今日同男朋友提議食素,佢又話ok,就揀間新潮啲嘅食吓啦😋餐廳位於D2 place,座位好闊落,係自助形式,自己買飛,拎餐,執枱,要自動自覺呀~食物選擇好多,好新潮,連羊腩煲同煲仔飯都有🤣我哋見個二人餐都幾抵,就叫咗個二人餐 ($268)~主食有兩個,一個叫咗無可能糸鐵板漢堡扒伴雜菜😆我第一次食impossible meat,覺得個質感同埋味道都有八成似真嘅牛肉,只係爭咗少少油脂感~如果唔係單食,係夾埋做個burger,我相信味道真係好似,幾可亂真🤣雜菜都有唔少,翠玉瓜好甜好好食😁另一個叫咗個荳奶香草雜菌火腿炒意粉~講真個樣就有少少頹🤣但係食落都唔錯,火腿係完全唔覺係素🤣成個意粉調味都唔算好重,亦都唔太覺有荳奶味🤔係個正正常常嘅意粉~呢個餐有甜品送,今次係Brownie🍫朱古力味濃,幾好食~嘢飲方面,凍檸蜜同蘋果茶都係正常~出面仲有個自助區,可以食一啲前菜同沙律,我就最鍾意食個粉絲同埋紅薯粉,兩個都係辣辣地,開胃又好食😆食完仲食咗碗雪耳糖水😆呢餐好圓滿😋

無可能糸鐵板漢堡扒伴雜菜

荳奶香草雜菌火腿炒意粉

呢個餐有甜品送,今次係Brownie🍫朱古力味濃,幾好食~
Brownie

嘢飲方面,凍檸蜜同蘋果茶都係正常~

飲品

Brownie
飲品
前菜
2021-11-22 166 瀏覽
椰香馬來咖喱羊腩拌蔥油餅,仲要加埋飯底,淨係咖喱羊腩同蔥油餅都已經飽曬🐷羊肉爽嘅,真係爽腩嗰隻質感,嗰度冷氣較大,略嫌令到啲食物好快凍。午餐自助沙律吧同埋糖水,最精彩就係自助沙律吧,勁好味酸辣青瓜,同埋薯粉,勁入味,芫荽味好突出,我encore咗兩兜🤤糖水係南瓜雪耳紅棗,南瓜做糖水係好食過將佢做鹹味嘅餸🤤#走肉蔬菜研究所 #Vegetarian #短暫素食

糖水係南瓜雪耳紅棗,南瓜做糖水係好食過將佢做鹹味嘅餸🤤

#走肉蔬菜研究所 #Vegetarian #短暫素食
2021-11-18 214 瀏覽
平時食咁多肉,都要食下素平衡返🤣🤣前排知道走肉蔬食研究所新推出左唔少植物豬肉菜式,仲有沙律吧、糖水可以任食~~於是約左朋友黎試新野😋😋🐷秘制化皮乳豬伴荷花夾 $158✨賣相好靚,唔講真係唔知道佢係素菜😍😍雖然冇真乳豬咁香口,不過還原度都有7成!!食落芋頭蓉味道比較重,而醬汁幾乎一樣~~將青瓜絲、「乳豬」放入荷花夾一齊食,都幾好味🤤🤤食完好飽肚,推介大家試試🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🍖鐵板寶雲酥羊扒 $138✨羊扒做得好有層次,外層係麵包糠,內裡係植物豬肉、洋蔥碎~~口感外脆內軟,有淡淡既香草味😋😋揀左牛肝菌醬汁,味道好濃郁,同呢道菜好match!!喺鐵板上食真係有種平時鋸扒feel🤣🤣飲品方面,我地叫左朱古力紅荳冰($18)同宇治抹茶奶露($18)~~朱古力紅荳冰飲落朱古力味濃郁,紅荳粒唔算好甜👍🏻👍🏻抹茶奶露好香好滑,好好飲!推介❤️❤️
平時食咁多肉,都要食下素平衡返🤣🤣
於是約左朋友黎試新野😋😋

