2020-10-27 48 瀏覽
期待好耐終於嚟咗💛💛上次淨係嚟試咗佢啲嘢飲 見到佢啲嘢食都好想試 所以今次朋友生日就特登嚟試佢啲嘢食😍留意左呢間黃店好耐🥰💛果然冇令我失望🥰 無論係嘢食 嘢飲 裝修 全部都100分💛 係慶祝生日嘅好地方💛-鰻魚便當 $160由於個鰻魚太吸引 我地2個都叫左同一樣🤣 果然無令我地失望🥰 好好味🤤佢好有心思咁有一張紙仔教你點樣食個便當 食咗三個漬物同小菜先想要茶漬飯可以再加茶落去😍😍由於上次飲free flow Cocktail實在太正今次單點左一杯🤣 除左2個便當 我地仲叫咗個小食🤣 (真係好大食 其實係佢啲嘢食太吸引🤣) - 蛋黃醬烤魚餅 $50好食! 抵食! 要叫!!! 🤤- 伯爵茶傳統packcake $85好香濃既伯爵茶味🥰 重要入面有麻薯😍 好正🤤🤤今餐食到好滿足🤣
期待好耐終於嚟咗💛💛

- 伯爵茶傳統packcake $85

好香濃既伯爵茶味🥰 重要入面有麻薯😍 好正🤤🤤
今餐食到好滿足🤣
2020-10-27 105 瀏覽
假期去618上海街 打咭,舊建築活化 support 👍🏻👍🏻,順便去食好野,選咗頂層的日式cafe 果然不錯👍🏻👍🏻1) 西京燒錆魚($150) 配菜 : 漬蓮藕 (醋味。可以)。漬青瓜(我唔鐘意)。漬木耳(有花香味。好怪)主菜: 錆魚 好好味。燒得好滑,時間控制好好。雖然簡單調味,但一流👍🏻配日本茶一小杯 2) 芝士漢堡 ($150) 朋友食。話唔錯3) 桂花班戟 ($85) 真好味,班戟好香蛋味。配小小楓糖焦,中間夾心還有mochi (我最愛Mochi) 香蕉🍌青紅葡萄🍇 做配角,雲厘拿雪糕🍦,全部夾埋食 好正,最好的是沒有過甜,各樣香味都有,不會覺得太膩。 等候時間: 等咗半小時左右,但好好的是 留電話📞。有位會call 你,唔洗傻企等,又唔怕拎飛過咗,疫情又防聚集,好貼心服務: 都好好,有禮環境: 中上,坐位都好鬆,坐得舒服,枱枱之間都有空間。感覺舒服,唔會迫夾夾食物: 質素中上價錢: 中上,一般 唔算好平。性價比中間如果去開行街,想hea 一陣 都系好既選擇
果然不錯👍🏻👍🏻

1) 西京燒錆魚($150)
配日本茶一小杯

2) 芝士漢堡 ($150)
朋友食。話唔錯

3) 桂花班戟 ($85)

服務: 都好好,有禮

食物: 質素中上
價錢: 中上,一般 唔算好平。性價比中間

如果去開行街,想hea 一陣 都系好既選擇
西京燒錆魚
桂花傳統班戟
西京燒錆魚
桂花傳統班戟
2020-10-26 122 瀏覽
一間出色嘅餐廳,菜式真係貴精不貴多,唔需要做好多菜式,能夠盡心盡力做好幾道菜,已經好足夠。呢間cafe主打嘅一汁三菜便當由外到內都絕對令人想再三回味。😋😋😋😋😋一汁三菜便當 $150汁:鰹魚昆布高湯飯:日本穀米御飯一菜(漬物三吃):👉🏻川味木耳絲、青瓜漬、柚子蓮藕片😋木耳絲雖然係川味,但唔會好辣,幾開胃!最好食係蓮藕片,好爽口,重有柚子香味,同蓮藕好夾,我中意呢種清新嘅味道!二菜:日本慢煮蛋🥚呢粒蛋已經睇到廚師嘅用心,煮得恰到好處,流心蛋汁真係正到不得了!三菜(主菜)五選一:👉🏻西京燒鯖魚、鮭魚醬味噌烤茄子、烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆、清酒蒲燒鰻魚(+$10)、豆瓣醬燒鯖魚(+$10)今次揀左三個主菜,包括:燒鯖魚、烤茄子、芝士漢堡扒。🍶🥢先講便當擺盤,已經好睇到果份心思,擺設得相當別緻用心🥰 🍚另外個飯上面本身已經有芝麻、海苔、肉鬆,就算唔加茶漬鰹魚湯都已經好好味,撈埋個湯就濕潤d,味道更香更有味。🍔🥩一個便當有兩塊漢堡扒,份量好多,一個人食唔晒🤭。塊漢堡扒真係好Juicy,加埋上面塊芝士,令味道更濃郁。🍆唔好睇個茄子冇咩色水,以為佢冇咩味?其實佢係勁好味,個鮭魚醬味道濃而不膩,鹹鹹酸酸

