞肉好似係食唔到咁,唔單止冇雞味,而且係少到feel唔到.
味道: 0.5分

5. $36.00o既吉列和風海苔比目魚
男友先食,話啲肉好滑,但好散,而佢有海苔就提升o左香味.我食食先,嘩!口感好怪,佢o既鬆散令我覺得係魚肉份量唔多就加水落去,呢個口感令我有啲難受,味道就係海苔味.
味道: 0.5分

食完呢啲o野又好似唔夠,男友就決定要$148.00o既吉列黑豚自選定食,佢揀o左:

100gm吉列黑豚柳,露筍黑豚小卷,日本南瓜,胡麻番茄同日本越光米飯,最後有根據季節變更o既甜品.

等o左一陣,成個餐到o黎,
除o左上面o既o野外,重有麵豉湯同胡麻豆腐.我o地食喇,先食吉列黑豚柳,
佢好厚身,質地有少少實,味道有啲豬肉腥,亦幾淡,所以要蘸磨好o既芝麻碎撈黑豚醬食,否則就好難入口.

之後飲吓麵豉湯,味道好濃,但其實唔太好飲;而細細件o既胡麻豆腐呢,豆腐好滑,胡麻醬夠香.日本越光米飯就好夠水份同腍.

之後食露筍黑豚小卷,雖然有露筍,但覺得起唔到咩o野作用,同食吉列黑豚柳冇乜分別,一樣要蘸芝麻碎撈黑豚醬食.

而日本南瓜就幾甜.

然後到胡麻番茄,番茄新鮮,不過配胡麻就好似唔太夾.

最後到甜品,拎到o黎冇講係咩o野甜品,要食落至知係乜,原來係咖啡凍配雲呢拿忌廉泡沫,
咖啡凍配雲呢拿忌廉泡沫
咖啡凍味甘,但如果再做得硬身啲會更好,而配以唔太甜o既雲呢拿忌廉泡沫又幾好味.男友都讚好食.

所有吉列都炸得脆口o既.

椰菜絲切得好幼,亦雪得幾凍,但有啲乾,一定要加枱上o既沙律汁食,蘋果沙律冇蘋果味之餘亦唔好味.青瓜沙律亦唔好得去邊,只係好似好少少.

而奉上o既茶都有啲玄米香o既.

服務:
唔錯,密密收o野同斟水,亦睇住我o地食完所有o野至自動上甜品.
可惜估唔到呢晚超冷清,唔單止客人少,就連職員都只得3,4個,估唔到對比起以前,佢o地o衣o家差成咁.

味道分係2.56分
2013-09-19
$187.00 (晚餐)
吉列熊本紫薩摩芋
咖啡凍配雲呢拿忌廉泡沫
2013-08-24 495 瀏覽
有日到朗豪坊睇戲, 入場前先晚飯, 揀了就腳的"近又吉列黑豚專賣店".因為時間不多, 望望貼在牆上的'近又榜', 沒有多想便揀了榜首的'芝士吉列千層黑豚定食'.上檯時賣相不俗, 黑豚已切開八件, 中間的芝士已經流出來了.但問題是, 上檯時芝士已經差不多全部流出並接近凝固狀態, 這表示黑豚已經製成一段時間. 所以入口時只餘很少量的芝士在黑豚裡, 我也嚐不到芝士味, 那這個'芝士吉列黑豚定食'的意義在那裡呢??再仔細望清楚, 其實黑豚中間大部份已被挖走以放入芝士, 所以若果沒有了芝士, 我感覺似在吃'中空'薄豬扖, 惟一慶幸是吉列的外層增加了口感.至於所謂'千層', 可以看到吉列下有三數層薄黑豚肉, 不過由於吉列的關係, 並不食到'千層'的口感.另外朋友點了個吉列大蝦定食. 蝦夠大隻, 亦算新鮮, 味道不俗.至於配菜醬汁, 個人反而不喜歡黑豚點醬汁, 雖然多了芝麻香, 但醬汁的甜酸味會掩蓋了豚肉味... 純粹個人喜好.由於定食無飲品(只有麵豉湯), 所以特地叫了兩杯特飲: '有田蜜柑cooler'及'愛媛蜜桃宇治抺茶'. 兩杯飲品夠清甜之餘又不會太甜, 好飲, $18一杯可以接受.