🐷秘制化皮乳豬伴荷花夾 $158✨
賣相好靚,唔講真係唔知道佢係素菜😍😍
雖然冇真乳豬咁香口,不過還原度都有7成!!
食落芋頭蓉味道比較重,而醬汁幾乎一樣~~
將青瓜絲、「乳豬」放入荷花夾一齊食,都幾好味🤤🤤
食完好飽肚,推介大家試試🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

🍖鐵板寶雲酥羊扒 $138✨
羊扒做得好有層次,外層係麵包糠,內裡係植物豬肉、洋蔥碎~~
口感外脆內軟,有淡淡既香草味😋😋
揀左牛肝菌醬汁,味道好濃郁,同呢道菜好match!!
喺鐵板上食真係有種平時鋸扒feel🤣🤣

朱古力紅荳冰飲落朱古力味濃郁,紅荳粒唔算好甜👍🏻👍🏻
抹茶奶露好香好滑,好好飲!推介❤️❤️
🤩 Iᴛ‘s IᗰᑭOᔕᔕIᗷᒪᗴ! 🌟 走肉蔬食研究所《👽食神大媽愛食素》.💁‍♀️ 圖片展示美食:鐵板寶雲酥羊扒伴黑椒汁 HKD 138秘制化皮乳豬伴荷花夾 HKD 158柑橘檸檬梳打 HKD 18(跟餐價).👽 重要嘅事要講三次:我唔係肉!我唔係肉!我唔係肉!⭐️ 無錯!望落咁似一大塊扒,但其實唔係肉黎架,係素黎架!!!😱 話說人氣素菜餐廳「走肉蔬食研究所」晚市推出左最新嘅走肉菜式,大媽知道越來越多朋友仔支持食素,就當然一定要嚟試吓新嘢介紹比大家啦!.👀「走肉」嘅兩間分店食素有幾出名就好多人都知,但係今次新推出嘅走肉菜式,簡直就係將素食幾可亂真嘅程度再推上一個新高峰!大媽想同大家特登介紹一下呢兩款分別係:「鐵板寶雲酥羊扒伴黑椒汁」同「秘制化皮乳豬伴荷花夾」!.🐑 個羊扒仲要係用鐵板上,色香味俱全唔再講,羊扒嘅質感非常實在,就連「肉汁」都係用野菌熬製而成,鮮味有餘仲要係素!.🐷 乳豬就非常之香口,幾可亂真,真係有乳豬嘅脆皮,再配上京蔥同醬料,尤其個荷花夾嘅皮做得真係好好,絕不黏口,非常讚!.🍹 唔好以為剩係得嘢食好味,呢度嘅嘢飲都好特色㗎 !呢款「柑橘檸檬梳打」非常之濃,超開胃,又大杯

💁‍♀️ 圖片展示美食:
鐵板寶雲酥羊扒伴黑椒汁 HKD 138
秘制化皮乳豬伴荷花夾 HKD 158
柑橘檸檬梳打 HKD 18(跟餐價)

秘制化皮乳豬伴荷花夾

🍹 唔好以為剩係得嘢食好味,呢度嘅嘢飲都好特色㗎 !呢款「柑橘檸檬梳打」非常之濃,超開胃,又大杯。茶記要小心遇到勁敵啦!🤤

柑橘檸檬梳打

🤩「你估我唔到」走肉菜式一共有六款,除咗大媽以上介紹呢兩款,仲有:「孜然豬串骨」、「蔥油荷包蛋煎馬蹄肉餅」、「蒜頭豆豉排骨蒸陳村粉」、同「禾稈冚珍珠」,中西口味都有,一定有一款吸引到你 👅