一汁三菜便當 $150

汁:鰹魚昆布高湯
飯:日本穀米御飯

一菜(漬物三吃):
👉🏻川味木耳絲、青瓜漬、柚子蓮藕片

二菜:日本慢煮蛋🥚

三菜(主菜)五選一:

今次揀左三個主菜,包括:燒鯖魚、烤茄子、芝士漢堡扒。

🍶🥢先講便當擺盤,已經好睇到果份心思,擺設得相當別緻用心🥰

🍆唔好睇個茄子冇咩色水,以為佢冇咩味?其實佢係勁好味,個鮭魚醬味道濃而不膩,鹹鹹酸酸的,茄子亦冇好乾,又冇煮得太耐。唔想食咁多肉嘅朋友,試呢個就好啱喇!

🐟 燒鯖魚就正正常常,煎得好香口。

結論:
😋最好食係烤茄子🍆 & 芝士漢堡扒。

伯爵茶傳統班戟🥞 $85
伯爵茶傳統班戟

呢個真係十級推薦!!!😋😋😋伯爵茶味香濃,加埋海鹽芝士忌廉醬,重有d百花蜜,茶香中帶點清甜,又有少少海鹽芝士嘅鹹味,味道好有層次。班戟厚實而鬆軟,入面重有麻糬,好煙韌!班戟上都有牛乳雪糕🍦同鮮果,成碟甜品真係好多野,我諗4個人share 食都會好飽😋

桂花蜜梳打(跟餐加配半價,原價$55)
桂花蜜梳打

桂花蜜清甜,原來呢種養生飲料同梳打係可以好夾,飲完都唔會有罪疚感,中和返食完芝士漢堡扒嘅肥膩。

其餘兩杯飲品唔記得叫左咩,都放張相比人家睇下😂

🌸所有食物嘅賣相都好適合打卡,而且味道令人回味無窮,值得一試!👍🏻
  • 一汁三菜便當
  • 烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆
2020-10-26 45 瀏覽
📍香港📍旺角📍蟲二📍旺角上海街618號頂樓 (朗豪坊對面)📍星期一至日 12:00~22:00餐廳環境幾靚 好岩女仔黎打卡🌸 預早打電話book位會好啲因為都滿座✍🏻 員工做到無停手但仰仍然服務態度好好👍🏻👍🏻 整體食物都幾特別味道有驚喜🥰🥰 推介伯爵茶傳統班戟🥞🦄 一汁三菜便當~西京漬燒鯖魚 $150🦄 評分: 7.5/10🦄 一汁三菜便當~鮭魚醬味噌烤茄子 $150🦄 評分: 7/10醬汁幾特別幾好食 食落好重鮭魚味 好大方地俾勁多醬你沾黎食 用黎撈飯都好正🔥🦄 伯爵茶傳統班戟 $85🦄 評分: 9/10一個甜品两種享受😋 牛乳雪糕重牛奶味但唔會太甜🍦配燒海鹽芝士忌廉醬咸咸地好特別!!p.s. 可能坐風口位keep住好凍,女仔最好攞定件外套。同埋餐廳只收現金or轉數快💰 收加一服務費架☝🏻
📍香港📍旺角
📍蟲二
📍旺角上海街618號頂樓 (朗豪坊對面)
📍星期一至日 12:00~22:00

