📍 街坊小店螺片花膠雞煲+超長手工即炸魚皮今日同個朋友嚟咗呢間舖頭食,沙田石門街坊小店,好近地鐵站🚉方便就腳,滋補螺片花膠雞煲,雞湯嘅味道濃郁🐓,仲有爽口嘅螺片🐚,雞肉份量足又滑嫩,2人食超飽~花膠+螺片湯底鮮甜到好似飲湯咁,滋補感💯!🐟 手工四寶丸手打墨魚丸粒粒彈牙、蝦丸鮮甜爆燈✨ 黑墨丸香濃、鯪魚丸有魚香滿~🌊 脆鯇魚腩魚腩肥美無腥味!要小心骨刺~🐟💥 即炸爆芝紫菜響鈴芝士控必點‼️ 紫菜脆+湯汁濃,浸湯3秒半岩岩好~🧀芝士半溶狀態既時候食最正~🍯 蜂巢豆腐吸湯神器!孔洞鎖住雞湯精華,豆腐豆香濃郁~🤤🔥 手工即炸魚皮👉🏻 仲大過手掌既炸魚皮! 魚皮炸得金黃色,質地薄身又香脆~🥬 娃娃菜清甜解膩,煮軟後掛滿濃湯,完美平衡口感!‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘豐鍋雞煲 (京瑞廣場1期) 📍地址 :沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖🏰環境: 9//10🙇🏻‍♂服務: 9/10 💰價位: 中價⏰用餐時段: 晚餐‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘
📍 街坊小店螺片花膠雞煲+超長手工即炸魚皮

🐟 手工四寶丸

🌊 脆鯇魚腩
魚腩肥美無腥味!要小心骨刺~🐟

💥 即炸爆芝紫菜響鈴

🍯 蜂巢豆腐
吸湯神器!孔洞鎖住雞湯精華,豆腐豆香濃郁~🤤

🔥 手工即炸魚皮

🥬 娃娃菜
清甜解膩,煮軟後掛滿濃湯,完美平衡口感!

‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘
豐鍋雞煲 (京瑞廣場1期)
📍地址 :沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖
🏰環境: 9//10
🙇🏻‍♂服務: 9/10
💰價位: 中價
⏰用餐時段: 晚餐
‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘-‘
2025-05-06 3 瀏覽
香港石門的「豐鍋雞煲」以地道港式火鍋與雞煲聞名,是嗜辣愛鮮者的天堂。這次品嚐的麻辣雞煲(半隻,$178)堪稱招牌,店員貼心提醒辣度較一般餐廳高,建議小辣即可。雞件色澤油亮,入口滑嫩且完全吸收麻辣醬香,麻而不嗆,香料層次分明,尤其湯底濃郁,吃完雞肉後加湯打邊爐更是一絕。 **新鮮肥鵝腸**($102)處理得乾淨無腥味,涮煮後口感爽脆彈牙,搭配麻辣湯底更顯鮮香。 **白鱔片**雖未列於搜索結果,但參考餐廳對海鮮的處理水準(如美國桶蠔的肥美),推測其肉質應鮮嫩帶彈性,建議輕涮數秒以保留原味。 **草蝦**($88)個頭飽滿,蝦肉緊實鮮甜,與麻辣湯底碰撞出鹹香海味,涮煮時間控制得宜更顯完美。 配菜中,**娃娃菜**吸收湯汁精華,清甜中帶麻辣餘韻,平衡油膩感。 **即炸爆芝響鈴**($43)是必點亮點,外層酥脆,內裹半融芝士與紫菜,入口鹹香濃郁,無論直接食用或浸湯片刻皆令人驚豔。 環境方面,餐廳位於京瑞廣場,座位寬敞,晚餐時段常滿座,建議提早到訪。人均消費約$350,以食材品質與份量而言CP值不俗,尤其適合三五好友共享熱鬧鍋物體驗。若偏好滋補湯底,亦可嘗試椰子雞煲或花膠雞湯,展現另一番風味
香港石門的「豐鍋雞煲」以地道港式火鍋雞煲聞名,是嗜辣愛鮮者的天堂。這次品嚐的麻辣雞煲(半隻,$178)堪稱招牌,店員貼心提醒辣度較一般餐廳高,建議小辣即可。雞件色澤油亮,入口滑嫩且完全吸收麻辣醬香,麻而不嗆,香料層次分明,尤其湯底濃郁,吃完雞肉後加湯打邊爐更是一絕。

