2005-06-13 10 瀏覽
因為呢度睇到介紹呢間舖頭食平靚正,所以我同我朋友今日就特登走去試,我叫四隻鍋貼,一碗擔擔面,一碗擔擔面加豬紅,再叫三杯豆漿埋單都係四十四蚊咋!真係好抵食呀! 果隻鍋貼仲大到嚇親我呀!唔信你睇!真係好大隻架!而且咬落去肉汁仲必晒出!果兩碗面又好食又夠飽,我覺得值得一試
2005-06-11 2 瀏覽
我都係睇到呢道o甘多好既評分﹐所以決定去呢到試一試﹗雖然位置唔算太方便﹐但都算容易搵喇﹗無論係裝修﹐格局﹐店員..都會令你知道呢間係一間開左好耐既鋪頭喇﹗雖然D員工講野大大聲聲o甘﹐但反而覺得好親切wor﹗可能係鋪頭既環境喇~~~你總唔會係呢D老店想搵到5星級酒店既待遇吧﹗我地叫左菜肉雲吞﹐鍋貼﹐牛肉飽﹐蔥油餅同荳漿﹗D野真係好大碟~~價錢都好平﹗佢D餡料全部都殗得好有味﹐相信係D野食好味既原因吧﹗我覺得﹐將來一定會繼續去食佢呢到D好野﹗

我覺得﹐將來一定會繼續去食佢呢到D好野﹗
2005-06-09 4 瀏覽
29/05/2005 14:00星期日的中午,坐無虛席,印象中未見過咁多幫趁。店子雖簡陋,但出品有質素之餘仲誠意可加。邊度睇得出佢有誠意?好簡單,睇個價錢咪一清二楚囉......$10一碗擔擔麵,$13一碗菜肉雲吞麵,$6一碟雙拼小食,$3一杯荳漿,還有很多飽點......擔擔麵以菜甫麻醬為主,可惜無指明之下上左碗唔辣,減左少少擔擔麵原有之風味。麵質普通但麻醬非常香,配合爽口菜甫粒一流。菜菜雲吞大大隻,皮略厚但餡料新鮮,豬紅豬皮都屬普通之作。黎呢度食麵,除了填肚外,還可以感受一下懷舊的氣氛,從待者的年紀及裝修環境,推算這店最少也有三十年之歷史。
29/05/2005 14:00

星期日的中午,坐無虛席,印象中未見過咁多幫趁。
店子雖簡陋,但出品有質素之餘仲誠意可加。
菜菜雲吞大大隻,皮略厚但餡料新鮮,豬紅豬皮都屬普通之作。
2005-06-05 1 瀏覽
見到咁多好評,又經過呢頭,咁咪去試下囉蔥油餅果然好大塊,欣賞佢唔係油淋淋,又多芝麻,但唔欣賞佢太少蔥,令到成個餅唔似蔥油餅,似煎麵包而已豆漿又真係好有豆味wo,又滑,又甜度適中,so good~
見到咁多好評,又經過呢頭,咁咪去試下囉

豆漿又真係好有豆味wo,又滑,又甜度適中,so good~
2005-05-07 12 瀏覽
無意中見到"300大最多好評排名"竟然有呢間老字號,冇寫過食評的我都要"參與"下! 你地話嗰個伯伯多數都係整飽..窩貼..那邊,婆婆(伯伯個老婆)就送豆漿..收錢等等,仲有個仔喺樓面,家族生意! 食物真係十年如一...咁好味,價錢都冇加太多,雖然地方唔係太乾淨,但係係街坊生意,唔好太高要求啦.. 希望"貴記"可以繼續保存落去,因為呢d咁有舊式味道的小店已經買少見少嗱!
2005-04-18 5 瀏覽
係就係好食, 而且又平,婆婆又好人不過...地方污穢左D
係就係好食, 而且又平,婆婆又好人

不過...
地方污穢左D
2005-04-09 1 瀏覽
第一次梗係食招牌菜啦 我叫左擔擔麵 蔥油餅 荳漿擔擔麵 $10碗重想點 敢實力係真係有既 好鬼大碗呀 食到我呀 麵我覺得有d林 個人較喜歡爽口d既 最正都係個湯 真係好鬼好味 我飲晒 haha 好奇怪 吾知點解我食到d花生槳味/\/\蔥油餅 $5一塊pizze 你食過味 都吾知點做 敢鬼平敢大塊 點都抵啦 不過右真係幾香既荳漿 $3杯 真係吾知lee間野點經營..走果陣叫敢多人食窩貼 我都吾理有幾飽啦 死都整番隻3個大洋-.- d皮都吾係薄 好有粉團fell 舊肉都吾錯 幾有肉汁 今次真係平靚正 笑
第一次梗係食招牌菜啦 我叫左擔擔麵 蔥油餅 荳漿

荳漿 $3杯 真係吾知lee間野點經營..