2013-06-30 221 瀏覽
2點鐘食午餐,好肚餓! 想起Langham Place 有間吉列豬扒店--「近又」; 一定飽...立即走去~ 店內環境: 日式,以木為主色;大部分是卡位,有私隱度及又坐得舒適。店員先送上一碗芝麻,供客人磨碎再加上豬扒醬汁,用上不少時間都不能把它完全磨碎而且聞不到芝麻的香。都係最愛世貿樓上的吉列豬扒店,芝麻越磨越香,豬扒醬汁又濃味,正!這裡的比較遜色。枱上放了3款醬汁:最左邊的是豬扒醬汁,中間的是青瓜沙律醬,右邊的是蘋果沙律醬,用來沾生菜絲伴吃的。我自己就欣賞蘋果沙律醬,甜甜酸酸的,十分開胃;而青瓜沙律醬味道清新,可中和番炸豬扒的油膩感,又不會蓋過豬扒味定食有前菜,麵豉湯;另外,白飯及菜任添這裡送食物的不是一盤上,食物放到散收收,不太美觀前菜:胡麻沙律醬配豆腐粒,一小啖,豆腐味道不太重麵豉湯:一般麵豉湯菜:不夠鮮甜芝士吉列千層黑豚定食 $148這裡的No. 1,加上喜愛芝士的我,已一早決定叫這個定食.裡面的半溶芝士已經急不及待地留出;豬肉鬆化真係有千層的效果,配上芝士,口感更有層次;可惜芝士好快凝結而且芝士較淡口...吉列豚自選定食 $148老公選了...*吉列黑豚柳*露荀黑豚小卷*日本
前菜:胡麻沙律醬配豆腐粒,一小啖,豆腐味道不太重
麵豉湯:一般麵豉湯
菜:不夠鮮甜芝士吉列千層黑豚定食 $148
芝士吉列千層黑豚定食 $148
這裡的No. 1,加上喜愛芝士的我,已一早決定叫這個定食.
芝士好快凝結
吉列豚自選定食 $148
老公選了...
*吉列黑豚柳
*露荀黑豚小卷
*日本蕃薯都係世貿樓上的吉列豬扒店的味道比較好,皮較鬆化及肉汁夠Juicy~