環境方面,餐廳位於京瑞廣場,座位寬敞,晚餐時段常滿座,建議提早到訪。人均消費約$350,以食材品質與份量而言CP值不俗,尤其適合三五好友共享熱鬧鍋物體驗。若偏好滋補湯底,亦可嘗試椰子雞煲或花膠雞湯,展現另一番風味。
2025-05-06
2025-05-05 10 瀏覽
一路都好鍾意食麻辣雞煲,咁啱經過見到呢間雞煲好多客人,咁就一於入去試吓啦,等咗一陣就到我哋啦。我哋叫咗麻辣雞煲嘅大辣,一上枱已經聞到好香,而且雞肉份量好多,煮咗一陣就食得啦。雞肉非常嫩滑,而且辣味好香,越食越開胃啊。食完雞煲之後就梗係加湯打邊爐啦,佢加嘅唔係清水,而係上湯,食落好似換咗個新嘅湯底咁。另外都非常推薦呢個手打丸,食落非常彈牙,而且蝦感覺好新鮮,唔使點豉油已經好好食。呢度好特別嘅係竟然仲有椰青飲,好少雞煲有椰青,多數都係可樂,估唔到雞煲同椰青咁夾,消暑之餘又解辣。

• 豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻)
  • 手打四寶丸
2025-04-28 57 瀏覽
石門好多嘢食,想食辣嘢所以揀咗間雞煲試下。六點幾去到唔係好多人,食到七點半左右幾乎滿座。🍽️豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻) $178見佢仲有椰子雞,不過今日好想食辣所以放棄咗!叫咗半隻雞,店員話呢度嘅辣度會比出面嘅辣少少,所以我哋嗌咗小辣。雞煲上枱已經可以即刻食,色澤好靚,炒得非常惹味。雞件幾滑而且入味,辣味亦啱啱好。食完雞件可以加湯打邊爐。🍽️十優狀丸 $108本身仲猶豫緊叫咩丸嘅我見到呢個十優狀丸咩都有啲非常開心!當中有黑松露墨魚丸、蝦丸、墨魚丸、黑墨丸、鯪魚丸,每款都係手打所以好彈牙~黑墨丸比普通墨魚丸更有鮮味,唔錯!🍽️餃餃陣 $88叫咗份餃子拼盤,有鮮蝦雲吞、魚皮餃、韭菜餃、麻辣雲吞。雲吞內有黑木耳,配上爽口嘅蝦好有口感。🍽️頂級雪花肥牛(小) $118雪花肥牛油脂均勻、厚度適中,肉質鮮嫩而唔油膩。🍽️即炸爆芝響鈴(3件) $43響鈴即叫即炸,上枱時香噴噴熱辣辣。響鈴入面包裹住芝士,放入湯鍋時見到芝士在內非常邪惡!響鈴嘅香氣加埋芝士嘅鹹香相當夾!仲叫咗份出前一丁($22)同紅薯粉($32),爭啲食唔唒!🍹藍蝶雪梨 $38賣相幾靚,雪梨味濃郁,非常適合食完辣嘢解辣飲用~下次想食雞煲會再去~~
豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻)

🍽️豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻) $178
食完雞件可以加湯打邊爐。
🍽️十優狀丸 $108
餃餃陣
🍽️餃餃陣 $88
頂級雪花肥牛(小)
🍽️頂級雪花肥牛(小) $118
雪花肥牛油脂均勻、厚度適中,肉質鮮嫩而唔油膩。
即炸爆芝響鈴(3件)
🍽️即炸爆芝響鈴(3件) $43
仲叫咗份出前一丁($22)同紅薯粉($32),爭啲食唔唒!
藍蝶雪梨