🦄 一汁三菜便當~西京漬燒鯖魚 $150
🦄 評分: 7.5/10

🦄 一汁三菜便當~鮭魚醬味噌烤茄子 $150
🦄 評分: 7/10

🦄 伯爵茶傳統班戟 $85
🦄 評分: 9/10

2020-10-25 62 瀏覽
放假前夕约左朋友食晚飯,今次去旺角百年唐樓改建「618上海街」 日式天台Cafe🌿餐廳全層分左indoor同outdoor,有好多打卡位,夜晚坐outdoor氣氛都幾Chill💕💁‍♂️講番食物先蛋黃醬烤魚餅🐟睇佢個樣唔吸引,食落真係唔錯。魚餅彈牙配蛋黃醬😍食到停唔到口一汁三菜便當🍱➡️前菜係柚子漬蓮藕片同川味花椒木耳絲。蓮藕片爽口,淡淡柚子味酸酸地好開胃。木耳絲,開頭食落酸酸地但有股後勁係麻,幾特別。➡️主食我地叫左兩款🤤烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆同埋清酒蒲燒鰻魚。漢堡扒比想像中好味,肉嫩Juicy😈食肉獸表示滿足。不過掛住🤳凍左🤣大家記得趁熱食❤鰻魚,我就覺得中規中矩,醬汁係唔錯但唔夠肥美,皮比較厚。上餐時店員連埋張卡仔比我地🍴教我地食茶漬飯既部驟🙆‍♀️將一半鰹魚昆布湯淋落飯度,等米飯吸收湯汁既精華亦可以保留到一點硬度同口感,食到粒粒米飯既感覺。🍚食到一半時可以將剩餘既湯倒埋落去連太白蛋一齊食。我就中意第二個食法。濕潤感又可以飲到湯既鮮味,太白蛋滑嘟嘟❤好正☻另外呢度係用左日本殼米,米香較重,不錯啊。伯爵茶傳統班戟🥞必點既甜品🤡😬班戟既Texture係我中意既口感,唔太硬幾鬆軟。伯爵茶味出,

💁‍♂️講番食物先

蛋黃醬烤魚餅🐟

一汁三菜便當🍱

伯爵茶傳統班戟🥞
必點既甜品🤡😬班戟既Texture係我中意既口感,唔太硬幾鬆軟。伯爵茶味出,仲mix左香蕉🍌又幾夾。食到中間有紅豆蓉麻糬,煙煙韌韌😲有驚喜。面頭既海鹽芝士忌廉醬、牛乳雪糕同埋生果,呢個配搭冇違和感❤❤好味又唔膩。

日本直送芝士蛋糕(柚子味)
芝士味濃尚算Creamy,有小量柚子加係蛋糕面。Um...好味但唔夠特別👻

伯爵可可
完全係杯濃厚既可可🍫🍵伯爵茶味又冇比朱古力蓋過,推介👍

冷泡水果茶
Expect佢味道係台式水果茶。飲落味道似英式茶,唔甜冇乜水果味。都幾清新,但有小小失望😵

店員好有禮貌仲主動話幫我地影相💛💛💛不過價錢就有小貴啦

• 伯爵可可
2020-10-24 41 瀏覽
朋友介紹話位於旺角有一間唔錯嘅餐廳👉🏻 蟲二 👈🏻 今日就係試下有幾好食先➰..🗣環境都幾舒服,有室外同室內嘅坐位俾大家選擇,我就揀咗坐室外可以曬吓太陽吹下風,好正呀😌.講返嘢食先... ”一汁三菜便當”(HK$150) 有晒前菜、主菜、茶漬飯同飲品。 點左主菜係”清酒蒲燒鰻魚” (+HK$10) 燒得都幾香,肉質肥美,配飯係一流呀👍🏻 ..介紹下個茶漬飯🍶🍚 店員推介先左將鰻魚加入飯到,再加入倒入鰹魚昆布高湯,之後倒入半熟蛋拌勻食,超好食👅..甜品🥞 “伯爵茶傳統班戟”(HK$85) 特別在呢個伯爵茶係用綠茶🍵而唔係一般用嘅伯爵紅茶,味道比較香濃,而且班戟中間竟然有麻糬,食落煙韌配上外面鬆化嘅班戟 ,好有層次呢💯 ..另外💁🏻‍♀️點咗2杯野飲分別係”普洱莓”(HK$55) 味道香濃又有少少鮮莓味,唔錯👏🏻 ..“桂花蜜梳打”(HK$55) 上台就見到好靚, 用料都好足🙈超多桂花呢,飲落唔會好甜,味道清爽,幾好㗎‼️

