2024-01-03
出開旺角,見到呢間烤肉店新開,價錢又唔算貴就試吓!一上到去,第一個感覺係好靜淨,全部卡位,有空間感~周圍都有好多貓貓,愛貓之人一定要黎!本身諗住食二人套餐,但見到D小食又好吸引,最後都係決定散叫。我地叫咗「貓抓全明星拼盤」($308),有齊豬、牛、雞共六款!個人最推薦係「滕椒雞肉」同埋「蒜香五花腩」,前者既滕椒味好突出,雞肉唔會太鞋,好食呀!後者就夠爆蒜,超惹味!見到佢有好多小食,價錢唔貴就叫黎試吓!大!推!「荔枝蝦球」!本身以為係有荔枝肉或者荔枝味,原來係蝦球外面有一層紅色凹凸外皮,望落好似荔枝皮咁!呢個食落真係超!驚!喜!佢個外皮炸得好脆,入面個蝦球又好彈牙,唔單止有造型,食落更係有口感!最重要係一D都唔貴,只係$38就有5粒!食完咸食,又叫咗三個甜品,黎個happy ending~黑糖糍粑($28):黑糖味唔會死甜,上面仲有黃豆粉,炸到外脆內軟,超好食!冰粉($19):配料非常豐富,有山楂、酒釀、紅豆、花生等配料,好夾滑滑既冰粉!黑糖豆花($22):唔好睇佢細細碗好似好普通,估佢唔到個豆味好香濃!今餐真係食到好滿足,最鍾意係佢環境好乾淨企理,店員好貼心會主動埋黎幫你換烤板!值得一
食完咸食,又叫咗三個甜品,黎個happy ending~
今餐真係食到好滿足,最鍾意係佢環境好乾淨企理,店員好貼心會主動埋黎幫你換烤板!值得一讚係佢會有兩部電視播住烤肉教學,整個用餐體驗都好好!