🍹藍蝶雪梨 $38
賣相幾靚,雪梨味濃郁,非常適合食完辣嘢解辣飲用~
紅薯粉

下次想食雞煲會再去~~
豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻)
餃餃陣
頂級雪花肥牛(小)
即炸爆芝響鈴(3件)
藍蝶雪梨
紅薯粉
2025-04-24 11 瀏覽
豐鍋雞煲天氣真係好反常,明明都四月啦,都仲係忽冷忽熱搞到一凍仲係好想打邊爐✨椰子雞煲 $198店員係我地面前落左個椰青落去再教我地將椰青入面新鮮椰子肉放入去做湯底湯入面仲有紅棗、杞子、竹笙,感覺好補湯好鮮甜,雞肉鮮嫩多汁✨美國桶蠔$178上枱見到好大隻蠔呀!分左成三啖食,食落淡淡蠔肉,鮮甜肥美✨頂級雪花肥牛$118入口好重牛味,牛脂肪恰到好處,成口都係牛味,正!✨草蝦$88✨出前一丁$18✨油麥菜$36✨Zero $16
豐鍋雞煲
天氣真係好反常,明明都四月啦,都仲係忽冷忽熱
搞到一凍仲係好想打邊爐

✨椰子雞煲 $198
店員係我地面前落左個椰青落去

✨美國桶蠔$178
上枱見到好大隻蠔呀!
分左成三啖食,食落淡淡蠔肉,鮮甜肥美

✨頂級雪花肥牛$118
入口好重牛味,
牛脂肪恰到好處,成口都係牛味,正!

✨草蝦$88
✨出前一丁$18
✨油麥菜$36
✨Zero $16

2025-04-22 13 瀏覽
朋友呢排好大壓力諗住同佢嚟個Chill d 日既lunch 佢話想食雞煲因為食完個雞之後仲可以烚吓烚吓,將壓力變為食量佢又唔想食連鎖店所以就搵咗呢一間啦我哋叫左招牌麻辣雞煲,半隻BB辣。雞煲味道濃郁,都幾多件雞。食哂d雞之後,識食一定要趁未落湯前,將豬皮、牛柏葉同水魷放入雞煲煮,咁就勁入味。我哋仲叫左頂級安格斯牛小排,肥瘦均勻,牛花好靚,淨係碟牛都100分。食落口好有牛味,但又唔會太肥膩。餃餃陣都出色,有四款不同嘅餃子。最尾加埋出前一丁,吸晒湯嘅精華。
朋友呢排好大壓力
諗住同佢嚟個Chill d 日既lunch
佢話想食雞煲
因為食完個雞之後仲可以烚吓烚吓,將壓力變為食量
佢又唔想食連鎖店
所以就搵咗呢一間啦

• 頂級安格斯牛小排
2025-04-20 2 瀏覽
#🐒😋平時湊完 #👶🏻👶🏻 係沙田附近都唔知食咩好今次就搭一搭去 #石門 食呢間 #豐鍋叫咗個 #胡椒豬肚鍋 嚟烚吓烚吓── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──ʚ #頂級安格斯牛小排ɞ肥瘦好均勻 咬落去有肉味同幾稔ʚ #自創爆芝響鈴ɞ呢個 #十級推介 超多芝士而且即叫即炸 浸一秒湯 好好食ʚ #野生竹笙 ɞ打邊爐必叫 索哂啲湯一流ʚ #新鮮肥鵝腸ɞ真係每一條都又肥又大條食落都好爽口 ʚ #蜂巢豆腐 ɞ平時食開啲蜂巢豆腐都係一小磚咁呢到竟然係一條條咁食一樣索哂湯 同埋比起出面個啲滑小小── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
#🐒😋