2020-10-23 39 瀏覽
經朋友介紹來到這間天台文青Cafe🍵,名字都挺特別叫蟲二poach 🐛。上到去真的感到有點驚喜,好像到了外國一樣,環境舒適🙂,地方寬敞,真的讓人有種放鬆的感覺😚。首先,我叫了一個一汁三菜便當🍱,我選擇了我的至愛#清酒蒲燒鰻魚茶漬飯🍚。前菜漬物三吃:1️⃣有子蓮藕片、2️⃣青瓜漬、3️⃣川味木耳絲,再配上鰹魚昆布高湯及日本穀物御飯。食法很特別,還有一張便條教你如何進食💕,非常細心!前菜漬物,柚子蓮藕片,充滿柚子味, 十分爽口😋!川味木耳絲,有種麻辣的感覺,令人回味。前菜清酒鰻魚很大條、沒有腥味、沒有骨、亦品嚐到清酒的味道🍶,不錯!🥰吃了前菜後,我就點了一個甜品(桂花傳統班戟),配燒海鹽芝士忌廉醬、鮮菓、牛乳雪糕及百花蜜。班戟口感好鬆軟,挺厚身,裏面還夾着麻糬,感覺煙韌,另有一種風味😇。最後,我就叫了一杯桂花酒釀咖啡 ☕️和Earl Grey 綠茶🍵。玉桂酒釀咖啡味道特別,易入口,酒味香濃。Earl Grey 綠茶有一種好特別香味,令人回味!🥰整體上都非常滿意✨✨✨✨✨📍蟲二 (旺角)旺角上海街618號頂樓

📍蟲二 (旺角)
旺角上海街618號頂樓
2020-10-22 46 瀏覽
係旺角想搵地方chill 2杯 又唔想去Bar 就認起呢間黃店💛💛本身諗住飲2杯only 但我哋係酒鬼又見佢個freeflow package 咁抵🤣 所以Join咗佢個free flow🥰 期待好耐終於嚟咗💛💛留意左呢間黃店好耐🥰💛果然冇令我失望🥰 無論裝修 野飲 service 全部都100分💛 就算係free flow既cocktail 一D都唔hea! 每一杯都係a la cart 既質素!Free flow $200 一位 除咗特色雞尾酒之外仲有紅酒白酒同埋啤酒! 超級多選擇! 我哋每人飲咗三杯雞尾酒🤣-太白春夢係gin同自家酒釀做base既酒用桂花做掛杯邊 飲落係好香嘅桂花味🥰 但可能由於係用兩隻酒做base 所以 都重酒味 但作為酒鬼嘅我係好鍾意😍-阿童木 呢個係用南高梅做base既cocktail! 再加抹茶同檸檬! 估唔到係咁夾! 正! -惱春風我朋友最中意呢杯! 因為呢個最最最易入口! 係Rose 再加橙汁! 應該所有女仔都會好鍾意呢呢一杯! 甜甜der🥰🥰

期待好耐終於嚟咗💛💛
留意左呢間黃店好耐🥰💛

我哋每人飲咗三杯雞尾酒🤣

-太白春夢
係gin同自家酒釀做base既酒
用桂花做掛杯邊

-阿童木

-惱春風
我朋友最中意呢杯! 因為呢個最最最易入口!
係Rose 再加橙汁!