自助前菜

🥰 享受美食之餘又可以保護環境食素,一定越食越靚,大家一定支持呀!❤️

柑橘檸檬梳打
自助前菜
2021-11-12 251 瀏覽
✨💛走肉蔬食研究所 My Meat Run Laboratory💛✨🥗#素食黃店 價錢合理OL最愛 無論lunch定dinner都一樣咁受歡迎😍🍲 煲仔台式肉操飯 $78拎餐嘅時候 店員會問想吾想食飯焦想嘅話店員會安排小gas爐係位煲一陣 見到煲蓋過窿出煙代表OK飯焦完全係煲仔飯嘅精髓🥳香口肉燥勁似 配菜都有小小驚喜🧆豉汁鴛鴦(帶子、蝦)蒸豆腐拌時菜 $68不得不讚 帶子同蝦真係似到十足帶子係用菇嚟扮 而蝦似魚蛋咁 整體偏清淡 主要用豉汁吊味餐廳係要係門口cashier 位叫餐再番位等內部裝修似足一個lab 擺設用心餐廳有一個自助前菜bar有多款小菜可以挑選👍🏽👍🏽店員都好細心 加熱煲仔時候小編太投入同朋友傾計忘了睇火店員會離遠留意 過嚟提醒(吾好學小編😂)素食嚟講 呢個價錢相對合理┄ ♡ 評分區 ♡ ┄💰價錢:7/10😋 味道:7/10 🌆 舒適:6.5/10😚 返兜:8/10

🍲 煲仔台式肉操飯 $78

餐廳有一個自助前菜bar
有多款小菜可以挑選👍🏽👍🏽
店員都好細心 加熱煲仔時候
小編太投入同朋友傾計忘了睇火
店員會離遠留意 過嚟提醒(吾好學小編😂)
素食嚟講 呢個價錢相對合理

┄ ♡ 評分區 ♡ ┄
💰價錢:7/10
😋 味道:7/10
🌆 舒適:6.5/10
😚 返兜:8/10
2021-11-04
2021-11-02 369 瀏覽
以前每餐都一定要食肉,但人大咗就會變,而家間唔中都想試吓食素🌱想試好耐 D2 Place呢間素食黃店💛今日Happy Friday想出去食,所以咁啱諗起佢🐒本身商場鋪入面嘅黃店已經少見但呢間今日除咗有得免費拎蘋果日報🍎店內壁報板都貼咗好多蘋果剪報,坐低之後仲咁啱聽到播榮光🙌🏻💛💛幫襯黃店同時支持蘋果,一舉兩得😌😌~~~店內裝修行校園風,有小小似台灣課室👩🏻‍🏫呢度落單、拎嘢到還托盤都係自助形式素食偏中式,但都有加入唔同地方菜式嘅元素,例如🇮🇳印度黃薑飯、🇹🇼台灣肉燥飯Lunch set仲包埋涼菜沙律吧同埋糖水/湯👅.🍜上海粗炒($58)🪄7.1/10餐牌寫即叫即炒,果然冇呃人🤣feel到好有鑊氣🔥炒得都唔錯“肉絲”無論睇落定食落都幾似牛肉🐂不過食食吓地下幾鹹🤭可能係因為要落重調味去扮肉味.🍚黯然銷魂飯($72)🪄7.2/10個個同事都話呢個飯望落去好靚😻特別係嗰兩隻太陽蛋,同時都係呢碗飯嘅重點煎得啱啱好,撈埋啲蛋汁食飯簡直係一流😈佢舊叉燒都扮得好似,顏色有深淺,唔會淨係一舊紅色嘢應該係由麵筋整成,配上蜜汁簡直就係一舊叉燒🤪但碗底嘅飯就有啲油🥴.🥘麻婆豆腐($58)🪄6.9/10食落同平