呢到竟然係一條條咁食
一樣索哂湯 同埋比起出面個啲滑小小

── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
2025-04-15 14 瀏覽
今日過嚟石門呢邊食嘢,轉角位見到呢間火鍋店好多客所以就入咗去試吓。發現食物屬上質!幾時都話你想睇吓間餐廳值唔值得試就要睇吓人流!最能反映事實!雞煲做得非常之出色,佢個香料味做得好足,雞件本身肉質其實唔會話係啲好梅嘅雞。非常之惹味,湯底用嚟打邊爐真係食得好滿足。打邊爐其他配料脆肉鯇鯇魚係新鮮嘅,肉質非常之爽脆,而且佢係厚切!更加有口感!手打墨魚滑,非常之爽口彈牙!不得不提嘅係佢嘅肥牛真係非常之好食,佢唔係切得好薄,但係有入口即溶嘅感覺,而且牛嘅香味非常之濃郁,個人認為係必點!
2025-04-15 15 瀏覽
位於石門的豐鍋雞煲,一向以滋補雞煲聞名,這次當然要試試他們的「滋潤椰子雞煲」,還額外挑選了幾款自家制和高質食材,一場來到,當然要好好享受!湯底:椰香撲鼻,清甜滋潤 先講湯底,椰子清香瀰漫,未落料已經聞到陣陣甘甜味。入口溫潤而不膩,喝一口感覺整個人都被暖意包圍。這湯底不單純只是椰子水,還帶點雞湯的醇厚,融合得恰到好處。拿來煮雞煲,啖啖都是鮮甜精華,涮肉涮海鮮更能帶出食材的原味。主角:嫩滑雞肉,吸收精華雞肉是半隻走地雞,原味未經調味,輕輕放入滾燙的椰子湯裡浸煮,一轉眼雞皮已經變得微微透亮,肉質嫩滑多汁,輕輕一咬,雞香混合著椰子湯的甜美,鮮味爆發!每一口都吃得到雞的原始鮮味,口感啖啖肉厚卻不柴,剛剛好。配料:肉嫩魚鮮,樣樣精彩除了雞肉,這餐還試了幾款配料,全部都是未經處理的原味食材,放入雞煲煮出最真實的風味:- 麻辣雲吞:皮薄餡香,吸滿湯底後更添鮮味,麻辣味不會過強,跟椰子雞湯底竟然出奇地合拍。- 美國桶蠔:豐滿肥美,放入滾湯稍微燙熟,一口咬開,海水的鮮甜和椰子湯的甘香交織,鮮味濃郁得叫人驚喜。- 牛柳粒:肉質細嫩,帶點肉汁,煮熟後香味更突出,配著湯底一起吃,口感溫潤而不油膩。- 脆肉鯇魚腩

湯底:椰香撲鼻,清甜滋潤

主角:嫩滑雞肉,吸收精華

配料:肉嫩魚鮮,樣樣精彩
- 脆肉鯇魚腩:魚肉爽口彈牙,稍微燙熟後仍保留微微的鮮嫩,魚腩位帶點膠質,入口滑溜,吸收湯底後更覺甘甜。

總結:一場滋潤又鮮味的雞煲體驗
這次的滋潤椰子雞煲確實令人回味。湯底夠清甜,雞肉鮮嫩,配料各有千秋,互相襯托出食材的原始風味,沒有過多調味,但每一口都充滿驚喜。這樣的一鍋暖湯,確實是一場味蕾的享受,也是一場身心的滋補。來這裡吃雞煲,不僅是美食之旅,更像是一場溫暖的養生之旅,簡單純粹,卻能帶來最滿足的味道!

用餐優惠
試食活動
2025-04-15 21 瀏覽
睇完戲之後想找些食。但一個人不知道可以食什麼。呢排股市樓市暢旺。搵間貴小小有氣氛餐廳。獎勵下自己個胃。### 螺片花膠雞煲螺片花膠雞煲是一道極具滋補效果的湯品,將花膠的滑嫩與雞肉的鮮美完美結合。花膠富含膠原蛋白,經過長時間的燉煮,與雞肉的鮮香相互融合,湯底濃郁而清甜。螺片的加入更是為這道菜增添了海鮮的鮮味,讓整個煲仔的風味層次更加豐富。每一口都能感受到食材的精華,特別適合在寒冷的天氣中享用,讓人倍感溫暖與滿足。### 新鮮鱔片新鮮鱔片是一道極具鮮味的海鮮料理,鱔魚肉質滑嫩,口感極佳。通常以清蒸或快炒的方式呈現,能夠最大程度地保留鱔魚的鮮美。搭配上簡單的調味,如蒜蓉或醬油,讓鱔魚的鮮味得以充分展現。這道菜的獨特之處在於其清淡卻不失風味,適合搭配白飯,讓人感受到海洋的氣息。### 新鮮草蝦新鮮草蝦的肉質鮮甜,口感彈牙,無論是清蒸、煮湯還是炒菜,都能展現其獨特的風味。草蝦的殼薄肉厚,經過簡單的烹調,能夠保留其鮮美的味道。搭配上蒜蓉或辣椒,讓整道菜品更加香辣可口。每一口都能感受到海鮮的鮮甜,讓人忍不住想要再來一份。### 手打鮮蝦滑手打鮮蝦滑是一道極具工藝的海鮮料理,將新鮮的蝦仁剁成滑嫩的蝦滑
睇完戲之後想找些食。但一個人不知道可以食什麼。
呢排股市樓市暢旺。搵間貴小小有氣氛餐廳。獎勵下自己個胃。

