2020-01-27 50 瀏覽
之前去豐鍋食雞煲時見到下面果層同集團有間新的涮涮鍋shabu shabu....所以就約埋朋友又來試新野價錢仲好抵食。百幾蚊起有交易,牛牛放題。。。牛牛正花幾靚。而且唔會係果d平價超多肥膏果d...良心店,唔怪得吸引到咁多人來食醬料放題有蒜蓉同辣椒我就夠仲有最正movenpick雪糕簡直係10 個like點解可以咁正一定會常常來幫襯最好都係預早book定位。因為真係太抵食。如果唔係walk in的話可能等得比較耐

醬料放題
有蒜蓉同辣椒我就夠

仲有最正movenpick雪糕
簡直係10 個like
點解可以咁正
一定會常常來幫襯

2020-01-24 53 瀏覽
年廿九,好多餐廳都已經收爐,同班同事放lunch,無咩選擇就試下新野,首先門口個侍應無反應,講咗3次人數都聽唔到,完全無反應😷,set lunch都算貴,一行4人,4位都分別叫左豬🐷 一陣尿壓味,食左2塊真係頂唔順,唯有齋食白飯再用麵豉湯撈飯.飯又濕.一個字<差>.普通一間樓下茶餐廳都唔會咁差😑😑😑 唔 正視下,就等執笠
2020-01-24 50 瀏覽
今晚去咗石門食豐鍋任食牛肉豬肉涮涮鍋放題😋😋😋睇吓個menu 我地order jor 米國Prime特選牛肉、黑豚肉放題套餐每位$228😍湯底方面Order 咗美人豆乳鍋+ 濃厚豚骨鍋🤗米國Prime 特選牛肉😋果然係唔同啲牛肉好淋一啲都唔UN 仲好有牛味tim岩哂我呢個牛魔王😆😆😆黑豚肉肉質夠滑好味😋自助式蔬菜區任你自己食幾多攞幾多、唔好只食肉夠哂健康啦🤪🤪🤪雪櫃飲品任你攞👍Movenpick 雪糕櫃食多兩杯都值回票價😆😆😆
今晚去咗石門食豐鍋任食牛肉豬肉涮涮鍋放題😋😋😋

湯底方面Order 咗
美人豆乳鍋+ 濃厚豚骨鍋🤗

米國Prime 特選牛肉😋

黑豚肉
肉質夠滑好味😋

自助式蔬菜區
任你自己食幾多攞幾多、唔好只食肉夠哂健康啦🤪🤪🤪
雪櫃飲品任你攞👍
Movenpick 雪糕櫃
食多兩杯都值回票價😆😆😆
2020-01-24 52 瀏覽
石門新開咗間涮涮鍋,今日買野路過,不過晏晝就冇涮涮鍋食😞 不過見個 Lunch Set 都唔錯,所以決定試下先😬以日本菜黎講 Lunch Set 個價錢都不錯👍🏻 我同表姐分別叫咗刺身定食和海幸丼🍣刺身定食個擺盤都好靚,估唔到石門都有呢個水準😍刺身定食和海幸丼材料差不多,都幾鮮甜,仲配咗麵豉湯,沙律同茶蒸蛋♥️茶蒸蛋熱辣辣,蛋都整得好滑好香🍳 2個刺身飯定食埋單都係$266 咋,下次真係要晚餐黎試下佢既涮涮鍋🥘