2013-06-18
2013-06-26 162 瀏覽
太座某天突然話想吃日式炸豬扒飯, 於是便計劃了長週的工餘後跟她到朗豪坊的炸豬專門店滿足佢的胃口, 店內燈光幽暗似乎是店方想吸引多一點要求有情調的情侶入來之用, 星期六下午客人也真的不少, 服務態度睇得出有訓練的, 雖然全是年青人做待應的工作,但全部都似乎保持到作戰狀態, 這裡做斟茶, 添加椰菜絲沙律都算勤快, 椰菜絲切得好簿甚至感覺有點太簿,因為太簿會令菜汁大量流出, 加上兩種沙律汁(萍果 & 青瓜) 都唔太杰身, 沙律汁味道會被稀釋了一點,尤其青瓜沙律汁本身就會有相當的水份, 用青瓜沙律汁時, 沙律變得幾清淡下, 當日品嚐:千層芝士吉列黑豚$140, 內部芝士唔算太多, 而千層簿切豬肉片的確係食落無咁滯但通常口感就欠奉啦, 又因為咁簿, 豬肉味亦不重,女士來說應該是不錯的選擇了,厚切吉列豚肉定食$108 呢個雖則係呢度最基本的豬扒,但肉質鬆軟, 肉汁亦豐富, 以咁嘅價位算係交足功課一點也不欺場, 塊肉夠厚身有咬口, 非常之滿意, 佢令我同太座諗起另一間炸豬店-ICHIGO 可惜的是她已經不存在了, 實在可惜,唯有希望不久的將來可以見佢係第二區再出現啦!
厚切吉列豚肉定食
芝士豬扒
2013-06-15
2013-06-13 158 瀏覽
食過此店很多次, 今次第一次食2人餐...實在太豐富及好味了...温泉蛋再配以酸酸甜甜沙律汁很清新感覺, 不錯蟹膏玉子配青瓜; 蟹膏味道濃郁配淡淡豆腐再加清新青瓜, 此配搭好味但菜沒有調味, 似牛食草; 所以用返上圖之沙律汁就能吃下了新鮮肥美嫰滑, 但甜蝦不夠甜炸南瓜, 番薯 (香口甜甜的好吃)1) 芝士千層豚肉: 外脆鬆化, 一層一層豚肉包著芝士 再配以豬扒汁, 美味可口; 令人有再食既感覺2) 吉列魚柳: 魚肉彈牙, 新鮮3) 吉列蠔: 蠔肉好鮮甜又多汁4) 吉列大蝦: 是全餐至好味的, 有成隻筷子咁長; 蝦身已去殼, 吉列蝦肉彈牙蝦味又濃郁; 另蝦頭中既蝦膏真是超甜好吃餐後攞有雪糕做甜品總結: 是餐很豐富滿足, 回味無窮....
食過此店很多次, 今次第一次食2人餐...
實在太豐富及好味了...
前菜
温泉蛋再配以酸酸甜甜沙律汁很清新感覺, 不錯
但菜沒有調味, 似牛食草; 所以用返上圖之沙律汁就能吃下了
新鮮肥美嫰滑, 但甜蝦不夠甜
炸蔬果
炸南瓜, 番薯 (香口甜甜的好吃)
主菜
2) 吉列魚柳: 魚肉彈牙, 新鮮
3) 吉列蠔: 蠔肉好鮮甜又多汁

餐後攞有雪糕做甜品

總結: 是餐很豐富滿足, 回味無窮....

2013-05-04
又一晚老公放工晚了,唔知食乜好,諗住喺兩人既中間地點旺角相見,先晚飯後回家,感覺少點晚吃既罪惡感,所以想起久久未試既近又吉列豚肉呢!這家吉列豚肉專間店開了很久了,一直沒提起勁去試,差一點以為食店要關門都未試倒佢既招牌呢!二人點了一個厚切吉列豚肉(即豬扒)定食($118)﹑吉列千層芝士豚肉定食($148)及一口吉列芝士,再加兩杯普通特飲(分別係芒果綠茶及菠蘿特飲共$40)。食物未上時,我地磨住芝麻等食,感覺較乾等良好。吉列豬排定食先上,定食包一碗味道不錯既味噌湯﹑無限添吃既白飯及椰菜絲。本來加$10可選15穀米飯,但是晚沒有。又...本來椰菜可選角切或切絲的,但是晚又只有椰菜絲,我本身只接受椰菜絲,所以倒沒所謂,配蘋果沙律油吃已可送一碗飯。講番豬扒,真的夠厚,看樣子已覺美味,食落算鬆化,豬扒醬普通,反而配芥辣一流,正!跟著主角千層芝士豚肉定食也來了,賣相好得,感覺真的好芝味,食落口感不錯,比淨豬扒鬆化,不過多吃應會覺膩。一口芝士跟圖片有少許出入,依圖看應是用較深色車打芝士,但來的郤像水牛芝士,較淡口及口感差了一點。食食下發現我地睇漏一個小吃餐牌,貪心既我懶理肚空間有限,多點了炸蟹鉗及吉列