### 螺片花膠雞煲

### 新鮮鱔片

### 新鮮草蝦

### 手打鮮蝦滑

手打鮮蝦滑是一道極具工藝的海鮮料理,將新鮮的蝦仁剁成滑嫩的蝦滑,口感彈牙,鮮香四溢。這道菜通常用於火鍋或湯品中,能夠吸收湯底的精華,讓每一口都充滿了海鮮的鮮味。手打的工藝讓蝦滑的口感更加細膩,搭配上各種配料,讓整道菜品的風味更加豐富。

### 冰凍椰青

冰凍椰青是一道清爽的飲品,椰青的清甜與冰涼的口感讓人倍感舒適。椰青水富含電解質,能夠有效解渴,特別適合在炎熱的夏天享用。椰肉的口感滑嫩,搭配椰水的清甜,讓人感受到熱帶的風情。這道飲品不僅能解渴,還能為整個用餐增添一絲清新感。

豐鍋雞煲 (京瑞廣場1期) (沙田)
沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖
2025-03-09
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
2025-04-10 79 瀏覽
🌟🍴 【石門 • 豐鍋雞煲】 🍴🌟 📍 (京瑞廣場1期)石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹 豐鍋招牌麻辣雞煲 十優狀丸 極品本地手切牛頸脊 油麥菜大檸檬可樂 ZERO豐鍋招牌麻辣雞煲 🍗🌶️ - 麻辣夠勁,雞肉嫩滑入味,辣得過癮又不會太燥,超開胃! 十優狀丸 🥟✨ - 彈牙多汁,每一咬都滿滿幸福感,造型可愛,吃起來更帶感! 極品本地手切牛頸脊 🥩👌 - 肉質鮮嫩,手切厚薄剛好,咬下去那份滿足感爆棚! 油麥菜 🥬💚 - 清爽脆口,簡單炒一炒就超香,解膩一流! 大檸檬可樂 ZERO 🍋🥤 - 酸甜清新,無糖超解渴,搭配麻辣簡直絕配! 🍙🥤 餐廳評分🥤🍙 🔥 餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥 ⛄ 服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄ 🍾 食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾 🎟️ 性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️ 💰 消費:HKD 660✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
🌟🍴 【石門 • 豐鍋雞煲】 🍴🌟
📍 (京瑞廣場1期)
石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖
🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹

豐鍋招牌麻辣雞煲
極品本地手切牛頸脊
油麥菜
大檸檬可樂
ZERO

油麥菜 🥬💚 - 清爽脆口,簡單炒一炒就超香,解膩一流!

🍙🥤 餐廳評分🥤🍙
🔥 餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
⛄ 服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
🍾 食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
🎟️ 性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️
💰 消費:HKD 660

✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
2025-04-08 105 瀏覽
石門有一間雞煲打邊爐好值得推介😆我哋叫咗滋潤椰子雞煲,雞半隻,一個椰子分開上,之後俾佢滾一滾,碌嘅時間唔好太長,店員會幫你控制住,啲雞非常嫩滑,一啲都唔韌,而且陣陣椰子香🫶🏻🫶🏻另外有美國桶蠔,每一隻都極大隻,而且份量都唔少㗎,愛蠔者千祈唔好錯過😊😉另外叫咗個頂級雪花肥牛,雖然係細份,但份量都唔少,價錢只係$118 ,你睇吓啲花紋都睇得出係靚牛❤️最最推介,應該好多人會忽略咗,就係呢一間有其他火鍋店食唔到嘅麻辣雲吞,真係值得為咗佢再返嚟呢間店,辣得好惹味,鍾意食雲吞嘅不妨嚟試吓🙌🏻🙌🏻@richpotsm
石門有一間雞煲打邊爐好值得推介😆

