2024-03-02 72 瀏覽
平時來食野都係串燒,燒海鮮多,一知道老闆仔有雞煲訂,即刻有沖動要來試一試先,約定幾個朋友,專登提早同老闆仔訂個秘制雞煲試下先。。試後感,味道果然超正。試個中辣,好食夠曬味,辣度一流,而且雞肉一d都唔鞋,材料超級新鮮,四個人小小地叫左一隻雞試下先,老闆專登幫手準備定d配菜比我地拾下拾下,牛都安排左3種比我地(有牛舌,牛脷,金錢展等)仲有完全唔縮水既尤魚,唔縮水既生蠔(唔知咩蠔,竟然超甜),泥猛(勁新鮮),仲有蔬菜(萵笋,黃帝菜,生菜)配埋,四個人食啱啱好。。幾個朋友食下野飲下野,吹下水。。地理方便,唔趕時間,絕對啱曬。。。下次一定要叫多幾個朋友一齊來再食先得。。
2024-03-02
  • 雞煲
2023-06-15 209 瀏覽
元朗地道食店踢完波經過諗住食個快飯見有串燒就點左幾條串燒 同埋嗌左個咖喱雞扒蛋飯點知坐坐下吹下水又叫多左好多條串燒一坐就坐左兩個幾鐘 幾舒服個盤烘熱住啲串燒唔怕坐得耐會凍哂味道都唔錯 尤其係啲生蠔而且都黎得幾快 賣相都唔差 雞扒蛋飯隻蛋好出色好靚仔塊雞扒係超掂 又冧夠入味 又夠大份 仲要有椰子汁飲🤣🤣🤣啱晒踢完波或者附近體育館做完運動黎宵夜填肚 地方又就腳 環境乾淨雖然地方唔大 但小店值得支持附近泊車都方便 見老闆老闆娘後生同我哋又幾好傾 所以支持下💪🏼
元朗地道食店

所以支持下💪🏼

• 燒生蠔  韮菜
  • 翠玉瓜
2023-06-07 92 瀏覽
店舖位置方便,鄰近教育路,元朗食串燒來講,賢燒吧價錢經濟實惠,食物質素高,而且新鮮,想食咩仲可以提早預訂,叫老闆訂貨準備,上食物速度非常快。。問心平時等燒串燒起碼20-25分鐘起跳,呢度十零分鐘攪掂真係快,仲有滑蛋飯,烏冬提供,帶小朋友來都唔驚無野啱食,店面雖然唔大,但門口仲有枱,一班朋友來吹下水都係一個唔錯選擇,下次一定會再介紹朋友來食。。
2023-06-07
  • 串燒
  • 茄子
  • 翠玉瓜
  • 牛舌
2023-05-27 105 瀏覽
滴滴打卡新店賢燒吧燒烤店[環境]經過看見新開的店鋪,發現有中餐晚餐都有得選擇,而且空調開的很足,[菜品]點了份鰻魚飯和黑椒牛扒面太好吃了吧,很Q彈份量也很足同男朋友來吃,超級推薦炸雞腿和炸雞翅太香了太嫩了,沒想到新開張的店鋪這麼好吃!雞腿很大一隻!剛剛端上來,大吃一驚!跟大陸一筆這個雞腿大了一圈。鰻魚不像是外面吃的那種軟軟的,很鮮嫩[服務]老闆娘服務態度很nice!基本上隨叫隨到,而且聽聞老闆以前在酒店做廚師很不錯字[價格]餐牌上價格也很親民,兩個人吃下來也不貴
滴滴打卡新店賢燒吧燒烤店

[環境]

[菜品]

[服務]

[價格]
餐牌上價格也很親民,兩個人吃下來也不貴
2023-05-27
2023-05-03 130 瀏覽
元朗新開左一間好好味嘅蛋包飯,有室內同室外,價錢大眾化,我食咗個蛋包鰻魚飯$68蛋好滑,仲擺得好靚,鰻魚肉質彈口,一啲都唔會林,一食就知道係靚鰻魚,奶茶好香滑。唔講唔知原來個廚師之前酒店度做,唔怪得知咁好味。有個小插曲,話說Babyboss 又喺餐廳倒瀉嘢飲,店員不但無黑面,重幫我調位,重新俾個杯嘢新奶茶,成間舖都好有人情味,服務200分我會再嚟食㗎🫶🏻❤#HaileyBB #媽媽視角 #hkblogger #babyboss #hkbbblogger #hkbb #親子活動 #陪小孩玩好累 #陪小孩 #hkiger #阿媽好攰 #寶寶日常 #babygirl #happylife #enjaywithfamily #hkkidsmodel #hkbabygirl #學行寶寶👣 #新手媽咪 #新手爸媽 #hkmum #童年最緊要開心
元朗新開左一間好好味嘅蛋包飯,
有室內同室外,
價錢大眾化,
我食咗個蛋包鰻魚飯$68
蛋好滑,
仲擺得好靚,
鰻魚肉質彈口,
一啲都唔會林,
一食就知道係靚鰻魚,
奶茶好香滑。

唔講唔知原來個廚師之前酒店度做,
唔怪得知咁好味。

有個小插曲,
話說Babyboss 又喺餐廳倒瀉嘢飲,
店員不但無黑面,
重幫我調位,
重新俾個杯嘢新奶茶,
成間舖都好有人情味,
服務200分我會再嚟食㗎🫶🏻❤