2005-02-13 1 瀏覽
呢度d 野食真係好平,多數都係幾蚊碟,叫到成檯野都係幾十蚊,另外食物味道同質素都幾好,我最鍾意蔥油餅,大大塊又新鮮炸起又香都係6蚊咋!
2005-02-01 1 瀏覽
HK$3 個蔥油餅,一個就飽,不可不試。擔擔面非常特别,非試不可。家庭式管理,媽常鬧仔,但個仔似30多歲了,非常精彩。
HK$3 個蔥油餅,一個就飽,不可不試。
擔擔面非常特别,非試不可。
家庭式管理,媽常鬧仔,但個仔似30多歲了,非常精彩。
2005-01-30 1 瀏覽
細個由爸爸帶來吃,由細食到大。大個仔就自己試下去,一試再試。食物便宜,好吃和大份,不再重覆強調。想說的是請留意湯底,麵食湯底很重蘿蔔味,很鮮甜。當然吃陽春麵和麵便難以察覺。
2005-01-30 1 瀏覽
28/1同男友仔專登黎試下,之前去左附近既信興隆食砵仔糕(正),因為唔知有咩車去,so打左去問,聽電話個亞伯伯好nice,差唔多將所有可以去既途徑話哂俾我男友知,呢份長氣真係好搞笑,見我男友傾左咁耐,重以為係同d friend講電話tim^-^ 好喇,講下d野食先,2個人食左$35,食到好飽~有菜肉雲吞1碗(4大粒)$10;担担麵(小辣,但一d都唔辣,d菜甫好好食,下次要佢\多加菜甫)$10;窩貼$3(好熱好多汁,男友話好食)+花卷$3(好好食,煙煙韌韌咁);豆漿1杯$3(好濃豆味,唔會太甜);豆腐蘿蔔$6($6雙拼,單拼$4,蘿蔔好清甜,又腍又冇渣,but豆腐就<br />”老”左d喇)我一定一定會再去,下次要食豆沙包,饅頭...各位都試下ar,包你食過番陳味呀^-^<br />重有,個伯伯好nice,收$時問我地how much,我地話$35,佢\就收咁多,好信我地唔會呃佢\,呢份信任既感覺,試問有幾多間鋪可以感受倒ar,係咪??
2005-01-25 1 瀏覽
兩個人中午食左$62, 終於成日只食左呢一餐, 飽到傻左. 食左:蓉擔(大辣), $16牛腩麵, $13 窩貼x4, $12牛肉包x2, $6大餅, $3豆漿x4, $12食到成張檯滿晒, 好正!
蓉擔(大辣), $16
牛腩麵, $13
窩貼x4, $12
牛肉包x2, $6
大餅, $3
豆漿x4, $12

食到成張檯滿晒, 好正!

2005-01-16 12 瀏覽
最正係d 飽點~食左十幾年都係0甘正ar~口感煙韌~ 推介:花卷^^
最正係d 飽點~
食左十幾年都係0甘正ar~
口感煙韌~ 推介:花卷^^
2005-01-15 20 瀏覽
「十七....喂!再黎廿五......快d 收錢啦肥仔.....邊個叫豆漿窩貼.... 」請將以上對話提高聲量至最大最高,你就可以同我一樣感受那種香港情懷,帶你想起七、八十年代香港的那份拼搏精神,就是「樓下閂水喉呀...」的時代。因為早兩日去唔到食家小聚,所以今天中午,接完太座放工就行左過去呢度食當補番數。嘩!有冇睇錯呀,仲有三蚊杯豆漿?三蚊隻鍋貼?十蚊碗麵?係,我冇錯,可能是這裡跟咁多年來香港的通漲絕了緣,又或者老闆咁多年來都懶去拿起塊玻璃換餐牌......哈,對於我來講就好似發現新大陸一樣!叫左:擔擔麵—由花生菜譜製成的醬料算幾足,味道尚可,麵不算是十分彈牙,那當然還有更多其他食店可要有更好,但相信找不到是十蚊碗吧,以這樣的價錢來看,又覺得物超所值喎!菜肉雲吞麵—一共四隻雲吞,大大隻,皮薄餡料足,而湯就略為清淡了一點。窩貼—皮唔算太厚,可接受,裡頭的餡亦不算少,大大隻,收三皮,仲想點?豆腐魚蛋—沒有什麼等別,一般車仔檔咁上下,純粹用黎填飽個肚亦無妨。當然還有熱豆漿,豆味香濃,磨得滑溜。在這裡,沒有華麗的裝潢、沒有涼涼的冷氣、更沒有高級的服務態度,有的,就是那種真正的香港情懷,真正的

叫左:
當然還有熱豆漿,豆味香濃,磨得滑溜。

在這裡,沒有華麗的裝潢、沒有涼涼的冷氣、更沒有高級的服務態度,有的,就是那種真正的香港情懷,真正的港式拼搏精神!
2005-01-11 1 瀏覽
貴記出名大件夾抵食,擔擔麵0既醬好麻好夠味,菜肉雲吞都幾大粒0架,講到最入味,一定非蘿白,又腍又冇渣.仲要超平,加埋豆漿都唔洗廿蚊.