@richpotsm
2025-04-03 230 瀏覽
今日去咗食豐鍋雞煲,試咗佢哋個招牌麻辣雞煲,真係辣到好正🌶️🔥 首先,就係呢個「豐鍋招牌麻辣雞煲 – 小辣」🐔🔥!一上枱,香噴噴嘅麻辣香味撲鼻而來,真係令人食慾大增!🤤 雞肉炆得入味,辣味十足,真係好惹味!😋 雖然叫咗小辣,但係對我嚟講都幾辣下!🌶️ 不過真係好過癮!食完雞煲之後,我哋就開始打邊爐啦!🍲 我哋叫咗「台灣貢丸」🍡、「頂級雪花肥牛」🥩、「土豆片」🥔同埋「順德撈魚皮」🐟。台灣貢丸🍡彈牙爽口,雪花肥牛🥩油脂分佈均勻,肉質鮮嫩,淥一淥就食得!😋 土豆片🥔吸收晒湯底嘅精華,口感粉糯!順德撈魚皮🐟就酸酸辣辣,非常開胃!飲品方面,我叫咗杯「水蜜桃梳打」🍑🍹。水蜜桃梳打🍑🍹酸酸甜甜,非常解渴!👍🏻

土豆片🥔吸收晒湯底嘅精華,口感粉糯!
順德撈魚皮🐟就酸酸辣辣,非常開胃!

2025-03-31 274 瀏覽
石門雞煲係朋友力推嘅聚腳好餐廳,話係石門一帶最出名嘅雞煲之一,今次我哋試咗走辣雞煲~雞煲本身夠惹味,雞件煮到啲汁完全入晒味。走辣版味道偏甜香,蒜香好突出雞煲嘅底汁用嚟撈料真係一流,食到尾仲可以加清湯繼續煮~水魷魚啖啖爽脆,吸晒汁嘅魷魚口感真係讚!不過要注意火候,唔好煮得過火變韌~另外,四寶丸(黑墨魚丸、墨魚丸、鯪魚丸、蝦丸)係丸類嘅大集合,每款丸都有佢嘅特色,但我個人最鍾意黑墨魚丸,咬落去啲墨魚味超香濃,口感彈牙,而鯪魚丸口感比較綿密,最重要係無細骨,老少都啱食!枝竹係雞煲嘅經典配料之一,煮到吸晒雞煲嘅精華,個汁滲晒入去,超滿足~芝士紫菜響鈴絕對係今次嘅亮點!響鈴炸得脆卜卜,個人偏好浸2秒,咬開入面嘅芝士配埋紫菜,口感好豐富,呢個真係必點!鴨血食落好滑,冇腥味,建議可以自己篤幾個洞慢慢等佢入味~最後仲點咗牛頸脊,牛肉質感好嫩滑,色澤新鮮,仲帶少少脂肪香,細份都已經夠食,啱晒鍾意食肉嘅朋友,幾出色~

鴨血食落好滑,冇腥味,建議可以自己篤幾個洞慢慢等佢入味~

2025-03-23 339 瀏覽
石門驚喜花雕藥膳雞煲😳😛今日經過石門,意外發現呢個雞煲呢間雞煲,試左佢地嘅花雕藥膳雞煲🤤藥膳味同花雕味濃得來又唔會太膩,食落去真係好養生,令人食過返尋味。雞肉煮得剛好,鮮嫩多汁,重點係食完唔口渴😛😛除此之外,佢哋嘅本地手切牛頸脊肉肉質鮮嫩,份量足料,食落去每一口都好滿足。而且,滋潤養生三寶都好正,有魚肚、花膠同竹笙,吸咗湯之後更加美味,真係唔可以錯過!🤩再加埋新鮮嘅雜菇菌同唐生菜,整個雞煲更加豐富,口感一流。最後,配上一杯德國手工麥啤,簡直係一流,飲落去又爽口又解膩😛下次經過石門一定會再幫襯🤩
石門驚喜花雕藥膳雞煲😳😛

下次經過石門一定會再幫襯🤩