2008-03-25 65 瀏覽
100g size.桂花糕的桂花味唔多,有少少桂花碎見到,似啫喱多d.最底層係好薄的紫米.有d咬口!
2008-03-10 44 瀏覽
o岩o岩lunch試o左真係好食呀同埋大家講得好o岩女仔係唔使加大ga雖然佢個樣好似好細舊咁但其實好飽ga我因為見佢太細舊加o左大係食唔晒ga!!!我食o左紫米+雞+肉鬆真係好味呀o係中環食到十幾蚊o野又好食又飽正!!!一定會成日食~ ^_^
o岩o岩lunch試o左
真係好食呀

同埋大家講得好o岩
女仔係唔使加大ga
雖然佢個樣好似好細舊咁
但其實好飽ga
我因為見佢太細舊加o左大
係食唔晒ga!!!

我食o左紫米+雞+肉鬆
真係好味呀
o係中環食到十幾蚊o野又好食又飽
正!!!
一定會成日食~ ^_^
2008-03-07 3 瀏覽
三月七日(星期五)今日因為要同老公去開戶口,所以遲左去食lunch~就黎左呢度食lunch喇!我地兩口子都大食!所以要叫兩個加大飯團!都係要紫米,幾好味,比白飯硬d,同埋有益d!我叫左肉鬆,魯蛋,麻醬雞絲,玉米,辣豆腐,魚鬆..呢個配搭好match呀!好多肉鬆!好食,因為呢d飯團最好係搭肉鬆,而且魯蛋都好入味!唔錯呀!!^^老公叫左魯蛋,熱狗腸,三杯雞肉,鴨胸,海帶芽同埋辣豆腐,佢話加左海帶芽先好食^^得3個字要吞哂成個咁大既飯團><不過又真係幾好食,老公話唔夠飽!
三月七日(星期五)

今日因為要同老公去開戶口,所以遲左去食lunch~

就黎左呢度食lunch喇!

我地兩口子都大食!所以要叫兩個加大飯團!

都係要紫米,幾好味,比白飯硬d,同埋有益d!

一月廿八日(星期一)同老公仔決定要食d"平"野,為左聽日既project KFC!!!去到都幾多人排緊隊買喇!我地都係自選...再加豆漿!我呢就要左:紅米,魯豆腐,麻醬雞肉,泡菜,魚鬆,蝦鬆同埋魯蛋!仲飲埋燕麥豆漿!aiya!原來老公既紫米豆漿低kcal d架!佢係27kcal per 100ml...下次都係紫米好d!!!而老公仲入埋會tim!!呢度真係唔錯架!又健康,又快!^^
一月廿八日(星期一)

去到都幾多人排緊隊買喇!

我地都係自選...再加豆漿!

我呢就要左:
紅米,魯豆腐,麻醬雞肉,泡菜,魚鬆,蝦鬆同埋魯蛋!

而老公仲入埋會tim!!

呢度真係唔錯架!又健康,又快!^^
2007-09-20 3 瀏覽
不太肚餓,不妨吃個飯糰便算。有很多健康組合,花多眼亂,就隨意要了雞絲磨菇飯糰,加枝黑豆漿,$18都頗合理。飯糰本身軟熟煙韌,亦夠黏力不易散,內裏除了雞絲及磨菇外還有肉鬆,材料也算不少。黑豆漿則是微糖一族,果然幾淡口。間中一份輕型午餐也不錯。
不太肚餓,不妨吃個飯糰便算。

黑豆漿則是微糖一族,果然幾淡口。

間中一份輕型午餐也不錯。
(非會員)
2007-05-30 16 瀏覽
今日第一次試,試咗一舊叫“M4”,D料係佢哋一早set定,$16,我覺得佢似一舊多咗料嘅茨飯,但感覺好健康,好啱keep fit 中嘅我,一D都唔oily,而且都0K飽.
2006-11-07 4 瀏覽
(7/11/06)睇雜誌話,攜同此報張可免費獲價值$5.5的飲品,點知原來要met埋出黎,本野唔係我既,攪到無受惠。紫米糯米雞沒有想像中大隻,不過食完燥米效應,就會飽上來。內裡好一pet,肉絲、肉汁、肉片、冬菇、雞絲,整體味道唔特出,整到一pet咁,真係唔好o羅。我咁鍾意呢間野,但今次要俾哭臉喇。
我咁鍾意呢間野,但今次要俾哭臉喇。
2006-10-21 8 瀏覽
西龍飯團曾經成為熱話,事隔經年,日前才第一次光顧.這個咩日本風味飯團,用糙米糯米等包成一舊,餡料有紫菜,肉鬆,帶子.外表幾煙齦,餡料太過散,用上的"日本"帶子,全無味道.拿住來吃,好像落雪.如果一路行一路吃,分分鐘比食環署截住,罰款千五有可能.味道又唔見得好,吃得又論盡,收得又唔平.好難有再光顧之理.
西龍飯團曾經成為熱話,事隔經年,日前才第一次光顧.