以日本菜黎講 Lunch Set 個價錢都不錯👍🏻
我同表姐分別叫咗刺身定食和海幸丼🍣

刺身定食個擺盤都好靚,估唔到石門都有呢個水準😍

茶蒸蛋熱辣辣,蛋都整得好滑好香🍳

2020-01-13
5 分鐘 (堂食)
  • 刺身定食
  • 海幸丼
2020-01-20 43 瀏覽
豐鍋除雞煲出名,發現新開咗shabu shabu在石門,牛肉.豚肉無限量refill, 仲有好多款式蔬果肉類自助任添,包埋正糕飲品同糖水,樣樣都想食,一次過滿足哂我,重點係每樣款式都新鮮,環境乾淨清新,好有日式氣氛👍🏻
2020-01-19
嚟咗沙田最集中食肆嘅地方, 見到豐鍋在地舖新開咗任食Shabu Shabu, 有不同口味嘅湯底同配料,多款唔同質數嘅牛.豬 , 今次揀咗二百幾蚊嘅質數,牛好鮮味,飲品任飲,又有Movenpick雪糕同糖水,蔬果類都比較特別,一般出面打邊爐好少有冰菜.羽衣甘藍,呢兩樣都係我好喜愛嘅菜😋價錢豐儉由人,平平地食又有,想食好d食豪d, 又可以揀最高質數的。環境好日式,好乾淨舒服,而且我地兩個人一人一鍋揀自己喜愛嘅湯底,又唔怕交叉感染👍🏻食物有質數係最緊要😋
嚟咗沙田最集中食肆嘅地方[石門], 見到豐鍋在地舖新開咗任食Shabu Shabu, 有不同口味嘅湯底同配料,多款唔同質數嘅牛.豬 , 今次揀咗二百幾蚊嘅質數,牛好鮮味,飲品任飲,又有Movenpick雪糕同糖水,蔬果類都比較特別,一般出面打邊爐好少有冰菜.羽衣甘藍,呢兩樣都係我好喜愛嘅菜😋
2020-01-20
2020-01-20 901 瀏覽
今日提早收工,唔使返公司。喺附近食埋野先返屋企, 5:30pm就去搵嘢食啦。見到寫住七點前離座減$30就快快手快快腳入咗去。Prime特選牛肉和黑豚肉放題$228 因早得平,哈哈哈,即係$200都唔使!北海道昆布鍋清淡中帶涼風嘅感覺,因為有昆布。湯底完全唔會咸,可以令到每一樣食材都發揮得自己原有嘅味道。美肌豆乳鍋好啱女仔食,有豐富嘅豆乳香,香中唔會好似外面有啲地方一味食到甜味。出去拎啲豆腐同多啲冬菇就加好味,哈!牛肉話明特選,肉質不錯和牛肉夠紅潤!黑豚肉都肥沃分明,好快熟透可以食。一人一鍋嘅好處係自己揀自己鍾意食嘅嘢同埋可以自己控制加熱速度!丸、雞肉、茶、蛋等等。雞肉同烏冬最最最最好食,雞肉勁新鮮同大件!雞腿肉正正子!烏冬係有彈牙大大件,有肚位都想食多幾個!芝士小籠包係有魚蛋既外形彈,內部係流心芝士!菜勁多類。由常見既菜類,到羽衣甘藍同埋冰菜都有!必食!火鍋少見!爽爽爽,汁芝麻醬真好味!飲品汽水、菜同酒都有。黑啤酒都有!最後唔可以漏咗雪糕嘅角落,糖果同埋紫薯糖水!對於火鍋店來講,依度嘅嘢食全部都唔會過咸過淡,啱啱好!

北海道昆布鍋

美肌豆乳鍋

烏冬係有彈牙大大件,有肚位都想食多幾個!

芝士小籠包係有魚蛋既外形彈,內部係流心芝士!

飲品汽水、菜同酒都有。黑啤酒都有!