跟著主角千層芝士豚肉定食也來了,賣相好得,感覺真的好芝味,食落口感不錯,比淨豬扒鬆化,不過多吃應會覺膩。一口芝士跟圖片有少許出入,依圖看應是用較深色車打芝士,但來的郤像水牛芝士,較淡口及口感差了一點。食食下發現我地睇漏一個小吃餐牌,貪心既我懶理肚空間有限,多點了炸蟹鉗及吉列芝士漢堡(小吃價錢約$28-38左右)。炸蟹鉗味道普通,而吉列芝士漢堡因為內有洋葱,所以我不吃。(芝士又係水牛芝士,看來是晚得番此品種呢!還好千層豚肉既芝士係車打那種, 要不味道定必大打折扣!)

總括嚟講,食物水準不錯,不過要是下次再來,可能我只會點回普通既厚切吉列豚肉呢!點解?偏膩既芝士豚肉吃一次便夠了呀!
2013-05-16
2013-05-17 101 瀏覽
趕住去睇IRONMAN要係半個鐘之內填飽個肚就黎左依到喇包場幾鐘意佢既環境,暗暗地又有好多燈好有氣氛好古色古香既感覺,有京都夜晚既FEEL>3<好喇,因為時間關係只叫左一個SET就係紫蘇梅既炸豬扒好正常有好碎既生菜絲同一碗飯但我有興趣既係佢有得自磨芝麻,同有三大樽醬自磨芝麻未試過既可以玩下,幾得意由唔香磨到真係嗅到好香既芝麻味三大樽醬係豬扒燒汁同青瓜沙律醬同蘋果沙律醬鐘意食濃味既我梗係一黎就試哂佢啦我自己就欣賞蘋果沙律醬覺得有蘋果就既汁都幾好食的有種酸甜既味,十分開胃青瓜沙律醬有好靚既淺青色有清新既感覺,中和番炸豬扒既油脂感豬扒燒汁就真係唔夠味既話就岩哂夾岩你自己既芝麻一齊點豬扒食就好好味佢既豬扒其實係中等水準個皮叫脆但個肉質就唔叫做好嫩同時都冇咩紫蘇梅既酸味好彩有燒汁同芝麻既香提升左成個層次要提一提佢碗飯都係正的好香糯軟綿既日本米粒粒都好濕潤,為成個餐加左唔少分
趕住去睇IRONMAN
要係半個鐘之內填飽個肚就黎左依到喇
包場
幾鐘意佢既環境,暗暗地又有好多燈好有氣氛
好古色古香既感覺,有京都夜晚既FEEL>3<
好喇,因為時間關係只叫左一個SET
就係紫蘇梅既炸豬扒
好正常有好碎既生菜絲同一碗飯
但我有興趣既係佢有得自磨芝麻,同有三大樽醬
自磨芝麻未試過既可以玩下,幾得意
由唔香磨到真係嗅到好香既芝麻味

三大樽醬係豬扒燒汁同青瓜沙律醬同蘋果沙律醬
鐘意食濃味既我梗係一黎就試哂佢啦
我自己就欣賞蘋果沙律醬
覺得有蘋果就既汁都幾好食的
有種酸甜既味,十分開胃
青瓜沙律醬有好靚既淺青色
有清新既感覺,中和番炸豬扒既油脂感

豬扒燒汁就真係唔夠味既話就岩哂
夾岩你自己既芝麻一齊點豬扒食就好好味
佢既豬扒其實係中等水準
個皮叫脆但個肉質就唔叫做好嫩
同時都冇咩紫蘇梅既酸味
好彩有燒汁同芝麻既香提升左成個層次