味道又唔見得好,吃得又論盡,收得又唔平.好難有再光顧之理.

ok
2006-07-22 0 瀏覽
i've tried a couple of times of its rice and i think it is ok overall but it is better to choose the set rather than choose the ingredients on your own because it might come out into a very strange taste and i think it is too small in sizeeven though i have added $3 for a bigger one i still think it is not enough
2006-07-08 0 瀏覽
久不久就會光顧一次,尤其吃肉太多想吃得清一點時。每個由$12-16,可選六款配料,也可選由營養師設計的。個人覺得自選較好,始終自己比較清楚自己喜歡吃什麼。好不好吃就看你配搭得如何了。整體而言都好吃。不過不要加大(加$3),加大只是飯團加大,配料不會加,而且飯團看來小小一個,但由於加了糯米,女孩子應該夠的了。果汁($10-12)同事說不錯,但我沒試過。豆漿一般,甜品不好吃。個人最喜歡吃紅米,冰湖也ok,糙米很普通,紫米較濃味,偶爾吃也不錯,五穀米好像很少五穀。

2006-07-08 0 瀏覽
(5/7/06)而家至知,原來中環都有西龍傳,簡直兩眼發亮。買餐,熱狗什麼五穀飯團,配有機荳漿。飯團有肉鬆,鹵蛋及雞肉腸,味道配搭麻麻,我一向鍾意有口感的食物,所以五穀飯都ok架!之前飲過五縠米漿,唔好飲,咪揀d正正常常,就咁的少甜荳漿,好creamy,o岩晒我口味。(7/7/06)今次自選6款料:蜜汁燒雞肉,櫻花蝦鬆,豆皮絲,紅豆皮絲,梅汁素肉,牛蒡絲。基本上溝埋晒,都食唔出d咩野打咩野,不過可以講既係紅豆皮絲,幾染色,櫻花蝦鬆無乜味,分唔到蜜汁燒雞肉,同梅汁素肉o羅。見過d餡料樣子,下次知道邊樣係真正想食架喇!
見過d餡料樣子,下次知道邊樣係真正想食架喇!
(非會員)
2006-04-10 0 瀏覽
以為過個冬天,佢會有D新攪作(如新米類、新品種啦),點知又D...冇新意,新員工就...唉...不消提。我都有在東涌買佢既,起初都係威係勢,排哂隊咁,而家想搵多個人都幾難。唔知佢何時關門大吉呢!!!!
2006-04-08 6 瀏覽
跟師弟在附近開會後,到這兒買些點心返公司,給兄弟姊妹們打氣加油。甜品和飲品,一律劃一八蚊。選了數枚布丁、茶凍、杯裝茶、樽裝豆漿,共十樣食/飲品。有「優米紫香布丁」、「鮮奶原味布丁」、「鮮奶紫米布丁」、「蒟蒻紅茶凍」、「蒟蒻水果茶凍」、「水果茶」、「蜜汁玄米茶」、「紫米荳漿」。當中只有「蒟蒻水果茶凍」和「水果茶」較為像樣。布丁的質地是彈牙,猶如食涼粉,不太欣賞。紅茶凍的茶味略嫌澀了些少,不是人人接受到!「紫米荳漿」頗稀。除了「水果茶」,其他都不會再考慮。
甜品和飲品,一律劃一八蚊。
除了「水果茶」,其他都不會再考慮。
2006-03-14 3 瀏覽
d"紅米"..."紫米"及其他"米"都好好...唔會太硬或者太"林",又夠健康同飽肚...食完一個加支豆漿都已經可以飽肚成個下午...最o岩我lee種鍾意食零食既人...想減肥不防試下!!
2005-10-13 0 瀏覽
had a 營養師飯糰推介$12, having brown rice, sea weed and pork, emperior vegetables and dried radish etc. there are many sea weed and pork inside. tastes good and 口感good. it is big enough for lunch. it is a good choice for lunch in Central. however, there is not enough vegetables. i think there is less than 1 serving of vegetable. recommend to buy a salad (no fat sauce) to have a balance diet.