• 烏冬
  • 雞肉
2020-01-19 92 瀏覽
食係人生不可缺少的一個環節,最近比我留意到石門開左間火鍋放題“豐鍋”~佢係一人一鍋既火鍋放題,所以可各自揀鐘意既湯底~有6款湯底可以揀,分別係豐味麻辣鍋、美肌豆乳鍋、野菌蕃茄鍋、豐味醬油鍋、北海道昆布鍋和日式豚肉鍋~係門口見到個餐牌都覺得幾吸引,星期一至四7點前埋單或9:30pm入座,每位減30,見到呢句,真係太引人犯罪了🤤最後我地都係入左去食,揀左美人豆乳鍋同豐味醬油鍋~米國Prime特選牛肉 黑豚肉放題套餐成人$228 小童$128放題時間為90分鐘~呢到環境都唔錯,坐得舒服~飲品中,我最愛既就係柚子蜜清新既柚子香再加上甜甜既蜜糖,簡直係完美既配搭自取火鍋配料有丸類、菇類、玉米芯、午餐肉、冰菜、芝士腸、蘿蔔和烏冬等等。。而牛肉和豚肉食完要加的就直接同店員講便可~牛肉同豚肉都好滑,我本人較喜歡牛肉多一點豐味醬油鍋呵呵,我既火鍋面世了☺️🤘,這湯底不咸也不甜,味道適中,但有點美中不足的,就是欠粒雞蛋🥚~甜品有Movenpick雪糕,仲有軟糖同糖水
食係人生不可缺少的一個環節,
最近比我留意到石門開左間火鍋放題“豐鍋”~

佢係一人一鍋既火鍋放題
所以可各自揀鐘意既湯底
~

有6款湯底可以揀,分別係豐味麻辣鍋、
美肌豆乳鍋、野菌蕃茄鍋、豐味醬油鍋、
北海道昆布鍋和日式豚肉鍋~

係門口見到個餐牌都覺得幾吸引,
星期一至四7點前埋單或9:30pm入座,
每位減30,見到呢句,真係太引人犯罪了🤤

最後我地都係入左去食,
揀左美人豆乳鍋同豐味醬油鍋~

米國Prime特選牛肉
黑豚肉放題套餐
成人$228
小童$128
放題時間為90分鐘~

呢到環境都唔錯,坐得舒服~

飲品中,我最愛既就係柚子蜜
清新既柚子香再加上甜甜既蜜糖,
簡直係完美既配搭

自取火鍋配料

而牛肉和豚肉食完要加的就直接同店員講便可~

牛肉同豚肉都好滑

我本人較喜歡牛肉多一點

豐味醬油鍋

呵呵,我既火鍋面世了☺️🤘,
這湯底不咸也不甜,味道適中,
但有點美中不足的,
就是欠粒雞蛋🥚~

甜品有Movenpick
雪糕,
仲有軟糖同糖水

2020-01-18 35 瀏覽
今日工作關係嚟左石門, 同同事去左位於京瑞廣場一期地下既 食lunch餐廳雖然主打日式涮涮鍋, 但平日(一至五) lunchtime時段應該是配合附近既上班族, 所以只有日式定食啊😅餐廳坐位闊落, 亦有提供籃仔比客人放袋, 貼心🥰午市定食非常豐富, 包括前菜沙律、茶碗蒸、麵豉湯、🍵日本綠茶前菜沙律新鮮沙律菜配上開胃醬汁, 唔錯👍🏾麵豉湯麵豉湯絕不馬虎, 材料豐富🥚茶碗蒸又香又滑, 正銀鳕魚西京燒定食 ($168)經典日式料理之中,其中一樣我比較喜愛既料理一定係銀鳕魚西京燒, 啖啖魚肉加上creamy口感, 實在太好食了🤤呢度既銀鳕魚西京燒冇令我失望, 燒得岩岩好, 外脆內juicy, 正👍🏾鰻魚重定食 ($118)同事點既鰻魚重定食都唔錯, 大大塊軟身入味既鰻魚, 性價比高👍🏾
今日工作關係嚟左石門, 同同事去左位於京瑞廣場一期地下既 [豐鍋日式涮涮鍋] 食lunch

餐廳坐位闊落, 亦有提供籃仔比客人放袋, 貼心🥰

前菜沙律

新鮮沙律菜配上開胃醬汁, 唔錯👍🏾

麵豉湯

麵豉湯絕不馬虎, 材料豐富

🥚茶碗蒸

又香又滑, 正

銀鳕魚西京燒定食 ($168)

鰻魚重定食 ($118)

2020-01-14 80 瀏覽
聽友人說馬鐵石門站的豐鍋剛開業不久,人潮湧湧,像是很吸引。 今天專登跑去試了米國PRIME特選牛肉和黑豚肉放題套餐。潮流興一人一窩,衛生乾淨,各有所好。 湯底共有六款選擇,有辣有唔辣,適隨尊意。牛肉是特選的,大大片,有牛味,不是陳年冰鮮那種。黑豚肉也好味、肉汁豐富、煙韌好味!汽水果汁飲料有很多很多選擇。至於火鍋配料,數下數下有數十款,還包括主食及青口。蔬菜款式也非常多,包括冰菜和羽衣甘藍兩種較為少見的。食到飽飽後還有Movenpick雪糕任吃,真抵食!