想試好耐 D2 Place呢間素食黃店💛
今日Happy Friday想出去食,所以咁啱諗起佢🐒

本身商場鋪入面嘅黃店已經少見
但呢間今日除咗有得免費拎蘋果日報🍎
幫襯黃店同時支持蘋果,一舉兩得😌😌

~~~

店內裝修行校園風,有小小似台灣課室👩🏻‍🏫
呢度落單、拎嘢到還托盤都係自助形式

Lunch set仲包埋涼菜沙律吧同埋糖水/湯👅

🍜上海粗炒($58)🪄7.1/10
餐牌寫即叫即炒,果然冇呃人🤣
feel到好有鑊氣🔥炒得都唔錯
“肉絲”無論睇落定食落都幾似牛肉🐂
不過食食吓地下幾鹹🤭
可能係因為要落重調味去扮肉味

🍚黯然銷魂飯($72)🪄7.2/10
個個同事都話呢個飯望落去好靚😻
特別係嗰兩隻太陽蛋,同時都係呢碗飯嘅重點
煎得啱啱好,撈埋啲蛋汁食飯簡直係一流😈

佢舊叉燒都扮得好似,顏色有深淺,唔會淨係一舊紅色嘢
應該係由麵筋整成,配上蜜汁簡直就係一舊叉燒🤪
但碗底嘅飯就有啲油🥴

🥘麻婆豆腐($58)🪄6.9/10
食落同平時嘅麻婆豆腐冇咩分別,辣度啱啱好😺
但係味道就冇乜驚喜
本身望落去好似好細兜,但係其實份量都唔少😗

🥗沙律甜品(隨餐附送)
沙律吧今日有薯仔沙律🥔、麻辣青瓜&薯粉🥒、粟米🌽、蕃茄仔🍅
全部味道都唔錯,絕對冇hea煮!

每日會有湯或者糖水,今日就係芋頭西米露💜
味道唔會太甜,西米就煮得腍咗少少,但都接受到😆
仲有大大舊芋頭,食落好粉👍🏻

~~~

⭐️回頭指數🌕🌕🌕🌕🌑
最平$58就有一個餐,仲有任食沙律同糖水,真係抵到爛😚😚
而且食物質素比預期中有驚喜💛
絕對會encore!
2021-10-30 320 瀏覽
今次黎到一間素菜餐廳-走肉朋友 之前都食過幾次 覺得呢個口感都好似肉 做到好似真肉咁😍未叫嘢食之前有好前菜免費添食 拍青瓜 薯仔沙律沙律 粟米 米粉 薯粉等等 調校到味道都好好味😆未食主菜都飽左2成😆😆😆之後仲有自助甜品1️⃣鐵板寶雲酥 羊扒配黑椒汁 $138 寶雲酥有香脆嘅外層 鹹鹹入味嘅外層幫羊扒調味 裏面雖然唔會好似真正羊扒嘅口感 但係食落去都幾似肉 用埋一個竹蔗竹籤 真係好似食緊羊咁😋2️⃣蔥油荷包蛋煎馬蹄肉餅飯 $118🥚呢個煲仔飯聞上去已經非常之香 呢個馬蹄肉餅飯唔講真係唔知佢係素肉 口感味道都係同肉餅好相似 熱辣辣飯焦嘅味道令到成個煲仔飯好香口好濃味 超級推薦🤩🤩🤩7️⃣飲品叫咗冬瓜奶露同埋草莓奶露 🥤甜甜地滑滑地 味道都唔錯

1️⃣鐵板寶雲酥 羊扒配黑椒汁 $138

2️⃣蔥油荷包蛋煎馬蹄肉餅飯 $118🥚

7️⃣飲品叫咗冬瓜奶露同埋草莓奶露 🥤
甜甜地滑滑地 味道都唔錯
2021-10-27 186 瀏覽
本身個店名已經很有趣,內部裝修很像學校,店員是硏究員。有gimmick! 先在外面點餐,再入內等候!每天都有$58餐,包餐飲。今日點了豉椒肉片炒河配熱檸蜜,朋友點了蕃茄牛肉飯,當然這都不是真的豬肉和牛肉,又不是植物肉,是傳統的素肉。客人還可免費享用自助沙律吧,有米粉、車厘茄、栗米、青瓜等小食,飯亦可以添本身覺得個河粉炒得幾好,但不太喜歡素肉質感。如果唔點餐,亦有其他選擇。如果在附近又想食素,可以一試!
本身個店名已經很有趣,內部裝修很像學校,店員是硏究員
。有gimmick!