應該所有女仔都會好鍾意呢呢一杯! 甜甜der🥰🥰

2020-10-21 134 瀏覽
我从來沒寫過Comment, 但今日系最不愉快的經曆!!不訴不快!和朋友兩個人貪新鮮去試試,環境還可以!每人最低消費一杯嘢飲,只可坐80分鐘!!室外8張枱,只得三張有客。食物質素已非常一般,性价比低!叫了個所謂豚肉蛋多士配少少沙拉,HKD110, 得幾片豬肉,厚度得0.1咁上下!下午4點幾,全個餐廳只得三支啤酒,飲完想再消費都冇了!算了,就再叫左杯咖啡… 間店依家生意已經淡薄,仲俾位圓潤嘅妹妹服務員不禮貌説夠80分鐘,再起單呢!我地另一个朋友剛到,她就不禮貌地吩咐佢叫嘢飲,又叫我地每人再要叫多杯!我地本來想埋左張單再起過單!而且我兩个人已消費左食品和4個飲品了!唔洗咁急呀!咁嘅態度,擺明唔想做,赶客啦!所以都系決定去第二間,唔繼續了!!下次唔會再去呢!!!唔通一枱兩個人消費左HKD500又系80分鐘!另一枱一個人消費了一杯飲品HKD50又系80分鐘???🤣🤣🤣🤣點做生意呀!
2020-10-21
  • 炭烧豚肉玉子蛋吐司配小蕃茄
2020-10-18 109 瀏覽
友人之前想來這間餐廳不過當時太多人啦😄所以最近跟朋友會黎旺角做facial,順便book定唔洗擔心冇位啦❣️🍴食物🍴一汁三菜$150,有埋紙仔便當教學👍🏻前菜是有3款漬物:川味木耳絲少少辣好開胃,還有青瓜和蓮藕片好爽脆。因為本身飯比較乾,可以跟便當教學先將一半鰹魚昆布清湯加入做茶漬飯✨剩餘的飯可加入慢煮蛋🥚1️⃣清酒蒲燒鰻魚(+$10)鰻魚很大條而且沒有骨,味道屬正常,唔會腥。2️⃣烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆:漢堡份量厚,配搭海苔肉鬆味道都不錯👍🏻3️⃣伯爵茶傳統班戟$85: 口感比較乾不過有淡淡伯爵茶味都幾清新,裏面係有麻糬✨配搭埋牛乳雪糕及海鹽芝士忌廉醬等幾特別,如果鍾意伯爵茶嘅朋友一試無妨😂💥環境💥位置大樓既頂樓,空間好大,有好多打卡位置文青感覺✨不過二人枱會比較細。💥服務💥職員都有禮貌,沒什麼特別。(5❤️為滿)食物:❤️❤️❤️服務:❤️❤️❤️環境:❤️❤️❤️❤