要提一提佢碗飯都係正的
好香糯軟綿既日本米
粒粒都好濕潤,為成個餐加左唔少分
2013-05-06
2013-05-15 88 瀏覽
晚餐正為等位而煩惱,到朗豪坊看到某壽司在大排長龍於是轉移陣地﹣近又吉列黑豚。等位半小時內,還好吧憑名就知道這裡是以吉列及豚肉為主的一家食店,第一道就先點吉列千層黑豚定食,再來一個吉列蠔定食等吃的時間也有點小事情要做,就是要先來一碗芝麻,把它完全磨碎,內裡的陣陣芝麻香會因而透出,然後加上自己想要的醬汁,一會點食物用吉列蠔定食先來,四件炸蠔平放在碟上,伴上一塊檸檬,不過本人喜歡直接感受食物的味道,第一件當然是直接放進口中,吉列蠔炸後,外表鮮色,而且已經索乾油,一口咬下,蠔的確如外層般大隻,而非用大的外層包著小小的蠔,蠔因為炸皮的包裹而保存了蠔的鮮味,蠔汁依然充份地保存在內千層黑豚定食上桌,內裡的半溶芝士已經緩緩地留出像是叫大家快來品嚐一客的樣子豬肉是鬆化的,配上內裡的芝士味道,令口感更有層次配上日式沙律,白飯,椰菜絲(任添)。這兩個定食,就主食來說,實在有意料之外的好味道。偶一為之,吃點熱氣的吉列又何妨?

晚餐正為等位而煩惱,到朗豪坊看到某壽司在大排長龍

於是轉移陣地﹣近又吉列黑豚。等位半小時內,還好吧

憑名就知道這裡是以吉列及豚肉為主的一家食店,
第一道就先點吉列千層黑豚定食,再來一個吉列蠔定食

吉列蠔炸後,外表鮮色,而且已經索乾油,

一口咬下,蠔的確如外層般大隻,而非用大的外層包著小小的蠔,

蠔因為炸皮的包裹而保存了蠔的鮮味,蠔汁依然充份地保存在內
千層黑豚定食上桌,內裡的半溶芝士已經緩緩地留出

像是叫大家快來品嚐一客的樣子

豬肉是鬆化的,配上內裡的芝士味道,令口感更有層次
配上日式沙律,白飯,椰菜絲(任添)。

30 分鐘 (堂食)
  • 吉列蠔,吉列千層黑豚
2013-04-08 68 瀏覽
唔想傷腦筋,所以揀左二人餐!佢個松葉蟹玉子豆腐真係好味,蟹肉有口感,哨哨下有少許wasabi味 taste good近又沙律其實係溫泉蛋沙律,老實說味度麻麻,好似冇dressing, 得d蛋汁好淡,但係番茄仔好鮮甜,d脆卜卜嘅麵包康好香口,似自己炸,但係油左少少!到Sashimi 嘞~~ 出奇地,呢間食店雖然主打炸物,但係對於佢地嘅sashimi (帶子,油甘,三文,甜蝦)我都比隻手指公佢,甜蝦仲要係大隻,d魚生唔細片之餘仲係厚切Tim!炸物係佢地主打,鬆脆而且味道適中,果兩隻蝦好大隻,仲有炸豬同蠔,炸比目魚,炸松葉蟹野菌餅(我最欣賞),炸南瓜,笳子,potato!2x白飯同湯!仲送ice team Tim 環境舒適寬敞坐得好舒服,如有小朋友一齊去都冇問題!我地食二人套餐,原價$548,會員價$398!佢地嘅staff suggest pay$300 become member 再送你$700 coupon 即時可以用$100 coupon 即係$298 + 300 (加一未計)!點都係做會員著數!Coupon 分 5x100 dinner coupon and 4x $50 lunc
唔想傷腦筋,所以揀左二人餐!
環境舒適寬敞坐得好舒服,如有小朋友一齊去都冇問題!
Coupon 分 5x100 dinner coupon and 4x $50 lunch coupon 每次只可以用一張,分別係「近又」或其下食店「盛八」用!
當天入會埋單加埋一$638 如唔入會埋單$$548+10%=603
比多$35 ,之後你用一次佢嘅coupon就唔會si 抵比佢!coupon 有效20個月,一定食得晒啦!其實我唔keen on 食炸豬扒,炸物,但overall 我好滿意,我比8/10
2013-04-08
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
其他
  • 炸松葉蟹野菌餅、松葉蟹玉子豆腐
2013-03-24 52 瀏覽
睇下門口餐牌,就覺得好熱氣而且得兩個刺身SET其他都係炸豬扒/天婦羅菜式專賣店的關係??但成個朗豪坊得呢間唔洗等惟有TRY TRY好香的麥茶冇用過芝麻...最唔熱氣的滑蛋吉列豬扒鍋餐有D香菇、洋蔥做伴菜,味道唔太濃炸豬扒幾淋,送飯OK連沙拉,麵豉湯,飯 $88 價錢一般 味道一般 反而個2個沙拉醬有驚喜 青瓜味+蘋果味
睇下門口餐牌,就覺得好熱氣
而且得兩個刺身SET
其他都係炸豬扒/天婦羅菜式
專賣店的關係??

