2025-01-29
排隊:根本冇「排隊」可言,三個職員每個都有唔同講法,職員A:依家要等一個鐘(冇話係攞飛等還係點⋯⋯)職員B:排隊出邊等一等(出去之後都係唔知可以點⋯⋯)職員C:不用排隊,你哋搵到位就坐低,就會有人過來啦⋯⋯我哋入去,坐低,張臺完全冇人收,叫咗一個職員:「唔該您幫我哋執一執臺。」職員:「?哈?呢啲嘢唔係你哋嘅咩?咁邊個㗎?」跟住佢只不過拎走啲碟,冇抹臺⋯⋯我哋自己抹⋯⋯落單之後連杯水都冇,等咗一個鐘先有pizza,要提醒先有水,跟住再等半個鐘都冇雞翼,一問先知原來已經冇晒雞翼,職員都冇幫我哋落過單,但從頭到尾冇同我哋講過⋯⋯老細自己係度講「依家我哋得pizza。」一間冇服務冇人手嘢食普通嘅舖頭,仲要收加一,不合理到一個點!