🍴食物🍴
一汁三菜$150,有埋紙仔便當教學👍🏻

💥環境💥

💥服務💥
職員都有禮貌,沒什麼特別。

(5❤️為滿)
食物:❤️❤️❤️
服務:❤️❤️❤️
環境:❤️❤️❤️❤
2020-10-17 73 瀏覽
講真 我自認唔喺西客 我都喺打工嘅都明返工好攰 但係我出街食過咁多餐飯呢間嘅服務態度真係好差 出面茶餐廳啲啊叔都好過你哋 本身睇圖見個環境唔錯 有露天座位幾靚咁 加上又喺黃店 所以先上去食咁我同幾個朋友入座大概十幾分鐘未揀好食乜 然後一個長髮及肩嘅女侍應就走過嚟同我哋講差不多lastorder 叫我哋快啲落單 雖然佢仲有成粒幾鐘先閂門 當然講唔係問題 但係態度可以好少少 西口西面咁樣 搞到我以為得罪咗佢 咁好啦可能真係阻住佢哋收工 我哋都好快叫曬野食 上菜嘅時候又係嗰位女侍應 我同朋友喺坐四人枱 因為得三個人所以有個位係空咗嘅 個女侍應粒聲唔出將個餐放咗係冇人嘅嗰個位 然後就急急腳走咗 之後有另一個男侍應送餐 佢喺將餐放喺客人跟前 仲有講解埋餐中附有紙仔指導點樣食係最好 兩個一對比就分出高下 個女侍應放喺冇人個位喺想比空氣食?我覺得呢啲喺基本嘅服務態度。我朋友後尾想轉嘢飲 就問其中一個侍應可唔可以 咁個侍應因為lastorder嘅關係喺拒絕咗嘅但之後又唔知個侍應點同佢啲同事傾 又比我朋友轉野飲 但係食到一半先發覺我朋友個餐少咗隻蛋 所以就以為喺上漏咗隻蛋啦 問下先知原來係因為轉野飲所以
我朋友後尾想轉嘢飲 就問其中一個侍應可唔可以 咁個侍應因為lastorder嘅關係喺拒絕咗嘅但之後又唔知個侍應點同佢啲同事傾 又比我朋友轉野飲 但係食到一半先發覺我朋友個餐少咗隻蛋 所以就以為喺上漏咗隻蛋啦 問下先知原來係因為轉野飲所以冇咗 當然唔係好恨食佢粒蛋 但係啲侍應完全冇同我朋友講過啲咁嘅調動 講聲都得啊嘛
至於野食方面 感覺係一般 加上有咁嘅服務態度 我覺得完全唔值呢個價
今次係第一次亦都係最後一次幫襯 雖然唔會再幫襯但係都希望可以改善下 費事又嚇親下一個客
2020-10-17 130 瀏覽
有少失望叫左個$150便當 饅魚 加配左個日本抹茶蛋糕太白蛋同雞軟骨好食, 其他還可以年糕有一面燒焦唔知係唔係特色黎?服務唔太好我地三個人去食,其中一個朋友因爲公司開會所以ot遲黎, 有一位服務員一開始話想轉我地變細枱然後又話唔使轉枱但要比番三個人均消費, 我地覺得冇問題,係可以比番3個人既人均但隔左15分鐘後 又不停咁催問2-3次問究竟個朋友黎唔黎因為朋友未到, 我地一食完一碟野, 果位服務員, 即刻秒速黑面咁收哂碟同我地所有用過既餐具然後臨交枱前15分鐘又催我地要交枱, 不停想催我地走
有少失望
叫左個$150便當 饅魚 加配左個日本抹茶蛋糕
太白蛋同雞軟骨好食, 其他還可以
年糕有一面燒焦唔知係唔係特色黎?

服務唔太好
我地三個人去食,
其中一個朋友因爲公司開會所以ot遲黎,
有一位服務員一開始話想轉我地變細枱
然後又話唔使轉枱但要比番三個人均消費,
我地覺得冇問題,係可以比番3個人既人均
但隔左15分鐘後 又不停咁催問2-3次問究竟個朋友黎唔黎

同我地所有用過既餐具
然後臨交枱前15分鐘又催我地要交枱,
不停想催我地走
2020-10-17 1019 瀏覽
一個疫情弄得今年7788生日飯去到上月才聚成!重選了之前本來訂座的蟲二來慶祝,雖然食物、服務各樣也未如理想!不過總算好好的慶祝了暫時齊人的生日飯!因為88之一的甜魔媽媽決定月底起程前往加拿大相信大家短時間內也不能見面了!心中雖不捨但也戥她高興的希望她路路暢通無阻順利安頓一切!我們訂座了12:00pm但1:20pm便要交檯時間非常趕!如喜歡慢慢嘆的朋友便要三思了!餐廳打卡位較多在升降機那鋪位而我們則坐於另一面的位置,兩鋪中間有個户外用餐區可惜這天下雨並未能影張靚相!好友各自點上飲品有普通拉花Latte$38,和看上去清爽的百里香檸檬梳打$55。餐廳明顯人手短缺點菜都要等少許時間,而且上菜速度亦不所以快食得頗為吃力!先來的是海苔薯條$58內裡加有比薯條更香脆可口的蕃薯條。另外一份小食炸雞軟骨豚肉棒棒餃子$68就相對好吃,熱騰騰的餃子炸得香脆而內餡亦香口美味。還點上份一汁三菜便當$150我們一起分享!一菜:漬物三吃包括有川味木耳絲、青瓜漬、柚子蓮藕片,最好吃是略帶麻香的川味木耳絲!二菜:日本極上太白63度慢煮蛋賣相非常吸引但特別的是蛋黃竟呈8成熟!三菜:主食在五選一中挑了我至愛的清酒蒲燒鰻魚