但成個朗豪坊得呢間唔洗等
惟有TRY TRY
好香的麥茶
冇用過芝麻...
最唔熱氣的滑蛋吉列豬扒鍋餐
有D香菇、洋蔥做伴菜,味道唔太濃
炸豬扒幾淋,送飯OK
連沙拉,麵豉湯,飯

$88 價錢一般 味道一般
反而個2個沙拉醬有驚喜
青瓜味+蘋果味

2012-11-20 41 瀏覽
今日係網上見到這間餐廳,見食評都不錯就決定去試一試去到朗豪坊就乘升降機去到11/F,這間餐廳位置是最盡頭當走到門口看到已經有不少人在門口等待,我同朋友當然去拎飛先啦係等緊個時就周圍睇下野,見到門口有個牌寫住UA戲飛可以有9折,可惜今日只係一心黎食野,無去睇戲同埋係係等既時候,同朋友講下笑,如果有近又咁會唔會有遠左呢?!朋友即刻靜左-.-'好啦..入正題啦我地等左大約15分鐘到,入到去見環境唔錯,燈光唔光唔暗,侍應帶左我地去卡位坐位都好舒服,打開MENU見到圖多過字,nice.i like it. 咁我就叫左個我覺得最靚圖片既定食,就係芝士千層定食見到圖中芝士從豬扒留出黎,外皮鬆脆,外脆內軟咁,只係想像就好想食啦 係落單時,侍應都不忘介紹小食同飲品,見佢咁落力SELL,就幫襯下啦,叫多個雞亦同幾杯野飲侍應係最後都有講要等20-25分鐘,好吧..美食當然要等一等啦同朋友傾傾下計就過左啦,定食都出來了,我既芝士千層果然唔錯,同圖片有8成似夾既時候芝士係可以拉出絲架 氣味聞起黎好芝士味 食落都超有芝士味,但又無覆蓋豬扒既味道豬扒既肉汁散發係口入面,混合芝士味果然絕配,一試難忘不過炸野最好都係襯
今日係網上見到這間餐廳,見食評都不錯就決定去試一試
去到朗豪坊就乘升降機去到11/F,這間餐廳位置是最盡頭
好啦..入正題啦
咁我就叫左個我覺得最靚圖片既定食,就係芝士千層定食

夾既時候芝士係可以拉出絲架
氣味聞起黎好芝士味 食落都超有芝士味,但又無覆蓋豬扒既味道
豬扒既肉汁散發係口入面,混合芝士味果然絕配,一試難忘
不過炸野最好都係襯熱食,唔係就會實的的
食完好飽好滿足,得閒會再幫襯
題外話/補充資料: 這餐廳只要每人一個定食就可以refill菜同飯架啦,侍應都會主動加菜同茶
2012-11-02
15 分鐘 (堂食)