2021-10-20
2021-10-14 241 瀏覽
【#肥波素食系列】🎈近年興起左一陣素食熱潮,減少食肉其實都會減低對身體嘅負擔,而且依家啲素食亦已經能夠做到同原本嘅食物有99%相似,所以肥波都幾鍾意去試下食唔同嘅新式素食餐廳💛🎈適逢肥波生日,屋企人問肥波想食咩,肥波就係揀#黃店 啦‼️由於楚撚記要11月先有位,所以我就揀左係D2 Place 嘅 #走肉蔬食研究所 🥗由於一人要叫一個餐嘅關係,所以我地揀左6樣唔同嘅野食💛🎈菠蘿咕嚕肉🎈雞籠 (包括3款雞)🎈咖喱牛腩煲配蔥油餅🎈焗豬扒飯🎈海鮮雜菜煲🎈大蝦帶子蒸豆腐🎈六樣野食中頭四樣都幾好,還原度都有99%,相對黎講尾2樣就比較失色,不過其實雜菜煲我ok的,因為真係好多菜🥬🥦我同肥成食左好多😂🎈至於你問頭4樣邊款最出色?我覺得4樣都好好食😋焗豬扒飯比起大x樂嘅焗素豬扒飯樂食一千倍,上次係大x樂食左個咸到嘔嘅焗飯,激死‼️咖哩牛腩個質感真係好神似🍛好有牛腩嗰種纖維感呀,將蔥油餅點埋咖喱汁食又係超好味,咖喱汁唔辣,岩岩好😋咕嚕肉夠鑊氣,配酸咪咪嘅汁好開胃💛🎈雞籠就包左3款雞,有炸雞,韓式炸雞同雞塊🐔主要係用豆皮同豆渣做嘅,肥成同肥波減左肥咁耐,真係好想食炸嘢,今日真係一次過滿足哂所有願望💛🎈出面仲有
【#肥波素食系列】

🎈菠蘿咕嚕肉

🎈雞籠 (包括3款雞)