還點上份一汁三菜便當$150我們一起分享!一菜:漬物三吃包括有川味木耳絲、青瓜漬、柚子蓮藕片,最好吃是略帶麻香的川味木耳絲!二菜:日本極上太白63度慢煮蛋賣相非常吸引但特別的是蛋黃竟呈8成熟!三菜:主食在五選一中挑了我至愛的清酒蒲燒鰻魚(另加$10),Sorry不懂欣賞這不冷不熱又沒咬口的鰻魚!最後汁:鰹魚昆布高湯配日本穀米御飯來吃相信是當中最好味道的一樣!

而一汁三菜便當是包熱焙茶的而我點冷焙茶需另加$10!姍姍來遲之餘更真的十分精緻一口便可喝掉!

最後點品選了伯爵茶傳統班戟$85!面層的是淋上海鹽芝士忌廉醬的牛乳雪糕,配襯鮮果和百花蜜味道真的很不錯,而香蕉味的傳統班戟則內藏有軟Mochi吃下挺有驚喜!1小時20分鐘很快便過去了,相信這篇文章末來再看必定令我更為回味
2020-09-19
午餐
2020-10-16 59 瀏覽
今次係我第二次來蟲二啦🤩感覺質素比之前好了很多👌🏼「一汁三菜」便當🍱 $150包括日本🇯🇵極上太白63度慢煮蛋🥚、烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆,木耳絲,青瓜絲、蓮藕片,鰹魚昆布高湯!烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆肉汁豐富,芝士添了一份鹹香,加上海苔肉鬆後更富口感😋 鰹魚昆布高湯可以有三種食法,可以加入飯配上漢堡扒或者拌菜等等伯爵茶可可$55我最喜歡的combo!朱古力奶喝下去真的有淡淡伯爵茶味🍵🍫伯爵茶麻薯pancake 🥞 這次麻糬很拉絲,開心😃而去微熱的pancake配上海鹽芝士忌廉醬,牛乳雪糕🍦和鮮果簡直一流🥰

今次係我第二次來蟲二啦🤩感覺質素比之前好了很多👌🏼

「一汁三菜」便當🍱 $150

伯爵茶可可$55
我最喜歡的combo!朱古力奶喝下去真的有淡淡伯爵茶味🍵🍫

伯爵茶麻薯pancake 🥞
2020-10-16 62 瀏覽
.食店: 蟲二張梁點餐👦🏻🧒🏻1)$150 《一汁三菜便當 - 烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆》評分(10分滿分):9️⃣食評💬:漬物三吃包括(川味木耳絲、青瓜漬同埋柚子蓮藕片)~主食塊漢堡扒好厚好juicy💦連埋芝士、紫菜同埋肉鬆食口感好豐富😍甜甜地送飯一流!仲有隻日本太白63度慢煮蛋🥚配日本穀米御飯🍚所有食材都好正好高級!2)熱花香黑茶評分(10分滿分):9️⃣食評💬:一汁三菜便當入面,我地揀咗呢個茶,如果單點嘅話要$55,飲落口有濃濃花香味,比想像之中更好飲,味道好難去形容,要去試吓先會知,冇茶味嗰種苦澀但又有茶味嗰種香🥰好飲得黎又解胃3)$85 《伯爵茶傳統班戟》評分(10分滿分):9️⃣食評💬:濃濃嘅伯爵茶pancake配上燒海鹽芝士忌廉醬😍超match! 然後一啖牛乳雪糕,一啖pancake真係升仙!最特別係pancake入面有一層mochi,煙煙韌韌口感超好!4)$55 《桂花酒釀啡》評分(10分滿分):9️⃣食評💬:連唔多飲咖啡嘅啊張都覺得好飲😋飲落唔似咖啡,連埋啲桂花一齊飲,唔知點解好似飲緊有汽嘅桂花味齋啡咁🤣好特別!
食店: 蟲二

張梁點餐👦🏻🧒🏻