牛肉是特選的,大大片,有牛味,不是陳年冰鮮那種。

黑豚肉也好味、肉汁豐富、煙韌好味!

汽水果汁飲料有很多很多選擇。

至於火鍋配料,數下數下有數十款,還包括主食及青口。

蔬菜款式也非常多,包括冰菜和羽衣甘藍兩種較為少見的。

食到飽飽後還有Movenpick雪糕任吃,真抵食!
2020-01-09 933 瀏覽
位於沙田石門京瑞廣場一期地下G07號舖的豐鍋日式涮涮鍋,主打日式火鍋放題。餐廳限時90分鐘,有60分鐘的時間拿取食物。最遲的入座時間為晚上十時,算是石門區內較為晚關門的餐廳。選了米國Prime特選牛肉·黑豚肉放題套餐,鍋底則選了美肌豆乳鍋和北海道昆布鍋。湯底還未到,可以先去拿火鍋配料。每個食客會有一個長方形小盤子,可按需要夾取食材。有蔬菜、各類丸等等,另外有即食麵及烏冬。各類食材的質素也不錯,個人頗愛吃粟米,味道香甜。可以在拿火鍋配料的位置,調配醬汁,有日式鼓油、麻醬、日式醋、蒜蓉、辣椒等。湯底是一人一鍋的,可以自己選擇最適合的湯底,電磁爐感應良好。只是略嫌桌面的位置有少許狹窄,擺放配料的位置只是剛剛好。飲品也是免費任飲的,除了有較為常見的罐裝百事可樂、七喜,還有迷你支裝道地茶,這款無糖的選擇較為健康。今次選的米國Prime特選牛肉味道不錯,厚薄適中,頗有牛肉味而又不會太韌。另外,黑豚肉的味道也不錯。兩款肉也是可以無限追加,店員的服務態度尚算快速。甜品則有Movenpick雪糕,有巧克力、香草和士多啤梨口味。另外也有六部色彩繽紛的軟糖機,小朋友看到一定相當興奮。

另外也有六部色彩繽紛的軟糖機,小朋友看到一定相當興奮。

2020-01-07
8 分鐘 (堂食)
$250 (宵夜)
  • 米國Prime特選牛肉
2020-01-08 142 瀏覽
今天來到石門逛街兼食飯, 走進一間日式涮涮鍋店,地址如下:沙田石門安群街3號京瑞廣場一期地下G07號鋪餐牌非常簡潔,有選擇困難症的人都不用怕,有6個套餐可以選擇,店員推介以下這個套餐米國-PRIME 特選牛肉和黑豚肉放題套餐除了這個套餐的特選牛肉和黑豚肉任食之外, 飲品亦有多款選擇可以任飲,配菜方面,有青口、多款菜、金菇、粟米、蟹柳、蕃茄、應有盡有不能盡錄。還有醬料自助吧枱。最後還有甜品雪糕🍦牛肉和黑豚肉,肉質非常新鮮。環境方面,燈光不錯,有卡位、亦有兩人座位,還有,店員亦很有禮貌。
今天來到石門逛街兼食飯, 走進一間日式涮涮鍋店,地址如下:

沙田石門安群街3號京瑞廣場一期地下G07號鋪

米國-PRIME 特選牛肉和黑豚肉放題套餐

最後還有甜品雪糕🍦

牛肉和黑豚肉,肉質非常新鮮。

再次來到石門新開的豐鍋日式刷刷鍋,自從上次來食過真係試過翻尋味,一人一鍋呢個概念真係好好,減少流感傳染。而且還能選擇自己喜歡的湯底,我這次挑了美肌豆腐鍋,朋友挑了北海道昆布鍋,等鍋上桌的時候,我們就去自助選擇了喜歡的配菜和搭配醬料。有很多新鮮又喜歡的菜等著我們,我最喜歡這裡的冰菜和萵筍,真的十分新鮮而且乾淨,這裡的食物都十分乾淨,無論擺設還是吃起來都覺得是一家用心經營的火鍋店。還有這裡出名的牛肉和豬肉都是任食,不夠再點的,我們都吃了好多碟,好好吃啊。飲料自助,甜品自助,吃得我們飽飽的,下次又會再來。
2020-01-02
10 分鐘 (堂食)
2020-01-04 1483 瀏覽
有幾種套餐選擇,都不外乎係咩牛肉套餐,我選了$188加一的套餐。呢度係一人一鍋,我選了日式醬油,即係甜豉油。🔅肉品有牛肉同豚肉,向侍應落order,兩款肉都好新鮮好好食,牛肉以牛展部位,所以牛肉好有彈性,豚肉都係好出色,肉的色澤都係部新鮮,沒有解凍完再雪番的擺情況。🔅自助區(分甜品及火鍋配料)火鍋配料有平時火鍋都會有的蔬菜,如番茄、羅白、金菇、萵筍、冬瓜、生菜、羅白;最特別嘅係竟然有冰菜,第一次火鍋見到,菜上有結晶,就如冰晶,非常漂亮,用黎火鍋又幾得意。另外有午餐肉、青口,蟹柳,不同丸類可供選擇。甜品區有綠豆沙糖水,糖果Bar及任食Movenpack 雪糕🍦😅😍🔅乾淨度有樣野吾可以吾提,呢間火鍋🍲超級乾淨,地方光猛,枱面冇油淋淋的痕跡,盛肉的器皿冇其他火鍋店的油淋淋的手感,每一樣野都係好舒服,食野有時除左味道,環境都好緊要。😋味道:8/10🙃回頭:9/10💰消費:$176(7點前埋單可減$30)豐鍋日式涮涮鍋地址: 沙田石門安群街3號京瑞廣場一期地下G07號舖電話: 28184188#hkig #hkfood #hkfoodie #hkfoodig #hkfoodblog #hkfoo

🔅自助區(分甜品火鍋配料)

🔅乾淨度

😋味道:8/10
🙃回頭:9/10
💰消費:$176(7點前埋單可減$30)

豐鍋日式涮涮鍋

#享受生活
#涮涮鍋
2020-01-02
2020-01-02 576 瀏覽
難得同朋友黎到石門搵野食,想食日本野但又唔想食得太飽走去打邊爐,就黎左呢間食定食既舖頭。壽喜燒定食($88) - 整體不錯,包蒸蛋,日式麻醬沙律,味增湯,一碗白飯。有定食少見的蒸蛋,很滑,上面有些少冬菇碎同炸物碎,口感脆脆地好豐富沙律不過不失,最值得一提係個壽喜燒湯底,甜甜地又濃,加埋隻生蛋真係好好食~底下既娃娃菜吸收哂湯汁既精華不過lunch黎講又係要捨得比錢食貴少少燒牛肉定食($78) - 牛肉嫩滑,都有幾多牛肉加上焦化洋蔥,唔錯。表面仲有少少薑做調味,好開胃 不過個味增湯就不過不失咁定食黎講既話都幾好仲有飲品配。性價比就大家自己衡量

底下既娃娃菜吸收哂湯汁既精華
不過lunch黎講又係要捨得比錢食貴少少

燒牛肉定食($78) - 牛肉嫩滑,都有幾多牛肉

加上焦化洋蔥,唔錯。表面仲有少少薑做調味,好開胃
不過個味增湯就不過不失咁

定食黎講既話都幾好
仲有飲品配。性價比就大家自己衡量