🎈咖喱牛腩煲配蔥油餅

🎈焗豬扒飯

🎈海鮮雜菜煲

🎈大蝦帶子蒸豆腐

🎈出面仲有免費沙律吧同甜品,但因為我地實在太飽了,所以無咩點食‼️大家都要量力而為,唔好浪費食物呀!同埋食飽記得要自己收好餐盤呀😉

📍走肉蔬食研究所 @my_meat_run_laboratory
📍荔枝角長義街9號D2 Place 1期3樓302號舖
2021-09-21 341 瀏覽
半自助式素食餐廳 食素迎中秋~D2呢度有間食素既專門店,菜式多,味道出色,不少年青人也在用餐呢!任何主菜都可以享用自助沙律吧 涼拌黃瓜 醃蘿蔔同粉絲都比較香辣惹味既小菜另外白飯同糖水都係任食,每日糖水同湯水都不同款式木瓜紅蘿蔔雪耳糖水,木瓜煲得又軟又香甜主食,紅白焗芝士飯 素既番茄汁同忌廉汁焗飯 同平時食到既味道無大分別最特別係用上素芝士口感近乎一樣,食素黎講唔錯新豬肉餃子配酸辣湯 用而家最興既素肉餡做餃子 口感近似真肉再加上醬油同調味基本上分別不大 餃子皮夠厚又煙韌味道似韓式做法新豬肉鬆配餅皮 用餅皮夾住素炒豉油肉鬆食,味道濃香惹味消費$333地址:荔枝角長義街9號D2 Place 1期3樓302號舖
半自助式素食餐廳 食素迎中秋~
任何主菜都可以享用自助沙律吧
涼拌黃瓜 醃蘿蔔同粉絲都比較香辣惹味既小菜
另外白飯同糖水都係任食,每日糖水同湯水都不同款式
木瓜紅蘿蔔雪耳糖水,木瓜煲得又軟又香甜
最特別係用上素芝士口感近乎一樣,食素黎講唔錯
新豬肉餃子配酸辣湯 用而家最興既素肉餡做餃子 口感近似真肉
新豬肉鬆配餅皮 用餅皮夾住素炒豉油肉鬆食,味道濃香惹味
消費$333
地址:荔枝角長義街9號D2 Place 1期3樓302號舖
2021-09-19 294 瀏覽
夏日熱得嚇人,食慾也不免會被影響。吃得輕怡一點,素食可以是其中的選擇。不少人以為素食是很「齋」、「沒味道」、「來來去去都是那些」,那只是既定印象,試過這家,應該能刷新一下固有觀念。這裡的所長創新研究必點!咕嚕肉是大人小朋友都喜歡的菜式,之前試過一間超凡素咕嚕肉,令我對這道菜滿有期望。一上菜,香氣撲鼻,唾液迅速釋出,夾起一塊,香脆醬汁惹味,口感都頗像雞,送飯一流!雞籠超有趣,一上菜已經打卡able,一籠三款雞:很得雞、韓式炸雞和點都得雞。不同的形態和醬汁都有其吸引之處,最喜歡很得雞,幾可亂真,真的做得像雞肉的紋路啊!除了鬼馬所長菜式,還有雜菜鍋,也好吃。套餐還包含自由食驗區(即前菜)、湯和糖水,任君選擇。飽飽一頓,心靈也得到滿足。

除了鬼馬所長菜式,還有雜菜鍋,也好吃。

套餐還包含自由食驗區(即前菜)、湯和糖水,任君選擇。

飽飽一頓,心靈也得到滿足。
2021-09-18 249 瀏覽
點解人會食素?想健康啲?想環保啲定唔想殺身?亦有人覺得食素肉非食素,但對於雜食者,呢個都係一個baby step,係願意係個人選擇中作出取捨。走肉蔬食研究所係作為雜食者都可以輕易接受嘅素食餐廳。佢大多數餐點都係用素肉烹製,想當年李嘉誠投資素肉時都覺得呢件事好匪夷所思,但隔左咁多年素肉已係新嘅飲食風朝。叫一個餐就可以任食小食,白飯同糖水。而佢嘅小食都好好食,特別鍾意個麻辣紅薯粉,有係四川菜餐廳食嘅味道。當日另一半點左叉燒蛋飯,”叉燒”係可以媲美真叉燒,至少唔會太多醬,煎蛋嘅焦邊都係做得好,要食晒一碗飯係無難度。而我點左素滷味,滷肉飯有好香嘅五香,仲有肉碎嘅質感。但素滷味對我泥講有啲太咸。總括而言,走肉蔬食研究所係值得撘三個站嘅地鐵去食。(但除非坐到卡位,係坐得比較逼)
點解人會食素?想健康啲?想環保啲定唔想殺身?

