2021-09-03 61 瀏覽
係科學園做左咁耐嘢,等左咁耐,終於有間有水準嘅餐廳出現。啱啱開左2個禮拜幾乎日日滿座,可能係科學園裡面唯一一間好食嘅餐廳。Lunch冇得訂位所以記得早啲攞位,12:00後就要開始排隊。乳鴿,山寨叉燒,燒腩仔係必食。個山寨叉燒入口即溶,強力推薦。佢啲燒味非常之唔錯所以冇位都可以試下佢地嘅外賣,記住燒味飯只係外賣先有!同埋記得嗌佢地嘅荷葉飯,素食者就試下佢地嘅菠蘿炒飯。鍾意食辣嘅朋友就一定要過黎試下佢地嘅辣嘢,真係好辣好過癮。

同埋記得嗌佢地嘅荷葉飯,素食者就試下佢地嘅菠蘿炒飯。

鍾意食辣嘅朋友就一定要過黎試下佢地嘅辣嘢,真係好辣好過癮。

午餐
2021-08-31 248 瀏覽
朋友考車牌一 Take Pass ✅, 帶咗我哋去科技園裏面呢面新餐廳慶祝🎉幾款菜式都未食過😋有新鮮感花雕醉蝦 💰5️⃣8️⃣呢款前菜用咗大頭蝦,酒香味好入味,而且夠凍食落好開胃,正😋荔之趣脆 💰6️⃣8️⃣真係好似荔枝,顏色做得好相似,咬開外層好脆,係炸米通包住裏面蝦膠餡爆汁乳鴿 💰6️⃣8️⃣乳鴿係細細隻好嫩口,咬落好juicy,仲好貼心提供埋手套比客位食客古老溶岩 💰1️⃣1️⃣8️⃣呢個菜名好特別,原來係冰鎮咕嚕肉,都係第一次食🤭係用咗好大個冰底做成一大個洞再放入咗咕嚕肉,冰鎮咗嘅咕嚕肉特別脆,食哂成個餸,冰底無溶出水影響味道👍蓮藕苗炒臘味 💰8️⃣8️⃣蓮藕苗之前都未過,每枝都又幼又薄身,所以食落好脆口蜑家水果粟 💰7️⃣8️⃣堅食得辣嘅朋友要黎挑戰下呢味餸有兩個口感,而且反差好大一食落係好辣,之後會食到超甜粟嘅甜味農村包點做得好可愛🥰最岩打卡📸牛榛仔係榛子朱古力味,會爆汁小心食🤭BB雞係叉燒餡熊薯包就係紫薯餡鮮桃奶凍 💰4️⃣8️⃣甜品外層用咗白朱古力切開裏面就食到奶凍同芒果粒🎈農🎈沙田白石角香港科學園第二期科技大道西10號浚湖樓地下S041A號舖
朋友考車牌一 Take Pass ✅,
帶咗我哋去科技園裏面呢面新餐廳慶祝🎉
幾款菜式都未食過😋有新鮮感

花雕醉蝦 💰5️⃣8️⃣
呢款前菜用咗大頭蝦,酒香味好入味,
而且夠凍食落好開胃,正😋

荔之趣脆 💰6️⃣8️⃣
真係好似荔枝,顏色做得好相似,
咬開外層好脆,係炸米通包住裏面蝦膠餡

爆汁乳鴿 💰6️⃣8️⃣
乳鴿係細細隻好嫩口,咬落好juicy,
仲好貼心提供埋手套比客位食客

古老溶岩 💰1️⃣1️⃣8️⃣
呢個菜名好特別,原來係冰鎮咕嚕肉,
都係第一次食🤭
冰底無溶出水影響味道👍

蓮藕苗炒臘味 💰8️⃣8️⃣
蓮藕苗之前都未過,
每枝都又幼又薄身,
所以食落好脆口

蜑家水果粟 💰7️⃣8️⃣
堅食得辣嘅朋友要黎挑戰下
呢味餸有兩個口感,而且反差好大
一食落係好辣,之後會食到超甜粟嘅甜味

農村包點做得好可愛🥰最岩打卡📸
牛榛仔係榛子朱古力味,會爆汁小心食🤭
BB雞係叉燒餡
熊薯包就係紫薯餡

鮮桃奶凍 💰4️⃣8️⃣
甜品外層用咗白朱古力
切開裏面就食到奶凍同芒果粒

🎈農🎈
2021-08-27
2021-08-20 929 瀏覽
放飯經過見佢兩人堂食送乳鴿,成班同事就想去試下,點知中曬伏1. 等待時間極長:7個人等左1個鐘,原本以為比大枱先等咁耐,點知都系分開坐🙄我明人數多有時系要等耐d,但明知堂食人多,我地又多人,問我地一句需唔需要分枱好難咩,我地又無話一定要一張大枱一齊坐,出聲問句盡早安排客人入席真系有咁難?2. 餐牌極不清晰:我地想試呢間既其中一個原因系,出面見到外賣有燒味飯,價錢大約60,仍可接受,點知入到去先知外賣就真系只系外賣,堂食燒味飯要單叫燒味再單叫$15白飯,貴過外賣,更不要提要加一服務費同$15淨系飲玄米茶既茶錢,講真唔入到去都唔知原來佢地要比茶錢。其實系出面寫清楚外賣不供堂食好難咩?系出面放低一兩本堂食 menu 比人睇有咩食好難咩?系出面講清楚要比茶錢好難咩?3. 食物質素差:其實價錢貴唔系問題,問題系佢又貴又難食。雲吞面面底竟然系拉面,擔擔面極鹹,滷水豆腐唔好話唔夠滷水味,系連味都無🙄新開張餐廳有出錯系可以包容既,但你一來已經唔系第一日,二來極多錯誤,我真系揾唔到有任何借口包容你,所以我呢餐食左70蚊,淨系食左個極鹹既擔擔面同半隻免費既乳鴿,仲有一肚氣
放飯經過見佢兩人堂食送乳鴿,成班同事就想去試下,點知中曬伏

2021-08-20
60 分鐘 (堂食)
午餐
2021-08-20 681 瀏覽
今天是餐廳第一日開張。最大的驚喜是不需任何條件。就送你爆汁乳鴿一隻。每一枱送一隻。所以一個人呢就最著數。 同而家大多數新開嘅餐廳一樣。 裝修係幾靚嘅。啲嘢仲好新淨。啲嘢一定擺得整整齊齊。員工全部有製服。有圍裙。有戴口罩。充滿活力。跑來跑去極度有效率。 同而家大多數新開嘅餐廳一樣。呢間餐廳都係素描q r code點餐。佢嗰個軟件用起上嚟係比較方便嘅。無論係睇菜式啦。加菜式啦或者你改變主意想取消個介面都係一睇就明簡單易用。 今日第一日營業。人開始多啦。你見我咁得閒喺度寫食評。就知道我啲嘢未嚟啦 都等咗一段時間啦。希望佢哋可以慢慢慢慢進步。適應。同埋繼續比心機經營落去啦!