素滷味,滷肉飯

叉燒蛋飯
素滷味,滷肉飯
叉燒蛋飯
  • 黯然銷魂飯
  • 沙律吧
2021-09-10 294 瀏覽
突然開始想吃素食了🥗在外面找好吃的素食真的有點難店裡是半自助形式點了主菜之後,可以到自助吧拿取小吃。「📌台式鹵水拼盤配素肉上海麵(HK$75)」鹵水拼盤有4款🍱,鹵得算是入味上海麵份量很多,女生未必吃得完但麵🍜都混在一吃,吃下去有部分硬硬的反而會覺得比較出色是它的小吃自助吧小食款式大概有5-6種,最惹味是那個酸辣粉🍜
突然開始想吃素食了🥗
在外面找好吃的素食真的有點難
店裡是半自助形式
點了主菜之後,可以到自助吧拿取小吃

「📌台式鹵水拼盤配素肉上海麵(HK$75)」
鹵水拼盤有4款🍱,鹵得算是入味
上海麵份量很多,女生未必吃得完
但麵🍜都混在一吃,吃下去有部分硬硬的
反而會覺得比較出色是它的小吃自助吧
小食款式大概有5-6種,最惹味是那個酸辣粉🍜
2021-03-07
2021-08-28 283 瀏覽
突然間,好想食素食,就到這間店,預先訂位,地方易搵,都算方便,自助型式,買飛,自己拎食物及放回用完餐具,惟座位距離較近貼,整體可以。除了餐牌內食物,還有自助前菜和飯,可自由添食,種類都有六款左右。今次我們有六人,分兩枱,點了六款主食,如下:片皮鴨,雖然是素食,但似模似樣,薄餅好味,鴨配合甜醬,及蔬菜,感覺都有點像真的片皮鴨,而且不油膩,以蒸籠上碟,不錯。咖喱牛腩粉絲煲,配合薄餅,加上白飯,還有粉絲及不同甜蕉,其實味道很好,唯獨是醬汁太杰。鴛鴦飯,由於炒飯底,所以特別可口,茄汁部分不會太酸,白汁部分亦不會太濃,加上因為焗飯醬汁加埋飯,很好味,媽媽十分喜愛。這盆餃子,較為普通,配酸辣湯及秘製醬汁,酸辣湯一般,秘製醬汁太鹹,整體普通。鐵板牛柳,最好食這一碟,味道跟平常肉食中式牛柳好似,質感亦都好接近,加上有洋蔥,鐵板上菜,惹味可以再試。我們還食了黃金素球,但感覺一般,比較淡味,不過加入醬汁後,效果還可,但整體較為普通。今次第一次食這間店,感覺還可,可再試一次。

片皮鴨配薄餅雜菜

馬來咖喱牛腩粉絲煲配薄餅

鴛鴦飯

無可能系芫荽芹菜牛肉餃半酸辣湯配秘製醬汁

鐵板中式牛柳

今次第一次食這間店,感覺還可,可再試一次。
片皮鴨配薄餅雜菜
馬來咖喱牛腩粉絲煲配薄餅
鴛鴦飯
鐵板中式牛柳
2021-08-27 118 瀏覽
話咁快就黎到中秋節啦唔知大家買左月餅未呢? 年年都食連鎖野覺得無咩新意嘅朋友可以試下走肉朋友手作仔新推出嘅流心奶皇月餅同陳皮豆沙月餅玫瑰造型嘅月餅, 好食又打卡able<流心奶皇月餅>流心奶皇月餅切開嘅時候超驚喜, 奶香撲鼻, 裏面唔使用微波爐加熱已經係流心食得方便之餘, 仲有沙沙嘅口感, 食過返尋味<陳皮豆沙月餅>陳皮豆沙月餅都好有特色口感紮實, 陳皮味道突出, 食完之後齒頰留香, 令人回味無窮月餅外皮燶燶哋, 比較薄身, 啱晒鍾意多餸少飯嘅大食妹
話咁快就黎到中秋節啦
唔知大家買左月餅未呢
玫瑰造型嘅月餅, 好食又打卡able

<流心奶皇月餅>
食得方便之餘, 仲有沙沙嘅口感, 食過返尋味

<陳皮豆沙月餅>
陳皮豆沙月餅都好有特色
月餅外皮燶燶哋, 比較薄身, 啱晒鍾意多餸少飯嘅大食妹

外賣自取
  • 流心奶皇月餅